Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Waarom houdt Tour de France nog vast aan rondemissen?

  •  
10-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rtl
Bij de Formule 1 zijn ze al verdwenen, de vrouwen die geen andere functie vervullen dan decoratie, een seksistisch fenomeen uit de vorige eeuw. In de Tour de France die afgelopen weekend weer van start is gegaan, figureren ze echter nog steeds. Is het niet tijd om daarmee te stoppen, wil RTL Nieuws weten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (80)

Hiltermann
Hiltermann17 jul. 2018 - 11:38

Vrouwen zijn een streling voor het mannelijke oog. Het zijn de mooiste aangenaamste wezens op aarde. Uitgezonderd de kleine groep waar mannen mee overhoop liggen bij scheidingen. Ontneem vrouwen en mannen niet het plezier dat we elkaar geven Heeft niets met seksisme te maken maar met respect en waardering voor elkaar.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jul. 2018 - 16:31

Het zal voor velen deze week de enige aanleiding zijn de rit uit te zitten! Ik heb hier eerlijk gezegd niet zo'n moeite mee als zij er zelf geen enkel probleem mee hebben. Anders moeten we mode-shows en alles maar afschaffen inclusief ijdelheid, en kunnen we beter allemaal in lompen gaan lopen.

koffieleut2
koffieleut212 jul. 2018 - 15:11

Iedereen mag hier wat van vinden. Ook de rondemissen. Dus als die er geen probleem mee hebben, dan heb ik dat ook niet. Zowel, dan direct stoppen hiemee.

Geesteman
Geesteman12 jul. 2018 - 10:28

Uiteindelijk zijn er heel veel voorbeelden van ergerlijk gedrag door vrouwen te vinden om ze visueel voorgoed uit het maatschappelijk leven te weren. Ik zie ook nog wel eens een tv reclame. Als ik religieus was zou ik me daar kapot aan ergeren.

Eric Minnens
Eric Minnens12 jul. 2018 - 5:33

95% van de reacties hier beneden vindt tondemisses leuk of ziet geen enkel bezwaar tegen dit verschijnsel. Ik vermoed dat dat tegen de bedoeling of verwachting van de redactie van Joop is, want waar zij eigenlijk nooit reageert op reaguursels, vond zij het nodig om dat nu eens wel te doen met de opmerking dat vrouwen geen ding zijn (zoals een plant) (en dus niet met een bos bloemen vergeleken mogen worden). Strikt genomen is het vergelijken van een vrouw met een bos bloemen geen seksisme. Want van discriminatie lijkt geen sprake. Maar in een wat ruimere definitie van seksisme (bijvoorbeeld van de VN) worden ook stereotiepe rollen van vrouwen (en mannen), of het neerzetten van 'genders' in zo'n rol, als kwalijk verschijnsel gezien. En zo'n rondemiss valt natuurlijk wel onder deze ruimere definitie. Joop heeft dus een punt. Een vrouw is meer dan haar uiterlijk of de decoratie (of een bos bloemen) waartoe rondemisses haar reduceren. Stoppen dus met die handel.

6 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens12 jul. 2018 - 5:35

tondemisses=rondemisses

W-74
W-7412 jul. 2018 - 11:21

Aha dan mogen dus functies als secretaresses, tandartsassistenten, verpleegkundigen en vroedpersonen ook niet meer door vrouwen worden beoefend want in dat geval zijn het stereotypen en dus kwalijk. Je moet je jezelf niet zo tegen anderen aan bemoeien en al helemaal niet tav vrije keuze die zij hebben om hun leven naar eigen inzicht vorm te geven. Heeft de VN daar ook nog wat over te zeggen: over de individuele vrijheid om n je leven gevrijwaard te blijven van bemoeizieke betweters? Tenslotte hebben we daar meer last van dan van rondemissen.

