Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom geldt boosteren in het buitenland niet?

  •  
27-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
51679402323_649bee5e4e_k

© cc-foto: Into MuBu

Je zou zeggen: verwelkom het als mensen uit het buitenland met een prik terugkomen en daarvan het bewijs overleggen
Wie in het buitenland een boosterprik heeft gehaald, kan die in Nederland niet elektronisch laten registreren. Je kunt wel een papiertje krijgen maar daar heb je niks aan. Dat levert gegarandeerd grote moeilijkheden op als je straks zo´n registratie nodig hebt om nog ergens binnen te komen. Daarom wáárschuwt de GGD daar tegen.
Nederland is lid van de EU maar erkent blijkbaar niet de prikken van de medelidstaten. Of het heeft de ict zo onbeholpen georganiseerd dat die inderdaad gegevens over prikken in het buitenland niet aankan. In beide gevallen is dat schandalig en beneden het peil van een land met zulke godvergeten pretenties als het onze.
De boosteractie van de GGD verdient alles behalve de schoonheidsprijs. Het kost de meeste mensen moeite om een snelle afspraak te maken. En nog steeds rolt uit de computer te vaak een verre lokatie. Op Tweede Kerstdag kwamen wij bij de bushalte van lijn 77 voor het Rotterdamse metrostation Maashaven een ouder echtpaar tegen, dat naar Terneuzen verwezen was. Het was nog gegaan ook, eerst met de trein naar Goes, daarna verder met de streekbus onder de Westerscheldetunnel door.
Je zou zeggen: verwelkom het als mensen uit het buitenland met een boosterprik terugkomen en daarvan het bewijs overleggen. Die hoef je in ieder geval niet meer in te plannen. Maar nee. Magnie. Kannie. Het publiek krijgt een wapperende vinger voorgehouden. Zo verliezen burgers nou hun vertrouwen in de overheid, misschien niet eens in haar goede wil maar zeker in haar vermogen iets voor elkaar te krijgen.
Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.
Luister naar Het Geheugenpaleis, www.praatkast.nl/podcasts/het-geheugenpaleis, de podcast over politiek en geschiedenis door Han van der Horst en John Knieriem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.