Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'ers vragen er zelf om te worden uitgesloten

  •  
25-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
4426606946_7375fbfa5a_b

© cc-foto: Elvin

Sietse Fritsma heeft zich opnieuw gedragen als een botte hond
De VVD en de PVV staan op hun strot nu kinderombudsman Dullaert in een uitvoerig rapport heeft aangetoond wat het COA bij de kinderen van asielzoekers aanricht. Die komen door de ‘sobere’ opvang en het voortdurende gesleep met mensen door het hele land niet aan onderwijs toe. Zo kweekt Nederland een nieuwe categorie kanslozen zonder opleiding, die straks voor kostbare sociale problemen zorgen.
Je zou denken dat juist rechtse politici  – altijd zo van meedoen, dwingen en aanpassen – blij zijn met deze tijdige waarschuwing. Maar nee, uit de Kamer klinkt kritiek. VVD-parlementariër Azmani wijst op de noodsituatie die door de grote instroom van vluchtelingen is ontstaan. Hij vindt dat de Kinderombudsman daar meer begrip voor moet hebben. Bij dit commentaar kun je vraagtekens zetten, maar het is wel een vorm van inhoudelijke kritiek.
Hoe anders is de reactie van zijn PVV-collega Sietse Fritsma. Die komt niet verder dan schelden en beledigen. Het rapport zelf noemt hij “belachelijke kritiek”. Ook zei hij tegen de Telegraaf: “De PVV wil de grenzen sluiten voor alle asielzoekers en dit soort gezeur van naïevelingen als Kinderombudsman versterkt dat standpunt alleen maar.”
Belachelijke kritiek. Gezeur van naïevelingen.
Aanhangers van de PVV en ander volk dat in Wilders en zijn paladijnen is, klagen en jammeren graag over het feit dat zij worden uitgesloten en dat niemand met hen om wil gaan. Of dat ze als domme tokkies worden weggezet. En dat terwijl de voorlieden, voor zover je daarvan mag spreken in een dictatoriaal bedrijf als dat van de politieke jubilaris, grossieren in wegwerpende kwalificaties waaruit blijkt dat zij personen met een andere visie niet serieus nemen.
Sietse Fritsma heeft zich opnieuw gedragen als een botte hond en hij verdient het zelf als zodanig te worden behandeld. Ik moet in dit soort situaties altijd denken aan wat een dokter mij in de jaren zeventig eens zei: “Ik ben liberaal en tolerant, dus ik pas me graag aan bij de normen en waarden van anderen. Dus toen die pooier van die patiënte van mij me in elkaar kwam slaan omdat hij het niet eens was met mijn diagnose, heb ik hem een karateslag gegeven. Daarna zei ik: “Ik ben arts. Ik heb net je sleutelbeen gebroken. Ik zou maar naar de eerste hulp gaan”.
Met hun beledigingen en hun woordkeus roepen PVV’ers over zichzelf af dat ze ook naar hun eigen normen en waarden worden behandeld. Die Sietse Fritsma is een vlek op de Friese vlag. Wees blij dat ik er niet bij zeg wat voor een vlek.
Nee, laat ik het niet te bont maken. Je hebt best fatsoenlijke PVV’ers, aardige mensen, die opstaan voor bejaarden in de tram en in de winkel netjes op hun beurt wachten. Je moet misschien een beetje zoeken maar ze bestaan. De bedreiging is het PVV-denken, de ideologie zoals die door de geestdrijvers wordt uitgestort, de radicalisering die zij teweeg brengen. Dát is het gevaar.
 

Meer over:

politiek, opinie, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.