Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Wat heeft afkomst met seksueel geweld te maken?

  •  
17-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buitenhof
De afgelopen weken wordt het debat over seksueel geweld flink gevoerd. Na de massa-aanrandingen in Keulen met Oudejaarsnacht, doemt de vraag op: wat heeft dit met de mogelijke etnische achtergrond van de verdachten te maken? Is er überhaupt een verband te vinden, zo ja, is deze dan ook causaal?
In Buitenhof zaten zondag Yasmine Allas en Anniek de Ruiter aan tafel. Allas meent dat er wel degelijk een verband is.
“Het heeft met opvoeding te maken”, zegt ze. Sommige Arabische mannen kunnen niet tegen vrije vrouwen. Het heeft te maken met beheersing. De oplossing zou volgens haar zijn het beter opvoeden van mannen, in plaats van het vertellen aan de vrouw hoe zij met mannen om moeten gaan. “Sommige mannen in de Arabische wereld worden opgevoed als prins. Het begint thuis al”, aldus Allas.
De Ruiter is voorzichtiger. Ze legt de vinger op de zere plek voor wat betreft waarom de emancipatie van de Arabische vrouw nog niet heeft plaatsgevonden:
"Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (102)

EvergreenLiga
EvergreenLiga19 jan. 2016 - 12:08

Wat een "mega hypocrisy" voor de 1000e keer. Waar door enorme aantal westerse Nederlandse vrouwen in dit land en andere meeste europese westerse landen de boeken als "50 shades of grey" als vers gebakken brotjes uitverkocht en de film ervan massal wordt bekeken. Waar allerlei harde drugs verkocht en gebruikt wordt,waar criminelen,bad boys verheerlijkt worden. Waar zo veel vrouwen gedwongen worden om achter de ramen te werken en veel erger worden verkracht. Waar talloze zieke en deviant versie van sexuelle handelingen worden verricht (bdsm feestjes en weet ik veel wat). EN plotseling zijn mannen met midden oosterse uitelrijk verkrachters? GIVE ME A BREAK!!!!! GIVE ME A BREAK!!!!

Minoes2
Minoes219 jan. 2016 - 3:16

Er zijn vele definities van cultuur. Is het niet zo dat we allemaal verschillende definities hanteren? Kijk eens naar de vele oorlogen met allemaal verschillende culturen, zeker waar het religies betreft waarin verkrachtingen en misbruik van de vrouwen van de vijand over en weer aan de orde van de dag zijn, zoals ook de Russen na de tweede wereldoorlog zich daar op grote schaal schuldig aan gemaakt hebben. Het heeft alles te maken met macht en het willen misbruiken van die macht t.a.v. fysiek zwakkeren, niet zelden ook nog onder druk van de groep waartoe je behoort, waarmee je je verbonden voelt en soms afhankelijk van bent. De ene generalist verwijt de andere dat hij generaliseert. Het gaat er in alle gevallen om hoe menselijk je bent als mens, hoe menselijk je durft te blijven onder druk van de groep waartoe je behoort, hoeveel moed je hebt je daarvan te onderscheiden, de eventuele gevolgen etc...etc... Als je het zo bekijkt laat je met (te) vergaande generalisaties juist de mensen die aan jou kant staan wat betreft normen en waarden, geen grenzen overschrijden en respect voor de integriteit van het vrouwelijk lichaam houden, in de steek. Wil dat zeggen dat je geen enkele risico-analyse mag doen? Ik denk het niet. De waarheid zal zoals altijd wel ergens in het midden liggen zoals uiteindelijk de werkelijkheid onze verwachtingen, onze waarheden op de een of andere manier linksom of rechtsom zal inhalen. Het is wel een beetje raar dat rechts dat het hardst roept om de eigen verantwoordelijkheid, hamert op het individu als verantwoordelijk voor enkel zichzelf, hierin een grote draai maakt. Er bestaat geen maakbare samenleving is dan het adagio maar blijkbaar gaat dat niet op voor alle andere samenlevingen.

1 Reactie
Dunya2
Dunya219 jan. 2016 - 7:51

@ Monoes ""Het heeft alles te maken met macht en het willen misbruiken van die macht t.a.v. fysiek zwakkeren, niet zelden ook nog onder druk van de groep waartoe je behoort, waarmee je je verbonden voelt en soms afhankelijk van bent". "Het gaat er in alle gevallen om hoe menselijk je bent als mens, hoe menselijk je durft te blijven onder druk van de groep waartoe je behoort, hoeveel moed je hebt je daarvan te onderscheiden, de eventuele gevolgen etc…". Mee eens!

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 16:14

Wilders roept op om alle mannelijke asielzoekers in de azc's op te sluiten. Het zijn allemaal testosteronbommen die onze vrouwen komen verkrachten. . Spanje heeft al besloten dat Hollandse tokkietestosteronhufters, kortom alle Hollandse mannen tussen 13 en 85 jaar, bij aankomst in Spanje direct op zullen worden gesloten. Ze kunnen hun vakantie daar vieren, maar dan wel onder elkaar, veilig binnen een betonnen omheining. Men heeft in Spanje genoeg van die klojoos met losse handjes die er de stranden en discotheken onveilig maken met hun dronkemansgebral, vechtpartijen, verbale daar-moet-een-piemel-in aanrandingen en grijpgrage tengels die hun vrouwen komen verkrachten. . http://www.telegraaf.nl/binnenland/25026441/___Sluit_mannelijke_azc_er_op___.html

2 Reacties
Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 16:59

De Telegraaf vervolgt het artikel nog met: . "In hoeverre de PVV heeft onderzocht of het plan van Wilders juridisch uitvoerbaar is, is onduidelijk." . Ze denken daar dus heuselijk en echies dat dit een serieuze optie is en geen populistisch gekwik, gekwek en gekwaak van een op hol geslagen sekteleier. http://www.telegraaf.nl/binnenland/25026441/___Sluit_mannelijke_azc_er_op___.html .

Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 21:12

@ Georg Groenegaard "Ze denken daar dus heuselijk en echies dat dit een serieuze optie is en geen populistisch gekwik, gekwek en gekwaak van een op hol geslagen sekteleier." Wilders krijgt steeds meer lef om met dat soort uitspraken te komen; Gelet de huidige klimaat denkt hij dat dit geoorloofd is. Elke keer gaat hij een grens verder met zijn uitspraken en oplossingen. De acceptatie ervan wordt steeds breder. Het is een strategie. Hij wil en met hem ook de Telegraaf dat die optie serieus besproken wordt in de media.. Zo is hij ook elke dag op het Nieuws, hij heeft pr-mannen die hem van goed advies dienen. Hij laat zijn ware gezicht zien, maar toch is zijn aanhang groot ,ondanks de onzin die hij verkondigd.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 14:34

"De tenniswereld schreeuwt om bewijs" aldus de Telegraaf uit wel ingelichte kring. Ze vermoeden een doofpot. De achtergrond van de match-fixende speler wordt weer eens onder de pet gehouden. Dan moet het wel om moslims gaan. http://www.telegraaf.nl/telesport/tennis/25023588/__Tenniswereld_schreeuwt_om_bewijs__.html .

Jan Pieter2
Jan Pieter218 jan. 2016 - 14:04

Een vraag die bij mij opkomt is hoe het mogelijk is dat Anniek de Ruijter, die als assistant professor (Universitair Docent) aan de UM faculteit recht verbonden is, zich zo tendentieus en vooringenomen over deze problematiek kan uitlaten. Ze positioneert zich nadrukkelijk als de traditionele linkse politiek correcte wegkijkster, met op voorhand al bekende en weerlegde drogredenaties. . Ik waande me weer even terug in de tijd toen ik zelf aan een Universiteit verbonden was en met enige verwondering keek naar een vakgebied als bv Sociologie. Van een afstand leek die faculteit (heet nu anders geloof ik) meer op een politiek strijdtoneel dan op een plaats waar wetenschap werd uitgeoefend. Paste wel in de tijdgeest van eind jaren 80, begin jaren negentig. Een cultuur waarin Anniek de Ruijter zich zeer goed zou hebben gevoeld. . Maar in 2016 dacht ik dat we op de Nederlandse Universiteiten al lang van deze dogma cultuur, met haar wortels in de jaren 60 afscheid hadden genomen. Dat zie ik dus verkeerd, zo realiseer ik me nu. Laten we hopen dat Anniek de Ruijter in deze een uitzondering betreft en haar optreden als een uitglijder gezien kan worden. . Net als die journaliste bij de WDR die deze omroep ervan beschuldigde bewust feiten die niet pro-vluchteling waren te verzwijgen, daar heeft ze inmiddels afstand van genomen. Zie: http://www.tagesspiegel.de/medien/wdr-journalistin-ich-habe-an-der-stelle-unsinn-geredet/12843706.html . "Die WDR-Journalistin Claudia Zimmermann behauptete im niederländischen Radio, es gebe in den öffentlich-rechtlichen Medien eine Anweisung, sich an der Flüchtlingspolitik der Regierung zu orientieren. Nun zog sie ihre Äußerung zurück. "