Eric Minnens
Eric Minnens12 jul. 2018 - 12:41

"Je moet je jezelf niet zo tegen anderen aan bemoeien" Oh? En wat doe jij dan? Waar ik mij tegenaan bemoei, wordt zeker niet bepaald door ene W-74. Ook al vertegenwoordigt hij de stem van de meerderheid. Maar godzijdank dus niet die van mij. Op de onzin over tandartsassistentes et cetera ga ik maar niet in. Stereotiepen? Al die beroepen worden tegenwoordig door mannen én vrouwen uitgeoefend. Verzin maar een andere stropop om je woede op te koelen. Vraagje: is met jouw ook een normaal gesprek mogelijk?

Eric Minnens
Eric Minnens12 jul. 2018 - 12:56

met jouw = met jou

doron
doron12 jul. 2018 - 14:54

Eric Minnens, Die vrouwen bepalen helemaal zelf wat ze wel of niet willen dragen/doen. Op onderstaande datum dacht je daar ook al anders over! 12 november 2017 at 04.46 Makkelijk voor jou om even terug te lezen.

Eric Minnens
Eric Minnens12 jul. 2018 - 19:23

@doron Hoe nu? Ik wil graag met iedereen een serieuze discussie aangaan, het liefst NIET op een ruzieachtige toon, maar die verwijzing van jou slaat echt nergens op. Op 12/11/2017 om 4:46 ging het over #Metoo. Geen enkele relatie met het huidige onderwerp! Mijn voornaamste stelling in die reactie was dat niet alle heteromannen ook hetetomanen zijn. Maar dat 10% al voldoende is om het idee te geven dat alle mannen zo zijn. (Dit eventjes voor de andere lezertjes om hun een ingewikkelde zoektocht in mijn profiel te besparen. Maar wie dat wil, mag het controleren.) Wat wil je met deze niet ter zake doende verwijzing bereiken? Dank zij jouw lullige beschuldiging moet ik nu een heel betoog houden om mezelf als het ware vrij te pleiten. Bedankt.

Paul!
Paul!11 jul. 2018 - 23:00

Grofweg de halve mensheid (M/V) voelt zich aangetrokken tot vrouwen, een aanzienlijk deel van die vrouwen vind het soms ook prettig om mooi en aantrekkelijk gevonden te worden. En vinden het daarom ook prettig zich daarop te kleden. En vind het soms prettig behoorlijk veilige situaties op te zoeken waarin zij zich kunnen laten zien. Die ronde missen worden bij mijn weten niet lastig gevallen, ze kiezen er zelf voor, ze worden met respect benaderd, dus wat is nu eigenlijk het probleem?

Lucas2000
Lucas200011 jul. 2018 - 21:14

Tsjongejonge, deze past echt in het rijtje onzin. Gewoon gastvrouwen, waar ze vaak zelf ontzettend van smullen (want aandacht op hoge hakken). Oh ja en bouwvakkers die een mooie vrouw nafluiten moeten ook al oppassen dat ze geen me too-tje aan hun broek krijgen. Het feminisme is werkelijk totaal doorgeslagen en mag van mij weer keihard onderuit worden gehaald. Terug naar de juiste verhoudingen aub!

Ozon
Ozon11 jul. 2018 - 19:21

Owh, ik moest even 2x het filmpje kijken, was de eerste keer even afgeleid door de mooie gespierde mannenbenen in een strakke outfit. De vrouwen hebben wat om naar te kijken, dus vooruit, uit oogpunt van gelijkheid mogen de mannen ook even ergens naar kijken. Zonder dollen, dit zijn toch gewoon leuke vrouwen in een leuke jurk die een gastvrouw rol vervullen? Laten we niet overdrijven. Dat in bikini over een auto rollen vond ik wat overdreven, maar hier is toch niets mis mee?

2 Reacties
Satya
Satya11 jul. 2018 - 21:11

Tuurlijk is hier niks mis mee. Persoonlijk vind ik er ook niks mis mee in die bikini. Moet iedereen zelf weten ze verdienen er leuk aan denk ik. Jij hebt je lieve glimlach vast ook weleens gebruikt, ik wel en ben ook niet vies van aandacht. De normaal flirts zijn toch leuk en kunnen tot leuke dingen gaan.

