Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom feliciteert Wilders Olympische sporters niet?

  •  
11-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
Het regende complimenten voor onze Olympische sporters, maar er is een uitzondering: Geert Wilders. “Ik heb zijn Twitterfeed lopen verversen als een malle, maar kon geen felicitatie zien richting onze nieuwe sporthelden”, vertelt Druktemaker Rayen Panday.
Vreemd. “We zijn als Nederland als hoogste geëindigd van alle landen uit de EU. Alleen dat al zou reden tot feest moeten zijn bij onze Mozart uit Venlo. Hij wil immers geen deel meer uitmaken van de EU, en nu staan we erboven.”
“Ik ben ervan overtuigd dat Wilders diep van binnen echt wel trots moet zijn geweest op de prestaties van onze atleten. Ik stel me zo voor dat hij heus wel aan het kijken was toen Hassan de allerlaatste sprint trok. Vervolgens: kippenvel. Hij keek even om zich heen of er geen beveiligers in de buurt waren om daarna een koprol van blijdschap te maken. Meteen daarna zijn geperoxideerde afro in model brengen en over tot de orde van dag: namelijk tweets sturen over asielzoekers die wel de fout zijn ingegaan.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (69)

PVDB2
PVDB212 aug. 2021 - 17:30

Snel! Sluit de grenzen! Anders halen we straks nog meer (gouden) medailles! De reacties wel van onze extreemrechtse vrienden: Valt mee dat zie niet de Ethiopische vlag zwaait, de dopingcontrole heeft ontweken etc. Heeft een hoop geld gekost dus nu doet ze wat terug. Hilarisch! Maar vooral vrij triest. Een mooi zwaktebod die je wel vaker hoort als het niet in het straatje past. Ja één van de beste atleten, zo niet de beste die we de afgelopen 40 jaar hebben gehad. Maar ja immigratie achtergrond hé. Dan kan het alleen maar slecht zijn. En juist die gevallen worden eruit gepinkt door Geert. Wat we een demagoog en populist noemen. Voor homorechten hier (want moslims hebben er niet zo veel mee). Maar geen kritiek hebben over het Nashville akkoord. Over homo's horen niet bij de partij en eigenlijk in de samenleving. Niet over Polen en zeker niet over zijn grote vriend Orban met antihomo wetgeving. Niet van wat er bij het eigen clubje aan aso's of andere dubieuze figuren heeft rond gelopen of dat nog steeds doet maar de vinger wijzen minderheden in de samenleving waar het gros gewoon werkt, studeert, belasting betaald of niet met justitie in aanraking is geweest. Of zoals een van zijn grootste fans (die ik ken) onlangs opmerkte: Onder autochtone Nederlanders zijn er geen criminelen. Niet als grap maar serieus de vraag stellend. En maar afvragen waarom 89% er niet op heeft gestemd. Of als antwoord op de berichtgeving dat er een aanslag op een islamitische slagerij in Den Bosch heeft plaatsgevonden die aardig wat materiele schade met zich mee bracht (geen slachtoffers gelukkig): zij hebben het ook gedaan! Dan is een gesprek vrij nutteloos kan ik je vertellen… https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2762902/aanslag-op-islamitische-slagerij-in-den-bosch/#:~:text=Op%20de%20islamitische%20slagerij%20Jaraya,niemand%20gewond%20(of%20erger). https://www.bd.nl/den-bosch-vught/hele-buurt-leeft-mee-met-door-aanslag-getroffen-slagerij-leek-wel-een-gasexplosie~ab437e0f/

adriek
adriek12 aug. 2021 - 10:30

Als hij echt zou staan voor zijn principes zou hij moeten Tweeten waarom hij die buitenlanders en asielzoekers niet feliciteert, maar dat zou hem waarschijnlijk stemmen kosten en dan houden de principes op.

Starter2
Starter212 aug. 2021 - 8:11

We hebben blijkbaar nu ook een felicitatie politie, die checkt of u wel binnen de gewenste kaders feliciteert. Je zal maar niets beters te doen hebben.

Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 8:03

Wilders beschouwt de niet blanke Nederlandse sporters niet als Nederlanders. Dat is een gegeven bij veel blanke Nederlanders. Zij vinden zichzelf "meer" Nederlander dan iemand met een Marokkaanse achtergrond met een Nederlands paspoort. Ik denk in het geval van Hassan dat rechts Nederland als de dood is voor de aanzuigende werking. Straks komt iedere Ethiopiër met alleen al het bezit van benen hierheen omdat ze voor "ons" willen hardlopen.

3 Reacties
Mini2
Mini212 aug. 2021 - 10:20

'Wilders beschouwt de niet blanke Nederlandse sporters niet als Nederlanders.' Dat kun je dan ook best bewijzen beste Paul, toch?