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 13:49

Ook de racistische spreekkoren tijdens ADO - Ajax worden door het OM onderzocht. Als het moslims waren moet dat natuurlijk worden benoemd en niet onder de pet worden gehouden. Het OM zal zo spoedig mogelijk met een uitsplitsing naar geloof komen van de daders. . U kunt zich hier zelf alvast een vooroordeel vormen: http://nos.nl/artikel/2081216-om-bekijkt-beelden-spreekkoren-ado.html .

arno consu
arno consu18 jan. 2016 - 12:17

Het verleden had al bewezen dat het geen incident is. In diverse landen en steden zijn soortgelijke problemen gerapporteerd. Mits het natuurlijk voorbij de politieke correctheid kwam. Zoals het aantal nieuwkomers groeit, nemen ook de 'incidenten' toe in aantal. Maar het tolerantievermogen is kennelijk adaptief en men accepteert dus steeds meer omdat men wel moet. Als verwerkingstherapie begint men een stijd met elkaar over details die in feite irrelevant zijn. De waarheid is dat het probleem in zijn geheel niet onder controle te krijgen is vanwege de massaliteit en de manier hoe het zich zal blijven manifesteren. Anoniem in een groep en verscholen in een nog grotere groep. Feit is dat dit probleem na elke winter groter zal groeien.

Minoes2
Minoes218 jan. 2016 - 12:12

@Iman Gister Ik heb niet specifiek de islam genoemd, juist niet. Bovendien weet eenieder dat veel wat opgelost wordt door de familie ' van de vrouw' ontstaan is uit gewoonterecht en toegelaten door de wetgever ook datgene wat hier verboden zou zijn. Dat gewoonterecht niet zelden afhankelijk van de machthebbers is gebleken om wel dan niet geaccepteerd en toegelaten te worden tot het 'recht' ook al zou het vanuit een andere ' invalshoek strafbaar 'moeten' zijn. - Wat u benoemt als niet bestaand, voorkomend vindt plaats of juist niet in een maatschappij die meer gereguleerd is door oa. meer gewoonterecht, meer controle, minder vrijheden en meer repressie, jarenlang gedomineerd door vooral christenen. Het gaat er om hoe mensen vanuit die maatschappij kunnen omgaan met de vrijheden hier, ook met elkaar. Nog niet gesproken immers over de politieke wederzijdse haat die vrijgekomen is met deze oorlog tussen allerlei verschillende belangengroepen en slachtoffers daarvan. Assad immers steunde met zijn dictatuur op een minderheid van christenen die alle macht kregen en niet op islamieten, werd niet aangepakt door het zogeheten vrije westen maar dreef er handel mee. Juist door het strenger straffen binnen de maatschappij waaruit je komt, de verregaande sociale controle, alsmede 'de familie van de vrouw die over de man zal vallen' zoals je zegt is de vraag hoe dat uitpakt in een min of meer vrije maatschappij als de onze. Geen mens is hetzelfde,ook geen moslim, dat is ook niet wat ik probeer te zeggen. Kortom; Veel 'wetgeving' in landen waar we het over hebben is voortgekomen uit ' gewoonterecht' en/of worden daardoor vervangen of leiden een bestaan naast elkaar. Sommige problemen komen pas aan de oppervlakte in een vrije minder gereguleerde en repressieve maatschappij. Anders zou het betekenen dat IS geen voet aan de grond had gekregen niet daar en niet bij sommigen hier. Asielzoekers komen bovendien niet allemaal uit Syrie en zijn niet allemaal hoogopgeleide verlichte persoonlijkheden. Ik weet dat Syrie met de verschillende godsdiensten voo onderling goed functioneerde maar dat is door deze oorlog volkomen weggeslagen. Het is een verdeeld land gebleken met een verdeelde bevolking en komend uit een jarenlange dictatuur. Dat is niet zo simpel als sommigen willen doen geloven. Men vlucht voor oorlog en geweld en vaak niet vanuit een gekozen voorkeur of vanuit persoonlijke /individuele motieven. Dat is zeer menselijk en heel terecht maar betekent evengoed een grote mate van onzekerheid m.b.t. wie en wat men binnenlaat gezien het gebrek aan enige controle. De VS, die dit alles overigens m.i. in gang heeft gezet met de inval in Irak laat mondjesmaat of laat ik maar zeggen amper mensen, vluchtelingen binnen en met een individuele controle die een jaar kan beslaan. Waarom doen ze dit? Denkt u dat daar geen enkele rationele gedachte aan vastzit? Dat is het land van vrijheid wat in het westen zo opgehemeld wordt als het land waar eenieder welkom is maar waar je hier nu weinig van hoort. Ik ben niet tegen de islam, ik ben niet tegen mensen ik laat enkel mijn gedachten gaan over van alles en nog wat, mogelijkheden en onmogelijkheden en heb meer vragen dan antwoorden die ik hier deel.

Albert Einstein
Albert Einstein18 jan. 2016 - 12:05

Ik vind het racistisch dat een allochtone deskundige voortdurend wordt tegengesproken door een witte dame die het allemaal zoveel beter weet. Dat zagen we ook bij Ajaan Hirsi Ali, die uit Nederland is weggepest door de links-calvinisten.

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 13:08

Is dat echt zo, beste meneer Albert Einstein?. Zover ik weet, heeft deze dame in eerste instantie grote ambities en op een moment is Nederland gewoon te klein voor haar, neem ik aan. Inderdaad Amerika biedt haar een groot podium om haar AHI ideologie te verspreiden en te verkopen aan miljoenen Amerikanen. Helaas is haar laatste boek blijkbaar geflopt. Een fijne dag.

LisanneW
LisanneW18 jan. 2016 - 11:32

"Sommige Arabische mannen kunnen niet tegen vrije vrouwen. Het heeft te maken met beheersing." "Grappig", en daarom moeten de Arabische vrouwen meer emanciperen. Ja hoor dat zal vast alles op lossen (misschien ook een termijn in gedachte...?) inclusief hoe Arabische mannen tegen westerse vrouwen aan kijken.

4 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 13:20

@LisanneW: Hoeveel Nederlandse Arabische mannen kent u persoonlijk, als ik aan u mag vragen?. Een incident in Keulen en u scheert blijkbaar alle Arabische mannen al over één kam, of kennelijk net zoals al die fanatieke aanhangers van een bepaalde,wat mij betreft, nep zogenaamde politieke beweging. Een fijne dag. PS. Zover ik weet, komt deze schrijfster Yasmine Allas oorspronkelijk uit Somalië en Somalië heeft ook niets echts met Arabië te maken, neem ik aan, behalve de religie, natuurlijk. En met alle respect aan deze dame, sinds wanneer is zij een zogenaamde deskundige op Arabische cultuur en mannen geworden?.

Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 13:52

@PeaceLoveNamasteuitMokum, een incident, goh wegkijker. Of keihard liegen.

LisanneW
LisanneW18 jan. 2016 - 19:20

Excuus: hoe Arabische mannen tegen westerse vrouwen aan kijken. moet zijn: hoe de meeste (niet allemaal natuurlijk) Arabische mannen tegen westerse vrouwen aan kijken.

LisanneW
LisanneW18 jan. 2016 - 21:15

@Niels.Ik weet zeker dat dhr. Aboutaleb als vader het beste voor zijn dochters wil. Hij weet ook dat een huwelijk tussen mensen uit culturen die ver uit elkaar liggen vaak (niet altijd) het leven niet makkelijker maakt. In dat opzicht vind ik het alleen maar eerlijk wanneer een vader daarover zijn voorkeur uitspreekt. Uiteindelijk zal dat natuurlijk toch weinig uitmaken voor de keuzes van zijn, maar laat die man (privé) zijn voorkeur hebben en maak er niet zo'n ophef over. Dat heeft niets met zijn baan als burgemeester te maken.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 11:21

Van een billenknijper wordt vermeld dat het om een moslim gaat. Want we benoemen dat. Als het een katholiek was geweest hadden we dat er ook bij gezet. Zo staat keuring in alle kranten op welke gruwelijke wijze de Utrechtse katholieke serieverkrachter te werk ging. http://www.ad.nl/ad/nl/31848/Amersfoort/article/detail/4226575/2016/01/18/Gruwelijke-details-over-werkwijze-serieverkrachter.dhtml . Of toch niet? .

1 Reactie
Albert Einstein
Albert Einstein18 jan. 2016 - 12:08

Er is wel duidelijk gesteld dat het om een blanke man gaat. Compleet met naam en portretje. Dus wat zeur je nu?

