Joop

Waarom ik toch niet voor GeenStijl ga schrijven

  •  
22-04-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
6900760165_87ca4fa5be_o

© cc-foto: zizzybaloobah

Ik ben in de aloude loverboytruc getrapt. Eerst ben ik door de mangel gehaald en toen ik op mijn dieptepunt belandde ben ik in de verlokkingen van GeenStijl/Telegraaf Media Groep getrapt.
De afgelopen weken zijn me niet in mijn koude kleren gaan zitten. De hetze die tegen me gevoerd is sinds ik een kritisch artikel over Baudet op Joop schreef, was echt niet mals. Ik wil heel eerlijk toegeven dat de honderden bedreigingen, de duizenden reacties op sociale media en de artikelen en filmpjes die over mij in de media verschijnen echt wel hun psychologische uitwerking hebben, dat maakt mij mens. Ik kan best aardig met kritiek omgaan maar op het moment dat je van alle kanten in de ziel van je bestaan wordt gekrenkt en je leven in een paar weken tijd zo gigantisch overhoop wordt gehaald, probeer je koste wat het kost om je heen te grijpen naar oplossingen en manieren om alles dragelijker te maken. Soms zelfs zo dat het ten koste gaat van je principes.
Ik ben in de aloude loverboytruc getrapt. Eerst ben ik door de mangel gehaald en toen ik op mijn dieptepunt belandde ben ik in de verlokkingen van GeenStijl/Telegraaf Media Groep getrapt. Ik ben koffie met ze gaan drinken toen de kans zich voordeed. Het had een therapeutische werking om precies te weten wie er achter het aanzetten tot en in gang houden van de hetze tegen mij zit. Prima, maar in een laatste poging om mijn hoofd boven water te houden heb ik vervolgens aan het verkeerde touw getrokken en ben met GeenStijl in zee gegaan.
In de eerste plaats had ik een naïef idee dat ik misschien een goed links tegengeluid kon laten horen op het veelgelezen extreemrechtse haatblog. In de tweede plaats hoopte ik (enigszins egoïstisch) dat op deze manier het gepest voor mijn kant in ieder geval zou stoppen (ook al zou ik er bij een volgend slachtoffer zo zelf indirect aan bijdragen). Wat ik echter was vergeten is dat ik een paar maanden geleden een aanbod van GeenStijl, of welk rechts medium dan ook, nóóit zou hebben aangenomen. Maar toen ik tot dat inzicht kwam was het te laat, de Titanic had de ijsberg al geraakt.
Ik heb (alsnog) besloten om toch niet voor GeenStijl te schrijven, om de volgende redenen:
1. Ik weiger clickbait te zijn voor de Telegraaf Media Groep. Dit mediabedrijf (waar GeenStijl onderdeel van is) is één van de drijvende krachten achter het normaliseren van (alledaags) racisme, seksisme en islamofobie in de media en daarbuiten. Zie bijvoorbeeld de twittercampagne #stopxenofoobtelegraaf, naar aanleiding van de jaren dertig-achtige hetze tegen vluchtelingen. Het is klassieke zondebokpolitiek: grote bedrijven en bezuinigende politici die voor de echte problemen voor het volk zorgen, zoals Rutte en Wilders, gaan vrijuit en worden zelfs aangemoedigd, terwijl vluchtelingen de schuld van de crisis en alle aanverwante ellende in de schoenen krijgen geschoven.
Bovendien vroeg TMG me niet omdat ik nou zo leuk kan schrijven maar omdat ze door mij in te kapselen me wél de mond hadden kunnen snoeren, wat hen eerder niet was gelukt. Bovendien zou ik op deze manier een mooi onderdeel van hun op conflicten en polarisatie gebaseerde verdienmodel zijn geworden.
2. Hoe kritisch mijn stukken ook zouden zijn, ik zou in de eerste plaats een extreemrechts blog legitimeren. Mijn stukken zouden terecht komen tussen ranzige posts die erop gericht zijn om links kapot te maken, moslims neer te zetten als het absolute kwaad en vrouwen te degraderen tot lustobject. Door er te schrijven zou ik namens links een signaal geven dat het blijkbaar geen principieel bezwaar is om dit medium serieus te nemen en dat racisme en seksisme er gewoon bijhoren. Het is bijvoorbeeld ook een groot probleem dat SP’er Van Raak voor The Post Online schrijft. 3. Het gaat er niet om hoeveel mensen je bereikt, maar wie. De afgelopen weken heb ik ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen (waarvoor dank!). Mijn artikelen werden talloze keren gedeeld, DWARS-afdelingen zamelden geld in en honderden nieuwe mensen volgen me nu via Facebook en Twitter. Vorige week kwam daar een steunverklaring bij van de FNV, waar ik mij de afgelopen jaren voor Young & United heb ingezet.
Het zijn deze organisaties en mensen met wie we een tegenbeweging moeten opzetten. Een beweging die zich keert tegen zowel een nieuw rechts afbraakkabinet als de opkomst van extreemrechts. Er ligt voor ons een grote taak: meer dan duizend jongeren sloten zich al aan bij Baudet’s partij en Wilders heeft aangekondigd volgend jaar in zestig gemeentes mee te willen doen aan de verkiezingen. De tienduizenden mensen die vandaag in Keulen de straat op gingen tegen de fascisten van Alternatieve Für Deutschland laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om ons wél te verenigen en een vuist te maken.
GeenStijl trekt zeer veel lezers die mijn eventuele kritische stukken hadden kunnen lezen, maar hen had ik niet met een paar stukjes kunnen overtuigen zich tegen GeenStijl/TMG te keren. Een brede beweging op links kan dat wel, en daar zet ik mij graag voor in.

Meer over:

geenstijl, opinie, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (236)

joloe
joloe7 mei 2017 - 8:52

blogger Waarom ik toch niet voor GeenStijl ga schrijven Is dit belangrijk om te weten?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods6 mei 2017 - 14:32

Helemaal gelijk, Anne Fleur. In die nationaalsocialistische haatkrochten van het internet kun je het toch nooit goed doen. Waarbij opgemerkt dat er vaak een enorme dubbele moraal gehanteerd wordt, daar. Zo is een van hun bezwaren tegen de islam -- zonder overigens onderscheid te maken tussen de verschillende vormen van islam -- dat de religie vrouwonderdrukkend zou zijn. Dat is de conservatieve islam ook, daarover geen twijfel en dat vind ook ik verwerpelijk, maar GeenStijl is dat zelf net zo goed. Dat moge nu toch wel duidelijk zijn.

Libertain
Libertain5 mei 2017 - 11:20

("De tienduizenden mensen die vandaag in Keulen de straat op gingen tegen de fascisten van Alternatieve Für Deutschland laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om ons wél te verenigen en een vuist te maken.") Het is niet enkel in Duitsland dat het allemaal gebeurt. In de afgelopen dagen zijn er in Frankrijk de scholieren van de middelbare onderwijs op straat gegaan met harde slogan tegen de tweede ronde van de verkiezingen in Frankrijk - "Geen bankier en geen fascist!", waarmee bedoelt wordt dat ze geen van beide kandidaten accepteren omdat in wezen de echte keuze ontbreekt. Mogelijk is het een idee om samenwerking met linkse bewegingen in de grote bandbreedte te gaan zoeken, bijvoorbeeld met linkse bewegingen uit de buurlanden die sterke tradities in deze soort democratie hebben. Dan help je elkaar mee.

What is A God To A Non Believer
What is A God To A Non Believer29 apr. 2017 - 9:48

Anne, Je bent een moedige vrouw, en ik ben onder de indruk van je kracht om toch in het publieke leven te blijven. Ga zo door. Bovenstaand stuk komt wellicht neer op het spreekwoord "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald". Trek je niets aan van de subtiele en minder subtiele leugens, drogredenen tegen je, en hou vol! Je bent een van de weinige lichtpuntjes in bange dagen. Als je het niet meer trekt.... ook goed! Niemand verwacht dat mensen deze schijterij lang verdragen. Maar je geeft mensen zoals ik wel hoop.

1 Reactie
Rocko
Rocko1 mei 2017 - 10:36

"Trek je niets aan van de subtiele en minder subtiele leugens, drogredenen tegen je, en hou vol!Trek je niets aan van de subtiele en minder subtiele leugens, drogredenen tegen je, en hou vol!" Kunt u iets precieser zijn? Wat zijn de leugens, drogredenen, etc?

Rocko
Rocko26 apr. 2017 - 9:46

"Ik kan best aardig met kritiek omgaan maar op het moment dat je van alle kanten in de ziel van je bestaan wordt gekrenkt" Dat eerste blijkt nergens. Het tweede is blijkbaar geen moment van Aha Erlebnis in die zin dat je nu begrijpt/voelt om Baudet of Wilders te zijn. Ik herken je boosheid wel hoor. Iets met jong , gepassioneerd en vooral heel erg onverzettelijk /principieel willen zijn/handelen. Het vermeende onrecht willen bestrijden met alles wat je in je hebt. En dan je kop stoten door de weerbarstige werkelijkheid. Ooit kijk je terug en denkt dat je best iets meer inleving in die ander had mogen opbrengen maar dat je daarin faalde. Hopelijk, ik sprak hier uit eigen ervaring van ouwe knar. Iemand die ooit ook heel schattig dacht over een multi culti smeltkroes droom. Daar op een gegeven moment stap voor stap van terug kwam. En neen, ik was niet intrinsiek racistisch. Integendeel zelfs.

stnic
stnic26 apr. 2017 - 7:35

Lekker in je eigen echo chamber blijven, bravo! En helemaal top dat je ergens eerst 'ja' op zegt en vervolgens toch afzegt, heel volwassen. Laat wel weer zien uit wat voor hout jij gesneden bent Anne

OlavM
OlavM25 apr. 2017 - 0:34

[In de eerste plaats had ik een naïef idee dat ik misschien een goed links tegengeluid kon laten horen op het veelgelezen extreemrechtse haatblog. In de tweede plaats hoopte ik (enigszins egoïstisch) dat op deze manier het gepest voor mijn kant in ieder geval zou stoppen (ook al zou ik er bij een volgend slachtoffer zo zelf indirect aan bijdragen).] Inderdaad onbeschrijfelijk naïef. Ik kan het gezien je jeugdige leeftijd wel enigszins begrijpen, maar laat dit een heel goede les zijn. Het is uitgesloten dat "een goed links tegengeluid" op het extreem-rechtse blog van de georganiseerde onderbuik iets zou kunnen uitmaken. Het zou alleen maar dienen als schaamlap én tegelijkertijd concentratiepunt van nieuw rechts agressief gebrul. Evenzeer is uitgesloten dat dit blog en zijn aanhangers met pesten zouden stoppen. Integendeel, elk miniem kansje zou worden aangegrepen om er juist mee door te gaan. Je zou je ziel aan de duivel hebben verkocht. Gelukkig heb je dat net op tijd ingezien. Waarvoor mijn welgemeende felicitatie.

2 Reacties
Josef K
Josef K25 apr. 2017 - 12:06

Ik schrijf toch ook gewoon mijn rechtse mening op, ondanks extreem linkse scheldpartijen als nazi en fascist? Lafjes allemaal hoor.

OlavM
OlavM1 mei 2017 - 10:45

@ Josef K: Jouw reactie lees ik nu pas. Het verschil is dit: hier wordt in het algemeen nog (enigszins) beschaafd gediscussieerd, op GeenStijl niet of nauwelijks. (Zo is ook mijn eigen persoonlijke ervaring geweest).

Phil2
Phil224 apr. 2017 - 13:54

“Waarom ik toch niet voor GeenStijl ga schrijven”.... "Duh!"

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer224 apr. 2017 - 13:23

"Waarom ik toch niet voor GeenStijl ga schrijven" Is dit piepkleine berichtje zo'n lang verhaal waardig? Een tikje megalomaan als je het mij vraagt.

1 Reactie
Schouten2
Schouten227 apr. 2017 - 21:42

Megalomaan kwalificeert wel maar enig narcisme is ook niet uit te sluiten. D.m.v. dit artikel kunnen de rechtse respondenten weer lekker afgekraakt worden. En al die linkse medestanders strelen het ego dan weer op die manier.

herman46
herman4624 apr. 2017 - 12:47

Goede beslissing. Inderdaad, beter ten halve gekeerd dan............... Goed van je dat je zo kwetsbaar opstelt. Daar moet je sterk voor zijn. En dat ben je.

6 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet225 apr. 2017 - 6:56

Is het tegenwoordig 'kwetsbaar' als je anderen overal de schuld van geeft? Of mis ik iets? Want ik zie in dit artikel helemaal niemand kwetsbaar zijn. Wel zie ik iemand weer eens kwaad zijn en heel negatief doen - datgene waar links in uit lijkt te blinken de laatste tijd. En ja, ook het net doen alsof dat erg is. Dus 'kwetsbaar'. Wat een kolder, sorry hoor.

Zandb
Zandb25 apr. 2017 - 11:45

Molly Nog nooit hebt u op deze wijze vergelijkbare kolder waarin "rechts" zo nu en dan ook uitblinkt, aan de kaak gesteld. Aan de rechter zijde zijn blijkbaar geen mensen die anderen overal de schuld van geven? Geen mensen die weer eens kwaad zijn en heel negatief doen....... Uw stokpaardje kent maar één kunstje!

Gerda rozendal
Gerda rozendal25 apr. 2017 - 12:52

@ Molly Sweet Stop maar met het posten van dit soort bijdragen, Molly. Het is behangen tegen de wind in.

