Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Waar de leraar is? Geen idee.

  •  
21-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren.jpg
Ook MBO scholen liggen onder vuur... 2200 scholen geven structureel te weinig les... Theorieles wordt aan stagebegeleiders overgelaten... 'Als de leraar er is, leidt die vooral af met vragen als 'hoe was je weekend'...
Eerder werd bekend dat de HBO’s van Windesheim niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Maar EenVandaag laat zien dat ook de kwaliteit van veel MBO-scholen te wensen overlaat.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Irmaatje
Irmaatje21 dec. 2011 - 18:30

Jammer dat ze niet bij het Arcus in Heerlen waren. Mijn zoon kan het niet eens meer opbrengen om aanwezigheidsstempels bij de congierge te halen. De toetsen doet hij thuis, op een laptop. Leraren zijn in geen velden of wegen te bekennen. Aanvraag afspraak met mentor is 4 weken geleden, via mail, verzonden, geen antwoord.

eeweew
eeweew21 dec. 2011 - 18:30

Is dat verwonderlijk als docenten steeds minder geld krijgen? We behandelen ze ondertussen ongeveer als postbodes en volgens sommigen kan er nog wel wat af. Mensen ga nadenken!

Waterbeer
Waterbeer21 dec. 2011 - 18:30

School is in strijd met de mensenrechten En kennelijk wil men die verder schenden Het is een soort goelag

msj_meijerink
msj_meijerink21 dec. 2011 - 18:30

Met zo'n debiele minister als baas wil niemand meer het onderwijs in.

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer21 dec. 2011 - 18:30

Wat heb je aan onderwijs? Die tijd had je kunnen gebruiken om iets te leren Pure verspilling

hphilippens
hphilippens21 dec. 2011 - 18:30

Het probleem is dat de politiek de schoolbesturen een zak geld geeft en ze vervolgens te veel vrijheid heeft gegeven daarmee te doen wat ze goeddunkt. Ik heb de indruk dat de minister de goede kant op wil, maar voorshands gehinderd wordt door de HBO-Raad, de MBO-Raad (U zag van Zijl die wel degelijk gewaarschuwd is in weerwil van wat hij hun weer beweert) en de VO-Raad die oppermachtig zijn geworden. De politieke partijen moeten gezamenlijk optreden en weer de regie daar leggen waar hij hoort. Van Bijsterveldt zal daar zeker positief op antwoorden.

hphilippens
hphilippens21 dec. 2011 - 18:30

Laat nou net afgelopen vrijdag het boek De Onderwijsbubbel (uitgever Garant) zijn uitgekomen waarin niet alleen de achtergronden van de HBO-schandalen, maar ook de ellende in het MBO-onderwijs wordt geanalyseerd. Fusies, dure gebouwen, en de hoge salarissen die bestuurders zich zo konden toekennen, betekenden bezuinigen op de lessen. Goede leraren aan de kant, competentiegericht onderwijs ingevoerd waarbij je goedkope 'coaches' kon inhuren. Veel vakbekwame leraren werd hun vak afgenomen, leerlingen moesten allesbehalve inhoud tot zich nemen, maar een reeks competenties. Houdingen, vaak wat ze zichzelf wel zouden aanleren als ze het bedrijfsleven ingingen. Het boek "De onderwijsbubbel" zet het allemaal op een rij en bekijkt welke kwalijke rol de politici hebben gespeeld die de Raden (die de besturen vertegenwoordigen) alle vrijheid gaven om hun zegenrijke werk te toen.

1 Reactie
hphilippens
hphilippens21 dec. 2011 - 18:30

Ik vergat nog dat het boek is geschreven door medewerkers van Beter Onderwijs Nederland, de organisatie die al jaren melding maakt - ook bij de politici - wat er mis is.