Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Waarom doen mensen zo raar tegen transgenders?

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trans
Terwijl acceptatie van homseksualiteit eindelijk normaal begint te worden in de Verenigde Staten, neemt de respressie van transgenders juist toe. Jessica Williams van The Daily Show onderzoekt hoe dat komt:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (39)

Acid Prune
Acid Prune9 apr. 2016 - 11:14

Ach ja . Het zijn de tijden ; alles dat afwijkt moet weg !

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje9 apr. 2016 - 9:22

Waarom doen mensen zo raar tegen transgenders? Ja gek he. Wat ik ook zo vreemd vind is dat mensen raar doen tegen mensen die graag een lichaamsdeel willen laten amputeren. Een been of een arm. Wat in godsnaam is dar gek aan? Deze mensen zijn gewoon geboren in een lichaam met een arm of been teveel en voelen zich pas compleet als dat er af is. Ik ken ook mensen die, per ongeluk, in een mensenlichaam zijn geboren maar eigenlijk varkens zijn. Moet je ook niet raar tegen doen en gewoon met gemeenschapsgeld een operatieve ingreep aanbieden die een transformatie mogelijk maken.

1 Reactie
Acid Prune
Acid Prune9 apr. 2016 - 11:12

http://www.joop.nl/content/uploads/2016/03/koddigklein.jpg Klopt hier zie je ze demonstreren voor hun rechten . En geef ze eens ongelijk .

crumb2
crumb28 apr. 2016 - 19:34

Doen mensen raar tegen transgenders ? Je zou het misschien verwachten in zo’n (voormalig) gereformeerd stadje als waar ik woon, maar in mijn ervaring is eerder het tegenovergestelde het geval. De twee bekende “trannies” hebben volgens mij juist altijd de pest er in omdat niemand enige aandacht aan ze besteed. Maar misschien is dat ook “raar” gedrag. . Van mezelf weet ik dat ik expres figuren in clownskostuums negeer, en aandachttrekkers van politieke partijen, en zogenaamd vriendelijke jeugdigen die je een gratis krant proberen aan te smeren, godverkopers van de diverse pluimage, en zelfs (gemechaniseerde) orgeldraaiers met hun irritant schuddende koperen collecte bakjes. . Maar welk gedrag word je verondersteld te vertonen tegen dames in ultra korte rokjes en naaldhakken (terwijl het steenstervens koud is), waarvan je zelfs zonder bril op honderd meter kan zien dat het in werkelijkheid mannen zijn ? “Ach kind, hoe vreselijk voor je dat je in het verkeerde lichaam bent geboren” ? (knal voor je harsens waarschijnlijk) “Hé lekker ding, leuk rokkie hebbie aan” ? (knal voor je harsens waarschijnlijk)(of de hermandad aan je broek) Net doen of je ze niet ziet ? Maar dan hebben ze er ook de pest in. . Gisteren werd ik bij toeval bijna omver gelopen door een van de dames in de Hema. “Oh sorry hoor” ! en een stralende lach. . Heerlijk deze non-conformisten.(bedoeld of onbedoeld) Wat mij betreft kunnen er niet genoeg van deze mensen zijn.

3 Reacties
Qizilbash2
Qizilbash28 apr. 2016 - 23:15

“Doen mensen raar tegen transgenders ?” Vind jij van niet dan? Persoonlijk heb ik zelf ook altijd raar gedaan tegen transgenders. Van giechelen als kind tot grappig proberen te doen als tiener tot zoveel mogelijk negeren als volwassene. Volgens mij weet jij het verschil tussen een travestiet en transgender eigenlijk niet. Een travestiet is iemand die in de overgrote meerderheid geen transgender of homoseksuele gevoelens heeft, maar het gewoon leuk vind om zich (tijdelijk) als iemand van het tegenovergestelde geslacht te kleden. Het is dus geen kwestie van gender identiteit. Jouw opmerkingen over aandachtsgeile ‘trannies’ en ‘figuren in clownskostuum’ passen beter bij de categorie travestieten en drag queens dan bij echte transgenders. Ook echte transgenders trekken aandacht, maar niet door hun make-up of kleding. Als precies dezelfde make-up en kleding door een echte vrouw werden gedragen zou het niet opvallen. Er zijn een paar transgender vrouwen in Amsterdam die ik wel eens zie, die helemaal geen overdreven make-up of sexy kleding dragen. Het is gewoon dat er een mannenlichaam in vrouwenkleding zit. Dat is dus nu precies de essentie van het transgender zijn. Verkeerd lichaam hebben of niet voldoen aan het beeld van anderen dat bij vrouw of man zijn hoort.. Ik heb nog eens goed nagedacht wat mij nou precies stoort aan transgenders. Volgens mij is het dit: Ik zit in de tram en zie een vrouw van achter. Zijdelings kan ik ook borsten zien zitten. Als ze zich dan omdraait zie ik dat het eigenlijk een man is. Ik voel me dan beetgenomen. Stom dat ik zojuist zo verlekkerd naar een man heb zitten kijken. Onzeker over mijn eigen seksualiteit (ik heb toch zojuist naar een man zitten te gluren?) en projecteer die boosheid dan op diegene die die onzekerheid in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Een vrouw in kort rokje met grote borsten is geen probleem (een plezier om naar te kijken zelfs) maar bij een man stoort het me wel. Wiens fout is dat eigenlijk?

