Joop

Waarom de VVD elke keer weer de grootste wordt

  •  
12-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3011 keer bekeken
  •  
roelmaalderinkvvd

Nederland wordt geplaagd door zoveel crises dat het nauwelijks meer bij te houden is. Maar toch blijft de partij die hoofdverantwoordelijk is voor alle ellende, de VVD, goed scoren in de peilingen. Roel Maalderink verplaatst zich daarom eens in een VVD'er.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

develhunt
develhunt13 mrt. 2023 - 6:29

Het is niet de vvd die de grootste is, het is Mark Rutte, hij is de vvd geworden, als hij opstapt zakt die partij ook in elkaar, Mark Rutte blijft populair omdat er feitelijk geen sterk alternatief is, ondanks dat er 20 partijen in de kamer zitten zit er niemand tussen met het charisma van een staatsman of vrouw, iemand die boven de partijen uitstijgt, het is allemaal voor eigen parochie preken, schreeuwerig en nietszeggend, mensen die die kwaliteiten wel hebben, en ze zijn er wel, ambiëren geen politieke functie meer, waardoor de hoogvliegers niet in de politiek belanden, maar functies elders hebben.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend12 mrt. 2023 - 22:30

Net het debat op 1 gezien.. Rutte hoeft zich absoluut geen zorgen te maken.. Er is geen alternatief.

PVDB2
PVDB212 mrt. 2023 - 19:14

Het is Ikke, Ikke, Ikke en de rest kan stikken. Als iedereen vindt dat alle huizen blauw geschilderd moeten worden zouden men dit ook nog beloven net voor de verkieizingen. Een maand erna ontkennen we het gewoon, zijn we het vergeten of is het op de Nokia realtime gearchiveerd.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman12 mrt. 2023 - 16:41

Zoals Einstein al aangaf, idiotie is hetzelfde blijven herhalen, in de hoop op een andere uitkomst.

Weatherwax
Weatherwax12 mrt. 2023 - 16:40

Het Rutte beleid is natuurlijk niet voor iedereen slecht. En als de minderheid die ervan profiteert trouw achter de VVD blijft staan terwijl alle burgers die eronder lijden hun stemmen over 20 andere partijen verdelen (of helemaal niet meer stemmen), dan blijft Rutte nog wel even doorlachen ja.

Deugkeizer
Deugkeizer12 mrt. 2023 - 15:22

Waarom de VVD telkens de grootste wordt? Daar waren van de week de mooie voorbeelden van voorbij gekomen. 1. Mensen zoeken naar een groep om te haten en ze weg te zetten, een mooi alternatief om dat niet te doen is de VVD. 2. Zoals de NOS al aantoonden. Het hele bedrijfsleven is doordrenkt van positie misbruik, de bron van veel ellende. Maar de echte wil om er iets aan te doen ontbreekt. De personen die het doen zijn blijkbaar instaat om hunzelf zo onmisbaar en groot te maken dat we ons gedwongen voelen om het toe te staan. De VVD profiteert van onmisbaarheidsdenken, het kwaad dat noodzakelijk is om onszelf draaiende te houden, omdat het ons op zoveel vlakken zoveel kracht geeft. Maar tegelijkertijd doen ze ook iets goeds en dat is de grote enkele vijand afwenden. De partij crieert op ten duur wel zo'n alter ego nemesis van maar enkel haat. Alle stoppen van goed of kwaad zijn ondertussen al bij de meeste mensen doorgeslagen als het gaat tussen onmisbaarheid & nihilisme vs vervangbaarheid en verwijtbaarheid.

Mathijsco
Mathijsco12 mrt. 2023 - 13:31

Is dit niet wat men altijd zo treffend: 'de kracht van herhaling' noemt? Als je het -binnen welke context dan ook- maar vaak genoeg blijft herhalen, wordt het vanzelf bewaarheid. En krijgt GroenLinks -naar ik toch wel voorzichtig mag aannemen de partij van Maalderink- haar gedroomde samenwerking met de VVD in de eerste kamer. En uiteraarrrrd vind Maalderink dat verschrikkelijk! En toch stiekem ook wel ergens heel erg fijn.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV12 mrt. 2023 - 14:46

"Haar gedroomde samenwerking met de VVD" mooi man zo'n productieve duim.

Pera71
Pera7112 mrt. 2023 - 13:13

De VVD heeft veel fouten gemaakt en is niet mijn partij, maar om haar de hoofdverantwoordelijke te noemen voor de polycrisis waar we in zitten is ook overdreven. Bij de coronacrisis was het improviseren en veel regeringen, rechts of links, hebben fouten gemaakt. De Oekrainecrisis heeft de hele wereld overvallen en de regering volgt de juiste koers door Oekrainers ruimhartig op te vangen en de Oekraine zoveel als mogelijk te steunen in de agressieoorlog. Verder hebben alle partijen meegedaan aan het neoliberalisme toen dit op het hoogtepunt was. Ook GL heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan verkorting van de WW-duur, want ‘er waren veel mensen nodig door de vergrijzing.’ Hoewel ik ook echt een nieuwe bestuurscultuur zou willen, waarbij het goed zou zijn dat de VVD eens een keer buiten de regering valt, weet ik dat dit niet realistisch is. We zullen het toch met alle goedwillende niet-extremisten met elkaar moeten doen in Nederland.

2 Reacties
Mathijsco
Mathijsco12 mrt. 2023 - 14:44

What about: komende week helemaal geen GroenLinks of VVD die samen het afbraakbeleid en de giftige bestuurscultuur van Rutte doorzetten middels de eerste kamer? U doet net alsof we geen prima alternatieven (op links) hebben in dit land!

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 mrt. 2023 - 15:02

Hier heb je op zich gelijk in. Zowel PVDA als CDA, als D66 zijn neoliberaal geworden Wel staat VVD symbool voor dé neoliberale organisatie en het neoliberale levensgevoel. Het is de spin in het web. Wat niet betekend dat dit zich doorzet. Het neoliberalisme is een historische trend en trends verdwijnen, veranderen. Al vanaf 2008, de bankencrisis, begon men kritiek op neoliberalisme te formuleren. Ook een neoliberale organisatie als het WEF, creëert nu kritiek op het systeem en pleit voor veranderingen

Polarisario
Polarisario12 mrt. 2023 - 12:36

Ooit was het CDA steeds de grootste en ook de PvdA heeft diverse keren zo’n tijd gehad. Zolang je de grootste bent heb je het voordeel van de premierbonus bij verkiezingen. Ook bij de VVD komt daar een einde aan en ze zullen ook daar een vrije val omlaag mee gaan maken daarna. Zo geweldig is deze club nou ook weer niet.

1 Reactie
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine12 mrt. 2023 - 13:40

@Polarisario, ik weet niet of je bij Rutte nog kunt spreken van een premierbonus. Een ander fris persoon aan het roer zou de VVD misschien wel kunnen laten groeien.