Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Waarom we niet zo schrokken van de aanslag in Münster

  •  
08-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1201719385_8f75e93eff_b
Een politiek of religieus motief kan niet worden aangetoond. Twitteraars krijgen niet de kans te sneren over maagden in het paradijs
De aanslag in Münster is tragisch maar dit werelddeel staat er allesbehalve van op zijn kop. Dat komt omdat de dader niet Mustafa S. heette of zo maar Jens R. Voor het overige waren alle ingrediënten voor massale woede en verontrusting aanwezig. Hij reed met zijn bestelbusje op terrasbezoekers in. Er vielen doden. De dader onttrok zich door zelfmoord aan vervolging. Zijn huis en zijn caravan lagen vol vuurwerk. Ook vond de politie een nepwapen.
Alleen: een politiek of religieus motief kan niet worden aangetoond. Twitteraars krijgen niet de kans te sneren over maagden in het paradijs. En evenmin om een Breivik-connectie te leggen. Gevalletje stemmen in het hoofd. En dan is het allemaal niet zo erg. Dan kunnen we er mee leven. Dan gaan we onbezorgd over tot de orde van de dag. En dat terwijl er toch overal verwarde personen rondlopen van wie je niet weet waartoe ze allemaal nog meer in staat kunnen zijn. Hoe de waanzin hen voor je het weet radicaliseert. Om wat zij horen. Om wat zij op het internet lezen. Om wat zij zich in het hoofd halen nadat iemand hen heeft ingeprent wie de vijand is.
Toch is het moeilijk voorstelbaar dat de bezoekers van de Marathon in Rotterdam nu angstiger zijn dan anders. De aanslag in Münster is al op weg naar het vergeetboek. De dader heette immers Jens R. en er is tussen zijn vuurwerk geen heilig boek gevonden.
Gevalletje massapsychologie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

Inspector Gadget
Inspector Gadget9 apr. 2018 - 9:56

Bedankt dat u het nepnieuws zo uitgebreid uitlegt. Opmerkelijk vind ik dat u er tijd aan besteed.

Inspector Gadget
Inspector Gadget9 apr. 2018 - 7:11

Beste op je teentjes getrapte reaguurders, Han heeft het niet specifiek over jullie, maar over gemiddeld Nederland. Ja, ook jullie zijn belangrijk, maar in zijn betoog is hij vergeten jullie specifiek bij naam te noemen. Wees gerust. Hij weet dat jullie vast wel geschrokken zijn en dat jullie helemaal niet zo bevooroordeeld zijn. Mvg Gadget

punt2
punt29 apr. 2018 - 6:55

@Han, klein berichtje in het nieuws, nergens grote onrust of angst : De politie in Berlijn heeft naar verluidt een aanslag verijdeld. Een man zou met een mes hebben willen insteken op deelnemers van de halve marathon die zondag plaatsvond in de Duitse hoofdstad. De persoon zou niet alleen hebben willen handelen, maar had meerdere handlangers. Er zijn inmiddels zes verdachten gearresteerd, zo meldt de Duitse politie naar aanleiding van berichten van Die Welt. De verdachten komen uit de "islamitisch-radicale hoek", zo zegt de politie in Berlijn. Ze zijn tussen de 18 en 21 jaar oud.

5 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget9 apr. 2018 - 8:16

Deze opinie gaat over een heel ander onderwerp Rob.

punt2
punt29 apr. 2018 - 9:48

@Gadget, jammer dat je het artikel van Han niet begrijpt, misschien nog eens lezen?

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 apr. 2018 - 11:15

Jens R. had naar verluidt psychische problemen en was bekend bij de politie voor gewelddadig gedrag. Hij had al meerdere pogingen om zichzelf van het leven te beroven gedaan. Zelfmoord om anderen te straffen is geen nieuw verschijnsel. Dat hij wraak wilde nemen op de maatschappij door ook anderen mee te slepen de dood in is wel degelijk verontrustend. Maar het helpt uiteraard niet er bang voor te zijn.

