Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

We hebben meer informatie nodig over de corona-app

  •  
13-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De corona-app die ons moet gaan helpen om uit de intelligente lockdown te komen: iedereen heeft er een mening over, maar over de werking ervan is nog maar weinig bekend. En dat gebrek aan details maakt het lastig om nu al iets zinnigs te zeggen over de app, legt Arjen Lubach uit in Zondag met Lubach.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

itsme3
itsme313 apr. 2020 - 19:49

Dit was helaas niet één van de sterkste uitzendingen van Lubach.

J.janssen2
J.janssen213 apr. 2020 - 17:03

Lijkt mij geen goed idee. Eigenlijk is het hetzelfde als met iedereen continu testen; het creeert een schijnveiligheid. Wie garandeert dat iedereen eerlijk is over zijn " coronapositief "zijn en wie garandeert dat mensen daaruit dan de consequentie trekken dat ze 2 weken in quarantaine blijven. Mocht dit allemaal niet op vrijwillige basis zijn dan wordt het ook wel erg politiestaatachtig.

madbako
madbako13 apr. 2020 - 16:31

https://www.veiligtegencorona.nl/

Polletje2
Polletje213 apr. 2020 - 16:00

Testen, testen, testen, als je bij AH boodschappen wilt doen, als je de kroeg in wilt, als je het voetballen wilt, of naar een festival, TESTEN. Als je positief getest wordt en je huisgenoten ook, thuis opsluiten. Zijn de huisgenoten nog niet besmet geraakt, dan elders isoleren. Of de geldigheidsduur van de test 24 uur is, 2, of 3 dagen of zelfs een week, dat moeten de artsen en de statistici maar samen uitrekenen. Zo krijg je boel onder controle zonder app en zelfs zonder lockdown. Je krijgt de boel alleen nog sneller onder controle met app, zoals Zuid Korea laat zien.

3 Reacties
Polletje2
Polletje213 apr. 2020 - 16:02

Ik ben niet onder de indruk van de "analyses" van Lubach en leuk is hij ook al niet meer.

LaBou
LaBou 14 apr. 2020 - 5:46

ik heb op dit forum gelezen dat testen geen enkele zin heeft wegens "vandaag negatief en een dag later toch positief". En als zo'n "deskundige" dat zegt dan moet het wel zo zijn. Tenslotte heeft die altijd gelijk, zelfs als hij fout zit.

Polletje2
Polletje214 apr. 2020 - 16:42

LaBou - Ik ga af op wat ik zelf zie gebeuren, -in Zuid-Korea bijvoorbeeld en -in mindere mate- in Duitsland. Lijkt me vrij duidelijk.

Ecclesia
Ecclesia13 apr. 2020 - 13:18

Een app in elke vorm heeft alleen zin in combi met testen. Zodra een app melding geeft: 'je bent mogelijk besmet geraakt want 3 dagen geleden liep je naast iemand die nu coronavirus heeft' moet je met voorrang een test kunnen krijgen (d.w.z. je laat jouw rode scherm van je telefoon zien op de testlocatie). Op die manier wordt het virus redelijk snel ingedamd. De GGZ hoeft op deze manier geen contactonderzoek meer uit te voeren want de telefoon heeft het gedaan via bluetooth. Zonder testen testen testen geeft de app alleen maar schijnveiligheid en onduidelijkheid.

EmC2
EmC213 apr. 2020 - 10:44

Een Minister van Volksgezondheid die nadenkt over een (Duitse) registratie App waardoor je (op 4 mei) weer over straat kunt lopen om een 'virus' uit te roeien. Een minister van volksgezondheid die beslist of iemand wel of niet een mondkapje krijgt. Van een kabinet die het referendum heeft afgeschaft, en voor een groot Europa is. Een kabinet die de "sleepwet" heeft ingevoerd en nu wil dat we digitaal thuis gaan werken en communiceren en digitaal gaan betalen. Een kabinet die aangeeft welke winkels moeten sluiten. Een kabinet die samenscholing, bijeenkomsten, grote demonstraties verbiedt. Een EU die internet content mag verbieden. Angst voor Virus is terecht. Corona geeft aan hoe broos de mens is. Het kabinet heeft enkel goede intenties en heeft het beste met ons voor, maar het laat ook zien hoe snel en makkelijk we kunnen komen tot een "Wir haben es nicht gewußt"-regering. 17 maart komt al snel; wie is dan de baas van dit land? Wie krijgt dan het mondkapje?