Lucas2000
Lucas200011 jul. 2018 - 21:15

Volledig mee eens. Absurde onzin inderdaad. Geheel vrijwillige keuze en ze houden van de aandacht (iets met natuur enzo). Kinderachtig gedoe.

Rara8
Rara811 jul. 2018 - 19:13

De dames willen toch graag rondemis zijn. Ik neem aan dat ze daar vrijwillig staan. Het is dan juist seksisme door te zeggen dat daar staan seksisme is. In de amstelgold race werden overigens rondemisters ingeschakeld met een “lekker kontje” www.onlinefietser.nl/amstel-gold-race-zoekt-ronde-mister/amp/ “De rondemister moet brede schouders, een lekker kontje, geschoren benen en het liefst een drie dagen baardje hebben. De laatste eis is dat hij goed kan zoenen” Ik heb toen niemand gehoord over seksisme. Meten met twee maten.

2 Reacties
Lucas2000
Lucas200011 jul. 2018 - 21:17

“De rondemister moet brede schouders, een lekker kontje, geschoren benen en het liefst een drie dagen baardje hebben. De laatste eis is dat hij goed kan zoenen” Dat is nu precies wat er mis is met het feminisme. Wel altijd het gezeur over de vrouwen, maar als de mannen het goed doen zijn de vrouwtjes niet thuis. Balans is te ver doorgeschoten. Terug naar het aanrecht aub. ;-)

Ozon
Ozon12 jul. 2018 - 9:28

@Lucas Jahoor, deze feminist geeft je bij deze toestemming om terug naar je aanrecht te gaan. In het vervolg hoef je het niet meer te vragen. ????

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos11 jul. 2018 - 17:49

Milde vormen van seksisme zijn gewoon leuk.

Andy40
Andy4011 jul. 2018 - 16:38

Ik zou willen voorstellen deze rondemissen een burka te laten dragen, blijkbaar vrouwelijker dan gele jurkjes. Burka's moeten mogen (overigens deels mee eens) want eigen keuze....maar deze gele jurkjes niet? kan iemand me dit uitleggen?

1 Reactie
B4
B411 jul. 2018 - 18:21

Burka's zijn verboden. Gele jurkjes niet. Wat valt er uit te leggen?

Satya
Satya11 jul. 2018 - 16:01

Ik heb er nooit een probleem mee gehad, nog niet eigenlijk want volgens mij word er nooit iemand gedwongen. Ik geloof dat deze vrouwen dit zelf leuk vinden. Ik heb er geen enkel probleem mee om als mooie vrouw gezien te worden, ik hoor weleens dat mensen mij aantrekkelijk vinden en hoop doet leven. Als ik me sexy (niet ordinair maar waarin ik zelf vind dat ik er aantrekkelijk uitzie) kleed is dat omdat ik dat wil.Ik vind de aandacht in de vorm van flirten een gedraait hoofd eigenlijk best leuk. Ik heb ook weleens dat ik een man of vrouw zie dat ik snel nog een keer kijk. Ik heb eigenwaarde en voel me op geen enkele manier Ik heb wel een probleem met mannen die sexy kleden als een uitnodiging zien of excuus om seksueel getinte opmerkingen te maken. Ik heb ook een probleem met vrouwen die denken dat ze mij moeten vertellen dat ik een laag zelfbeeld heb naar aanleiding van mijn kleding. Ik geef zelf aan wat ik wat ik wel of niet wil.

KnorretjeBig
KnorretjeBig11 jul. 2018 - 15:04

Alsof dames geen eyecandy in de vorm van heren in fluisterbroeken.

Hallahan2
Hallahan211 jul. 2018 - 13:49

Diegenen die hier tegen protesteren zijn vaak vrouwen die in geen 100 jaar tot rondemiss verkozen worden. Volgens mij staan ze er toch echt vrijwillig hoor!

