Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Wat is een essentiële winkel?

  •  
16-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image0

Meer over:

cartoon, kijk nou, lockdown,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Juppé🎗
Juppé🎗16 dec. 2020 - 11:33

Hier in Frankrijk vielen boekwinkels tijdens de confinement wel onder essentieel. Bibliotheken weer niet. Wel konden we boekaanvragen bij mensen afgeven. Toen de confinement versoepeld werd mochten we wel openen, maar hebben ambulante bibliotheek gehandhaafd omdat dat veiliger is voor de oudere leden. Overigens toont het gekissebis via allerlei drogredeneringen over wat toch nog net zou moeten kunnen alleen maar aan dat velen de ernst van de situatie niet kunnen of willen begrijpen. De bedoeling is gewoon dat alles dicht is en je met je gezin thuis bent. Uiteraard moeten er uitzonderingen voor essentiële zaken zijn, maar hoe minder hoe beter en hoe kleinschaliger hoe beter.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*16 dec. 2020 - 9:40

Dag. Niet alle spullen in Hema, Action, Wibra of zelfs Kruidvat zijn wel essentieel, neem ik aan. Dat de kleine winkeliers blijkbaar niet blij zijn kan ik wel begrijpen. Maken zachte heelmeesters eventueel stinkende wonden?. Ik hoop van niet.✌

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland16 dec. 2020 - 16:22

Bij kleine winkels die ik kende was altijd , ook de hele zomer, een strikt beleid van maximaal 2 klanten binnen. Ik denk serieus niet dat die nu grote besmettingshaarden zijn geweest. De action bij ons was altijd een ramp - afstand houden gebeurde amper, te volle winkels, nou ga er maar aan staan.