Hanvander Horst
Hanvander Horst9 apr. 2018 - 22:32

De zes verdachten in Berlijn zijn inmiddels vrijgelaten. Gevalletje misverstand. Hen kon niets te laste worden gelegd.

bako2
bako210 apr. 2018 - 7:04

De verdachten komen uit de “islamitisch-radicale hoek”, zo zegt de politie in Berlijn. Ze zijn tussen de 18 en 21 jaar oud. Storm in een glas water. Inmiddels zijn alle verdachten weer vrijgelaten en worden nergens meer van verdacht

Thuiszitter
Thuiszitter9 apr. 2018 - 0:33

Schrikken betekent plotseling grote onrust of angst voelen aldus het woordenboek . Ik schrik van geen enkele aanslag , hetgeen niet wil zeggen dat ik het niet erg vind. Angst is een slechte raadgever en niets is vanzelfsprekend zeker vrede niet .

michellekepen
michellekepen8 apr. 2018 - 23:56

"Waarom we niet zo schrokken van de aanslag in Münster". Als ik het artikel goed begrijp dan vergelijkt Van der Horst twee soorten daders met elkaar: - aan de ene kant een, naar het zich laat aanzien, psychische gestoord persoon. Alleen opererend. Die geen enkele bijval ontvangt. En geen ideologisch bedoelingen lijkt te hebben. Naast het verschrikkelijke geweld, is er op geen enkele wijze sprake van een terroristische daad. Geen terrorisme. - dat wordt afgezet tegen een zelfde soort gebeurtenis, maar dan gepleegd door een "Mustafa S." Incl. een "heilig boek gevonden". Ik neem aan dat van der Horst hiermee bedoelt aan te geven dat het in dit geval wel om een ideologische gedreven gebeurtenis gaat. Een terroristisch daad dus. Zoals bijvoorbeeld in Nice, Berlijn, Londen, en Stockholm. En dan vervolgt Van der Horst met "De aanslag in Münster is al op weg naar het vergeetboek. De dader heette immers Jens R. en er is tussen zijn vuurwerk geen heilig boek gevonden." Dat heeft natuurlijk werkelijk helemaal niets met de achternaam te maken, zoals met het woord 'immers' beweerd wordt. Maar dat heeft alles te maken met het wezenlijke verschil tussen terroristische daden en een enkele gek. Het verschil dus tussen daden die een maatschappij trachten te ontwrichten en in een bepaalde richting proberen te sturen. Vanuit een bepaalde ideologie. Daden die draagvlak hebben. Versus een of andere gek. Ter vergelijking: een Van Gogh wordt vermoord door een gek, omdat deze zijn manier van interviewen niet aan staat. Versus een Van Gogh die vermoord wordt omdat hij het woord geiten-neukers gebruikt. Een moord waar hele stammen om hebben geroepen. Een moord om het bezigen van 'geiten-neukers' te bestraffen. En om toekomstig gebruik van dit woord gebruik af te schrikken. Dan zal de ene geschetste moord (op van Gogh) inderdaad veel sneller in het vergeetboek belanden dan zal de andere geschetste. Wie begrijpt dat niet? Wie verbaast zich daarover?

1 Reactie
michellekepen
michellekepen9 apr. 2018 - 15:49

Geachte @Tina Hosa, het punt dat ik (o.a.) trachtte te maken is dat "deze terrorist" nu juist GEEN terrorist is. Simpelweg omdat alle kenmerken van een terroristische daad lijken te ontbreken. Behalve geweld.

Emanuel Lasker
Emanuel Lasker8 apr. 2018 - 20:59

De meeste mensen zijn in ieder geval wel geschrokken van een vergelijkbaar inrijden op groepen mensen met voertuigen, neer laten storten van volle passagiersvliegtuigen, met schiettuig slachtingen aanrichten onder groepen mensen waaronder zelfs scholen met kinderen, en zullen dat over geen enkel geval vergeten zoals jij suggereert Han. Al die hierboven beschreven vreselijke aanslagen zijn zowel door politiek als religieus terroristisch gedreven figuren en bewegingen gepleegd als door diverse verwarde types. Ik ben de slachtoffers van Germanwings door toedoen van een suïcidale gestoorde piloot net zomin vergeten als die in de Twintowers of bij het Pentagon omkwamen en ook die van MH17 niet. In alle gevallen waren er behalve de nooit te vergeten slachtoffers ook de daders en vooral wat hen dreef. Juist omdat het in geval van Germanwings zeker geen veroorzakende politieke of religieuze beweging als achtergrond had kon het in dat geval ter toekomstig voorkomen blijven bij beter persoonlijk screenen van bemanning naast het herdenken van de vreselijke gebeurtenis door toedoen van een in hoge mate onkenbare eenling. In alle gevallen waar er wel een politieke of religieuze motieven oorzaak waren en dit vanuit die achtergrond met een zeker patroon en bijbehorend ideologisch netwerk vaker dreigt te gebeuren is er alle reden behalve de slachtoffers te gedenken ook de veroorzakende krachten goed in het vizier te nemen.