Nailles
Nailles9 apr. 2016 - 12:26

@ Qizilbash "Ik zit in de tram en zie een vrouw van achter. Zijdelings kan ik ook borsten zien zitten. Als ze zich dan omdraait zie ik dat het eigenlijk een man is. Ik voel me dan beetgenomen. Stom dat ik zojuist zo verlekkerd naar een man heb zitten kijken. Onzeker over mijn eigen seksualiteit (ik heb toch zojuist naar een man zitten te gluren?) en projecteer die boosheid dan op diegene die die onzekerheid in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Een vrouw in kort rokje met grote borsten is geen probleem (een plezier om naar te kijken zelfs) maar bij een man stoort het me wel. Wiens fout is dat eigenlijk?" Nou... Jouw fout natuurlijk als je meent je boosheid op haar te mogen projecteren zoals je stelt dat je vervolgens pleegt te doen. "projecteer die boosheid dan op diegene die die onzekerheid in de eerste plaats heeft veroorzaakt" Je hebt een persoon, man of vrouw, helemaal niet lastig te vallen. Niet omdat ze jou seksuele gevoelens ontlokte, of het nou een vrouw of man is, en ook niet omdat deze naar jouw maatstaven "overdreven make-up of sexy kleding dragen." Dus ook als het wél een vrouw is waar je zo openlijk verlekkerd naar hebt "zitten te gluren" (zoals je het zelf noemt) omdat ze grote borsten heeft, make-up, een rok of jurk draagt die ophoudt boven de knieën, e.d. Zij of hij geven bij het uiten van je beheerste aandacht voor hun verschijning, seksueel of anders, of ze er prijs op stellen en bepalen de grenzen en niet andersom. Je projecties, en al helemaal boze of hitsige, hou je verder voor je.

Qizilbash2
Qizilbash29 apr. 2016 - 21:48

Ik reflecteer bij mijzelf om aan te tonen hoe het komt dat veel mannen een afkeer van transgenders hebben, juist omdat ik vind dat wij geen recht hebben om onze boosheid op de transgenders mogen projecteren. Ik stel dus zelf ook dat als wij verlekkerd naar een transgender kijken, een eventueel probleem eerder bij ons zelf ligt. Gelukkig ben ik verstandig genoeg om mij dit te realiseren en duurt die boosheid slechts een seconde of twee (de transgender zelf merkt er niets van) en in volgende gevallen weet ik wel beter. Toch mijn nederige dank dat je mij zo op mijn plaats hebt gewezen. Ik voel mij getuchtigd en beloof beterschap. Wat betreft het hebben van seksuele gevoelens of gedachten bij het kijken naar vrouwen (of naar transgenders), heeft niemand daar wat mee te maken zolang ik niet onbeschoft en opvallend naar hun borsten staar. Ben jij van de gedachtenpolitie ofzo? Trouwens, vrouwen (en ook transgenders) kijken net zo goed naar mannen.

