Joop

Wat klagende IKEA-klanten eigenlijk te horen zouden moeten krijgen

  •    •  
25-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
ikea_scott
Ikea is voor de meeste mensen niet echt de plek om te lachen, gieren, brullen. Sterker nog, sommigen ervaren het familievriendelijke woonwarenhuis als een voorportaal naar de hel. Maar het blijkt de plek waar de beste grappen verzonnen worden.
Scott Seiss is een Amerikaanse comedian die in het verleden drie jaar lang bij Ikea gewerkt heeft. Zijn ervaringen in het Zweedse woonwarenhuis gebruikt hij in een serie TikTok-video’s waarin hij een medewerker speelt die geen blad voor de mond neemt en zeurende klanten zegt wat hij echt denkt. De hilarische video’s, gemaakt met een green screen waardoor het lijkt alsof hij in een IKEA-magazijn staat, zijn een hit op TikTok maar ook daarbuiten.
Een compilatievideo die op Twitter rondgaat is al meer dan 10 miljoen keer bekeken en oogst veel lof. De grote basketbalspeler LeBron James twitterde dat hij letterlijk moest huilen van het lachen bij het bekijken van de video.

Meer over:

kijk nou, ikea
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Tom Lucassen
Tom Lucassen26 apr. 2021 - 11:36

"I wish to speak to your manager" "Yeah? I want to speak to your mother" Leuk.

Dehnus
Dehnus26 apr. 2021 - 11:00

Mijn Ikea ervaring: Zoek op online, ren naar binnen door de uitgang, kijken in de stellages (codes al gevonden online), en dan naar de kassa. Ik wil er nooit te lang blijven, het is een HEL! De drentelende mensen, die schreeuwende kinderen, het ineens stil staan in het midden van het pad om een praatje te maken, de stank, het schreeuwen, het "korte route" wat eigenlijk geen kortere route is en dat je ALTIJD DOOR DIE HELE KLOTE WINKEL MOET LOPEN VOOR EEN SIMPELE KALAX KAST! Zelfs reserveren willen de Zweden centen voor hebben. Gelukkige zijn er maar iets van 7 Ikeas in Noorwegen, en laten we dat vooral zo houden :). https://www.ikea.com/no/no/stores/

1 Reactie
LaBou
LaBou 27 apr. 2021 - 6:41

Waarom heeft dehnus toch het idee dat schreeuwen helpt om meer aandacht te krijgen. Het is alleen maar irritant.

korheiden2
korheiden226 apr. 2021 - 8:50

Ze hebben mooie spullen bij IKEA. Maar het ergste vind ik dat je de hele winkel door moet. Ik wilde een keer alleen een paar spaarlampen en dat heeft met drie kwartier gekost. Blijkbaar de 'korte route' gemist. Maar de parkeerplaats staat eigenlijk altijd stampvol dus voor veel mensen is dit een middagje uit.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus26 apr. 2021 - 11:02

Ik ben het niet vaak met je eens, maar hier ZEKER. En dan die mensen die het als een "uitje" doen.... tip: Zoek op wat je moet hebben, ga door de uitgang naar binnen en ren naar de stellages waar de voorraden liggen om het daar gauw in te laden en door de kassa's naar buiten te sjezen. Lampen liggen ook vlakbij de uitgang. :). Word je een stuk minder chagrijnig van :P.

Tom Lucassen
Tom Lucassen26 apr. 2021 - 11:42

:-) Ik ken het gevoel, maar ze hebben "short cuts" tegenwoordig.

KM2
KM225 apr. 2021 - 18:18

Ikea, een van de grootste ontbossers ter wereld, slecht personeelsbeleid en het hoofdkantoor in belastingparadijs Nederland.

Thuiszitter
Thuiszitter25 apr. 2021 - 18:15

Tijdens de Corona is het goed shoppen daar . Je bestelt online , je krijgt een code in je mail plus datum en tijdstip, je blijft in de parking ,,geef je code door en de bestelling wordt bij je auto gebracht . De enige keer in mijn leven dat ik met een glimlach Ikea verliet .

Het schrandere konijn
Het schrandere konijn25 apr. 2021 - 18:12

Ben daar één keer geweest om een vriend te helpen spullen op te halen en dat was ook meteen de laatste keer. Maar de gehaktballetjes met paardenvlees zijn naar ik heb gehoord niet te versmaden.

1 Reactie
JoepJos
JoepJos26 apr. 2021 - 5:56

Rund en varkensvlees, geen paard.

Eric Minnens
Eric Minnens25 apr. 2021 - 14:48

Oeps, ik voel mij meteen schuldig. Ik vraag bij AH ook zo nu en dan, wel eens, bij een leeg schap, of er misschien 'achter' nog voorraad van is... En als ik mij goed herinner, was dat inderdaad NOOIT het geval... Meteen mee stoppen Eric, NOOIT meer doen... ???? Wel komisch dus, deze 'geïrriteerde' komiek, een beetje Youp-achtig. Maar preventief zouden de winkelketens en supermarkten ook meer aan informatie kunnen doen.

2 Reacties
Pindareep
Pindareep25 apr. 2021 - 15:59

Heb bij IKEA gewerkt en met name de grote spullen uit het magazijn waren regelmatig wel 'achter' nog te krijgen. Er is wel een speciale plek in de hel voor de mensen die na een "nee die hebben we pas morgen weer" in het magazijn gingen zoeken tot ze het wel gevonden hadden op de derde verdieping. En dan natuurlijk boos werden op de medewerker, omdat ze om veiligheidsredenen niet met een reachtruck door het klantengedeelte gingen rijden om een pallet van de bovenste plank te halen.

The Apple
The Apple25 apr. 2021 - 18:12

Pindareep - De medewerker van IKEA die met tevredenheid terugkijkt op de tijd dat hij daar werkte. Nou ja, afgezien van de klanten natuurlijk, de gemiddelde Nederlander zeg maar.