Sonic2
Sonic28 apr. 2018 - 20:46

Radicaal rechts ziet islamitische aanslagen als een mogelijkheid om letterlijk over de ruggen van lijken politiek te bedrijven. Ik kan het niet aardiger formuleren. Ze misdroegen zich weer door de schuld in eerste instantie op de islam en moslims af te schuiven. Het bleek geen aanslag te zijn waarop zielig rechts zich kon profileren, dus dan vervalt het snel in de media. Dat komt omdat radicaal rechts verreweg het luidruchtigst opereert. Dat komt omdat de media ongekend overdreven veel aandacht aan het extreme rechtse geluid geeft en omdat links nooit het initiatief terug neemt van (radicaal) rechts. Er is 100 procent( soms terechte) aandacht voor de emotionele kant van de gebeurtenis, maar nergens wordt aan gegeven dat het misschien 100 complete idioten zijn die de laatste jaren in West Europa aanslagen hebben gepleegd. Als je het in een percentage gaat uitdrukken dan is het te verwaarlozen. De slachtoffers zijn vreselijk. Het misbruiken van het leed van die slachtoffers voor een eigen politieke agenda is compleet zielig en het wordt eens tijd dat radicaal rechts daar door iedereen op wordt aangesproken en op wordt aangepakt.

[verwijderd]
[verwijderd]8 apr. 2018 - 17:33

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Inspector Gadget
Inspector Gadget9 apr. 2018 - 6:33

@A3 U vind het dus erger dat er 2 mensen dood gaan door iemand met psychische religieuze problemen dan mensen met psychische problemen. Ondanks dat de verwarde mensen meer slachtoffers maken en daar makkelijker iets aan te doen is, vind u die verwarde religieuze mensen bedreigender. Wellicht ontschiet u het feit dat er een grotere kans bestaat dat u dood gaat door niet religieuze mensen, maar toch vind u die religieuze mensen bedreigender. Is dit een fobie of hebben persoonlijke gevoelens hier iets mee te maken?

Inspector Gadget
Inspector Gadget8 apr. 2018 - 17:25

Het is toch best eng dat die roeptoeters bepalen wat in het nieuws blijft en wat er snel mag verdwijnen.

RobSon2
RobSon28 apr. 2018 - 17:16

“Waarom we niet schrokken...” Wie bedoel je met ‘we’ Han?

1 Reactie
bako2
bako29 apr. 2018 - 10:39

@RobSon 8 april 2018 at 19:16 “ Wie bedoel je met ‘we’ Han? Han en ik. Het gaat niet altijd over jou. Zo belangrijk ben je nu ook weer niet

hartpine
hartpine8 apr. 2018 - 15:51

Niet geschrokken? Daar ben ik het dus hartgrondig mee oneens. Integendeel, het feit dat dit soort aanslagen uit alle delen van de samenleving kunnen komen stemt mij bijzonder pessimistisch.

DeRedeMist
DeRedeMist8 apr. 2018 - 15:51

Ik ben het vaak met je eens, maar in dit geval niet. Het is niet het gebrek aan heilg boek of alla hu akbar dat de aandacht vermindert. Het is anderhalf decennium aanslagen met meer doden en op aansprekender locaties dat media en publiek doet denken "het zal wel weer". Zou Karst Tates over een week of twee zijn aanslag plegen met slechts twee doden tot gevolg dan had hij net zo weinig aandacht gekregen. Toen hij het in werkelijkheid in 2009 deed waren we nog minder murw, kenden we het middel auto nog niet, en ging het wekenlang over niets anders, ondanks het gebrek aan Islam.

