Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'We moeten boeten voor de euro'

  •  
04-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] Minister De Jager: Te grote fouten gemaakt bij invoering euro
Minister Jan Kees de Jager (Financiën) meent dat er te veel fouten zijn gemaakt bij de invoering van de euro. Hij had anders ingevoerd moeten worden, want er zaten te grote fouten in, en daar betalen we nu de prijs voor, aldus De Jager vanavond in televisieprogramma KRO Brandpunt.
Bekijk de video in andere formaten. Volgens De Jager had Europa bij de invoering van de euro veel strenger moeten zijn. Hij zegt hierover:
Het had met een veel sterkere begrotingsdiscipline gepaard moeten gaan. Het had nooit zo mogen zijn dat we het aan de blauwe ogen van een ieder over hebben gelaten om die regels die we hebben ook toe te passen.
Europese regeringsleiders komen eind deze week bijelkaar op een top om afspraken te maken over een verdere aanpak van de schuldencrisis. Volgens De Jager is de schuldencrisis een ‘veelkoppig monster’ en zal de ‘storm’ nog wel even voortduren. Ook staatssecretaris Ben Knapen (Economische Zaken) denkt dat de het nog wel even zal duren. In tv-programma Buitenhof zei hij: “Dit is een marathon. Dat is een lang eind.”
Wat er nu moet gebeuren zijn strakke regels en sancties om begrotingsdiscipline af te dwingen, aldus De Jager.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.