Joop

'Wat is Eva Jinek laf... kent u die uitdrukking?'

  •  
13-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
482 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-03-13 om 16.31.30
Het is inmiddels bekend: cabaretier Martijn Koning nam antisemitische politicus Thierry Baudet op de korrel in het tv-programma Jinek, waarna niet de antisemitische politicus de gebeten hond was maar de cabaretier die het had aangedurfd daar wat van te zeggen. Naast de nodige ophef onder kijkers leidde het er ook toe dat Eva Jinek zelf haastig haar excuses aanbood aan Thierry Baudet en een verklaring liet uitgaan dat ze de tekst van de cabaretier vooraf niet had ingezien en er anders wel een stokje voor had gestoken. Dominee Gremdaat vindt daar dan weer het zijne van:
Video niet zichtbaar? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (144)

khuat
khuat19 mrt. 2021 - 21:49

Ds Grembaat is erg flauw.... kent u die uitdrukking.Paul Haenen hoort net zomin als Koning en Teeuwen tot het puikje van de humoristen van Nederland.

Bart Top2
Bart Top215 mrt. 2021 - 10:12

Heel goed, dominee! Waarom moeten we wel pal staan voor een middelmatige cartoon van een tekenaar uit Jutland, maar is het land te klein als een cabaretier een onsmakelijk verhaal maakt van een onsmakelijke politieke beweging. In het land der blinden is Martijn Koning eenoog!

Truus Boterkoek
Truus Boterkoek15 mrt. 2021 - 9:10

Om te beginnen, vind ik Martijn de Koning niet bepaald het grootste cabaret talent wat er rondloopt. Ook het roasten vind ik maar een stompzinninge variant van cabaret of stand-up, zover het al een variant is daarop. Maar het kwam Baudet wel weer erg goed uit om te kunnen weglopen, we hebben het er al weer dagen over en veel vinden hem zielig en het slachtoffer van de linkse kerk waarbij men zowel RTL als de NPO, de VVD en D66 en GL en god weet wat nog meer op 1 hoop gooit. In de ogen van veel FvD, PVV en Ja21 aanhangers en ook de wappies wordt ons land bestuurd door een stelletje cultuurmarxisten (ook zo een fijn scheldwoord wat bv Goebbels graag gebruikte) en waren de beledigingen van de Koning koren op hun molen. Ik word er zo langzamerhand moe van hoe we Baudet & Co. maar blijven aanpakken met fluwelen handschoenen en daar getuigt het laffe excuus van Jinek en RTL ook weer van.

1 Reactie
Tisimo
Tisimo15 mrt. 2021 - 15:00

Vooral triest dat Martijn Koning niet begrijpt dat zijn actie alleen maar bewerkstelligt dat Baudet (terecht) kan claimen oneerlijk behandeld te worden door de "linkse" media, en daarmee juist kiezers zal winnen. Tactiek is niet aan neo-socialisten besteed, blijkbaar: De eeuwige NSB kramp waarin geschoten wordt, het hysterische eigen gelijk dat (desnoods bloedig) afgedwongen moet worden... Zuiver socialisme gaat over humanisme en gelijkheid, ik heb echter sterk de indruk dat men dit in de hysterische drang om gelijk te krijgen "een beetje" vergeten is. Politiek is geen voetbal, we doen het niet om te winnen, maar om een beter land te krijgen. Liefst voor iedereen.

Bikall
Bikall14 mrt. 2021 - 16:07

Volledig terecht van thierry om weg te lopen. De roast was geen seconde grappig en puur smerige haatzaaierij. Maar dit soort opzetjes zie je wel vaker bij het ultra linkse NPO (D66) propaganda medium. Hoogste tijd voor een nieuw geluid

6 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen14 mrt. 2021 - 17:11

Had ie allang in zijn hoofd, levert hem namelijk stemmen op, zielig doen.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 17:43

Als D66 al ultra links ls, ben ik benieuwd welk woord je hebt voor de SP en GL.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2021 - 17:53

@ Bikall Jij schrift: puur smerige haatzaaierij. Waar heb jij dat gezien? Er was geen sprake van haatzaaierij. Er was slechts een opsomming van zaken waar Baudet niet goed mee wegkomt. Je kan een discussie hebben over de vraag of het grappig was. Maar haatzaaierij was het zeker niet. Dan moet je toch echt je mening gaan onderbouwen.

Jonathan2
Jonathan214 mrt. 2021 - 18:02

Ik zie dat je de onderdelen en de zenders door elkaar gehaald hebt. De pure smerige haatzaaierij, dat was Thierry zelf. De roast was het herhalen van de opvattingen van Thierry. Dat gebeurde op RTL 4. Je moet niet alles geloven wat trollen je in het bruine riool vertellen. Komt zo dom over in de echte wereld.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mrt. 2021 - 18:30

'Maar dit soort opzetjes zie je wel vaker bij het ultra linkse NPO' Wel een beetje blijven opletten. Het was bij RTL.

Mohawk2
Mohawk214 mrt. 2021 - 18:31

"Maar dit soort opzetjes zie je wel vaker bij het ultra linkse NPO (D66) propaganda medium" Zoek eens op waar Jinek wordt uitgezonden.

Leontrotsky
Leontrotsky14 mrt. 2021 - 12:15

Het was allemaal afgesproken en geacteerd zowel door Jinek en Baudet. Een winwin uitzending voor beide. Jinek: Meer ophef = meer kijkcijfers in het vervolg. Baudet: het zielige slachtoffer = potentieel meer stemmen Het enige slachtoffer (volgens mij) is Martijn de koning. Zijn talent is misbruikt voor het gewin van beide intriganten want ik geloof dat Martijn "not in the know" was.

4 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter14 mrt. 2021 - 15:08

Wat zijn dat voor blinde aannames ? , schrijf dan in ieder geval , ik denk dat het was afgesproken als de dogmatische stelling het was afgesproken. Ik denk dat het helemaal niet was afgesproken, de Koning had ( terecht) zijn tekst niet van te voren overlegt aldus zijn eigen verklaring.

Piet Helmons
Piet Helmons14 mrt. 2021 - 15:42

Trotsky: hoezo is Martijn de Koning slachtoffer. Hij heeft er toch zelf bewust voor gekozen? In feite was hij de enige die wist wat er stond te gebeuren. M.i is Baudet terecht weggelopen toen de Koning begon over toekomstige kinderen en zijn vriendin. Mooi dat jij het talent van De Koning ziet maar ik heb hem als cabaretier nog nooit grappig gevonden en dat is toch wel een vereiste om als talent te worden beschouwd. Maar mijn gevoel voor humor kan anders zijn.

Tom Lucassen
Tom Lucassen14 mrt. 2021 - 17:12

Als je naar de reactie van Jinek kijkt dan zou dit zomaar eens kunnen ja.

Mohawk2
Mohawk214 mrt. 2021 - 18:34

"maar ik heb hem als cabaretier nog nooit grappig gevonden en dat is toch wel een vereiste om als talent te worden beschouwd" Piet is de maat waarlangs we talent leggen in Nederland!

PVDB2
PVDB214 mrt. 2021 - 12:05

In feite heeft Gremdaad gelijk. Een satiricus heeft de vrijheid van meningsuiting net zoals iedereen. Het is een soort roast die inderdaad niet alleen maar satire is maar deels gewoon de waarheid. Onze eigen Polder Trump die graag minderheden op de korrel en daarbij leugens niet schuwt. Want ook daar verschillen politici zich in. Het is ook laf van Jinek en RTL om excuses aan te bieden. Dat doe bij ander politici ook niet. Maar ja, het gaat om de sensatie, iets wat kijkcijfers kan leveren en daarmee omzet. daar is het uiteindelijk om te doen. Een voor Baudet is het de aandacht, de kiezer bevestigd dat het de media is. Zou dit bij de publieke omroep plaats vinden dan was de ophef nog groter. Vele kijken naar de "lege en oppervlakkige" tv die commerciële zenders bieden of het nu gesponsorde programma's, promotieprogramma's zijn of talkshows. Want die word niet betaald met overheidsgeld. Dat mer niet slimmer van word is duidelijk. Misschien kan ze later een soort Jerry Springer show gaan presenteren op de commerciële zenders. Dat is meer het publiek dat er naar kijkt lijkt het wel. Misschien dat dat het betere kijkcijfers trekt dan nu want valt bij het kijkcijferonderzoek toch wat tegen. Want zelfs met verkiezingen in aantocht is het zelden boven de een miljoen en is een programma als Voorravond veel beter bekeken. En om nu te zeggen dat 10 uur te laat is voor velen vind ik ook wat ver gaan....