C1953
C195326 apr. 2017 - 18:40

@Zandb: Nog nooit hebt u op deze wijze vergelijkbare kolder waarin “rechts” zo nu en dan ook uitblinkt, aan de kaak gesteld. Een sterk staaltje van "De pot verwijt de ketel, dat hij zwart ziet".

Voud Gespelt
Voud Gespelt26 apr. 2017 - 19:46

Molly. Niet stoppen meid. Ik (en velen met mij) genieten al jaren van jouw posts. Ik post zelf niet veel omdat ik weet dat jij (onder anderen) mijn mening zeer treffend weet te formuleren. Dus hulde. X.

Molly Sweet2
Molly Sweet228 apr. 2017 - 10:15

Voud: ik zit er gewoon van te blozen... ???? Dank voor je compliment en ook jij: gewoon doorschrijven! Laat je horen! Fijn!

rbakels
rbakels23 apr. 2017 - 18:25

Wat u ook doet, verander in 's hemelsnaam uw initialen, want u wilt toch niet met de Duitse AfD geassocieerd worden, zeker nu die nóg rechtser wordt (ik hield het niet voor mogelijk);

1 Reactie
DrPangloss
DrPangloss24 apr. 2017 - 10:31

Een vreemd voorstel. Ik had deze link nog helemaal niet gelegd, maar ja blijkbaar leest u er veel meer in. Moet Anne Fleur nu haar naam laten aanpassen? Ik neem aan dat u zo'n zelfde reactie heeft gegeven aan een andere auteur op Joop: Sina Salim (hij heeft een bijdrage geschreven op 20 april jl) En mocht er in de toekomst een 'Frits Nooitgedagt' of een 'Paul Van Vuurren' iets willen publiceren op Joop. Moeten zij dan ook maar hun naam veranderen?

Sonic2
Sonic223 apr. 2017 - 17:36

Het was ook niet slim om voor Geenstijl te gaan schrijven. Daar zit zoveel agressief PVV/FvD volk. Die alleen voor hun eigen vrijheid van meningsuiting opkomen. Bij elke bijdrage waar ze het niet mee eens zijn, regent het bedreigingen en scheldwoorden. Anne Fleur heeft niets te zoeken op dat rechts radicale PVV blogje. Geenstijl is overigens zo 2008. Laat Geenstijl lekker links liggen.

6 Reacties
Josef K
Josef K23 apr. 2017 - 21:10

' Daar zit zoveel agressief PVV/FvD volk' Wie zijn er dan door hen mishandeld?

Hugeau
Hugeau23 apr. 2017 - 22:59

@Sonic Ik, als anti-wilders en niet-FvD-sympathisant, kan me nochtans prima vermaken op Geenstijl. Vrijheid van meningsuiting wordt daar juist uitgevoerd, je ziet echter ook de keerzijde van de medaille doordat iedereen er kan reageren en er af en toe mafketels zich geroepen voelen om iets raars neer te zetten. Deze worden veroordeeld door de anderen, echter hier moet ik wachten tot mijn reacties zijn 'goedgekeurd' en een enkeling die de keuring niet haalt moet ik herschrijven terwijl ik er naar mijn weten geen mensen over een kam scheer, beledig of veroordeel, zoals jij hier zojuist wel doet. Ik ben daar nog nooit bedreigd of uitgescholden terwijl ik hier beneden in de reacties word uitgemaakt voor CDA'er omdat ik zeg dat ik mij niet rechts of links verschuil (kort door de bocht gedacht dat ik dan een cda'er ben terwijl ik mijn identiteit niet beperk tot mijn politieke voorkeur). Blijkbaar moet ik eerst enorm verkondigen dat ik links ben en anders moet ik weg? Wat voor zin heeft het om tegen een lege tribune aan de overkant te schreeuwen? maar goed, dat mag je doen want als je daar zin in hebt... alleen dat 'rechts radicaal blogje'... dus jij geeft mij de stempel dat ik rechts radicaal ben? Ignorance is bliss...

menage
menage24 apr. 2017 - 7:46

Ik ben links, ofwel, links midden, maar als er de laatste tijd geweld gebruikt wordt is het dus wel echt links (of Turks). Vind dat verontrustend, men ondermijnd eigen argumenten onmiddelijk als er "nazis gepuncht" worden. Ik snap het wel, maar je verliest er wel wel door. Je hebt geen been meer op te staan daarna.

Rocko
Rocko24 apr. 2017 - 11:37

Hugeau 24 april 2017 at 00:59 Helemaal waar.

Molly Sweet2
Molly Sweet225 apr. 2017 - 6:59

'Bij elke bijdrage waar ze het niet mee eens zijn, regent het bedreigingen en scheldwoorden.' Sorry Sonic, maar dat gebeurt vooral hier op Joop. En dat is niet om Joop af te zeiken, want het is niet de redactie die dat doet. Maar vooral de reageerders. Allemachtig, wat wordt hier gescholden en beschuldigd. Sonic, als er een ding is dat jij en vele anderen hier echt eens moeten leren, dan is het eerlijk kijken en eens niet bang zijn voor wat (zelf)kritiek. Links is niet bepaald heilig en de luitjes die hier reageren al helemaal niet. Nooit in mijn leven ben ik zo negatief benaderd als hier.

Zandb
Zandb25 apr. 2017 - 12:05

Molly Dat is niet waar; hier op Joop wordt niet zo maar gescholden en al helemaal niet bedreigd. En als dat wel gebeurt, dan reageer ik daar in de regel op. Gescholden en beschuldigd wordt er. Zeker: daar bezondigt zelfs u zich aan, op gezette tijden. Uw oproep om "eerlijk te kijken" schiet me voor de zoveelste keer het verkeerde keelgat in: u reageert zeer eenzijdig en selectief. Zo vindt u bv dat de jongens van GeenStijl zich niet bezig houden met schelden en beschuldigen. Nou, ja: misschien doen ze dat dan wel maar dan "intelligent" èn..... u bent het er niet mee eens, dat maakt ook veel goed, blijkbaar....... Overigens vind ik de reactie van Sonic net zo generaliserend als vaak de reacties op GeenStijl ook zijn; helaas heb je daar overal mee te maken. Prima dat we daar wat aan (moeten) doen - al zou je zo nu en dan niet weten waar je moet beginnen - maar probeer dan wel echt eerlijk te kijken: Sonic beschrijft zijn mening en staat niet model voor wie dan ook!

Irons
Irons23 apr. 2017 - 13:11

Jammer, nu ga je je mening weer verkondigen aan mensen die het al met je eens zijn. En je was nog wel zo enthousiast welkom geheten door de reaguurders. De meesten in ieder geval.

7 Reacties
Sonic2
Sonic223 apr. 2017 - 17:41

Dat is een misverstand. Hier zit heel veel Geenstijl/ FvD/ PVV volk. Daar heeft niemand om gevraagd geloof ik, maar ze dringen zich hier elke keer op. Natuurlijk niet onder dezelfde nickname als op Geenstijl, maar ze zijn hier wel. Ik volg deze site al heel lang. Het is echt iets van de afgelopen jaren. Het past ook bij PVV en FvD aanhangers. Ze maken Joop en de VARA, links compleet belachelijk. Maar ze komen hier wel hun meningen elke keer opdringen. Alleen Erwin Lamme stemt hier geloof ik PvdA. Voor de rest zou ik er niet eentje kunnen noemen hier. Joop Schouten geloof ik SP. Voor de rest kan ik er niet meer noemen. Volgens mij stemmen hier meer mensen die hier reageren FvD of PVV als PvdA. Om maar even wat duiding daarin te geven.

Josef K
Josef K23 apr. 2017 - 21:11

'Alleen Erwin Lamme stemt hier geloof ik PvdA' Daarmee lijkt me de samenstelling een goede representatie van de NL bevolking.

Pater
Pater24 apr. 2017 - 0:53

@Sonic Je overdrijft ernstig. Bijv. Minou en Huijsmans stemden SP, Johan en ik GL. Maar er zit wel wat in, vooral de klimaatontkenners op deze site vind ik opvallend talrijk vertegenwoordigd. En er zijn wat vervelende Poetinfans.

Ikkyu
Ikkyu24 apr. 2017 - 6:00

@Sonic 23 april 2017 at 19:41 Ik denk dat wel meevalt Sonic, niet iedereen die kritisch is op de oude linkse garde is daarmee gelijk rechts; het is meer dat heel veel mensen zich nog wel als links beschouwen zich niet meer herkennen in standpunten van partijen als de PvdA. Maar dat maakt ze nog niet rechts. Traditioneel 'compleet' links of rechts bestaat wat mij betreft niet meer. Iemand kan economisch links zijn, maar ook een strenger immigratiebeleid willen. Iemand kan ook rechts zijn en groen tegelijk. Het probleem is dat er op Joop nog veel columnisten van de oude totalitair linkse garde zijn en komt er dus ook kritiek en discussie. Het is dan een vergissing om te denken dat die kritiek daarmee van 'rechts' komt. Dat is niet waar. Neem dat stuk over Gloria Wekker. Ik vind niet dat zij een links standpunt verkondigt, ik vind dat zij onzin verkondigt. Maar als ik daarop reageer betekent nog niet dat ik daarmee automatisch rechts ben. Ik stem namelijk nog steeds op GL.

menage
menage24 apr. 2017 - 7:48

@Sonic Dus? Iedereen mag mee discussieren als je normaal doet? Overigens vraag ik me af hoe druk het hier zou zijn zonder. Verbazingwekkend weinig links met een mening.

Pater
Pater25 apr. 2017 - 1:52

@Rocko "En vroeger was Links nog gewoon verstandig anti religieuze dogma’s. Nog geen moderne Linksert horen uitleggen hoe ze die switch gemaakt hebben alhoewel we allemaal wel ongeveer weten waarom." Ik ben geen haar veranderd, ik ben nog steeds een volbloed atheïst, en dan maak ik geen onderscheid tussen goden. Maar noch vroeger, noch tegenwoordig heb ik het recht van mensen om te geloven, om een godsdienst aan te hangen, bestreden. Dat is wel precies wat Wilders en Baudet aan het doen zijn.

Voud Gespelt
Voud Gespelt26 apr. 2017 - 9:03

Pater. Het is juist deze religies die hun bijzondere wettelijke uitzonderingen opeisen. Ik als atheïst kan een rechtzaak aan mijn broek krijgen wanneer ik de hand weiger van een vrouw, de gelovige daarentegen verschuilt zich lekker achter diens dogma's. Ik als atheïst ben gewoon een minderheid maar waar zijn mijn bijzondere rechten? Ik begrijp niet goed waarom Links binnen 50 jaar van Kerkelijke ontzuiling naar beschermheilige van kwalijke religieuze ideologieën is veranderd. In mijn ogen is Links het pad compleet bijster.

BingoGrubb
BingoGrubb23 apr. 2017 - 12:25

jammer dit is een gemiste kans. maar goed ik begrijp ook wel dat preken tvoor eigen parochie makkelijk is voor je. wellicht had je wat oog je op geenstijl kunnen openen. ik zelf probeer mijn beeld breed te houden daarom ben ik ook op gs te vinden en hier 2 leuke extremen die elkaar niks gunnen.maar ik begrijp dat je in de roerige periode hier nog niet aan wil en graag nog even in je eigen comfortzone blijft waar in jou werkelijkheid lekker makkelijk is. ik hoop dat zodra je de kracht hebt gevonden om wel de discussie aan te gaan je wel een stukje op de wat rechtsere media wil schrijven. want alleen maar praten met mensen die jou ideale delen ga jij op jou manier de wereld echt niet mee helpen en doet tegenwoordig alleen maar meer kwaad en zetten ook nog eens vaak de deur naar extremen op een kier

1 Reactie
BingoGrubb
BingoGrubb23 apr. 2017 - 12:30

ik snap het besluit ook niet echt ik las veel reactie onder je stuk dat ze respect voor je hadden dat je dit deed. ik vond je gister best wel een vrouw met ballen. het is makkelijk om maar met je zelf in gesprek te blijven. het is moeilijk en vergt kracht om je punt duidelijk te maken als het publiek niet de zelfde visie deelt als jou.ik vond je gister dan ook heel moedig. ik weet niet wie er op jou heeft ingepraat maar wat jammer dit

Kepler
Kepler23 apr. 2017 - 12:12

Je zou je linkse ziek verkopen. Vreemd dat je dat overwoog. Toch heb je het wel over jezelf afgeroepen maar je naiviteit ben je in elk geval kwijt. Dat is op deze leeftijd ook wel goed. Welkom in het echte leven.

1 Reactie
malou3
malou324 apr. 2017 - 8:20

Is dit wel het echte leven :-)

Marcus C
Marcus C23 apr. 2017 - 11:50

Jammer hoor, had respect voor je gehad als je de confrontatie en discussie met andersdenkenden aan was gegaan. Nu weer veilig thuis tussen gelijkgestemden waar je alleen maar geluid uit 1 richting krijgt. Typisch...

3 Reacties
bob b.
bob b.23 apr. 2017 - 14:44

Lijkt me overdreven. GS of TPO zijn geen Joop. Heb daar nog nooit iemand meer dan twee hele zinnen zien schrijven.

C1953
C195323 apr. 2017 - 17:56

@Bob: Lijkt me overdreven. GS of TPO zijn geen Joop. Heb daar nog nooit iemand meer dan twee hele zinnen zien schrijven. Dat zou ik niet te snel zeggen Bob; drie zinnen, waaronder één hele.

Stanley_Higgins
Stanley_Higgins23 apr. 2017 - 18:10

Dat zegt vooral heel veel over jou Bob :D

Poezenmens
Poezenmens23 apr. 2017 - 11:12

Groot gelijk Anne Fleur. Waarom zou je je begeven in de holen van de Nieuwe Politieke Correctheid (patriottische correctheid) van Geert Wilders, Baudet met GeenStijl in hun kielzog. Het dient geen enkel doel.

