Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat is de invloed van de gewelddadige drillrap?

  •  
21-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
Is er een verband tussen drillrap en knive crimes? Om die vraag te beantwoorden onderzoekt Wensly Francisco in deel twee van de webdoc serie Knife Crime van Synaps in Londen welke rol gangs precies spelen, hoe zij drillmuziek gebruiken om elkaar uit te dagen en uitzichtloze jongeren te lokken. Wensly neemt een kijkje in de wereld van drillrap en gaat in gesprek met slachtoffers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Handige harry
Handige harry22 feb. 2020 - 8:41

Elke kind kan in nl leren en studeren. Kansen ongelijkheid is in ons land minimaal. Tegenwoordig zie je overal gestudeerde allochtonen, dat is niet de reden. Doordat er groepen in de samenleving zijn ontstaan krijg je dit.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 feb. 2020 - 14:12

Zou er niet een goede kans bestaan dat oorzaak en gevolg omgedraaid worden?

1 Reactie
Gefaald
Gefaald21 feb. 2020 - 18:11

De witte man is de oorzaak

KM2
KM221 feb. 2020 - 13:15

Het is niet de muziek die de basis is voor dergelijk gedrag. Er is al iets mis met de persoon voordat de muziek hem aanzet tot dergelijke (wan)daden, "het laatste duwtje" in combinatie met de groepsdruk en andere invloeden. Miljoenen kinderen spelen computerspellen gelijkend op de waarheid waar het loont om mensen (in de virtuele wereld) uit hun auto te sleuren en deze te jatten, auto's op te blazen etc etc. Het merendeel van de spelers van deze games zullen nooit zulke daden begaan al zijn er enkelingen die in combinatie met andere extremen toch zoiets kunnen gaan doen. Wikipedia over een van de schutters van de Columbine Highschool: Harris hield van gewelddadige games als Wolfenstein en Doom. Hij publiceerde door hemzelf ontworpen levels voor Doom op zijn website. De Amerikaanse media en veel ouders gaven daarom de schuld voor de moordaanslagen aan dit soort gewelddadige games. Beschuldigingen voor het incident werden ook geuit tegen rockbands met gewelddadige songteksten, zoals Marilyn Manson. Later bleek dat Harris en Klebold geen fan waren van Marilyn Manson, maar wel van Rammstein en KMFDM. De daders waren ook fan van gewelddadige films als Natural Born Killers.