Biff Everwood
Biff Everwood18 jan. 2016 - 10:36

De jonge mannen in Keulen komen in overgrote meerderheid uit een cultuur waarbij vrouwen als minderwaardig wordt gezien. Als deze mannen hier naartoe (willen) komen moeten ze dus hun houding tegenover vrouwen aanpassen. Dat sommige westerse mannen gelijkwaardigheid tussen de seksen (oktoberfest/SGP) ook niet doorhebben doet daar niets aan af. Niet aanpassen = wegwezen, wat mij betreft. Natuurlijk gezien geldt het recht van de sterkste. Gelijkwaardigheid van verschillende groepen is geen natuurlijk evenwicht maar komt tot stand door beschaving. Helaas moeten we dus gelijkwaardigheid met harde maatregelen verdedigen als deze in het geding komt. Tribale culturen hebben geen ontzag voor softe dialoog.

1 Reactie
Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 18:28

@ Biff Everwood "Helaas moeten we dus gelijkwaardigheid met harde maatregelen verdedigen als deze in het geding komt. Tribale culturen hebben geen ontzag voor softe dialoog". U bedoelt de maatregelen, zoals Wilders en zijn aanhangers die voorstaan?! Tokkies moeten ze dan ook opsluiten, criteria: ............ en opsluiten maar!

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort18 jan. 2016 - 9:54

'Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten.' Help me even.... begrijp ik dit goed? We kunnen niet over emancipatie van vrouwen in Arabische culturen praten omdat Wilders erover schreeuwt? Als we gaan wachten tot die stopt met schreeuwen betekent dat defacto dat we er dus nooit over gaan praten. Speel je Wilders daarmee niet alleen maar in de kaart?

1 Reactie
Albert Einstein
Albert Einstein18 jan. 2016 - 11:56

Je mag niet tegen kolencentrales zijn, want auto's produceren ook CO2, en bovendien speel je daar de fabrikanten van elektrische auto's en zonnepanelen mee in de kaart!

peterh2
peterh218 jan. 2016 - 9:37

Enigzins offtopic maar een stuk dat me rillingen geeft: . "Eindelijk Soumission (Onderworpen) gelezen van Michel Houellebecq ... toen ik begon te lezen, was het alsof je het in Keulen hoorde donderen. Overrompelend! Dit was geen fictief portret van Frankrijk dat in 2022 uit angst voor Marine Le Pen een moslimpresident kiest, dit was 2015 zoals we dat het afgelopen jaar in volle werkelijkheid hebben beleefd." . http://www.volkskrant.nl/opinie/de-moderne-westerse-intellectueel-is-een-lul-van-een-vent~a4225265/

noMan2
noMan218 jan. 2016 - 8:03

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wereld/amnesty-vrouwelijke-vluchtelingen-misbruikt/ar-BBolgGP?li=AAazPsO Zie je, seksueel geweld komt in alle landen door alle nationaliteiten en beroepen voor. Het enige universele aan de daders is dat het mannen zijn. En uiteindelijk in vrouwvriendelijk Nederland aangekomen, worden ze de prostitutie in gedwongen. Kunnen de Hollandse boy's er systematische verkrachting van maken. Onze "geëmancipeerde" mannen zullen hen dan wel even laten zien wat respect is: €50,- voor verkrachting. Tja, welk land biedt er nou meteen schadevergoeding he, toppie hoor!

2 Reacties
GeachteLezer
GeachteLezer18 jan. 2016 - 11:22

De man als sowieso foute levensvorm, dus eigenlijk. Zucht. Dit soort standpunten gaat niks oplossen. Rabiaat anti-man feminisme, daat stond laatst een aardig stukje over in Vrij Nederland. Dat dit soort standpunten het feminisme in elk geval geen goed doen. -- Maar u moet het zelf weten natuurlijjk.

Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 13:53

Alleen de % scheelt.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 7:57

Dag peterH, Het is langzamerhand toch duidelijk dat de incidenten in Keulenenz. zeer waarschijnlijk vooral veroorzaakt zijn door criminele Noord-Afrikaanse bendeleden vermomd als vluchtelingen, die samen met die andere echte oorlogsvluchtelingen Duitsland binnenkwamen. Wat u schrijft, doen al die tienduizenden oorlogsvluchtelingen die gevlucht zijn van oorlog, chaos en geweld geen goed recht. Ten eerste is er nog geen echt bewijs dat vooral echte oorlogsvluchtelingen achter deze incidenten zijn. Ten tweede hebben veel van hen blijkbaar ook vrouwen en kinderen die niet meegekomen met hen naar Duitsland. Tot slot, staat mevrouw Angela Merka voorlopig nog stevig in haar schoenen, zover ik weet! :) Een fijne dag.

5 Reacties
slopsma
slopsma18 jan. 2016 - 9:19

Blij dat links eindelijk toegeeft dat het niet allemaal zielige vluchtelingen waren. Alleen zitten we nu met de gebakken peren. Zoals altijd, als de realiteit, het politieke correct geleuter, inhaalt. eerst mocht niemand zeggen dat het gewoon criminelen waren die meeliften in de migranten stroom, en nu het overduidelijk is geven ze het pas toe. Too litlle too late! Grenzen dicht.

peterh2
peterh218 jan. 2016 - 9:26

[Ten tweede hebben veel van hen blijkbaar ook vrouwen en kinderen die niet meegekomen met hen naar Duitsland.] . Waarmee gelijk het vluchtverhaal ongeloofwaardig is: als je je gezin 'veilig' kunt achterlaten is de enige reden om hier te komen economisch. Begrijpelijk maar geen reden voor asiel...

panterarosso65
panterarosso6518 jan. 2016 - 10:43

uitspraken als "Wat u schrijft, doen al die tienduizenden oorlogsvluchtelingen die gevlucht zijn van oorlog, chaos en geweld geen goed recht." zijn natuurlijk niet slim, zelfde uitspraak werd ook gebruikt bij die 2 documentaire makers die in calais mishandeld en beroofd werden, blijkbaar is de zaak belangrijker dan de feiten even enigszins cynisch blijkbaar is het een kwestie van timing of je minder minder mag zeggen, als het opportuun is om de reputatie van asielzoekers te beschermen mag het dus wel

HenkieJa
HenkieJa18 jan. 2016 - 11:54

Ach nee, er kwamen toch alleen zielige ´vluchtelingen´ binnen? Er was toch geen bewijs dat er IS strijders en criminelen tussen zaten? Dus waar maakten we ons druk over?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer18 jan. 2016 - 12:03

Dat Merkel nog stevig in haar schoenen staat is niet iedereen met je eens Mokum, in tegendeel. . http://www.welt.de/politik/deutschland/article151097242/Das-ist-Merkels-letzte-Chance-in-der-Fluechtlingskrise.html#disqus_thread . De komende drie maanden zijn cruciaal voor haar politieke toekomst. De toestroomcijfers moeten omlaag. Medio januari stond de teller al weer op 29.000 en dat in een wintermaand waar normaliter de toestroom relatief het laagst is.

dijkhuis2
dijkhuis218 jan. 2016 - 7:45

“Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten.” - Heb ik het echt goed verstaan? Zegt Anniek de Ruiter de Ruiter hier echt dat je de waarheid maar voor je moet houden als die waarheid rechts goed uitkomt? . . . VRAAG is haar uitspraak een typisch voorbeeld van de politieke correctheid die in 1990 door links beleden werd? De politieke correctheid die zoveel weerzin opwekte dat het het vertrouwen in de politieke elite totaal ondermijnde en hele volksstammen in de armen van de populisten dreef?. . . ANTWOORD . . . eh, eigenlijk wel ja . . . alleen het jaartal klopt niet, dat moet 2016 zijn. - De ethici die bescherming van de zwakken boven de waarheid stellen zijn direct verantwoordelijk voor de opkomst van Wilders (mooi voorbeeld van the law of unintended consequences).