1 Reactie
Hugeau
Hugeau23 apr. 2017 - 12:17

Inderdaad, want de beste stuurlui staan aan wal

pois
pois23 apr. 2017 - 10:09

Heel zwak! GS stelt zich op voor andere meningen en dat het nieuws van een andere hoek word benaderd. Je bent zo overtuigt van je gelijk, dan moet je toch andere kunnen overtuigen dat jouw perspectief op de samenleving de juiste is. Daarnaast krijg jij krijg je de kans om dit rechte forum van binnen uit aan te vallen. Dat je dit niet doet laat precies zien hoe bekrompen en bang linkse mensen zijn. Bang om de discussie en dialoog aan te gaan omdat je diep van binnen weet dat de realiteit anders is dat je linkse idealen.

4 Reacties
GMatth52
GMatth5223 apr. 2017 - 11:24

Anne Fleur Dekker heeft groot gelijk door (alsnog) niet voor Geen Stijl te gaan schrijven. Alleen door daar haar artikel te plaatsen zou zij dit extreem-rechtse haatblog legitimeren; zoals zij dit zelf terecht formuleert. Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd.

BingoGrubb
BingoGrubb23 apr. 2017 - 13:17

GMatth52 vraag uw zelfs eens het volgende af. wie zit er vol haat de persoon die een anders denkende een platform bied om haar mening te verkondigen of de persoon die niet graag met andere meningen geconfronteerd word.

Sonic2
Sonic223 apr. 2017 - 21:01

@ Pois Geenstijl gebruikt alleen linkse meningen om ze belachelijk te maken. Om ze door bijzondere agressieve PVV reaguurders in de grond te laten stampen. Een debat op hun manier dus. Waarbij hun eigen gedram leidend is en waar Anne Fleur zal worden neergemaaid. Ik heb het ook vaak met PVV aanhangers in real life. Dan ben ik genuanceerd over Wilders en zij vatte dat direct als steun op. De sympathie omkeren en iets aardigs zeggen over Klaver en Pechtold lukt dan niet.

pois
pois24 apr. 2017 - 11:08

@GMatth @ Sonic Ze krijgt een platform om anders denkende te overtuigen van haar gelijk. Als je gelijk hebt dan moet dit niet moeilijk zijn en stemmen alle GS reaguurders binnenkort GL Of je hebt geen gelijk en dan durf je de confrontatie niet aan.....

JStokx
JStokx23 apr. 2017 - 10:05

Ik had het wel stoer gevonden als je daar je mening had verkondigd. Beter dan voor eigen parochie preken, de linkse mens heb je toch al aan je kant.

Bachstra
Bachstra23 apr. 2017 - 10:01

Gemiste kans. Preken voor eigen parochie is natuurlijk makkelijker. Maar je geluid laten horen aan mensen die het met je oneens zijn. Daar is lef voor nodig. Elkaar toeschreeuwen vanaf de eigen kant van je gelijk brengt weinig tot niets. Bruggen bouwen wel maar dat is zoveel lastiger en vergt veel meer moed en wijsheid. Kijk alleen maar naar de USA. Het verschil tussen de vorige en de huidige president. We hebben bruggenbouwers nodig. Geen schreeuwers. Nogmaals: gemiste kans.

Alan B'Stard
Alan B'Stard23 apr. 2017 - 9:48

Nu heeft GS je precies waar ze je hebben willen: jij kruipt in de slachtofferrol terwijl zij jou de hand hebben gereikt. Dat zal je nog vaak voor de voeten worden geworpen.....

1 Reactie
Rocko
Rocko24 apr. 2017 - 11:46

Misschien. Is het werkelijk uitgesloten dat ze wat vers bloed in hun stal wilden halen?

Hrasvelgur
Hrasvelgur23 apr. 2017 - 9:32

"Een brede beweging op links kan dat wel, en daar zet ik mij graag voor in." Met wispelturige en zwakke mensen zoals jij is die linkse beweging enkel lachwekkender geworden en alles behalve breed. Werk eerst eens aan jezelf voordat je jezelf naar de voorgrond dringt en de autoriteit meent te hebben om anderen de les te kunnen lezen. Het is niet alleen jijzelf die een totaal pleefiguur slaat, maar ook alles en iedereen waar je (misschien) voor staat wordt meegetrokken in het slow motion treinongeluk dat jouw prutserige publieke aanwezigheid is. Maar het is wel vermakelijk. Dat dan weer wel.

2 Reacties
Voud Gespelt
Voud Gespelt23 apr. 2017 - 11:34

Dat krijg je wanneer je iemand met zo weinig levenservaring op een voetstuk hijst.

Josef K
Josef K23 apr. 2017 - 21:13

“Een brede beweging op links kan dat wel, en daar zet ik mij graag voor in.” Jammer, te laat geboren. Troost je, ik vond het ook altijd jammer de jaren 60 en 70 gemist te hebben.

Arvy
Arvy23 apr. 2017 - 8:56

Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd. Dus beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Als links en rechts aan het touwtrekken zijn en je sympathiseert met links, dan heeft die laatste partij er meer aan wanneer je aan de linkerkant mee trekt dan wanneer je aan de rechterkant het touw gaat duwen.

Zephyr2
Zephyr223 apr. 2017 - 8:22

Koud water vrees bij Fleur. Stel je voor dat GS redacteuren gewone mensen blijken te zijn? Was toch wel even schrikken toen je dat besefte. Beter ze op een afstand te houden en inhoudsloos verketteren. GS heeft een platvloerse en puberale stijl van schrijven maar ze ontzien daarin niemand. Deze week werd de voorzitter van de VVD door de mangel gehaald. Ook Wilders is er vaak bekritiseerd en ze strijden voor vvmu ook voor hen die GS verketteren.

2 Reacties
Alan B'Stard
Alan B'Stard23 apr. 2017 - 12:06

Pff: speelse kritiek op hun weinig kritische houding jegens GeenPeil was al voldoende om daar verwijderd te worden.

Irons
Irons23 apr. 2017 - 12:58

@Alan B'Stard Inderdaad, die ervaring heb ik ook. Had het niet van de heren verwacht.

Buzzer
Buzzer23 apr. 2017 - 7:48

3. Het gaat er niet om hoeveel mensen je bereikt, maar wie. De afgelopen weken heb ik ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen (waarvoor dank!). Mijn artikelen werden talloze keren gedeeld, DWARS-afdelingen zamelden geld in en honderden nieuwe mensen volgen me nu via Facebook en Twitter. Wat fijn voor je dat nu weer nieuwe volgers hebt via de media waaruit het bedreigingen naar je regende. gelukkig toch iets positiefs. Ik weiger clickbait te zijn voor de Telegraaf Media Groep. Dit mediabedrijf (waar GeenStijl onderdeel van is) is één van de drijvende krachten achter het normaliseren van (alledaags) racisme, seksisme en islamofobie in de media en daarbuiten. je komt zelf echter wel op voor de islam, een religie waar de vrouw zeer onvriendelijk bejegend wordt en dat vind ik nu weer hypocriet van je.

[verwijderd]
[verwijderd]23 apr. 2017 - 5:11

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
menage
menage23 apr. 2017 - 7:07

Urenlang vergadert, groot gevaar, man man, de aluminium folie mag weer uit de kast.

Voud Gespelt
Voud Gespelt23 apr. 2017 - 7:08

Misschien moet u óf minder films kijken óf ze niet zo serieus nemen.. 'maffiaesque platvorm' .. kom zeg. Overdrijven is ook een vak.

Jhonathan
Jhonathan23 apr. 2017 - 9:35

@ Hank Rearden 23 april 2017 at 07:11, Man man.... Groot gevaar?. Volgens mij is de wens de vader van uw gedachten. Maar die gedachten zijn uiteraard geen feiten.

Django3
Django323 apr. 2017 - 10:21

"Overdrijven is ook een vak. " Zie het als een roeping.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 apr. 2017 - 12:17

Chomsky is een taalwetenschapper/-filosoof. Daarbuiten is hij een Amerikaanse intellectueel met een mening.

jandebakker
jandebakker23 apr. 2017 - 19:15

@ Rearden Soit, als ik u zou vertellen dat 22-jarige blogger half Nederlands establishment uit kast kan lokken met paar tweets, U zoekt er teveel achter. Die artikelen over Dekkers zijn gewoon Click Bait en een stok om “links” mee te slaan. Het is de "journalistieke" vorm van: de zwakste schakel. I.p.v. moeite doen om je tegenstander aan te vallen op inhoudelijke punten zoek je gewoon op twitter naar iemand die onzinnige en/of makkelijk weerlegbare uitspraken doet en vervolgens richt je daar al je pijlen op. Je hoeft dan weinig moeite te doen maar bent wel verzekerd van een aantal topic's die gegarandeerd veel aandacht krijgen. Bijkomend voordeel is dat je daarmee ook de aandacht weghoudt van mensen die wel in staat zijn om hun visie met goed onderbouwde argumenten uiteen te zetten, en je dus geen moeite hoeft te doen om hier een inhoudelijke tegenreactie op te schrijven. De aandacht voor Dekker is de digitale vorm van de tactiek van Pownews om bij een demonstratie altijd op zoek te gaan naar de meest bijzondere personen.

jandebakker
jandebakker24 apr. 2017 - 10:19

@Hank Raerden [Uw reactie past overigens ook in dit kader, namelijk bagatelliseren.] U heeft mij door, ik werk stiekem voor de Telegraaf ;) Het klopt dat veel grote bedrijven een PR afdeling hebben die negatieve kritiek en imago schade moeten voorkomen. Ik zie alleen niet in waarom dit ook opgaat voor deze casus. Dekker vormt geen enkel risico voor GeenStijl dus er is geen enkele noodzaak om een strategie te ontwikkelen om met dit (niet bestaande) risico om te gaan. Ook een politiek motief lijkt mij overdreven omdat de columns van mevr. Dekker geen enkele electorale bedreiging vormen voor bijv. FvD of de PVV (haar kritiek op Baudet was gebaseerd op de uitspraak van een romanpersonage en een onjuist citaat, er was dus geenszins sprake van een diepgravende analyse van bijv. het partijprogramma e.d.). Daarnaast is de aandacht voor de tweets van mevr. Dekker is ook niet uniek. GeenStijl e.d. schrijven al jaren topics over extreme tweets of uitspraken van zowel uitgesproken linkse als rechtse mensen (ook als je een dag geen inspiratie hebt wordt er wel verwacht dat je een topic schrijft). Kortom: beïnvloeding van de media en publieke opinie door bedrijven en politieke belangengroepen gebeurt. Ervan uit gaan dat hier in dit geval ook sprake van is is alleen niet echt waarschijnlijk.

Minoes2
Minoes223 apr. 2017 - 2:57

Ik heb nog niet een stukje op GeenStijl gelezen. Ik voel ook geen enkele aandrang daartoe.. Dus ja, ik kan je wel begrijpen...Waarom zou je na alle ellende nog een beetje aan zelfkastijding gaan doen?

10 Reacties
Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...23 apr. 2017 - 7:50

Als u niks gelezen heeft, hoe kunt u dan oordelen?

Engineer2
Engineer223 apr. 2017 - 9:36

Om eens met een andere doelgroep in discussie te kunnen gaan? In plaats van alleen maar met de gebruikelijke ja knikkers?

BingoGrubb
BingoGrubb23 apr. 2017 - 13:29

hoe kan je oordelen over iets wat je niet gelezen hebt? bijzonder en dan wel een mening hebben er over. komt wel dommig over hoor. als iemand die als jaren ook op gs stukje lees kan ik u vertellen dat gs iedereen een zelfde behandeling bied. maar omdat u kennelijk alleen media leest die over geenstijl schrijft ben u alleen bekend met de gemaakte frames door linkse media. ik zou zeggen probeer het eens en ben niet bang. er zit bagger tussen maar die vind je overal. lees het iet met een gekrompe blik maar om inzicht te krijgen in de mensen en stand punten waar u het niet mee eens bent

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 21:10

Minoes: gut ja, ik heb de Nachtwacht ook nog nooit gezien, maar vind het een afschuwelijk schilderij... Geef toe dat het grappig is! Maar nu serieus: waarom toch de noodzaak om iets moreel te veroordelen, zonder te weten waar je het over hebt? Vind je dat nou zelf ook niet een beetje vreemd?

Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 4:14

Het is simpelweg een keuze... Ook mijn tijd is beperkt, evenals mijn energie. Ik heb geen zin in scheldpartijen, a-sociaal gedrag of taalgebruik. Daar word ik niet vrolijk van en het voegt m.i. niets toe. Als ik een artikel lees is het via andere media...en dan reageer ik daarop zoals ik dat doe, of niet... Aangezien ik veel van die lieve mensen hier ook tegenkom is er voor mij geen enkele noodzaak.. .. Ik kijk ook weleens naar WNL, is ook niet direct mijn richting of naar RTLZ terwijl ik geen aandelen bezit, dat is op zich het probleem niet. Maar heb geen enkele behoefte aan zelfkastijding...

Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 4:18

Toevoeging. Ik heb nooit iets over GeenStyl op zich gezegd, enkel op artikelen gereageerd op inhoud......En, maar dat terzijde, ik was voor het Oekraïne referendum bijvoorbeeld en dan maakt het me niet uit wie het mogelijk heeft gemaakt en met welke redenen... ook die keuze maak ik zelf...en dat vond ik dus een goede keuze en goed argument...

menage
menage24 apr. 2017 - 7:51

Wat de boer niet kent betekent vaak dat je elke dag andijvie eet.

