Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Waar moet Trump heen na verkiezingsnederlaag?

  •  
05-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
appelsien
Waar moet Donald Trump naartoe als hij de verkiezingen verliest? Naar Rusland? Noord-Korea? Volgens het VRT-programma De Ideale Wereld heeft Trump getwijfeld over België.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

Fredje3
Fredje37 nov. 2020 - 12:15

Wat ik eigenlijk wel eng vind, buiten Trump om, is het blinde vertrouwen hier voor de democraten. Eerlijk gezegd zal er helemaal niet zo'n groot verschil zijn tussen een democratische president en een republiceinse. Het grootste verschil zit 'm in hoe de president het brengt en niet wat deze uiteindelijk doet. Biden zal dus niet veel anders doen dan Trump, maar het een stuk socialer brengen. Net zoals bij Obama die eigenlijk niets heeft gepresteerd, maar iedereen is gek op hem om de manier waarop hij het bracht (ik ook hoor). Dus eigenlijk veranderd er gewoon bijna niets. Erger nog,(ik weet de laatste cijfer niet meer dus kan ik het fout hebben.) de republikeinen hebben nog de meerderheid in de senaat en het scheef lopen van het hoog gerechtshof is weer een stuk groter geworden. Ik verwacht dan ook voor velen hier dat het niet lang duurt en het euforiegevoel is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor ongeloof. Niet dat Trump had moeten winnen, maar de democraten hadden de kiezer wel serieus mogen nemedn.

1 Reactie
John18
John1824 dec. 2020 - 16:48

Een hoop dingen die Obama wilde maar niet voor elkaar heeft kunnen krijgen had alles te maken met de obstructiepolitiek van de Republikeinen onder leiding van Mitch McConnel. Als Obama helemaal niets gepresteerd heeft moet U eens uitleggen waarom Trump dan zo hard bezig is geweest om alles wat Obama wel voor elkaar gekregen heeft terug te draaien.

PVDB2
PVDB26 nov. 2020 - 14:10

Ook deze is leuk gevonden. Laat de dikke appelsien dit maar niet zien. Dat word een rechtszaak. Hij gaat het druk krijgen denk ik de komende paar jaar. Ik hoop dat hij nog een 340 miljoen dollar ergens heeft liggen want Deutsche Bank wil het terug hebben binnen twee jaar. That's gotta hurt... https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2751969/deutsche-bank-wil-band-met-trump-verbreken/

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 16:35

Het is wel diezelfde Deutsche Bank die de laatste keer trump heeft gered. Waarom?! Omdat de DB dan zelf met de foute investeringen voor 900 miljoen dollar het schip in gegaan zou zijn.

PVDB2
PVDB27 nov. 2020 - 16:30

Graag even bewijs leveren dan Noah. Aangezien Trump door zijn niet altijd even handige over zakelijke deals een hoop zaken de mist in zag gaan waar door geen bank hem meer geld wilde lenen. Deutsche Bank wilde zijn toegang tot de Amerikaanse markt vergroten en sloot een deal met Trump voor een naar schatting 2 miljard dollar. Ondanks "the red flags" ging men er mee door. Nu is Deutsche bank niet bang voor wat witwassen van vele miljoenen dubieus geld, maar toen men toch de kriebels kreeg van het de financiële malversaties binnen de Trump Organization ging men toch vragen stellen en wilde men al eerder de lijntjes door knippen. Maar nu blijkbaar dus echt. Want naast financieel mogelijk een verlies is het ook niet echte goede pr als een van je bekende cliënten in de lik zou belanden. https://www.businessinsider.nl/deutsche-bank-trump-schulden/ https://www.nu.nl/economie/5900736/deutsche-bank-hield-witwasverdenkingen-trump-in-2016-en-2017-achter.html https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/4679701/deutsche-bank-informatie-leningen-trump-delen

