Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat eraan vooraf ging...

  •  
28-04-2013
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Een e-mail correspondentie tussen koningin Beatrix en bijna-koning Willem-Alexander
Het is best spannend, zo’n inhuldiging. Willem-Alexander correspondeert in aanloop naar dinsdag met zijn moeder.
Beatrix (beatrixkoningindernederlanden@hotmail.com) 27-04-2013 Aan: wimlexkroonprins@home.nl
Goedemorgen jongen,
Allereerst van harte met je verjaardag! Wat vliegt de tijd… Ik ben al een uurtje op, heb net een glaasje verse jus d’orange op en ga dadelijk nog even meedeinen op de opgewekte tonen van “Nederland in Beweging” bij omroep MAX. Ik vind die mevrouw Olga Commandeur toch zo’n kwiek en enthousiast menspersoon. Heerlijk om zo de dag te beginnen! Paar meubeltjes aan de kant, trainingspak aan en lekker even de boel de boel laten. Ik wil tenslotte toch fit voor de dag komen over een paar dagen… Vind het wel spannend allemaal. Heb je er al zin in, “meneertje de-bijna-koning”? Oja, ik wilde nog even informeren of jullie al wat te eten hebben voor vanavond? Ik heb nog een paar balletjes gehakt over van gisteren, met jus. Daar ben je toch altijd zo dol op? Laat maar even wat weten als je daar zin in hebt. Daag jongen, tot gauw! Mama.
Willem-Alexander (wimlexkroonprins@home.nl) 27-04-2013 Aan: beatrixkoningindernederlanden@hotmail.com
Hallo moedertje, Dank voor uw verjaardagswensen. Nee, ik was nog niet zo vroeg op. Heb vandaag een relax dagje gehad. Lekker met Max en de kinderen broodjes gehaald bij de Lidl. Best goed te eten, voor een aardig prijsje! Daarna nog ff langs de Hema geweest voor vijf tompaucen. Blijken die krengen nú al oranje te zijn…! Ik vind die met roze glazuur toch echt wel lekkerder, maarja… Maxima wilde er geen, heb ik er lekker twee op ???? ! Amalia was erg aan het zeuren omdat ze graag nieuwe schoenen wilde hebben voor het feest. Bij de Schoenenreus hebben we uiteindelijk mooie schoenen gevonden. Alexia en Ariane wilden dezelfde hebben, kregen we ook nog korting! Fijne zaak. Ben best al zenuwachtig voor de inhuldiging. Moet ik nog iets speciaals zeggen of doet u het woord? En moet ik blij zwaaien of serieus kijken? Misschien kunnen we een keer van tevoren oefenen? Oja, ik kom straks die balletjes wel ff ophalen. Die smaken altijd goed! (Ik laat de telefoon drie keer overgaan, dan weet u dat ik voor de deur sta.) Tot straks, doeii, Willem Lex.
Beatrix (beatrixkoningindernederlanden@hotmail.com) 27-04-2013 Aan: wimlexkroonprins@home.nl
Dag zoon, Lidl heeft inderdaad goed spul. De koude schotels zijn ook niet te versmaden daar! Maak je trouwens maar niet te druk over die inhuldiging. Ik kom jullie op tijd ophalen en dan bespreken we nog even wat we gaan zeggen. Ik weet nog wel een aardig kroegje bij het Leidseplein in de buurt. Ik zie je zo. Dag, je moeder.
Willem-Alexander (wimlexkroonprins@home.nl) 28-04-2013 Aan: beatrixkoningindernederlanden@hotmail.com
Dag mama, Wilde u nog even laten weten dat de ballen in jus weer ouderwets heerlijk waren! Nog bedankt en tot de 30e! Doei, kus, (bijna Koning) Willem-Alexander… (Klinkt raar he?!)
(P.S. Ik moest van Maxima vragen of ze alvast een keertje uw kroon mag passen. Of is dat een beetje dom…?)

Meer over:

kijk nou, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

bruces
bruces28 apr. 2013 - 11:09

Is dit niet extreem kinderachtig.