Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waar zijn de acties tegen de erbarmelijke omstandigheden in Ter Apel?

  •  
26-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3930 keer bekeken
  •  
43100589785_0973a0527b_k

© cc-foto: Marco Verch

In Ter Apel slapen al maanden vluchtelingen buiten en het valt me op dat dit pas groot nieuws is sinds Artsen zonder Grenzen donderdag de noodklok heeft geluid. Ik was zelf een tijdje in het buitenland, maar ik kan niets terugvinden over koffiedrinken of protesten op het Malieveld of het Museumplein om het op te nemen voor deze asielzoekers. Waar zijn of waren de vredelievende knuffelaars van Willem Engel nu er echt mensen in nood zijn? En waar zijn de televisieacties en de geschrokken en betrokken burgers die na 24 februari massaal in actie kwamen voor vluchtelingen uit Oekraïne? Zijn de vluchtelingen uit Ter Apel misschien niet wit genoeg? Lijken ze onvoldoende op ons? Of is er een andere reden voor de tamme reacties?

Ik zie niets gebeuren om deze mensen te helpen. In tegendeel. Er wordt gedemonstreerd tegen de opvang van asielzoekers - kinderen lopen trots met borden met 'nee, nee, nee, geen AZC' erop - , plekken worden opgekocht door burgers om opvang te dwarsbomen en de mensen die in Ter Apel de straat op gaan demonstreren tegen de overlast en niet tegen de onmenselijke opvang. De burgers komen dus (wederom) op voor zichzelf en niet voor de ander. Dit was zo in coronatijd, we zien dit bij de boeren en we zien het nu dus weer. Enorm pijnlijk.  

En het is ook pijnlijk en beschamend dat de overheid geen daadkracht toont. Het lukt hier in Nederland wekelijks zo'n zestigduizend mensen onder te brengen op festivalcampings, compleet met sanitair, horeca en vermaak en dan wordt ons wijsgemaakt dat het niet lukt om 700 vluchtelingen onderdak te bieden. Wat een dwaasheid.

Deze aanpak lijkt me eerder voort te komen uit onverschilligheid, een gebrek aan empathie of uit ontmoedigingsbeleid geboren onwil. Een bewuste actie dus, waarbij met mensenlevens wordt gespeeld. De tenten die gedoneerd werden, zijn immers afgekeurd en weggehaald.

En dan te bedenken dat er twee christelijke partijen in het kabinet zitten die zeggen naastenliefde hoog in het vaandel te hebben en zich te laten inspireren door onder andere het verhaal over de barmhartige Samaritaan. In de praktijk blijkt daar helemaal niets van. Dit kabinet beschermt vrijwel niemand. Tenzij je een bedrijf hebt.

Nou goed, vanavond is er alsnog een demonstratie in Amsterdam. Beter laat dan nooit. Ik ben er bij. Voor wat het waard is. 

cc-foto: Marco Verch 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (100)

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman29 aug. 2022 - 19:58

Deze reactie is verwijderd

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert27 aug. 2022 - 17:21

Wat ik nog te zeggen had - er zijn inzendingen bij dit onderwerp die mij vrees inboezemen. Ik doel op teksten waarbij ik de indruk krijg dat de auteurs asielzoekers en vluchtelingen niet zien als echte mensen, net zo echt als die schrijvers zelf. De woordkeuze wekt de indruk alsof deze reageerders de vreemdelingen zien als onwelkome dieren, die voor de echte Hollanders een plaag zijn geworden. Dit fenomeen is niet nieuw. De ander afschilderen als leugenaar, profiteur, gelukzoeker, en bijgevolg als subhumaan, verwerpelijk, besmettelijk, iemand die weggejaagd moet worden. Of de ander hierdoor nu nieuw geweld gaat ervaren, of de dood vindt - dat lijkt niet van belang. Een eeuw geleden maakten zulke 'gevoelens' in een buurland snel opgang. Het 'raseigen volk' begon zichzelf zo uit te drukken, hierbij geleid door politici, juristen, en psychiaters. Ja, er zijn geldige psychiatrische termen voor deze kilte, deze extreme gevoelskoude. We kennen ze. Fijne Hollanders die Holland ten koste van alles ook fijn en 'schoon' willen houden; die vermoedelijk in het echte leven ook 'aimabel', 'joviaal', en 'betrokken' zijn - de aanhalingstekens zijn er met een reden. Iemand met psychopathologische trekken kan een meester zijn in het voorwenden van eigenschappen die absent zijn.

3 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout27 aug. 2022 - 20:13

@HCQT Eindelijk iemand die het ook opvalt dat dehumanisering een trend lijkt te worden op Joop. Of het nu om begrip voor Palestijnen gaat, asielzoekers of vegetariërs die tegen foute boeren zijn. En het zijn zeker geen linkse bezoekers die dit doen. Het lijkt alsof de site een magneet is geworden voor frenetiek-hysterisch publiek dat schofferenderwijs hier te keer gaat alsof de progressief-pluriforme-sociale goedwillende mens de oorzaak is van al wat populistisch rechts volk dwars zit.

Ivan61
Ivan6128 aug. 2022 - 9:57

drs. H.C. en Hannes, Voor jullie beide een wijze les van een ervarings expert: https://www.npostart.nl/dannys-wereld/26-08-2022/VPWON_1344255 Andere ervarings expert (ik) kan dat jullie nog een keer uitleggen. De mensen zijn bang en bezorgd. De kaaskoppen en asielzoekers. Het helpt niet om mensen met afwijkende of zelfs extreme mening weg te zetten als minderwaardig. Op deze manier trap je eigen valkuil in. Kijk en lees vooral aan Syrische man vanaf 9:40 ongeveer. Hij legt dat perfect uit.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert28 aug. 2022 - 10:13

@ Hannes Achterhout - dank je, je reactie is eervol voor me. Ik ben met een project bezig over rassenwaan, eugenetica, en alle ellende die daaruit voortvloeit. Ik kan me beroepen op authentieke documenten van een eeuw geleden. Die komen uit Duitsland, en ook uit de Verenigde Staten van Amerika. De talen beheers ik beide goed. Ik sta regelmatig versteld van de overeenkomsten tussen de psychopathologische mens- en wereldbeelden van toen en nu. En helaas jawel: dehumanisering valt ook op Joop te zien. De ander reduceren tot object, en hem of haar 'wegwensen', ook al leidt de verwijdering tot de dood. Belangrijk: ik vind het goed dat de redactie zulke abjecte reacties toch plaatst, mits die aan zekere maatstaven voldoen. Zo leer je je opponenten namelijk kennen, en dit is altijd belangrijk om tot verbeteringen te komen. Laat ze vooral niet ergens in het duister broeden op hun kwaadaardige ideeën. (Ik denk dezer dagen: zou iemand als ds. Martin Luther King nu in ons land een asielaanvraag doen, dan zouden wat onbenullige ambtenaren die afwijzen: de kleur en de 'socialistische, cultuurmarxistische' ideeën van de nieuwkomer zijn niet gewild in ons gave landje.)

