Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat nou Concertgebouw?

  •  
01-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinect.jpg
Met Computer Orchestra speel je zelf voor dirigent
Betrap je jezelf er wel eens op met een pen of potlood dirigent te spelen wanneer je lievelingsmuziek op staat? Of altijd al eens gedroomd van het leiden van een orkest of een koor, maar nooit de mogelijkheid gehad? Welnu, met het crowdsourcing platform Computer Orchestra kun je geluiden of muziek uploaden en downloaden, verschillende posten de geluiden toewijzen en met behulp van de Kinect, die je handbewegingen volgt, waan je je echt dirigent. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar bekijk de video en je ziet: het is makkelijker dan je denkt, klinkt fantastisch en ziet er ook nog eens super cool uit.
Voor mee info, kijk hier.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

JAWEH
JAWEH1 okt. 2013 - 16:44

Dit lijkt mij ongelooflijk moeilijk, maar over twintig jaar zal het wel verschrikkelijk populair zijn. De emotie in de muziek brengen wordt een stuk lastiger op deze manier. Je zult verschrikkelijk veel nuances van te voren moeten maken en downloaden om dat te kunnen bewerkstelligen.

HomoRidenti
HomoRidenti1 okt. 2013 - 16:44

Je zou ook een soort dans choreografie kunnen bedenken, waarbij de muziek je bewegingen volgt via die Kinect controller. Maar ik vond bovenstaande idee ook al tof, mede ook omdat het weer 'ns iets anders is dan het zoveelste op dance gerichte (online) muziekprogrammaatje.