Rutger Groot
Rutger Groot12 aug. 2021 - 11:21

Paul, dus daarom stemmen zoveel allochtonen op de PVV https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/388ae193-b28f-4a44-a5f2-c40ace6d0b6a/de-pvv-is-geen-partij-van-boze-witte-mannen-5-mythes-over-pvv-kiezers-2

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen12 aug. 2021 - 16:04

Rutger, Bedankt voor de link. Uit het artikel: "Onder Antillianen is de PVV de eerste partij, bij Surinamers de tweede partij, bij Turken de derde partij, bij Marokkanen de vierde partij en de PVV is bij de overige niet-Westerse allochtonen ook de eerste keuze" Dat is wel opmerkelijk. Het artikel komt uit 2016, maar toch.

OlavM
OlavM12 aug. 2021 - 8:00

Rayen Panday zit ernaast, denk ik. Ik vind het juist verfrissend voor het Nederlandse klimaat dat Wilders geen felicitaties aan de Olympische sporthelden heeft gestuurd. Hij kwam natuurlijk in de knoop met zichzelf. Want op z'n minst impliciet zou hij ook Sifan Hassan feliciteren. Dat pas niet in zijn beeld van wat Nederland zou moeten zijn. Beter stilzitten dan geschoren worden, zal Wilders hebben gedacht.

TinusJ
TinusJ12 aug. 2021 - 6:39

Ik denk dat Wilders net als de helft van Nederland met een boekje op schoot op het strand zit. Als Max moet rijden in de F1 is de campingkantine stamp vol. 1.5 meter ? Niet als Max rijdt. Gedurende de olympische spelen staat de TV wel aan. Degene die een biertje haalt ziet een flits van een renbaan. Hockey finale dames: 20 kijkers van de 1000 Nederlanders op de camping, hier in Spanje. Kortom, met alle respect voor de sporters en de groep mensen die druk zijn met trots zijn op elkaar..... het zal Wilders waarschijnlijk jeuken wie een medaille heeft verdiend, net als een groot deel van Nederland. Dat Oranjezomer dagelijks beter wordt bekeken dan de sporten spreekt al boekdelen over de interesse.

Ch0k3r
Ch0k3r12 aug. 2021 - 5:28

We hebben al last genoeg van wat wilders wel doet, dus laten we ons vooral niet druk maken om wat hij niet doet. Vooral niet als het over zoiets onzinnig als sport gaat.

Sonic2
Sonic211 aug. 2021 - 22:14

Ik vind het een relevante vraag. Wilders feliciteert altijd Max Verstappen als hij gewonnen heeft. Het EK heeft hij wel wat over getweet. Maar de Olympische spelen dus niet. Ik vind dat inderdaad ook wat vreemd en opmerkelijk. Het viel mij ook al op. @ Hallo Onzin. Sport is een mooi uithangbord voor Nederland. Ik vind leugenaar en charlatan Wilders wat betreft Formule 1 juist opportunistisch en populistisch. Voor 2015 nog nooit getweet over F1. En nu Verstappen races kan winnen, tweet hij er op los. Bovendien heeft Max een dubbele nationaliteit. Maar dat is nu kennelijk niet zo probleem. Onvoorstelbaar dat er hier nog lafaards zijn die Wilders verdedigen. Niet dat u dat doet, maar een paar anderen.

3 Reacties
KnorretjeBig
KnorretjeBig12 aug. 2021 - 5:41

@Sonic Misschien interesseert Wilders zich in Max Verstappen omdat Jos Verstappen, als mede Limburger, een jeugdheld van Wilders was? Heeft u gecheckt of Max Verstappen een dubbele nationaliteit heeft? Misschien komt omdat hij in interviews gezegd dat hij, ondanks de nationaliteit van zijn moeder én zijn geboorteplaats, zich Nederland voelt? “ Although Verstappen has a Belgian mother, was born in Belgium and resided in Bree, Belgium, he decided to compete with a Dutch racing licence because he "feels more Dutch", spent more time with his father than with his mother owing to his karting activities, and was always surrounded by Dutch people while growing up in Maaseik, a Belgian town at the Dutch border.[9] Verstappen said in 2015: "I actually only lived in Belgium to sleep, but during the day I went to the Netherlands and had my friends there too. I was raised as a Dutch person and that's how I feel." He officially chose solely the Dutch nationality when he came of age.[10]” https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Verstappen#Family_and_personal_life

tempest
tempest12 aug. 2021 - 9:23

Misschien is Wilders gewoon F1 fan? Of komt het Limburger zijn om de hoek kijken.

Sonic2
Sonic212 aug. 2021 - 10:51

@ KnorretjeBig Waaruit blijkt dat Jos Verstappen een jeugdheld is van Wilders? Uw bron is uw duim waarschijnlijk? Voor de rest is het bekend dat in ieder geval tot zijn 18e Verstappen een dubbele nationaliteit had. Nu heeft hij geloof ik voor de Nederlandse gekozen. Voor de rest kijk ik sinds 2000 F1 en vind ik mensen die alleen voor Verstappen kijken nogal sneu. Wilders voorop. Die puur wilt scoren over de rug van Max heen. Hypocriet, hol en opportunistisch. Maar zo kennen we Wilders en dat domme stemvee wat er achteraan hobbelt. @ Tempest Onzin. Voordat Max in de F1 was tweette hij er niets over. Wilders doet aan makkelijk scoren.