Joop den Uil
Joop den Uil14 mrt. 2021 - 11:59

Iedereen vergeet dat de beledigingen over de verloofde, over de (mogelijke) kinderen en over een ver verleden gaan. Gemakshalve verbind zou ik zeggen. Kijken of Koning over de koning ook zo los durft te gaan

Markzelluf
Markzelluf14 mrt. 2021 - 11:31

‘Baudetje’, denigrerend doen over iemands naam, tja, daarvan vind ik dan weer dat normaal fatsoenlijke mensen die serieus genomen willen worden, zich hier niet aan bezondigen

1 Reactie
ton14024
ton1402414 mrt. 2021 - 16:30

Die ezel verdient niet beter.

Sonic2
Sonic214 mrt. 2021 - 11:30

Het is tekenend voor het "tegenkamp" bij Baudet. Die excuses aanbiedt terwijl Baudet dat voor al zijn leugens en sprookjes nooit doet. Die de zorgen van FvD kiezers altijd serieus neemt. Terwijl dat omgekeerd niet zo is. Geen enkele FvD kiezer die zich druk maakt over de zorgen van een Groenlinks kiezer. Die Baudet en Wilders hun quasi racistische geschreeuw onder vrijheid van meningsuiting scharen. En die bovendien als de messias wordt aangepakt janken om demonisering. En dan doet ook Mevrouw Jinek mee. Sorry meneer Baudet. Het tegenkamp( vaak links, maar ook af en toe economisch rechts) schrijft talloze rapporten over haar eigen falen. En daar moet tien jaar over gesproken worden. Linkse partijen moeten zich zelf 50 jaar na dato nog verantwoorden. Maar Baudet komt met al zijn onvoorstelbare wangedrag weg. Linkse kiezers mogen voor islamitisch stemvee worden uitgemaakt en dat is dan stoer en hilarisch. PVV en FvD kiezers weg zetten voor wat ze zijn. Daarmee schend je klaarblijkelijk artikel 1 van de grondwet. Dat werd mij althans aangewreven. Stagnatie van de PVV( want dat is wat je eigenlijk al tien jaar ziet sinds die 24 zetels in 2010) wordt verkocht als de enorme grote PVV. Die voorspelbare 15% van FvD wordt ook als een enorme landslide aangekondigd. Die overigens vooral ten koste ging van PVV en FvD. De LPF haalde in 2002 overigens ook die 15%. De FvD is 22 zetels kleiner als in 2019. Van 28 naar 6. Dat de VVD veel groter was in 2017 als de PVV hoor je niet. Dat D66 en CDA gelijk eindigden aan de PVV hoor je niet. Het gedrag van Jinek. Het schoenen poetsen van Baudet. Allemaal doodsbang dat je Twitter straks weer vol staat met allerlei FvD en PVV tuig. Die ook nooit worden neergezet als de digitale SA die ze zijn. En het is tekenend voor hoe fatsoenlijk en normaal Nederland omgaat met monsters zoals Baudet en eerder Wilders. Geen wonder dat de grootste bek altijd wint. Geen wonder dat smakeloosheid altijd boven fatsoen gaat. Geen wonder dat als je totaal ontspoorde kiezers een groot aantal wordt. Als je het allemaal normaal maakt. Een beetje wat Ploumen vorige week met Kaag deed. Ploumen maakte met haar veel te vriendelijke manier van debatteren 4 jaar faalbeleid van D66 onschadelijk en maakte er een debat van 2 vriendinnen van. Dat ze dat persoonlijk zijn lijkt me prima. Kaag zal er van profiteren. Net zoals Wilders en Baudet dat al jaren doen.

9 Reacties
Sonic2
Sonic214 mrt. 2021 - 11:42

Waarbij dat hele idee erachter ook verkeerd is. Dat wil ik er nog aan toevoegen. Fortuyn is doodgeschoten door een volstrekt in zichzelf gekeerd eenling. Een totale radicaal. Die Pvda, Groenlinks en D66 nog als te rechts had betiteld. Leugenachtig ultra rechts vergeet er ook bij te vermelden dat Fortuyn het prima vond om Els Borst met Bin Laden te vergelijken en om Groenlinks als extreem links te betitelen. Els Borst was zelfs nog erger geloof ik. Bin Laden was nog een watje vergeleken bij Els Borst. Je zou Fortuyn postuum demoniseren kunnen verwijten. En dat is de kramp waar links, de media in zitten. Omdat radicaal rechts liegt over de demonisering. Liegt over wie verantwoordelijk is voor de moord. En die moord vervolgens misbruikt om mensen te censureren. Durft niemand meer wat. Niemand die het meer durft, want ze laten zich door onbeschoft rechts allerlei schuld complexen aan praten. Niemand van links was verantwoordelijk voor de moord op Fortuyn. Behalve Volkert. Niemand ook hier is verantwoordelijk voor een eventuele moord op Baudet en Wilders. Niemand die links is wilt ze dood. Misschien een verdwaasde enkeling. Maar als je tussen miljoenen mensen zit dan zitten er altijd wel een paar radicalen tussen. Niemand wilde Fortuyn dood. Niemand wilde Wilders dood. Niemand wilt Baudet dood. Zelfs de grootste Trump hater wilt hem niet dood. Het zijn allemaal waanbeelden. En wanneer gaan we dat eens hardop zeggen? Ons uit die door radicaal rechts aangepraat schuldgevoel bevrijden. En als je dit soort waanbeelden niet corrigeert. Niet eindelijk eens dat volk op hun verantwoordelijkheden gaat aanspreken. Dan gaat het fout. Ik merk overal de Dolkstootlegende in verschillende vormen. Nu Baudet weer met Corona. Baudet en Wilders met het klimaat. Over de moord van Fortuyn. We laten extreem leugenachtig ultra rechts onze geschiedenis en onze toekomst herschrijven. Zeg er eens wat van. Zeg ik tegen heel links. Ontmasker ze nu eens eindelijk. En spreek al die mensen die er op stemmen( die zich volledig kapot en dood moet schamen) eens op hun verantwoordelijkheid aan.

snieanders
snieanders14 mrt. 2021 - 11:44

Beste Sonic, behaalde resultaten in het verleden is geen garantie voor de toekomst. In de laatste peilingen is de fvd van 3 naar 7 zetels gegaan door de Jinek commotie.

Hans Welbedagt
Hans Welbedagt14 mrt. 2021 - 12:25

Eens

Eric Minnens
Eric Minnens14 mrt. 2021 - 14:06

Goeie toespraak Sonic. Niet alleen Jinek, maar heel links is laf. In de betekenis: slapjes, we laten veel te gemakkelijk over ons heenlopen. Een echte leider ontbreekt, eentje met een gestrekt been. Ik denk stiekem weleens: iemand als Wilders, maar dan op links. Helaas. Rechts steelt de show.

RaymondenJoop
RaymondenJoop14 mrt. 2021 - 14:20

Liefde maakt blind

Ryan2
Ryan214 mrt. 2021 - 15:49

@Sonic Je dwaalt af over Fortuyn en Volkert. Je verkondigt aannames. Dat Volkert links zou zijn. Wat een onzin. Op die manier geweld gebruiken is typisch rechts. In dezelfde orde als Breivik en die andere stoethaspels. Overigens is het nog maar zeer de vraag, wat er werkelijk achter de moord op Pim Fortuyn zat. Ik vermoed dat Volkert een perfecte pion in een groter schaakspel was, en nog steeds is. Zijn karakter zorgt er in ieder geval voor, dat hij niet naar buiten komt met zijn verhaal.