Prikkeldraad2
Prikkeldraad28 apr. 2018 - 15:27

Aanslag bij halve marathon Berlijn verijdeld Door Rob Savelberg Updated 33 min geleden 1 uur geleden in BUITENLAND BERLIJN - UPDATE 16.50 uur: De politie heeft zondag mogelijk een terreuraanslag op de halve marathon van Berlijn verhinderd. Zes mannen zijn gearresteerd. Het zouden vrienden zijn van de islamitische terrorist Anis Amri, die met een vrachtwagen op de hoofdstedelijke kerstmarkt in 2016 aan de Gedächtniskirche twaalf mensen doodreed en zo’n vijftig anderen verwondde. Dit voldoet helaas wel aan het beeld waardoor mensen bang worden

1 Reactie
bako2
bako210 apr. 2018 - 7:08

Dit voldoet inderdaad aan het beeld van de angst er goed injagen. Alle zes verdachten zijn later vrijgelaten omdat er geen enkel bewijs was dat wat er werd gezegd ook waar is

Hiltermann
Hiltermann8 apr. 2018 - 15:18

In dit geval ben ik het niet met Han eens. Het is wel degelijk verontrustend dat nu opnieuw onschuldige burgers het slachtoffer zijn geworden van een aanslag. Dat die aanslag niet gemotiveerd is door een op religieuze gronden gebaseerde gekte doet daa niets aan af. Een toenemend aantal mensen in onze samenleving raakt geïsoleerd. Dat zijn vaak mensen die conflicten hebben met overheden, werkgevers of andere voor hen machtige instellingen waar tegen zij zich niet kunnen verweren. Hun frustratie uit zich in sommige gevallen in geweld tegen onschuldige burgers. Anderen plegen zelfmoord zonder eerst een geweldsdaad te plegen. Jens R. was bekend bij de politie en had psychische problemen. Niet iedereen die met psychische problemen worstelt kan 24 uur per dag in de gaten gehouden worden. Wat mogelijk wel tot meer veiligheid leidt is mensen met deze problematiek beter gegeleiden en niet simpelweg de handen van hen aftrekken. Ook in Nederland worden mensen met psychische problemen vrij gemakkelijk aan hun lot overgelaten. Ook in Nederland kunnen aanslagen als in Münster gemakkelijk plaats vinden. Verharding en desinteresse nemen snel toe in onze samenleving deels veroorzaakt door de overheid die bewust haar zorgtaak steeds meer verwaarloost.

Bernie2
Bernie28 apr. 2018 - 14:05

Gevalletje copycat dunkt me. Blonde, getinte of blanke idioten en andere al dan niet religieuze gekken hebben door massale media aandacht rond dit soort bloedige straatterreur geleerd dat het de moeite waard is om zo uit het leven te stappen. Behaalde successen uit het verleden bieden immers een degelijke garantie voor de toekomst. Ik zie geen snelle oplossing en vrees dat we nog jaren last hebben van gekken met snode en brisante plannen.

Wiewatwaar2
Wiewatwaar28 apr. 2018 - 13:44

Als iemand is vergiftid door een lone-wolf schrikken we ook minder dan als er een russische connectie zou zijn. Merk op dat ook hier niet rustig wordt afgewacht tot alles rotsvast vast staat maar dat er meteen strafmaatregelen volgen.

1 Reactie
DeRedeMist
DeRedeMist8 apr. 2018 - 15:44

Het staat er rotsvast vast. Er wordt uitsluitend bij vermeld dat de autoriteiten de kwalificatie wettig en overtuigend bewijs overlaten aan de rechterlijke macht, zoals dat hoort in westerse democratien.

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 apr. 2018 - 13:40

Betekenis van Terrorisme is dus volgen de in praktijk gebracht handelingen: een aanslag of misdrijf gepleegd door een moslims. Nou snap ik waarom die treinrover voor terrorisme werd veroordeelt.

Jan35
Jan358 apr. 2018 - 13:35

Ook is er geen extreemrechtse link gevonden, hoewel er vanwege de naam Jens wel meteen de standaard vermoedens waren, dus zowel de rechterkant als de linkerkant van het politieke spectrum kan weer gerust ademhalen.

