Joop

'Wat moest Baudet met 2000 euro in cash?'

  •    •  
31-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
336 keer bekeken
  •  
Kee & Van Jole zijn van de camping naar de studio van De Nieuws BV gehaald om zich te buigen over de crisis binnen en buiten de partij van Thierry Baudet. Kee trekt een vergelijking met de crisis binnen Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk die in het vorig decennium de grootste in de peilingen was maar instortte als gevolg van interne conflicten.
Van Jole zegt dat de stemmers op dit soort partijen, die veelal stellen dat ze geen vertrouwen hebben in de politiek, keer op keer bedrogen worden. Hij wijst daarbij naar de rol van vooral de tv-media die types als Baudet groot maken, constateert dat Baudet in talkshows altijd als een vriend wordt ontvangen en nauwelijks kritische vragen krijgt. Van Jole gaat ook in op de onthulling door Otten dat Baudet 2000 euro in contanten wilde uit de partijkas. “Waar heb je in Amsterdam 2000 euro in cash voor nodig? Ik kan niet veel bedenken.”
Wat te denken van de toekomst van Henk Otten? Volgens Peter Kee is het niet uitgesloten dat voormalig VVD-coryfee Fred Teeven zich bij Henk Otten aansluit als die werkelijk een nieuwe partij opricht. “Die heeft al eerder bij Leefbaar Nederland gezeten en heeft zeker fans”.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

Toon262
Toon2622 aug. 2019 - 14:26

Gerrit338. Nou veel goeds heb ik nog niet van deze man vernomen. Dus dat hij dit onbaatzuchtig zou hebben besteed acht ik uitgesloten.

1 Reactie
Gerrit338
Gerrit3383 aug. 2019 - 19:13

Je kent deze man alleen van de TV en van de comments op Joop. Dat je hem dus echt 'kent' is vrijwel uitgesloten. Dat je daarom dit over Baudet durft te zeggen, vertelt meer over jou dan over Baudet.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde2 aug. 2019 - 10:04

Contant geld gebruik je om iets te doen wat niet geregistreerd wordt. Ik zag de suggesties hieronder en moest lachen om wat als het meest voor de hand liggend wordt gezien. Het laat zien welk beeld Baudet oproept. Toevallg zag ik gisteren de uitkomst van een onderzoek onder FVD stemmers. Die waren kort gezegd not amused over het gedoe bij hun partij. Een minderheid vindt alles best, zelfs al zou Baudet hun geld gebruiken om zich op te tuigen in leren onder goed en zweepjes. De meerderheid heeft zijn twijfels of is van plan volgende keer ergens anders op te stemmen. Op dit moment blijft de schade nog beperkt tot 3 zetels verlies, de volgende keer zakken ze naar PVV laagte. Contant geld gebruik je ook om iemand als lening te geven of andersom je schuld mee terug te betalen. Om iemand om te kopen of te verleiden dingen te doen die hij of zij anders niet wil doen. Of om mee rond te strooien. Ik kan me Baudet voorstellen die op een overvol terras de flappen uit zijn colbertje trekt en iedereen een rondje geeft. Om goede sier te maken met andermans geld. Er is iets met contant geld. Toen ik ooit een reparatie aan mijn auto wilde betalen met contant geld keek de eigenaar me verschrikt aan. Nee, contant, dat kon niet. Hij wilde niet de aandacht van FIOD of Belastingdienst wekken met een te grote cashflow. Ook autohandelaren willen het absoluut niet, tenzij ze malafide zijn. Veel contant geld ruikt naar slechte zaken, naar dingen die je niet wilt dat anderen ze zien. Dat past ook heel goed bij het beeld dat Baudet en zijn vrienden uitstralen. Patsers, ritselaars, knijpers in het donker, noem maar op. Het is een bemoedigend teken dat een groot deel van zijn achterban daar ook zo over denkt. Alle anderen lijken zo wanhopig dat ze bij FVD blijven hangen bij gebrek aan groter geboefte.

L.Brusselman
L.Brusselman2 aug. 2019 - 8:49

Ik heb niets met Baudet,maar dit is je reinste smear.

Thuiszitter
Thuiszitter1 aug. 2019 - 14:35

2000 euro zou je kunnen gebruiken voor een aankoop op marktplaats , een antieke lavendelsnuiver of voor de zwervers eens een hart onder de riem te steken of bedoeld een vriend bij te staan die door een echtscheiding niet bij zijn bankzaken kan of om af te rekenen betreffende een oude persoonlijke lening. Ja en je kan er ook van naar de hoeren gaan maar dan zou hij een gaatje in zijn hoofd hebben om in a la 2019 met al die mobieltjes op de loer hier een bordeel te betreden . Het gaat er om dat het vreemd is dat er geld uit de partijkas verdwijnt voor persoonlijke doeleinden.