Sonic2
Sonic214 mrt. 2021 - 17:20

@ Snieanders Wat u omschrijft heet een fouten marge. Een peiling heeft een fouten marge van een paar zetels. Dus de 12 zetels van Groenlinks kunnen er ook 15 zijn. Of wellicht 9. En dat is omdat hij tegen de lockdown is en daar electoraal mee scoort. Ik ben links, dus ik ben sowieso al volgens ultra rechts een angstzaaier en als ze de bingo kaart willen afstrepen ook een haatzaaier. Even met het gestrekt been er in. Baudet wilt overvolle ziekenhuizen. Een zorg die implodeert. En Baudet wilt doden. Doden in bejaardentehuizen. Doden overal. Braziliaanse toestanden. Dat wilt hij. Dat zijn namelijk de gevolgen van het loslaten van alle maatregelen. Ook hier weer laat iedereen Baudet weg komen. Medelijden met hem hebben omdat Koning doet wat Baudet al vier jaar doet. En vervolgens Baudet laten weg komen met zijn vrijheid praatje. Voor uw informatie. Wat mij betreft gooien we Nederland snel op een verstandige manier van het slot. Ik ben niet tegen het openen van terrassen. Winkels hadden al maanden eerder open gemogen. Kappers ook. Maar wat Baudet wilt zijn doden. Niet dat hij daar expres naar streeft. Maar als bijna niemand de gevolgen van zijn politieke keuzes wilt belichten, doe ik het maar. Uiteraard achter een nickname. En die nickname kan Koning de komende tijd ook goed gebruiken. En daar wordt dan ook weer niets over gezegd. Dat het vreselijk volk wat achter Baudet aanloopt zich eindeloos mag misdragen op sociale media. Dat je niets kritisch over Baudet mag zeggen, omdat zijn groupies dan beginnen te schelden. En misschien kom ik af en toe gefrustreerd over. Maar dat is omdat ik er enorm aan stoor dat mensen gewoon niet expliciet uitleggen dat Baudet geen vrijheid strijder is. Maar dat hij een roekeloze opportunist is. Die zetels wilt in ruil voor overvolle ziekenhuizen en vele doden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mrt. 2021 - 19:12

'In de laatste peilingen is de fvd van 3 naar 7 zetels gegaan door de Jinek commotie.' Die peiling heb ik nog niet gezien. Maar al zou dat waar zijn, so what? Die zetels komen hoogstwaarschijnlijk bij andere rechtse partijen vandaan en daarnaast lijkt mij het een bijzonder slecht idee als programmamakers rekening gaan houden met een eventuele invloed op de verkiezingen van hetgeen ze produceren.

Sonic2
Sonic214 mrt. 2021 - 19:53

@ Ryan Ik dwaal niet af. Het is een patroon en dus een rode draad. Het begon begin jaren 70 al. Wiegel was een vermakelijk debater en Wiegel had leuke retoriek, maar toen al begon het met links. Den Uyl regeerde in zijn kabinet klaarblijkelijk alleen en was kennelijk minister president en minister van financien. Toen al begon het eigenlijk. Den Uyl en de PvdA potverteerde en bracht ons land financieel naar de grond. Allemaal onwaar. Van Agt/ Wiegel maakte juist een puinzooi van de overheidsfinancien. Nu nog zie je Hoekstra die onzin herhalen. Net als het fabeltje dat links de immigranten naar Nederland haalde. Daar begonnen de voorlopers van het CDA en de VVD mee. Daarna was iedereen die links van de PvdA zat een communist en liep nog net niet de polonaise toen Mao en Pol Pot mensen in kampen stonden. Of lieten verhongeren. Uiteraard wilde die lieden( waaronder Oud Sp'ers en voorlopers van Groenlinks) vooral een veel linksere samenleving. Het bekt natuurlijk wel lekker. Marcus Bakker en Daan Monje die Hans Wiegel in een goelag stopte. Ook zo'n totale fabel. Een verzinsel. Ik dwaal niet af. Rechts en ultra rechts verspreiden leugens. En zetten succesvol frames op, waarbij er een directe lijn is tussen Wiegel die Den Uyl onterecht als Sinterklaas neerzet. Tot en met Eva Jinek. Die onterecht haar excuus aanbiedt aan Baudet. En daar tussen in nog het gelieg en bedrieg over de moord op Fortuyn. Waarbij ultra rechts kritiek op Baudet en Wilders in de kiem wil smoren. Links laat over zich heen lopen. Laat rechts frames maken. En laat de grootste bek winnen. Ook een reden dat Klaver volgens mij verliest. Rechts en ultra rechts is er goed in geslaagd om Klaver als iemand neer te zetten die zelfs mensen op het minimumloon met lastenverzwaringen van honderden euro per maand wil opzadelen. Met zijn groene droom. Klaver heeft dit soort waanbeelden veel te weinig bestreden. En nu kan het over een paar dagen wel eens het einde zijn. Net als trouwens bij de kabinetsformatie. Van Agt wilde met Wiegel regeren. Dat heeft hij 100 keer overal verteld. De schuld van het CDA dus in 1977. In 2003 wilde het CDA op verkiezingsavond al met de VVD. Ondanks de grote winst van de PvDA. En dat Buma een grafhekel aan Klaver had is bekend. Waarom laat links zich toch echt van alles en nog wat in de schoenen schuiven? Waarom?

Niek Sloot
Niek Sloot14 mrt. 2021 - 11:27

Normaal zou ik gezegd hebben dat Baudet geen gelijk zou hebben, in dit geval is het terecht dat hij weg is gelopen. Hij valt zelf ook op de persoon aan, maar betrek er geen familie bij, laat het dan ook bij Baudet als persoon.

3 Reacties
Ryan2
Ryan214 mrt. 2021 - 15:50

Slijmbal. Lekker meehuilen met de wolven. Lekker makkelijk. Dit geldt ook voor heel wat andere meelopers in deze draad.

ton14024
ton1402414 mrt. 2021 - 16:38

Ik heb geen familie gezien die het voor hem opneemt.

Sonic2
Sonic215 mrt. 2021 - 1:01

@ Niek Sloot Meneer Baudet vertelt grappen over alleenheerschappij. Ha Ha ha https://joop.bnnvara.nl/nieuws/thierry-baudet-allerbeste-zou-als-absolute-heersers Ik heb hier dus van geleerd. Wil je sarcastisch, cynisch of ronduit grof zijn? Dan moet je eerst een officiele badge krijgen van rechts radicaal Nederland. Want dat behoort alleen hun toe. De hyperbool ook trouwens. Een columnist of een cabaretier zoekt de rand op. Dan weer gebeurt dat met Charlie Hebdo. En Charlie Hebdo is ook smakeloos. Maar dat doen mensen. Humor mag ook zwart en keihard zijn. Hetzelfde tien jaar geleden met een cartoon. Op deze site. Beatrix stak toen Wilders niet echt dood. Maar plantte denkbeeldig een schaar in hem. Ook dat was figuurlijk bedoeld en niet letterlijk. Net als dat Wilders niet in die cartoon letterlijk een kampbeul was, maar dat kamp was weer een variant op tuig dorpen.

Hans Welbedagt
Hans Welbedagt14 mrt. 2021 - 10:57

Een letterlijk antwoord van Baudetje in een interview over de vrijheid van meningsuiting: Vrijheid van meningsuiting, daar teken ik voor. Het recht op beledigen of beledigd worden, moet kunnen in een liberale democratie. Mensen die beledigd worden en daar niet tegen kunnen, passen niet in deze samenleving.

