Joop

Wappies kapen Woord van het Jaar

  •  
21-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
Covid-19 vaccination drive in Sarajevo

© epa09651687 A man receives a dose of Covid-19 vaccine during a mass vaccination campaign in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 20 December 2021. EPA/FEHIM DEMIR

‘Prikspijt’ is het Woord van het Jaar 2021 geworden, nadat antivaxxers via sociale media opriepen massaal op dat woord te stemmen. Het resultaat: met 82,2 procent van de 49.000 uitgebrachte stemmen, een ongekende overwinning. Een ‘weerspiegeling van de polarisatie in de maatschappij’, aldus hoofdredacteur Ton den Baan van de Dikke Van Dale.
Dat de woordenboekuitgever, organisator van de jaarlijkse verkiezing, heeft geconstateerd hoe de uitslag tot stand is gekomen, betekent niet dat die daarom wordt afgekeurd. In het NOS Radio 1 Journaal zei Den Baan:
"Het is het woord dat is gekozen door het volk. Maar je kunt je afvragen hoe breed dat volk is en in welke mate dit woord het idee weerspiegelt over wat het woord van het jaar is. Tegelijkertijd weerspiegelt het de polarisatie in de samenleving en daarom kan het wel een interessant woord zijn."
Prikspijt is een term die door antivaxxers de wereld in is geholpen en omschrijft het nauwelijks voorkomende fenomeen dat iemand achteraf spijt heeft van de vaccinatie. Volgens Den Baan heeft het woord sinds kort nog een andere betekenis: namelijk spijt dat iemand zich juist níet heeft laten prikken, bijvoorbeeld in het geval van een antivaxxer die toch zijn geprezen immuunsysteem bleek te overschatten en alsnog met Covid in het ziekenhuis belandde.
De top drie van de verkiezing bestond verder uit ‘woonprotest’ (3,7 procent) en ‘wappiegeluid’ (3,6 procent). Andere genomineerde woorden waren onder meer boosterprik, deltavariant, QR-samenleving en gevoeligheidslezer.
Dat een online poll gekaapt wordt is overigens verre van nieuw. Zo stond om die reden vorig jaar op een groot billboard in het centrum van Amersfoort ‘ Welkom in Alkmaar ’ en had een haartje gescheeld of de nieuwe Zeesluis IJmuiden had de Irma Sluis geheten. Het bekendste voorbeeld is misschien wel het Britse wetenschappelijke onderzoeksschip de RRS Sir David Attenborough. Ook voor die naamgeving werd massaal gestemd, maar de organisatie besloot het 200 miljoen pond kostende schip uiteindelijk toch geen Boaty McBoatface te noemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

Me, myself and I2
Me, myself and I222 dec. 2021 - 8:21

Ik vraag me af hoeveel mensen er daadwerkelijk prikspijt hebben. Dat zouden er best wel eens meer kunnen zijn dat iedereen graag wil geloven. Wat me bijvoorbeeld opvalt is dat in discussies met familie, collega's en vrienden er een aantal mensen die vroeger enthousiast hun positieve gevoelens ten aanzien van de vaccinatiecampagne ventileerden, nu opvallend stil zijn. Ik denk niet dat ze spijt van de prik zelf hebben. Zoals de meeste mensen, waaronder velen die wappies genoemd worden, denk ik niet dat de gemiddelde mens veel te vrezen heeft van het vaccin zelf. Nee, ik denk dat ze spijt hebben van het braaf in de pas meelopen met iets wat niet heeft gebracht wat beloofd werd, terwijl er een heel leger van wappies was dat ze hiervoor waarschuwden. Ik vraag me ook af of de verkiezing is gekaapt door het kleine groepje wappies in Nederland, of dat het kleine groepje wappies gewoon aan het groeien is. Dat kan bijna niet anders. Het veelvuldig gebruik van het woord wappies in artikelen in plaats van kritische medeburger heeft dit woord ook tot een soort geuzennaam gemaakt. Bedenk dat als we alle onzin van vaccinatieplicht en QR codes nog weten weg te krijgen, je dat straks aan de wappies te danken hebt.

2 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté22 dec. 2021 - 10:04

Veel plezier met je alternatieve "feiten".

Gerygrr
Gerygrr22 dec. 2021 - 12:16

Verdeel en heers dus! Prima concept om geld te verdienen! Hoe minder gevaccineerd wordt, hoe meer vaccins er ontwikkeld moeten worden en vooral steeds opnieuw bijgesteld op nieuwe varianten! Zou mij niet verbazen, dat de grootste tegenstanders van vaccineren er uiteindelijk schatrijk van zullen worden, als aandeelhouder.