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje51 aug. 2019 - 16:14

:-) antieke lavendelsnuiver lol. Trouwens, ik denk dat bij hem net als bij Trump en dergelijke een filmpje van hem bij de hoeren 0 minder stemmen geeft. Misschien zelfs wel wat meer. Tenzij het een moslima in hoofdoek of Burka zou zijn dan haken er wel wat af.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 aug. 2019 - 13:40

[Van Jole gaat ook in op de onthulling door Otten dat Baudet 2000 euro in contanten wilde uit de partijkas. “Waar heb je in Amsterdam 2000 euro in cash voor nodig? Ik kan niet veel bedenken.”] Dat blijft speculeren, maar soortgelijke beelden doemen bij me op: https://www.youtube.com/watch?v=cz1rhLnCrJQ het beeld is dat men zich te goed deed aan het geld dat binnenkwam van o.a. de verkoop van lavendelzakjes, Otten heeft de kas m.i. als een genereuze bankier beheerd, voor iedereen, o.a. Hiddema werd in de watten gelegd met z’n nieuwe heup, het criterium voor Otten lijkt goedkeuring van de boeken in de eerste plaats, hij is nu weg en het beeld dat hij schetst zou zonder meer schadelijk voor de partij moeten zijn, Baudet is gezakt in de peilingen, enerzijds zou je kunnen denken dat Baudet zou kunnen hebben voorzien dat deze onthullingen schadelijk zouden kunnen zijn de persoon Otten kennende, Baudet pushed his luck too far anderzijds kan je zeggen dat het met kennelijke goedkeuring van Otten is gebeurd en dat het nu als argument tegen fvd wordt gebruikt, dat achteraf in openbaarheid brengen heeft iets van wraak, nou kan ik dat begrijpen als je zo behandeld wordt, hoe dan ook als rechts verder versplinterd of als aangeschoten wild door het leven moet geeft dat meer mogelijkheden voor links, in die zin ben ik niet ongelukkig met de ontwikkelingen.

Toon262
Toon2621 aug. 2019 - 8:21

Ja die 15% van het kiezersvolk moet wel ergens naartoe. Die gaan nooit op een niet populistische partij stemmen. Hopelijk blijven ze voortaan thuis. Dat zou pas een echte zegen voor het land zijn. Voor Pim zag je ze niet in het stemlokaal en was het allemaal minder extreem. Dat waren nog eens tijden. Heerlijk politiek correct en geen gezeik van het gepeupel, want dat voegde toch niets toe aan de richting waar we heen moesten in de toekomst. Helaas hebben nu dus weer een nieuw clubhuis nodig voor deze groep. Geert heeft allang afgedaan en Thierry cs. zijn ook goed bezig de eigen toko plat te branden. Er is weer ruimte op rechts jongens, wie durft???

2 Reacties
adriek
adriek1 aug. 2019 - 13:41

"Voor Pim zag je ze niet in het stemlokaal..." Wel raar dat de opkomst in die tijd een stuk groter was bij vrijwel alle verkiezingen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 aug. 2019 - 17:26

@Eirda Nee niet raar. De opkomst van de Guurrechtse benoem-maar-los-niet-op-partijen is een teken van teruglopend vertrouwen in de politiek die destijds bestond (en nog steeds bestaat) en het onvermogen van de guurrechtsen om (non)problemen op te lossen.

het petertje
het petertje1 aug. 2019 - 7:49

Het is gecontroleerde oppositie die iets te groot is geworden en nu opgebrand wordt...als een stropop. Dat democratie noemen...tja dat doen Poetin en Trump ook.

1 Reactie
Oranje2
Oranje21 aug. 2019 - 12:46

Er gaat veel contant geld om bij FvD. Dat is een aanwijzing dat de besteding van dat geld twijfelachtig is. Waarom geen pin betalingen voor boeken en clubrommel, pinnen kan overal.Iedere taxi heeft tegenwoordig een pin apparaat aan boord.

Frits Jansen
Frits Jansen1 aug. 2019 - 7:28

Waarom wordt er niet hardop gespeculeerd waar Baudet die € 2000 voor nodig had? Ik geef een voorzet: 1. Om naar de hoeren te gaan 2. Om drugs te kopen 3. Om iemand om te kopen In al die gevallen PIN je liever niet want dat laat sporen achter,

4 Reacties
adriek
adriek1 aug. 2019 - 9:02

Of gewoon voor het geval de bankpas en beide creditcards (privé en zakelijk) aan de limiet zitten. Thierry moet tenslotte wel zijn lunch netjes kunnen afrekenen!

