Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Wat wist zij van de Teeven-deal?

  •  
10-12-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanmiltenburg300_01.jpg
Kamervoorzitter moet zich toch verantwoorden voor Teeven-deal ... Tweede Kamer gaat met Van Miltenburg in gesprek over haar rol in de bonnetjesaffaire ... Geen hoorzitting, maar 'rondetafelgesprek'
Kamervoorzitter Van Miltenburg moet toch vragen beantwoorden over haar rol in de Teeven-deal. De Tweede Kamer wil de voorzitter horen. Het gesprek zal openbaar zijn en heeft de steun van een grote meerderheid in de Tweede Kamer.
Van Miltenburg haalde een anonieme brief van een klokkenluider door de versnipperaar, zo bleek uit het onderzoeksrapport van de commissie-Oosting. Het juiste bedrag en de betalingsgegevens van de Teeven-deal stonden in die brief. Toen de Tweede Kamer op zoek was naar die informatie, was deze niet te vinden. Van Miltenburg beweert echter de brief pas voor het eerst gezien te hebben toen Nieuwsuur haar maanden later een kopie overhandigde.
RTEmagicC_vanmiltenburg850.jpg
Als het aan D66-leider Alexander Pechtold ligt zouden ook oud-ministers verhoord moeten worden, maar VVD-Kamerleden staken een stokje voor een uitgebreide gespreksronde en wisten deze te voorkomen. Een hoorzitting met alleen Van Miltenburg wordt het niet, dat zou een ‘te zwaar middel’ zijn. Daarom komt er een ‘rondetafelgesprek’.
Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft inmiddels met een brief gereageerd:
Gisteren heeft de Onderzoekscommissie Ontnemingsschikking, onder leiding van de heer mr.dr. M. Oosting, haar rapport gepresenteerd.
Op 22 juni 2015 heb ik tijdens de behandeling van de Raming 2016 antwoord gegeven op de vragen die door de leden van de commissie BZK zijn gesteld naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur, waarin de procedure anonieme brieven ter sprake kwam. De Handelingen van dit wetgevingsoverleg treft u hierbij aan.
Ondanks deze uitgebreide gedachtewisseling kan ik mij voorstellen dat er nog vragen leven bij de leden van de Commissie VenJ. Hierbij laat ik u weten dat ik graag bereid ben deze te beantwoorden voorafgaand aan het debat over het rapport.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

meijerlahn
meijerlahn10 dec. 2015 - 13:43

Regelmatig zet ze de vergaderingen in de 2e Kamer op stelten en strijkt ze mensen tegen de haren in. Totaal ongeschikt voor deze functie. Weg ermee. https://www.youtube.com/watch?v=FhiUmKl8y8A https://www.youtube.com/watch?v=ZM8CAnNGs9c https://www.youtube.com/watch?v=5CvwY1E662A

Armagaddon
Armagaddon10 dec. 2015 - 13:43

>>> Citaat: Wat wist zij van de Teeven-deal? >>> Meer dan genoeg met de verantwoording van het vernietigen van een reactie van een klokkenluider zij zit dus mede in het complot van de onbetrouwbare 5de colonne van de VVD door het streven naar een misdadige ondermijning van de vereiste transparante democratie...!! >>> Ham vraag waarom geen DNA onderzoek laten doen, om de klokkenluider enigermate te traceren, om zodoende te bepalen in hoeverre de reactie van een insider zou moeten kunnen komen..??