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks11 jul. 2018 - 13:26

Omdat de TdF in een land met veel jeugdwerkloosheid deze jonge dames niet hun bijverdienste wil afnemen.

Tsjernodebiel
Tsjernodebiel11 jul. 2018 - 12:00

Laat die dames lekker hun gang gaan

jandebakker
jandebakker11 jul. 2018 - 11:29

Ik zag het item voorbijkomen op Rtl, Naar aanleiding daarvan had ik eigenlijk verwacht dat hier een gloedvol feministisch betoog zou staan over het recht van vrouwen om zelf te mogen bepalen wat zij dragen en dat een inperking van die vrijheid door de overheid of publieke druk onwenselijk zou zijn. Nu ik er over nadenk. Het valt mij op dat deze discussies altijd gaan over vrouwelijke modellen en nimmer over mannelijke modellen. Is dit omdat vrouwen minder goed kunnen omgaan met de confrontatie met knappere vrouwen of is dit een vorm van seksisme waarbij ervan uit wordt gegaan dat vrouwen i.t.t. mannen hier niet mee om kunnen gaan?

5 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus11 jul. 2018 - 15:44

"Het valt mij op dat deze discussies altijd gaan over vrouwelijke modellen en nimmer over mannelijke modellen." Wanneer heb jij dan mannelijke modellen een winnaar zien zoenen of 'verleidelijk' over een motorkap zien kronkelen?

jandebakker
jandebakker11 jul. 2018 - 20:04

@ Piet, de Geus Mannelijke ronde missen ben ik nog niet tegengekomen, alhoewel ik laats begreep dat de Amstel Gold race er wel een heeft. Op het gebied van marketing zijn er echter wel legio voorbeelden waarbij er schaars geklede mannen worden ingezet om een product aan de vrouw te brengen. Denk bijv. aan de coca-cola light en JIlz reclames, of de actie van een damesblad om een gigolo te verloten onder nieuwe abonnees.

Satya
Satya11 jul. 2018 - 21:22

jandebakker In 1 van de coca cola reclames zit een man met een heel mooi lijf. Ik zie dat ook weleens op het strand of zo en af en toe ook vrouwen. Is daar iets mis mee om toe te geven? Het gaat erom of je elkaar ook nog als meer ziet. Mijn ervaring de meeste mannen wel. Volgens mij is die aantrekkingskracht heel normaal. Af en toe zit er 1 tussen die helemaal niet naar je ogen kijkt en dan verlies ik elke intresse.

jandebakker
jandebakker12 jul. 2018 - 9:59

@Satya, Ik heb zelf geen enkel probleem met dergelijke reclames. Het viel mij gewoon op dat je mensen die moeite hebben met aantrekkelijke vrouwen zelden hoort als het gaat over reclames met aantrekkelijke mannen.

Piet de Geus
Piet de Geus12 jul. 2018 - 18:27

`Mannelijke ronde missen ben ik nog niet tegengekomen´ Omdat dat uitzonderingen zijn. Logisch dus dat de discussie doorgaans over vrouwen gaat.

Peterrr3
Peterrr311 jul. 2018 - 11:01

Is er een beroep waarin vrouwen oververtegenwoordigd zijn.... is het weer niet goed :-)

Ergo2
Ergo211 jul. 2018 - 10:59

Wat een trieste bedoening. Vrouwen die gaan bepalen wat andere vrouwen wel en niet mogen doen door druk op mannen te leggen. Met zulke medestanders heeft het feminisme geen vijanden meer nodig.

Paul250371
Paul25037111 jul. 2018 - 10:57

Het lijkt mij dat de ronde missen een niet te onderschatten functie hebben in de behoefte van de renner om als eerste over de streep te komen

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2018 - 10:48

Ik heb God Zelf maar even gemaild inzake deze kwestie, die kennelijk voor velen precair en netelig is - Zijn antwoord: "Beste Cliffie, Ik heb geen enkel bezwaar tegen borsten, billen, en de mogelijkheid om te zoenen, en dat kan ook niet, want Ik heb dit alles Zelf geschapen." Trefzekere en zeer humane logica.