Anoniempje5
Anoniempje51 aug. 2019 - 9:51

stoer doen naar z'n matties naar strippers gooien film droom waarmaken door het op het bed te gooien ipv wat rozenblaadjes zwijggeld schikking ipv rechtzaak donatie aan Erkerband achtige clubjes Maar hij zal wel met bonnetjes en of ander bewijs komen omdat ze natuurlijk voor transparantie en tegen de schijn van misbruik zijn uiteraard. Want dat doen de anderen en niet hij.

Gerrit338
Gerrit3382 aug. 2019 - 2:05

1. Of om aan een arme zwerver te geven. 2. Of om aan een bijstandsmoeder met 5 kinderen te geven, zodat zij ook eens nieuwe kleren kan kopen en met haar koters naar de Mac te kan gaan. Dat zijn ook redenen, waar je liever je pinpas niet gebruikt, anders komen de mensen met een uitkering weer in de problemen. Waarom zou Baudet alleen maar van de slechte dingen kunnen gaan doen. Of is hier de algehele trend zodanig, dat mensen als Baudet alleen maar slechte dingen zouden kunnen gaan doen.

Anoniempje5
Anoniempje53 aug. 2019 - 11:34

@Gerrit; "2. Of om aan een bijstandsmoeder met 5 kinderen te geven, zodat zij ook eens nieuwe kleren kan kopen en met haar koters naar de Mac te kan gaan. Dat zijn ook redenen, waar je liever je pinpas niet gebruikt, anders komen de mensen met een uitkering weer in de problemen." Hoe nobel je ook denkt dat je ridder is, dan zou die dus bewust de bijstandsmoeder aanzetten tot uitkeringsfraude? Met het risico dat zij dikke boetes krijg, als alle bijstand terugbetalen +100%, huis uit moet en meer van dat soort straffen. Dus zelfs jij kan behalve het aan een zwerver geven ook geen eerlijke reden vinden waarom die perse 2 ruggen cash nodig zou hebben. En nee ik geloof niet dat hij het aan zwervers heeft gegeven, ben ik nu een slecht mens?

[verwijderd]
[verwijderd]1 aug. 2019 - 7:01

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
adriek
adriek1 aug. 2019 - 9:04

Hoho, deze activiteiten vallen onder veldwerk, dus dat kan prima uit de partijkas. Al levert de moderne (legale) sekswerker waarschijnlijk zonder problemen een btw bon, van de coke-koerier weet ik dat niet.

Jaja4
Jaja41 aug. 2019 - 10:10

Hangt ervan af aan wie je het trakteert. Kan heel goed een belangrijke politieke relatie zijn, dat zijn tenslotte ook mensen. Waarom zou je wel samen mogen uit eten en niet samen coke gebruiken op kosten van de partij?

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 aug. 2019 - 17:29

Is toch vooral een prive aangelegenheid lijkt me. Hoe werkt dat eigenlijk, mag jij wel gewoon nog met je oogkleppen de straat op of valt dat op 1 of andere manier onder gezichtsbedekking? hoe is 'burka' gedefinieerd? Ik zou die nieuwe wet maar eens goed lezen, anders valt je zo een burgerarrest ten deel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 aug. 2019 - 0:09

Het is tegenwoordig heel normaal dat je als partij 'de wijk' ingaat om 'in contact' te komen met de kiezer.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 aug. 2019 - 5:36

Het is altijd al de partij van Otten geweest die Baudet gebruikte als 'charismatisch' uithangbod, gezicht van de partij. Wat dat betreft verandert er niet zoveel in zijn partij. Volgens mij dus heeft Otten altijd Baudet gewoon gebruikt t.b.v. zijn rechtse partij, tenminste sociaal economisch rechts. Baudet echter dacht daar anders over. Die Otten kan goed rekenen en heeft gedacht 1 + 1 = 2. Hij heeft zich vergist.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe1 aug. 2019 - 12:16

U hebt gelijk denk ik, Otten is een zakenman met een economisch rechtse agenda, Baudet was er als publiekstrekker maar niet op de manier waarop Otten dat gewild had.

Oranje2
Oranje21 aug. 2019 - 12:50

Eens met Minoes&tuin.Otten is de stille kracht van FvD die op de achtergrond alles heeft geregeld. Otten zorgde voor een goed gevulde partijkas die allerlei vreemde betalingen aan bestuurders en medewerkers van de partij mogelijk maakte. Daar heeft hij als penningmeester zelf aan meegewerkt. Dat heeft niets te maken met een al dan niet goedgekeurde jaarrekening.