hugo bergveen
hugo bergveen10 dec. 2015 - 13:43

Het wordt hoe langer hoe interessanter. Vernietiging van bewijsmateriaal is bij mijn weten strafbaar. Ik neem aan dat de Kamer wordt overspoeld met brieven van burgers over aangedaan onrecht en het is logisch dat er een protocol is voor de omgang met anonieme brieven, maar dat neemt niet weg dat wel moet worden gekeken of er niet iets ernstigs aan de hand is. De actie van vM wordt weggezet als 'gebrek aan politieke sensitiviteit'; wij Jopers hebben daar andere termen voor. Maar wat moeten we nou? De betrokkenen met pek en veren overdekt wegjagen? Dat is misschien even leuk, maar lost het onderliggende probleem niet op. Dat is dat de coalitie met zijn nagels aan de rand van de afgrond hangt en niemand zit te wachten op de val van het kabinet. Inderdaad: niemand; ook de PVV niet, die diep in het hart bang is voor het moment waarop de virtuele aanhangers verwachten dat Wilders zijn flinke, maar onhaalbare 'oplossingen' waar gaat maken. Eigenlijk hoop ik op een deus ex machina, een hand uit de hemel die iedereen met de koppen tegen elkaar slaat en dondert 'Is het nu uit met dat gedoe?', waarop Den Haag beschaamd de handen ineen slaat om een oplossing te zoeken voor de immense problemen die ons land en de wereld momenteel ondervinden. Maar helaas, als atheïst moet ik aanvaarden dat dat er niet in zit.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin10 dec. 2015 - 13:43

De slechtste kamer voorzitter ooit, vermoed ik, een voorzitter hoort boven de partijen te staan, komt met enige regelmaat in conflict door haar geldingsdrang, deze tante is totaal ongeschikt voor deze functie. Nu er meer bekend wordt over de shredder van van Miltenburg, waar ze n.b. een kopie van de vernietigde brief onder ogen heeft gezien door een journalist van Nieuwsuur en die informatie niet doorspeelde aan de commissie wordt het hoog tijd deze juf de laan uit te sturen.

SuziQ
SuziQ10 dec. 2015 - 13:43

Verschil en uitzondering moet er zijn uiteraard. Nieuwe motto, de Vvd, komt overal weg mee. Dit moet tot op de bodem en ook wettelijk uitgezocht worden. De zoveelste stinkende beerput, die tussen neus weggemoffeld wordt. Effe een gesprekje, ....kan me niet zo zeer voor de geest halen.....hmm mm, ik weet het niet.....lijkt me niet ....etc etc....uurtje is voorbij, daaaag. Dat was het dan. Droom lekker door NL, hoe democratisch en rechtvaardig Nederland is, en iedereen gelijk voor de wet.

Buzzer
Buzzer10 dec. 2015 - 13:43

Zoals zo vaak probeerde Van Miltenburg de VVD te beschermen, helaas werd ze daarin voor de zoveelste keer beperkt door haar intelligentie.

Blisss
Blisss10 dec. 2015 - 13:43

shredderclub !

Pyvon2
Pyvon210 dec. 2015 - 13:43

Mevrouw Miltenburg (als mijn haar maar goed zit) heeft als kamer voorzitter gehandeld voor volk en vaderland.

Meta Foor
Meta Foor10 dec. 2015 - 13:43

geweldige humor: ''anonieme brieven worden niet gelezen en vervolgens vernietigd...""

denmol
denmol10 dec. 2015 - 13:43

Het is toch ook weer niet vreemd dat dit dwaallicht tot de VVD coryfeeën behoort want onze kloeke premier Mark Rutte dacht als historicus nota bene dat de Hollandse Schouwburg ergens in Haarlem stond, oogt goed tot hij zijn mond open doet. Opstelten en Fret T. als "krijmfijters" hebben inmiddels hun "trackrecord" getoond, Weekers, Schultz Verhagen, Ard van der Steur dat zijn nou niet bepaald hoogvliegers en zo kan ik nog wel even doorgaan.

aajak
aajak10 dec. 2015 - 13:43

VVD: Vereniging Van Demagogen VVD: Vijand Van Democratie De VVD "liberalen" (kapitalisten komt dichter bij de waarheid) zitten tot in de haarvaten van onze democratie alwaar zij deze ondermijnen door corruptie en eigen belang. Het wordt tijd dat onderzoekjournalisten eens diep gaan graven in de krochten van deze partij, waar types van het allooi Wilders en Verdonk en worden gebaard. Om daarna hun weg, al dan niet succesvol, zelfstandig voort te zetten. Als je het aantal VVDers op op sleutelposities in onze samenleving bekijkt, dan is een vergelijking met oude communistische staatstructuren niet vreemd.