3 Reacties
Joop den Uil
Joop den Uil11 jul. 2018 - 13:30

dan ben je selectief gaan shoppen....er zijn meer Godden , met een andere mening

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2018 - 17:54

@ Joop den Uil - welke Godheden heb je zoal op het oog? Ik bedoel: van elke levensbeschouwing kan een persoon een liefdevolle interpretatie tot de zijne maken, maar ook een narcistische en haatdragende. Ook een verward individu met een vergiet op zijn kop kan gaga worden en anderen in elkaar gaan slaan, omdat die hem al te hard uitlachen en vernederen. Ik bedoel maar.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jul. 2018 - 17:00

Joop Den Uil, Laat Gods water over Gods akker vloeien! Altijd goed!

Eric Minnens
Eric Minnens11 jul. 2018 - 10:45

De prijsuitreiking. Het is allemaal zo geformatteerd, iedere dag een pak van hetzelfde laken. Steeds ook weer die champagnefles. Ik voel me net als die Bibelebonse mensen die met een Bibelebonse lepel Bibelebonse pap krijgen ingegoten. Een beetje je variatie zou in onze verbibelebonzende samenleving een verademing zijn.

Noah Mechanicus
Noah Mechanicus11 jul. 2018 - 10:39

Hier wordt zoals zo vaan seksisme verwart met seksuele expressie waar niets mis mee is. Seksuele aantrekkingskracht is geen kwalijke zaak en moet zonder bezwaar gebruikt kunnen worden op een manier als deze, bij reclames, maar ook bijvoorbeeld bij allerlei andere functies. Vrouwen of mannen die er zelf voor kiezen hun deels gegeven maar zeker ook met veel investering in zichzelf verkregen seksuele aantrekkingskracht te exploiteren, want dat willen en doen ze toch echt zelf, hebben daar alle recht toe maar verdienen ook bewondering. Het is hetzelfde als iemand die zijn of haar gegeven zangtalenten benut die ook veel investeren in ontwikkeling en exploitatie daarvan vereist. Het geldt ook bij sportieve of artistieke benutte talenten. Seksisme is het wanneer een vrouw (of man) om niets anders dan diens sekse minderwaardig behandeld of achtergesteld wordt. Daar is hier geen sprake van.

Starter2
Starter211 jul. 2018 - 9:51

Prima, gewoon laten staan. Het doet niemand kwaad en seksistisch kan je het al helemaal niet noemen.

Grietje Genot
Grietje Genot11 jul. 2018 - 9:43

Het probleem zit, zoals altijd, tussen de oren. Van degenen - welteverstaan - die menen dat als een vrouw er uitziet als de natte droom van een bepaald soort smakeloze, groezelige mannen, zij rolbevestigend in de weer is. Maar dat is al lang niet meer zo. Nee. Die dame links, bijvoorbeeld, werkt doordeweeks als hoogleraar privaatrecht en is om het andere weekend 'dominatrix' in een sm-club. Dat zie je zo, daar kan geen twijfel over bestaan. Alsof 't een schande is om ook eye-candy te zijn. Je moet wel erg ijzerenheinig zijn - of d'r uitzien als een slonsje, wellicht - om dat anno nu nog te menen. Lang leve women's lib: wij bepalen zelf wel hoe, of wanneer en op welke wijze.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2018 - 13:15