Mirzas
Mirzas27 aug. 2022 - 16:21

De aantallen asielzoekers die deze kant opkomen en de Ter Apelse toestanden horen volgens mij niet automatisch op één grote hoop. De eerste kwestie is complex en is bovendien niet enkel aan ons land. De tweede kwestie is logistiek en capaciteit. Volgens mij is het eerst zaak de wantoestanden in Ter Apel op te lossen. Want of je ze nu het land uit wilt ontmoedigen of niet, kinderen en volwassenen die hier zijn kun je niet onder je 'dak' laten creperen of hopen dat ze vanzelf verdwijnen door schurft.

Ivan61
Ivan6127 aug. 2022 - 12:08

@ Oproerkraaier en @ Volrin, Ik vraag mij af wat jullie willen bereiken met afreageren op mensen die anders denken? Lucht dat op? Nergens lees ik jullie oplossing. Hebben jullie dat?

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 12:34

Hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan de Erasmus Universiteit Thea Hilhorst reageert een stuk minder hysterisch op Ter Apel dan vele reageerders hier. Mistanden dat wel maar het is hier geen Moria.

Ivan61
Ivan6127 aug. 2022 - 12:40

Danielle, Sommige schreeuwen zo hard maar zeggen niks. Het ergste is dat zij dat niet door hebben.

Mirzas
Mirzas27 aug. 2022 - 16:58

Niet in de modder rollen met varkens. Zij vinden het leuk en jij wordt er vies van.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert27 aug. 2022 - 10:15

Goed dat dit thema nog leeft bij de mensen in het land - gisteravond laat ontving ik een berichtje van een betrouwbaar informant: er is geheim overleg geweest op het allerhoogste niveau. Mark Rutte kampt met een politiek toxisch probleem: hij kan het beleid van zijn coalitie al geruime tijd niet legitimeren. Er is veel onrust en kritiek, ook bij belangrijke landgenoten die nog nét wel de VVD prefereren. Significant afbrokkelen van steun ligt op de loer. Hoe kan de minister-president dan nog voldoende stemmen voor zijn partij in de nabije toekomst veilig stellen? Zo: elke nieuwkomer die van medelander Nederlander mag worden, die verwerft naast de normale burgerrechten ook een tweetal gloednieuwe E-bikes, een mooie gerenoveerde huurwoning op een goede locatie, én een mooie gastrol in een reality-soap naar keuze. Er is een geheime voorwaarde: die persoon moet dan wel plechtig en onder ede beloven dat hij of zij voor de rest van zijn leven op de VVD stemmen zal. (Per notariële akte wordt dit alles vastgelegd).

2 Reacties
Beisser
Beisser27 aug. 2022 - 10:20

Moet ik dit leuk vinden?

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:40

Besser Waarom zou iets wat bij het CDA normaal is en kan, niet bij de VVD meespelen. Macht schijnt tegenwoordig het hoogste goed te zijn, t.k.v. alles. Dus kan ik deze reactie wel volgen.

Panthera
Panthera27 aug. 2022 - 7:55

Mooi om te lezen dat na Rutger zijn oproepen om in actie te gaan komen voor alle slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire, de woningnood, wachtlijsten bij de GGZ, etc., hij dit nu ook doet voor de misstanden bij Ter Apel.

Gio Servas
Gio Servas27 aug. 2022 - 5:50

De mensen die hieronder schrijven dat Nederland racistisch is en b.v. zaken zoals apartheid hebben uitgevonden zijn nog te dom om te poepen en hebben geen idee wat er in de wereld zich afspeelt. Ooit ben ik hier als vluchteling opgevangen en heb echt racisme meegemaakt, maar dan in mijn eigen land en landen buiten Nederland. Verder is apartheid al ouder dan Rome, maar in Rome is dit iig al heel goed gedocumenteerd, daar kwam geen Nederlander bij kijken hoor. Problemen waar wij nu tegen aanlopen hebben te maken met gebrek aan balans. Er komen meer mensen binnen dan waar Nederland op voorbereid is en aan de front-end had de regering zeker wel wat meer kunnen doen zoals grote evenementen locaties in de steden aanpassen, al dan niet met behulp van het leger en natuurlijk het snel terugsturen van veilige landers, maar daarachter zijn de problemen niet zomaar op te lossen. Veel vluchtelingen kun je niet zomaar loslaten, zij hebben bijstand en ondersteuning nodig van specialisten omdat zij vaak heel veel trauma's hebben opgelopen. Als je daar niets mee doet, dan komen deze mensen in problemen. Daar doen we ook niets mee. We hebben dan ook te maken met een druk op de woningmarkt waar nu mensen na tientallen jaren wachten nog steeds geen recht op een woning hebben, druk op de zorg en druk in het land zelf. Deze mensen zullen het niet in dank afnemen dat er extra zorg gaat naar anderen. Geen racisme, maar puur frustratie.

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:28

Je bent pas "te dom om te poepen" als je racisme niet wenst te zien en te benoemen. Maar ja, je bent extreem rechts of niet toch? De domste lieden zijn die lieden die vanwege "frustratie" op extreem rechtse partijen stemmen. Die helpen je namelijk gewoon nergens mee en zorgen alleen maar voor meer ellende voor iedereen.