1 Reactie
Appi Mohamud
Appi Mohamud8 apr. 2018 - 16:12

Jan. De beste man (over de doden niks dan goeds) met zijn walge lijke actie was lid van extreem rechtse groep vroeger zoals ik begrepen heb, heb niks over gehoort dat dat bericht foutief was mischien weet u meer? P.s. er moet "walgelijk" maar de autocorrect veranderde in *walge lijk* maar bijde slaan op de zelfde man en naar mijn gevoel hetzelfde betekenis.

RaymondenJoop
RaymondenJoop8 apr. 2018 - 13:21

De man pleegde zelfmoord, dit was vrijwel direct bekend. Daarmee is het ook duidelijk dat het geen religieuze gek betrof. Die willen martelaar worden, met wat voor ridicule betekenis ze daaraan ook koppelen. Aanslagen als deze wennen nooit. Of ze nu islam gerelateerd zijn, extreem rechts of links, of door psychisch gestoorden worden uitgevoerd. De vraag is hoe het te beperken, incl kopieergedrag

1 Reactie
Appi Mohamud
Appi Mohamud9 apr. 2018 - 6:19

Ik hoorde vannacht op CNN dat de dader geen moslim kon zijn omdat hij zelfmoord pleegde en niet zichzelf oblaasde of door politie werd uitgeschakeld. Vind ik een heel vreemde redenatie. Zelfmoord is moedwillig je eigen leven ontnemen dat kan doormiddel van je zelf opblazen of gewoon je aders doorsnijden, maar kan ook door op een bepaalde tijdstip op een spoor gaan staan terwijl je weet dat er een trein op dat tijdstip langskomt of door een bepaalde handeling te verrichtten voor een agent waardoor je zeker weet dat die agent geen andre kans heeft dan gericht te schieten. In al deze gevallen zou een ongeluk kunnen zijn, maar wat een zelfmoord maakt is de gedachten dat welbewoest naar de eigen dood te zoeken. Voor Allah is de gedachte het belangrijkste, doe je het omdat je zeker weet dat je het niet meer gaat na vertellen of doe je het omdat je nog een uitweg hebt en denkt dat je thuiskomt na zo een geval. Je eigen leven ontnemen als wanhoopsdaad is ten alle tijden verboden maar je eigen leven ontnemen om een ander leven te redden ook, voor Allah is zelfdoding gewoon ten alle tijden zelfmoord.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 apr. 2018 - 13:14

Het was erger geweest als de dader een fanatieke moslim was. Dan moeten al die andere moslims weer wegduiken en zich verdedigen als gewone moslim. Zo liggen momenteel de verhoudingen.

Bouwman2
Bouwman28 apr. 2018 - 12:45

Ongeluk is niet altijd en overal te vermijden, dus is accepteren het enige dat er overblijft. Het merkwaardige is dat als ongeluk met moslims te maken heeft acceptatie ineens omslaat in verzet. Dan wordt de woede gekoeld via associatie en geprofileerde polarisatie.. Er zou eigenlijk een partij moeten zijn vóór acceptatie en tégen het denken in profielen. Een volkspartij dus voor samenwerking in redelijkheid. Die partij was er wél, maar is het ongeluk overkomen van de drang zich constant te profileren in plaats van de deugd van de gematigde nuance te beoefenen . Het is dus heel plezierig te lezen dat in de bijdrage hierboven de heer van der Horst zich die deugd eigen wil maken. Er is -zoals in de Bijbel -staat meer vreugde voor die ene bekeerling dan voor al die anderen die denken dat ze al genoeg bekeerd zijn. Ga er dus vooral mee door, is mijn aanbeveling.

Roy Batty
Roy Batty8 apr. 2018 - 12:11

Wederom een triest geval waarbij de aandacht uit moet gaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden. De radicale islam kent wereldwijd vele aanhangers die de afgelopen periode o.a. met IS en grote aanslagen in het nieuws zijn geweest waarbij honderden onschuldige mensen het leven verloren. Dat is nou eenmaal een 'beetje' meer verontrustend dan een eenling. Dus geen gevalletje massa psychologie maar simpele logica.

4 Reacties
Zandb
Zandb8 apr. 2018 - 16:50

Roy Het is natuurlijk maar bij welke groep je zo'n eenling in wilt delen. Inderdaad; te simpele logica.