Klapschaats2
Klapschaats210 dec. 2015 - 13:43

Ik hoorde laatst de toelichting van mevrouw van Miltenburg op haar handelen nav haar belofte van vertrouwelijkheid. Deze komt zij na. Dat blijkt in het landsbelang. Van het handelen van overige betrokken volksvertegenwoordigers is het tegendeel komen vast te staan. En sommigen volharden in hun standpunt, dat is misschien nog wel het ergste.

TomPoes2
TomPoes210 dec. 2015 - 13:43

Hoeveel deals heeft Fred Teeven eigenlijk gemaakt in de afgelopen jaren? "Fred Teeven zou begin jaren negentig 1,2 miljoen gulden hebben aangepakt. Het geld was bedoeld om een container vrij te krijgen. Daarin zat 2500 kilo cocaïne die door de douane in beslag was genomen. Ook zou Teeven een beloning van een half miljoen gulden hebben ontvangen voor een deal van Mink K. met justitie – http://tinyurl.com/bsgy82c "Maar het Amsterdamse parket heeft geen boodschap aan de CTC. De deal tussen Teeven en Mient K. is niet vooraf ter toetsing voorgelegd. Het college van procureurs-generaal werd pas achteraf op de hoogte gesteld en liet het er verder maar bij zitten. (...) In dat gezagsvacuüm opereert Amsterdam op eigengereide wijze. Zo sloot het openbaar ministerie op eigen houtje een omstreden overeenkomst met een van de Heineken-ontvoerders die verdacht werd van handel in softdrugs. Cor van H. wist met een fiscale boete een diepgaand strafrechtelijk financieel onderzoek naar zijn handel en wandel af te kopen bij officier Teeven. Hiermee werd zijn criminele vermogen – inclusief de verdwenen losgeldmiljoenen van Heineken – feitelijk witgewassen door de justitie." https://www.vn.nl/dubbelspel-de-cocainehandel/ De voormalige IRT-infor-mant zou compromitterende informatie hebben over hooggeplaatste opsporings- en justitieambtenaren. Daarbij valt steevast de naam van staatssecretaris Fred Teeven, indertijd als hoofd van de douanerecherche betrokken bij de doorgelaten drugstransporten. De indruk dat Kris J. wat te verbergen heeft, werd mede gevoed door het feit dat zijn proces in 2001 zich voor een belangrijk deel achter gesloten deuren afspeelde. Verder is het in Haarlem een publiek geheim dat Kris J. ook de man is achter drie lucratieve coffeeshops. Ondanks de dubieuze antecedenten van de eigenaar liet de gemeente deze nering met rust. De coffeeshops hoefden zich – in ieder geval tot zeer recent – geen zorgen te maken over hun vergunning. Ook dat gaf voer aan de verhalen over de onaantastbare positie van de IRT-informant die uitgroeide tot drugsmiljonair. - http://tinyurl.com/ny7hl4d De officier van justitie met wie Van K. sprak, was Fred Teeven. Teeven, die een team van de nieuwe landelijke recherche aanvoert dat de Amsterdamse liquidaties onderzoekt, had wel oren naar een deal. Maar de hoogste baas van het openbaar ministerie, Joan de Wijkerslooth, en ook minister van Justitie Donner wilden er niet van horen. (...) Toen de deal niet doorging, ontstond er een ware loopgravenoorlog tussen de rekkelijken en preciezen in opsporingsland.(...) Vooral Teeven stak niet onder stoelen of banken dat hij hevig de pest in had over het niet uitvoeren van de deal. (...) Toen hij zijn ongenoegen luidkeels ventileerde, kreeg Teeven een spreekverbod opgelegd - http://tinyurl.com/l5s5cwf Is het niet eens tijd om onderzoek te doen naar ALLE deals van Fred Teeven?