Beisser
Beisser27 aug. 2022 - 11:24

@oproerkraaier Kijk toch alsjeblieft wat verder dan je neus lang is! Als de huidige asielcrisis het gevolg is van racisme en extreem rechts zijn dan zou zo ongeveer de hele Nederlandse bevolking extreem rechts en racistisch zijn. Dat is natuurlijk niet het geval. Maar als extreem rechts en racisme, de “nazi’s” en “bruinhemden”, zoals jullie de protesterende Tubbergers wegzetten de uitzondering zouden zijn, de rotte appels in de mand, dan zou er helemaal geen asielcrisis zijn. Dan zouden alle gemeenten van Nederland al lang geleden genoeg lokaties hebben aangewezen om iedereen op te vangen. Dan zouden COA en IND zo efficiënt werken dat de prcedures inderdaad maar een paar dagen in beslag namen inplaats van maanden. Dat is dus ook niet het geval.

Beisser
Beisser27 aug. 2022 - 11:28

vervolg Het probleem ligt dus elders. Waar? Om te beginnen natuurlijk in de landen waar al die vluchtelingen, asielzoekers en “veiligelanders” vandaan komen. Maar daar kunnen we niets aan doen. Óns probleem wordt volgens mij veroorzaakt door decennialang domme, kortzichtige, bekrompen, egoïstische, gereformeerde ‘ons-bint-zunig’-politiek van alle post-paars kabinetten. Plus verregaande incompetentie, gebrek aan daadkracht en een volkomen ontbreken van visie of zelfs maar enigszins oog op of anticiperend vermogen mb.t. de bestaande problemen. En dan is er de onwil. Zowel in de politiek als in alle lagen van de samenleving. Onwil die niet wordt veroorzaakt door racisme, maar door onwetendheid, vooroordeel, imago, angst voor het / de onbekende. De evolutionair ontwikkelde reflex waar iedereen mee behept is. Aangejaagd door complotdenkers, onruststokers en populisten die denken er voordeel uit te kunnen slaan. Als we nou proberen het probleem van dat standpunt uit te benaderen, misschien kunnen we dan tot een oplossing komen

JasDon
JasDon26 aug. 2022 - 20:34

Geen acties hier, gezinshereniging na bv. 15 maanden geeft al aan dat de urgentie er niet is om te vluchten en de wetgeving en het NL's beleid serieus outdated is. Dat zie je ook aan de overgrote aantallen jongemannen die als vooruitgeschoven stukken dit land worden binnengesmokkeld. Het is ook niet alsof de publieke opinie ook maar een klein beetje beter wordt met alle crises waar dit land mee wordt geconfronteerd. Dus nee, ik heb nu geen behoefte aan mensen die doorreizen voor een toekomstupgrade t.o.v. het land waar ze soms jaren geleden naar waren gevlucht zijn. Zodra er een regering komt die zoveel mogelijk de rem er op probeert te gooien krijgt deze mijn volledige steun op dit punt.

5 Reacties
spelregeltoerist2
spelregeltoerist227 aug. 2022 - 8:29

Volledig mee eens.

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:31

"Dat zie je ook aan de overgrote aantallen jongemannen die als vooruitgeschoven stukken dit land worden binnengesmokkeld. " Wat val jij door de mand als een extreem rechtse complot-denker. Onmenselijk en fascistoïde is niet echt iets waar de wereld op zit te wachten. Jouw "volledige steun" word dankbaar aanvaard door extreem-rechtse rattenvangers. Je smeerlapperij is een puur staaltje NSB-retoriek.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout27 aug. 2022 - 12:24

@oproerkraaier. Inderdaad die Jas ontpopt zich als een fascho Poetin-apologeet, zijn baas in Moskou had het niet beter kunnen verwoorden.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert27 aug. 2022 - 13:49

Wat ziet mijn oog? - "Dat zie je ook aan de overgrote aantallen jongemannen die als vooruitgeschoven stukken dit land worden binnengesmokkeld." Oef. Het is een hele opgave om zoveel onbewijsbare nonsens in zeventien woorden onder te brengen. Jasdon ziet de vluchtelingen als een groep indringers die met militaire precisie Nederland willen bezetten, wellicht zelfs 'overnemen', dat kan ook. Jasdons proza is erg krom en er staan de nodige taalfouten in. Als veel andere Nederlanders langs deze lijnen denken en handelen, dan is er reden tot grote zorg. PS: de ouverture "Dat zie je ook..." is een belediging voor de stabiele lezer. Alsof wij allemaal ook dat kunnen zien wat Jasdon waarneemt. Laten we blij zijn dat dat niet het geval is.

JasDon
JasDon27 aug. 2022 - 21:12

Wat een kleinzerigheid. Het is eenvoudig aantoonbaar dat de meeste vluchtelingen via andere, veilige, landen doorreizen. Ook regelmatig met een lang verblijf in dat andere land. En dan nog kleingeestig commentaar m.b.t. spelfouten. Geen simpele spelfouten, gewoon woorden die ik bij het herformuleren van een zin laat staan.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 aug. 2022 - 20:25

Met alle respect maar een filosoof moet toch enigszins een creatief inbeeldingsvermogen hebben? Bedoel iedereen zijn eigen mening natuurlijk over in hoeverre we solidair moeten zijn ten koste van onszelf. Alleen je kan je toch wel inbeelden waarom zo een grote groep Nederlanders het niet meer steunt? De woningnood, de inflatiecrisis, bestendigheid van de zorgstaat, religieus terreur etc.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop126 aug. 2022 - 20:04

''Waar zijn de acties tegen de erbarmelijke omstandigheden in Ter Apel?'' Eerst even even de uitmarkt in Amsterdam afwerken dit weekend.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037131 aug. 2022 - 9:40

Daar het je Calimero van buutn weer.

Phantom3
Phantom326 aug. 2022 - 19:57

Dit land is het zat. C'est ça.

6 Reacties
Beisser
Beisser26 aug. 2022 - 21:14

Wat is het zat?

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 1:46

Dit land is gelukkig, niet wat jij denkt dat het is. Je voldaanheid is gebaseerd op lucht. Ik vind jouw een schoft en ik woon ook hier. Wij zijn vijanden, binnen de grenzen van dit kutland.

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 5:54

Phantom Laat "het land" maar voor zichzelf spreken.