EenMening
EenMening21 dec. 2021 - 20:16

De voor de hand liggende betekenis van "prikspijt" is dat iemand spijt heeft dat hij/zij zich heeft laten vaccineren. Het tegengestelde zou iets moeten zijn als "nietprikspijt", "geenprikspijt", "antiprikspijt" of "zonderprikspijt". Mogelijk kan de hoofdredacteur van de Dikke Van Dale hier iets zinvols over zeggen. Het woord van het jaar is nu ook verpolitiekt, in dit geval door de Wappies.

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté22 dec. 2021 - 9:30

Priknijd. Prikschijt. Prikspijt. Het is maar welke betekenis je leest in de bovenstaande woorden. Zo lees ik in prikschijt: angst om geprikt te worden. Misschien lees jij iets anders. Bij nieuwe of zeldzame woorden is het maar afwachten welke 'mainstream' betekenis het krijgt. Het is maar de vraag wat de mainstream betekenis van prikspijt gaat worden. Er zijn maar heel weinig mensen die spijt hebben van de prik. De overwegingen die zij hebben worden niet bepaald hoog gewaardeerd. Bovendien wordt de manier waarop het woord verkozen is niet zelden gezien als een rattenstreek. De mainstream betekenis van prikspijt kan zo maar een pijnlijke wending nemen voor de anti-vaxers (evenals de prikspijt die onstaat op de IC, als het te laat is om nog te vaccineren). Naar mijn mening is dat ook terecht. Het politiseren en polariseren van de strijd tegen corona vind ik een rotstreek met niet zelden immorele, intellectueel manke en zelfs misdadige uitingsvormen. Gelukkig staat nog steeds een meerderheid van de bevolking schouder aan schouder in deze nare en moeilijke tijden.

watcher3
watcher321 dec. 2021 - 17:56

@PGS: oh, jij bent ook zo iemand die talloze mensen kent die spijt hebben van hun vaccinatie? Ik geloof er geen moer van.

2 Reacties
PGS
PGS22 dec. 2021 - 8:05

Het feit dat iemand iets verkondigt dat niet past in jouw manier naar de wereld kijken, niet waar zou zijn, zegt meer iets van jouw manier van denken dan van degene die iets verkondigt. En als jij mijn opmerking over mijn 3 collegae niet gelooft, waarom zou ik dan iemand anders zijn opmerkingen wel moeten geloven en accepteren als ik dat niet terug ziet in mijn wereldbeeld. Of is het voor jou zo, dat als het alleen maar overeenkomt met jouw ervaren waarheid, ook waar is ?

watcher3
watcher322 dec. 2021 - 8:32

PGS: er zijn net te veel mensen die allemaal antivaxer zijn die allemaal mensen kennen die dood zijn gegaan of ernstig ziek zijn geworden, miskramen hebben gehad, van het vaccin. Dit terwijl het vaccin gewoon niet gevaarlijk is.

PGS
PGS21 dec. 2021 - 15:38

Moet er maar een beetje om lachen. Want laten wij nu wel wezen: de uitslagen van dit soort verkiezingen is de gemiddelde Nederlander toch al binnen een week vergeten. Het is een leuk vermaak maar meer ook niet. Wie weet trouwens nog het woord van het jaar 2018 zonder het op te zoeken ? Ik zal trouwens aan 3 van mijn collegae vragen of zij ook gestemd hebben want zij hebben inderdaad spijt dat zij zich hebben laten vaccineren.

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 dec. 2021 - 15:38

Hoezo kapen wappies het woord van het jaar? Prikspijt betekent dat je baalt als een rechtsdraaiende stekker dat je met snoeiharde Covid op de IC bent beland en vlak voordat je geïntubeerd wordt te horen krijgt dat vaccineren nu echt geen zin meer heeft. De spijt dat je zo ontiegelijk dom was om die prik niet eerder te nemen, dát is de enige echte diep intense prikspijt, wat ik je brom! Laat geen enkele Wappiestaan je iets anders op de mouw spelden, die komen er op de harde manier wel achter wat prikspijt nou eigenlijk is.