MAD1950
MAD195011 aug. 2021 - 22:10

Ik heb die Olympiërs ook niet gefeliciteerd, net zomin als Geert Wilders. Ik heb gelezen dat een paar van hen best aardige prestaties hebben geleverd, vooral Sifan Hassan. Dat is leuk voor ze en dat gun ik ze van harte, maar ik ben toch niet verplicht om me daar druk over te maken? Waarom zou Geert Wilders daartoe wel verplicht zijn? (Dat willen jullie weten, hè. Nee, ik ben ben geen Wildersfan. Meestal stem ik Partij voor de Dieren.)

2 Reacties
Sonic2
Sonic212 aug. 2021 - 10:59

Het zou Wilders en zijn onfatsoenlijke achterban eens sieren als ze een objectief en neutraal beeld zouden neerzetten van mensen met een migratie achtergrond. Eens een keer echt benoemen zonder over te benoemen. Gewoon eens benoemen dat oudere allochtonen in de jaren 60 vreselijk zijn behandeld. Met een laag loon en gepropt in allerlei overvolle huizen. Walgelijk. Moslim vrouwen en moslim mannen van middelbare leeftijd zijn ook het probleem niet. De jeugd( jonge mannen tussen de 15 en 30) zijn inderdaad een behoorlijk probleem. Het zou ze sieren ook de economische situatie in de buurten mee te nemen. En het zou al dat leugenachtige volk ook eens sieren gewoon te erkennen dat in de sport het best goed gaat met de integratie. En dat Hassan en dat ook Nageeye gewoon een verrijking zijn van Nederland. Gewoon eens erkennen. In plaats van altijd maar weer dat grove gescheld. Het altijd maar weer onfatsoenlijk weg zetten van mensen. Zelfs als ze goed presteren dat nooit erkennen. Of geen aandacht aan geven. Gewoon eens een eerlijk beeld. Met de toevoeging er bij dat bij de oorspronkelijke Nederlandse jeugd ook genoeg dingen mis gaan. Ik verplicht Wilders niet, maar het zou gewoon eens voor de verandering hem veranderen in een mens i.p.v een monster. Het is ook de reden dat mijn weerzin tegen de PVV en Wilders steeds erger wordt. En ook tegen de stemmers. Gewoon eens nuanceren waar nodig is. En niet alleen maar willen scoren. Ik vind Wilders diep triest en zijn kiezers ook. En uw reactie vind ik ook sneu. U doet er indirect ook aan mee door het over "best aardig" te hebben. Dat lijkt me nogal een understatement voor wat Hassan gepresteerd heeft. Wat meer waardering zou wel mogen. Net als van den Hoogeband en Inge de Bruin of Anky van Grunsven van de buitencategorie waren. Is Hassan dat ook. Het lijkt me fair dat uitzonderlijke sport prestaties ook op veel waardering kunnen rekenen.

MAD1950
MAD195014 aug. 2021 - 15:03

@Sonic Nee, ik ben nu eenmaal niet geïnteresseerd in sport. Dus je kunt van mij niet verwachten dat ik lyrisch word als een Nederlander wint. Maar zoals ik zei: ik gun het hem of haar van harte. En de mensen die wel lyrisch worden gun ik dat ook.

Durk Morrees
Durk Morrees11 aug. 2021 - 19:24

Één uitzondering? Ik kan anders via google ook niets vinden van b.v. Sylvana Simons of Jesse Klaver die de diverse Nederlandse medaillewinnaars bejubelen.

5 Reacties
Jozias2
Jozias211 aug. 2021 - 21:52

En op Twitter ook niets van Ploumen, Marijnissen of van Ouwehand (die laatste heeft wel gekeken want kwam wel op voor een paard wat weigerde te springen). Wopke Hoekstra en Rutte dan weer wel maar dat is niet goed denk ik?

The Apple
The Apple11 aug. 2021 - 22:07

Tjaa, -what about..... Schande, schande, schande

Hardmaarfair
Hardmaarfair12 aug. 2021 - 6:39

Zucht….en wat maakt het ook uit. Hebben we echt niets anders te melden wat belangrijk is ? Waarom hebben we nog geen regering. Lijkt me veel nuttiger im Joop daarover vol te schrijven.

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 10:23

@apple Hoezo whataboutism? De stelling is ‘Wilders is een uitzondering’, staat letterlijk in de tekst. Er wordt aangetoond dat Wilders helemaal geen uitzondering is dus dat de stelling inhoudelijk niet klopt.

Kuifje3
Kuifje313 aug. 2021 - 21:24

Het is ook niet echt een stelling, maar stemmingmakerij.