Marcus A.2
Marcus A.227 aug. 2022 - 8:28

@oproerkraaijer Wat denk je toch te bereiken met je agressieve retoriek? Als ik je teksten lees krijg ik het beeld van iemand waarvan het schuim letterlijk zijn mond uitloopt.

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:32

Marcus, ja het is me bekend dat jij niets van anti-fascisme moet hebben.

Marcus A.2
Marcus A.227 aug. 2022 - 16:35

@oproerkraaijer "Marcus, ja het is me bekend dat jij niets van anti-fascisme moet hebben." Dit neem ik niet persoonlijk, het is niet meer dan een (loze) aanname.

Ivan61
Ivan6126 aug. 2022 - 18:04

Ik ben wit of blank ex asielzoeker en nieuwekomer. Dat heeft niet zo veel met huidskleur te maken. De meeste Nederlanders willen de vluchtelingen niet. Toen niet en nu ook niet. En asielzoekers in Albergen en andere dorpen is helemaal fout. Elke grote stad heeft grote evenementenhaal. Hier in Groningen is Martiniplaza. Voor half jaar aanmeldcentrum van maken. Mensen zijn binnen, prima voorzieningen en iedereen kan vooruit werken.

Gnoom
Gnoom26 aug. 2022 - 17:37

Het probleem is natuurlijk dat er veel te veel asielzoekers komen, dit kunnen wij zo niet volhouden. Nu worden er weer veel zeer jonge alleen reizende asielzoekers afgezet aan de poorten van Ter Apel. Zo'n asielzoeker is dus 1 van de 1000 die per week binnenkomen. Deze minderjarige asielzoeker zal al snel beginnen over gezinshereniging waardoor een jaar later per KLM ook nog eens vader , moeder, drie zusjes en twee broertjes arriveren en oh ja, opa en oma konden we ook niet alleen achterlaten natuurlijk. Dus in tweede instantie wordt die ene asielzoeker er zomaar een stuk of 10, dit kan echt niet goed blijven gaan.

5 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 1:49

Er zijn veel te veel smerige klootzakken in dit land. Ik ruil graag iedere vijf vluchtelingen uit voor een PPV, JA21, BBB of FvD stemmer.

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 6:02

Gnoom Niet goed blijven gaan, zegt u? Wat gaat er goed dan? We zouden eigenlijk iets moeten verzinnen waarmee we direct zouden kunnen zien, wie de boel flest en wie niet. Dan zou het een stuk beter gaan. En als we dan die werkwijze in het algemeen zouden toepassen, dan zou het nog veel beter gaan.......

Mokker
Mokker27 aug. 2022 - 7:54

@Kraaier Moeilijk in te zien dat er op dit moment eenvoudig de capaciteit ontbreekt? Ga maar lekker door met iedereen voor fascist uitmaken. Ik neem aan dat jij je huis inmiddels ook al hebt aangemeld als logeeradres voor asielzoekers? Zelfs de door jou ongetwijfeld gehate Annabel Nanninga heeft er al een in huis gehad.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist227 aug. 2022 - 8:30

Deze reactie is verwijderd

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:34

Mokker, een fascist is een fascist ook als je dit niet benoemd, dus mijn woorden doen er niet toe. Mevrouw Nanninga liegt dat ze een vluchteling in huis heeft gehad ja. Maar je weet dat een fascist al liegt als hij/zij adem haalt?

Klatzook
Klatzook26 aug. 2022 - 17:00

Kwam dit tegen in het journaal van omroep Gelderland : https://www.gld.nl/tv/aflevering/gld-nieuws/177089 vanaf 02.50 minuten. Verder geen waarde oordeel alleen grappig.

5 Reacties
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2022 - 19:41

Hij vroor bijna dood, alleen maar jonge mannen de hun land horen te dienen, of weer op te bouwen, wat klopt hier niet?

JasDon
JasDon26 aug. 2022 - 20:37

Hij vroor dus bijna dood, de grappenmaker.

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 1:50

"alleen grappig" Je morele kompas is van de kaart vriend.

Klatzook
Klatzook27 aug. 2022 - 16:06

@Oproerkraaier Ben jou vriend niet en zal het ook nooit worden. Heb liever dat je mij racist noemt, met alles wat jij uitkraamt is dat een eretitel.

Paul250371
Paul25037130 aug. 2022 - 9:41

Klatzook Ik denk dat jij dat standaard een eretitel vindt

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 aug. 2022 - 16:14

Vlgs. het CBS is de bevolking met 122000 mensen uit buitenlandse migratie toegenomen, dat is een stadje als Maastricht met bijbehorende voorzieningen. Is dat al zichtbaar? Het tweede half jaar komen er naar verwachting nog zo'n clubje bij. Houden we het nog bij, met uitkeringen, woningen etc.? We willen toch geen pleefiguur slaan?

4 Reacties
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 aug. 2022 - 20:30

Die 120k zijn natuurlijk een diverse groep. Veel EU migranten, kennismigranten, studenten, Nederlanders die terugkregen, familiehereniging waaronder dus ook NL'ers die buitenlandse partner over laten komen, etc. Dan zijn er nog de Oekraïners en de niet-Oekraïense asielzoekers/statushouders. We moeten niet het debat vervuilen door te insinueren die allemaal aan de uitkering gaan (al zijn het er alsnog veel). Maar het blijven veel mensen die allemaal een plek nodig in de rampzalige woningmarkt.

Beisser
Beisser26 aug. 2022 - 21:19

['Vlgs. het CBS is de bevolking met 122000 mensen uit buitenlandse migratie'] Asielzoekers? Of ook expats, studenten, arbeidsmigranten?

Zandb
Zandb27 aug. 2022 - 6:04

Doomdayhaman Goed, dan geven we u de macht om te bepalen wie er dan te veel is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 8:10

Buitenlandse studenten wordt inmiddels aangeraden niet naar Nederland te komen omdat er geen huisvesting voor ze is.

TheunT
TheunT26 aug. 2022 - 15:51

Tis ook niet dat we disproportioneel veel aanvragen hebben ofzo; https://www.ser.nl/nl/thema/werkwijzer-vluchtelingen/feiten-en-cijfers/aantallen-herkomst#:~:text=Aantal%20asielaanvragen&text=in%20deze%20tabel.,)%20en%20Frankrijk%20(3).