Sailor2
Sailor26 nov. 2020 - 13:50

Vraag me meer af wie er in de republikeinse partij zijn biezen moet pakken als hij Trump niet steunt. Er is nog steeds een purge gaande die bijna is volbracht. Dan weer verkozen worden en gaan voor de verdere afbraak van de democratie, vervolmaakt in de holy grale van dictators...de extra termijn. Nee denk dat hij hooguit een keer bij rocketman op bezoek gaat.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 10:05

Ik denk dat hij het land niet uit kan vanwege 400+ rechtszaken die hij tegen zich heeft lopen, die waren even geparkeerd omdat hij president werd, misschien wordt het Gitmo, ik heb gehoord dat je er fantastisch kan golfen, vervolgen een half miljard aan schulden, Mar a Lago op de veiling, Melania moet gaan werken om de belastingschuld in te lopen, de kinderen Trump onder curatele, kortom het wordt een “bloedbad” voor de familie.

4 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 10:58

Raymond Bhagwandin 6 november 2020 at 11:05 [ Melania moet gaan werken om de belastingschuld in te lopen ] Ik vermoed dat Melania's echtscheidingsadvocaten al druk bezig zijn. Melania's persoonlijke vermogen wordt geschat op 50 miljoen (opbrengsten van sieraden en huidproducten). Mevrouw Knauss is wel slecht maar niet dom. Iets zegt me dat ze niet van plan is haar vermogen (en de erfenis van zoon Barron) te laten opgaan in de schuldenlast van Donald "The King of Debt" Trump.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 11:36

“Mevrouw Knauss is wel slecht maar niet dom.” Dat zijn de meeste golddiggers niet denk ik al twijfel ik aan deze kwalificatie want als Donald zijn zinnen ergens op zet is er geen houden aan, Melania blijft voor mij een sfinx hoewel haar vriendin die belast was met de inauguratie feestelijkheden het één en ander uit de doeken heeft gedaan. Georgia is binnen, Pennsylvania komt eraan, Trump is (bad) history, de beerput is nog niet op de helft open, maar de civil war gaat gewoon door.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 nov. 2020 - 10:37

Melania Knavs is in tegenstelling tot haar man een succesvolle ondernemer en kan op eigen benen staan. Over hoeveel talen ze spreekt wordt gespeculeerd. Vast staat dat ze Engels spreekt met een accent, maar dat geldt voor meer Amerikanen.

John18
John1824 dec. 2020 - 17:01

@Nick the Stripper Het schijnt dat één van de redenen dat Melania Trump zo lang in New York is blijven wonen toen hij eenmaal president was is dat zij en Trump de huwelijkse voorwaarden opnieuw onderhandeld hebben.

Grozny
Grozny6 nov. 2020 - 8:58

Hij heeft een paar miljoen stemmen meer behaald dan de vorige keer en zelfs meer stemmen dan Obama. Laat dat maar eens op je inwerken. Iemand die op geen enkel vlak capable is gebleken. Alles dat die gedaan heeft hard heeft gefaald. Alle schandalen en alle leugens. En nog steeds stemmen MEER mensen op hem dan vorige keer. Mijn voorspelling. Trump gaat gewoon een TV kanaal beginnen. Als concurrent op Fox, maar meer de Roger Ailes versie van Fox. Veel opinie shows.

3 Reacties
NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 11:20

@!Grozny 6 november 2020 at 09:58 Hij heeft een paar miljoen stemmen meer behaald dan de vorige keer en zelfs meer stemmen dan Obama. Laat dat maar eens op je inwerken. En Biden vermoedelijk een stuk meer dan Trump. Laat dat eens op je inwerken

Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 12:27

Grozny 6 november 2020 at 09:58 [ Hij heeft een paar miljoen stemmen meer behaald dan de vorige keer ] Dat is inderdaad schokkend. Niet verrassend helaas.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 nov. 2020 - 14:32

De opkomst was hoger ditmaal. Dat is op zich positief.