Nina4
Nina411 aug. 2021 - 19:08

Druk hier met Wilders verdedigers en afleiders. Maar ja die heeft dan ook een hele kamerfractie die geen donder uitvoert...behalve misschien op Joop trollen.

5 Reacties
Jozias2
Jozias211 aug. 2021 - 20:51

Er op wijzen dat de argumentatie niet klopt is niet hetzelfde als Wilders verdedigen. Of is het bij jou zo dat ongeacht de argumentatie dat het niet relevant is zolang het maar een aanval op Wilders is?

JasDon
JasDon11 aug. 2021 - 21:40

Je bedoelt mensen die de boel vooral rationaliseren. Dat dit alles vervelend overkomt voor jou wordt wel duidelijk door je trolling beschuldiging. Als Geert mensen wel had gefeliciteerd was er wel een stukje geschreven dat hij blanke mensen vaker feliciteerde of dat hij dit met meer enthousiasme deed bij autochtone Nederlanders. Er zijn genoeg zaken waarvan je Wilders kan betichten, maar deze mist doel en ondermijnt hoogstens toekomstige kritiek op de man.

Sonic2
Sonic212 aug. 2021 - 11:11

@ JasDon Rationaliseren van een monster zoals Wilders getuigt van een bijna criminele vorm van naïviteit. Bij Wilders en het PVV stemvee is het een wereldbeeld. Kijk een dag op Geenstijl en DDS en je ziet hoe ze over Depay, Wijnaldum en van Dijk en andere BLM''ers bekijken. Een aantal hebben het erover dat het meer op Afrika lijkt als op Nederland. Wilders, nationalisten en een aantal verraders( ik kan geen andere term vinden) vinden het goud van Hassan hooguit een half goud. Het goud is niet echt. Dat speelt mee. Oranje? Dat is het Oranje van 1974 en 1988. En misschien 2010. Het blanke oranje. Met Johan, Willem, Jan en niet van Quincy, Memphis en Georgino. Je moet haast blind zijn om er geen politieke lading in te zien. Overigens had ik het ook laatst op een verjaardag. Een kennis van mij( een fervent FvDer) kijkt nauwelijks naar Nederlands elftal, want dat zit vol met apen en het lijkt wel Afrika. Hij bracht dat apen overigens als een grap. Want PVV en FvD'ers zitten vol met dat soort "fantastische" humor. Als Wilders in 2006/2007 in de regering had gezeten had Hassan voor Ethiopië goud kunnen halen. Naïef gebrabbel van velen dus. Wilders wilt geen buitenlanders het land in. Hassan had hier volgens Wilders niet mogen zijn. Dat het u en nog wat mensen niet uitkomt om hierover een discussie te houden is heel wat anders. @ Jozias Heel vervelend altijd dat Wilders verdedigers( wat u doet) altijd komen met argumentatie of inhoudelijk. Ik heb nog nooit iets van inhoud mogen vernemen. Of van argumentatie. Wel een hoop geschreeuw en verwijten naar anderen. En wel een hoop totaal niet uitvoerbare voorstellen. En dag dromen over hoe Nederland in 1961 was.

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 12:07

@sonic, Ik verdedig Wilders niet, ik ben het in niets met hem eens, ik zeg dat het verwijt aan zijn adres niet inhoudelijk klopt. De stelling zou zijn dat hij de uitzondering is in het feliciteren van Nederlandse sporters. Dat is gewoon feitelijk niet waar. Daarnaast denk ik dat Sifan hassan door critici van een te grote immigratie en verandering in de maatschappij juist zal worden gezien als het toonbeeld van hoe het ook kan/ moet. Dat heeft niets met schreeuwen of verdedigen te maken. Je kunt over van alles kritisch zijn op Wilders maar zorg er dan voor dat de stelling en argumenten juist zijn. Het zeggen dat het verwijt op dit punt aan het adres van Wilders niet juist is (wat geverifieerd kan worden) is niet hetzelfde als de pvv steunen. Of maken feiten niet meer uit als Wilders het doelwit is?

JasDon
JasDon12 aug. 2021 - 22:54

@Sonic "Rationaliseren van een monster zoals Wilders getuigt van een bijna criminele vorm van naïviteit. " Ik rationaliseer Wilders niet, ik stel dat mensen op dit forum de beschuldigingen richting Wilders m.b.t. felicitaties rationaliseren en vervolgens naast zich leggen. Omdat ze onzinnig zijn net zoals wederom jouw commentaar, want met een beetje meer leesvaardigheid van jouw kant had ik niet eens op jouw onzin reactie hoeven te reageren.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa211 aug. 2021 - 18:15

Hebben de andere partijleiders/kamerleden dat wel gedaan dan?

2 Reacties
The Apple
The Apple11 aug. 2021 - 22:09

Daar maak ik me ook ernstige zorgen over.

Gerrit338
Gerrit33812 aug. 2021 - 1:43

Nee, een paar wel, maar de meeste 2e kamer leden niet. Maar het is natuurlijk weer een mooie reden om Wilders te bashen.

