Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom wij moslims niet de straat op gaan tegen terreur

  •  
24-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
waarom
De vraag die vaak gesteld wordt na elke terroristische aanslag die door moslimextremisten gepleegd wordt is: ‘waarom spreekt de moslimgemeenschap zich niet uit’. Daar is nu antwoord op gekomen. In een Facebookpost – die sinds vanochtend al meer dan 12.000 keer gedeeld is – dient de Belgische auteur Ismaël Saidi op dichterlijke wijze de vragers van repliek. Hieronder de hele post:
Waarom moslims niet massaal de straat op gaan om te veroordelen? Omdat we in taxi’s rijden die mensen sinds gisteren gratis thuis brengen … Omdat we de gewonden in de ziekenhuizen behandelen… Omdat we in ambulances rijden die als sterren voorbij suizen op onze wegen, om te proberen te redden wat er over is van het leven in ons … Omdat we de ontvangst in hotels verzorgen, die sinds gisteren gasten gratis verwelkomen … Omdat we in bussen, trams en metro’s rijden, zodat het leven doorgaat, hoe pijnlijk ook… Omdat wij altijd op zoek zijn naar criminelen, in onze politiejas,  als onderzoeker, rechter … Omdat ook wij rouwen om onze slachtoffers… Omdat wij ook niet gespaard worden… Omdat we dubbel, drievoudig geraakt zijn… Omdat de beul en het slachtoffer dezelfde geloofsovertuiging delen… Omdat we verontrust en verloren het proberen te begrijpen … Omdat we de nacht starend naar de deur doorbrachten, wachtend op een persoon die nooit meer wederkeert … Omdat we onze doden tellen … Omdat we in de rouw zijn … Er rest niets anders dan stilte …
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.