[verwijderd]
[verwijderd]6 nov. 2020 - 8:12

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
LaBou
LaBou 6 nov. 2020 - 10:36

Die ploert. Altijd in voor komische noten in een overtreffende trap. Want serieus is dit geraaskal al lang niet meer te nemen.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 11:22

Dit riekt naar Gi Raf en zijn ontelbare andere nicknames. Kom op joh laat je nakijken. Schizofrenie is een ernstige afwijking

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 12:12

@Labou 'Want serieus is dit geraaskal al lang niet meer te nemen.' Wel leuk dat jij uitgerekend jij dit nu roept haha

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 16:38

@MaxMax 6 november 2020 at 13:12 @Labou Wel leuk dat jij uitgerekend jij dit nu roept haha Je begint je scherpte wat te verliezen. Jij en een ordinaire jij-bak. Dat is diep zinken zeg

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 nov. 2020 - 17:35

Kees, had jij het niet altijd over die slechte ondemocratisch verliezers.? 'Dat Trump c.s. als rijke stinker voor Obama geen belasting hoefde te betalen' Heb jij zijn belastingpapieren ingezien? Dat zou wereldnieuws zijn.

Karingin
Karingin6 nov. 2020 - 17:40

Kees is al jaren een van onze dorpsgekken Max, hij raaskalt altijd dezelfde onzin, heb je dat nog niet door? Zoals Bouwman steevast komt met volstrekt irrelevante, doch bloemrijke proza, en Fidelio/Lego met soortgelijke bull shit als Kees, maar dan onleesbaar

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 8:06

In de afgelopen vier jaar heb ik Trump weleens verdedigd, wanneer er de gekste zaken werden bij gesleept om hem in een kwaad daglicht te stellen. (overigens heb ik niets met die man, maar het subjectieve van de berichtgeving stuitte mij tegen de borst) Maar waar hij de afgelopen twee dagen mee bezig is, is zowel lachwekkend als beangstigend tegelijk. Lachwekkend omdat het totaal nergens over gaat wat hij loopt uit te kramen. Al zouden de verkiezingen gestolen zijn, dan kom je met bewijzen. Niet met totaal ongefundeerde verdachtmakingen. Beangstigend omdat bovenstaand zijn 'harde fanbase' kan activeren en dan zijn de gevolgen misschien niet te overzien. Ik hoop dat hij zijn eventuele verlies accepteert zoals het hoort, en dat Amerika in een rustiger vaarwater komt.

7 Reacties
LaBou
LaBou 6 nov. 2020 - 10:37

Al die keren dat jij hem verdedigde was hij hier al naar toe aan het werken.

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 10:48

Heel goed Labou Kan je er ook een voorbeeld erbij pakken, of is dat wat lastiger? Weet je wat het is met personen als jou? Jij reageert alleen maar op anderen, het liefst door er een zin uit de context te trekken wat verder in zijn geheel niet bevorderlijk is voor een discussie dan wel enige toegevoegde waarde heeft. Geef maar mij Sonic, waar ik het vaak oneens mee ben maar we nog wel op een normale manier een discussie mee te voeren is. Maar als jij je daar prettig bij voelt, vind ik het prima

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 11:24

@Jerry Bidet 6 november 2020 at 09:06 In de afgelopen vier jaar heb ik Trump weleens verdedigd, wanneer er de gekste zaken werden bij gesleept om hem in een kwaad daglicht te stellen. Welke gekke zaken heb je het dan over. En wat was/is er dan feitelijk niet juist aan die gekke zaken. Zou mooi zijn als je die opmerking aan de hand van voorbeelden zou willen duiden.