Frasier Crane
Frasier Crane11 aug. 2021 - 18:06

Ach, Geert Wilders, die beklagenswaardige outsider. politiek slechts functioneel als hulpsinterklaas voor Mark Rutte en diens trawanten - die denkt bij onderwerpen als dit, en de meeste reacties erbij, natuurlijk dit: "Ik word alweer gedemoniseerd, ik moet meteen mijn beveiligers hierop attenderen; en ik denk dat ik maar te bed ga met een flesje rode wijn en een valiumpje - waarom moeten ze altijd mij hebben, zelfs als ik me eens stil houd?" Wellicht dienen wij respect te hebben voor deze immer achtervolgde en gekwelde man, die het alleen maar goed voor heeft met alle echte Nederlanders?

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 8:09

"Wellicht dienen wij respect te hebben voor deze immer achtervolgde en gekwelde man, die het alleen maar goed voor heeft met alle echte Nederlanders?" Of je het wel of niet ironisch bedoelde, mijn antwoord blijft absoluut niet. Wilders is een veroordeelde criminele haatzaaier.

Hallo4
Hallo411 aug. 2021 - 17:06

“Ik heb zijn Twitterfeed lopen verversen als een malle, maar kon geen felicitatie zien richting onze nieuwe sporthelden” Hoe ziek moet je zijn? Alleen populistische politici staan te dringen om sporters te feliciteren met hun prestaties.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt11 aug. 2021 - 17:40

Dat is nou weer het andere uiterste. Die zullen er ook tussen zitten. Maar ik ga er ook vanuit dat ook politici van mooie sport kunnen houden. En enthousiast hun waardering laten blijken.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 aug. 2021 - 16:53

Wilders psychisme (mindset) volgend, meen ik zulks wel psycho-analytrisch te kunnen duiden: Sifan Hassan bezorgt hem een rood waas diep in zijn zelfvernauwde blikveld. Want zij is vrouw, moslima, kleurlinge en voormalig asielzoekster. De door haar gewonnen twee gouden Olympische medailles (medáljes voor tokkieplebs) en ook nog een bronzen, zijn teveel voor zijn -cognitief beschouwd- eenrichtings georiënteerd absorptiesysteem. Het is zijn ultieme nachtmerrie: Een in zijn optiek `gelukszoekster' die er in is geslaagd om zulks als haalbaar te zien en daarin is geslaagd. Hij zal ongetwijfeld al bezig zijn de huldiging door Rutte alsmede het Koninklijk Huis te formuleren als `laf', een begrip dat hij geheel zélf heeft gedevalueerd. https://nos.nl/artikel/2393358-olympische-medaillewinnaars-gehuldigd-en-ontvangen-door-koninklijk-paar

4 Reacties
Jozias2
Jozias211 aug. 2021 - 18:08

Ik denk dat er weinig mensen zijn die Sifan Hassan, iemand die als kind daadwerkelijk is gevlucht voor oorlog vanuit Ethiopie en een vluchtelingenstatus heeft gekregen en vervolgens de Nederlandse nationaliteit. Die duidelijk trots is op haar nieuwe vaderland, zegt zich meer Nederlands dan Ethiopisch te voelen, de taal probeert zo goed mogelijk te spreken en zich na haar overwinning hult in de Nederlandse vlag, geen hoofddoek draagt en vereerd is de Nederlandse vlag te mogen dragen tijdens de eindceremonie. Ik denk dat een gemiddelde PVV'er niet zo zeer zal vallen over haar huidskleur of haar geloof maar dit als voorbeeld zal zien van hoe het ook kan. Ik denk dat als `Nederland een stop zou zetten op onbeperkte immigratie en alleen nog echte vluchtelingen zou toelaten de gemiddelde PVV'er daar geen moeite mee heeft, ook als diegene geen drie medailles wint maar gewoon meedoet in de maatschappij.

Satya
Satya12 aug. 2021 - 5:45

'Ik denk dat als `Nederland een stop zou zetten op onbeperkte immigratie en alleen nog echte vluchtelingen zou toelaten de gemiddelde PVV’er daar geen moeite mee heeft, ook als diegene geen drie medailles wint maar gewoon meedoet in de maatschappij.' Er is geen onbeperkte immigratie. Echte vluchtelingen worden massaal teruggestuurd, zie Afghanistan al jaren een zeer onveilig land. Een persoon uit de 3e wereld krijgt bijna geen visum. PVV heeft dat leugenachtige fabeltje de wereld ingeholpen over open grenzen en onbeperkte immigratie, terwijl mensen massaal verdrinken om die zogenaamde open grenzen over te steken. Wat is het volgende dat zwarte mensen in Nederland moeten doen om in dat kutland van Wilders geaccepteerd te worden? Je lijkt een islamitische dictatuur te omschrijven, daar moet je als vrouw een hoofddoek op en hier mag je het niet anders accepteren fascisten je niet. Sterkte met het advocaat spelen voor die racistische en fascistische partij.

Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 8:14

Jozias "Ik denk dat een gemiddelde PVV’er niet zo zeer zal vallen over haar huidskleur of haar geloof maar dit als voorbeeld zal zien van hoe het ook kan. Ik denk dat als `Nederland een stop zou zetten op onbeperkte immigratie en alleen nog echte vluchtelingen zou toelaten de gemiddelde PVV’er daar geen moeite mee heeft, ook als diegene geen drie medailles wint maar gewoon meedoet in de maatschappij." Of je bent naïef of je gooit alles uit de kast om die extreem rechtse racisten te verdedigen.

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 8:35

@satya Ik weet dat er geen onbeperkte immigratie is. Ik schets het narratief waarbinnen de pvv stemmer leeft en waarbinnen diegene helemaal niet zo’n probleem heeft met Sudan hassan zoals door sommigen wordt veronderstelt. Ik verdedig Wilders niet, ik ben voor het opnemen van vluchtelingen en het op geen enkel punt met de pvv eens, maar niet alle aanvallen op Wilders en daarbij gebruikte argumentatie is automatisch juist enkel en alleen omdat het een aanval op Wilders is.

Winterdepressie
Winterdepressie11 aug. 2021 - 16:45

Waarom wel? Misschien boeit hem dat circus helemaal niet? Dat zou dan een van de weinige puntjes zijn waar ik qua voorkeuren met hem overeen kom misschien. Het is toch ook een zinloze vertoning? Het laat alleen maar zien welke nichesporten wij blijkbaar bereid voor zijn om enorme hoeveelheden cash in te pompen zodat er ergens anders nog meer geld gespendeerd kan worden om grofweg te meten wie het meest heeft uitgegeven! Ik bedoel, denk je dat de reden dat Sierra Leone vrij weinig plakken op de 10km schaatsen heeft gescoord een resultante is van een gebrek aan potentieel goede ijsatleten? Of komt dat misschien omdat ze daar niet een metrische-poep-ton aan monetaire eenheden aan schaats infrastructuur hebben liggen? Wat een kul-discussie weer..

6 Reacties
Peterrr3
Peterrr311 aug. 2021 - 17:44

@winterdepressie, dat jij neerkijkt op sport en alles wat er mee te maken heeft is al wel een tijdje duidelijk, gezien je reacties vol minachting over dit soort onderwerpen. Waar ik zo benieuwd naar ben is, waarom reageer je telkens op dit soort onderwerpen? Je snapt toch zelf ook wel dat je sneren niets toevoegen!

Winterdepressie
Winterdepressie11 aug. 2021 - 19:30

Lekker inhoudelijk Peterrrrr! Waarom? Mogelijk omdat het kan? Als je echt denkt dat mijn sneer/feitelijke analyse van de situatie niets toevoegt, waarom voeg jij er dan elke daar wat aan toe? Zodat ik weet dat er ook lui zoals jij rondlopen? Dat wist ik al!

Ik weet het wel
Ik weet het wel12 aug. 2021 - 7:58

Ik vermoed dat winterdepressie behoort tot de groep die vroeger altijd als laatste gekozen werd en dat het wat emotionele wonden heeft veroorzaakt.

Peterrr3
Peterrr312 aug. 2021 - 9:16

@winterdepressie, dus jij ziet het als feitelijke analyse als je komt met het voorbeeld van schaatsers uit Sierra Leone? Hou toch op man. Je komt over als de tweelingbroer van Adriaan van Dis. De misplaatste arrogantie spat van je reacties af, terwijl het inhoudelijk niets toevoegt wat je zegt.

Winterdepressie
Winterdepressie12 aug. 2021 - 13:06

@Peterrrrt, Heb jij informatie over Sierra Leone die de rest van ons niet hebben? Ieder zinnig mens ziet dat de spelen net zoals elk internationaal sport brood en spelen festival op z'n aller best slechts een meting is van hoe welvarend het land in kwestie is en geen reet te maken heeft met "sport" en op z'n slechts een nationalistisch onderbuik feestjes zijn voor hossende in nationale kleuren uitgedoste tokkies! Het enige misplaatste sentiment hier is het waanbeeld dat jij lijkt te hebben met je irrationele verafgoding voor prestaties die A. gekocht zijn en B. totaal geen nut hebben. Het is echt super sneu.

Winterdepressie
Winterdepressie12 aug. 2021 - 13:10

@Ik weet het wel, En ik vermoed dat jij zo iemand bent die in het bijzijn van iemand nog hard op willekeurige aannames over iemand probeert te maken achter z'n rug om. Ik heb vroegah prima aan normale sport gedaan, als in beweging solo of in een groep en dat deed ik met graagte. Dat is iets totaal anders dan die zogenaamde "topsport" wat amper nog sport te noemen valt. Sport moet in eerste instantie gezond zijn.

vdbemt
vdbemt11 aug. 2021 - 16:19

Nou vind ik dat ook geen verplichting. Hij houdt misschien helemaal niet van sport. Het verbaast me niets. Want sport is goed voor lichaam en geest. En Wilders zijn geest is nou niet zo fijn. Verder zou ik als sporter totaal niet op de felicitaties van Wilders zitten te wachten.

mijn-mening
mijn-mening11 aug. 2021 - 16:13

Het zijn geen Marokkanen die hij kan afzeiken denk ik.