@ Grietje Genot - je bijdrage stelt me gerust. Ik zag namelijk ook direct dat de dame ter linkerzijde het arbeidsprofiel heeft dat jij beschrijft. Het is niet iedereen gegeven om uit een foto af te leiden wat iemand in het dagelijks (en nachtelijke) leven voor bezigheden heeft; laten wij tweeën hierom mild zijn in ons oordeel. Ik voeg dan nog toe dat de vrouw rechts, die zo smachtend naar de winnaar opkijkt, en geniet van het geurbouquet der feromonen dat opstijgt uit diens zwetende sprinterslijf, aan het promoveren is op de werken van Gilles Deleuze en Félix Guattari, "L'Anti-Oedipe" (1972) en "Mille Plateaux" (1980). In haar dissertatie tracht zij een brug te slaan tussen deze boeken en het televisiewerk van Tommy Cooper, Benny Hill, en Wim T. Schippers. Zo zie je maar weer: men moet niet te vlug willen zijn met oppervlakkige oordelen over sexisme, cyclisme, racisme, fascisme, marxisme, en alcoholisme.

Jamie3
Jamie311 jul. 2018 - 15:34

+1 Geen speld tussen te krijgen.

Bernie2
Bernie211 jul. 2018 - 9:16

Persoonlijk heb ik helemaal niks met vrouwen die suggestief en tweedimensionaal op kalenders worden gepleurd, op autoshows op de verchroomde uitlaten zitten of de onsmakelijk uitpuilende bobbels van wielrenners ter linker en rechter zijde komen opleuken. Komt vooral omdat ik ze zonder uitzondering foeilelijk vind geloof ik. Kwestie van smaak misschien en ben ik daar de enige in, nee toch? Maar geen testosteronpoes waarmee ik ook maar een koffie zou willen drinken zogezegd. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het hier om een mannenspeeltje gaat. Net als die idiote hoge hakkenkwestie die voor veel vrouwen een vereiste voor een baan zijn, waarmee ze dan van baas naar baas moeten strompelen. Vrouwen als entertainproductieve stoeipoezen en je moet er maar wat van vinden. Ik vind er anno 2018 een heleboel van.

worker
worker11 jul. 2018 - 9:07

je gunt al die ( nederlandse) wilrenners die wat gewonnen hebben toch wel het plezier van de traditid.

Meta  Foor
Meta Foor11 jul. 2018 - 8:56

in de HR consultancy noemen ze bepaalde middelmanagementers : ''fietsers '' , nl kont omhoog en naar beneden trappen. Verbaast me dus helemaal niet dat er weerloze dames bij het aanbidden van de gespierde mannetjeswinnaars geluidloos staan te glimlachen... waarschijnlijk ook de droom van het herenpubliek. Ik zou tegen de dames willen zeggen: blijven manipuleren, en van die fietsers heb je niets te duchten als je weet wat een verwoestende werking een smal zadel heeft ....

Thuiszitter
Thuiszitter11 jul. 2018 - 8:37

Wat mij betreft hoeft het niet te stoppen en mogen de pitspoezen bij de F1 weer terug komen .

Klaas Punt
Klaas Punt11 jul. 2018 - 8:33

Mooie vrouwen zijn van alle tijden. Hoe zou je anders een auto kunnen kiezen?

Humpty Dumpty
Humpty Dumpty11 jul. 2018 - 8:05

Twee mooie jonge vrouwen in een beschaafd jurkje die op het podium de winnaar van de dag of een bepaalde kleur trui een bloemetje geven een seksistisch fenomeen uit de vorige eeuw noemen gaat mij wat ver. Als we bij alle evenementen alles wat alleen een decoratieve functie heeft schrappen gaan wordt het ook maar een saaie boel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jul. 2018 - 8:00

Twee voor de prijs van een!

CharlesdeValois
CharlesdeValois11 jul. 2018 - 7:34

Tja, waarom kan je er niet zo naar je kijken als naar een mooie bos bloemen. Natuurlijk is het een keus. Je kan ook twee prikkelbare cactussen neerzetten. Maar de wielrenner die wint en op het podium staat is ook een keus om het zo te doen.

9 Reacties
Redactie Joop
Redactie Joop11 jul. 2018 - 8:46

Misschien omdat vrouwen mensen zijn en planten dingen?