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 12:09

@Noah Dank dat je om toelichting vraagt: Bijvoorbeeld het compleet uit context halen van uitspraken/beleid. Denk hierbij aan uitspraken over de muur, welke al gebouwd werd voor Trump. Het opsluiten van kinderen, wat ik verachtelijk vind, maar ook dit gebeurde voor Trump. Het totaal negeren van de vrede overeenkomst in het Midden-Oosten. Wanneer een andere president dit gedaan had, stond het overal in de koppen. Ander voorbeeld, wat ik persoonlijk erg kinderachtig vind maar het werd zelfs in het NOS journaal tot in den treure herhaald: Trump stapt op een papiertje en krijgt dat niet van zijn schoen. Dan heb je nog het impeachment en Russian-gate, wat tot op heden niks heeft opgeleverd Wat voor Trump geldt met zijn verdachtmaking geldt tevens voor de andere zijde. Kom met bewijzen en anders gewoon stil zitten. In al deze bovenstaande zaken heb ik objectiviteit gemist, en daar ergerde ik me aan. Maar wanneer je het opneemt voor Trump, ben je voor Trump. Wat gewoon onzin is. Wanneer iemand er een bende van maakt, bijvoorbeeld Baudet, ben ik de eerste om dat te benoemen. Maar ik probeer wel altijd zo objectief mogelijk te blijven. Het punt wat ik dus probeer te maken, beoordeel die man op zijn resultaten en dat doe dat objectief. Daar is namelijk al genoeg op aan te merken. De media behoort objectief te zijn, en dat ik heb toch wel gemist.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 16:49

De muur hebben ze alleen maar wat opgeknapt en Mexico heeft nog steeds niets betaald. Wat klopt daar niet aan. Trump zou m uitbouwen en Mexico laten betalen. Omdat voor trump ook gebeurde met die kinderen maakt dat het onder trump dan verder niets uit maakt. Hij had het ook menselijker kunnen aanpakken en zorgen dat dat niet gebeurd Vrede in het Midden-Oosten?! Er zijn met bemiddeling door de VS afspraken met 3 Arabische staatjes en Israël een accoord gekomen hoofdzakelijk op materieel terrein. Handels overéénkomsten. En ja we openen wel een ambassade. Tegenover die verdragen staat het feit dat o.a de VEA voor 36 miljard wapentuig mag kopen in de VS?! Goed voor de VS en haar wapenindustrie. Slecht voor Israël indien die staatjes zich bedenken en denken zout even lekker op Israël. En ja, dat papiertje. Hilarisch toch. Over zijn resultaten over de afgelopen 4 jaar kunnen we kort zijn. Minimaal en niet wereldschokkend. Dat in tegenstelling tot alle schofferingen die hij links en rechts uitstrooide richting NK, China, Duitsland en ga zo maar door

Karingin
Karingin6 nov. 2020 - 17:34

" het subjectieve van de berichtgeving stuitte mij tegen de borst" Sorry Jerry maar ik vind dit echt een bull shit argument. Het is geheel objectief vast te stellen dat Hair Fuhrer per dag een stuk of 10 leugens verspreidt, naast het constante namen, shamen en framen van tegenstanders, het GESCHREEUW in zijn tweets, en de stuitende onnozelheid en onwetendheid die hij tentoon spreidt. O en de "very fine people on both sides" niet te vergeten. O ja, het sturen van zijn eigen gewapende milities naar gebieden waar hij geen zeggenschap heeft mag ook niet ongenoemd blijven. Ik kan wel aan de gang blijven met de "o ja"-s, maar ik denk dat je 't wel begrepen hebt. Het enige wat ik beslist nog moet noemen is het feit dat hij niet zomaar schijt heeft aan de rechtsstaat, maar dat hij serieus van plan is (was) om alle macht naar zich toe te trekken en alle "checks and balances" uit te schakelen. Deze man is in- en inslecht. Als je zo iemand verdedigt, omdat ie heul af en toe misschien ook wel eens een keer punt heeft (wanneer dan eigenlijk? kan iemand een voorbeeld noemen?), dan vraag ik me af of je ze alle 13 wel op een rijtje hebt.

LaBou
LaBou 7 nov. 2020 - 6:42

helaas meneer plee, ik bepaal zelf hoe en waarop ik reageer. Daar heeft u toevallig helemaal niets over te zeggen. Als u daar niet tegen kunt staat het u vrij uw pseudo-linkse (want in feite rechtse) reactie niet meer op dit forum te plaatsen.

Karingin
Karingin6 nov. 2020 - 7:59

Hahahaha...briljant!