Nailles
Nailles8 apr. 2016 - 16:39

Kleingeestige mensen, ook hieronder in de meerderheid, die b.v. spreken van "automutilatie", "vervalsing", "Waarom slik je dan hormonen", "niet in de natuur voorkomt", begrijpen niet dat er bij deze zogenaamde transgenders van iets anders sprake is dan homofilie. De persoon heeft het lichaam van de ene sex maar het brein is van de andere sexe. Er is sprake van een neurologisch gefundeerde tegenstelling tussen de sex van lichaam en geest alhoewel het nog niet eens in alle gevallen 100% is. Het is geen ziekte omdat men volledig functioneel is maar er ontstaat wel een identiteitscrisis omdat met in de omgeving, om te beginnen binnen het gezin, wel opgroeit naar de uiterlijke sexe. In steeds meer streken, vooral de meest ontwikkelde westerse, wordt de problematiek die de onvermijdelijke identiteitsspanning tussen geest en lichaam erkent, worden transgenders geaccepteerd en durven zij de sowieso moeilijke, zware, en lange weg van een aanpassing van lichaam naar geest aan te gaan. Maar zelfs in Iran, waar je als homofiel serieus levensgevaar loopt, wordt het geboren worden in een ander lichaam dan je geestelijke sexe geaccepteerd en is het zelfs zo dat de staat bijdraagt in de kosten e.d. voor een ombouw. Persoonlijk heb ik een zwak voor deze groep mensen die dus zowel een enorme mentale als bij de ombouw fysiek slopende overwinning moeten boeken om naar buiten te treden met hun behoefte hun lichaam aan te willen passen en in vervolg naar de andere sexe aangesproken en behandeld te worden. Er zijn een paar geweldige films, documentaires die de strijd die ze doormaken weergeven maar ook artiesten, schrijvers, e.a. die de rest aanmoedigen. Een van mijn favoriet artiesten is Baby Dee. De enorme persoonlijkheid die zij uitstraalt spat ervan af. In "Diminishing Possibilities" ontdekt een jongetje in een door slopers kapotgeslagen piano de snaren als een soort harp. Baby Dee vewoordt het jongetje wat het meisje binnenin ontdekt. Baby Dee zelf. https://www.youtube.com/watch?v=VRJIbvKy-1g Veel heftiger is Hedwig and the Angry Inch met het titelnummer Angy Inch uit de geweldige bijbehorende film over een band met transgenders die er genoegen in scheppen de meest onwaarschijnlijke gelegenheden op te zoeken om op te treden zoals bejaardencentra, tweede rang's restaurants, en truckerscafé's: https://www.youtube.com/watch?v=bk2-01qE_18 Maar op een meer intellectueel niveau kennen we hier in Nederland de ook een van mijn favoriete filosofische schrijfsters Maxim Februari.

9 Reacties
Nailles
Nailles8 apr. 2016 - 17:33

En dan maak ik aan het slot nog een heel domme fout door Maxim Februari niet met "een van mijn filosofische schrijvers" te eren. Zal komen omdat ik al een zwak had voor hem had uit de tijd van zijn columns voor de grote stap. Geeft deze correctie meteen excuus om een briljante scene uit de ook hier uitgezonden tv-serie Transparent te tonen. De hoofdpersoon, oudere heteroseksuele vader van twee volwassen dochters en een zoon is tot verbijstering van velen nog maar net uit de kast gekomen als transgender en wordt hier door haar dochters bij het shoppen voor het eerst in haar leven meegenomen naar het damestoilet waar ze op een niet zo begripvolle burgerlijke bitchy moeder en twee krengen van puberdochters stuiten. https://www.youtube.com/watch?v=_LZbU_JygzQ

Piet de Geus
Piet de Geus8 apr. 2016 - 18:20

"De persoon heeft het lichaam van de ene sex maar het brein is van de andere sexe." Welnee. Dat zit op een heel andere manier in hun hoofd.