Molly Sweet2
Molly Sweet224 apr. 2017 - 12:10

Minoes: 'Ik heb geen zin in scheldpartijen, a-sociaal gedrag of taalgebruik.' Eh... Je leest nooit GeenStijl, zeg je, en toch weet je dat er wordt gescholden, a-sociaal wordt gedaan en dat er iets mis is met hun taalgebruik. Welnu, ten eerste KUN jij dat niet weten, volgens jou zelf, want je leest het dus nooit, en ten tweede is dat inderdaad niet wat er op GeenStijl gebeurt. Conclusie: jij leest het niet omdat je jezelf hebt wijsgemaakt dat je weet hoe daar geschreven wordt. Je hebt jezelf achter een vooroordeel verscholen om de waarheid niet te hoeven onderzoeken. Dat wat jij jezelf hebt wijsgemaakt klopt absoluut niet, maar toch hou je daar liever aan vast dan dat je zo eerlijk bent om toe te geven dat je dus een vooroordeel hebt ten opzichte van iets dat je niet kent, nooit onderzoekt, maar waar je wel een heel negatief oordeel over hebt. Ik vraag je nogmaals: vind je dat nou zelf ook niet een beetje vreemd?

Minoes2
Minoes224 apr. 2017 - 12:49

menage Haha ; Daar behoed jij me toch wel voor! Ik weet dat ik op je kan rekenen..

Minoes2
Minoes226 apr. 2017 - 7:34

Ik heb mezelf niets wijs gemaakt. Het zijn anderen die mij wijs gemaakt hebben met letterlijke citaten en het letterlijk afdrukken van artikelen die op geenStijl zijn verschenen inclusief dus de reacties daarop en de mensen die in de media zijn verschenen en waarmee... Dan heb ik mijn buik al vol...om maar eens bij de boer te blijven... Dat recht eigen ik me in deze toe. Er zijn grenzen aan wat een maag kan verwerken...en aangezien ik al last heb van een overdaad aan maagzuur die mijn gezondheid kan bedreigen lijkt het mij gezien het kostenverhogend aspect daarvan voor de gezondheidszorg niet wenselijk...

rbakels
rbakels23 apr. 2017 - 0:30

Inderdaad, je bent uiteindelijk maar een "resource" voor de Telegraaf Media Groep. Er zit business in haat, dus exploiteren de gewetenloze (of wanhopige?) zakenlui dat, misbruik makend van de vrijheid van meningsuiting. Volgens mij is Wilders uiteindelijk ook niets anders dan een marketing-concept. Bolkestein kwam ooit met de doctrine dat alles mag (en "moet") wat meer kiezers oplevert. Toen bijna de hele VVD-top door had dat Rita Verdonk een brokkenpiloot was, bleef hij haar steunen. In het zakenleven kwam ik niet half zoveel cynisme tegen. Maar daar moet een bedrijf wel aan z'n reputatie denken, en tegenover het tuig dat GeenStijl leest niet. Ik mag ook in herinnering roepen dat De Telegraaf fout was inde Tweede Wereldoorlog. Lang leefde de gedachte dat je ze daar niet eeuwig mee moet achtervolgen, maar als ze zakelijk brood blijken te zien in radicalisering blijkt het bruine verleden van deze krant plotseling weer zeer relevant. Het vervelende is dat de boodschap van deze extremisten ook doordringt tot meer weldenkende lieden. Zo denken heel veel mensen dat er inderdaad structureel iets mis is met de islam, en een gematigde islam niet bestaat. Ik zag met eigen ogen dat dit niet waar is. . De radicalisering van moslimhaters en moslims gaat overigens hand in hand. Als ze serieus werk willen maken van terrorismebestrijding moeten beide kanten worden aangepakt.

5 Reacties
Perro caliente
Perro caliente23 apr. 2017 - 7:22

Generaliseren en iedereen de mantel uitvegen! En natuurlijk een groot applaus voor jezelf, top man.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194723 apr. 2017 - 8:03

Welke krant in WO II was dan goed meneer Jansen?

Hrasvelgur
Hrasvelgur23 apr. 2017 - 10:35

Frits Jansen is een egomane autist, dat mag toch wel duidelijk zijn. Een praatgroep met andere mentaal uitgedaagden lijkt mij een betere plaats voor dit heerschap, zodat u en ik verschoond blijven van zijn zelfingenomen narcistische uitspattingen van betweterigheid en kortzichtigheid. Zelden iemand gezien die zo vol van zichzelf is en zo overtuigd is van zijn eigen interessantheid. Ik raad aan om zijn bijdragen ongelezen voorbij te scrollen, dat doe ik ook in 90% van de gevallen.

Engineer2
Engineer223 apr. 2017 - 15:43

@Heasvelgur: u leest nig 10% begrijp ik? Respect voor u :)

Josef K
Josef K23 apr. 2017 - 21:15

Die man heeft geen gevoel.

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen23 apr. 2017 - 0:15

Ja, actie is reactie. Als je het ene stelt zal een ander er iets tegenover stellen. Hoog van de toren blazen geeft veel tegenwind. Waar ik mij aan stoor is dat Nederland zo'n beetje is verzand in een links-rechts denken waardoor het normale verstand ver te zoeken is. Als beide kampen zich zo opstellen leidt dat tot confrontaties. Elke waarheid zal dus opnieuw bevochten moeten worden. Ik hoop alleen dat de nijd zich niet zo erg ophoopt dat er geen oog meer is voor diegene(n) die er mee heen lopen...

Pater
Pater23 apr. 2017 - 0:14

Dekker, meid, neem een paar weken vakantie. Al het goede gewenst.

Exaci
Exaci22 apr. 2017 - 23:15

Who cares.....

Jetze2
Jetze222 apr. 2017 - 22:47

Ego-centrisme... Maar waar draait de wereld om?

smit2
smit222 apr. 2017 - 21:41

Ik wens AFD oprecht veel succes met haar pogingen in de publieke ruimte te blijven en daarna met het proberen een baan te bemachtigen. Ik zou iemand die in zo'n korte tijd zoveel kansen verkwanselt niet meteen serieus nemen

3 Reacties
rbakels
rbakels23 apr. 2017 - 0:17

Ik zou iemand die uiteindelijk de goede keus maakt zeer serieus nemen.

menage
menage23 apr. 2017 - 7:13

@Frits Tot zover je natuurlijk niet weet wat de keuze morgen weer zal zijn.

Voud Gespelt
Voud Gespelt23 apr. 2017 - 11:40

Daan. Racisme, discriminatie en fascisme zijn zeer beladen termen, u maakt er container begrippen van. Sarire, sarcasme en ironie zijn betere termen om GS te omschrijven. Of anders tendentieus en ongefundeerd. Mag ook.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen22 apr. 2017 - 21:37

Als Geenstijl extreem-rechts is, heeft iemand een linkje naar een extreem-rechts artikel op Geenstijl? Eentje maar.

12 Reacties
Pater
Pater23 apr. 2017 - 0:15

Het tegendeel zou lastig zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens23 apr. 2017 - 6:05

Wat dacht je van geenstijl.nl, je hoef alleen de website te openen.

kindval
kindval23 apr. 2017 - 7:29

Daan...beetje makkelijk antwoord...geef nou een een paar voorbeelden, moet toch niet zo moeilijk zijn?

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 8:40

Berend: en je ziet de reacties op je vraag. Ja, men weet heel zeker dat het een extreemrechtse website is maar nee, men kan niet een voorbeeldje geven. Laat maar zitten dus, want dit heet in goed NL gewoon een vooroordeel. Deze mensen kennen de website niet, maar het oordeel staat klaar hoor - vooral gebaseerd op wat anderen zeggen, dus. Hele enge politieke stromingen zijn op die manier aan de macht gekomen, door het volk aan te moedigen vooral zelf geen kennis te nemen van feiten, maar het woord van anderen te geloven. Levensgevaarlijk en gillend dom. Maar goed. Laat maar zitten.

Stanley_Higgins
Stanley_Higgins23 apr. 2017 - 8:42

Kortom, het lukt Daan dus weer eens niet :D

Tigerlilly
Tigerlilly23 apr. 2017 - 9:36

Je ziet Berend... Geen enkel artikel weet men te noemen en slechts twee reageren zonder een artikel te kunnen noemen. De èèn heeft maar liefst tot 2.15 zitten zoeken en de ander zelfs na een doorwaakte nacht tot 8.15,

DaanOuwens
DaanOuwens23 apr. 2017 - 10:26

@ kindval Ik geef gewoon antwoord. Hij stelt een vraag, hij krijgt een antwoord. Zo gemakkelijk is het. Open gewoon de website. Dan heb je voorbeelden van hedendaags fascisme. Moeilijker kan ik het niet maken.

kindval
kindval23 apr. 2017 - 11:12

Daan...weer te makkelijk en weer geen voorbeelden....

harry6
harry623 apr. 2017 - 11:42

DaanOuwens – 23 april 2017 at 12:26 @ kindval Ik geef gewoon antwoord. Hij stelt een vraag, hij krijgt een antwoord. Zo gemakkelijk is het. Open gewoon de website. Dan heb je voorbeelden van hedendaags fascisme. Moeilijker kan ik het niet maken. Zwaktebod. Hij vraagt 1 voorbeeld, en u blijft in gebreke. Zoals voorspeld.

Irons
Irons23 apr. 2017 - 13:09

Mijn hemel.... GeenSteil = GeenStijl. rascist = racist. pfff, terug onder de wol..

bob b.
bob b.23 apr. 2017 - 14:51

Je kijkt maar ziet het niet. Het zijn niet de artikelen maar de reacties. Die maken dat daar zo'n rioollucht hangt.

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 16:54

Daan... Wees nou eens een vent, zoals Alfred dat zegt, en geef gewoon je ongelijk eens toe. Heb ik jou nog nooit zien doen. En je hebt toch wel eens ongelijk? Toch? Nou dan. Laten we ophouden met al deze haat en boosheid, en laten we eens gaan praten met elkaar. Ik meen het bloedserieus. Doe je mee?

Voud Gespelt
Voud Gespelt22 apr. 2017 - 21:08

Het is uiteraard makkelijker om voor de eigen doelgroep te schrijven. Wel een gemiste kans. Beetje eelt op de ziel kan geen kwaad.

DaanOuwens
DaanOuwens22 apr. 2017 - 20:51

Geen Stijl is inderdaad een extreem rechts haatblog. Weinig doordacht om het plan op te vatten daarvoor te schrijven maar wel weer verstandig daarvan af te zien. Het idee dat de grotendeels extreem rechtse reaguurders open zouden staan voor een links geluid en dat daardoor een zinnige discussie zou ontstaan is ook iets te optimistisch. En die conclusie kan ook getrokken worden naar aanleiding van de bijdragen van extreem rechtse burgers hierop joop. Deze groep kiest vooral voor het creëren van de eigen feiten en op basis daarvan uitspreken van veroordelingen en het doen van discriminerende uitspraken. Extreem rechts is niet bezig met maatschappelijke problemen. Kortom exact dezelfde stukjes kan Dekker ook schrijven op Joop om deels dezelfde reacties te krijgen als op geen stijl met als voordeel dat het niet voor de hand ligt dat ze in de rug aangevallen wordt door een redactie die van hetzelfde gebrekkige niveau is als de reaguurders. Het is pas echt dom om niet op domme besluiten terug te komen.

2 Reacties
rbakels
rbakels23 apr. 2017 - 0:40

"Extreem rechts is niet bezig met maatschappelijke problemen." Dat is een doordenker. GeenStijl is een verachtelijk bedrijf, maar ze verdienen wel geld en betalen belasting (hoop ik). Wilders en consorten suggereren wel dat ze bezig zijn met maatschappelijke problemen. Nee, Wilders "levert" bar weinig, maar ik vermoed dat hij nog steeds hoopt de eerste dictator van Nederland te worden. Hij is al zover gevorderd dat ook VVD en CDA "rechtsaf zijn geslagen" en veel "Wilders in de wijn" hebben gedaan. . In de loop van de geschiedenis zijn meermalen dictators binnengehaald alsof ze Sinterklaas waren. Ze stellen orde op zaken zonder politie geneuzel. Maar na verloop van tijd ontsporen ze altijd, allen zitten ze dan zo vast in het zadel dat ze alleen met een revolutie nog weg te krijgen zijn.

Buzzer
Buzzer23 apr. 2017 - 7:42

Geen Stijl is vooral een reclamemachine, hoe meer hits hoe beter voor de inkomsten. Ik kom er nooit, interesseert me geen ruk hoe en wat die wezels schrijven.

Krek.
Krek.22 apr. 2017 - 20:44

Je hebt helemaal gelijk, Fleur. Ze hebben sowieso geen respect voor je, maar zijn alleen geïnteresseerd in jouw teksten als klikaas en om hun reageerders nieuw kanonnenvlees te bieden. Ik heb ooit geprobeerd om 'een ander geluid' te laten horen als gastschrijver op een extreem rechts blog. De stem van de rede. Zonde van de energie. Ze kauwen je op, laten al het zuur dat ze in zich hebben op je los en kakken je uit.

2 Reacties
LieverNiet
LieverNiet22 apr. 2017 - 22:30

Leest u de reacties onder het artikel op GeenStijl eens. Daar zie ik vooral gefrustreerde mensen, op zoek naar een beetje hoop en met de tendens veel over de problemen met de islam te praten. Ik zie daar geenszins extreem-rechts. Onder de reaguurders zit zowel intellect als hopeloze gevallen, net als hier. Laten we vooral niet gaan doen of elke puber een vrouwenhatende nazi is.

