Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

We discrimineren geen homo's, we pakken alleen hun kinderen af

  •  
05-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fuckputin
Wanneer is de Russische homovervolging eindelijk erg genoeg?
Toen Stephen Fry in zijn hartstochtelijke brief – waarin hij opriep de Olympische Spelen te boycotten vanwege homovervolging in Rusland – refereerde aan de jodenvervolging, werd hij bijkans voor gek verklaard. Zo’n ordinaire Godwin zou een luie manier van argumenteren zijn, waarmee elk betoog automatisch ongeldig wordt verklaard. Bovendien zou het allemaal heus wel meevallen. Eén verboden Gay Pride Parade maakt nog geen holocaust.
Niet alleen is de Wet van Godwin niet van toepassing op legitieme historische vergelijkingen, maar helaas is gebleken – zoals Fry al vreesde – dat het verbod op ‘homopropaganda’ slechts een eerste stap was in de richting van een ouderwetse heksenjacht. Door LGBT Russen af te schilderen als seksuele roofdieren die het op kinderen gemunt hebben, krijgt het toenemende geweld tegen en de discriminatie van ‘niet-traditionele’ seksualiteit een populistische legitimatie. Want pedo’s zijn geen mensen, zoals men ook in Deventer vindt.
Staatstoezicht Ondertussen, dreigt een nieuw wetsvoorstel homoseksuele ouders hun kinderen af te pakken. Want kinderen dienen binnen het gezin natuurlijk ook ‘beschermd’ te worden tegen die boosaardige homopropaganda, ook al bestaat die dan alleen uit de liefde van hun eigen ouders. Leest u die laatste zinnen gerust nog even terug. Ze willen kinderen van koppels, waarvan een van beide ouders homoseksueel is, uit hun gezin weghalen en onder staatstoezicht plaatsen. 
Is de discriminatie van Russische homo’s dan nu misschien eindelijk erg genoeg? Als uitgescholden, beboet, geweerd, opgejaagd, in elkaar getrapt, ontvoerd, verkracht, gemarteld, vermoord en vervolgd worden dat nog niet was. Boeien dat mensen zichzelf niet meer mogen zijn in het openbaar, niet meer zonder angst mogen liefkozen of demonstreren voor hun rechten, maar van kinderen blijf je af! Dat is toch hoe onze onderbuik werkt?
Ja maar En voor we weer een nieuwe discussie starten over het al dan niet boycotten van de Olympische Spelen, dat is geheel en al niet het punt. “Ja maar, al die andere landen die homo’s discrimineren dan, zoals Soedan en Mauretanië en noem maar op?” Ook zij staan helaas nog buiten een zinvolle discussie, omdat die landen geen gewaardeerde bondgenoten zijn waarmee wij nauwe handelsbetrekking onderhouden. Rutte gaat niet met een handelsdelegatie naar Iran om daar te ouwejongenskrentebroden met ‘the bobo’s that be’, maar wel naar St. Petersburg. 
Het is lekker makkelijk om de bliksem richting een straatarm Afrikaans land, of een islamitische dictatuur te af te leiden, maar dat zijn nu juist de landen aan wie wij ons superieur achten. Om nog een greintje geloofwaardigheid te behouden op het gebied van mensenrechten, kan de westerse wereld het zich dus net zo min permitteren om homovervolging in Rusland te negeren, als een gifgasaanval in bijvoorbeeld Syrië.
Ongeacht of internationale druk op korte termijn iets kan bereiken in Rusland, zijn we het aan onze stand verplicht om Putin op zijn allerminst een hele dikke diplomatieke vinger te geven. Al was het maar om onze eigen LGBT’s te verzekeren dat wij, in tegenstelling tot Rusland, wel iets geleerd hebben van onze beschamende geschiedenis. 
cc-foto: Dan’ka

Meer over:

opinie, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

nikita72
nikita725 sep. 2013 - 12:26

Het lijkt mij in dit verband goed erop te wijzen dat homosexuelen niet de enige vervolgde groep in Rusland zijn. Diverse journalisten zijn ook bedreigd, of in de gevangenis. En dat is ook de reden voor dit soort wetten: Populistische wetgeving dient meestal om de aandacht van andere zaken af te leiden.