Roberti
Roberti10 dec. 2015 - 13:43

Het integriteit probleem bij de VVD geeft aan dat het een autistisch menssoort betreft dat een voorkeurspositie opeist en elk ander belang daaraan ondergeschikt maakt ("much ado about nothing", "storm in een glas water"). Hoop op verbetering/genezing kun je ook wel vergeten, net als dat je van een haan niet kan verwachten dat het ooit eens eieren gaat leggen.

Armagaddon
Armagaddon10 dec. 2015 - 13:43

>>>> Update: vandaag vrijdag enige argumenten gehoord van het roversnest VVD, eind conclusie prachtig doorzichtig infantiel gekronkel en uiterst doorzichtig gekronkel en lafhartig de politiek >> Verantwoordelijkheden proberen te ontvluchten....VVD érs nest belazerd de gehele kluit van onze volksvertegenwoordiging in de 2e Kamer.. >>> Dus eer aan je zelf houden en aftreden...zo niet politiek beroep doen op de WOB en parlementaire commissie/hoorzitting en met de billen helemaal bloot...!!

zegmaarneetegenvvd
zegmaarneetegenvvd10 dec. 2015 - 13:43

Als je toch een gemiddelde Nederlander bent, met enig rechtvaardigheidsgevoel en enige vormen van fatsoen, dan moet het ook dán toch een péts in je gezicht zijn dat er zoveel gelogen, bedrogen, gedraaid, geheimgehouden etc. etc. wordt door de regerende partijen. In het centrum van onze 'democratische rechtsstaat' NOTA BENE!!!!!! Ook is het dan toch een verschrikking als je tandenknarsend te horen/lezen krijgt dat er Sinterklaas gespeeld wordt met onze belastingcenten? (Griekenland/Turkije/vluchtenlingencrisis met de enórme kosten daarmee gepaard gaande, etc.) Zéker als je dan als rechtgeaarde Nederlander om je heen ziet wat de crisis tot heden bijvoorbeeld aan slachtoffers geeist heeft en wat er gesold wordt met onze ouderen in verzorgingstehuizen. Dan wordt je als Nederlander toch ongelooflijk genómen door dat nepkabinet!?

blues boy
blues boy10 dec. 2015 - 13:43

Als ze maar niet jankend wegloopt. http://i.imgur.com/Sgii8hG.jpg

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen10 dec. 2015 - 13:43

De kans dat ze jankend wegloopt lijkt me heel groot. Ze kondigde vandaag aan door de kamer gehoord wilde worden en dat ze daar heel veel zin in heeft, maar dat allles overduidelijk al met een gebroken stem.

Roberti
Roberti10 dec. 2015 - 13:43

Te autoritair, te veel schijn van partijdigheid en daardoor te vaak in de problemen. Het mag geen heksenjacht worden, maar het is wel duidelijk dat ze niet past in die functie.

3 Reacties
lembeck
lembeck10 dec. 2015 - 13:43

Mee eens. De vorige VVD-er deed het veel beter.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen10 dec. 2015 - 13:43

Juist niet. potestas non auctoritas

Solara3111943
Solara311194310 dec. 2015 - 13:43

Je moet maar denken: donkerblond is ook blond........

lembeck
lembeck10 dec. 2015 - 13:43

Jammer. Ik kan de brief niet lezen. Veel te kleine lettertjes.

1 Reactie
Woeki Hypo
Woeki Hypo10 dec. 2015 - 13:43

@Raven 63, do 10 december 2015 18:46, Zie: Op blz 216 en 217: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2015/12/09/rapport-oosting Woeki Hypo.