2 Reacties
truusbeek2
truusbeek218 jan. 2016 - 9:56

Ergo deze beschermende modus komt de vluchteling niet ten goede. Leuk 2 maanden geleden was vluchteling een container begrip en werd men, als men daar genuanceerder over probeerde te praten, weggezet en nu begint men zelf al over de ECHTE vluchteling. Men is zelfs verheugt dat in Keulen het geen "vluchtelingen"waren. Heerlijk om dat gedraai te lezen. Trouwens noMan hulpverleners die zich schuldigmaken aan sexuele intimidatie dien 3dubbel gestraft te worden.

pim3
pim318 jan. 2016 - 10:38

En die politieke correctheid en het niet benoemen van de misdaden en het wegkijken en vergoelijken van crimineel gedrag onder een deel van vooral jonge Marokkanen zorgt er nu voor dat de hele groep bij een deel van de Nederlanders onterecht wordt uitgekotst. En tevens wordt daarom alles wat met Islam te maken heeft over een kam geschoren en is de bereidheid om vluchtelingen uit islamitische landen zwaar afgenomen. Dit heb je bereikt door politieke correctheid

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 7:25

Goedemorgen. Om te beginnen, leef ik ontzettend met alle slachtoffers van de massa aanradingen op Oudejaarsnacht in Keulen mee. Ik heb wel een vraag: waar waren al die Duitse mannen en jongens op die avond?. Waarom hebben ze niet meteen ingegrepen, als blijkbaar meer dan 600 vrouwen en meisjes (gebaseerd op de politie aangiftes tot nu toe) in hun directe omgeving in de buurt van het trein station en het grote cathedraal van Keulen toen in het grote probleem kwamen?. Ik zal gewoon op het grote Duitse OM en politie onderzoek afwachten en zal sowieso niet meedoen aan massahysterie. Wat betreft Nederland, voor en na Keulen enz., is er iets veranderd in het toestand in ons eigen land. Nee toch. En een bepaalde populistische politicus van een extreemrechtse beweging wilt a.s. zaterdag in Spijkernisse zelfs zogenaamde verzetspray's uitdelen aan zijn blijkbaar nogal fanatieke aanhangers: mijn hemel en wat een goedkope stemmingmakkerij weer!. Ik neem aan dat heel erg veel journalisten en tv camera's zullen aanwezig zijn. :) Een fijne dag en goed week aan jullie allemaal.

1 Reactie
slopsma
slopsma18 jan. 2016 - 16:42

Mooi hoor dat downplayen van links. Keulen een ioncident blijven noemen, terwijl het georganiseerd was, en in vele steden dezelfde massale aanrandingen voorkwamen. Gewoon weg blijven kijken!

Freeman2
Freeman218 jan. 2016 - 7:21

"Wat heeft afkomst met seksueel geweld te maken?" Precies hetzelfde wat xenofobie en racisme met afkomst te maken hebben.

peterh2
peterh218 jan. 2016 - 6:28

Volgens mij is er niemand die stelt dat de 'witte man' niets fout doet, natuurlijk zijn er genoeg 'incidenten' met autochtonen. . De vraag is echter of we nu tienduizenden sexueel gefrustreerden willen binnenlaten, of dat we denken dat Merkel zelf haar eigen feestje mag opruimen...

3 Reacties
jellevwal
jellevwal18 jan. 2016 - 7:24

Schäuble heeft het steeds weer over een Europese aanpak. Dus, de andere landen de Merkel rotzooi in de maag splitsen. Het laatste wat kennelijk mag is dat elk EU lid weer z'n eigen grenzen beheerst. De heilige EU, met het heilige Schengen. http://www.telegraaf.nl/buitenland/25021663/___WDR_moest_positief_zijn___.html

Arie Roos
Arie Roos18 jan. 2016 - 8:36

Goh ... had je nog niet door dat die tienduizend sexueel gefrustreerden van Sywert een keiharde leugen waren ? Raar, want het heeft nogal wat aandacht gehad in de media. In ieder geval, zolang je met dit soort ongefundeerde onzin komt is een discussie onmogelijk, natuurlijk.

Poezenmens
Poezenmens18 jan. 2016 - 11:35

Betekenis incident: onvoorziene gebeurtenis of een storend voorval.. . Seksueel geweld van de witte man 'incidenten' noemen is een gotspe. . Het serieus nemen van structureel seksueel geweld tegen vrouwen heeft nog een lange weg te gaan.

Minoes2
Minoes218 jan. 2016 - 3:52

Het heeft alles te maken met macht, machtsmisbruik, cultuur, opvoeding, respect voor de mens op zich en/of gebrek daaraan, wetten en regels. Religie kan daarvoor misbruikt worden zoals het voor alles misbruikt kan worden en misbruikt wordt, ook hier zowel voor als tegen vluchtelingen. Ook wetten kunnen daarvoor misbruikt worden vanwege het feit dat bepaald gedrag gelegaliseerd is vanuit een eeuwenoude cultuur in landen van herkomst. Maar toch; Vrouwen kunnen hier wel voor de wet gelijk zijn maar door verschillende oorzaken zullen ze pas dan gelijk zijn als de man ze als gelijke beschouwt, behandelt en respecteert, de vrije wil respecteert. Immers dat laatste daar gaat het om! Dit alles omdat de mogelijkheid van machtsmisbruik eenvoudigweg aankomt op het hebben van macht door verschil in fysieke kracht, fysiek overwicht van de man. Zo banaal is het in feite. Daar waar wetten iets strafbaar stellen maar waar door de in diezelfde wetten gestelde voorwaarden nl. te voldoen aan de regels van bewijslast om tot veroordeling te komen, correctie nauwelijks plaatsvindt en dit besef aanwezig is, zal seksueel en huiselijk geweld voort blijven bestaan. Daar waar respect voor de vrije wil voortvloeiende uit een geïnternaliseerd gevoel van gelijkheid ver te zoeken is zal misbruik van macht blijven bestaan. Daar waar cultuur er een is van ongelijkheid en zeggenschap over de ander geïnternaliseerd is, zal het wel degelijk een extra probleem betekenen voor de westerse samenleving. Zeker daar waar mannen vrouwen die zich gedragen op een voor dezelfde mannen onaanvaardbare manier, tegen al hun eigen regels, gevoelens en geïnternaliseerde wetten in, zal het disrespect toenemen zo ook het recht te menen daar 'gebruik' van te mogen en kunnen maken. In hun ogen zijn het vrouwen, zonder eigenwaarde. De regels voor ' eigenwaarde' worden immers vertaald naar de eigenwaarde van de man nl. zijn vrouw dat te laten doen wat hij goed acht.. Binnen de eigen cultuur het eigen gezin, de familie zou de 'bescherming' tegen die buitenwereld extra druk op hun eigen vrouwen kunnen betekenen. Ook voor hen moeten we oog hebben, ook zij zijn vrouwen die bescherming behoeven. I Dat wil niet zeggen dat westerse wetten opgesteld vanuit gelijkheid vrouwen wel beschermen tegen ook westerse mannen daar waar macht evengoed misbruikt wordt simpelweg omdat het kan. Mannen beseffen maar al te goed dat in een een op een situatie bewijslast dus vervolging veelal niet aan de orde is. En zoals ze nu ontdekt hebben in chaos evenmin. Ik vind het echter onaanvaardbaar dat een culturele achtergrond waarin ongelijkheid en dus machtsmisbruik t.a.v. vrouwen soms zelfs gelegaliseerd in het land van herkomst en dus geïnternaliseerd niet bespreekbaar gemaakt mag worden. De ogen sluiten voor het ene omdat het andere ook bestaat is geen argument. Angst om rechtsextremisten in de kaart te spelen door het wel te benoemen evenmin. Seksueel en huiselijk geweld zijn niet uit te roeien. Het is wel zaak dat juist mannen die zelf de waarden en normen hanteren oog hebben voor en bereidheid tonen tot handelen indien ze zien dat anderen over de schreef gaan. En eerlijk gezegd heb ik daar vooralsnog een hard hoofd in. Velen willen m.i. gewoon geen gedoe en wenden liever het hoofd af.

2 Reacties
Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 7:56

@ Minoes ."Daar waar cultuur er een is van ongelijkheid en zeggenschap over de ander geïnternaliseerd is, zal het wel degelijk een extra probleem betekenen voor de westerse samenleving." Er wonen hier meer dan een miljoen Turken en Marokkanen. Een dergelijke tendens is er hier niet, en zal er ook niet komen als er Syriërs bij komen." Aanranden en verkrachten komt in het Midden-Oosten niet frequenter voor dan hier. De straffen die daarvoor staan zijn veel strenger dan die in Europa. Daarnaast kan nog eens de familie van de vrouw over die man vallen. "In hun ogen zijn het vrouwen, zonder eigenwaarde. "Dat soort gevallen komen in het nieuws, betekent niet dat dat de algemene norm is binnen de groep. Bovendien bestaat de "Moslim" niet, net zo goed als de Katholiek niet bestaat en is de cultuur per werelddeel, per land en zelfs per individu anders.