Joop den Uil
Joop den Uil11 aug. 2021 - 15:40

en Dart wordt ook al overgeslagen door de koning

Kuifje3
Kuifje311 aug. 2021 - 15:30

Ik heb me inderdaad ook vreselijk geërgerd aan al die zeer gemeende felicitaties van onze politici. Zouden ze net als veel Nederlanders ook bijna niet gekeken hebben? O ja, de spindokter heeft gezegd dat er een felicitatie uit moet… Naar aanleiding van dit bericht ben ik toch maar eens gaan kijken naar de twitterberichtjes van GW (nee, ik ben geen volger). Wat ik zie dat zijn redelijk relevante berichten waar mevrouw Kaag vaak genoemd wordt. Dat zijn ook op twitter geen beste vrienden kan ik wel zeggen. Wat ik ook zie dat zijn plaatjes van de meest enge doodsbedreigingen aan zijn adres. Jammer dat andere politici dit dan weer niet het vermelden waard vinden.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt11 aug. 2021 - 17:44

" Zouden ze net als veel Nederlanders ook bijna niet gekeken hebben?" Zoals ook veel Nederlanders wél met enthousiasme gekeken hebben. Het valt niet moeilijk te raden in welke categorie wij beide vallen. Hoe is het met jouw gewicht?

vdbemt
vdbemt11 aug. 2021 - 17:48

"Wat ik ook zie dat zijn plaatjes van de meest enge doodsbedreigingen aan zijn adres. Jammer dat andere politici dit dan weer niet het vermelden waard vinden." Maar, hoe triest ook, dat is toch alom bekend?! Wat jij weer niet de moeite waard vindt, is eraan te herinneren dat het Wilders gewoon is om vele mensen, ook collega's in de politiek, voor rotte vis uit te maken. Geen volger, wel fan??

Kuifje3
Kuifje311 aug. 2021 - 20:47

@vdBemt: dus als ik opkom voor Klaver (dat doe ik ook soms) of voor SS (een vreselijk mens vind ik) dan hoor ik niemand, maar als ik een rare aanval op Wilders beoordeel dan ben ik ineens fan? Als ik kritiek heb op van Bommel of Marijnissen mag ik ineens niet op die partij stemmen? Wat een onzin toch weer. Ja het is algemeen bekend. Ik moet zeggen dat ik toch best schrok toen ik sommige plaatjes zag. Ik keek om te kijken of hij inderdaad niets daarover gezegd had. Het klopt ja. Ik vind dat daar niets mis mee is. Overigens hoeft niemand daarover iets te zeggen hoor. Ik plaatste het een beetje in het licht van dit stukje. Mijn gewicht? Ik ben 192 cm en weeg 98 kg. Ben trouwens dankzij Trulicity flink afgevallen, maar dat terzijde.

vdbemt
vdbemt12 aug. 2021 - 9:28

@Kuifje. Had het maar niet geplaatst. Ik vind ook dat het helemaal aan Wilders zelf is om de sporters wel of niet te feliciteren. Sport zal hem niet interesseren. En dat is ook geen verplichting. Wat mij triggerde is jouw toonzetting naar diegenen die wél de sporters feliciteren, De (zogemaamd) zeer gemeende felicitaties; jouw veronderstelling dat er maar weinig mensen gekeken hebben; jouw mening dat Wilders redelijk relevante berichten over Kaag stuurt (Kaaghater); het vermelden dat Wilders zielig is omdat hij zoveel bedreigingen krijgt.(Wie kaatst.....) Mijn indruk is ook dat je zelf niet zo van sport houdt. Vandaar de gewichtsvraag. Gezien je lengte lijkt het redelijk. Het gebruik van Trulicity duidt op diabetes (?) Vervelend. Dat kan erfelijk zijn. Kan ook opgebouwd zijn door onbalans tussen bewegen en eten.

Kuifje3
Kuifje312 aug. 2021 - 20:17

@vdBemt: Kaaghater? Ik constateer dat die twee geen vrienden zijn. Overigens zou dat ook nu weer een electoraal showtje kunnen zijn. Tenslotte was er tussen Pechtold en Wilders indertijd ook meer waardering dan het leek. Ik kijk overigens best graag naar sport, maar niet midden in de nacht. Ja, diabetes-2, maar daar hebben er wel meer last van en je hebt gelijk met die onbalans. Overigens mag iedereen best reageren en pareren als ik iets stel. Zolang het vriendelijk blijft zal ik dat ook zijn. Ik neem aan dat je doelt op de woordenwisselingen met zandb. Die reageert gericht uitsluitend zuur en eigenlijk zelden inhoudelijk. Vaak op de man. Ja, hij irriteert me. Sonic is een ander verhaal. Soms ben ik het zelfs bijna volledig met hem eens tot hij weer in die Pavlovkramp schiet. Onnodig en het maakt zijn eigen verhaal vaak stuk.