4 Reacties
JasDon
JasDon26 aug. 2022 - 20:40

Nu of in 2020? Moeilijk om als meetlat te gebruiken vanwege het Corona. Als er nu 800-1000 binnenkomen per week heb je het over 40-50k. Dat is dus drie keer zoveel als dat grafiekje. Daarnaast is NL natuurlijk al dichtbevolkt.

Mirzas
Mirzas27 aug. 2022 - 16:52

Dichtbevolkt of volgeboerd?

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 aug. 2022 - 8:16

De megastallen moeten dicht. Dat levert geen grond op, maar dringend noodzakelijke milieuverbeteringen.

Mirzas
Mirzas30 aug. 2022 - 9:20

@Danielle, neemt niet weg dat de boer veel teveel grond in het bezit heeft.

dirk den boer
dirk den boer26 aug. 2022 - 15:33

Hebben wij in NL wel enig idee wat ons nog te wachten staat, ivm internationale afspraken? De situatie is zo. In Europa (vooral NW regio) is 200 jr geleden de industrialisatie begonnen, de fabrieken, de lopende band, en de welvaart voor iederen (binnen de landsgrenzen alleen hoor) door vakbonden, door vrees voor communisme. OK, daar zijn we naar gaan leven, ik profiteer er ook van (puur toeval). Nou heb ik 20 jr gewerkt in Mexico, Peru, Kenia, Zambia, Java en elders waar dat absoluut niet zo was, er waren wat rijkere mensen die de westerse stiel hadden over genomen (toeval, alweer) en in afgeschermde bastions leefden, ongeveer zoals wij, maar de rest bleef in de aller schamelste omstandigheden (voor ons dan, want geen douche en Jumbo in de buurt, nauwelijks inkomen en medische zorg) voort leven, en voorlopig, vrees ik ,nog wel even zo. Maar er zijn mensenrechten, dit en dat, mobieltjes, communicatie over geld uit de muur enzo. Dus zo meteen komt hier de hele wereld die het minder heeft, of denkt te hebben , naartoe, snap ik ook wel. Dat kunnen we natuurlijk helemaal niet aan. Zie dat toch eens onder ogen. Dat kan helemaal niet....

3 Reacties
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 aug. 2022 - 20:32

GL, D66, PvdA en CU weigeren al tien jaar ook maar te spreken over hervorming en tegelijkertijd geven ze de VVD en het CDA de schuld van deze chaos. Ik begrijp het ook niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 6:30

Zie hier nog een kansloos voorstel van opa van der Horst uit 2019. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/houd-op-met-die-bullshit-over-de-bevolkingsgroei

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:36

Rechtdoorzee: het is ook gewoon de VVD die al die jaren de macht heeft gehad. Dat u dat niet begrijpt, geeft al aan dat uw bijdrages hier niet de moeite waard zijn om over na te denken.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert26 aug. 2022 - 14:45

Dank aan Rutger van Eijken voor de enige zinnige overwegingen die je erop na kunt houden over de schandelijke misère waarin onze overheden de vluchtelingen gevangen houden. Het argument over die overdaad (jawel!) aan festivals en alle bijbehorende faciliteiten, in contrast met het lijden van de asielzoekers, dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg naar voren gebracht worden. Want het is waarachtig en het dient een goede zaak. Helaas komen er ook hier in deze dagen weer de krentenwegers, de cententellers, en de diep-neurotische notarisjes hun puntjes maken. Hun argumenten? 'maar we moeten eerst het onderzoek naar het overlijden van die baby afwachten!' 'ook in Nederland (sic) overlijden per jaar een x-aantal heel jonge kinderen!' *) 'ook in andere landen zijn er slechte situaties in de opvang!' (gaat door, ad nauseam et ad infinitum, ze zeggen impliciet: ik sta hier en ik kan niet anders; een bewezen klassieker in het domein van de schijnheiligen - weerzinwekkend, in alle opzichten) __________ *) kennelijk beseffen zulke auteurs niet eens dat dat arme kindje zelf ook in Nederland de dood vond.

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:43

Marcus/Mokker/Rechtdoorzee: De wikipedia heeft het niet over veroordeelden dus dat artikel is compleet irrelevant en Volrin geeft daarover een bron die jullie niet compleet wensen te negeren. DE beeldvorming is inderdaad volkomen verkeerd en door extreem rechtse lieden aangejaagde leugens. Ga je schamen!

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:29

drs. H.C. Queyncken Tollaert Inderdaad, die zogenaamde excuses slaan werkelijk nergens op en de situatie in Ter Apel kan echt niet. Tegelijk vind ik die burgemeester ook niet kosjer als je vervolgens het COA verbiedt een grote opvangtent op het terrein van het COA zelf te plaatsen. ergo af te laten breken. Terwijl hij in de kranten moord en brand schreeuwt.

Paul250371
Paul25037131 aug. 2022 - 9:42

Helemaal eens.

Marcus A.2
Marcus A.226 aug. 2022 - 14:22

"Zijn de vluchtelingen uit Ter Apel misschien niet wit genoeg? Lijken ze onvoldoende op ons? " Denk wel dat dat het is ja. Met Pakistanen, Afghanen en ander volk uit het midden oosten wordt minder verwantschap gevoeld en is de culturele brug voor velen een stap te ver. Daarbij de retoriek van mensen als wilders en de negatieve verhalen in de media, zoals bijvoorbeeld over de massa aanrandingen in Duitsland een paar jaar terug en het massale kindermisbruik in het VK (oa Rotherham), en verder natuurlijk de terroristische aanslagen in Europa en ook in Nederland. Dat werkt niet in het voordeel van deze mensen in de beeldvorming.