DaanOuwens
DaanOuwens23 apr. 2017 - 10:28

@ LieverNiet Als ik deze tekst kort samenvat. Het is een extreem rechtse haatblog. Maar jij wil liever extreem rechts, geen extreem rechts noemen. Dat laatste is nogal merkwaardig.

harry6
harry622 apr. 2017 - 19:57

AnneFleur maakt er wel een beetje een potje van de laatste maanden. Groenlinks, geen succes geworden , optreden bij Pauw, geen succes geworden , GeenStijl columnist, geen succes geworden. En dan heb ik het maar niet over die ongelukkige tweets, en het gejammer over T.Baudet.

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 8:35

Gejammer over Baudet? In jouw optiek is Baudet fileren tot de ware Baudet zichtbaar is, gejammer? En ga je nu aan mij vragen wie dan wel de ware Baudet zou zijn? Ik zou zeggen, lees de artikelen waarin Baudet en zijn FvD wordt gefileerd.

harry6
harry625 apr. 2017 - 11:07

Vuurrood 23 april 2017 at 10:35 U jammert al net zo over Baudet, merk ik.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2017 - 19:36

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Engineer2
Engineer222 apr. 2017 - 23:03

Erwin, beginne over de eu...het kan tegenwoordig onder vrijwel elk bericht om dat brussel er moedwillig een zooi van maakt. Maar onder dit bericht de eu er bij halen? Reageer nu eens gewoon en leg me uit waarom je dit doet?

Pater
Pater23 apr. 2017 - 0:24

"het niet bestaande neoliberalisme in Europa" Wat een merkwaardig, wereldvreemd idee. De sociale markteconomie in W-Eur. is de afgelopen 25 jaar geleidelijk vervangen door net anglosaksische model. Miljoenen hebben flexbanen of zijn gevlucht in het ZZP-schap, het aparte tarief voor de hoge inkomens is verdwenen, het ontslagrecht is uitgekleed evenals de WW, de nutsbedrijven zijn geprivatiseerd. " dan koopt men blijkbaar liever de Telegraaf. Ze hebben de strijd om de nieuwsconsument dan gewoon gewonnen." Waar heb je het over? Geen krant heeft zo veel abonnees verloren als de Telegraaf. Daar hoor jij denk ik niet bij, want je verhaal over het niet bestaande neoliberalisme is gewoon de oude Telegraaf-taal.

harry6
harry623 apr. 2017 - 8:14

Erwin Lamme – 22 april 2017 at 21:36 Verder is mijn inschatting dat het gros van de 20 miljoen moslims in Europa inmiddels wel begrijpt dat zaken als godslastering en vrijheid van meningsuiting doodnormaal zijn Wegkijkerij weer. Er moeten nog steeds cartoonisten/politici enz. bewaakt worden 24/7. Vertel dit soort verhaaltjes aan de nabestaanden van de Charlie Hebdo redactie.

BertrandRussell
BertrandRussell22 apr. 2017 - 19:35

Respect voor een moedige keuze. Het is aan de reacties hieronder te zien dat je er veel stijlloze reaguurders mee tegen de haren instrijkt, maar dat lijkt me een teken dat het ook een goede keuze is.

1 Reactie
Jhonathan
Jhonathan22 apr. 2017 - 21:29

@ JVerheijen 22 april 2017 at 21:35, U maakt het allemaal veel groter dan het is.

North
North22 apr. 2017 - 19:34

Het is onvoorstelbaar hoe Links, Rechts mag blijven verketteren en demoniseren. Dit terwijl kritiek op Links, al meteen als 'eng' wordt gezien. Gelukkig kan Rechts er wel om lachen. Jammer voor dit Linksmeisje, dat ze de kans kreeg om het tegendeel te bewijzen, dit terwijl haar kennis en kunde over welk onderwerp behalve de zieligheidsindustrie, mij totaal vreemd is. Ze kreeg de kans te laten zien dat Links ook voor volwassenen kan zijn. Maar ze liet die liggen. Jammer. Daar is ook alles mee gezegd. Doei.

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp22 apr. 2017 - 19:22

Jammer, zelfs oldskool reaguurders als De Koreaanse Slet, necrosis en goktrommel vonden je helemaal top!

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 8:44

Nou, daar kun je dan blij mee zijn als de door jouw genoemde lieden je helemaal top vinden.

Nico de Mus
Nico de Mus23 apr. 2017 - 13:16

@Vuurrood 23 april 2017 at 10:44 Aha jij bent er ook zo eentje die de hele dag stiekem daar zit te lezen.

EricDonkaew
EricDonkaew22 apr. 2017 - 18:54

Ik dacht aan een grap van GeenStijl omdat Anne Fleur zich in haar eerste stukje leek te bedienen van het woord 'fappenderwijs', wat toch een typische GS-term is en niet een van een vrouw en zeker niet van iemand als Anne Fleur Dekker. Ik heb een dergelijke reactie ook op het GS-forum geplaatst. Wat me intrigeert is waarom zij eerst wel, en vervolgens toch niet met GS in zee gaat. Er moet in die tussentijd iets gebeurd zijn. Bij voorbeeld contact met iemand die het haar heeft afgeraden. Past het bij nader inzien toch niet in haar carrièreplanning? Hoe je het wendt of keert, GS heeft haar wel de hand toegestoken. En dat is in deze tijd van toenemende polarisatie toch lang niet verkeerd. Ik lees GS ook wel en had Anne Fleur erbij prima gevonden. Thierry Baudet naar Joop zou dan een welkome uitruil zijn, nou ja, zijn broer (of neef?) schrijft hier al, dus zo'n grote stap zou dat in polderland niet eens zijn.

harry6
harry622 apr. 2017 - 18:42

Ik zou GeenStijl niet extreem rechts noemen. Politiek incorrect, dat wel, en dat vind ik nu het mooiste van GS. Dat geluid hoor je niet veel namelijk. Verder een gemiste kans, maar een actie als deze past wel bij het beeld van jou.

2 Reacties
johannn2
johannn222 apr. 2017 - 21:14

harry , Noem er maar op los. Dat is jouw pakkie an. Je kunt op zo eindeloos veel manieren "politiek incorrect" zijn. Leg eens uit waarom die van GeenStlijl zo mooi is. Waarom is politiek incorrectheid volgens jou kennelijk zo politiek correct? Een 'gemiste kans' noem jij het. Zo'n beetje zoals een probleem tegenwoordig een uitdaging heet?" ,

rhizoma
rhizoma23 apr. 2017 - 0:58

Politiek incorrect! Hangt de kalender van 1998 nog in je huis ofzo. Geen stijl is politiek ubercorrect 2017 hoor.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...22 apr. 2017 - 18:41

Jammer, de mensen op GS stonden er voor open en vinden het oprecht jammer dat je je bedacht hebt. Grappig hoe GS open staat voor een ander geluid...

2 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet222 apr. 2017 - 20:48

'Grappig hoe GS open staat voor een ander geluid…' Dat vond ik nou ook zo mooi aan hun uitnodiging. Er zijn veel teveel kampen en er wordt veel te weinig onderling gecommuniceerd. Hier lag een kans. Maar Anne Fleur wil niet. Zo jammer. Wat me opvalt is hoeveel mensen dat hier erg jammer vinden. Een signaal, wellicht, voor deze redactie om ook zoiets te proberen?

Rocko
Rocko23 apr. 2017 - 22:24

@ Molly Mee eens. Vind ik al tijden een gemis hier. Ik denk ook niet dat het alsnog gaat gebeuren.

Jhonathan
Jhonathan22 apr. 2017 - 18:32

Dat je op je beslissing terugkomt, is prima en wellicht een verstandige keuze. Het kan zo maar zijn dat de wat minder flexibele linksers je belagen, immers zei je zelf: "links kan helemaal nergens om lachen. Rechts wel". Maar je moet er nu wel voor gaan waken dat je niet altijd maar een ander de schuld gaat geven van je eigen keuzes. 'Welkom terug'.

Het is Wat2
Het is Wat222 apr. 2017 - 18:03

Kort samengevat schrijf en praat je liever alleen met mensen die het hartgrondig met je eens gaan zitten zijn. Jullie tegen de boze buitenwereld. Erg laf en zwak! Als je verder wilt komen in dit (coalitie)land zal je ook (juist!) met andersdenkende in gesprek moeten gaan, dat je hier nu vanaf ziet maakt je totaal ongeloofwaardig in elke toekomstige discussie. En hoewel er uiteraard ook de nodige bagger tussen de reactie zal staan op GeenStijl, zitten er ook genoeg inhoudelijke en goed doordachte reacties, waar je wat mee kunt, tussen. Dat je er voor kiest hier voor weg te lopen geeft aan dat het je niet om dialoog en/of oplossingen gaat maar dat je ook gewoon ongefundeerd wilt schreeuwen, hetgeen je andere verwijt.

Cogito ergo Sum
Cogito ergo Sum22 apr. 2017 - 18:01

Beste Anne Fleur ...een beetje meer zelfreflectie zou je volgens mij toch echt verder helpen dan maar weer uitsluitend anderen de Zwarte Piet toe te spelen. Enerzijds noem je jouw eigen stukjes (niet altijd even inhoudelijk en genuanceerd, veel grote, emotionele woorden en zelden gespeend van aanvallen op of verdachtmakingen van personen die andersdenkend zijn dan jij) "kritisch" en anderzijds veeg je de aan jou gerichte reacties zonder onderscheid op een hoop en zet je ze weg als een "hetze". Even verderop in jouw bovenstaande betoog zeg je binnen 1 alinea dat het je er niet om gaat hoeveel mensen je bereikt, maar wie, om er vervolgens prat op te gaan hoeveel steun je hebt gekregen, hoe vaak je bent gedeeld en hoeveel volgers je erbij hebt gekregen in de afgelopen weken. Je bent geëngageerd; da's heel goed. Maar hoe zet je die geëngageerdheid in? Wat wil je met jouw "kritische" stukken bereiken? En hoe zou je dat kunnen bereiken? Waarom heb je het niet bereikt? Waarom heb je bij de andersdenkenden niet alleen gehoor gevonden maar ook hoon? Aan wat allemaal ligt dat nu echt? Waarom ben je nu al zo teleurgesteld in die andersdenkenden dat je dan maar besluit de dialoog met die kanten van het politieke spectrum als zinloos te bestempelen en niet meer te zoeken? Wat denk je zonder die dialoog nog te kunnen bereiken inzake het verwezenlijken van jouw politieke idealen? Waarom is het je daarentegen al wel gelukt om applaus van jouw "linkse" vrienden te krijgen? Waarom hecht je na een aantal voor jou duidelijk moeilijke weken (en dat snap ik heel goed) uitsluitend daar nog maar waarde aan? Wat denk je van jouw (jullie) idealen te gaan verwezenlijken als je uitsluitend hen bereikt en de anderen niet? Als je alleen maar vanuit de Ivoren Toren van het eigen gelijk de rest diskwalificeert? Gaat het je nu daadwerkelijk om de strijd ter verwezenlijking van jouw idealen of toch vooral om het podium, een aandachtige eigen parochie en om hun applaus? En waarom trapte je toch zo makkelijk in die "aloude loverboy truc"? Beste Anne Fleur, hoe geëngageerd ben je nu echt?

1 Reactie
johannn2
johannn222 apr. 2017 - 21:27

Cogito, Jij stelt: " Enerzijds noem je jouw eigen stukjes (niet altijd even inhoudelijk en genuanceerd, veel grote, emotionele woorden en zelden gespeend van aanvallen op of verdachtmakingen van personen die andersdenkend zijn dan jij) “kritisch” en anderzijds veeg je de aan jou gerichte reacties zonder onderscheid op een hoop en zet je ze weg als een “hetze”." Kun je wat voorbeelden noemen? Op deze wijze is het nogal gratuite. Jj stelt: " Even verderop in jouw bovenstaande betoog zeg je binnen 1 alinea dat het je er niet om gaat hoeveel mensen je bereikt, maar wie, om er vervolgens prat op te gaan hoeveel steun je hebt gekregen, hoe vaak je bent gedeeld en hoeveel volgers je erbij hebt gekregen in de afgelopen weken. " ? Het een sluit het ander per se niet uit. Jij zegt: " Gaat het je nu daadwerkelijk om de strijd ter verwezenlijking van jouw idealen of toch vooral om het podium, een aandachtige eigen parochie en om hun applaus? En waarom trapte je toch zo makkelijk in die “aloude loverboy truc”? " En: " Beste Anne Fleur, hoe geëngageerd ben je nu echt?" Waarom óf..óf..? Het is, als het goed is, beide. Het lijkt me toch, dat engagement niet zonder sociaal kader, zeg maar positief respons, gaat. Zoek het eens op in het woordenboek. .

Frank Straathoff
Frank Straathoff22 apr. 2017 - 17:59

Jemig, als je zo'n kans krijgt om verbinder te kunnen zijn op een gigantisch podium als GS met miljoenen lezers, dan laat je dat toch niet lopen? Ik snap haar tegenargumenten wel, althans dat denk ik te snappen want ga er maar voor staan, maar dan nog? Liever preken voor een kringetje gelijkgestemden... Ik vind het apart. Had graag gezien hoe een Joop-columniste het op GS doet en dan vooral haar bevindingen na pakweg een half jaar te vernemen. Zou zo maar tegen kunnen vallen natuurlijk maar dan stop je alsnog. Niet geprobeerd is ambitieloos. Als Anne Fleur ergens maatschappelijk relevant zou kunnen zijn - en dat wil ze volgens mij toch (?) - dan laat je zo'n 'ones in a lifetime' kans niet lopen. Nou ja, ik vind het jammer, verder niks.

