Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Wat gebeurt er als je gesmolten koper over een Big Mac giet?

  •  
16-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze video heeft binnen een paar dagen al miljoenen views gekregen. In dit experiment wordt er gesmolten koper over een Big Mac heen gegoten. Wat goed laat zien hoe taai het nepvlees en de broodjes zijn. De video is het nieuwste werk van YouTuber Tito4re , die in meerdere filmpjes gesmolten metaal op tennisballen tot aan kokosnoten giet.

Meer over:

kijk nou, lekker

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 mrt. 2016 - 14:03

Doet me denken aan de Exota blamage van de Vara Ombudsman Marcel van Dam. Liet toen afgewisseld Exota frisdrank en cherry flessen die kapot werden geschoten zien. Dat is de Vara toentertijd op pakweg 7 miljoen aan schadevergoeding te komen staan. Is dit weer zo'n gevalletje? Moet zeggen de hamburgers van de meeste fastfood ketens zijn werkelijk slecht maar dat wisten we al, zie even niet wat deze test daaraan toevoegt en waarom is dat ene merk fastfood de pisang?

truusbeek2
truusbeek217 mrt. 2016 - 12:23

heb 2 keer in mijn leven een M bezocht, vind het afschuwlijk eten maar deze test, leuk om te zien, bewijst volgens mij niets.

voxpopuli2
voxpopuli217 mrt. 2016 - 12:16

Organische materialen hebben perfecte eigenschappen tegen oververhitting, eenzelfde filmpje waarin gesmolten metaal in een appel werd gegoten laat de appel intact. Is het daarmee een nepappel ? nee een biologische.. Overigen had ik mij wel zorgen gemaakt als de hamburger was gesmolten of direct was gaan branden ivm aanzienlijke hoeveelheden vetresten , dat zou duiden op een plastic inhoud of houtzaagsel of juist vetvulling ipv vlees

omaoeverloos
omaoeverloos17 mrt. 2016 - 11:15

But ... does it float?

Paleocon
Paleocon17 mrt. 2016 - 7:42

Gaan we weer bedrijven kapotmaken omdat ze niet aan jullie socialistische wereldbeeld voldoen?

1 Reactie
Sol Invictus
Sol Invictus17 mrt. 2016 - 8:25

alleen liberalen snappen dat er grenzen zijn aan vrijheid van meningsuiting, dat je niet zomaar alles mag zeggen over producten in een vrije markt. voor je het weet maken mensen een vrije keuze op andere informatie dan het reclameblok, en dan is het communisme niet meer ver weg.

schleborsjki
schleborsjki17 mrt. 2016 - 6:31

Het is bagger voedsel. Wat deze test daaraan toevoegt is me een raadsel.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij16 mrt. 2016 - 20:42

Wie zegt dat dat nepvlees is?

JStokx
JStokx16 mrt. 2016 - 19:47

Dit zegt niets over de kwaliteit van het eten. Google maar eens Leidenfrost-effect en bekijk andere videos van deze filmer.

Nick Ros
Nick Ros16 mrt. 2016 - 17:16

Zo'n Mac Copper is behoorlijk vuurbestendig. Kwaliteit verloochend zich niet.

opgeheven
opgeheven16 mrt. 2016 - 16:51

Grappig filmpje. Dit soort proefjes zijn leuk maar het zegt natuurlijk niks. Taaiheid meet je met een kerfslagproef, niet door er gesmolten koper overheen te gieten.

voxpopuli2
voxpopuli216 mrt. 2016 - 15:52

Vlees bestaat uit eiwitten , brood uit vooral meel en water. Tsja uiteraard is dit framing van "ongezond" maar uiteindelijk is een mac gewoon gehakt met een broodje. En wat patat , oftewel een aardappel. Dus ? Overigens soja , zo geprezen in veggie land is in essentie giftig. Zoals zoveel voedingsmiddelen zijn vanaf bepaalde hoeveelheden

2 Reacties
Hell You
Hell You16 mrt. 2016 - 16:52

je weet niet dat een broodje geen broodje is zoals jij dat meent te kennen? Jij eet dat broodje ook allang niet meer... McDonalds is tientallen vestigingen aan het sluiten..onrendabel geworden. Men vreet dit niet meer.

voxpopuli2
voxpopuli216 mrt. 2016 - 19:48

Ik maak mijn hamburgers zelf van vers gehakt, en het broodje eventueel ook, maar een wat hardere Italiaanse bol is prima, augurkje ,gefruit gecaramelliseerd uitje met wat ijsbergsla etc.. De mac.. Nou nee