Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Waar moeten we ons zorgen over maken?

  •  
15-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edge.jpg
Edge.org lanceert zijn vraag van 2013
Sinds 1998 stelt John Brockman, oprichter van The Edge Foundation, jaarlijks één vraag aan een selectie van de meest interessante wetenschappers en kunstenaars ter wereld. In voorgaande jaren waren dit vragen zoals: ‘Wat denk je dat waar is maar kun je niet bewijzen?’, ‘Waar ben je over van gedachten veranderd?’ en ‘Hoe verandert internet je manier van denken?’
Op die vragen is in het verleden antwoord gegeven door wetenschappers als Steven Pinker, Daniel Dennett, Richard Dawkins en Daniel Kahneman en kunstenaars als Douglas Coupland en Brain Eno. Hun antwoorden worden elk jaar gebundeld en uitgegeven.
Dat alles gebeurt onder het motto:
To arrive at the edge of the world’s knowledge, seek out the most complex and sophisticated minds, put them in a room together, and have them ask each other the questions they are asking themselves.
Bekijk hier de website Edge.org  

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

opmerker
opmerker15 jan. 2013 - 14:25

Wij moeten ons zorgen maken over de vrije markt economie. Alle ecosystemen gaan er aan. Uiteindelijke tweedeling. 50% leeft ten koste van de andere 50% Het besef moet komen dat de heilige markt niet meer kan.

lembeck
lembeck15 jan. 2013 - 14:25

We moeten ons zorgen maken over de verregaande verrechtsing van met name het blanke deel van de wereld en de daarbij behorende verarming ten gunste van de rijksten. Immoreel en onethisch. En een grote bron van zorgen.

rgeurtsen
rgeurtsen15 jan. 2013 - 14:25

Een lesje in relevante actualiteit, i.p.v. geklets over integratie en islam. Neem nou het eerste punt... death to liebralism, het is een schaamlap om mensen lekker met zichzelf bezig te laten zijn en intussen aan een nieuwe werelddominantie te werken... dat zijn nog eens vergezichten, meneer Rutte en Erwin Lamme.

Koosnaam
Koosnaam15 jan. 2013 - 14:25

De steeds verdere toenemende stralingsbelasting waaraan wij blootgesteld worden en die door de vrijgave van frequenties voor 4G-netwerken alleen maar verder zal toenemen. Van een overheid die voor de veiling van deze "gebakken lucht" 3,8 miljard euro in de schot geworpen heeft gekregen kan geen kritische houding verwacht worden. Voor wat hoort wat. De telecom-cowboys zullen in ruil voor dit kadootje alle ruimte krijgen hun netwerken over ons land uit te rollen, met alle gevolgen vandien. Het onlangs verschenen internationale rapport BioInitiative 2012 (met schokkende conclusies) krijgt in Nederland nauwelijks de aandacht die het verdient, evenals deze onthullende documentaire, inmiddels goed voor meer dan 200.000 views op YT: http://www.youtube.com/watch?v=5vb9R0x_0NQ

[verwijderd]
[verwijderd]15 jan. 2013 - 14:25

Overbevolking hè. Geboortebeperking salonfähig maken in de steeds sneller uitdijende 3e wereld. En kom niet meer met die oude koe van kinderen als oudedagvoorziening... de gemiddelde leeftijd in Afrika ligt rond 55. Je haalt je oude dag niet eens. Kinderen hebben is wel leuk speelgoed en daarom aardig voor die mensen daar, dan hebben die ook wat zal de gedachte zijn. Maar totaal onverantwoord in een situatie van acute overbevolking en tekort aan alles.

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij15 jan. 2013 - 14:25

[ de gemiddelde leeftijd in Afrika ligt rond 55. Je haalt je oude dag niet eens. ] U snapt niet wat "gemiddelde" betekent. Als 100 mensen niet ouder dan 1 jaar worden en 100 anderen worden maar liefst 100 jaar, dan is het gemiddelde slechts 50 jaar. Dat is wat hoge kindersterfte met het gemiddelde doet. Als je de kinderziektes hebt overleefd heb je grote kans 70 of 80 te worden. Ja, ook in Afrika. En dan heb je wel degelijk een ouderdomsvoorziening nodig. Overigens brengt welvaart een lagere kindersterfte en een lager geboortecijfer.

adriek
adriek15 jan. 2013 - 14:25

Het extreem egocentrisch denken. Ik op de eerste plek. Zolang het mij goed gaat kan de rest verrekken. Dat denken lijkt zich steeds breder en dieper in onze samenleving te vestigen. Van de graaiers aan de top die hun miljoenenbonussen incasseren terwijl de mensen die hun geld verdienen moeten inleveren aan alle kanten tot gewone mensen die vinden dat zelfs 0.7% ontwikkelingshulp veel te veel is en wel terug kan naar 0% zodat ze elke week een biertje extra kunnen drinken.

1 Reactie
lembeck
lembeck15 jan. 2013 - 14:25

Verbeter de wereld - begin bij jezelf.... schoon streven....