Nailles
Nailles8 apr. 2016 - 20:53

Zo Piet. Je bent blijkbaar goed op de hoogte. Misschien moet je je baanbrekende inzichten eens delen met de neurowetenschappelijke wereld zoals Dick Swaab. Man, man, wat laat je je kennen. Waarom voelt iemand zich niet thuis in zijn of haar lichaam? Hersenonderzoeker Dick Swaab ontdekte in de jaren negentig dat de bed nucleus van de stria terminalis - een hersengebiedje dat een rol speelt bij seksueel gedrag - bij mannen twee keer groter is en twee keer meer neuronen bevat dan bij vrouwen. Vrouwen die zich man voelden, bleken een 'mannelijk' gebiedje te hebben; en mannen die zich vrouw voelden, een 'vrouwelijk'. Echt zwart wit ligt het daarmee niet in alle gevallen. Er zijn ook verscheidene waarvan de seksuele identiteit in een grijzer gebied ligt. Wat een feit is wat veel transgenders ervaren is dat het zeker niet zo is dat de vervelende opmerkingen uit conservatieve hoek komen. Het is juist ook de "progressieve" hoek die er veelal vervelend op reageert. Februari: ‘Het is een complex sociaal fenomeen. Vrouwen voelen zich verraden nu een van de schaarse vrouwelijke columnisten man blijkt. Sommige kennissen die met dezelfde problematiek worstelen, voelen zich verraden door mijn oversteek. Dat leidt tot enige spanning. Ik ken het middengebied goed, heb mijn leven lang tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid gezweefd omdat ik dacht dat iets anders niet mogelijk was. Maar ik voel me echt een man. Soms hoor ik ook dat ik te bourgeois zou zijn, te established. Ik ben nu een witte heteroseksuele man die voor de NRC schrijft, ook nog in pak. Ik zou me te veel aanpassen aan de burgerlijke norm, te weinig queer, anders, zijn. Zelf zie ik mij als het paard van Troje: ik ben wel binnen, maar val niet samen met het establishment en kan vanuit daar invloed uitoefenen.’ Met een lachje: ‘Nu kan ik mijn feministische strijd makkelijker voortzetten. Hard nodig, want er is geen wereld zo seksistisch als die van de Nederlandse literatuur en cultuur.’ De vervelendste reacties komen uit onverwachte hoek. Mensen vragen Februari geregeld of hij veel last heeft gehad van religieuze groeperingen. Helemaal niet, antwoordt hij dan, calvinisten denken serieus over het leven. ‘Het zijn juist de meest progressieve kringen waar men lacherig over mij doet. De meest nare geluiden komen van columnisten in de Volkskrant en de VPRO Gids. Ik heb een paar van die stukjes gelezen en ben er toen mee opgehouden. Ik heb de beroepsgroep al lang geleden afgeschreven en krijg nu geen reden er positiever over te gaan denken.’ Jammer dat je geen foto hebt van Maxim op de herenplee, tweette Sylvia Witteman aan een journalist. ‘Dat de vrouw van de hoofdredacteur van de Volkskrant van mij een bezienswaardigheid maakt, vind ik onbegrijpelijk. Ze doet hetzelfde als de bouwvakkers die bij de ingang van de VU-kliniek met een brede grijns naar de transseksuele mensen keken die er naar binnen liepen: wat een lachwekkend verschijnsel.’ Een andere columnist schreef: ach ja, transseksualiteit… Ik heb ook altijd een pinguïn willen zijn. ‘Progressieve kringen in Nederland hebben vaak ontzettend achtergestelde denkbeelden,’ vervolgt Februari. ‘Ze vinden bij voorbaat dat ze zo ruimdenkend en voortreffelijk zijn dat ze zich schofterig kunnen gedragen. Begrijp me goed, als ze willen opschrijven dat ik een idioot ben, moeten ze dat vooral doen. Maar in dit geval hebben ze een verantwoordelijkheid: als ze denigrerend over mij schrijven, zullen hun lezers sneller denigrerend over hun trans-collega’s en trans-familieleden spreken. Kennelijk voelen mijn collega’s die verantwoordelijkheid niet. https://www.vn.nl/interview-maxim-februari/

John4
John48 apr. 2016 - 21:14

Het enige wat we kunnen doen is verhalen in elkaar flansen, met gebruik van allerlei begrippen uit de metafysica (geest), daar dan een beetje mee smokkelen, het begrip 'geest' dat oorspronkelijk als onzijdig werd gezien wordt dan ineens vrouwelijk of mannelijk. Dan krijg je vage stellingen zoals 'geestelijke sexe', 'een vrouw in het lichaam van een man.', alsof dat vrouw of man zijn iets is van de geest die het lichaam bewoont en er dus simpelweg een verwisseling is opgetreden.... Vrouw, man, mannelijke/vrouwelijke eigenschappen, dat is verder heel simpel.. Gooi er dan nog een sausje 'betrouwbare' fysieke wetenschap bovenop, neurologie, het brein, en meng fysica en metafysica, en zo heb je een verhaalt dat verhult dat we er gewoon heel weinig over weten.