1 Reactie
Tisimo
Tisimo15 mrt. 2021 - 15:05

En weglopen moet ook kunnen, zeker naar goed voorbeeld van fortuyn. Beter geod gejat dan slecht bedacht, moet hij gedacht hebben. Stom van Koning dat hij zich dat niet beseft heeft, dit gaat Baudet enorm helpen.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 10:50

Dat Koning hier als dader wordt gezien en Baudet als slachtoffer geeft goed aan hoe slecht het gesteld is in Nederland met het racisme debat. Eventueel grof taalgebruik om racisme te benoemen wordt als erger ervaren dan racisme zelf. Mensen die opmerkingen maken zoals ‘ ik ben het ook niet eens met Baudet maar dat is nog geen rede om hem zo te behandelen’ vind ik bijna nog erger dan Baudet zelf.

7 Reacties
Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 11:29

De koning is hier ook dader. Hij beledigt iemand in een show wat daar totaal niet voor bedoeld is. Of je het nu eens bent of niet. Of de Koning nu gelijk heeft ook niet. Hij is een gast bij een uitzending die niet als doel geeft om mensen af te zeiken, maar om meningen te ventileren en te beargumenteren. Ik zit hier als kijker totaal niet op te wachten. Als hij iemand wil beledigen is dat zijn groot recht (?), maar da. moet hij dat via zijn eigen kanalen doen en niet via een programma wat hier niet voor bedoeld is... Als een gast bij mij thuis een andere gast zo toespreekt, kan hij vertrekken...

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:32

Nou inderdaad, beter een hard core racist die zegt waar 't op staat, dan de laffe fanboy die net doet of ie geen racist is

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 15:37

Hennie Jouw verhaal slaat werkelijk helemaal nergens op. Koning zat daar om Baudet te roasten. Daarom was hij die avond door Jinek/RTL uitgenodigd. Koning heeft precies gedaan wat de bedoeling was.

ton14024
ton1402414 mrt. 2021 - 16:58

H, ´´om meningen te ventileren en te beargumenteren.´´ En als Baudet dat verzaakt dan helpen we een handje.

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 17:30

Norsemen, is niet waar wat je zegt. Het was de bedoeling hem te raken. Zie AD. Is echt wat anders dan roasten. Maar ik merk dat je niet open staat voor andermans meningen, dus ik stop met dit op en neer geapp. Je kan dus nog een keer hier een zinloze opmerking over maken. Succes!

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mrt. 2021 - 19:20

'maar om meningen te ventileren en te beargumenteren. ' Flauwekul. Net zoals bijv LuckyTV (ook bij Jinek) wordt Koning daar niet voor ingehuurd. In landen waar cabaretiers niet mogen zeggen wat ze willen (bijv China en Turkije) moet je niet willen wonen. Het is nb boter op zijn hoofd Baudet zelf die altijd loopt te verkondigen dat beledigen moet kunnen. https://www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5219174/luckytv-bijzondere-vvd-campagne

Hennie4
Hennie415 mrt. 2021 - 7:09

Joe Speedboot - maar om meningen te ventileren en te beargumenteren. ‘ Ik bedoel hiermee ook TB. Die komt daar voor hoor en wederhoor en niet om afgezeken te worden.

Piet Helmons
Piet Helmons14 mrt. 2021 - 10:44

FVD in de peilingen omhoog. Baudet is achteraf Martijn Koning dankbaar.

3 Reacties
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:31

Goh jij schat de zwevende kiezer wel erg laag in, dat je denkt dat die opeens racistisch wordt omdat er een racist beledigd is...zoals de waard is...

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 11:41

@karining - deze mensen zien zechzelf echt niet als racist...

Tisimo
Tisimo15 mrt. 2021 - 15:03

Natuurlijk, had je ook maar een seconde iets anders verwacht?

Het schrandere konijn
Het schrandere konijn14 mrt. 2021 - 10:26

Dit geeft maar weer eens aan dat er gewoon meer geld naar de politiek neutrale publieke omroep moet gaan. De commerciële zenders produceren toch een partij bagger.

Sailor2
Sailor214 mrt. 2021 - 10:09

Eva is niet laf, Eva is is nou eenmaal van het zelfde wereldje. Iets met Moskowics enzo. Niet toevallig zoals dit allemaal uitspeelt. Een diep ontzag voor rechtse brallers die haar imponeren.

Markzelluf
Markzelluf14 mrt. 2021 - 9:55

Als je een eikel uitnodigt op jouw feestje die gasten loopt te beledigen, dan is het helemaal niet raar dat je je als gastvrouw verontschuldigt voor je slechte keuze.

1 Reactie
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:29

Nou, wel als ze zich voor de verkeerde verontschuldigt. Net als jij vindt ze blijkbaar racistische taal minder erg dan de belediging van de racist

Ivan61
Ivan6114 mrt. 2021 - 8:49

Dominee Gremdaat met zijn slechte humor neemt op voor Koning die gevoel voor humor moet nog vinden. Baudet is grotere clowm en betere komiek dan beide heren maar hij begrijpt dat zelf niet.

9 Reacties
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 9:47

En dat laatste is nou zo verontrustend. Het is niet zijn bedoeling een komiek te zijn. Hij meent die leugenachtige en racistische shit.

Ivan61
Ivan6114 mrt. 2021 - 10:29

Zijn standpunten zijn voor mij langer dan 10 jaar duidelijk en daar lig ik niet wakker van. Jij kan je afvragen waarom hij en andere politici zo veel podium krijgen? Net zoals Koning trouwens.

Martin007
Martin00714 mrt. 2021 - 10:35

Welnee vdbemt. Wat Baudet doet is het zelfde als wat Wilders doet: de bevolking voor de gek houden door te vertellen wat het volk wil horen, zodat ze zetels krijgen en een jaarinkomen van 120.000 euro kunnen toucheren. Wat een politicus zegt, daar moet je niet naar luisteren. Je moet bekijken wat ze in de afgelopen 4 jaar hebben GESTEMD in de tweede kamer. Daar kunnen ze niet meer over liegen. Geert Wilders stemde vóór het uitbreiden van de AZC's toen in 2015 half Afrika over de middellandse zee kwam aanzetten. En hij stemde ook vóór sluiting van 800 verzorgingstehuizen. En hij gaat ook vóór versobering van de WW stemmen. Baudet had trouwens beter toe kunnen geven wat hij heeft gezegd/geschreven i.p.v. ontkennen. Dat had hem misschien nog wel méér zetels opgeleverd.

harmmeijer
harmmeijer14 mrt. 2021 - 10:52

@ Sarajlija U heeft blijkbaar geen idee wie Paul Haenen is. Iemand die z’n sporen op velerlei gebied heeft verdiend. Beroep: acteur cabaretier stemacteur toneelschrijver programmamaker presentator journalist

Satya
Satya14 mrt. 2021 - 11:23

Martin Ik vind wat mensen zeggen best belangrijk. "toen in 2015 half Afrika over de middellandse zee kwam aanzetten." Een clown die zulke beweringen doet moet je niet serieus nemen, die moet je roasten en bij het grof vuil zetten.

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:26

Knap dat Sara al maar dan 10 jaar weet hoe Baudumb-ass denkt, aangezien Forum pas 6 jaar bestaat en nog geen 5 jaar een politieke partij is...

Ivan61
Ivan6114 mrt. 2021 - 11:34

@ Merel, Hij is veelzijdig dat weet ik maar dat wil niet zeggen dat ik zijn mening belangrijk vind. Ik kan niet om hem lachen als komiek.

Ivan61
Ivan6114 mrt. 2021 - 11:36

Karingin, Wie is Sara? Ben jij niet in staat om mijn nicknaam correct te schrijven?

vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 13:13

@marin. Ja en nee. Het is goed om niet alleen maar naar een politicus te luisteren. Om het even welke.En ja: Baudet houdt de bevolking voor de gek. Maar niet met zijn racistische gedrag. Wel met zijn ontkenning. En bijv. ook de leugens rond Covid.