Freeman2
Freeman210 dec. 2015 - 13:43

Wanneer zal ze weggestuurd worden om tenminste een kleine schijn van Integriteit in deze Parlement te overlaten?

1 Reactie
tovapas
tovapas10 dec. 2015 - 13:43

LOL dat zou me verbazen. En het zou laf zijn als alleen zij wordt geslachtofferd. Als Rutte enig eergevoel in zijn donder zou hebben dan hield hij die eer aan zichzelf en stapt hij uit de politiek. Het gebeurt allemaal binnen zijn regering, hij is de leider van de regering en hij was ook de baas van Teeven en Opstelten, Rutte heeft deze hele kwestie gebagitaliseerd. Luid en duidelijk. Dit zal definitief duidelijk maken of onze premier enig eergevoel eigen is of enkel veel geldingsdrang. Het parlement idem dito. Als Mark zelf ook zou participeren dan was ie zijn spulletjes uit het Torentje aan het halen. Bestelbusje huren voor al het vuil onder zijn tapijt... LOL zouden er wedkantoren zijn waar je op zulk soort zaken in kan zetten? "Betyougetfuckedover.com" "Weddendathetleukerisdanbelastingbetalen.com" Schitterende soap. Het liegt en bedriegt met stalen smoelwerken, 'rommelt' met bewijsmaterialen en dat is allemaal blootgelegd ergo bewezen en het is allemaal iid van een politieke partij die 'strenger straffen' hoog in de politieke agenda heeft staan maar nu alles in werking (gaan) stellen om hier vrij van (vergaande) consequenties zichzelf er uit gaan lopen draaien...... Dat zijn dan onze hoogste wettenmakers,,,,,,,, Onze verkozen regelneefjes en -nichtjes, Je geeft ze uit goed vertrouwen de sleutel van jouw huis en padoempats is het ineens hun huis,,,,,,,zeggen ze. Stelletje eedbrekers..... Welke idioten hebben ooit ingestemd met het overhandigen van parlementaire onschendbaarheid? O ja het parlement en de senaat..... parlementaire onschendbaarheid maakt van volkssoevereiniteit (dus democratie) een wassen neus. Onze regelneefjes en -nichtjes hebben het goed voor zichzelf geregeld ja. Arme wij? Of zijn we gewoon de sukkels die zij vinden dat wij zijn? We mogen af en toe stemmen en verder heeft men het liefst dat we allemaal onze meningen bij ons zelf houden en in de door hun gewenste pas lopen.......... Storm in een glas water of een regeringscrisis?

denmol
denmol10 dec. 2015 - 13:43

Ik vergeet Schippers; "Dit is een complot tegen de VVD", te noemen in dat rijtje prominente VVD onbenullen.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 dec. 2015 - 13:43

En als het aan de heer Rutte ligt dan is het super deal van Teeven een ''staatsgeheim'' is, de volgende onderwerp graag, zou het het graag willen zeggen !

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 dec. 2015 - 13:43

http://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/2015-_098_anonieme_brieven.pdf Bij brieven aan de Voorzitter, de Kamer of Kamercommissies is de hoofdregel,zoals gezegd, dat anonieme brieven niet in behandeling worden genomen. Anonieme brieven worden na opening wel voor zover mogelijk doorgelezen op inhoud. Als de brieven een dreigend karakter hebben, worden ze doorgegeven aan de Beveiligingsambtenaar (BVA). over clear guidance gesproken

Brauswasser
Brauswasser10 dec. 2015 - 13:43

Een anonieme brief met een terreuraanslag, gewoon door de versnipperaar ?