Minoes2
Minoes219 jan. 2016 - 16:50

Iman Gister Die tendens is er wel als je naar Duitsland kijkt en elders m.b.t. Noord-Afrikanen dacht ik zo met name Marokkanen. Ook in Nederland kennen we gevallen van eerwraak. Kijk ik daar alle Marokkanen of Noord-Afrikanen op aan, nee. Maar pure ontkenning van problemen in deze leidt zelden tot oplossingen maar slechts tot de uitwassen die we nu gezien hebben. Dus zo expliciet als u het stelt wil ik het niet stellen. Een slechte sociaal-economische situatie speelt m.i. wel mee wat betreft de criminaliteit maar niet m.b.t. aanranding etc..dat is puur disrespect en een aanslag op vrouwen gepleegd. De manier waarop dat in Duitsland is gegaan is ernstig gezien de volledige schaamteloosheid en de volle openbaarheid waarin het plaatsvond. Lak aan alles en iedereen. Ooit waren de problemen veroorzaakt door groepen Marokkanen ook een onbespreekbaar onderwerp omdat ook toen al snel het verwijt van discriminatie viel. Aan de andere kant schijnen we nu ineens en masse Noors-afrikanen te mogen duiden als groep t.b.v. de vluchtelingen. Je ziet hoe vreemd en eigenlijk inconsistent iets werkt. Terwijl evenzogoed niet iedere Noord-Afrikaan schuldig is aan.

rbakels
rbakels18 jan. 2016 - 3:06

Respect staat centraal in de islam, wat Wilders ons ook wijs maakt. Wat we zien is doorgeschoten integratie. Keulse toestanden bestonden al veel langer: criminelen die hun slag slaan in dichte mensenmenigtes, en dronken Duitsers van welke afkomst dan ook die hun primitieve driften niet meer beheersen. Lepe demagogen legden het verband met de vluchtelingen. Het is primair dierlijk gedrag: elk beest streeft biologisch naar "de instandhouding van de soort", en dronken mannen doen dat ook kwaadschiks. Ware moslims drinken niet. Ik ben benieuwd naar de positie van de Partij voor de Beesten, pardon, Dieren.

6 Reacties
peterh2
peterh218 jan. 2016 - 7:35

Wat er op het Tahrirplein gebeurde is ook doorgeschoten integratie?

Hans Beek
Hans Beek18 jan. 2016 - 7:41

Ware moslims drinken niet? En dat bepaal jij?

Kolok
Kolok18 jan. 2016 - 7:51

U bent zelf net zo goed een demagoog, met uw stelling "Respect staat centraal in de islam". Wie zegt dat, waar blijkt dat uit, ik heb daar zelf nog nooit wat van meegemaakt.

paul2
paul218 jan. 2016 - 9:55

Wat ik me altijd afvraag bij dit slag reacties: Waar in de islamitische wereld wordt zo uitputtend positief dan wel negatief echt gediscussierd in de media zoals hier .Waar kun je daar in het openbaar op TV openlijk zeggen dat christendom,boeddisme of welk geloof dan ook top is en dat anderen naar je kunnen luisteren ? Alleen in het Westen, waar bepaalde groepen niet eens religieus trachten te overtuigen ,maar zonder tegenprestatie ''respect eisen'' voor hun religie om zich vervolgens tegen alles afzetten wat deze maatschappij tolerant maakt ,om vervolgens verontwaardigd te zijn dat men zo'n houding niet pikt. Zeldzame uitzonderingen zijn mensen als Allas ,soevereine vrouw, die zich altijd volkomen authentiek gedraagt/uit.

truusbeek2
truusbeek218 jan. 2016 - 10:05

Respect staat centraal ?? Dat woord heeft de afgelopen 20 jaar een wat andere lading gekregen en juist door inbreng van islamitische cultuur aan waarde ingeboet en gesprekken onmogelijk gemaakt. Respect voor de rechtspraak waar een verklaring van de man 2 keer zo zwaar weegt als een verklaring van een vrouw. Respect voor de cultuur/religie waar eerwraak juist door de definitie van respect zo'n grote vorm heeft genomen.

Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 14:06

Respect staat centraal als je alleen moslim bent. Respect, respect, nee dat moet je verdienen.

clara51
clara5117 jan. 2016 - 23:20

Ik begrijp uit de reacties hieronder dat "we" (wie zijn die "we"? Nederlandse mannen en vrouwen?) moeten kiezen uit twee opties: OF seksuele intimidatie is een algemeen probleem dat vrouwen met het gedrag van mannen kunnen hebben, OF seksuele intimidatie is een hobby die tegenwoordig exclusief door vreemdelingen wordt geïmporteerd en is toe te schrijven aan hun herkomst, cultuur, religie of uiterlijk. Doorhalen wat niet van toepassing is. . Ik ben vrouw, behoor tot de ontelbare vrouwen met nogal onaangename ervaringen op dat gebied, en ik zou niet weten waarom ik ineens uit die twee opties zou moeten kiezen. Mijn eigen onaangename ervaringen betreffen drie mannen van eigen teelt, onder wie een priester in mijn studententijd die ik dacht volledig te kunnen vertrouwen. Niet dus. En jaren later ook één best vervelende ervaring met een asielverzoeker die vond dat hij zijn handen niet thuis hoefde te houden, omdat ik vrouw ben. Ik heb van de drie ervaringen van eigen teelt nog steeds meer last dan van de laatste. Juist omdat ik het van "eigen mensen" niet had zien aankomen. Maar dat is persoonlijk. . Ik heb geen enkele behoefte om te moeten kiezen uit die twee Buitenhof-opties. Ik wil als vrouw gewoon dat niet alleen de opnieuw opgelaaide maatschappelijke discussie (over de maar doorgaande intimidatie van vrouwen) breed wordt gevoerd en uiteindelijk zal leiden tot minder seksuele intimidatie van vrouwen. Maar ik wil ook dat mannen die zich nieuw in Nederland vestigen en denken dat Nederlandse vrouwen gemakkelijke prooien zijn, heel snel doorkrijgen dat je in Nederland met je poten van vrouwen moet afblijven. Het zou daarbij enorm helpen als Nederlandse mannen dat dan voortaan zelf ook doen. . Ik ben het archief van mijn overleden moeder stukje bij beetje aan het opruimen. In haar map 'medische papieren' vond ik onlangs dit knipseltje van 12 mei 1984. Ter lering ende vermaak, zeg maar. Zesendertig jaar geleden en eigenlijk niets nieuws onder de zon. Het zou een zegen zijn als alle mannen daar eens mee ophielden. En wel nu. . http://sharp5.nl/sites/claarsnotes/wp-content/uploads/2016/01/160119-afscheidszoen-gratis1000.jpg

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens18 jan. 2016 - 10:15

Touché! :-)

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos17 jan. 2016 - 21:08

Tja...cultuur en religie... Goed artikel in Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelingen/article/detail/4225808/2016/01/16/De-vrouwenhaat-vlucht-mee.dhtml

PietManeo
PietManeo17 jan. 2016 - 20:24

De Ruiter: "Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten." Lijkt me een catch22. Als je over het geweld gaat praten kom je op een gegeven moment op de daders, door het over de daders te hebben sluit je deze buiten, en het buitensluiten maakt op een of andere manier het "echte" debat (wat dat ook moge zijn) onmogelijk, en zonder het "echt" debat blijft het geweld bestaan. Leuk verpakte onzin. Ze zei ook:"ik vind eigenlijk de focus op de statistieken niet zo interessant". Dat zegt genoeg. . Ik vondt met name de eerste zinnen van Yasmine Allas interessant. Ze noemde de reacties van anderen toen ze vertelde over dit onderwerp bij Buitenhof te praten. Ze werd gewaarschuwd uit te kijken en niet te veel te zeggen want dat zou wel eens door de "andere" kant gebruikt kunnen worden. De wegkijk mentaliteit in een notendop. Eerder op de dag was er trouwens Rick Nieman. Daar veegden Zwagerman en Plasterk de vloer aan met deze wegkijk-mentaliteit.

TheHun
TheHun17 jan. 2016 - 19:58

Nog het meest gênante is dat Anniek de Ruiter voorstelt dat we aan immigranten gaan vragen "wat had u er nu van overtuigd dat we hier anders omgaan met vrouwen"........ Vertwijfeling is het woord denk ik dan....

Jan Pieter2
Jan Pieter217 jan. 2016 - 19:25

Yasmine Allas een verademing om naar te luisteren. Benoemde het probleem correct, helder en een duidelijk betoog. Anniek de Ruiter, volstrekt niet serieus te nemen. Het wegkijken en goedpraten begon weer met de bekende kul-argumenten: het echte gevaar zijn de witte mannen, SGP cq bible belt, Oktoberfest Hoax etc. Nog voorspelbaarder dan de temperatuur in mijn koelkast en de grappen van Johan Derksen. Weer zo'n witte dame die volkomen buiten de hedendaagse realiteit leeft.