5 Reacties
Volrin
Volrin26 aug. 2022 - 15:40

"zoals bijvoorbeeld over de massa aanrandingen in Duitsland een paar jaar terug" Waarbij hij 'vergeet' te vertellen dat het helemaal niet zo was als oorspronkelijk gemeld werd: https://www.nytimes.com/2017/02/16/world/europe/bild-fake-story.html

Marcus A.2
Marcus A.226 aug. 2022 - 16:26

@volrin Dat artikel ken ik niet. Het gaat om de beeldvorming, dat is mijn punt. Ik lees op Wikipedia overigens: "By April 2016, statistics recorded by authorities indicated that out of the identified 153 suspects in Cologne who were convicted of sexual offenses and other crimes during New Year's Eve 2015–16, two-thirds were originally from Morocco or Algeria, 44% were asylum seekers, another 12% were likely to have been in Germany illegally, and 3% were underaged unaccompanied refugees.[21][22] By July 2016, the police stated that half of the 120 identified suspects of sexual offences on the New Year's Eve had arrived in Germany during the year 2015,[1][10] most of those 120 had come from North Africa,[1] and four suspects nationwide had been convicted.[23]" Of klopt dat niet volgens jouw informatie bron?

oproerkraaier
oproerkraaier26 aug. 2022 - 16:32

Ah, de leugens over Keulen worden ook weer van stal gehaald.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 aug. 2022 - 20:33

@oproeikraaier Wat een dieptepunt. Slachtoffers van misbruik schofferen om je agenda door te duwen.

Mokker
Mokker26 aug. 2022 - 21:36

Volrin en kraaiert: onglofelijk, Marcus geeft bronnen, maar gewoon doorgaan met ontkennen omdat verkrachting en aanranding door asielzoekers misschien 'rechts' in de kaart speelt? Er zijn net iets te veel 'incidenten', juist dit stelselmatig wegkijken en niet serieus nemen van goed gedocumenteerde problemen helpt figuren als Wilders enorm.

Jan16
Jan1626 aug. 2022 - 13:55

Wat ik niet goed begrijp is dat er steeds gesproken wordt over ongeveer 700 mensen die buiten moeten slapen terwijl er iedere week 1.000 nieuwe asielzoekers bij komen. Dat zou er toch op wijzen dat de meeste asielzoekers een plek vinden in de opvang. Zie ik iets over het hoofd?

1 Reactie
Volrin
Volrin26 aug. 2022 - 17:37

"Wat ik niet goed begrijp is dat er steeds gesproken wordt over ongeveer 700 mensen die buiten moeten slapen terwijl er iedere week 1.000 nieuwe asielzoekers bij komen. Dat zou er toch op wijzen dat de meeste asielzoekers een plek vinden in de opvang. Zie ik iets over het hoofd?" Wat is precies het punt dat je wil maken? Dat het niet erg is dat die 700 mensen op straat slapen omdat de meesten wel onderdak weten te vinden?

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine26 aug. 2022 - 13:49

De makkelijkste manier om echt actie te voeren is te solliciteren bij het COA (of de IND). Het COA is een organisatie met 4000 werknemers en 1000 vacatures. En een ziekteverzuim van 9% (33% in Ter Apel), maar dat zullen ze niet zeggen tijdens de sollicitatie. Ik neem aan dat HRM van het COA ook present zal zijn in Amsterdam.

3 Reacties
Hann63
Hann6326 aug. 2022 - 15:31

Ok, ik ben 63. Heb wat lichamelijk ongemakken door productie werk. Schoon verdien ik ong. 2000E/pm. Krijg ik dat daar ook voor 40urige ww?

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 aug. 2022 - 20:36

Eigenlijk is het wel een goede. Laat ze daar een maand minimaal werken. Ik denk veel mensen dan van een zeer koude kermis gaan thuiskomen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 9:53

Het hoofdkantoor zit in Den Haag. Geen supergrote werkgever en de populariteit is sinds 2016 waarschijnlijk wel afgenomen. https://www.binnenlandsbestuur.nl/carriere/coa-populaire-overheidsorganisatie-bij-werkzoekenden

Wie o Wie
Wie o Wie26 aug. 2022 - 13:21

Ik begrijp dat het kabinet gelukkig meer geld, meer opvangplekken gaat aanwijzen en meer woningen ter beschikking gaat stellen. Wel laat, maar hopelijk zetten ze er vaart achter. Wat mij betreft laat het kabinet een compensatie voor de energiekosten achterwege en zetten ze al het geld in voor de opvang.

Dehnus
Dehnus26 aug. 2022 - 13:12

Ach joh, je moet maar zo denken: Dit is Nederlandse gastvrijheid. Niet voor niks de uitvinders van: De Aandelenmarkt, Apartheid en Prosperity Gospel (TULIP Calvinism). Dus verwacht er niet teveel van. Ook zijn de "demonstranten" in Ter Apel meer uit omgeving en opgetrommeld door groepen zoals "Voorpost" (NAZI groep) die bloed ruiken en samen met de FVD, BBB en ander "leuks" dikke centen op het moment uit Rusland trekken. Er waren maar 200 man(ze zeggen 500, maar als je de plaatjes ziet :( ). Er wonden een dikke 8000 in Ter Apel. De meesten in Ter Apel delen voedsel uit en vinden dit verschrikkelijk voor de mensen die daar buiten moeten slapen. Maar natuurlijk geeft de Nederlandse Media , met Veeboer Henk Bleeker zender RTV Noord voorop, alleen aandacht aan die klapviolen. RTV Noord, je weet wel, die zender wiens hele programering bestaat uit met een busje achter witte boomers aan rijdt en ze een Microfoon onder de neus drukken met "Wat vind jij ervan!". Plaatselijke evenementen hebben ze geen tijd voor, want die Babyboomers hebben tegenwoordig een scootmobiel, en die zijn snel jonguh! Dus dat busje sjeest er achter aan.

10 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem26 aug. 2022 - 14:29

De mensen in Tubbergen zijn geen nazi’s, geen bruinhemden en ook geen FvD’ers; het zijn gewoon normale mensen.

oproerkraaier
oproerkraaier26 aug. 2022 - 16:33

Geen Probleem: in uw ogen waarschijnlijk wel, maar normale fatsoenlijke mensen zien dat toch echt anders.

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 aug. 2022 - 17:43

@GeenProbleem - Vroeger, in de jaren 70 of 80, kwam nog wel eens in het nieuws dat een voormalig kampbeul of hoge SSer was ontmaskerd. De buren waren vrijwel altijd onthutst. 'Hoe kan dat nou, zo'n keurige man.' Van nazi's hebben we een vervormd beeld. We stellen ons voor dat bij deze mensen de slechtheid er zijn meest pure vorm vanaf straalt. Dat is niet zo. Ook nazi's, bruinhemden en FvD'ers zijn oppervlakkig gezien, gewoon normale mensen.

