Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Waarom is er gras in Ter Apel? Zo nodig je mensen uit om te gaan liggen'

  •  
31-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1529 keer bekeken
  •  

Pieter Derks is terug voor zijn column bij De Nieuws BV en merkt direct op dat het hele land direct in de soep loopt zodra hij even weg is. De treinen rijden niet meer, de inflatie is tot een recordhoogte gestegen en minister Hoekstra legde een bommetje onder het stikstofbesluit. In Ter Apel gaat ook veel mis, maar om dat ook eens van de zonnige kant te bekijken: er is inmiddels wel besloten om voortaan de toiletten schoon te maken. Chapeau.

Dat het in Ter Apel zo’n ongelooflijke, mensonterende puinhoop is, is overigens geen toeval. Dat is namelijk gewoon beleid, zo merkt Derks op. Van de lange wachttijden, tot de gezondheidscrisis waarvoor Artsen Zonder Grenzen inmiddels is neergestreken, tot het feit dat er maar één aanmeldpunt is voor asielzoekers dat ook nog eens in een moeilijk bereikbare uithoek staat: het is allemaal precies zo bedoeld. Als ontmoediging, hoewel dat allemaal minder goed uitpakt dan het kabinet lijkt te hopen. 

Volgens Derks is het beleid dan ook veel te soft. Waarom ligt er nog gras in Ter Apel als mensen daar lekker op kunnen slapen? Haal dat gewoon weg. En die smerige Dixi’s? Gewoon helemaal niet neerzetten. ‘En waarom bestaat Ter Apel überhaupt? Zo maak je het wel heel makkelijk om hierheen te komen. Laten we een plek verzinnen. We noemen het Ter Ug naar je Land.’

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn1 sep. 2022 - 12:05

"Dat is namelijk gewoon beleid, zo merkt Derks op." Dat waren direct ook mijn gedachten. Trap er niet in. Het is helemaal geregisseerd.