TheHun
TheHun17 jan. 2016 - 19:18

Mijn tenen stonden krom. Ik zag een Anniek Ruiter die krampachtig de correcte mening probeerde uit te dragen tegenover een ervaringsdeskundige die praktisch en zonder aanziens des persoons feilloos het debat voerde. Anniek Ruiter -1 Yasmine Allas +1

2BOrNot2B
2BOrNot2B17 jan. 2016 - 19:07

Ik zie een - niet door enige vorm van emancipatie-ervaring gehinderde - vrouw die een policor verhaal afsteekt, wat er bijna op neerkomt dat de (Arabische) vrouwen moeten "emanciperen". Maar dan voornamelijk in de vorm van.. Ik zie daarnaast in die context een - nog te emanciperen.... - vrouw (Allas), die staat voor gelijke rechten, gelijke behandeling, aanpassen man aan... e.d.) Boven alles hoor ik haar echter zeggen dat de westerse vrije normen en waarden als uitgangspunt moeten gelden voor iedereen die hier wil wonen. Voor mij is duidelijk geworden dat emancipatie: vooral voorkomt uit de zogenaamd - nog niet geëmancipeerde vrouwen; Een "witte mannen discussie" misschien nog wel meer oplevert dan de inbreng van een tutje hola, die vanuit een - ongetwijfeld academische achtergrond - zit te bazelen over het begrip emancipatie an sich, maar eigenlijk is opgegroeid in een soort van emancipatie-fluwelen-bedje. Petje af voor Yasmine Allas! NB. Nu maar hopen dat ze niet direct het stempel krijgt van rechts-extremist.

1 Reactie
jahoor2
jahoor217 jan. 2016 - 20:33

Het stempel extreem-rechts krijg je natuurlijk niet zomaar ;) Je moet het wel verdienen. Je krijgt het bijvoorbeeld wel als je mensen onnodig bang maakt, zonder dat je er zelf in gelooft, alleen om stemmen te winnen.

slopsma
slopsma17 jan. 2016 - 19:01

Toen ze weer eens over "witte mannen"begonnen, ben ik afgehaakt. dat ga ik voortaan doen, want daar ben ik wel een beetje klaar mee.

Klapschaats2
Klapschaats217 jan. 2016 - 18:53

Vrouwen zijn mi - generiek gesproken - sowieso de verstandigste wezens op aarde. Dat vooraf. Dat het beeld van de emanciperende arabische man hier nog even stand heeft gehouden, is vooral te danken aan het niet melden van de misstanden die nu boven water komen. Het algemene beeld is dat het een bewuste strategie is van overheden en gesubsidieerde instellingen ivm angt de subsidie te verliezen. Dat geldt dus ook voor de NL omroep, die zonder subsidie en complimentjes aan de overheid niet zou kunnen bestaan. Waarom zou je dan - zonder actief terugkeerbeleid - honderdduizenden generiek toelaten? Dat is vragen om moeilijkheden. Dat is niet nieuw, maar onder het tapijt geveegd. Het tapijt staat bol, er kan niks meer bij. Niet gek van opkijken dat het dus niet onder het tapijt vandaan kom. Vraag is wat te doen. EU biedt de oplossing niet. Die is deel van het probleem.

Pietersen2
Pietersen217 jan. 2016 - 18:49

Ga naar een Arabisch land en zie hoe de verdeling sterk verschilt per land. Per cultuur. 'Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten' Het duurt vele, vele jaren om een cultuur om te vormen, als we daartoe al in staat zouden zijn. Daar hebben heel veel mensen geen zin in, gezien de risico's en ervaringen tot nog toe. Buiten sluiten is een drogreden als je niet wilt inzien dat je cultuur niet eenvoudig kunt veranderen.

3 Reacties
jahoor2
jahoor217 jan. 2016 - 20:28

Cultuur is het hele probleem niet. Als intergratie niet goed verloopt (in heel veel gevallen gaat dat prima) komt dat door sociaal economische factoren zoals opleidings niveau etc.

PietManeo
PietManeo18 jan. 2016 - 10:37

@jahoor. Dat is de gebruikelijke riedel die vaak gebruikt wordt. Je kunt hem net zo makkelijk omdraaien: omdat sommigen niet willen intergreren belanden ze op een laag sociaal-economisch niveau. Het bewijs voor de laatste stelling is mooi te zien aan Vietnamese en Chinese vluchtelingen. Die doen het even goed als, zo niet beter dan, autochtone Nederlanders. En dat terwijl hun taal en cultuur veel meer afwijkt van de onze.

RationeleBurger
RationeleBurger18 jan. 2016 - 12:06

@jahoor, En waarom zou cultuur / etniciteit geen invloed kunnen hebben op de sociaal economische factoren dan? Om maar een voorbeeld te geven, Islamitische onderwijsinstellingen in Nederland presteren structureel onder de maat. Wat dus al meteen invloed kan hebben op iemands opleidingsniveau en vervolgens zijn invloed heeft op de sociaal economische positie.

Jantje68
Jantje6817 jan. 2016 - 17:34

Anniek de Ruiter slaagde er weer in de SGP met de haren bij deze discussie te slepen mbt tot hun vrouwen standpunt. Walgelijk om in een discussie die gaat over wangedrag en aanranding en ander misdrijven de SGP te betrekken. Ze beseft blijkbaar niet eens dat het vrouwen standpunt van de SGP nog 100 maal milder is dan dat van de normale moslim. Daar gaat deze discussie helemaal niet over. Dat is al een gepasseerd station. Vrouwen, homo's zullen sowieso al een toekomst tegemoet gaan met minder rechten. Het gaat hier om de uitwassen en extremiteiten en hoe die an te pakken. En dan nog de boel verdedigen en bagatelliseren. Haar eigen ondergang tegemoet.

Meta Foor
Meta Foor17 jan. 2016 - 17:13

er wordt van alle kanten weer gepsychologiseerd en via diepgravende antropologie gezocht , gevonden en goedgepraat waarom ''de vrouw (en meisjes)'' vrij wild is om op te jagen of massaal te misbruiken. Voor mij is het gewoon beestachtig primitief, mag niet toegestaan worden en moet afgestraft worden met de meest harde middelen. Kom op zeg .... we leven niet meer in de Middeleeuwen waar de vrouw vogelvrij was, maar in een modern westerse wereld ... maar zolang het linkse gedeelte van de westerse beschaving nog steeds denkt dat misdaad bestreden moet worden met her-opvoeding en begeleiding, vrees ik dat we nog een verdomd lange weg van emancipatie hebben te doorlopen. (inderdaad lijd ik aan het kopje thee syndroom)

CharlesdeValois
CharlesdeValois17 jan. 2016 - 16:49

Aan de ander kant heb je het beeld van de buikdanseres met daaromheen een publiek bestaande uit terughoudende mannen (met tulbanden)- die genietend van een waterpijp en allerlei drankjes- een aangenaam feestje vieren en gepaste afstand houden.. Waar komt dat beeld vandaan? Neem aan dat deze mannen ook als prinsen zijn opgevoed en weten dat ze gezichtsverlies zullen leiden als ze zich niet aan een bepaalde mores houden , of is dit beeld niet waar en komt het alleen in films voor?

aloha2
aloha217 jan. 2016 - 16:45

Het was niets dan normaal dat Hirsi Ali hardlopend van de PvdA is weggelopen. De PvdA heeft zich altijd en overal tegen het christendom gekeerd maar omarmd nu het theocratische fascisme van de islam. Vroeger heeft men de puntjes op de i gezet aangaande de vrouwenemantiepatie. Hier hoor je niets meer van. Nu wordt alles recht gepraad wat krom is als het over de multiculturele samenleving gaat. De islamitische vrouwen staan in de kauw. Abudaleb zegt niet voor niets dat de vrouwenbeweging zich niet mag bemoeien met de moslimvrouw.

Peter Broekman
Peter Broekman17 jan. 2016 - 16:44

Her moet van beide kanten komen, dus de opmerkingen van beide vrouwen liggen in elkaars verlengde. Zolang mannen zo dominant kunnen zijn zal er voor vrouwen weinig veranderen. Zolang vrouwen hun rechten niet opeisen zal die mannelijke dominantie blijven bestaan. Het is als met alle sociale veranderingen, het een kan niet zonder het ander. Religie speelt maar een kleine rol, zodra iemand merkt dat religie in het eigen nadeel werkt, keer je je er van af of pas je het zodanig aan dat het je wel uitkomt. Zo ging dat in het christendom ook. Zo ging het overal, het is een menselijk trekje om de regels in je eigen voordeel om te buigen. Natuurlijk heeft de Ruijter een punt want extreem rechts is vanuit de eigen visie op sociale verandering (die per definitie slecht en tegennatuurlijk is) gewend zich vast te houden aan de zogenaamde onverzettelijkheid. Of dat nu gaat om religie of sociale structuren, verandering is slecht en tegennatuurlijk. Dit bijna deterministische denken van extreem rechts (dat er overigens alleen is ter afbakening van de werkelijkheid, die anders te ingewikkeld is) beletten zij anderen met een andere visie om hun vrijheid te pakken. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. De eigen tekortkoming projecteren op anderen is wellicht hun grootste tekortkoming.