GeenProbleem
GeenProbleem26 aug. 2022 - 21:07

@molly ‘ Ook nazi's, bruinhemden en FvD'ers zijn oppervlakkig gezien, gewoon normale mensen. ’ Enorme open deur, die natuurlijk juist is (andere was het geen open deur). Ik heb veel literatuur gelezen en podcasts geluisterd over dit specifieke onderwerp (dader profielen van bijv Einzatsgruppen).

Beisser
Beisser26 aug. 2022 - 22:36

Geen Probleem heeft gelijk. Het zijn normale mensen. Doodgewone mensen zoals u en ik. Als zij nazi's en bruinhemden zijn, zijn wij allemaal nazi's en bruinhemden. Punt is (ik heb het al vaker gezegd) afkeer, angst, argwaan, soms uitmondend in verzet en agressie tegenover alles dat en iedereen die "anders', vreemd is, is inherent aan het mens-zijn. Wat zij uiten is de reflex wij allemaal voelen. Wat wij moeten leren –en gelukkig zijn er al velen onder ons die het al beginnen te leren– is deze reflex, die evolutionair ontwikkeld is, onder controle van de ratio te krijgen. Door de 'vreemdheid' van de ander heen te kijken. Het 'eigene' te vinden. Empathie en medeleven te ontwikkelen. Moeilijk, maar niet ondoenlijk.

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 2:00

Geen probleem blijft maar herhalen dat het normale mensen zijn met hun omgekeerde vlaggen en de NVU en Voorpost aanwezigheid. Minderwaardigheid pur sang.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2022 - 6:54

Apartheid is geen Nederlandse vinding. Apartheid is een woord uit het Zuidafrikaans dat als leenwoord in andere talen werd opgenomen voor de manier waarop de maatschappij in was gericht in Zuid-Afrika en het huidige Namibië tussen 1948 en 1990.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:14

oproerkraaier Ik heb niets gemist, Er zijn anderen die iets gemist hebben nl. dat het woningtekort toen het enkel gold en in sterke mate voor de onderste regionen van de sociale huur, wat gemist hebben. Toen waren er geen demonstraties tegen het woningtekort voor hen, inclusief voor die statushouders die op dezelfde woningen aangewezen waren maar door datzelfde tekort ook niet naar een woning konden. Nu anderen dan zij een woningtekort hebben, wordt er ineens volop gedemonstreerd en wordt er juist voor hen per direct enorm gebouwd. De onderste regionen van Nederlanders, inclusief de statushouders die nl. in beginsel ook al die tientallen jaren in datzelfde segment van de woningmarkt vallen, daar werd niet om gemaald inderdaad. Het zijn wel de mensen die nu ineens. nu zij dezelfde problemen ervaren op de woningmarkt, ineens het hoogst van de toren blazen. Maar dat niet alleen, nog steeds roepen dat de ander de mond moet houden. En daar geachte oproerkraaier pas ik voor. Het een heeft bnl. alles met het ander te maken. Maar zolang zij zelf geen probleem ervoeren met de woningmarkt maakte zowel die Nederlander met weinig inkomen en geen huis alsmede de wachtende statushouders en hun kans op datzelfde huis hen geen zier uit. Dat is waar ik het over heb en dat is waar ik me mateloos aan erger. Het is nl. ook hypocrisie. En ik houd niet mijn mond omdat een ander nalatig is geweest en nu ineens het hoogst van de toren blaast. Denk daar maar eens over na.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:36

Oproerkraaier Je weet wel waar deze reactie thuis hoort. Niet hier maar op reacties op Mark Huysman.

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 aug. 2022 - 22:51

@GeenProbleem - 'Enorme open deur, die natuurlijk juist is (andere was het geen open deur).' Met andere woorden: als er een nazipartij is waar ze op kunnen stemmen of lid van kunnen worden, als er een bruin hemd is, waar ze in kunnen marcheren, dan zullen de Tubergeraniërs dat gaan doen. Het zijn tenslotte 'normale mensen'.

HenryHansen
HenryHansen26 aug. 2022 - 12:59

"Het lukt hier in Nederland wekelijks zo'n zestigduizend mensen onder te brengen op festivalcampings, compleet met sanitair, horeca en vermaak en dan wordt ons wijsgemaakt dat het niet lukt om 700 vluchtelingen onderdak te bieden" Het gaat hier om het opvangen van ongeveer 30,000 asielzoekers: het aantal is het probleem.... Maar goed, als al die demonstranten vanavond een kamer vrijmaken voor opvang, kunnen we vermijden dat wederom velen buiten moeten slapen. Geen woorden maar daden zou ik zeggen. De slechte opvang hier is een combinatie van slecht beleid (opvangen in de regio) en volslagen incompetentie van bestuurders in Den Haag en de regio. Een groot tentenkamp is hier door het leger toch zo gebouwd? Niet ideaal, maar in ieder geval beter dan in de open lucht of in overbevolkte centra.

Mark Huysman
Mark Huysman26 aug. 2022 - 12:56

Maar Rutger, je weet toch ook wel dat dat mensen zijn met een donkere huidskleur die verkrachten en rare slangentaaltjes spreken? Ze zijn erop uit om onze sociale huisvesting en ons sociaal zekerheidssysteem te slopen. Kijk maar: dat is steeds slechter geworden en dat heeft echt niks te maken met decennialang neoliberaal beleid want Rutte en zijn vrienden zijn echte Nederlanders die het beste voor hebben met andere Nederlanders, ook met degenen die minder geld en geluk hebben. Echt waar, gaaf land! Het is heel mooi dat die nepvluchtelingen buiten moeten slapen in de rotzooi. Ik vind het echt wel naar dat er een baby dood is maar dan hadden ze maar niet moeten komen.

11 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem26 aug. 2022 - 13:08

‘ e zijn erop uit om onze sociale huisvesting en ons sociaal zekerheidssysteem te slopen’ You can’t have your cake and eat it Mark, je kunt niet onbeperkt mensen blijven binnenhalen (die grotendeels in de bijstand komen, cijfers van het CBS zijn duidelijk) en vervolgens verwachten dat hier ook nog draagvlak voor is.