Piet Helmons
Piet Helmons11 aug. 2021 - 15:30

Welke van de 150 kamerleden heeft alle Olympiërs gefeliciteerd met hun medailles? Ik dacht dat dit de taak is van Minister President (Rutte) en Staatssecretaris voor Sportzaken (Blokhuis).

Rutger Groot
Rutger Groot11 aug. 2021 - 15:17

Flauwe verdachtmaking hier. Er zijn in ieder geval meer NLers met een migratie achtergrond die op de PVV stemmen dan op bijvoorbeeld GL of de SP. En wellicht is Wilders op vakantie?

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 8:21

"Er zijn in ieder geval meer NLers met een migratie achtergrond die op de PVV stemmen dan op bijvoorbeeld GL of de SP." Ik weet niet of dat zo is maar als het wel zo is dan doet me dat denken aan de vergelijking die Malcolm X maakte. Houseniggers / Fieldniggers.

Flix
Flix11 aug. 2021 - 15:10

Helemaal eens met zeeman. En dat Wilders consequent is in zijn trieste meninkjes is mijns inziens geen probleem . Je weet iig waar ie voor staat , kun je van de rest van het volk wat in den haag aan touwtjes probeert te trekken niet zeggen.

RaRa17
RaRa1711 aug. 2021 - 14:56

“ Ik heb zijn Twitterfeed lopen verversen als een malle, maar kon geen felicitatie zien richting onze nieuwe sporthelden” Dus feliciteren doe je via Twitter, anders telt het niet?

Geen3
Geen311 aug. 2021 - 14:53

‘Waarom feliciteert Wilders Olympische sporters niet’? Misschien houdt hij niet van topsport?

Zeeman3
Zeeman311 aug. 2021 - 14:48

Het zou mij niets verbazen als Geert Wilders net als heel veel andere Nederlanders - waaronder ik - geen seconde naar de Olympische Spelen in Tokyo heeft gekeken. Het is toch bizar dat er zo absurd veel geld aan een net zo absurd sportfeestje wordt besteed. Ik heb er helemaal niets mee en moet altijd weer hard lachen als iemand zich 4 jaar de pleuris heeft gesport en dan na een halve minuut over de kop slaat, of positief wordt getest en verzin het allemaal maar. Van mij mag het allemaal opgeheven worden net als voetbal, een Lionel Messi die 35 miljoen per jaar gaat verdienen en iedereen vindt dat nog normaal ook. Hij zou eens zijn mond open moeten trekken tegen die achterlijke sjeik uit Qatar wiens 'bezit' hij nu is. Nee status-macht-geld het kan mij allemaal gestolen worden.

5 Reacties
mijn-mening
mijn-mening11 aug. 2021 - 16:15

Lees veel pijn en frustratie, sterkte.

Le Chat Botté
Le Chat Botté11 aug. 2021 - 16:54

Dus al die volstrekt persoonlijke sentimenten en overtuigingen projecteer jij op de motivatie van wilders om geen felicitaties te gunnen aan Nederlanders die een grote sportieve prestatie hebben geleverd? Ik denk dat daar wel iets inzit: jullie houden er beiden een strikt egocentrisch wereldbeeld op na en projecteren je eigen sentimenten op anderen dat het een lieve lust is. Veel plezier samen!

Nick the Stripper
Nick the Stripper11 aug. 2021 - 17:15

Zeeman 11 augustus 2021 at 16:48 [ Nee status-macht-geld het kan mij allemaal gestolen worden. ] Maar als Zeeman naast zijn 90 euro reiskostenvergoeding ook nog gratis brandstof kan tappen bij zijn werkgever dan is hij er als de kippen bij om dat wapenfeit met iedereen op Joop te delen. Een klein graaiertje dat met zijn knuistje zwaait naar grotere graaiers. Het kleinburgerschap in optima forma.

Zeeman3
Zeeman312 aug. 2021 - 9:18

De antwoorden waarvan ik wist dat ze zouden komen. @Nick the Stripper - Ach ik krijg ook een laadpasje mee voor de elektrische testauto's van auto-importeurs dus dat kost mij ook niets. Rij zo vaak 600 tot wel 1.000 km gratis en voor niets. Wat zou jij doen als je zo'n pasje in je handen gedrukt krijgt? Teruggeven en zelf een laadpasje kopen....... Ik weet het antwoord wel beste Nick, ha, ha, ha, ha.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 aug. 2021 - 22:24

Zeeman 12 augustus 2021 at 11:18 Om Alice in Wonderland te parafraseren: het wordt sneuïger en sneuïger. Ik doe niks met zo'n pasje, want ik beweeg me zoveel mogelijk lopend, op de fiets en met het OV.