Martin108
Martin10831 jul. 2019 - 21:09

Of je het nou eens of oneens (of half) bent met de standpunten van FvD, ik kan me zo moeilijk voorstellen dat iemand naar Baudet kijkt en denkt: dat is een betrouwbaar persoon, die gaat ons land beter maken. Hij straalt toch overduidelijk uit dat hij dingen alleen doet ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

2 Reacties
Gi Raf
Gi Raf1 aug. 2019 - 6:55

Ja Martin, maar welke politicus doet dat niet? Wie zit er niet voor het baantje om te beginnen. De vraag is of je er als burger wat aan hebt. Zo bezien doet eigenlijk alleen Rutte het goed. Keer op keer lukt het hem om zijn kiezers (de rijken met hun ondernemingen, villa's, Tesla's zonnepanelen etc.) uitstekend te bedienen met hulp van gedogende collega's. Over de rug van mensen die onderop liggen dat dan weer wel, en dat zouden Rutte en zijn gedogers eigenlijk niet moeten willen. Voor het overige moet Baudet nog gaan bewijzen of hij al dan niet een draaikont is. Of hij wat dat betreft op gelijke hoogte kan komen met de zeer betrouwbare Rutte.

Frits Jansen
Frits Jansen1 aug. 2019 - 9:39

Kom kom, alle succesvolle partijen hebben wel populistische trekjes, in die zin dat ze de kiezer naar de mond praten, desnoods tegen beter weten in. Maar bij de typisch populistische partijen loopt dat de spuigaten uit.

JanB2
JanB231 jul. 2019 - 19:40

Coke is duur?

8 Reacties
JanB2
JanB231 jul. 2019 - 19:41

NB: Per slot van rekening kwam die “mag de microfoon aan” vertoning behoorlijk doorgesnoven over.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jul. 2019 - 23:34

Ik heb geen idee wat een lijntje doet vandaag de dag. Maar met een paar meisjes van plezier erbij, voor een half uurtje, dan zit je snel aan de 2 ruggen.

Ozzy622
Ozzy62231 jul. 2019 - 23:41

Nou JanB in Amsterdam koop je een aardig lijntje voor 2 k euro. Ik ga voor 200 euro vitamine c en een goed betaalde escort. Wordt tijd voor een diepgravende journalist die deze luchtbel definitief naar de filmwereld script.

Wiellie2
Wiellie21 aug. 2019 - 6:29

Voor 2000 duizend euro krijg je genoeg op een grote zilveren schaal zodat het gehele partij congres een leuke avond kan hebben. Waarschijnlijk is het bedrag gewoon voor een betaling / onkosten vergoeding geweest, zo raar is dat bedrag niet.

frankie48
frankie481 aug. 2019 - 7:16

Waar die 2 ruggen voor gebruikt zijn? Misschien voor de schoonmaak van zijn voordeur en al die bossen bloemen voor de overlast die alle buren die bij hem op de gracht wonen daardoor hebben ondervonden!

Jaja4
Jaja41 aug. 2019 - 10:14

"Coke is duur?" “mag de microfoon aan” Thieery had weer met zijn neus in de lavendel gehangen, staat er als commentaar onder :-) https://www.dumpert.nl/mediabase/7393213/f958c3b3/mag_de_microfoon_aan_.html

Anoniempje5
Anoniempje51 aug. 2019 - 11:45

@Frankie; "Misschien voor de schoonmaak van zijn voordeur en al die bossen bloemen voor de overlast die alle buren die bij hem op de gracht wonen daardoor hebben ondervonden! " Daar heeft die toch al de creditcard/pinpas van de partij voor? Hoef je echt niet cash te betalen in Amsterdam. Zoals eigenlijk alles behalve illegale zaken en wat je verborgen wilt houden. Beetje dure schoonmakers en bloemen trouwens, mag ook wel uitgezocht worden of die niet een bevriend bestuurs/raadslid o.i.d. de opdracht voor veel te veel geld heeft toegediend?.

L.Brusselman
L.Brusselman2 aug. 2019 - 8:51

Coke doet momenteel 50 euro per gram,dus zo duur is het niet meer.