CharlesdeValois
CharlesdeValois11 jul. 2018 - 9:07

Een vrouw is een mens en een gladiool een plant. Nu lijkt het alsof er een bewering staat dat een vrouw een ding is.

kindval
kindval11 jul. 2018 - 10:33

@ redactie joop De dames kiezen hier toch zelf voor? Ze vinden het waarschijnlijk leuk om te doen, en veel mensen vinden het leuk om naar te kijken. Ik in ieder geval wel. Dus wat is in godsnaam het probleem?

W-74
W-7411 jul. 2018 - 10:44

Planten zijn geen dingen.

Ergo2
Ergo211 jul. 2018 - 11:00

Klopt, Redactie. Die vrouwen zijn er uit vrije wil heen gewandeld. Dat heb ik een bos bloemen nog nooit zien doen.

CharlesdeValois
CharlesdeValois11 jul. 2018 - 12:57

Ergo, inderdaad de bloemen kiezen ons uit - als ze bij de bloemenkiosk te koop staan-. Bij de rondemissen vergt het veel van de beheersingscontrole om het een en ander toe te eigenen. Hier is niks te koop.

Verwijdert
Verwijdert11 jul. 2018 - 14:13

Dit is overigens meer discriminerend naar de bloemen toe want die hebben geen vrije keuze en worden onder dwang letterlijk bij hun families weggetrokken als offer aan een gast op een fiets. Maar daar hoor je natuurlijk niemand over.

Satya
Satya11 jul. 2018 - 16:45

Ik geloof dat deze opmerking goed bedoelt is. Ik voel me als vrouw niet vergeleken met een plant

CharlesdeValois
CharlesdeValois12 jul. 2018 - 7:29

Satya, dat doe ik niet, het ging over hoe je naar iets kijkt. Misschien komt het belangenloze kijkgedrag van wat Filosoof Kant daarover schrijft het meest in de buurt.

Draconisch
Draconisch11 jul. 2018 - 7:25

Heerlijk, vrouwen als decoratie. Ik gun vrouwen van harte een zelfde vorm van decoratie tijdens hun evenementen in de zin van een paar lekkere chippendales of iets van die orde.

korheiden2
korheiden211 jul. 2018 - 7:05

Volgens mij vindt vrijwel iedereen - uitgezonderd dan een paar zuurpruimen - die rondemissen gewoon leuk. De missen doen het uit vrije wil, volgens mij. Bij wedstrijden voor vrouwen heb ik ook al rondemisters gezien. Niet zo moeilijk doen.

1 Reactie
Verwijdert
Verwijdert11 jul. 2018 - 11:31

Probleem is dat heel Nederland telkens zwicht wanneer enkele van deze zuurpruimen weer iets verboden willen hebben. Of dit nou de rondemissen zijn of welk willekeurig onderwerp waar enkele mensen weer iets van problemen mee hebben.

Hank Nozemans
Hank Nozemans11 jul. 2018 - 6:38

En wie is daar mee geholpen? Voor veel meisjes is het een droom die uitkomt.

Eric Minnens
Eric Minnens11 jul. 2018 - 6:26

Is traditie. Maar, zoals we hier op Joop maar al te goed weten, bestaan er tradities om veranderd te worden. ????

2 Reacties
LaBou
LaBou 11 jul. 2018 - 10:43

Niet alle tradities. Voor het handhaven van bepaalde "tradities" wordt zelfs een snelweg bezet en er worden ellenlange discussies over gevoerd hier.

Eric Minnens
Eric Minnens11 jul. 2018 - 23:05

Wellicht niet puntig/ironisch genoeg geformuleerd door mij, maar ik doelde op hetzelfde.

D. Wolff
D. Wolff11 jul. 2018 - 6:18

Prima, dan kunnen al die vieze mannen zich niet meer verlekkeren aan die mooie dames. Heel veel reclame gaat trouwens ook uit van seksistische beelden, moet daar ook niet wat aan gedaan worden? Weg met al het seksisme!

