Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Walgelijk: racisten juichen om overlijden 15-jarige Marokkaanse-Genkenaar

  •  
02-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
385 keer bekeken
  •  
hatespeech
De 15-jarige R. M. Kaddouri uit Genk is door een tragisch ongeval met de quad in Marokko overleden. Het Belang van Limburg maakte er een bericht van dat op de extreem-rechtse pagina Vlaamse Verdedigings Liga gedeeld werd en kreeg tientallen walgelijke, verblijde, racistische commentaar. Mensen uiten hun vreugde over het overlijden van een 15-jarige jongen.
Het bericht is inmiddels verwijderd, met de reacties maar niets op het internet blijft lang verloren. Een gebruiker deelde de verontrustende commentaren die hij op de pagina tegenkwam, die we niet zullen herhalen, maar die in onderstaande post te lezen zijn.
Op sociale media is er met veel verontwaardiging en woede gereageerd op niet alleen het onverholen racisme maar de onmenselijkheid die je moet hebben om te juichen bij de dood van een tienerjongen, enkel vanwege zijn afkomst. De zogenaamde nationalisten tonen hiermee duidelijk aan wat hun agenda is. Politici en journalisten reageren met walging.
Het is nog niet bekend of er aangifte wordt gedaan door nabestaanden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.