Joop

Waargebeurde horror breekt alle records in Argentinië

  •  
01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Clan300.jpg
Gebeurtenis die de Argentijnse samenleving schokte in de jaren 80 is dertig jaar later een hit op het grote doek
Arquimides Puccio was volgens de buren zo’n vriendelijke man. De vrome, conservatieve Argentijn veegde meerdere keren per dag obsessief het stoepje schoon voor zijn huis in een keurige wijk in Buenos Aires. Het ging hem echter niet alleen om netheid: Puccio wilde weten of het geschreeuw van zijn slachtoffers in de kelder niet te horen was op straat.
De film laat het verhaal zien van een ogenschijnlijk normaal gezin van kerkgangers en hun omgang met toekomstige slachtoffers. Een van hen was zelfs een ploeggenoot in het rugbyteam van zoon Alejandro. In de loop van drie jaar vermoordde het gezin Puccio ten minste drie mensen die zij hadden ontvoerd voor losgeld. Een vierde slachtoffer werd bevrijd, na geketend te zijn geweest in een cel in de kelder van het huis van de Puccio’s.
Deze zorgvuldig verhulde horrordaden zijn het onderwerp van de nieuwe film “The Clan”, een verhaal gebaseerd op gebeurtenissen die de Argentijnse samenleving schokten in de jaren 80. De film van regisseur Pablo Trapero, kent de meest succesvolle opening in de geschiedenis van de Argentijnse film. Binnenkort zal de film te zien op filmfestivals in Venetië en Toronto, waarna een release volgt in Europa en mogelijk de Verenigde Staten.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

thunderbird2
thunderbird21 sep. 2015 - 14:27

Ging daar toen toch van de grote hoop.

Armagaddon
Armagaddon1 sep. 2015 - 14:27

>>> Morbide lering.....vertrouw nooit 100% op onschuldig acterende mensen en gladde populistische praatjes...maar houd vooral de politici en volksmenners extra scherp in de gaten, deze werken met een dubbele agenda van verwevenheid en narcistische misdadig -psychopatische opportunisme...

Bernie2
Bernie21 sep. 2015 - 14:27

Zo zijn wij mensen als top-roofdieren dus. Kleinschalig in kelders een beetje fritzlen, grootschaliger 10.000'en studenten levend aan de haaien zorreguita'en, en miljoenen arabieren wegbushen. Wat hebben we toch een fantastisch soort van onszelf gemaakt. En als het echt te gek wordt hebben we de 2 oost/west buttonpushers nog voor de zoveelste oerknal. Maar goed dat ik dat vernietigende niet in me heb. Of... Ik kijk uit naar de film :-)