Nailles
Nailles17 jan. 2016 - 16:34

"Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten." Dit kwam van de Ruiter. Dat is een een zeer kwalijke drogreden. Het debat wordt hierdoor zeer zeker niet onmogelijk gemaakt omdat het gebruik als instrument om mensen buiten te sluiten juist pas serieuze vormen heeft kunnen aannemen door een voorafgaande oorzaak: Het al veel eerdere mijden van debat t.a.v. onderdrukking en geweld t.a.v. vrouwen in relatie tot verschillende etnische groepen, d.w.z. het door policor met alle macht bevorderde negeren, ontkennen, bagatelliseren waardoor eenieder die er een punt van waagde te maken in de racisme-hoek geplaatst werd, en het zo nooit tot een breed aanvaard debat mocht en kon komen. Dát heeft gemaakt dat de zachte heelmeesters, in deze context beter kwakzalvers genoemd, zeer stinkende wonden heeft opgeleverd, en het dus hierdoor een instrument kon worden voor, net zo goed als policor, kwalijk ideologisch gedreven groepen. De Ruiter blameerde zich, als voorbeeldig vertegenwoordigster van de nu hopelijk in invloed snel slinkende policor-ideologie, nog meer toen ze met de op een stuiptrekking lijkende reflex kwam dat "allleen witte mannen" over deze zaken spraken terwijl ze tegenover zich een haar duidelijk hierin letterlijk weersprekende zwarte vrouw had zitten, die zeker de enige niet is, én deze ook nog eens inhoudelijk precies zei wat de Ruiter, en met haar policor Nederland nooit hebben willen horen, wat ook zeker geldt voor veel meer anderen dan alleen "witte mannen", als de inmiddels meer dan stompe variant op een Godwin van policor. Nog erger was dar de Ruiter even opende met het andere, de laatste tijd vooral gebruikte wapen, dat er zo weinig wetenschappelijk bewijs was om allerlei verbanden en conclusies te kunnen trekken in deze zaken. Vraag dan eerst even waarom het decennia zo not done was om onderzoek te doen waar relaties tussen etniciteit en misdrijven, dus ook seksuele misdrijven, de positie van meisjes en vrouwen onderwerp waren, en in gevallen waar deze onderzoeken desondanks gedaan zijn de uitkomsten daarvan zo vaak verzwegen werden, gemeden, genegeerd, maar ook ontkend, bestreden, etc. Zoals Allas, zonder dat zij, en ik hier ook, gebruik maakte van deze onderzoeken, puur op eigen ervaring wist te vertellen, is het een bekend gegeven, ook breed bevestigd onder betrokken groepen zelf, is de positie van meisjes en vrouwen onder b.v. Marokkaanse, Turkse, en Hinoestaanse geen sinecure. Zij belichamen letterlijk en figuurlijk de eer van de familie die zelfs al door een serieus genomen roddel tot enorme problemen kan leiden. Dit maakt dat veel van deze meiden en jonge vrouwen waar ze ook gaan, en dat is al zeer beperkt, in niets anders dan een sociale gevangenis leven met broer(te)s, ooms, neven, maar ook vrouwelijke familieleden en kennissen vrienden als cipiers, maar ook zeer beperkt zijn in hen toegestane bezigheden. Zover het al "juwelen" betreft, zoals Allas ze in een poging nog een goed woordje te doen voor de Islam die dus juist een veel betere omgang met vrouwen zou voorschrijven dan de daarvan verondersteld gescheiden cultuur, is het dan dus zaak deze juwelen zoveel mogelijk in een kluis te bewaren ter bescherming van de familieeer die in het geding is vanwege begeertes die deze juwelen losmaken. Ondertussen hebben dezelfde, sterk gelijkende, etnisch gebonden culturen hierdoor een zeer kenmerkend patriarchaal karakter waarin de man, ook de jongens al, met veel machismo de familie-eer te verdedigen hebben, beschermende en controlerende (is hetzelfde) zorg te dragen voor de meisjes en jonge vrouwen, maar tegelijkertijd ook met de rest van de leden van deze gemeenschappen dus een scherp veroordelende opvatting over vrouwen die zich niet naar deze normen en waarden gedragen, en daarmee ook zeker t.a.v. andere culturen waar de vrouw een andere, vrijere, laat staan vrije positie heeft. Mét hun machismo, waarbij het van hen juist verwacht wordt zich ook seksueel uitdagend te gedragen, d.w.z. onderling competitief, zich regelmatig ten overstaan van de gemeenschap als bronstige rammen metend, wordt bij hen in zeer veel gevallen ook gewoon gedoogd, zelfs min of meer verwacht, dat ze seksuele ervaringen opdoen vóór een serieuze verbintenis, Behalve dat daartoe dames van lichte zeden zijn, worden door deze gemeenschappen voor deze mannen met 'natuurlijke behoeftes' die voor 'echte mannen' 'van nature' niet goed te beheersen zijn westerse meisjes en jonge vrouwen, en in andere oorden ook gewoon vrouwelijke leden van andere cultuurgemeenschappen, meestal als vrijwillige partners, maar anderen anders ook als Freiwild als geschikt gezien. Maar niet als uiteindelijke serieuze partner natuurlijk. Gelukkig zijn er ook, steeds meer, mannen uit deze gemeenschappen die, vrouwen gelijkwaardig(er gaan) achten. Het trieste, nee schaamteloze, noemen van het Oktoberfest, Carnaval e.d. ter vergelijking met Keulen" als laatste pathetische strohalm, samen met het mantra dat "mannen hier in het westen maken zich niet minder schuldig aan even ernstige seksuele misdrijven" als stellige "waarheid" maar eerder ter verdediging gebruiken dat er zo weinig onderzoek voorhanden is om andere minder welgevallige conclusies te kunnen trekken is een wrange illustratie van het nog spastisch spartelen van policor zaken te mijden en te kunnen ontkennen. Probeer alleen al eens te beseffen hoeveel meer een meisje of vrouw uit een etnische groep meer te overwinnen heeft om tot aangifte te komen, dit zelfs maar te overwegen, wat haar familieleden, en vriendinnen indien uit zelfde achtergrond haar zullen raden te doen (mond dicht) omdat er behalve de verschrikking van de misdaad iets "veel belangrijkers" is, en in ieder geval iets met mogelijk ernstiger gevolgen. De familie-eer verbonden met etnische groep, cultuur, en wel degelijk ook de Islam die de meisjes en vrouwen als "juwelen" te beschermen beveelt.

Sardar2
Sardar217 jan. 2016 - 16:28

Religie, cultuur, tradities, tweederangsburgers, vrouwen (on)rechten, homo(on)rechten, gevangenissen, legers, politie, en nog meer dienen een sociaalpolitieke systematiek staande houden die er is. Elke cultuur lost eigen problemen in eigen manier en met eigen middelen. In veel islamitische landen wetten zijn er om mensen hun rechten ontnemen, wat betekent als de religie er niet was mensen hadden degelijk die rechten. Ook in Nederland is het niet anders. Het bestaan van strafmaatregelen tegen seksuele geweld, discriminatie en emancipatie etc. zegt eigenlijk er veel aspecten zijn die niet vanzelfsprekend zijn en moet men nog veel verrichten om de omstandigheden verbeteren en uiteindelijk de strafmaatregelen in specifieke zaken overbodig maken. In dictatoriale landen, o.a. islamitische landen, na bevrijding veel straf- en correctiemaatregelen nodig zijn. Is even normaal als de gevolgen van het ontbreken van deze rechten. In geval van veel migranten is er degelijk specifieke maatregelen nodig om men er laten wennen wat het nemen van deze stap wel teweeg heeft gebracht, als recht en als plicht.

2 Reacties
Sardar2
Sardar217 jan. 2016 - 21:11

Een kromme verwoording. Het moest zijn ‘wetten en regels voor seksuele geweld, discriminatie en emancipatie etc.’ Excuses hiervoor.

jellevwal
jellevwal18 jan. 2016 - 7:26

Omdat hier in Nederland moord strafbaar is is moord vanzelfsprekend ?

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2016 - 16:22

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Jantje68
Jantje6817 jan. 2016 - 17:43

Ze weet idd werkelijk niet waar ze het over heeft in tegenstelling to haar opponent Yasmine Allas. Het gaat er om het tuig wat mee komt in de slipstream van de vluchtelingen rechtsomkeer te laten maken. Zo simpel is het gewoon. En als dat niet heel snel gebeurd wordt er binnen een jaar überhaupt geen enkele vluchteling meer opgenomen in dit land.

truusbeek2
truusbeek217 jan. 2016 - 15:46

Mevr de Ruiter lees het artikel in letter en geest in Trouw van de hand van Branda Stoter.

RoBru
RoBru17 jan. 2016 - 15:37

Volgens mij zijn er niet zo veel mensen die zeggen dat het met de etnische achtergrond heeft te maken. Het heeft met de cultuur te maken. . Maar ja, als je een afkeer van de islamitische cultuur (islamofobie) als een vorm van racisme beschouwt vraag je om deze spraakverwarring...

