Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'We staan er nog veel belabberder voor dan een jaar geleden'

  •  
15-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-11-15 om 18.23.17
Afgelopen zomer zong demissionair minister Grapperhaus nog zo vrolijk: ‘Zeg mondkapje waar ga je heen.’ Inmiddels weten we het antwoord, zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV. Namelijk terug op ons hoofd. ‘Dat zagen we natuurlijk al weken aankomen, want de cijfers stegen en het demissionaire kabinet deed zoals vanouds helemaal niets.’
Na bijna twee jaar corona en inmiddels een palet aan vaccinaties, lijkt er in Nederland dan ook helemaal niets te zijn veranderd ten opzichte van het begin van de pandemie. Mark Rutte staat nog steeds slechtnieuwspersconferenties te geven geflankeerd door Hugo de Jonge gewapend met slechte metaforen. Nog steeds wordt er te laat ingegrepen, lijken de maatregelen lukraak te worden ingevoerd en opnieuw puilen de ziekenhuizen uit. Om het hele bekend voorkomende tafereel compleet te maken, was er afgelopen weekend ook weer gedoe rond de intocht van Sinterklaas, maakte een bondscoach zijn beloftes niet waar, bleek de belastingdienst een bron van ellende en stevent het land af op een nieuw kabinet onder leiding van Rutte.
Ellen Deckwitz moest denken aan het Bijbelboek Prediker ‘waarin de klinisch depressieve auteur verzucht dat er niets nieuws is onder de zon’:
"Duizenden jaren geleden schreef Prediker al dat ambtenaren elkaar altijd de hand boven het hoofd houden. Dat ondanks talloze gerechtshoven de onrechtvaardigheid blijft zegevieren en dat wie zich maar een beetje in de beschaving verdiept meteen ontdekt dat deze van drogredenen en tegenstrijdigheden aan elkaar hangt."
Toch zijn er wel degelijk nieuwe dingen onder de zon in de huidige situatie, merkt Deckwitz op. Was het maar waar. We staan er namelijk nog veel belabberder voor dan een jaar geleden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

EenMening
EenMening16 nov. 2021 - 13:13

Er liggen meer dan 2000 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 385 op de IC. Die aantallen zullen nog wel even verder stijgen. Dat betekent dat de reguliere zorg stagneert en operaties moeten worden uitgesteld. Het vaccineren gaat nog wel door, maar veel te langzaam.

19682
1968216 nov. 2021 - 11:52

Oké uitslag test antistoffen corona is binnen ,7 maanden geleden besmet geweest.12-11-2021 bloed afgenomen. Uitslag ,infectie serologie ,doorgemaakte COVID-19 infectie of status na vaccinatie ,POSITIEF. Over 5 maanden laat ik mij nogmaals testen ,voorlopig dus nog beschermt toch fijn om te weten.

Sonic2
Sonic216 nov. 2021 - 10:24

Dat is onzin. We hadden vorig jaar nog niet de Delta Variant. Nu is bijna zo beetje alles open. Vorig jaar hadden we de normale variant en al een pittige lockdown. Horeca dicht. Ook is het ziekenhuisopnames nu lager. In tegenstelling tot het gelieg van RainB hieronder werkt het vaccin uitstekend. Misschien niet om alle besmettingen te voorkomen, maar wel om een totale overrompeling van de zorg te voorkomen zoals in niet vaccinatie "paradijzen" zoals Bulgarije, Rusland. En nog meer landen waar mensen vooral uitblinken in "zelfonderzoek op Facebook". We staan er wel slechter voor in de zin van de polarisatie. Die vooral door ongevaccineerden komt en het draagvlak voor maatregelen. Ook daar heb ik regelmatig hier voor gewaarschuwd. Kom met een pakket wat mensen kunnen volhouden. En niet veel te draconische maatregelen. Die houdt geen normaal mens vol.