W-74
W-7411 jul. 2018 - 6:09

Rondemissen zijn niet specifiek voor de Tour de France natuurlijk. Maar nu de kern: wie zijn wij om te bepalen wat volwassen mensen uit eigen vrije wil doen? Als mensen daar gestoken in een leuk jurkje op dat podium een atleet willen huldigen, moeten ze dat toch zelf weten? Of dacht u dat die rondemissen daar onder druk, tegen hun wil, die flessen bubbels staan uit te reiken? Zolang er geen druk, dwang of uitbuiting bij te pas komt, kun je jezelf de vraag stellen of het jou überhaupt iets aangaat. Bemoei je liever met je eigen suffe leven.

1 Reactie
Henri Zwols
Henri Zwols11 jul. 2018 - 10:11

> Zolang er geen druk, dwang of uitbuiting bij te pas komt, kun je jezelf de vraag stellen of het jou überhaupt iets aangaat. Dit dus. Helemaal mee eens. En verder bemoei ik me er niet mee. Laat ik graag over aan de organisatie van de Tour.

JStokx
JStokx11 jul. 2018 - 5:06

Omdat deze vrouwen de keuzevrijheid hebben om dat wel of niet te doen. Of willen we 'seksisme' aanpakken door keuzes voor vrouwen te maken?

punt2
punt211 jul. 2018 - 4:48

Decoratie? Deze dames staan hier als reclame-uiting, en feliciteren namens een sponsor de overwinnaar. De F1 is de enige sport waar het gebruik van prachtige dames ( die daar een goede boterham aan verdienen) is teruggebracht, in Monaco stonden ze er weer. Apart te vermelden is natuurlijk wel dat deze dames dit heel anders beleven, als een goed betaalde aanvulling op bijvoorbeeld hun studie. Ze worden niet gedwongen, doen niets tegen hun zin maar er zijn weer een paar moraalridders die tegen moeten zijn. De volgende stap is het verbieden van mooie vrouwen in reclames, uit modebladen en bij de modeshows? Laten we de modellen gaan verbieden uit de reclames voor parfums..... is ook zo sexistisch!! Bah.

1 Reactie
LaBou
LaBou 11 jul. 2018 - 10:44

We moeten gewoon mooie mensen verbieden.

JJP2
JJP210 jul. 2018 - 22:47

Ik mag er graag naar kijken, maar als ik heel eerlijk ben, is het ook wel een beetje genant, dat die dames er alleen staan om door mannnen als mij verlekkerd bekeken te worden.........

3 Reacties
Ergo2
Ergo211 jul. 2018 - 10:56

Waarom zou dat genant zijn? Die dames genieten van de aandacht en bewondering, en ze krijgen er vaak nog een vergoeding voor ook. Die bewondering van jou, en van anderen, is een deel van de beloning voor hen. Het wordt pas genant wanneer niemand meer naar ze durft te kijken uit angst neergefakkeld te worden door de SJWs. Ik vind het prachtig dat er nog steeds vrouwen zijn die durven te laten zien dat ze mooi en aantrekkelijk zijn, en die niet bang zijn dat mannen het verschil niet kennen tussen bewondering/kijken en denken dat het lekker in je vel zitten van de dames betekent dat je ze tegen hen zin mag aanraken. Ik vind het -in deze tijden waar de SJWs overal staan te hijgen- een eerbetoon, zowel aan de schoonheid van de vrouw als aan de mannen die - anders dan SJWS ons willen doen geloven - prima in staat is om zo'n vrouw te bewonderen zonder haar daarbij als minderwaardig te zien.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes211 jul. 2018 - 12:28

Troost je, de vrouw die het niet fijn vindt aantrekkelijk gevonden te worden, moet nog geboren worden.

B4
B411 jul. 2018 - 16:30

Kijk dan bewonderend naar ze, dan hoef je je niet te schamen.