1 Reactie
sr626
sr62622 dec. 2021 - 11:52

Hear hear! Intussen weten we wie de wappies zijn: de meerderheid van de lieden die gehoor gaven aan de oproepen op de antofax-kanalen. Zij belijden hun nieuwe religie op een uiterst fanatieke en bedreigende manier. Ook al zal, hopelijk, deze epidemie later verdwijnen; deze groep blijft een bedreiging vormen voor democratie en vrijheid. Aangevoerd door David Icke en zijn bende.

nikita72
nikita7221 dec. 2021 - 14:52

Woord van het Jaar, Sportman van het jaar, top-2000 aller tijden... Het is de vraag wat de waarde van zulke verkiezingen is, als een fanclub of lobbygroep zijn favoriet erdoor drukken kan. (bij de top-2000 valt op dat nieuwe liedjes vaak snel zakken. En Max Verstappen heeft natuurlijk mazzel dat zijn beste race aan het einde van het jaar was, en er nog geen ander groot sportevenement geweest is).

1 Reactie
Thuru
Thuru21 dec. 2021 - 15:26

Bij top2000 komt dat ook omdat het nivo van de liedjes op de radio de laaste 20 jaar diep droevig is. Daarvoor en helemaal van 1967 tot 1987 veel kwaliteit is en was. Er is genoeg kwaliteit ook hedendaags alleen hoor je dat niet op de radio. En is er op de radio bijvoorbeeld dat drill rap, wat de meest waardeloze muziek is in zijn algemeen. Iets moet onderaan staan en dat is dus drillrap. Niet alleen omdat de basis het kindje van de rekening is, maar ook de tekst zwaar ruk is.

Roel2
Roel221 dec. 2021 - 14:47

Titel had natuurlijk moeten zijn: 'Mensen die zich normaal niets aantrekken van het woord van het jaar, nu pissed omdat wappies het wel grappig vinden.' Het gedracht WvhJ kan dankzij de wappies nu terecht bij het grof vuil.

netochka nezvanova
netochka nezvanova21 dec. 2021 - 13:37

https://www.nu.nl/cultuur-overig/6174332/van-dale-hoofdredacteur-denkt-dat-prikspijt-nieuwe-betekenis-krijgt.html

Martin108
Martin10821 dec. 2021 - 11:43

Vraag me af hoe dit woord op de shirtlist van 15 keuzes kwam. Ik had er nog nooit van gehoord en hou t nieuws toch goed bij.

2 Reacties
Stephan25
Stephan2521 dec. 2021 - 13:24

Het is een tag die op Twitter vaak wordt gebruikt, het is heeft daar zelfs enkele dagen op de eerste plek gestaan. Het is trouwens diep triest om te zien dat mensen de betekenis van het woord nu willen aanpassen omdat het woord hun niet bevalt. Als dat gebeurd dat barst er toch een flinke discussie los vrees ik.

sr626
sr62621 dec. 2021 - 20:19

@Stephan25 : als zich hier als antivaxxer manifesterende vindt je het uiteraard diep triest dat er een meer voor de hand liggende interpretatie van het woord is. In de reguliere en betrouwbare media zijn talrijke voorbeelden van mensen die spijt hadden en hebben van de omstandigheid dat ze zich niet lieten vaccineren. Discussie gesloten.

Gerygrr
Gerygrr21 dec. 2021 - 11:11

De tijd zal uitwijzen welke prikspijt we gaan herinneren. Ik verwacht dat de prikspijt zal ontstaan bij de te laat of niet geprikten. Prima woord van het jaar wat mij betreft. Omikron is nu al goed op weg naar een dominante positie.

5 Reacties
Gerygrr
Gerygrr21 dec. 2021 - 12:06

https://www.ndtv.com/world-news/omicron-vs-delta-new-study-answers-questions-on-new-covid-variant-2661536 Lees dit onderzoek en zie hoe omikron zowel de vaccins als natuurlijke immuniteit ontwijkt.

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 dec. 2021 - 15:39

@grijsje maar niet de booster.

Gerygrr
Gerygrr22 dec. 2021 - 12:11

Natuurlijk wel gelaarsde kat! De boosters geven een aanvulling van antistoffen. Het verlies van antistoffen wordt nooit gecompenseerd! Er blijft een deel resistent, dat is nu net het gevaar van de omikron mutant!

Le Chat Botté
Le Chat Botté22 dec. 2021 - 20:10

@grrijsje Ik citeer uit het artikel dat je zelf hebt gedeeld: "A third dose increases the Covid vaccine's efficacy against Omicron to up to 55-80% in symptomatic cases, the study said, underlining the importance of booster shots. The study involved AstraZeneca and Pfizer vaccines." Rest my case.