Uilenspiegel
Uilenspiegel13 apr. 2020 - 9:24

Stel ik kom in aanraking met een corona besmet persoon. Die persoon heeft een dag of veertien zonder symptomen rond gelopen en heeft ondertussen een veelvoud van mensen besmet, want hij/zij werkt in een winkel, neem een bouwmarkt. Ik heb die persoon op dag 2 van die veertien dagen ontmoet en ben zelf ook veertien dagen zonder klachten geweest, maar wel besmet. Stel ik werk op een school met 1200 leerlingen en ik loop pauzewacht op dag 5 van mijn besmetting. Enzovoorts enzovoorts. Die app helpt niet beter dan de afspraak het contact zo veel als mogelijk te beperken en de afspraak afstand te houden. De app biedt een schijnzekerheid en bevordert risicovol gedrag.

vdbemt
vdbemt13 apr. 2020 - 9:23

Om als burger te bepalen (Opiniepanel, etc) zonder te weten hoe die app gaat werken en wat de voorwaarden zijn, is inderdaad behoorlijk voorbarig. Maar Lubach geeft onterecht de indruk dat al die verstandige vragen die hij stelt, niet door de overheid gesteld cq geëist worden. Hij heeft waarschijnlijk Buitenhof van zondagmiddag gemist. Daar zat Feike Sijbesma die veel van die eisen die Lubach noemde, weldegelijk aan zo'n app gesteld worden (anoniem, tijdelijk, enz, enz.)

6 Reacties
vdbemt
vdbemt13 apr. 2020 - 9:24

Daar zat Feike Sijbesma die vertelde dat veel van die eisen die Lubach noemde, weldegelijk aan zo’n app gesteld worden (anoniem, tijdelijk, enz, enz.)

ton14024
ton1402413 apr. 2020 - 11:48

Maar die bakkersvrouw, of zoals ik reeds op 8 april, vroegtijdig dus, of ik het aan zag komen en ik heb het toch gezegd, waarschuwde voor vervelende tieners? Ook jij gaat uit van de verstandige gehoorzame burger. Om te beginnen zou ik Baudet van de app uitsluiten.

marcelhermus
marcelhermus13 apr. 2020 - 15:10

Ik ben per definitie tegen. Bij de zogenoemde sleepwet is er ook allerlei wetgeving. De overheidsdiensten gebruiken dit echter ook op de manier die eigenlijk niet mag. Dus ik zal de overheid dan ook nooit vertrouwen indien ze zo`n app in handen heeft. Net als dat google en andere grote techreuzen nooit te vertrouwen zijn.

LaBou
LaBou 13 apr. 2020 - 16:39

En vdbemt gelooft dat vervolgens omdat die meneer wel integer overkwam. De overheid staat nou niet bepaald goed bekend op het gebied van ict en dat is al jaren niet het geval.

Polletje2
Polletje214 apr. 2020 - 2:00

EPD.

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker14 apr. 2020 - 10:08

Beste vdbemt, Volgens mij mis je het punt dat Lubach maakte. Dat punt waren niet die de overheid niet bezig zou zijn met die 'verstandige vragen'. Het punt was dat het 'app idee' is gelanceerd zonder dat er antwoorden op die vragen werden gegeven bij de presentatie. Gelanceerd om te kijken 'hoe het zou vallen'. De makkelijke journalistiek ging er vervolgens via 'peilingen' mee aan de slag. En daarbij bleek dat mensen JA of NEE tegen iets zeggen zonder dat ze weten waar ze JA of NEE tegen zeggen.