3 Reacties
johannn2
johannn222 apr. 2017 - 21:30

Frank, Ik snap je argument wel. Maar je kunt ook op het verkeerde p[odium terecht komen. .

Frank Straathoff
Frank Straathoff23 apr. 2017 - 8:42

@johannn Eens, maar als het meestgelezen blog van Nederland 'het verkeerde' podium zou zijn, vanwaar dan de overwegend sportieve reacties van de GS-redactie maar ook van de GS-reaguurders over het vertrek van Anne Fleur? Ik denk dat het niet makkelijk zou zijn geweest voor haar, maar zeker niet onmogelijk. Ze had haar geluid kunnen laten horen en de GS-redactie zou nooit hebben toegestaan dat Anne Fleur zou worden afgemaakt door de GS-community. En mocht het onverhoopt gewoon niet werken met haar geluid op een rechts blog, dan hadden ze haar een eervolle aftocht gegund. Is vaker gebeurd met columnisten die niet uit de verf kwamen. Een bijzondere carriere-move van deze mevrouw.

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 8:45

Johannn: als je argumenten goed zijn, sta je NOOIT op een verkeerd podium. Waar jij het over hebt is preken voor eigen kerk, iets dat links hoofdzakelijk alleen nog maar lijkt te willen, ja. En de rest van de wereld wordt weggezet als extreemrechts. Sjonge, wat een open mind en zo, wat een sociale houding zeg... Maar ga lekker door met haten, vriend, en sta nergens anders voor open dan dat wat je allang weet. Vernieuw niets, hou jezelf lekker op dezelfde plek: je absolute gelijk. Uh-uh.

ArnoldX
ArnoldX22 apr. 2017 - 17:54

Je kent de volgende stelling toch wel ? 'If you can't beat them, you better join them' ! Gemiste kans, verandering gaat makkelijker van binnenuit dan als roepende aan de spreekwoordelijke zijlijn.

Rara4
Rara422 apr. 2017 - 17:54

Ik vind het wel wispelturig. GeenStijl, toch niet. GroenLinks, opgezegd. Pauw, daar heb ik ook van geleerd, etc.

1 Reactie
LieverNiet
LieverNiet22 apr. 2017 - 22:41

Het leven is eenvoudig als het altijd de schuld van een ander is. Tot er niemand meer over is om de schuld aan te geven.

Puin Ruimer
Puin Ruimer22 apr. 2017 - 17:53

Het aloude gezegde 'Eerst denken dan doen' is hier van toepassing. Ook als je zo in de war bent over de 'grote wereld' als Anne Fleur. Veel goedbedoelde energie van haar gaat verloren omdat ze in haar eentje opereert en veel haast heeft om de wereld te veranderen. Ze kan zich beter aansluiten bij Greenpeace of Milieudefensie om van het kader wat daar aanwezig is te leren.

Piet de Geus
Piet de Geus22 apr. 2017 - 17:32

Een dansende derwisj zou nog misselijk worden van zoveel gedraai.

5 Reacties
Jhonathan
Jhonathan22 apr. 2017 - 19:22

@ Piet de Geus 22 april 2017 at 19:32, :)

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 apr. 2017 - 21:00

Ach een pirouette meer of minder. Ik vind de hyperbole schrijfstijl hinderlijker.

Hamid2
Hamid222 apr. 2017 - 21:47

Ja, Piet die kent zijn Karl May....

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 apr. 2017 - 10:42

Kara Ben Nemsi I presume?

Piet de Geus
Piet de Geus23 apr. 2017 - 15:50

"die kent zijn Karl May" En ook de andere klassiekers: Anne Fleur draait sneller dan haar schaduw.

Perro caliente
Perro caliente22 apr. 2017 - 17:13

Mmm, de reaguurders op Geenstijl reageerden overweldigend positief en velen verwelkomde haar als een nieuw fris geluid. Weinig haat en veel positiviteit wat mij eigenlijk wel verbaasde. Ik denk dat Anne Fleur bezweken is onder de druk van haar eigen achterban en dat is een gemiste kans denk ik. Wederzijds respect en de dialoog aangaan, hoe moeilijk het vaak ook is, getuigd van lef en visie om deze planeet voor iedereen leefbaar te houden. Maar niets is natuurlijk zo veilig als je eigen achtertuin waar je met het hek op slot alle invloeden van buitenaf die je niet aanstaan kan buitensluiten.

2 Reacties
harry6
harry622 apr. 2017 - 18:44

Perro caliente 22 april 2017 at 19:13 Mmm, de reaguurders op Geenstijl reageerden overweldigend positief en velen verwelkomde haar als een nieuw fris geluid. Weinig haat en veel positiviteit wat mij eigenlijk wel verbaasde. Dit was zeker zo. De meeste reaguurders waren oprecht benieuwd wat ze te melden had. Ik eigenlijk ook, want tweetjes versturen kan iedereen.

Loebkesman
Loebkesman22 apr. 2017 - 18:55

@Perro "Mmm, de reaguurders op Geenstijl reageerden overweldigend positief...." Dat klopt en nu zijn de reaguurders teleurgesteld maar zij blijven beschaafd. GS extreem rechts? Hou het maar op gewoon rechts. Ik had al geen hoge pet van Anne Fleur. Wat laat zij zich kennen hier.

Molly Sweet2
Molly Sweet222 apr. 2017 - 17:12

Groot gelijk Anne Fleur: het is zoveel makkelijker om te proberen mensen te bereiken die het toch al roerend met je eens zijn. Een activiste die probeert een boodschap te verspreiden onder een groot publiek - het idee alleen al. Liever, zoals iemand hieronder ook opmerkt, preken voor eigen kerk. Er verandert niks door, maar iedereen is het tenminste roerend met je eens. En die kick is toch wel lekker. Jammer meid, ik had je graag je mening zien verkondigen in een omgeving die er wat van kon leren. En dat meen ik. Nu komt jouw activisme niet erg ver, wel? Want als je niemand probeert te overtuigen van je standpunten, ben je dan wel een activiste? En wie probeer je te overtuigen als je het enkel hebt tegen mensen die het al met je eens zijn?

2 Reacties
tiswat2
tiswat223 apr. 2017 - 8:04

lekker denigrerend ook vind je zelf ook niet

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 16:33

Tiswat: bedoel je dat mijn reactie denigrerend is? Hahaha, lieverd toch, mag een beetje kritiek op links nu ook al niet meer? Tismewatzeg...

Henk Grijze
Henk Grijze22 apr. 2017 - 17:11

Lieve Anna Fleur. Stormfront. Neo-nazies. NVU. Dat is extreemrechts. Geenstijl is een schijtlollige website zoals men dat volgens mij noemt. Soms ijzersterk op sommige onderwerpen. Soms ronduit debiel. Maar extreemrechts? Ik denk dat dat de natuurlijke associatie is voor andersdenken van mensen die extreem op de linkerflank zitten. Zoals een Anna Fleur. Prettig weekend allemaal.

1 Reactie
harry6
harry623 apr. 2017 - 8:25

Henk Grijze – 22 april 2017 at 19:11 Maar extreemrechts? Ik denk dat dat de natuurlijke associatie is voor andersdenken van mensen die extreem op de linkerflank zitten. Zoals een Anna Fleur. Hier heeft u de kern te pakken. Gelijk iedereen in de extreem rechtse hoek plaatsen, dat is een extreem links trekje. Kom je hier ook veel tegen.

Drents Bartje
Drents Bartje22 apr. 2017 - 17:09

Stukjes voor het AD schrijven geen optie?

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 8:43

Nee, daar schrijft Wierd Duk al. Overtref die maar eens met rechts geblaat.

Palladium
Palladium22 apr. 2017 - 17:08

"Bovendien vroeg TMG me niet omdat ik nou zo leuk kan schrijven maar omdat ze door mij in te kapselen me wél de mond hadden kunnen snoeren, wat hen eerder niet was gelukt. " oh...my...God. Want Anne Fleur is het grote gevaar voor Rechts Nederland, en dan werd haar tenminste de mond gesnoerd? Als er iets is wat Geen Stijl karakteriseert is het wel dat ze weinig serieus nemen, en ze zijn jou morgen weer vergeten (op je opmerking dat het blog extreem-rechts is ga ik maar niet in, heb je wel eens gezien hoe Wilders daar belachelijk wordt gemaakt?). Die zijn helemaal niet bezig om jou "in te kapselen" Ik weet dat je ster snel gerezen is de afgelopen maanden maar, zoals met in de topsport zegt, aan de top blijven is het moeilijkst. Ik hoop voor je dat je bij Joop onderdak vind.

ruma ankka
ruma ankka22 apr. 2017 - 17:04

Jammer. Preken voor eigen parochie is ook niet alles. Hier op Joop krijg je ongetwijfeld meer bijval maar het is voor beide kanten goed om uit de eigen informatiebubble te stappen. Ik kijk ook nu en dan op GS en wat ik hier node mis is de zelfspot die gs wel heeft.

CriticalToQuality
CriticalToQuality22 apr. 2017 - 16:58

Haha je had iedere week een kutstuk kunnen tikken en lachend factuurtjes kunnen sturen. Om vervolgens, als het zou klappen, daar verslag van kunnen doen op Joop.nl. Je had de perfecte dubbel agent kunnen zijn, maar je ziet het niet. Lekker blijven roepen in deze echo chamber!

Meta Foor3
Meta Foor322 apr. 2017 - 16:37

daar is jeugd voor : experimenteren en alle hoeken zien; karakterverdiepend en veelbelovend voor de komende toekomst. Van Anne Fleur gaan we nog veel horen , maar eerst wat meer de neus stoten

menage
menage22 apr. 2017 - 16:37

Tjaa, preken voor eigen koor is natuurlijk makkelijker. Jammer alleen dat je daarmee nog steeds niemand overtuigd, want dat is alleen veren in elkaars achterste steken. Veel geluk ermee, ik vond het wel een stoere actie, jammer. Nu is het weer vanaf de zijlijn naar elkaar roepen dat het allemaal kut is wat de ander doet.

Voice of Reason
Voice of Reason22 apr. 2017 - 16:36

"De tienduizenden mensen die vandaag in Keulen de straat op gingen tegen de fascisten van Alternatieve Für Deutschland laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om ons wél te verenigen en een vuist te maken." Over het algemeen hebben FvD en PVV stemmers een enorme hekel aan denk. Maar je ziet geen tienduizenden PVV en FvD aanhangers op straat om daar een vuist tegen te maken. Waarom niet? Ik kan niet voor alle FvD/PVV aanhangers spreken, maar ik denk dat die mensen toch wel respecteren dat een politieke partij die geen wetten overtreed gewoon recht heeft om te bestaan.

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 8:48

Over het algemeen hebben FvD en PVV stemmers een enorme hekel aan denk. Maar je ziet geen tienduizenden PVV en FvD aanhangers op straat om daar een vuist tegen te maken. Omdat die er niet zijn? Of omdat die daar veel te lui voor zijn? Of omdat zij te dom zijn om te begrijpen waar Denk, PVV en FvD voor staan? En dus hun enige reactie is vanuit de luie stoel "gaat boven mijn pet het zal wel"?

Voice of Reason
Voice of Reason23 apr. 2017 - 18:33

"Omdat die er niet zijn?" Je denkt dat de PVV (na de verkiezingen de 2e partij van Nederland) geen tienduizenden aanhangers heeft? Dat zegt veel over jou.

Vuurrood
Vuurrood24 apr. 2017 - 8:21

Voice: Je denkt dat de PVV (na de verkiezingen de 2e partij van Nederland) geen tienduizenden aanhangers heeft? Dat denk ik niet. Ik beweer dat zij te lui of te dom zijn.

Voice of Reason
Voice of Reason24 apr. 2017 - 21:25

Want alleen een genie kan met een bord in de hand en eventueel een extra bord voor de kop zijn straat op gaan... Was weer een prettig gesprek Vuurrood.

Hank2
Hank222 apr. 2017 - 16:35

Dit verhaal is erg herkenbaar voor mensen die al een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Trek je niets aan van al het gelul Anne Fleur, je hebt de juiste keuze gemaakt. Ga vooral zo verder.

Voice of Reason
Voice of Reason22 apr. 2017 - 16:33

"veelgelezen extreemrechtse haatblog....Dit mediabedrijf (waar GeenStijl onderdeel van is) is één van de drijvende krachten achter het normaliseren van (alledaags) racisme, seksisme en islamofobie in de media en daarbuiten....Mijn stukken zouden terecht komen tussen ranzige posts die erop gericht zijn om links kapot te maken, moslims neer te zetten als het absolute kwaad en vrouwen te degraderen tot lustobject" Overdrijf je nu niet een héél klein beetje?

2 Reacties
Loebkesman
Loebkesman22 apr. 2017 - 19:00

@voice. Anne Fleur heeft de zwarte band in overdrijven.

Robert Coster
Robert Coster22 apr. 2017 - 19:39

Mijn gedacht. Geenstijl is walgelijk banaal, maar ik zou ze niet wegzetten als zijnde extreemrechts. Ik ben juist van mening dat Geenstijl de laatste maanden juist verlinkst. De harde rechtse kern is allang vertrokken, wat rest is een verzameling puisterige pubers en een handje vol vaste reaguurders die elkaar ook in de haren vliegen en dan met vol-idioot Joris aan het roer die het zooitje moet modereren. Toetsenbord-ridders van de bovenste plank, dat zeker, maar ik betwijfel ten zeerste of er daadwerkelijk extreemrechtsen aanwezig zijn. Die vindt men veel eerder op andere fora met een serieuze insteek.

RobSon2
RobSon222 apr. 2017 - 16:33

Ow, en nu trouwens graag weer over inhoudelijke onderwerpen schrijven, in plaats van over je eigen persoon.