1 Reactie
joke1975
joke197510 dec. 2015 - 13:43

Ja, ook. Terreurdreigingen worden alleen serieus genomen als er een handtekening en geldig BSN nummer bij staat. Anders kunnen ze wel achter elke bom aan gaan hollen. Je blijft bezig.

joke1975
joke197510 dec. 2015 - 13:43

Weet je waar ik me nou aan erger? Aan al die vragen hoe ze zoveel fouten hebben kunnen maken. Hoe ze zaken zo verkeerd hebben ingeschat. Ik geloof dus echt niet dat ze fouten gemaakt hebben. Niet per ongeluk althans. Ze zaten fout, dat wel. Maar ze maakten geen fout. Als je een fout maakt doe je iets verkeerds en heb je dat niet door. Maar als je iets fout doet weet je heel goed wat je aan het doen bent en dat het eigenlijk zo niet moet. Hier zijn geen fouten gemaakt. Ze hebben besloten het fout te doen. De enige die misschien een fout heeft gemaakt is Opstelten. Omdat hij zich wel uitliet over een bedrag, het foute bedrag. Daarna sloten de rangen en hebben ze bewust dingen verzwegen. En echt niet per ongeluk. En eerlijk gezegd geloof ik niet eens dat Opstelten het per ongeluk fout deed. Die deal van Cees H. stond bekend als de TEEVEN-deal. Als jouw staatssecretaris dan TEEVEN heet ga je even bij hem navragen. Koud kunstje. Waar ik me trouwens ook aan erger? Aan al die manieren die worden gebruikt om maar niet om te hoeven zeggen dat ze LOGEN. Dat deden ze namelijk. Rutte kan zeggen dat de aantekening niet officieel was maar dat maakt hem toch nog niet blind? Het bedrag stond erin. Hij had op dat moment ook kunnen zeggen; goh, deze aantekening is niet echt officieel, die kan ik niet delen met de kamer. Laat ik zorgen dat ik een officiële verklaring krijg van Teeven. Dan kan ik het wel delen. Dat deed hij niet. Bewust niet. Het is mij iets te makkelijk om al die VVD'ers neer te zetten als een stel stuntelaars. Dat is mij iets te lief voor ze. Het zijn een stel oplichters. En dit? Dit laat zien hoe de partij werkt. Alles voor de partij en de vriendjes. En de rest kan barsten. En als de rest van de kamer opheldering wil? Dan maken we lekker gebruik van onze meerderheid en blokkeren we dat. En dan zeggen ze dat volk en vaderland dienen? Oké, maar dan alleen een bepaald deel van het volk. En dan ook nog ten kosten van alle anderen.

2 Reacties
schleborsjki
schleborsjki10 dec. 2015 - 13:43

Hear, hear!

hugo bergveen
hugo bergveen10 dec. 2015 - 13:43

Deze reactie, met daarin een aantal geloofwaardige punten, gaat m.i. te veel uit van opzet. Het is natuurlijk speculeren, maar ik denk dat Teeven aanvankelijk met de beste bedoelingen het gesprek met H. is ingegaan. Maar het is net als met de koop van je droomhuis: als dat binnen je bereik ligt ben je geneigd om toch ook maar toe te geven aan de laatste eisen van de verkoper. Ik vermoed ook dat Teeven in het zicht van een succes als crimefighter de verkeersdrempels en verbodsborden uit het oog is verloren. Maar toen kwam het probleem van Nieuwsuur, dat juist die drempels en borden voor het voetlicht haalde. De VVD reageerde zoals men dat was gewend en mobiliseerde de spindoctors die het vertrouwde medicijn toepasten: ontkennen, treuzelen en hopen dat de achtervolgers moe worden. Jammer, maar helaas: de tijd is voorbij dat informatie voorgoed verborgen kan blijven. En zo liepen de betrokken politici vast in hun eigen net van mystificaties. Dat het merendeel VVD is is naar mijn mening niet zozeer te wijten aan ingebouwde valsheid, maar aan het feit dat de VVD graag posten op het gebied van veiligheid naar zich toe haalt en in het net met kabeljauw ook deze zeemijn binnenhaalde. Overigens: de lobbesige Opstelten heeft niet uit onwetendheid de Kamer misleid: hij heeft willens en wetens zijn oren gesloten voor de juiste informatie.