RaymondenJoop
RaymondenJoop6 nov. 2020 - 7:18

Trump wordt vrijgesproken voor vervolging door Biden in ruil dat ie zich neerlegt bij de uitslag. Het is ongelofelijk dat de democraten niet hebben weten te winnen en dat geeft de afstand tussen de conventionele politiek en de burger weer. In die zin heeft Biden ondanks z'n post-stemmen en een meerderheid ook verloren.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 9:04

[ RaymondenJoop 6 november 2020 at 08:18 [ Biden ondanks z’n post-stemmen ] Alleen slechte verliezers maken onderscheid tussen stemmen en post-stemmen. Het zijn gewoon allemaal legaal uitgebrachte stemmen die geteld moeten worden. [ en een meerderheid ] Nou, niet zomaar een meerderheid. Biden staat momenteel 4 miljoen stemmen voor op Trump en daar komen zeker nog 2,5 miljoen stemmen bij uit Californië (waar nu nog minder dan 80% van de stemmen geteld zijn)

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 9:31

'Trump wordt vrijgesproken voor vervolging door Biden in ruil dat ie zich neerlegt bij de uitslag.' Nee hoor, als Biden ooit nog een tweede termijn wil (hij haalt die leeftijd waarschijnlijk niet, maar goed) en massale demonstraties wil voorkomen, gaat dat niet gebeuren. Er is weliswaar een bepaalde code in de VS dat 'the office' van het presidentschap niet bezoedeld mag worden en ex-presidenten een bijna heilige status hebben daar. Maar Trump heeft dat kantoor zo vies gemaakt... die grens is wel voorbij nu. Juist dit is een goede reden om Trump juist wel aan te pakken, om de naam van het kantoor voor toekomstige generaties schoon te maken. Overigens: conventionele politiek > Trump politiek. Waarom? Het werkt gewoon ietsje beter...

Cave Canem
Cave Canem6 nov. 2020 - 6:15

Waar Trump heen moet na een nederlaag? Ik doe nu net alsof ik een republikein ben en mijn reactie is de volgende: Luid verkondigen dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Hij moet de uitslag niet accepteren en doorprocederen tot het Supreme Court. Daar is de meerderheid op zijn hand en hij moet daar geregeld krijgen dat de verkiezingen ongeldig worden verklaard en hij tot overwinnaar wordt uitgeroepen. Maatschappelijke protesten negeren of door de politie en federale troepen laten neerslaan met een tijdelijk beroep op de “Bikers for Trump”, die zich tijdelijk extra zwaar mogen bewapenen. Arresteren van Biden en andere prominente Democraten. Dit is vooreerst voldoende om het vrije, democratische Amerika te redden van de ondergang.

1 Reactie
LaBou
LaBou 6 nov. 2020 - 8:37

Je bent de tag "satire" vergeten bij dit onzinverhaal.

P Haan
P Haan6 nov. 2020 - 6:14

Trump staat klaar voor de deal van zijn leven. Hij kan niet verliezen, en het beste wat hem kan overkomen is dat Biden net aan het presidentschap wint. Als hij wint, zit hij nog vier jaar in het centrum van de macht. De Trump clan wordt een dynastie, het concern zal daar tot in lengte van dagen profiteren. Kijk naar de voorgangers, daar kom je ook nooit meer van af. Als hij verliest, is het nipt. Elke corona dode had hij dan kunnen voorkomen, elke economische teruggang is niet zijn schuld maar van de Democraten. De volgende ronde kan de GOP het Congres en het Huis hebben, smeekt het volk of Trump weer terug wil komen en wie weet, over vier jaar is Ivanka de eerste vrouwelijke president van wat er over is van de Verenigde Staten! Bij verlies stapt hij er pas uit als hij zijn zin heeft. Niets in zijn verleden wijst er op dat het het er op aan gaat laten komen. “My style of deal-making is quite simple and straightforward. I aim very high, and then I just keep pushing and pushing and pushing to get what I’m after.” “Leverage: don’t make deals without it. Enhance” En de belangrijkste: "Know when to walk away from the table." Hij zal niet vervolgd worden, zijn belastinggegevens zullen nooit boven water komen en dan zullen er nog wel een aantal zaken zijn waar niemand over nadenkt, omdat hij het spel te goed speelt.