RobSon2
RobSon222 apr. 2017 - 16:32

Jammer. De lezers aldaar leken er voor open te staan, gezien de reacties op de aankondiging. Zo erg lijken ze dus ook weer niet te zijn. Een gemiste kans wat nuance daar naar binnen te brengen wat mij betreft.

Spraakwaterval
Spraakwaterval22 apr. 2017 - 16:30

Wat een ongelofelijke kneus ben je dan.

Gerda rozendal
Gerda rozendal22 apr. 2017 - 16:20

Uw geharnaste taal zou daar ook volkomen misplaatst zijn. GeenStijl grossiert in gevatheid, humor, historisch besef, taalvondsten en literaire kwaliteiten als intertekstualiteit. Daar kunt u echt niet aan tippen mevrouw. Let wel: ik heb het over de vorm, niet over de inhoud.

7 Reacties
harry6
harry622 apr. 2017 - 18:09

Verdomd goed weergegeven! Ik vind de stijl daar ook altijd vrij bijzonder. Let wel, de stijl, niet altijd de inhoud.

Molly Sweet2
Molly Sweet222 apr. 2017 - 19:45

Mee eens: de stijl van die lui is origineel, spitsvondig en simpelweg hartstikke fris. Het getuigt van intelligentie. Ben het evengoed met de inhoud niet altijd eens, maar dat heb ik hier bij Joop ook. Maar bij GeenStijl valt wel meer te lachen.

Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 11:56

Molly: Mee eens: de stijl van die lui is origineel, spitsvondig en simpelweg hartstikke fris. Het getuigt van intelligentie. De grap van het jaar. GeenStijl en dat er dit van vinden. Of ben jij nu sarcastisch in de overtreffende trap?

Molly Sweet2
Molly Sweet223 apr. 2017 - 16:32

Vuurrood: 'De grap van het jaar. GeenStijl en dat er dit van vinden. Of ben jij nu sarcastisch in de overtreffende trap?' Ik heb een spiksplinternieuw ideetje voor je, Vuurrood. Iets heel nieuws voor in jouw leven, iets waar je nog veel aan zult hebben in de toekomst. Wil je weten wat het is? Komt-ie: Heb eens respect voor een andere mening. Gaaf idee he? Dat je niet iedereen met totale minachting behandelt alleen maar omdat ze iets zeggen dat jij nu eenmaal anders bekijkt? Wauw! Gewoon een beetje vriendelijk blijven en snappen dat jouw mening, net als elke mening, ook maar subjectief is. En zo. Een beetje positiviteit en een beetje mensliefde, en je komt een heel eind. Schei toch eens uit met al dat haten, man. Word je er nou zelf ook niet hartstikke moe van, van al die emmers, bakken vol, met negativiteit in je leven? Pffffff... Geloof me, Vuurrood, ik bedoel dit hartstikke positief. Wij moeten met z'n allen echt eens ophouden met haten. Mee eens? Doe je mee?

Gerda rozendal
Gerda rozendal23 apr. 2017 - 16:32

@Vuurrood http://www.hpdetijd.nl/2017-01-30/lachen-om-zwarte-humor-is-teken-intelligentie/ http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/waarom-sarcastische-mensen-slimmer-zijn-en-jou-slimmer-maken/article-normal-622249.htmluur http://www.standaard.be/cnt/dmf20120704_030 http://www.jobat.be/nl/artikels/waarom-grappige-mensen-slimmer-zijn-dan-de-rest/

Vuurrood
Vuurrood24 apr. 2017 - 8:25

Molly: Respect voor GeenStijl? Dat moet ik opbrengen? Je hoeft GeenStijl helemaal niet te haten. GeenStijl roept gewoon afkeer op. Gerda: Ja en? Moet ik ook van jouw respect hebben voor GeenStijl? Wat dacht je zelf?

Gerda rozendal
Gerda rozendal24 apr. 2017 - 15:41

@ Vuurrood Gerda: Ja en? Moet ik ook van jouw respect hebben voor GeenStijl? Wat dacht je zelf? Wat ik zelf dacht, is dat het me de hoogste tijd lijkt dat u uw naam maar eens moet veranderen: van Vuurrood naar Witheet.

Bensel2
Bensel222 apr. 2017 - 16:17

Jammer, toont dat je onzeker bent van je zaak. Want je durft niet met volle overtuiging je zaak te bepleiten. Daarnaast is je laatste argument vrij lachwekkend: als je ze niet kunt overtuigen, waar je tegenstanders wel komen, waarom zou je ze wel kunnen overtuigen ergens waar ze niet gaan komen? Het hele morele verhaal van je kunnen we nu wel als ongeloofwaardig beschouwen. De 'tegenpartij' nodigde je uit, je accepteerde (je had de eerste 2 punten ook vooraf kunnen bedenken, voordat je op de uitnodiging in ging) En in plaats van toenadering zoeken, zoals (extreem)links zo vaak bepleit, zet je een stevige dolk in de rug. Dat is gewoon moreel verwerpelijk. Nu blijkt dus, dat Geenstijl betrouwbaarder en toleranter is, dan een Anne Fleur Dekker. Goed gedaan hoor!

Muxje3
Muxje322 apr. 2017 - 16:12

Erg zwak. 1) Ten eerste zoek je veel te veel achter TMG en die zogenaamde haatcampagne van ze. Ten tweede sta je wel erg zwak in je schoenen als je door hen in laat kapselen en de mond laat snoeren met een column op Geenstijl. Tenzij je meent dat je legitimiteit bij je medestanders verliest door voor TMG te schrijven. Dat zou kunnen en ik kan me goed voorstellen dat vooral dit voor jou de doorslag gaf, maar het zegt meer over die medestanders dan over Geenstijl. 2) Beetje zelfoverschatting: de bijdragen van een enkele columnist, die bovendien nog maar net in medialand komt kijken, gaat echt niets veranderen aan de legitimiteit van een blog of het gebrek daar aan. Zeker niet als het om een tegendraadse columniste gaat. Niemand zal na het lezen van een bijdrage van jou op GS tot de conclusie komen dat het eigenlijk wel om een genuanceerd en beschaafd clubje gaat. En daar zitten ze ("we", mag ik wel zeggen) zelf ook echt niet op te wachten. 3) Daar heb je deels gelijk: je gaat vermoedelijk niemand op Geenstijl overtuigen, ook al is gebleken dat men daar best voor goede argumenten te vatten is. Maar waarom zou je dan in je eigen bubbel blijven hangen? Die lui van DWARS, de FNV en de rest van links Nederland ga je ook niet overtuigen, want dat zijn ze al. Misschien hoop je ze te mobiliseren of "de ogen te openen", het zal wel... maar dan nog is het afslaan van die plek als columniste een gemiste kans voor jezelf. Want in je eigen bubbel ga je jouw argumenten nooit scherp slijpen, daarvoor moet je echt in debat gaan, en dat doe je niet met mensen die het toch al met je eens zijn.

Nijntje2018
Nijntje201822 apr. 2017 - 16:08

Als het al waar is... Je gaat in op een uitnodiging voor een orienterend gesprek bij een mediabedrijf waar je al een overtuigd vooroordeel over hebt, daarna ga je vol met vooroordelen naar het gesprek, je hoort hen aan, zoekt vooral bewijzen dat je vooroordelen kloppen en vervolgens ga je je bevestigde vooroordelen publiceren. PS: Geenstijl.nl is niet lezenswaardig, dat ben ik met je eens.

Buzzer
Buzzer22 apr. 2017 - 16:02

Er ligt voor ons een grote taak: meer dan duizend jongeren sloten zich al aan bij Baudet’s partij en Wilders heeft aangekondigd volgend jaar in zestig gemeentes mee te willen doen aan de verkiezingen. -wie zijn ons? Wanneer u voor uzelf spreekt komt alles wat beter uit de verf, nu verschuilt u zich wat.

LieverNiet
LieverNiet22 apr. 2017 - 16:00

Jammer. Laten we de polarisatie maar weer verder gaan opdrijven. Heel erg jammer.

Cliff Clavin
Cliff Clavin22 apr. 2017 - 15:57

Goede beslissing. Analoog aan mijn eigen opvatting dat Jesse Klaver, cum ganz viel mutatis mutandis, nooit met de VVD in zee moet gaan. Ik mag je jeugdige onbesuisdheid, trouwens.

Thuru
Thuru22 apr. 2017 - 15:55

Dit mooie meisje heeft het weer mis. Telegraaf, TMG en mijnstijl zijn niet extreem rechts. PVV en FvD en Baudet zijn eveneens niet extreem rechts. Natuurlijk mag ze haar mening geven en de bedreigingen naar haar is of was ook not done, niet nodig en zeer onwenselijk. Het zou intressant geweest zijn als ze wel voor mijnstijl hebben geblogd. Maar goed iedereen zijn ding ja of nee.

15 Reacties
manic
manic22 apr. 2017 - 16:17

dit Mooie meisje heeft het helemaal goed ze is niet alleen mooi maar ook nog erg intelligent en nog belangrijker een mens en eentje met het hart op de goeie plaats en links mooier kunnen we het niet maken over de telegraaf onder welke steen heb jij gelegen ? de krant was in de tweede wereld oorlog al fout en extreem rechts , dat beleid is nog stees niet aangepast en dat geld ook voor de volledige telegraafdochter geen stijl ook ze extreem rechts als de pest PVV is zeker extreem rechts. Fvd en Baudet zijn en extreem rechts en zeer vrouw onvriendelijk

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 apr. 2017 - 16:32

Wat vind je van het uiterlijk van Weesie, van Jole, en anderen? Ik zou het wel handig vinden als je voortaan van alle personen die besproken worden jouw mening over het uiterlijk geeft, anders krijgt dat geven een vervelende bijsmaak. Die meneer die de vrouwen bij een tegendemonstratie tegen Wilders (met zijn dochter op de schouders) stond uit te schelden (jullie zijn vies), dat is GS ten voeten uit. Maar OK Betwetende Diepzuchters Zonder Bronnen is wellicht beter.

Hank2
Hank222 apr. 2017 - 16:38

Pardon? De Telegraaf, TMG en mijnstijl zijn niet extreem rechts? Als iemand dat in alle ernst schrijft, dan weet je gelijk wie je voor je hebt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin22 apr. 2017 - 17:02

In mijn wereldbeeld zijn die holen, en die holbewoners, wel degelijk ultra-rechts, of reactionair, of fascistoide - ze doen zich anders voor dan ze in wezen zijn, en velen trappen erin. Thuru, je mist de werkelijke agenda van die aapmensen. Geld, sensatie, disruptie, karaktermoord, infame verdachtmakingen, inconsequentie, slachtoffer-willen-zijn, en een onthutsende obsessie met geweld, wapens, doodslag en moord (i.g.v. GS en TMG) - dat zijn daar de drijfveren. Dan ligt het in de lijn der verwachting dat er veel mannen bij zijn, die heimelijk een heel grote angst voor vrouwen hebben, en deze veruitwendigen in de vorm van dominantie en seksisme. Dit verhaal is net zo oud als de mensheid zelve.

H.Witte
H.Witte22 apr. 2017 - 17:07

Wel een voedingsbodem voor ........of dat ook niet?

H.Witte
H.Witte22 apr. 2017 - 17:11

Hebben we het bij iemand van 23 nog over een meisje? Komt me toch wat denigrerend voor. Weinig respectvol.Een beetje Baudet-achtig, zal ik maar zeggen.

bob b.
bob b.22 apr. 2017 - 17:25

Links of rechts, extreem links of extreem rechts. Het hangt helemaal af van je eigen plek. Als je extreem rechts bent dan is rechts al gauw links. Ben je rechts dan is extreem rechts gewoon om de hoek.

Voice of Reason
Voice of Reason22 apr. 2017 - 18:29

"ze is niet alleen mooi maar ook nog erg intelligent " Waarop baseer je deze uitspraak?

LieverNiet
LieverNiet22 apr. 2017 - 19:27

@Cliff Misschien moet u eens wat minder complotdenken. GeenStijl is geen blog met een agenda, dat is wel duidelijk als u de stukjes leest. Ik word er een beetje misselijk van hoe u een hele verzameling rechtsgeorienteerde weblogs en politici wegzet als extreem, omdat hun mening u niet welgevallig is.

Palladium
Palladium22 apr. 2017 - 19:54

@Hank Volgens mijn definitie waren, pak hem beet, Hitler, de NVU en de KKK extreem-rechts, maar ik begrijp dat ik moet herijken: de Telegraaf past dus ook in dit rijtje. Wat moeten we doen als er helemaal niemand meer luistert? Het CDA er ook maar bij zetten?

nomen nescio
nomen nescio22 apr. 2017 - 19:59

@rene zieck. De vraag is onder welke steen u nog ligt. U hebt naast wat kennis over taal en punctuatie etc. ook een lesje historie nodig. 1 april 1943. Kranten die na die datum nog verschenen, zouden na de bezetting pas weer mogen verschijnen met een vergunning van de zuiveringscommissie. Dat waren 52 kranten, waaronder de Telegraaf. De zuiveringscommissie kwam tot 734 beslissingen ten nadele van de de betreffende beklaagden (kranten en schrijvers). Een daarvan was het verbod om de naam De Telegraaf te gebruiken. Dit naamsverbod werd in 1949 door de Raad van Beroep vernietigd. Het foute karakter van de Telegraaf was het gevolg van een machtsovername die je kunt vergelijken met wat de dictator Erdogan momenteel met Turkse media doet.

Voice of Reason
Voice of Reason22 apr. 2017 - 20:27

Klopt Bob. En als je extreem links bent dan kan je de PVV toch zomaar als extreem links zien.