Hell You
Hell You17 jan. 2016 - 15:26

Ik eet mijn hoed op als dit niet weer hier een witte mannen discussie wordt.

3 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen217 jan. 2016 - 15:43

Eet je hoed nou maar niet op, HIY - . dat wordt het, en dat is goed zo. Kijk: de witte man is het hoofd van het gezin, en bepaalt in zijn wijsheid en geestkracht hoe of dat de hazen gaan lopen.. . En als die man toch liever niet ziet dat zich van die gekleurden of zwarten buiten de deur gaan verlekkeren aan het decolleté, of nog erger, van zijn vrouw, dan zegt die man:vrouw, trek wat nets aan voordat je ter kerke gaat! . En daar heb die man gelijk aan. Als je het zo doet dan komt er geen ophef en handgemeen omdat die man een lekker mokkel tot vrouwke heb. . En dan leren de kinderen ook hoe of dat het moet. . Zo zie je maar weer: de oude regels zijn de beste regels.

ATM2
ATM217 jan. 2016 - 16:19

Begin maar vast met het koken van die hoed, die is dan beter te verteren !

Links Rechts
Links Rechts18 jan. 2016 - 9:21

@ Frank lenssen: Je dacht toch niet dat als ik dat zou doen, dat jij het hier zou kunnen lezen? Het vrije land is een verre herinnering.

jellevwal
jellevwal17 jan. 2016 - 15:25

Welk debat ? Uit bewaarde stukken van een rechtszitting blijkt dat jongens en meisjes in de 17e eeuw bij ons samen in het donker uit schaatsen konden gaan. Wie in Pakistan bij een academische collega te eten werd gevraagd zag de vrouw des huizes, die had gekookt, na de maaltijd even in de deur van de keuken dag zeggen. Dat is niet iets specifieks van de Islam, al halverwege de Middellandse zee begint de positie van de vrouw te veranderen. In Griekenland zie je het al. In Turkije zie je het nog beter. In Syrië worden jonge vrouwen uit het westen, op reis, als vee behandeld, door douane etc.

Buzzer
Buzzer17 jan. 2016 - 15:14

Interessant terwijl de blanke vrouw probeert weg te kijken geeft Yasmine Allas (van Somalische afkomst) een heel andere verklaring. Wie geloof je dan in dit geval, ik zou zeggen de vrouw met de meeste kennis van zaken zonder politieke agenda.

3 Reacties
Haastig
Haastig17 jan. 2016 - 15:22

Interessant is ook dat er slechts één de vinger op de zere plek weet te leggen.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen217 jan. 2016 - 17:08

'Wegkijken' is best een hip woord geworden. Ik doe het graag. Het is helegaar niet lollig om altijd maar naar iets te kijken, zeker als dat 'iets' niet mooi is. Mij niet gezien. . Zo probeer ik vanochtend weg te kijken van elke reeks nogal nare, zeg maar gerust: afstotelijke rechtse praatjes die alleen maar van generalisaties, onkunde, en haat doordrenkt zijn. . En ziet: ik voel me al een heel stuk beter.

Haastig
Haastig17 jan. 2016 - 19:21

Frank Lenssen 17 januari 2016 om 18:08 "Zo probeer ik vanochtend weg te kijken van elke reeks nogal nare, zeg maar gerust: afstotelijke rechtse praatjes die alleen maar van generalisaties, onkunde, en haat doordrenkt zijn." . Zo probeer ik weg te kijken bij "progressieve", "sociale", linkse mannen die voortdurend sneaky seksistische opmerkingen maken als losse denksels en die "racisme" roepen om maar weg te kijken bij seksueel geweld. . Helaas voel ik me noch bij het kijken naar dat gedrag, noch bij het wegkijken ervan beter.

Van der Wal
Van der Wal17 jan. 2016 - 15:07

Hehe, mensen die aan verwerpelijke handelingen doen sluit je net zolang buiten totdat ze tot inkeer komen en er mee stoppen. Een 'cordon sanitaire', zeg maar.

Ultrasnak
Ultrasnak17 jan. 2016 - 15:04

De enige reden waarom dergelijke debatten zogenaamd onmogelijk zijn is niet omdat het zo'n geschikt instrument is om onwelgevallige mensen buiten te sluiten, maar omdat zo'n ongeschikt instrument is om onwelgevallige feiten buiten te sluiten.

Donostia2
Donostia217 jan. 2016 - 15:01

Mevrouw de Ruiter: "de emancipatie van de Arabische vrouw heeft nog niet plaatsgevonden omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten". Ze zegt het echt. De presentator laat haar hiermee wegkomen. Moet een debat de emancipatie van de Arabische vrouw bewerkstelligen? Ik geloof niet dat er ooit iets gerealiseerd is door het houden van een debat. Realistischer is mevrouw Yasmine Allas, ze mag wel oppassen dat ze niet in het extreem rechtse vak gegooid wordt, of tot "huismoslim" benoemd.. Gelukkig was Plasterk vanochtend ook al zo realistisch. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het begin is er. Van een "debat".

6 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus17 jan. 2016 - 15:22

"Ik geloof niet dat er ooit iets gerealiseerd is door het houden van een debat." Weleens een wetboek ingekeken? Allemaal resultaten van gevoerde debatten.

Sardar2
Sardar217 jan. 2016 - 16:09

@ Piet de Geus, 17 januari 2016 om 16:22 Dat zijn waarschijnlijk nep-wetten! Wet die geen ijzeren handen erbovenop zitten zijn geen wetten! Vraag het Wilders!

PvdA lid maar geen PvdA stemmer meer
PvdA lid maar geen PvdA stemmer meer17 jan. 2016 - 17:34

Mevrouw de Ruiter: “de emancipatie van de Arabische vrouw heeft nog niet plaatsgevonden omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten”. Ze zegt het echt. Hoe bedenk je dit en hoe kan ze hier mee weg komen? En, zoals altijd, emancipatie kunnen wij niet voor anderen doen, emancipatie moet uit de groep die zelf wil emanciperen komen; anderen kunnen dat nooit voor je doen. Mevrouw de Ruiter, wat heb je gestudeerd dat je tot zoveel knuddigheid komt?

H.Witte
H.Witte17 jan. 2016 - 17:34

Stef, een beetje flauw om op die manier te antwoorden. Je weet best wat Piet bedoelt. Bovendien weet jij helemaal niet wat Piet denkt. En trouwens; weten wij eigenlijk wel of Bijbel en Koran niet uit een debat zijn ontstaan. Het zijn tenslotte allemaal maar verzinsels van een paar zich geestelijken noemende heerschappen die ooit bij elkaar zaten. In debat, wellicht.

Bert Vlierman
Bert Vlierman17 jan. 2016 - 21:15

Piet heeft helemaal gelijk. Al die heilige geschriften zijn verzamelingen die tot stand zijn gekomen in, soms zeer heftige, debatten.

Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 8:32

@ Bert Vlierman, 17 januari 2016 om 22:15 @ Stef, 17 januari 2016 om 17:21 [Piet heeft helemaal gelijk. Al die heilige geschriften zijn verzamelingen die tot stand zijn gekomen in, soms zeer heftige, debatten.] Enigszins is dat ook waar. Van koran weet ik bijna 200 jaar heeft geduurd tot die als een boek uitkwam!

thunderbird2
thunderbird217 jan. 2016 - 14:50

"Het echte debat hierover wordt onmogelijk gemaakt omdat het geweld tegen vrouwen wordt ingezet als instrument om mensen buiten te sluiten." Ja hoor, daar gaan we weer, allemaal de schuld van die nare blanke rechtse onderbuikers. Heeft allemaal niets met een religie en cultuur te maken waarin een vrouw de helft waard is van een man.

1 Reactie
Dunya2
Dunya217 jan. 2016 - 16:11

We hebben allemaal een referentiekader waarop onze mening gevormd wordt. De kijk van Somalische moslimgemeenschap op vrouwen is niet identiek als die bij andere Moslim landen. Somaliërs nemen wat in de Islam staat erg letterlijk over en zijn vrij traditioneel in hun opvattingen. Ze kennen bijvoorbeeld de vrouwenbesnijdenis. Hoe het in Marokko is, weet ik niet. Je hebt in het Midden-Oosten een grote groep die een liberale kijk heeft op het interpreteren van de Islam naar leefgewoontes, vooral onder de groep middel/hoog opgeleiden. Het niet gelijk behandelen van vrouwen staat niet gelijk aan het aanranden van vrouwen en is daarvoor ook geen motief. Onder criminelen met een Islamistische achtergrond komt misschien deze vorm van criminaliteit meer voor; dominantie/agressie naar een ander toe, maar is niet de geaccepteerde norm binnen hun eigen groep.