Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Wachtlijsten Jeugdzorg zijn zo lang dat je pas in het bejaardentehuis aan de beurt bent’

  •  
14-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1129 keer bekeken
  •  
pieterderks

De Inspectie op de Jeugdzorg gooit het bijltje erbij neer. “Ze hebben een brief geschreven dat het geen zin heeft om toezicht te houden op instellingen en zorgaanbieders als de overheid zelf zo opzichtig faalt in haar taken”, legt Druktemaker Pieter Derks uit. “De wachtlijsten zijn zo lang dat degenen die eindelijk aan de beurt zijn voor jeugdzorg niet meer in aanmerking komen, omdat ze al in het bejaardentehuis zitten.”

Ook de toezichthouder op de veiligheidsdiensten hield er deze week mee op. Derks is een patroon op het spoor: “Een falende overheid die de rechten van burgers niet al te serieus neemt en niks aantrekt van de kritiek van haar eigen toezichthouders, waarop die wanhopig de handdoek in de ring gooien. En Dilan Yeşilgöz maar volhouden dat de woke-beweging onze rechtsstaat bedreigt.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Backtobasics
Backtobasics15 sep. 2022 - 1:51

Schandalig hoe er met de jeugd wordt omgegaan.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9314 sep. 2022 - 21:08

Op zich is dat geen probleem want eerder kunnen ze gezien de wachtlijsten ook niet zelfstandig wonen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt15 sep. 2022 - 8:18

En die wachtlijsten zijn op zich ook geen probleem, want neo-liberaal Nederland maalt daar niet om.

Hallahan2
Hallahan214 sep. 2022 - 19:35

De teloorgang van de Nederlandse jeugd is naar mijn idee begonnen bij de feminalisering van het onderwijs en het feit dat ouders hun kinderen door de lagere school laten opvoeden. Thuis worden ze behandeld als prinsjes en prinsesjes omdat de ouders zich schamen voor het feit dat ze zelf te weinig tijd aan hun kinderen kunnen besteden. Op school moest iedereen gelijk zijn, allemaal winnaars zijn, beschermd worden tegen elke vorm van negativiteit. Het resultaat is er, en groot gedeelte van de jeugd heeft, ook onder invloed van sociale media, problemen met zichzelf.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman14 sep. 2022 - 18:13

Ben benieuwd wanneer de grens van het burger geduld bereikt is en de mensen met hooivorken naar de schuldigen in Den Haag trekken. Zo kan het niet langer en ze lossen niks op.

KritischKijken
KritischKijken14 sep. 2022 - 17:18

Misschien moeten we ons langzamerhand eens de vraag stellen waarom we zoveel kinderen in de jeugdzorg moeten 'stopen', parallel aan het feit waarom jeugdige criminelen steeds jonger worden...

onyxcumulus
onyxcumulus14 sep. 2022 - 15:37

Jeugd heeft gewoon geen ruggegraat meer. Jankerds...

3 Reacties
Ouru
Ouru14 sep. 2022 - 17:56

Al die ouders denken dat hun kinderen lijsters zijn , maar als het papegaaien zijn valt dat vies tegen voor de meeste ouders Accepteer gewoon je kind zoals die is . Ze hoeven toch niet altijd arts of advocaat te worden

Nejras
Nejras14 sep. 2022 - 18:03

Ja die rotjeugd ook. Iets met opvoeding misschien. Wellicht gaat daar iets mis. In deze totaal overspannen neo liberale ikke ikke ikke maatschappij. Je post is er een mooi voorbeeld van.

onyxcumulus
onyxcumulus15 sep. 2022 - 10:13

@Nejras 14 sep. 2022 - 20:03 ""Ja die rotjeugd ook. """ Nee hoor, het is niet zozeer de jeugd. Het zijn hoofdzakelijk de opvoeders. Vanaf het moment dat de kinderen de sluitspier hebben verlaten worden kinderen in de watten gelegd. Hoeven zelf helemaal niets meer zelf uit te vivnden of te doen. Worden gedumped in creches, VSO en BSO's en als pa en ma de kids weer ophalen krijgen ze vroten en mogen naar hun nest. Zo maak je ruggegraatloze pantoffeldiertjes

Mokker
Mokker14 sep. 2022 - 15:26

Ehm.. jeugdzorg rekent zichzelf niet tot de overheid? Lekker stukje verantwoordelijkheidsgevoel daar, maar gezien de toeslagenaffaire mag dat geen grote verrassing zijn.

Gio Servas
Gio Servas14 sep. 2022 - 15:08

Wie weet hebben ze tegen die tijd dan ook een woning...