Gerygrr
Gerygrr23 dec. 2021 - 14:24

Dus tot 80% bescherming geboosterd! Niet 100%, gezien het feit dat de mutant de antistoffen ontwijkt! Ik zie niet welke zaak je laat rusten?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 dec. 2021 - 9:24

Wat mij betreft is wappie het woord van het jaar, met dank aan Youp. Het woord drukt een koldereske onnozelheid uit, gepaard gaande met geloof in de wijsheid van sjamanen en goeroe's.

3 Reacties
OpelGT69
OpelGT6921 dec. 2021 - 10:58

Ik dacht dat Youp van Flappie was.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 dec. 2021 - 12:19

https://www.youtube.com/watch?v=vsQaOhdZd70

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn21 dec. 2021 - 13:35

@Hannes Jouw minachting naar mensen die vraagtekens zetten bij iets is hilarisch.

Joop den Uil2
Joop den Uil221 dec. 2021 - 9:05

dan maar een alternatieve keuze: prikpolarisatie

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté21 dec. 2021 - 15:39

hahaha!!!

Bastet2
Bastet221 dec. 2021 - 9:04

Dat heb je met dit soort verkiezingen; dat hebben we eerder ook gezien met de keuze van Fortuyn als de grootste Nederlander ooit. Allerhande simpel volk vindt dat dan heel belangrijk en maakt er echt een punt van. Maar liever dat dan dat prikcampagnes worden verstoord. Dit is vrij onschuldig en als die Wappies er nu blij van worden...

5 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet21 dec. 2021 - 10:22

'' Allerhande simpel volk vindt dat dan heel belangrijk en maakt er echt een punt van.'' Het dedain komt uit mijn beeldscherm gevlogen.....

Bastet2
Bastet221 dec. 2021 - 10:47

Dat lijkt me dan terecht, Jerry. Wie de schoen past, trekke hem aan...

Sonic2
Sonic221 dec. 2021 - 11:59

@ Jerry Bidet Let's face it. Fortuyn was een politieke nieuwkomer. Die in februari uit Leefbaar Nederland werd getrapt. Hij moest alles nog bewijzen in Den Haag. Dat hij de grootste zou zijn geworden had nog bewezen moeten worden. Zijn partij was na zijn dood een circus vol met clowns. Of het met Fortuyn beter was gegaan, was maar zeer de vraag. Fortuyn vertelde in iets nettere vorm wat DS 70, Janmaat en ook Bolkestein eerder zeiden. Dus ook nog niet eens origineel. Ik durf hem aan. Fortuyn was als hij was blijven leven waarschijnlijk mislukt als politicus en vooral zijn dood heeft aanleiding gegeven voor extreme ophemeling. Die helemaal nergens op gebaseerd is. Behalve nationalisten die van alles bij elkaar verzinnen en dromen zodat het net lijkt of de nieuwe Churchill overleden is. Peter R. De Vries werd vooral door rechts Nederland bij leven uitgekotst. Theo van Gogh was een middelmatige cineast tot hij dood werd gestoken en sindsdien is hij vooral populair in de kringen die zijn dood misbruiken. Ik ben me bewust dat bovenstaande alinea's hard klinken. Maar die verkiezing waar Bastet naar verwijst was een farce. Iemand zoals Drees of Den Uyl moeten ver boven Fortuyn eindigen. En Cruijff uiteraard ook. Als je in Chili of Argentinië komt dan weet iedereen dat je uit het land komt van Cruijff en van Hanegem. Die verkiezing was belachelijk. Net als het woord van het jaar verkiezing belachelijk is. Er door heen gedramd door allerlei anti vax drammers. Die Twitter hebben geannexeerd. Geeft het niveau van anti vaxxers weer goed weer.

Jerry Bidet
Jerry Bidet21 dec. 2021 - 12:40

@Sonic Het gaat mij niet om de verkiezingen, interesseert me geen bal namelijk. ''Allerhande simpel volk'', daar zit de crux.