Piet de Geus
Piet de Geus9 apr. 2016 - 0:19

"Misschien moet je je baanbrekende inzichten eens delen met de neurowetenschappelijke wereld zoals Dick Swaab." Waarom zou ik met die nieuwe Buikhuizen in gesprek gaan? "Vrouwen die zich man voelden, bleken een ‘mannelijk’ gebiedje te hebben; en mannen die zich vrouw voelden, een ‘vrouwelijk’." En op voor manier wordt in hun hoofd bepaald of ze zich man of vrouw 'voelen'? En waarom denkt Schwaab dat hij een correlatie zonder daar verder enig onderzoek naar te doen mag gebruiken als had hij een causaal verband gevonden? "Echt zwart wit ligt het daarmee niet in alle gevallen. Er zijn ook verscheidene waarvan de seksuele identiteit in een grijzer gebied ligt." Dus een kleine hint heb je al: er wordt geprobeerd van een glijdende schaal een zwart-wit verdeling te maken, waarbij zonder enige onderbouwing determinisme in wordt gebouwd. Dat is waarom Lambrossiaan Buikhuizen indertijd publiekelijk aan de schandpaal werd genageld. Schwaab daarentegen wordt geheel ten onrechte op het schild gehesen: door mensen die wat determinisme om hun bestaan te excuseren wel kunnen gebruiken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 apr. 2016 - 9:20

Schwaab's teorien doen het vooral goed in lekenkringen en zijn allesbehalve onomstreden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 apr. 2016 - 9:23

Iran is een slecht voorbeeld. Homo's die geen enkel probleem hebben met hun identiteit worden gedwongen tot de operatie om aan vervolging te ontkomen.

Nailles
Nailles9 apr. 2016 - 12:31

@Daniel Ook zonder Swaab zijn er neurologische gronden voor de tegenstelling tussen lichamelijke sexe en die gelegen in het brein vastgesteld. Wat betreft Iran ben ik het zeker met je eens dat anders dan transgenders, die er dus het geluk hebben erkend en ondersteund te worden, de homoseksuelen, zoals ik ook al aangaf, voor hun leven te vrezen hebben. Het is hun tragiek, dat ze dus als homoseksuele vrouw of man, zonder dat brein en lichaam in seksuele tegenstelling verkeren, om naar hun geaardheid te kunnen leven zich vaak gedwongen zien voor een ombouw van hun lichaam kiezen.

Piet de Geus
Piet de Geus9 apr. 2016 - 23:26

"Ook zonder Swaab zijn er neurologische gronden voor de tegenstelling tussen lichamelijke sexe en die gelegen in het brein vastgesteld." Alleen is daarbij geen causaal verband aangetoond. Daartoe zou je een groot onderzoek moeten doen vanaf een leeftijd waarop de deelnemers nog geen sekse-identiteit of seksuele voorkeur hebben en de ontwikkelingen van hun hersenen in de loop der jaren volgen. Wat van transgenders wel bekend is is dat borderline en seksueel misbruik tijdens de jeugd er heel sterk zijn oververtegenwoordigd. Zoals bekend zijn dat zaken die nogal sturend werken op processen in de hersenen. Wat bovendien bekend is is dat de variatie binnen de seksen veel groter is dan de verschillen tussen de seksen: omdat het maar een willekeurige scheidslijn is. Als jij continu gedwongen of verleid wordt om je als jongetje of meisje te gedragen, dan leg je door je hersenen op die manier te gebruiken vanzelf een bedrading aan die verschillend is. Uiteraard is het aantonen van die bedrading vervolgens geen bewijs dat verschillend opgebouwde hersenen bepalend zijn, want dan maak je van een symptoom een oorzaak. Wat mensen drijft tot transgender zijn is natuurlijk niet relevant met betrekking tot hoe je hen benadert: in geen van de gevallen is er een reden om 'raar te doen'.

naraga
naraga8 apr. 2016 - 15:24

Kijk, homofilie gaat er om tot wie jij je aangetrokken voelt. Of dit nou mannen of vrouwen zijn. Ik heb hier geen enkel probleem mee, hoewel ik zelf hetero ben. Wie jij leuk vindt moet je helemaal zelf weten, zolang het maar geen kinderen zijn. Maar met transgenders is het anders. Zolang jij je alleen in een jurk hijst of een pruik opzet heb ik hier ook geen problemen mee. Maar zodra er operatief dingen worden gedaan of hormonen worden geslikt dan is dat een vorm van zelfmutilatie. En dan is het belangrijk de vraag te stellen: Moeten we dit accepteren, of moeten we deze mensen helpen? Voor mij is dit niets anders dan mensen die zichzelf in hun arm snijden of ledematen van zichzelf willen amputeren. Dan kun je roepen dat we dat moeten accepteren en respect voor hun beslissingen moeten hebben, maar ik denk dat ze meer gebaat zijn bij psychologische hulp.