6 Reacties
Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 9:27

Ivanka eerste vrouwelijke president? Welnee, met een strafblad kom je niet zo ver. De hele Trump clan wordt opgerold dadelijk. Niet alleen de familie, maar de hele boel eromheen. Nah, eerste vrouwelijke president mag van mij lekker AOC zijn.

Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 9:34

P Haan 6 november 2020 at 07:14 [het beste wat hem kan overkomen is dat Biden net aan het presidentschap wint.] Zoals het nu lijkt houdt Biden NV (6) en flipt hij AZ (11) en PA (20) en dat zou hem op 290 kiesmannen brengen. Dat is al niet meer net aan. De kans dat hij GA (16) ook nog flipt is redelijk groot en zou de teller op 306 brengen. In combinatie met een electoral vote meerderheid van tussen de 6 en 7 miljoen geeft dat Biden een heel behoorlijk mandaat. [ Hij zal niet vervolgd worden, zijn belastinggegevens zullen nooit boven water komen en dan zullen er nog wel een aantal zaken zijn waar niemand over nadenkt, omdat hij het spel te goed speelt. ] Biden draait al wat langer mee in Washington. Als Biden slim is (en dat is-ie, ondanks zijn leeftijd, nog steeds) houdt hij zich geheel afzijdig van alle procedures tegen Trumpolini, zowel op federaal- als op staats-niveau. [ omdat hij het spel te goed speelt. ] Het enige spelletje dat Trump kent is List & Bedrog. Wanneer zijn schuldeisers hun 421 miljoen komen claimen komt er voor hem - en zijn gedegenereerde nageslacht - een pijnlijk einde aan dat spelletje.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 10:27

@Ecclessia De kans dat ADO Den Haag dit jaar de champions league gaat winnen is groter dan dat AOC ooit president van Amerika gaat worden.

LaBou
LaBou 6 nov. 2020 - 10:41

" combinatie met een electoral vote meerderheid van tussen de 6 en 7 miljoen geeft dat Biden een heel behoorlijk mandaat." Ik neem aan dat je hier de popular vote bedoelt. Een dergelijke meerderheid is in het college van kiesmannen niet mogelijk.

Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 12:29

@Labou [ Ik neem aan dat je hier de popular vote bedoelt. ] Uiteraard, dank voor de correctie. Te schielijk getikt.

Karingin
Karingin6 nov. 2020 - 15:17

Max: Wedje leggen? Over een jaar of 10 is 't afgelopen met het conservatieve kamp. Tegen die tijd is de oude garde die nu GOP stemt dood of dement en is 't de beurt aan de jonge, veeeel progressievere generatie. De cultuurverandering die nu al gaande is hou je niet tegen

ton14024
ton140245 nov. 2020 - 22:37

Ik denk dat de dan paranoïde sociopaat zich opsluit in de Trump Towers tot hij in een dwangbuis wordt afgevoerd.

[verwijderd]
[verwijderd]5 nov. 2020 - 21:51

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Karingin
Karingin6 nov. 2020 - 8:00

Jij bent altijd in de war

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 8:38

@Raap Misschien hierom: https://www.ad.nl/dossier-amerikaanse-verkiezingen-2020/donald-trump-moet-ook-vrezen-voor-rechtszaken~a605d4c9/

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 9:26

Omdat als hij de VS niet verlaat naar Verweggistan, er een mooi 2x3 kamertje wacht voor hem.

Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 9:36

@Kees [ Het is toch niet te hopen dat de Republikeinen zich bij verlies 4 jaar lang te buiten gaan aan vuilspuiten over Biden. ] Haha, nee. Want dat hebben ze bij Obama ook niet gedaan, immers. 't is niet eens dat je van het padje bent. Je zou het padje niet herkennen als je over struikelde.