Sonic2
Sonic221 dec. 2021 - 23:56

@ Jerry Bidet Bastet gaat over zijn woorden en u mag daar wat vinden. Ik vind het verkiezen van Fortuyn als grootste Nederlander een gotspe. Belachelijk. En alleen gebaseerd op zijn vreselijke dood, maar niet gebaseerd op ratio. Of dat die mensen simpel maakt. Mwoah, Een oppervlakkige en domme keuze en misschien is een deel van die mensen ook oppervlakkig. Ik vind voor de rest dat prikspijt een beetje treurig. Vaccins hebben in het verleden al ziektes doen uitdoven. Nogal oppervlakkig idee om over prik spijt te praten. Ons land ging pas in december dicht en niet in oktober en november. En veel kwetsbaren worden nu uit het ziekenhuis gehouden. Ik zou het niet simpel volk willen noemen, maar wel volk wat selectief met informatie omgaat. Wat compleet zwart- wit denkt. Die onvoorstelbaar drammerig is en gelijk wilt hebben. Ook als ze daarom feiten moeten verdraaien. Overigens worden gevaccineerden dagelijks uitgemaakt voor schaap. Dus als dat volk zo nodig respect wilt dan moeten ze het misschien verdienen.

geitenbreier
geitenbreier21 dec. 2021 - 9:01

Ik heb ook prikspijt, ben ik nu een wappie ?

3 Reacties
ton14024
ton1402421 dec. 2021 - 9:57

Vaccinatie is een no-brainer.

JasDon
JasDon21 dec. 2021 - 11:28

Ja, of je bent een van de paar honderd mensen die er heel slecht op heeft gereageerd (allemaal erg kortdurig btw). Dan zou ik het snappen.

watcher3
watcher321 dec. 2021 - 18:02

Waarom heb jij prikspijt? Wil je graag dood ofzo?

Rick Hofland
Rick Hofland21 dec. 2021 - 8:44

De ziekenhuizen liggen vol met ongevaccineerden met "niet geprikt spijt", maar de wappies denken dat de ziekenhuizen eigenlijk stiekem vol liggen met gevaccineerden die erg ziek zijn en overlijden door de vaccinatie en daar dan spijt van hebben. Je vraagt je door de jaren heen wel eens af hoe een heel volk in de jaren 30 van de vorige eeuw zo in de war kon raken van oproerkraaiers die volstrekte onzin verkochten.... Nou, we zien dus hoe eenvoudig dat gaat, er is een groep in Nederland die zeer fanatiek in klinklare onzin gelooft.

4 Reacties
OpelGT69
OpelGT6921 dec. 2021 - 10:59

Ik dacht dat Youp van Flappie was.

Frans Kwakman
Frans Kwakman21 dec. 2021 - 11:01

Rick - als je leest dat het overgrote deel van de mensen die nu besmet worden gevaccineerd is, is het dan niet tijd om je positie te verlaten en gewoon de cijfers te volgen, iedereen is kwetsbaar.

OpelGT69
OpelGT6921 dec. 2021 - 11:06

Jaren 30 met nu vergelijken is gevaarlijk. In de jaren 30 was massa communicatie via radio voor het eerst mogelijk. Verder konden voor het eerst de meeste mensen lezen. De massa communicatie werd beheerst door de overheid. Mensen waren gewoon om heersende instanties als overheid en kerk te geloven en voor waar aan te nemen. Dat is niet te vergelijken met nu. Iedereen heeft toegang tot informatie of kan zelf ieder ander bereiken met zijn eigen verhaal. In de jaren dertig waren ze niet in de war, maar misleid. Nu kiezen mensen, bewust of onbewust, slechts een klein gedeelte van de overvloedig beschikbare informatie om hun eigen gelijk te bevestigen.

Sonic2
Sonic221 dec. 2021 - 23:59

@ Frans Kwakman Je bent een beetje aan het wokken. De enige mensen die in het ziekenhuis liggen die gevaccineerd zijn hebben een afweerstoornis. Dat wordt altijd bewust weg gelogen door wappies. De besmettingen verlopen mild bij de meeste gevaccineerden en in de ziekenhuizen ligt( ik blijf het herhalen) een absolute minderheid van de bevolking. Een paar honderd op de IC. En een paar duizend in de kliniek. Onzin verhaal dus. De meeste gevaccineerden zijn helemaal niet kwetsbaar. Voor veel gevaccineerden is het hooguit een verkoudheid. Of ze hebben beetje koorts. Voor ongevaccineerden is dat anders. Het appels en peren verhaal dus,

EricDonkaew
EricDonkaew21 dec. 2021 - 8:30

Je kunt de uitslag nu niet meer veranderen, vind ik, maar volgend jaar moet het toch echt anders worden georganiseerd. Ik kende het woord 'prikspijt' niet eens. Nooit van gehoord. Maar het gemene volk dacht daar kennelijk anders over. Het fenomeen waar we het hier over hebben, is overigens allang bekend. Zo werd Pim Fortuyn de grootste Nederlander aller tijden en 'Avond' de beste popsong van de top-2000.