Bert de Vries
Bert de Vries31 jul. 2019 - 19:33

Otten weet drommels goed dat hij niet de performance heeft van een stemmentrekker of charismatische leider. Hij zal voor die functie zeker iemand aantrekken. Of Teeven geschikt is, kan ik niet beoordelen. Maar met een leider met charisma komt bij Otten waarschijnlijk in een gespreid bedje. Otten maakt met een nieuwe start schoon schip, en de nodige attentiewaarde is op dit moment tuim voorhanden. Overigens, Van Jole diskwalificeerde Pauw en Jinek buitengewoon scherp, en volkomen terecht, als journalisten. Pauw waar die bij tijd en wijle de vereiste zakelijkheid verliest en Jinek waar die zonder omhaal van woorden zei dat het haar aan tafel niet om de waarheid is te doen.

3 Reacties
harmmeijer
harmmeijer31 jul. 2019 - 20:28

“en Jinek waar die zonder omhaal van woorden zei dat het haar aan tafel niet om de waarheid is te doen.” Ik mis ze, hun scherpte, hun gevatheid, hun journalistieke deskundigheid, hun kritische vragen: Clairy Polak en Sonja Barend. Kom er nu nog maar eens om.

Katootje2
Katootje231 jul. 2019 - 21:35

Ik keek er een beetje van op, want ik dacht altijd dat het onder amusement viel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 aug. 2019 - 0:14

Merel Idem dito! tegenwoordig is alles amusement. En de wereld is verrechtst, ook de omroep. tegenspraak daar zijn ze ook niet meer zo van.

O3
O331 jul. 2019 - 19:02

De Boreaal zal zich erover opwinden, als zijn Messias de €2000 heeft besteed aan asielzoekers. Zo niet, dan mag de Messias lekker graaien. Het draait niet om de feiten, maar om de intentie. Een Boreaal voorbeeld, doet Boreaal volgen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 jul. 2019 - 17:38

https://www.youtube.com/watch?v=4dMJvpbKLKc De Tegenpartij voorspelde het al op bescheurende wijze, decennia voor dato.

Karlofça
Karlofça31 jul. 2019 - 17:31

Zullen we om 1000 miljard euro wedden dat Teeven zich niet bij lijst BOL gaat aansluiten en dat ook geen enkele senator, statenlid of eu lid zich bij lijst bol gaat aansluiten? Ik durf nog verder. Ook Baljeu gaat dat niet doen, Jeroen de Vries ook niet en Dorien Rookmaker ook niet. Die laatste gaat na de brexit naar het EU parlement en we horen nooit meer iets van haar. Kom op wie durft. Vooruit laten we er 100 euro van maken. Reactie graag binnen 24 uur.

1 Reactie
Karlofça
Karlofça31 jul. 2019 - 17:37

Vergeet ik niet als ik verlies maak ik het geld over naar amnesty, als ik win maken jullie allemaal je centen over naar femmesforfreedom. Kunnen die weer een paar jaar vooruit.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jul. 2019 - 16:47

Zou iemand - ergens - ooit de vergissing hebben begaan om in modepoppen als Jinek en Pauw en Nieuwendinges (zijn naam ontschiet me even) echte journalisten te zien? (Bijna had ik 'mensen' geschreven). Kom op, zeg, dat zijn de slippendragers van de macht, de lakeien van de glamour, de sprookjesvertellers voor volwassenen, deze 'neural talking heads' Elke overeenkomst met de werkelijkheid in dat soort shows berust op 't stomste toeval, het is een schaduwwereld vol handjeklap en koehandel en ons-kent-ons, zo mogelijk nog een tikkie afschuwelijker en wranger dan de werkelijkheid.

3 Reacties
Ivan61
Ivan6131 jul. 2019 - 19:27

Volgens mij ben jij trouwe kijker van bovengenoemde. Is dat niet tikje masochitisch?

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jul. 2019 - 21:09

Met Van Nieuwkerk (zijn naam is me weer te binnen geschoten) heb ik - lang geleden, zijn ster was nog maar net rijzende - weleens in een hotel in Utrecht samen met een ons beider bevriende kunstenares aan een ontbijttafeltje gezeten; - hij at niks, het was laat geworden de vorige avond. Verder ken ik die gasten niet en een tv kan ik niet betalen.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jul. 2019 - 23:32

Overigens denk ik daar morgen weer heel anders over.

Frits Jansen
Frits Jansen31 jul. 2019 - 16:18

Mensen die geen vertrouwen hebben in de politiek creëren onbedoeld hun eigen gelijk door hun fascinatie voor politieke charlatans, van Verdonk tot Baudet.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 aug. 2019 - 0:18

Ik heb ook geen vertrouwen meer in de hedendaagse politiek cq. politici. Ik heb nog nooit op Verdonk en Baudet gestemd. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt!