Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wappie aangehouden na bloedige aanslag op Duitse hulpverleners

  •  
11-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2354 keer bekeken
  •  

In Ratingen, een plaats bij Düsseldorf op zo'n 60 kilometer van de grens met Nederland, zijn twaalf hulpverleners en handhavers gewond geraakt bij een explosie. Acht van hen verkeren in levensgevaar. De hulpdiensten wilden na een melding van de bewonersvereniging dat een brievenbus overvol raakte een woning binnendringen waarop de bewoner een explosie veroorzaakte. Tien brandweerlieden en twee agenten raakten gewond. 

De verdachte, volgens Duitse autoriteiten een 57-jarige man, zou bekend zijn bij de politie. De man zou zich „in het milieu van de corona-ontkenners bewegen”, zo meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, op basis van zijn sociale media. Over zijn precieze motieven is nog niets bekend. De verdachte zou samen met zijn moeder hebben gewoond in de woning waar de explosie plaatsvond. Bij zijn arrestatie zou hij zelf ook zwaargewond zijn geraakt.

In de woning is het ook een stoffelijk overschot aangetroffen, vermoedelijk de moeder van de verdachte, meldt Der Standard. De politie zette onder meer helikopters en scherpschutters in om de omgeving te beveiligen. Er klonken tijdens de operatie verscheidene keren explosies. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.