Machiel Slot
Machiel Slot14 mrt. 2021 - 8:01

‘N ieder doet zijn woordje op zijn manier, zo kennen we Gremdaat, zo Jinek, zo Baudet, Maar een cabaretier kan wel eens de plank misslaan en smakeloos worden, dus een smakeloze grap maken? Inderdaad, dat was ook duidelijk de mening van Freek de Jonge in de uitzending 1 op 1 met Sven Kockelmann!

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 9:52

Inderdaad. Maar daar is niet mee gezegd dat de inhoud niet waar is. En dat het toch wel heel vreemd is dat er verontwaardigd wordt gereageerd op de toon van Koning maar niet op de inhoud van Baudet. Dat dat laatste zelfs genegeerd wordt, als onbelangrijk wordt afgedaan, als je excuses gaat aanbieden.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 7:59

En ik blijf het heel apart vinden dat er mensen zijn die vinden dat Koning te ver ging. Het enige wat Koning heeft gedaan is Baudet belachelijk maken, Vinden dat Koning de kinderen en vriendin van Baudet belachelijk maakte kan alleen maar als je vindt dat Koning onterecht de standpunten van Baudet belachelijk maakte, dat je het eens bent met die standpunten. Het kan wel natuurlijk, maar dan snap je e.e.a. niet.

3 Reacties
Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 11:31

Iemand belachelijk maken, gaat altijd te ver!

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 15:40

Dan ga jij nu te ver Hennie, want je maakt jezelf belachelijk.

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 17:23

Norsemen, mooi hoe jij je mening met goede argumenten duidelijk maakt! Vind het niet erg om belachelijk gevonden te worden door jou..

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 7:45

Volgende programma van Jinek wordt denk ik presentatrice van RTL shownieuws. Dat is het niveau waarop ze is aanbeland. Wel goed in dit verhaal is dat er weer eens goed is aangetoond wat het verschil tussen de publieke en commerciële omroep is.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 9:53

Helemaal waar.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 mrt. 2021 - 11:25

Dat is zo. Hoewel ze beiden zinken, zinkt RTL dieper.

JoepJos
JoepJos14 mrt. 2021 - 7:44

Kan me zomaar voorstellen dat Jinek zich nu afvraagt waarom er excuses zijn aangeboden. Dat krijg je als je meent dat er meteen een reactie na een incident zou moeten komen. Het ontneemt je de kans om alle voors en tegens af te wegen en dan tot een gewogen oordeel te komen.

Martine Glazenburg
Martine Glazenburg14 mrt. 2021 - 6:45

Dit keer niet met u eens dominee. Er mogen best grenzen gesteld worden aan zo n cabaretier die buiten zijn boekje gaat door te kwetsen. En veel te ver gaat ! Daarin heb ik respect voor jinek. Dat Baudet zelf om aandacht vraagt op deze manier is toch geen excuses om zelf zo te doen. Nee ik vind Jinek niet laf. Wel een beetje dom. Je wil toch weten wat iemand zegt in jouw eigen show

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 mrt. 2021 - 10:10

'Je wil toch weten wat iemand zegt in jouw eigen show' Strak plan! De talkshowhost die vooraf bepaald wat mensen bij haar mogen zeggen. Voor dat soort praktijken moet je in landen zoals Turkije en China zijn.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 10:53

@Joe Of RTL4 Het geeft goed het verschil aan tussen bijv. VPRO/BNN kijkers en commerciële omroep kijkers.

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:22

Jeeeezus wat je hier dus zegt is dat de achterlijke, walgelijke leugens van Baudinges door de beugel kunnen, want daarover hoor ik je niet klagen dat Jinek dat van tevoren had moeten nakijken en dus niet toelaten

snieanders
snieanders14 mrt. 2021 - 11:58

Martine je hebt helemaal gelijk, dat sommige mensen uit rancune geen fatsoen hebben is helaas niet anders. Deze mensen vinden dit gewoon normaal en bagatelliseren alles omdat ze een hekel aan iemand hebben of aan zijn standpunten

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 15:54

snieansers Martine je hebt helemaal gelijk, dat sommige mensen uit racisme geen fatsoen hebben is helaas niet anders. Deze mensen vinden dit gewoon normaal en bagatelliseren alles omdat ze een hekel aan iemand hebben vanwege zijn afkomst of huidskleur.

Joop15
Joop1514 mrt. 2021 - 5:54

Baudet zegt zoveel en dat kan allemaal ,niemand loopt weg en we moeten al die onzin maar aanhoren , al die leugens ,,,zegt de koning is een keer wat staat heel nederland op zijn kop ,,,terwijl hij toch wel een klein beetje gelijk had ,,,je kan het spreekwoord , wie de bal kaatst ............kan m terug verwachten .....Baudet zag m al aankomen en ging over in vlucht modus,zou je zo makkelijk van m af kunnen komen ?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 9:57

Baudet gaat natuurlijk politiek nooit een belangrijke functie krijgen. En ik kan me niet voorstellen dat er een bedrijf is dat zo'n dwaas in huis wil nemen. Die zit opgesloten in zijn eigen gelijk en kan hooguit nog meer boeken schrijven, die hij dan zelf in ieder geval goed vindt. Verontrustender is dat er mensen zijn die wat zien in deze man en zijn ideeën.

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:19

Het is echt godgeklaagd dat de halve goegemeente dat stuk drek nou alweer zit te verdedigen

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 4:52

Wat een onzin. Jinek nodigt iemand uit en is dus haar gast. Als iemand bij mij thuis mijn gasten op satirische wijze belachelijk maakt, stuur ik hem het huis uit. Natuurlijk mag Martijn dit doen, maar dan niet als gast, maar via zijn eigen kanaal.

7 Reacties
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 10:02

Koning wordt vaker uitgenodigd om op satirische wijze iemand belachelijk te maken. Dat is nooit een probleem geweest voor Jinek. Het was nu alleen niet satirisch maar onomwonden waar. Goh. Dat is schrikken. Een waarheid die ze overigens daarvoor met het herhalende filmpje van Theo Hiddema ook had blootgelegd. Koning was alleen nog vele malen duidelijker dan Jinek. Maar een heel duidelijke waarheid mag niet??

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 10:55

Hennie De onnozelheid van jouw reactie is tenenkrommend. Je hebt toch wel door dat Koning door Jinek/RTL was uitgenodigd juist om Baudet belachelijk te maken?

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:18

Ach, weer een verkapte fanboy

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 mrt. 2021 - 11:30

Het is z'n baan om mensen wat belachelijk te maken. Daarvoor word ie ingehuurt. Laagvloerse TV is niet hetzelfde als een huis feestje.

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 11:40

@vdbemt, bedankt voor je reactie. Hier kan ik iets mee. Blijf erbij dat ik dit niet netjes vindt. Maakt totaal niet uit wie er aan tafel zit en of het waar is, maar hierdoor overtuig je niemand die een andere standpunt heeft dan jij hebt. Op deze manier krijg je alleen maar kampen @norseman gaan jou tenen krom staan van onnozel, of van iemand die gewoon een andere mening dan jou heeft? @karining een totale onjuiste aanname.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 15:47

Hennie Is jouw mening dan dat Koning geen cabaretier is, en niet door Jinek/RTL was uitgenodigd om Baudet te roasten? Ik ben benieuwd.

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 19:22

Norsemen - Is jouw mening dan dat Koning geen cabaretier is, en niet door Jinek/RTL was uitgenodigd om Baudet te roasten? Nee ik vind niet dat je hierdoor jezelf caberatier mag noemen. Zijn verhaal staat los van welk beroep je uitoefend. Op deze ma Ier heeft niemand over een ander te praten. Of is het zo dat 'n caberatier (alleen omdat hij caberatier is) alles mag roepen en de rest van de Nederlanders niet? En nee ik denj ook niet dat het de bedoeling van Jinek was om TB op een inhoudsloze manier te roasten. In ieder geval niet op deze onsmakelijke manier. Een goede caberatier had zonder enige moeite namelijk T B makkelijk onderuit kunnen halen met argumenten. Zeer makkelijk zelfs.. Dan had ik het een roast gevonden.