7 Reacties
Felix-Arnhem
Felix-Arnhem8 apr. 2016 - 16:04

Ga toch naar Urk ofzo joh. Transsexuelen doen helemaal niet aan zelf mutilatie dan doe jij ook aan zelf mutilatie als jij jezelf scheert.

naraga
naraga8 apr. 2016 - 17:04

Geslachtsorganen operatief verwijderen gelijk stellen met scheren. Tja, als je geen argumenten hebt dan moet je toch iets.

koffieleut2
koffieleut28 apr. 2016 - 17:10

Als het geen aangeboren "afwijking"zou zijn zou het misschien met psychologische hulp te behappen zijn voor een transgender. Helaas zit het probleem hem in de hersenen. Dit is wetenschappelijk aantoonbaar. En dan is het wel fijn dat, wanneer je een boordcomputer van een vrouw hebt, je de rest er ook op aan kan passen ( en andersom natuurlijk) . Iets meer in verdiepen voorkomt dat je overkomt als iemand met vooroordelen.

Piet de Geus
Piet de Geus8 apr. 2016 - 18:22

"En dan is het wel fijn dat, wanneer je een boordcomputer van een vrouw hebt, je de rest er ook op aan kan passen" Dan zitten er toch wat verkeerde coördinaten in die boordcomputer. Allereerst over wat mannelijk en vrouwelijk is, alsof dat absolute grootheden zijn.

koffieleut2
koffieleut29 apr. 2016 - 3:13

Hersenen van een man zijn nu eenmaal anders dan hersenen van een vrouw. net als het lichaam van een vrouw anders is dan die van een vrouw.Dus ja, twee verschillende grootheden.

koffieleut2
koffieleut29 apr. 2016 - 3:14

vrouw anders is dan die van een man moet dat natuurlijk zijn.

Robert Follon
Robert Follon10 apr. 2016 - 8:59

Dan kun je roepen dat we dat moeten accepteren en respect voor hun beslissingen moeten hebben, maar ik denk dat ze meer gebaat zijn bij psychologische hulp. Het meest zijn ze gebaat bij de onthouding van commentaar van mensen zoals jij. Transgender vergelijken met zelfverminking, man man man....

Dantes040
Dantes0408 apr. 2016 - 14:54

Ik doe helemaal niet raar tegen transgenders. Waarom zou ik ?

Albert Einstein
Albert Einstein8 apr. 2016 - 14:35

Als je naar een schilderij van Rembrandt kijkt, dan wil je toch zeker weten dat het een echte Rembrandt is, en geen vervalsing.

1 Reactie
Anja Lodewijks
Anja Lodewijks9 apr. 2016 - 7:01

Van Rembrandt is dan ook het prachtig symbolische schilderij "Terugkeer van de verloren zoon" . Bij de vader liet hij het mannelijke en het vrouwelijke tot uitdrukking komen via de handen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Terugkeer_van_de_Verloren_Zoon#/media/File:Rembrandt_Harmensz._van_Rijn_-_The_Return_of_the_Prodigal_Son.jpg https://nl.wikipedia.org/wiki/Terugkeer_van_de_Verloren_Zoon

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra8 apr. 2016 - 14:20

Als ik het zo zie is het vooral een Amerikaanse aangelegenheid waar discriminatie van LHBT's blijkbaar vanuit godsdienstige motieven wettelijk wordt gelegitimeerd. Het is daarom goed dat grote bedrijven tegengas geven door zich terug te trekken uit de bewuste staten. De taal van het grote geld doet soms wonderen.

2 Reacties
Noort2
Noort28 apr. 2016 - 15:08

Niet echt gelegitimeerd, denk ik. De ene groep wordt in de wet niet bevooroordeeld ten opzichte van de andere. Wat een prima zaak is, lijkt me.