Nadiana
Nadiana5 sep. 2013 - 12:26

"Al was het maar om onze eigen LGBT's te verzekeren dat wij, in tegenstelling tot Rusland, wel iets geleerd hebben van onze beschamende geschiedenis." Wie zijn 'we'? Nederland? West-Europa? Of de VS en haar gehele invloedssfeer? Dat is een belangrijk punt, want in het "Westen" is het ook nog lang niet in elk land even goed geregeld voor de holebi's.

JoopSchouten
JoopSchouten5 sep. 2013 - 12:26

Nog meer russische shit.: 'Kinderboek Kuijer als volwassenenboek uitgebracht in Rusland': http://www.nrc.nl/boeken/2013/09/06/kinderboek-kuijer-als-volwassenenboek-uitgebracht-in-rusland/

TheRealHandyman
TheRealHandyman5 sep. 2013 - 12:26

Sjonge sjonge, iemand die niet eens in de Russische regering zit, zegt iets, en men ziet het hier meteen als een wet die door het parlement is. Russen zijn nu eenmaal anders dan Nederlanders. Hier wordt je aan alle kanten genaaid en tegen gewerkt als je een hardwerkend iemand bent en daar hebben ze iets tegen homo's. Lood om oud ijzer dus.

[verwijderd]
[verwijderd]5 sep. 2013 - 12:26

'Als uitgescholden, beboet, geweerd, opgejaagd, in elkaar getrapt, ontvoerd, verkracht, gemarteld, vermoord en vervolgd worden dat nog niet was.' welke maatregelen/wetten doelt u precies op? Overigens, bij mij gaat het argument er echt niet in dat omdat we meer economische contacten met Rusland hebben dan met landen waar wel de bizarre doodstraf staat op homo-seksualiteit dat we er een sport van moeten maken Rusland te bashen en die andere islamitische landen vooral niet moeten discrimineren. Business is business en als wij onszelf arm en machteloos moeten maken omdat we meningsverschillen hebben is dat erg dom. Als wij Maar stel we cijferen onszelf volledig weg, ik denk dat het zelfs averechts werkt voor Rusland en ook zal minder economische interactie leiden tot meer isolatie inclusief de ideeën rond homorechten. Bovendien als wij stoppen tractors te verkopen en ijzer in te kopen zie ik niet echt hoe dit homos zal gaan helpen Oftewel; zie Noord-Korea. Misschien moeten we economische wel wat meer gaan aanpappen met de islamitische landen !

1 Reactie
Nadiana
Nadiana5 sep. 2013 - 12:26

En laten we dan maar beginnen met Saoedi-Arabië. Het is te bizar voor woorden dat er wekenlang een hetze tegen Rusland wordt gevoerd in de media van Westerse landen omdat Rusland, net als de meeste landen van de wereld, moeite heeft met homoacceptatie, terwijl het oorverdovend stil is over het Islamitisch Koninkrijk. Het land waar de handen van dieven worden afgehakt en waar verkrachte vrouwen worden gestraft voor "ontrouw". Het land waar huiselijk geweld tegen vrouwen tot vorige week niet strafbaar was. Het land waar iedereen die niet de fundamentalistische soennitische stroming van het Wahabisme aanhangt praktisch vogelvrij is.

[verwijderd]
[verwijderd]5 sep. 2013 - 12:26

''Ze willen kinderen van koppels, waarvan een van beide ouders homoseksueel is, uit hun gezin weghalen en onder staatstoezicht plaatsen. '' ''Ze'' is 1 akelig mannetje, Poetin wil het niet, de communisten willen het niet, mensen uit zijn eigen partij willen het niet en verreweg de meeste Russen willen het niet. Als die gifgassen nu eens van de ''rebellen'' bleken, als die homo onzin nu eens zwaar overdreven bleek, wat dan? Ga je dan excuus uitspreken? Wat wil jij? Ruzie maken? Dat ga je wel afleggen. Ga maar in Amerika wonen, dan kunnen wij nog jaren in goede verstandhouding samenleven met de Russen, met jouw wordt dat nog jarenlang gezeur vrees ik.

1 Reactie
JanB2
JanB25 sep. 2013 - 12:26

Hear! Ik heb inderdaad zo genoeg van dit opgeblazen onderwerp!