Eric Minnens
Eric Minnens14 mrt. 2021 - 2:24

Geheel eens met Gremdaat. En dus niet met Eva Jinek. En wel met Martijn Koning. En niet met clown Baudet. Deze laatste kan, net als Trump indertijd en nóg, niet genoeg in zijn hemd worden gezet. Is een bedreiging van onze rechtsstaat. Krijgt veel te veel ruimte in de media. Ach en dat gezeur en gehuiliehuil van zijn rechtse meelopers is zo hypocriet als de pest. Waarom zouden vrouw en kinderen niet in de satire mogen worden betrokken? Laat ze maar eens nadenken over de uiterste consequenties van hun gitzwarte theorieën. Niet Ezels vrouw (Ezelin?) of het toekomstige veulentje worden aangevallen hoor... Nee, zij vormen slechts een bruggetje in het verhaal. Het is nog steeds Thierry himself die ervan langs krijgt, en terecht.

5 Reacties
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:17

Het grappige is dat al die fanboys en -girls hier de hele tijd proberen te verbloemen dat ze fan zijn, stelletje lafaards...

Satya
Satya14 mrt. 2021 - 11:30

Ik denk als de DENK meneer zou zijn weggelopen toen hij een poos terug door Koning op de hak werd genomen er met vvmu en tere zieltjes zou worden gestrooid in de commentaren. Waar rechts humor op kenmerken van mensen waar ze geen invloed op hebben fantastisch vindt mag er geen humor zijn over de inhoud van rechts, waar ze zelf invloed op hebben. Tja, dan weet je met wat voor soort je te maken hebt. Persoonlijk cancel ik Jinek, excuses voor het een podium bieden aan een racist lijken mij eerder op zijn plaats.

Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf14 mrt. 2021 - 12:52

Ik begrijp dat u, zodra het uw tegenstander betreft, alle normen van fatsoen laat varen?

Hennie4
Hennie414 mrt. 2021 - 13:19

@ karingin - Las ik net niet ergens een opmerking van jou:"zoals de waard is..." uhm... Lafaard? Krijg sterk de indruk dat jij niet open staat voor andermans meningen?

Eric Minnens
Eric Minnens14 mrt. 2021 - 14:58

@Franciscus B "Ik begrijp dat u, zodra het uw tegenstander betreft, alle normen van fatsoen laat varen?" Dat begrijpt u dan verkeerd. Maar blijf oefenen. Goed voor de hersencelletjes.

Nina Numsbergh
Nina Numsbergh14 mrt. 2021 - 0:31

Cabaretiers en satirici zijn sinds dat al sinds een halve eeuw nu juist door links en hun media is bevochten onbegrensd met nadrukkelijk conservatieven, rechts, en chriistendom als object. Pas nu dat sinds slechts relatief korte tijd overgenomen is door nieuwe brutale rebellen en hun media waarbij links, wat inmiddels zelf deel uitmaakt van het establishment, en de religieus zeker zo orthodoxe islam, worden die harde satire, cabaretiers,nen media die deze tot object maken opeens slecht verdragen. Hypocrieten.

1 Reactie
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:14

Kwak kwak ben je nou nog niet klaar met je slappe poging om God en z'n moeder erbij te slepen om je racistische vriendje te verdedigen?

Ryan2
Ryan213 mrt. 2021 - 23:45

Gut, je mag fascisten niet eens meer aanspreken op hun verkeerde mening.. Waardeloos!

Paul Spijkers
Paul Spijkers13 mrt. 2021 - 23:24

Die verontschuldiging en die beschuldiging zijn ook een opgevoerde vertoning. Drama = kijkcijfers. Jammer van het oudvuil maar er komt nog wel een vlieg op het honing af.

[verwijderd]
[verwijderd]13 mrt. 2021 - 22:55

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:12

Gelukkig bepaal jij niet wat kunst is of wat Koning wel of niet moet doen of zeggen

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 mrt. 2021 - 11:34

Ik vind de vorm ook maar grof en lelijk. Maar hij is wel in opkomst bij komieken. De 'Roast'.

Benaa
Benaa13 mrt. 2021 - 22:17

@vdBemt "Dat er toch nog altijd Nederlanders zijn die zich, net als Baudet zelf, in allerlei bochten wringen om zijn racisme en leugens maar niet te willen toegeven, vind ik zeer verontrustend. Azarkan vroeg hem om excuses voor zijn verzonnen verhaal over aangevallen meisjes in de trein door Marokkanen. Dat excuus is er niet gekomen. Dat verdedig jij." Ik snap niet waar u dat vandaan haalt. Ik begin mijn stelling dat Baudet niet mijn man is. De enige die ik verdedig is Eva. De gehele uitzending werd Baudet terecht en met legitieme argumenten in het nauw gedreven. Dat is hoe het hoort in een democratie. Maar kennelijk verschillen onze fatsoensnormen op dit punt.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 10:14

Wat ik niet begrijp is dat de manier waarop iemand een ander onomwonden zijn bewezen racistische gedrag voorlegt, schokkender wordt gevonden dan dat racistische mensbeeld. "Doe niet zo naar tegen onze racist. Die arme man".

Thuiszitter
Thuiszitter13 mrt. 2021 - 21:48

Zou Eva op de fvd stemmen ? vraag ik mij af.

2 Reacties
Martin007
Martin00714 mrt. 2021 - 10:40

Nee, VVD. Ik dacht dat het toch wel duidelijk was.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 12:09

Beide niet

MCdaDDy
MCdaDDy13 mrt. 2021 - 21:47

Martijn Koning is de enige die JB rechtstreeks durft aan te spreken op tv over zijn nazi sympathieën. Zou Eva Jinek enig historisch en siciaal besef hebben dan had ze het zelf gedaan. Alles voor de kijkcijfers een relletje meer of minder maakt haar niks uit, zou ze eraan verdienen? JB als narcistisch verwend kleutertje profiteert er ook van, krijgt wat tegengas, loopt weg, bewerkt de mensen en media om hem zielig te vinden, allemaal typisch narcistisch gedrag. Wat ik niet kan begrijpen is dat er zo weinig mensen zijn met enig historisch besef die inzien dat deze narcist gestopt moet worden door niet op hem te stemmen, aangifte te doen van zijn foute gedrag en uitlatingen, mensen ervan te overtuigen dat ook te doen en iedereen te waarschuwen voor deze racistische fascisten nazi partij.

Jonathan2
Jonathan213 mrt. 2021 - 21:34

De extreemconservatieve moraalridder is in zijn riool van achterbaksheid - zie de echte aanval door de rechtse pers op een kind van Halsema om Halsema te pakken - goorheid - het rondrijden met lijkkisten van Klaver etc - domheid - de 'satirische' aanval op Baudet was dat hij een pseudoracist was, niet een echte - en leugens - er is niets verkeerd gezegd over de partner en toekomstige kinderen, dat liegen ze gewoon - nu een beetje van het padje geraakt. Blijkbaar denkt hij/zij dat de rassenleer hier al is ingevoerd, zo niet, dan is werkelijk niets negatief over partner en toekomstige kinderen gezegd. Wat gezegd is over Baudet zal voor iedere rechtbank met het grootste gemak als waarheid kunnen bewezen worden. Begin aub een rechtzaak tegen De Koning wegens smaad, kunnen we lachen. Vele en vele voormalige FvD'ers kunnen bewijzen hoe het daar aan toe gaat.

Archie Bunker
Archie Bunker13 mrt. 2021 - 21:13

Bigot 1: Jinek had Koning kunnen stoppen, maar liet hem gewoon doorrazen. Hoezo spijt? Bigot 2: Koning bedient zich door te refereren aan afkomst van B zijn vriendin en toekomstig kind precies van dezelfde argumenten als die hij B verwijt.