Sophiez
Sophiez8 apr. 2016 - 15:40

Juist, typische Amerikaanse gelegenheid. Ik heb hier 2 Nldse transgenders als collega's gehad. Beide vrouwen vonden dat ze veel te positief gediscrimineerd werden (vooral door mannen) waardoor ze zich juist ongemakkelijk voelden. Ze wilden als vrouw worden gezien. Laten we overigens niet vergeten dat de laatste winnaar van Hollands Next Topmodel ook een transgender was, dus in Nld wordt er op alle fronten gewerkt voor grote acceptatie.

Mandara
Mandara8 apr. 2016 - 13:44

In mijn paspoort staat dat ik een man ben, maar ik ga door het leven met het uiterlijk van een vrouw. Doordat ik Aziatisch ben, valt dit niet op. Er wordt vaak met mij geflirt, dus ik kan opmaken dat ik overtuigend als vrouw uitzie. Vrouwzijn of manzijn is niet mijn identiteit en ik noem mij geen transgender, ik stap niet over van het ene naar andere geslacht, ik ben beide. Ik draag graag rokjes en slik hormonen voor vrouwelijke vormen, that's all. Ondanks dat ik zelf een ladyboy ben, is mijn eerste gedachte als ik een transgender aanschouw, dat is een kerel met een jurk aan. Het is niet meer dan normaal, deze reactie. Het is vervelend voor een transvrouw als zij sterke manlijke kenmerken heeft.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus8 apr. 2016 - 14:42

"Vrouwzijn of manzijn is niet mijn identiteit" Waarom slik je dan hormonen?

Noort2
Noort28 apr. 2016 - 14:47

En nooit vragen bij bijvoorbeeld de douane? Inderdaad is in het dagelijkse leven je Aziatische uiterlijk een groot voordeel. De specifieke manlijke trekken zijn minder prominent dan bij de meeste westerlingen. Ik heb me een keer laten verrassen. Het werd me keurig verteld. Hoewel de ontmoeting wat mij betreft helemaal niet op weg was naar een situatie waarin dat een rol zou hebben gespeeld. Het gekke is dat als je het eenmaal weet, je het ook meteen ziet, hoe goed de camouflage ook is.

voxpopuli2
voxpopuli28 apr. 2016 - 13:19

Euhh misschien omdat een transgender niet in de natuur voorkomt , maar uiterlijk het gevolg is van plastische chirurgie? Kijk homofilie of lesbisch is in mijn ogen volstrekt normaal en geaccepteerd ( ik ben hetero) maar een transgender wil zijn uiterlijk Aangepast hebben aan zijn innerlijk gevoel van vrouw of man zijn, en vervolgens komt er een soort van coming out wat iedereen zou moeten weten of meebeleven. Logisch vanuit de persoon wellicht maar qua omgeving soms wat als enerverend ervaren. Ik heb een paar keer een transgender meegemaakt als collega , en nou de acceptatie was er wel maar een soort van uiterlijke agressie van het aanwezig zijn verstoorde wel de werkomgeving. Wat gewoon een ICT omgeving was , waar over het algemeen toch vreemdelingen in een vreemd land werkten. Die zoiets hadden van doet normaal.. Wij weten het nu wel dat je veranderd bent..

4 Reacties
Acid Prune
Acid Prune8 apr. 2016 - 14:04

Sorry hoor het zijn mensen die komen ook niet in de natuur voor - dat is namelijk wat natuur is - plek waar geen mensen wonen Ook die gast met die baard die in de natuur woont noemt zijn woning niet 'de natuur' Transgenders zijn mensen zoals iedereen als je dat vreemd vindt dan zit er een steekje bij je los

Dantes040
Dantes0408 apr. 2016 - 14:56

Helaas zijn er veel rare mensen Acid. Meer dan dat er mensen zijn die het liefst gewoon relaxed en vriendelijk door het leven gaan.

voxpopuli2
voxpopuli28 apr. 2016 - 19:02

Ik vind niemand vreemd of raar of zo, maar diegenen die ik tegenkwam deden daar zo geforceerd over dat het irritant werd.

Robert Follon
Robert Follon9 apr. 2016 - 9:15

"diegenen die ik tegenkwam deden daar zo geforceerd over" Net zoals IT-ers bedoel je?