Roy Batty
Roy Batty9 apr. 2018 - 13:48

Saïd al-Sahaf zou nog veel kunnen leren van uw logisch inzicht die ik overigens niet als te simpel zou willen kwalificeren.

Zandb
Zandb10 apr. 2018 - 11:40

Roy Inhoudelijk ook nog wat op te merken?

Roy Batty
Roy Batty10 apr. 2018 - 16:45

Het is inhoudelijk.

Ria4
Ria48 apr. 2018 - 11:41

Wie is ‘we’? Ik schrik hier namelijk wel van. Zoals elk normaal mens, toch?

Joop den Uil
Joop den Uil8 apr. 2018 - 11:29

strategie van Islamitische Staat bijeen terroristische aanval (of poging) is om angst te zaaien. In dit geval was dat niet nodig dus.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*8 apr. 2018 - 11:18

Gooiedag. Alle aanslagen zijn in eerste instantie 100% verschrikkelijk en 100% verwerpelijk. Het is inderdaad opmerkwaardig hoor, tegelijkertijd, hoe ultrarechts Nederland zo snel opwindt zodra iets slechts gebeurt ergens in Europa, alsof alleen die blijkbaar nog altijd heel erg kleine groep wel extreme moslimterroristen (gelukkig maar, wat mij betreft) aanslagen zullen plegen, in Europa en ook buiten Europa. Ik bedoel, hoeveel incidenten de laatste tien jaren waren al gepleegd door gewone verwarde mannen of jongens, namelijk vooral met vuurwapens, namelijk in Florida, in Las Vegas, in München, in Oslo enz. die blijkbaar in eerste instantie helemaal niets met religie te maken hebben. Dat gezegd, al die verschrikkelijke incidenten in Nice, Parijs, Londen, Manchester, Stockholm, Berlijn enz. tijdens de laatste paar jaren, die sowieso waren inderdaad gepleegd door blijkbaar IS-geïnspireerd daders waren natuurlijk allemaal ontzettend afschuwelijk. Tel maar tot tien graag en liefs, gewoon afwachten a.u.b. tot het onderzoek rond is, de volgende keer, voor iemand weer iets zomaar tweet (in veel gevallen, vooral vanwege pure emotie, neem ik aan), ook puur uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Een fijne dag.

campman2
campman28 apr. 2018 - 10:53

'Geen religieus motief, maar gevalletje stemmen in het hoofd' Het een sluit het ander niet uit, integendeel zelfs.

De Vries3
De Vries38 apr. 2018 - 10:00

Wie het ook is, het blijven klootzakken acties. Maar mijn eigen gevoel is dat Jens R, meer een gevalletje sneu voor alle betrokkene is, dan een gevalletje lang geplande vooropgezette kwade opzet is. Die gast uit Alphen met die schietpartij was ook vooral een sneu verhaal. - Als er een groep achter de voorbereidingen zit, dan is het veel enger dan individuen. Daar het ook niet duidelijk is wat je hier aan kan doen.

1 Reactie
Hiltermann
Hiltermann8 apr. 2018 - 15:35

In Alphen aan de Rijn is een wapenvergunning verstrekt en later niet ingenomen door nalatigheid van de politie. Ook de ouders van Tristan van der V. kan men verwijten dat zij zoonlief niet hebben belet zijn aanslag te plegen. Zij hadden de politie en de schietvereniging kunnen inlichten over de labiele toestand waarin Tristan verkeerde. Alphen is geen sneu verhaal, het is een duidelijk voorbeeld van de gevolgen die ontstaan bij het automatisch verlengen van een wapenvergunning. Jens R. had psychische problemen en was bekend bij de politie. Dat is niet voldoende om hem 24 uur per dag te volgen. Ik pleit er voor mensen met psychische problemen meer aandacht en begeleiding te geven. In Nederland worden mensen met psychische problemen steeds meer aan hun lot overgelaten. Er is nauwelijks opvang er is veel dakloosheid onder deze mensen. Op GGZ wordt voortdurend bezuinigd. Dat leidt uiteindelijk tot incidenten.

Meta  Foor
Meta Foor8 apr. 2018 - 9:52

ik schrok eigenlijk wel van het bericht ... zou het niet zijn dat bij terroristische incidenten de aandacht meer gaat naar daders en in niet-terroristische incidenten de empathie meer naar de slachtoffers ?