5 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet21 dec. 2021 - 10:21

Maar Avond is ook een goed nummer. Welk Nederlandstalig nummer is beter in jouw optiek?

EricDonkaew
EricDonkaew21 dec. 2021 - 13:46

@Jerry Bidet: Maar Avond is ook een goed nummer. ---------------------------------------- Zeker. Ik had Testament in mijn top 35. Uitstekend vind ik ook de Pastorale (Shaffy en List), Ik doe wat ik doe (zo prachtig hoerderig gezongen door Astrid Nijgh), Malle Babbe van Rob de Nijs (zelfde thematiek, je kunt wel merken dat ik in Thailand woon), Ursula van dezelfde artiest, nog veel meer liedjes van Boudewijn de Groot, Annabel van Hans de Booij, Onderweg van Abel. En nog heel veel meer.

Jerry Bidet
Jerry Bidet21 dec. 2021 - 14:56

Mooie opsomming Jimmy, van de Groot mag er ook bij. Dutch Mountains, the Nits. Akkoord is niet Nederlandstalig, wel een Nederlandse band.... Over de muur bliijft goed in mijn optiek. Een x aantal nummers van de Dijk uiteraard. Het Dorp, W. Sonneveld. En ik zal er vast nog een aantal vergeten. Eigenlijk heeft Nederland best wel goede muziek voortgebracht.

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 dec. 2021 - 15:55

@jerry De vraag is of Avond hoog eindigde omdat het een goed nummer was, of omdat - voor een belangrijk deel - een groepje schalkse jonge gereformeerden (Blikje!) zo graag de tekst "Ik geloof, ik geloof, ik geloof, etc." in een 'goddeloos radioprogramma' wilden injecteren, daarbij volstrekt voorbijgaand aan het feit dat de tekst op geen enkele wijze refereert aan godsdienstig geloof, maar aan een geloof in de liefde tussen twee mensen. Ik lieg natuurlijk, want dat is helemaal geen vraag. De gereformeerde snuiters met hun snaakse motief waren de reden. Daarover is weinig twijfel. Dat alles laat onverlet dat Avond geen slecht nummer is van Boudewijn de Groot, hoewel ik veel andere nummers van hem meer waardeer.

Winterdepressie
Winterdepressie21 dec. 2021 - 16:07

Een paar jaar geleden was er een social media actie om Ede Staal in de top 2000 te krijgen. Groningen stemde dus massaal op Staal. Deze scoorde vervolgens ook hoog, maar de top 2000 leiding heeft toch gewoon deze stemmen genegeerd het Ede Staal van die positie gebonjourd. Dat kan dus gewoon wel als ze het willen. Hadden ze met Boudewijn de Groot ook moeten doen eigenlijk. De dag dat die magere kutmuziek met dat irritante nep accentje nooit meer ten berde wordt gebracht kan niet snel genoeg komen, wat een laagdrempelige middelmatigheid is die troep zeg!

Tom Lucassen
Tom Lucassen21 dec. 2021 - 8:28

Je kunt het woord op 2 manieren interpreteren natuurlijk. Spijt als je hondsziek bent geworden (of een geliefde ziek hebt gemaakt) dat je geen vaccinatie hebt genomen.

lmgikke
lmgikke21 dec. 2021 - 8:21

prikspijt (de; v(m)) - besef in een later stadium dat men toch een vaccinatie had moeten nemen; "Toen hij aan de beademing moest, had W. Appie prikspijt dat hij geen vaccinatie had genomen"

2 Reacties
JoostdeV
JoostdeV21 dec. 2021 - 8:41

Dat is hoe ik het woord ook opvat: Mensen op de IC in ademnood die alsnog smeken om een vaccinatie.

Markzelluf
Markzelluf21 dec. 2021 - 9:24

precies! Ik vind het geen probleem dat het 'gekaapt' is en dit woord eruit kwam. Ik vermoed dat we later op deze tijd terugkijken en vaststellen dat er in veel families (dodelijke) slachtoffers zijn gevallen en dat de overlevenden spijt hebben dat ze niet gevaccineerd zijn en de nabestaanden spijt hebben dat ze prikken niet meer stimuleerden.