1 Reactie
adriek
adriek16 nov. 2021 - 16:24

"We staan er wel slechter voor in de zin van de polarisatie." Polarisatie dreigt een ramp van ongekende omvang te worden.

RainB
RainB16 nov. 2021 - 5:19

Er zijn wel degelijk zaken verander hoor. Er zijn steeds meer wetenschappers die beseffen dat er grote fouten zijn gemaakt met het maken van het vaccin. Dit was uiteraart al eerder bekend, maar die onderzoeken werden stil gehouden. Nu wordt dit steeds meer duidelijk en zijn er meerdere wetenschappers die dit ondersteunen echter doordat wereldwijd politici hebben besloten dat de vaccins moeten en dat er bijna razzia's op ongevaccineerden en critici plaats vinden is het belang van het beperken van het gezichtsverlies groter dan dan het belang van de gezondheid van de burger. Deze wetenschappers zoeken hun toevlucht nu op Youtube waardoor de pro vaxxers altijd nog kunnen aangeven dat je het dan niet serieus moet nemen. En over een jaar of 10? Ach ja, wie dan komt, wie dan zorgt. Voor mensen die nog wel een greintje interesse heeft in de gezondheid zoek maar even op Dr. Mikolaj Raszek. Niet dat ik beweer dat hij de wijsheid in pacht heeft, maar hij is geen anti vaxxer, begint ook niet te schelden en te vloeken dat zijn vrijheid beperkt wordt en klinkt aannemelijk. Genoeg om verder te kijken dan je neus lang is.

4 Reacties
RainB
RainB16 nov. 2021 - 5:20

Voor de mensen die de discussie willen winnen door mij te wijzen op de type-fout die ik in het begin gemaakt heb, dat weet ik al. Verander moet veranderd zijn.

LaBou
LaBou 16 nov. 2021 - 11:41

Q"Voor mensen die nog wel een greintje interesse heeft in de gezondheid zoek maar even op Dr. Mikolaj Raszek. Niet dat ik beweer dat hij de wijsheid in pacht heeft, maar hij is geen anti vaxxer, begint ook niet te schelden en te vloeken dat zijn vrijheid beperkt wordt en klinkt aannemelijk" De website "welovetrump" is inderdaad nogal gecharmeerd van deze man.

Wieowie
Wieowie16 nov. 2021 - 17:53

Labou: ik ben blij dat die Website bezoekt. Ik geloof je gelijk.

Wieowie
Wieowie16 nov. 2021 - 18:32

ik ben blij dat die Website bezoekt. Moet zijn “ ik ben blij dat je die Website bezoekt” Just to be sure.

Déjà vu
Déjà vu16 nov. 2021 - 1:30

En Wilders maar aan de zijlijn schreeuwen: Willen jullie meer, of minder Rutte! En het publiek scandeert: minder, minder!

Thuiszitter
Thuiszitter15 nov. 2021 - 21:57

Vorig jaar minder besmettingen dus wat dat aangaat heeft ze gelijk echter hadden we meer ziekenhuisopnames en lagen de ic’s al vol wat dat betreft minder belabberd. Rap die boosters erin jassen dat kan een hoop ellende voorkomen, denk ik .

Peter Stans
Peter Stans15 nov. 2021 - 21:23

Ik snap Ellen wel, maar het lijkt wel of iedereen (in het publieke debat) te bang is om gewoon ronduit te stellen dat een bepaald deel, forse minderheid, maar wel eentje van destructieve aard en omvang, overal schijt aan heeft, te dom is om te kakken en die combinatie van beiden ervoor zorgt dat de rest zit waar we (de rest dus) nu zitten.

Absentereo
Absentereo15 nov. 2021 - 20:50

Kleine correctie. De ziekenhuizen puilen niet uit. We hebben zo weinig personeel over dat de bedden niet bediend en dus niet gevuld kunnen worden... Tijd om te investeren in de zorg.