MaxMax2
MaxMax25 nov. 2020 - 21:31

Je kunt je beter afvragen: wat moet de media gaan doen als Trump straks geen president meer is?

9 Reacties
Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 9:25

Oh er is altijd nog het trumpisme wat aan banden gelegd moet worden. En wat te denken van de grote schoonmaak actie die komende jaren gaat plaats vinden ;) Heerlijk! Lange Frans was het begin. Jensen, Breitbart, Infowars, Alex Jones, etc. gaat allemaal aan banden gelegd worden. Mensen die hopen dat zoon Trump of dochter Trump over x jaren president wordt: met een strafblad gaat dat niet lukken ;)

Nick the Stripper
Nick the Stripper6 nov. 2020 - 9:38

De verschillende juridische procedures tegen Trumps criminele bende volgen. Daar hebben de netwerken en couranten de komende jaren nog wel hun handen vol aan.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 10:31

@Ecclesia Ik ben niet zo van de censuur, en ook niet zo van het verbieden van onwelgevallige meningen. Ik ben van mening dat je alles mag zeggen behalve oproepen tot geweld en/of bedreigingen. Want ik ben Charlie. Dat het verschrikkelijke websites zijn ben ik wel met je eens, Breitbart infowars en Alex Jones is trouwens een pot nat.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 11:29

@MaxMax 5 november 2020 at 22:31 Je kunt je beter afvragen: wat moet de media gaan doen als Trump straks geen president meer is? Gewoon wat ze de afgelopen 4 jaar gedaan hebben. Zonder media , geen trump. En trump zonder media is een utopie. De man leeft bij gratie van de media.

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 11:33

Je kunt het censuur noemen, echter: 1)Volgens de wet mag je al veel dingen niet zeggen. Niet alleen oproepen tot geweld (opruiing) maar denk ook aan smaad, laster. Je kunt niet zomaar alles roepen wat je onderbuik jou vertelt (niet jij persoonlijk, in algemeen). 2) Wetten kunnen aangepast worden, en wat we gezien hebben de afgelopen jaren is dat 'alternative facts' / fake news daadwerkelijke meetbare schade heeft opgeleverd aan de wereld. Maar feiten doen er gelukkig nog toe tot veel mensen. De mars naar reden moet gelopen worden, terug naar een wereld gebaseerd op wetenschap, feiten, onderzoeken (daadwerkelijke onderzoeken, niet 'kritisch denken'). 3) Dan is er nog het feit dat Youtube, Facebook e.d. bedrijven zijn die altijd nog lekker zelf mogen bepalen wat ze door de vingers zien en niet. Ze zijn ERG goed bezig de laatste tijd, hoedje af voor ze. Mag van mij nog een stuk verder dus. Als je dit censuur vindt: richt lekker een concurrerend platform op zou ik zeggen.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 12:15

@Ecclesia 'De mars naar reden moet gelopen worden, terug naar een wereld gebaseerd op wetenschap, feiten, onderzoeken (daadwerkelijke onderzoeken, niet ‘kritisch denken’).' Ik ben het met je eens, maar dan ga je bij de Democraten nog van een koude kermis thuiskomen, en dan heb ik het vooral over het uiterst linkse deel van de Democraten.

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 13:56

Concrete voorbeelden? Ik weet dat er een aanzienlijk deel anti-vaxxers (los van corona) op links te vinden is (zeker niet de meerderheid overigens). Die mogen inderdaad ook wel weer het pad van wetenschap terugvinden. Verder?

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 16:56

@Ecclesia 'Concrete voorbeelden?' Nou.. de wetenschap/biologie zegt bijvoorbeeld dat we twee genders hebben, man en vrouw. Heel veel mensen in Amerika vinden daar wat van (en dat mag).

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 22:22

Ah ja, het gender verhaal. Ja waar dat vandaan is gekomen... geen idee. Wat mij betreft mag links zich ook veel meer op sociaal-economisch gebied focusen (denk Sanders / AOC) en minder op sociaal cultureel.

Oki Doki
Oki Doki5 nov. 2020 - 21:24

Grappig hoor.