Joop

'Waarom 2012 het beste jaar ooit was'

  •  
17-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-LondenVuurwerk.jpg
Conservatief tijdschrift The Spectator: 'Plastic speelgoed uit China kopen zorgt ervoor dat we armoede binnenkort achter ons kunnen laten. Het betekent dat de wereld rijker wordt en eerlijker'
Volgens een artikel in het conservatieve Britse tijdschrift The Spectator is er geen beter jaar geweest dan 2012. Nooit eerder in de geschiedenis zou er minder honger, ziektes en meer welvaart zijn geweest. De redactie van The Spectator baseert zich verder ook op oorlogsslachtoffers en de schade van natuurrampen. Arme landen zouden bovendien steeds rijker en zelfredzamer worden.
Hoe het kan dat mensen wellicht een ander beeld van 2012 hebben heeft volgens The Spectator onder andere te maken met politiek: ‘Als we naar politici zouden luisteren, dan zou je wellicht een ander beeld kunnen krijgen, die van een gevaarlijke, wrede wereld waarin alles slechter wordt. Dat is hun werk ook, problemen onder een vergrootglas houden en oplossingen aanbieden. Maar de grote vooruitgang wordt niet teweeggebracht door bestuurders, maar door gewone mensen.’
The Spectator ziet in de globalisatie ook een oorzaak van het teruglopen van ongelijkheid: ‘Plastic speelgoed uit China kopen zorgt ervoor dat we armoede binnenkort achter ons kunnen laten. Het betekent dat de wereld rijker wordt en eerlijker.’ Ook over het toekomstige tekort van fossiele brandstoffen hoeven we ons volgens The Spectator geen zorgen te maken, ingenieurs zouden al met nieuwe uitvindingen met oplossingen kunnen komen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

MichelReiziger
MichelReiziger17 dec. 2012 - 20:03

Ik denk dat het beste jaar er pas is als tijdschriften als The Spectator er niet meer zijn...dat zal namelijk automatisch beteken dat de wereld eerlijker is (even een stukje The Spectator wijsheid vsn mij)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 dec. 2012 - 20:03

Omdat vanaf 2013 geen geen fantasie meer over zogenaamde '' dag van het grote geluk'' of fantaseren over wanneer de Wereld wordt opgeruimd. Wel jammer voor mensen die op mooie dagen willen trouwen! Mostafa! wat bedoeld je ? Nou, het jaar kent 12 maanden en geen 13 maanden, laat staan 14, 15, 16...ect..maanden.Vanaf 2013 kun je geen drie dingen tegelijk doen ( rijmende cijfers!!), bijvoorbeeld 12-12-2012. Het kan nooit zo mooi zijn. Het jaar kent alleen maar 12 maanden. Dus, vanaf 2013 het is afgelopen met een leuke rij van mooi ''rijmende'cijfers: Dag, maand en jaar!

Klungel2
Klungel217 dec. 2012 - 20:03

Voor mij persoonlijk was het anders niet zo'n geslaagd jaar. Zo zie je maar: Alles is relatief...

Dewik2011
Dewik201117 dec. 2012 - 20:03

En zo is het maar net. Leuk te zien dat Afrika in de startblokken staat om te boomen. Het gaat goed daar. In Azie is de armoede pijlsnel aan het dalen. Er zijn geen grote bush-oorlogen meer, de eeuw van de ideologieen loopt ten einde met als laatste stuiptrek Bin Laden. Er zijn weinig rampen, geen extreem weer zoals nog wel eens wordt gesuggereerd..... dus...we gaan een zonnige toekomst tegemoet.

Rechterhand
Rechterhand17 dec. 2012 - 20:03

Wellicht heeft the specator gelijk in hun stelling. Echter er wacht een nieuwe schaarste door overbevolking. Alhoewel deze kan misschien nog 5 jaar op zich laten wachten.

Backtobasics
Backtobasics17 dec. 2012 - 20:03

Het zou best kunnen dat het in bepaalde werelddelen (financieel) beter gaat met mensen als in het verleden en dat is natuurlijk mooi voor deze mensen. Het vervelende is dat "wij"hier in Europa leven, en het in Europa juist minder gaat, met steeds meer mensen die in armoede leven. Wel is er een groep die vooral erg "profiteert" van de groei in opkomende economieen en rijker is dan ooit. Deze bedrijven kijken vooral waar het "lekker goedkoop' is, en bekommert zich helemaal niet over het lot van hun eigen bevolking. Natuurlijk zullen dan de gene die profiteren (voornamelijk multinationals of aandeelhouders ) van de groei in verre landen zeggen dat het steeds beter gaat met de wereld. Ze zeggen eigenlijk........ dat het vooral goed gaat met hunzelf en hun bedrijf, en die grote ontevreden massa is maar lastig en zuur en "verstoort' hun feestje...................

RMHeijmans
RMHeijmans17 dec. 2012 - 20:03

In 2013, geen stille tochten meer voor bultruggen.

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2012 - 20:03

Wens de redactie van dit pretentieuze pulpblaadje veel plezier en succes met dit standpunt verdedigen tegenover een terwijl ik dit schrijf weer aan honger gestorven kind. Of aan zijn nog overgebleven zusjes en broertjes die hetzelfde lot wacht. Of een door Amerikaanse drones naar de vernieling gebombardeerd gezin uit Pakistan. Of hun buren die "slechts" twee zoons zijn verloren tijdens het nogal hardhandig invoeren van "democratie".... Of een bij de voedselbank lopend arm gezin uit Nederland dat door de oh zo geweldige vooruitgang anno 2012 voor hun kind geen eens een simpel cadeautje kan kopen. Laat staan dat kind zijn onderwijs straks nog betalen zodat hij of zij niet hetzelfde lot wacht als zijn/haar ouders... Ga zo maar door... Ja, prachtig, wat zijn we toch lekker bezig! ...laten we vooral nog passiever op onze volgevreten westerse reet blijven zitten en alle moeite steken in het onszelf wijsmaken dat alles goed is. Best year ever.... (....als je een psychopathische narcist in dienst bent van Goldmann sachs o.i.d dan wel ja)

1 Reactie
.2
.217 dec. 2012 - 20:03

Onze luie Westerse reet heeft hier weinig mee te maken. Alle opkomende economieën verdienen hier grote hulde.

denmol
denmol17 dec. 2012 - 20:03

Misschien moet The Spectator eens een bril aanschaffen.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger17 dec. 2012 - 20:03

Oorlogen zijn ook goed voor de economie (ook een The spectator wijsheid die ik nog even was vergeten...)