Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat je speeksel over je liefdesleven zegt

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Iedereen is op zoek naar liefde en elke eeuw wordt er opnieuw getracht een formule voor de perfecte match of relatie te vinden. In deze digitale tijd hebben we apps zoals Tinder, Happen, Grindr, en Her. Ook de wetenschap probeert te onderzoeken wat het nou is dat mensen bij elkaar brengt en houdt. Het Amerikaanse stel Sara Seabrooke en Ron Gonzalez denkt met hun bedrijf Instant Chemistry de chemie tussen twee personen te kunnen meten.
Instant Chemistry werkt als volgt: u en uw partner sturen in de ‘relatiekit ‘ twee speekselmonsters naar het bedrijf. Daar wordt vervolgens bepaalde genetische informatie uitgehaald en op basis van wat de initiatiefnemers ‘bio- en neuro-compatibiliteit’ noemen, berekenen ze een score. Seabrooke en Gonzalez zelf scoren bovengemiddeld met 86 procent.
The Guardian heeft een aantal wetenschappers gevraagd of dit echt mogelijk is en die hebben in duidelijke taal laten weten het ‘klinkklare onzin’ te vinden. Toch zweren Gonzales en Seabrooke erbij, al zeggen ze wel dat alleen een biologische compatibiliteit geen garantie is voor een succesvolle relatie en culturele en vooral ‘onbewuste componenten’ een grote rol spelen.

Meer over:

kijk nou, leven, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.