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 aug. 2022 - 14:04

Mark! Is demonstreren in deze ook niet erg vrijblijvend?

omaoeverloos
omaoeverloos26 aug. 2022 - 14:20

Mark Huysman, was dat niet die gast die zo'n fan was van "grenzuh dicht"?

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 aug. 2022 - 14:38

Mark Even kort vraagje. Wie van de mensen hebben gestemd op en zich iets aangetrokken van het huizentekort dat daar in die onderste regionen al veel langer en veel groter is dan die tekorten in de hogere segmenten, waar diezelfde mensen nu als het hardste om staan te schreeuwen en meteen op hun wenken bediend worden. T.k.v. wie denk jij dat dat wederom gaat? Waarom trokken ze zich eerder dan niet het probleem van die ander aan? Ik heb ze niet in Amsterdam zien staan met een groot spandoek? Ik heb ze in de linkse politiek niet gezien. Ik heb niet de intellectuelen die daar nu demonstreren daar eerder zich iets van aan zien trekken. Ik zou het dus graag wat genuanceerder zien eerlijk gezegd. Het een vlakt het ander niet uit. Politici moeten ook gekozen worden en door wie is dat hen mogelijk gemaakt denk je? De neoliberale politiek is geen vrijblijvend begrip. Denk je echt dat al die mensen die daar nu gaan staan demonstreren daar mee bezig geweest zijn toen ze naar de stembus gingen? Hoe en door wie is die politiek dan mogelijk gemaakt? Het is hetzelfde als in de Amerikaanse politiek waar de democraten ook niets doen aan de ellende van de zwarte gemeenschappen en steden maar waar intellectuelen uit hun dak gaan bij een (rijke) zwarte politici die ze aangesteld hebben, die ook niets doen aan al de problemen waar zwarte mensen in zwarte steden mee te maken hebben. En dan heb ik het niet over puissant rijke zwarte mensen. Weet jij wel hoe vrijblijvend demonstreren is?

oproerkraaier
oproerkraaier26 aug. 2022 - 16:36

Minous: het lijkt er op dat jij veel demonstraties tegen oa het woonbeleid gemist.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 aug. 2022 - 17:04

@Minoes Wat zei vd Horst ook al weer? "Bij woningtoewijzing speelt Utrecht de zwaksten tegen elkaar uit.. ". Dat geldt niet alleen in Utrecht neem ik aan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 aug. 2022 - 17:05

@Oma zo te lezen is uw geheugen dik in orde.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 5:12

oproerkraaier? Ik heb ze toen niet gezien, nee, totaal niet. Nu anderen de beter gesitueerden geen huis kunnen krijgen lopen ze de blaren op de voeten inderdaad. Als ze dat toen hadden gedaan voor mensen in het alleronderste segment hadden uitgeprocedeerde asielzoeker al lang een huis gehad ( en zaten de AZC's niet verstopt misschien?) Want dat is het segment waar die mensen allemaal in terecht komen in eerste instantie. Iedereen weet dat verdomde goed, ook of juist diegene die nu het hardste schande roepen als het om vluchtelingen gaat.

oproerkraaier
oproerkraaier27 aug. 2022 - 9:46

Dus u heeft alle verhalen over het politiegweld tegen demonstranten tegen het woningbeleid gemist. In dat geval kunt U beter ophouden te reageren omdat U niet helemaal meer bij de tijd bent.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:21

oproerkraaier Lees eens terug wat ik hier al vaker, al jaren, geschreven heb. Kon je het niet zonder een jijbak af? Laat precies zien hoe sociaal jij werkelijk bent.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2022 - 11:31

Oproerkraaier correctie, ik bedoel natuurlijk statushouders....

DaanOuwens
DaanOuwens26 aug. 2022 - 12:40

Ik snap dit soort stukjes niet. Is de schrijver onlangs wakker gekust? Na 100 jaar slaap? Een groot deel van de Nederlanders wil vluchtelingen niet in Nederland maar in de regio. Vinden het land vol. In eerdere stukjes gaf de schrijver aan moeite te hebben met de grote verschillen van mening en de belangentegenstellingen onder de Nederlandse bevolking. En dat is zo ten aanzien van de agrarische industrie, het liberale Rutte beleid, Corona en de inkomensverdeling. En dus ook ten aanzien van asielzoekers. Lijkt mij beter om verder ook uit te aan van dat gegeven en niet meer verbaasd te zijn als een ventje met de lagere school leeftijd geen vreemden in zijn dorp wil.

2 Reacties
JaapdeGrote
JaapdeGrote26 aug. 2022 - 19:35

@Daan. Een ventje met de lagere school leeftijd geen vreemden in zijn dorp wil. Heej Daan daar is ie weer het arrogantie duiveltje. Heb je een terugval. We waren in een vorig draadje toch tot de conclusie gekomen dat de randstad anders maar niet beter of slechter is dan het platteland, zoals niet westerlingen ook anders zijn maar niet beter of slechter. Houdt er ook rekening mee dat op het platteland de bevolking pas de afgelopen 50 jaar enigzins contact heeft met “vreemden” en jullie in het westen al eeuwen. Weet je nog al sinds de koloniale tijd.

DaanOuwens
DaanOuwens27 aug. 2022 - 8:44

@ JaapdeGrote Jij schrijft: Heej Daan daar is ie weer het arrogantie duiveltje. Het aanduiden van bekrompenheid en racisme heeft niets met arrogantie te maken. En je schrijft: We waren in een vorig draadje toch tot de conclusie gekomen dat de randstad anders maar niet beter of slechter is dan het platteland, Die conclusie is niet correct en ook niet getrokken. Op het gebied van tolerantie en diversiteit is de randstad beter dan het platteland. En je schrijft: Houdt er ook rekening mee dat op het platteland de bevolking pas de afgelopen 50 jaar enigzins contact heeft met “vreemden” Dat is inderdaad een van de redenen waarom het platteland achter loopt. Maar er zijn er meer. In ieder geval laat je zien dat je weet dat er een probleem is. Overigens worden mensen in de steden ook geen honderden jaren oud. Er is dus sprake van een cultureel probleem op het platteland. Dat laat Albergen goed zien.