2 Reacties
Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 11:09

Bigot 3 heeft nog niet begrepen dat satire precies dát doet; je eigen drek in je smoel smijten

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 13:26

Bunker Koning is geen politicus die z’n standpunt aan het ventileren was, hij was z’n beroep als cabaretier aan het uitoefenen. Dat snap je toch wel hoop ik?

Viso
Viso13 mrt. 2021 - 21:05

Ja idd.. Zeer laf. Maar zo werkt damage control. Zodra iets een te negatieve lading krijgt dan rest alleen nog maar er zo snel mogelijk er afstand van nemen. Want dan geef je er blijk van dat je deugt. In die hedendaagse cancel cultuur bepaalt de mening van de hardst gillende massa wie gecanceld moet worden.

Jozias2
Jozias213 mrt. 2021 - 20:28

Wat ik vooral zwak van Jinek vond was dat ze bij het begin van haar uitzending gisteren alles naar Koning schoof. Ook het feit dat Baudet zich niet kon verweren. En dat is hypocriet. Dat koning aan het einde een monoloog kon houden is het format van het programma . Daar is Jinek zelf voor verantwoordelijk.

Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf13 mrt. 2021 - 18:47

Los van wat je van Baudet vindt, en dat is lang niet altijd positief, de toespraak van Koning was beneden alle peil. Iemand aanspreken op zijn ideeën en die keihard aanpakken is niets mis mee. Maar als je zo op de man speelt en daar zelfs partners en eventueel toekomstige kinderen bij betrekt ben je alle fatsoen ver voorbij. Natuurlijk mag hij dit zeggen, vrijheid van meningsuiting enzo, maar dat heeft Baudet ook nooit betwist. Maar zoals Koning mag zeggen wat hij wil, zo mag Baudet luisteren naar wat hij wil. En daar viel deze wansmakelijke vertoning duidelijk niet onder.

2 Reacties
Jonathan2
Jonathan213 mrt. 2021 - 21:40

Rustig man, de rassenleer is hier niet ingevoerd dus is er niets negatiefs over partner en kinderen gezegd. Je natte dromen over de rassenleer voor fatsoenrakkers zijn voorlopig nog geen werkelijkheid.

Mark Huysman
Mark Huysman14 mrt. 2021 - 8:07

[Koning was beneden alle peil. Iemand aanspreken op zijn ideeën en die keihard aanpakken is niets mis mee. Maar als je zo op de man speelt en daar zelfs partners en eventueel toekomstige kinderen bij betrekt ben je alle fatsoen ver voorbij.] Het punt is natuurlijk dat Baudet *zelf* mensen niet op hun opvattingen aanspreekt maar op wie ze zijn: welke kleur ze hebben, welke etnische achtergrond, etc. Hij wil Europa ‘dominant blank’ houden en spreekt zich uit tegen ‘homeopatische verdunning’. Hij wordt dus met zijn eigen middelen teruggepakt. Dat is misschien politiek incorrect of zo maar de taak van een cabaretier is denk ik niet om binnen de lijntjes te kleuren van wat betamelijk geacht wordt. Zeker niet op moment dat je een fascist en racist tegenover je hebt zitten.

max lerou
max lerou13 mrt. 2021 - 18:06

baudet - de endeldarm van goebbels (voor martijn koning) zijn pijp kan wel naar maarten zo lang al leeg de kop koud en toch schreeuwen van kusmeklotenmarokkaan – de doorgeprikte tongblaar van een aarshaarluis maar onweersproken staat deze kolossale kringspier verlammende kontkorstkromtaal kakelende puist zonder pus bij het volk toch gewoon als windbuil bekend lookmeester http://maxlerou.blogspot.com/

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens14 mrt. 2021 - 14:46

@lookmeester Eens met de inhoud, al overschreeuwt de beeldspraak zichzelf iets te luid. Het gedicht had m.i. een tikkeltje subtieler gekund. Maar goed, dit is slechts mijn mening. Ik vind jouw inbreng op zich wel verfrissend.

Joop den Uil
Joop den Uil13 mrt. 2021 - 17:48

ah. dus caberatiers mogen alles zeggen; voor hen gelden bepaalde wetten niet zoals het uitschelden van nog ongeboren kinderen voor anti se ... ik krijg het mn strot niet uit. De discussie gaat nu om de vorm en niet meer de inhoud , terwijl het daarom gaat hoe walgelijk dat is gebeurd. En laf ? ja, laf om op podium te staan en te weten dat Jinek te netjes is om er met gestrekt been in te gaan.

7 Reacties
Joop den Uil
Joop den Uil13 mrt. 2021 - 17:49

Koning ontslaan. Anders doe ik het.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 mrt. 2021 - 20:33

'dus caberatiers mogen alles zeggen' Zoals jij dat ook mag. Dat heet vrijheid van meningsuiting. 'voor hen gelden bepaalde wetten niet zoals het uitschelden van nog ongeboren kinderen voor' Ik heb nieuws voor je: die 'bepaalde wetten' bestaan niet. 'Koning ontslaan.' Koning is niet in loondienst.

JanB2
JanB213 mrt. 2021 - 20:51

"dus caberatiers mogen alles zeggen; voor hen gelden bepaalde wetten niet zoals het uitschelden van nog ongeboren kinderen voor ANTISEMIET. Ik krijg het m'n strot wél uit.

Nico de Mus
Nico de Mus13 mrt. 2021 - 21:46

!!dus caberatiers mogen alles zeggen!! Hangt er vanaf over wie natuurlijk.

Jonathan2
Jonathan213 mrt. 2021 - 21:58

Joop, omdat ik de kwaadste niet ben, zal ik proberen uit te leggen wat hij gezegd heeft. Dat is als je kinderen met mogelijk een joodse achtegrond krijgt, dit wat moeilijk is uit te leggen aan de antisemitische leden en achterban van het FvD. Dit is helaas de realiteit. Dat kan je niet ontgaan zijn. Ongeboren kinderen zijn niet beschermd in onze wet tegen idioten zoals jij die ze gebruiken in hun verzinsels.

Eric Minnens
Eric Minnens14 mrt. 2021 - 1:47

@JanB "dus caberatiers mogen alles zeggen; voor hen gelden bepaalde wetten niet zoals het uitschelden van nog ongeboren kinderen voor ANTISEMIET." Je neemt nu ook het rechtse sarcasme (retorische vraag met als gesuggereerd antwoord: NEE) van onze uil over? Ik kan me dat niet voorstellen. En neem aan dat je bedoelt: "JA!, caberatiers mogen alles zeggen; voor hen gelden bepaalde wetten niet zoals het uitschelden van nog ongeboren kinderen voor ANTISEMIET." Toch? Waarbij ik mij bij aan zou sluiten. (PS Het woordje 'caberatiers' is voor uil's rekening...)

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 15:51

Uil Als jij denkt dat Koning de (toekomstige) kinderen voor antisemiet heeft uitgemaakt dan heb je werkelijk niets begrepen van wat Koning heeft gezegd.

Benaa
Benaa13 mrt. 2021 - 17:38

Misschien heeft dominee Gremdaat de uitzending niet gezien of anders niet zo goed opgelet. Baudet is niet mijn man, maar hij is, weliswaar met een gezicht als een oorwurm, gewoon blijven zitten, tot het moment dat zijn vriendin en eventueel toekomstige kinderen in het verhaal werden betrokken. Je moet wel van een heel erg laag allooi zijn als je de naasten van degene die je aanvalt in je kritiek gaat betrekken. Dat sommige BN' ers die, als het om ethische zaken gaat maar al te graag anderen publiekelijk de maat nemen, dat niet inzien vind ik zeer bedenkelijk. Altijd gedacht dat satire het op humoristisch wijze maatschappijkritiek geven was. Dat humoristische aspect heb na twee keer terug kijken nog steeds niet kunnen ontdekken. Ik heb begrepen dat Martijn Koning gevraagd was om af te sluiten met een conference en niet met een column.