Hamid2
Hamid222 apr. 2017 - 21:50

@ Rene, is die Tweede Wereldoorlog al niet voorbij?

harry6
harry623 apr. 2017 - 8:58

Cliff Clavin – 22 april 2017 at 19:02 In mijn wereldbeeld zijn die holen, en die holbewoners, wel degelijk ultra-rechts, of reactionair, of fascistoide – In UW wereldbeeld ja. Nuff said.

Vuurrood
Vuurrood23 apr. 2017 - 9:01

Nomen Nescio: Het foute karakter van de Telegraaf was het gevolg van een machtsovername die je kunt vergelijken met wat de dictator Erdogan momenteel met Turkse media doet. Meen je dat nu? De Telegraaf kreeg een verbod omdat zij de nazi's steunden. De Telegraaf was toen een ideaal propagandamiddel. De Telegraaf was verduiveld goed op de hoogte met wat er in de concentratiekampen gebeurde! Ook de Telegraaf maakte echter gebruik van de Neurenbergdoctrine "we hebben het niet geweten". Toe het verschijningsverbod werd opgeheven was er in de westerse wereld een hetze aan de gang tegen alles waar zelfs maar een linkse geur aan hing. Daarom duurde het tot ver in de jaren zestig voordat Hannie Schaft werd erkend als verzetsstrijdster. Daarom duurde het tot ongeveer 2013 voordat de moord op Russische gevangenen in kamp Amersfoort algemeen bekend werd. In die aanloop tot de koude oorlog kwam de Telegraaf de toenmalige regering goed van pas.

H.Witte
H.Witte22 apr. 2017 - 15:50

' Het gaat er niet om hoeveel mensen je bereikt, maar wie.' Ofschoon ik je keuze juist vind, lijkt het er toch op dat je vooral gaat voor 'preken voor eigen parochie'. Een dilemma.

5 Reacties
Eik2
Eik222 apr. 2017 - 16:06

Akkoord

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 apr. 2017 - 16:42

Denk je echt dat er ook maar 1 GS er is die na het lezen van wat voor post dan ook denk, 'verrek, ik zat fout' Dus je hoeft op GS geen tegenwind te laten waaien, want die waait over. Je kunt dan beter in een krant (maakt niet zoveel uit welke) schrijven.

harry6
harry622 apr. 2017 - 17:03

Tja het is schijnbaar makkelijker om van uit hier Baudet voor fascist uit te maken, en met dubieuze tweets te strooien. Ik vind het wel een beetje een zwaktebod, dat ze het niet doet. Jammer zelfs.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 apr. 2017 - 17:16

Met preken voor eigen parochie is prima geld te verdienen. En uiteindelijk draait het daar altijd om.

bob b.
bob b.22 apr. 2017 - 17:27

Inderdaad, pas op voor pamflettisme.

BARTOK81
BARTOK8122 apr. 2017 - 15:44

'Het is bijvoorbeeld ook een groot probleem dat SP’er Van Raak voor The Post Online schrijft.' Waarom is dit een groot probleem?

4 Reacties
Buzzer
Buzzer22 apr. 2017 - 16:00

Dat vraag ik me ook af, niet politiek correct vermoed ik volgens het denkpatroon van Anne Fleur.

Hank2
Hank222 apr. 2017 - 16:40

Gewoon punt 2 van haar stukje nog een keer lezen: daar staat het antwoord.

menage
menage22 apr. 2017 - 16:43

Dat is het niet. Want ene columnist houdt er vaak JUIST een andere mening of nuance op na dan de redactie. Ipv nagalmen wat er op een platform al gebeurt.

harry6
harry622 apr. 2017 - 17:05

Is het natuurlijk niet, alleen in de extreem linkse denkwereld misschien wel.

Max199x
Max199x22 apr. 2017 - 15:27

Jammer, ik keek erg uit naar het voetballen...

Mark Huysman
Mark Huysman22 apr. 2017 - 15:22

Juiste keus. Je kunt het tuig niet bestrijden vanuit hun eigen haat-honk.

9 Reacties
rabarber2
rabarber222 apr. 2017 - 17:05

Stel je voor dat je de dialoog aangaat.

Nico de Mus
Nico de Mus22 apr. 2017 - 17:23

!!Je kunt het tuig niet bestrijden vanuit hun eigen haat-honk.!! als jij het zegt ...eigenlijk dus helemaal niet

Piet van Vliet
Piet van Vliet22 apr. 2017 - 17:54

Zo tuig wat bestreden moet worden, omdat ze een mening hebben die u niet aanstaat. Dat noemen we fascisme.

EricDonkaew
EricDonkaew22 apr. 2017 - 20:13

Waarom niet? Het is zelfs de beste manier, denk ik.

Hamid2
Hamid222 apr. 2017 - 21:30

Hamas is tof, Maduro is zwaar okay, Hezbollah gaaf, maar GeenStijl is vreselijk fout. De overzichtelijke wereld van Mark H. in een notendop.

Mark Huysman
Mark Huysman22 apr. 2017 - 22:13

Ah! @Hamid gaat vooruit van 1 zin naar 2 zinnen. Ga zo door, misschien dat je er ooit in slaagt een argument te bedenken. @De rest: ga vooral zelf de dialoog aan met de puberende, vuilbekkende, vernederingsspecialisten van GS als je daar zin in hebt. Waarom zou AFD (of ik) dat moeten doen?

Hugeau
Hugeau23 apr. 2017 - 10:26

@Piet van Vliet Spijker op de kop. Grappig is het zo dat de verkondigers van het anti-facisme, het anti-racisme en de andere anti-dingen vaak eigenlijk zelf het fascisme, racisme (e.a.) toepassen om hun gelijk te willen halen tegen mensen die blijkbaar fascistisch of racistisch zijn. "Kijk naar hun! ze hebben een mening! Maar kijk niet naar mij, want al is mijn mening dat ik de mening van die anderen niet deel is mijn mening geen mening maar een feit en dus mag je niets zeggen over mij". Kinderlijk argument, een haat-honk beschrijven vanuit een persoonlijke haat en ze tuig noemen. Alles over 1 kam scheren, noem je dat links? @AFD Geenstijl een extreem-rechts blog? Vergelijk het eens met Stormfront.. dat is een openlijk racistisch blog. Dat je niet voor hun gaat schrijven snap ik, een priester gaat ook niet in de moskee staan. Ik ben niet rechts en niet links, ik vind dat mensen in hun waarde gelaten moeten worden en dat ze daarin vrij zijn om hun eigen mening te vormen. Daar waar het te dom is moet je er ook geen aandacht aan geven, maar op GeenStijl zitten voor zo ver ik weet genoeg mensen die de 'blog' lezen omdat er in Nederlandse kranten geen ruimte meer is voor goed onderzoeksjournalistiek en hoewel overal verkeerde aannames worden gemaakt en soms de brug naar realiteit ver te zoeken is slaan ze ook wel eens raak. Juist door het ontbreken van sommige regels zijn ze er in geslaagd om soms mensen wakker te schudden, die stroming is dat wat mij interesseert om stukken te lezen. Uit angst dat iets op geenstijl komt en mensen er een mening over gaan krijgen zullen mensen wellicht een juiste beslissing nemen. Zoiets is fijn om te hebben in de maatschappij en- hoewel er ook verkeerde kanten aanzitten - zorgt het er eerder voor dat mensen op het pad blijven dan ernaast stappen met gevolgen van dien. Op z'n minst gezegd is het een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving waarin je als zelf-claimend 'links' persoon juist een frisse adem doorheen kan laten stromen en voor gezonde discussies zorgen. Elk extremisme is fout in mijn ogen, links - rechts - religieus - en de juiste sturing hiervan kunnen wij als samenleving helpen door een podium te bieden aan mensen die aanzetten tot nadenken. Dit podium heb jij gekregen en afgewezen, dan tel je voor mij niet meer mee. Als je achter je eigen denken staat dan wil je juist die discussies daar waar er ruimte is. Je doet het niet als doel om je achterban te vergroten en om de wereld aan je te onderwerpen maar om een discussie op gang te houden en te zorgen dat mensen zelf gaan nadenken in plaats van meelopen met de rest. Hier heb jij je kans voor gekregen en ik had die als ik jou was met twee handen aangepakt. Groetjes!

ton14024
ton1402423 apr. 2017 - 17:38

Hugau ´´Op z’n minst gezegd is het een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving´´ Hé Bruma, lees je dit? Het zwarte schaapje hoort bij jouw club! Nee sorry, ik moet het CDA niet, maar blijf liever beleefd. Is altijd de betere keus voor de kneus.

Hugeau
Hugeau23 apr. 2017 - 22:39

Och jee je gooit me gelijk in een hoekje! Maar je hebt het verkeerd en verder: mijn politieke voorkeur houd ik voor mezelf, ik laat een ander ook vrij om te kiezen. In mijn ogen zijn het juist meerdere visies in de politiek die nodig zijn om iedereen scherp te houden, anders krijg je een beleid als in Turkije en daarvoor zou ik het land uitvluchten. Maar als je zelf actief de extreme kant opzoekt van een website als GeenStijl en daar de reaguursels uitvergroot van mensen die rare dingen roepen over bepaalde bevolkingsgroepen, geaardheden of een bepaald geslacht - en die mensen hierdoor dus meer serieus neemt dan de grote meerderheid die op een gepaste toon mee discussieert - dan ben je eigenlijk niets meer dan een sensatiezoeker die niet opzoek is naar de expliciete waarheid maar naar een storm in een glas water om zelf aandacht te krijgen. Ik vind persoonlijk het aantal extreme reaguursels beperkt, op youtube staan meer haatdragende comments onder willekeurige filmpjes waarbij een zwart of wit stelling naar voren komt dan hier of op geenstijl en de comments op youtube nemen we ook niet bepaald serieus. Er schuilen overal andersdenkenden die aandacht vragen door rare dingen te zeggen, daar moeten de platformen niet naar toe gaan schuiven. Die aandacht verdienen ze niet, en juist door die aandacht wel te geven door het expres op te zoeken biedt je de mogelijkheid voor extremisten om radicale acties te ondernemen omdat ze weten dat ze hierdoor aandacht krijgen, je moedigt ze alleen maar aan voor - in dit geval zelfs - eigen gewin. Wil je dat op je geweten hebben? Daarnaast plak je eigenlijk direct labels op mensen, enkel al omdat ze een website lezen, voordat je ze hebt kunnen aanhoren.. Ik dacht eerlijk gezegd hier mensen tegen te komen die niet bevooroordeeld zijn, staan voor het vrije woord en open staan voor een debat in plaats van te springen en te wijzen over een politieke voorkeur die ze denken af te kunnen lezen aan een aantal pixels op een scherm, die vanuit hun anonimiteit beledigen en over één kam scheren terwijl ze juist claimen dat niet te zijn. Reacties worden gecensureerd zodat ze beter passen in het debat, echter wordt dat bepaald door de ogen van enkele personen... moeten deze personen voor ons altijd bepalen wat we moeten doen? of schermen ze juist ten onrechte af waardoor het beeld vertekent en er een verwarring kan ontstaan. Volgens mij sluit je je enkel alleen maar verder af van de maatschappij zoals deze is en verdoem je jezelf om je te kunnen beschermen tegen de negatieve klanken uit de maatschappij - terwijl die juist zo belangrijk zijn om te kunnen bestrijden en aan te pakken om te zorgen voor een harmonie. Veel 'beledigende reacties' die ik lees op het internet hebben vaak een knipoog en een dosis humor nodig om te weten dat het onschuldig bedoeld is. Maar het zijn pixels, en uit pixels kunnen we maar beperkt de emoties bij verzinnen. Mensen die hoofdletters gebruiken zijn vaak kwaad, mensen die uitroeptekens gebruiken vaak enthousiast en mensen die veel vraagtekens gebruiken vinden dat hun vraag de vraag moet zijn om 42 als antwoord uit te kunnen krijgen. Verwijzingen worden verkeerd begrepen en stukken worden uit context gehaald om elders clickbait te verkrijgen zodat websites meer geld kunnen verdienen door de verhoging van bezoekers. Echt nieuws of nep nieuws telt niet meer mee, het gaat erom hoeveel mensen het aantrekt dus wie gaat nu nog spitten en delven in de waarheid? de waarheid is niet van belang als het platform het niet doet om de waarheid te verkondigen maar om geld te verdienen. Al met al blijven er dan nog enkele websites over waaruit je je eigen gedachten over moet gaan draaien om een mening te vormen. Niemand kijkt meer op tegen iemand met een goede studie omdat google dezelfde informatie kan verschaffen zolang je weet waar je naar moet zoeken.. ik heb in de loop der jaren enorm veel 'experts' gezien op elk gebied die zichzelf een studie hebben aangeleerd door op wikipedia een paar keer door te klikken. Ik mis de humor, ik mis de lach. Ik ben het zat om altijd maar iedereen aan te moeten horen hoe erg beledigd ze wel niet zijn doordat iets ver van hun vandaag is gebeurd waar ze het niet mee eens zijn of niet begrijpen. Er zijn zoveel dingen waar je je als mens beter om druk kan maken dan het probleem dat je huid niet dik genoeg is om veilig op internet rond te struinen. Zorg, onderwijs, politie, sociaal vangnet, pensioenen, economie.. maar die stukken worden minder goed 'betaald' omdat mensen daar zich niet meer voor interesseren, terwijl dat je raakt. Kijk naar het aantal views en reacties onder elk soort artikel en je zal vanzelf zien wat er blijkbaar ons meer aangaat..

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2017 - 15:13

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Josef K
Josef K23 apr. 2017 - 21:27

Goede vraag Boen.