7 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie13 mrt. 2021 - 18:41

Of jij het wel of niet grappig vindt is natuurlijk totaal irrelevant. Als de grens van het betamelijke verschuift na mate hoe hard jij moet lachen, dan is het maar goed dat jij niet de arbiter bent van waar die grens ligt. Immers, zonder grappig proberen te zijn, ligt die grens voor jouw duidelijk verder dan het spotten met iemands uiterlijk. Hoe je bij de arbitraire grens van vriendin en/of kinderen komt is mij dan ook niet helemaal duidelijk. Op zijn vriendin valt toch wel degelijk iets af te dingen gezien het zijn fucking vriendin is en blijkbaar heeft zijn geen probleem met het gedrag van die quasi fascist. Ook heb ik verder geen problemen met het betrekken van zijn kinderen gezien dit Baudet toch wel degelijk in een relevant licht zet, namelijk die van het feit waar dat sujet doet wat hij doet ondanks dat hij kinderen heeft.

vdbemt
vdbemt13 mrt. 2021 - 18:54

"Dat sommige BN’ ers die, als het om ethische zaken gaat maar al te graag anderen publiekelijk de maat nemen, dat niet inzien vind ik zeer bedenkelijk." Dat er toch nog altijd Nederlanders zijn die zich, net als Baudet zelf, in allerlei bochten wringen om zijn racisme en leugens maar niet te willen toegeven, vind ik zeer verontrustend. Azarkan vroeg hem om excuses voor zijn verzonnen verhaal over aangevallen meisjes in de trein door Marokkanen. Dat excuus is er niet gekomen. Dat verdedig jij.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl13 mrt. 2021 - 21:16

Het lijkt mij dat dhr. B een spiegel kreeg voorgehouden. Dat zal, althans wanneer men er in durft te kijken, een behoorlijk confronterende aangelegenheid zijn, die tot een soort loutering van inzichten kan leiden. Het kan ook zijn dat men zulk een spiegel de rug toekeert. De spiegel liegt niet.

Benaa
Benaa13 mrt. 2021 - 21:54

@vdBemt "Dat er toch nog altijd Nederlanders zijn die zich, net als Baudet zelf, in allerlei bochten wringen om zijn racisme en leugens maar niet te willen toegeven, vind ik zeer verontrustend. Azarkan vroeg hem om excuses voor zijn verzonnen verhaal over aangevallen meisjes in de trein door Marokkanen. Dat excuus is er niet gekomen. Dat verdedig jij." Ik snap niet waar u dat vandaan haalt. Ik begin mijn stelling dat Baudet niet mijn man is. De enige die ik verdedig is Eva. De gehele uitzending werd Baudet terecht en met legitieme argumenten in het nauw gedreven. Dat is hoe het hoort in een democratie. Maar kennelijk verschillen onze fatsoensnormen op dit punt.

Roel2
Roel214 mrt. 2021 - 8:43

'Je moet wel van een heel erg laag allooi zijn als je de naasten van degene die je aanvalt in je kritiek gaat betrekken.' Feitelijk verschilt dit niets met de opmerking over 'homeopathische verdunning'. Een grote groep 'echte' Nederlanders wordt aangevallen omdat ze verliefd worden op een persoon met de verkeerde uiterlijke kenmerken.

vdbemt
vdbemt14 mrt. 2021 - 10:19

@Benaa "Maar kennelijk verschillen onze fatsoensnormen op dit punt." Dat is duidelijk. "De gehele uitzending werd Baudet terecht en met legitieme argumenten in het nauw gedreven. Dat is hoe het hoort in een democratie." Wat gevaarlijk is voor een democratie is een racist in bescherming nemen alleen omdat hem rechtstreeks en onomwonden de waarheid wordt voorgelegd. 'Dat doe je niet, tegen een racist??'

Benaa
Benaa14 mrt. 2021 - 12:03

@vdBemt "Wat gevaarlijk is voor een democratie is een racist in bescherming nemen alleen omdat hem rechtstreeks en onomwonden de waarheid wordt voorgelegd. ‘Dat doe je niet, tegen een racist??’" Oh dus is het niet onfatsoenlijk om zijn vriendin en ongeboren kind daarin te betrekken. Dat was nl. pas het moment dat Baudet vertrok.

Tom Meijer
Tom Meijer13 mrt. 2021 - 16:39

Eva en Thierry zijn toch twee handen op een buik? Waarom al die drukte dan?

ton14024
ton1402413 mrt. 2021 - 16:05

‘Wat is Eva Jinek laf… kent u die uitdrukking?’ Ja, dat hoor je vaker de laatste dagen. Ik bedoel, je hoort zo veel de laatste dagen, maar zoveel kun je ook gelijk weer vergeten. Laffe Eva en laffe Thierry horen daar niet bij, die zijn met hun eigen waarheid om de oren geslagen.

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh13 mrt. 2021 - 15:57

Het is heel eenvoudig. Zoals Johan Derksen's grap over Akwasi of die van Giel Beelen over Sylvana Simons zo die van Martijn Koning. De vrijheid die om te beginnen linkse cabaretiers en satire-makers al sinds de vroege jaren zeventig hebben genomen bij niet zelden snoeiharde, ook op de man gespeelde satire en grappen, zijn er tot ontsteltenis van datzelfde links er tegenwoordig ook uit andere hoek. De grappen mogen van mij in ieder geval gemaakt worden zoals linkse cabaretiers en satirici die vrijheid al lang hadden. Het is tegenwoordig pas een gevoelige kwestie geworden nu er andersom harde grappen worden gemaakt en satire zonder grenzen wordt bedreven. Er wordt alleen één ding vergeten wat altijd al zo was. Eenieder heeft het er andersom recht op deze grappen en satire wel of niet leuk te vinden en idem degene die ze maakt daarom een verwerpelijk persoon te vinden die men voortaan de rug toekeert en zelfs minder beschaafd te reageren in repliek.

6 Reacties
Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 16:33

Nina 1. Of het een grap is of niet, doet niet ter zake. 2. Satire is er ook vanuit een ander gezichtspunt dat links. Nou en? Geen probleem toch? Of satire van links of rechts komt, doet er gewoon niet toe in het beoordelen ervan. 3. Inderdaad mag iedereen, behoudens zijn verantwoordelijkheid voor de wet, van grappen, satire, uitingen vinden wat men wil. Baudet vindt dat iedereen alles moet kunnen zeggen, dus wat hij deed is prima: Weglopen.

Deugkeizer
Deugkeizer13 mrt. 2021 - 16:33

Eenieder heeft het er andersom recht op deze grappen en satire wel of niet leuk te vinden en idem degene die ze maakt daarom een verwerpelijk persoon te vinden die men voortaan de rug toekeert en zelfs minder beschaafd te reageren in repliek. Precies en als je dat met kleurtje erbij doet dan moet je het maar slikken of vertrekken. De waarheid is zo simpel. Maar we maken er een olifant van.

Tom Meijer
Tom Meijer13 mrt. 2021 - 16:38

Die Nina toch, met haar grapjes. Mogen we niets van zeggen, daar zijn het tenslotte grapjes voor.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 mrt. 2021 - 18:28

Lego, heb je nou alweer een nieuwe naam?

Zandb
Zandb14 mrt. 2021 - 7:06

Joe Je wordt er duizelig van. En wat baat het? Ik schreef overigens ook onzin: 'dat' moet in die niet zo fraaie zin 'dan' zijn: "Satire is er ook vanuit een ander gezichtspunt dan links."

Karingin
Karingin14 mrt. 2021 - 10:57

Jezus en nog een vrouwelijke naam ook, denkt 't legoblokje soms dat er dan milder gereageerd wordt? Of zit er een nog sinisterder gedachte achter? Very creepy in elk geval