Joop

Waar blijft de grote zwijgende meerderheid in Nederland?

  •    •  
03-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
354 keer bekeken
  •  
Afgeslankte ME-staking en verboden demonstratie in Amsterdam

© ANP PHIL NIJHUIS

Laat de discussies over corona, woningnood en klimaat niet kapen door de extremisten.
Na het zien van het geweld tegen de politie tijdens de coronademonstratie in Amsterdam van afgelopen zondag, en het lezen van een interview met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam (interview AD, 31 december) vroeg ook ik mij af waar de zwijgende meerderheid van Nederland is, die wel gezagsgetrouw is en niets te maken wil hebben met onder andere gewelddadige corona-wappies. En waarom zwijgt die meerderheid en laten ze zo een kleine minderheid de discussies en gesprekken overheersen?  In het kader van ‘een betere wereld begint bij jezelf’ ben ik daarom zelf in de pen geklommen om hier verandering in te brengen.
Ik heb daarom een boodschap aan alle antivaxxers, Baudet- en Wilders-stemmers, complot- en doemdenkers en klimaat- en corona-ontkenners: jullie zijn in de minderheid. Het grootste gedeelte van Nederland denkt, over onze huidige maatschappelijke problemen, faliekant anders dan jullie:
  • De overgrote meerderheid is wél voor vaccineren, omdat zij wel geloven in de wetenschap en de expertise van specialisten. Dat doen ze ook als ze ziek naar de dokter gaan, in een vliegtuig stappen en een piloot het werk laten doen of een loodgieter een verstopping in hun huis laten verhelpen.
  • De overgrote meerderheid van Nederland weet dat statushouders niet onze sociale huurwoningen inpikken (spoiler: maar 5% tot 10% van de sociale huurwoningen in Nederland wordt aan statushouders toegewezen).
  • Een grote meerderheid van de Nederlanders gelooft dat we als mens (negatieve) invloed hebben op het klimaat en dat hier iets aan gedaan moet worden (69% maakt zich zorgen over klimaatverandering).
  • De overgrote meerderheid van Nederland gelooft niet in een pedofielennetwerk op hoog politiek niveau (en nee, er wordt door hoge politici ook geen babybloed gedronken).
  • Last, but not least: de overgrote meerderheid van Nederland steunt onze politieagenten, die al twee jaar in de frontlinie staan om op te treden tegen agressieve corona-ontkennende idioten, die maar met één doel naar zo’n ‘demonstratie’ komen: rellen! En diezelfde overgrote meerderheid steunt onze zorgmensen, die dag en nacht klaar staan om voor ons te zorgen, ook in deze zware coronatijden. Daarom niets meer dan hulde voor deze helden.
Ik sluit af met een oproep aan iedereen die bij deze overgrote meerderheid hoort: laat van je horen! Laat deze discussies over corona, woningnood en klimaat niet kapen door de extremisten. Schrijf een bericht op social media, deel je mening hier op Joop of op andere relevante kanalen en laat weten dat die minderheid niet namens jou spreekt.
Sta op en spreek!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (92)

Sandra Schuiten
Sandra Schuiten8 jan. 2022 - 15:03

Hierbij sta ik op en spreek en laat ik graag van me horen. Gewoon om me aan te sluiten bij wat je zegt. De zwijgende meerderheid is misschien wel een zoekende meerderheid, de redelijke meerderheid. In een wereld vol met zwart/witte meningen zijn alle grijstinten verdwenen. En juist die hebben we nodig, moeten we laten horen, naar luisteren en onderzoeken. In gesprek met elkaar, niet met de boze uiteinden van welke kant dan ook. Laten zien dat we niet onverschillig zijn, maar zoekende en proberen de juiste keuzes te maken. Niet alleen voor onszelf en onze eigen bubbel, maar voor het collectief.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 12:02

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vn-rapporteur-nederlandse-politie-schuldig-aan-marteling-bij-coronaprotesten [Last, but not least: de overgrote meerderheid van Nederland steunt onze politieagenten, die al twee jaar in de frontlinie staan om op te treden tegen agressieve corona-ontkennende idioten, ] Waaruit dus blijkt dat we ons ernstige zorgen moeten maken over het morele kompas van de overgrote meerderheid van Nederland.

1 Reactie
Pater
Pater5 jan. 2022 - 2:20

De politie maakt fouten, dat is helemaal waar, en geheel toevallig zie je dat vooral bij de behandeling van de gekleurde medemens. Het zou goed zijn als we ons daarmeer zorgen over maken. Dit geval is een geweldige fout, zeer onprofessioneel, die de politie ook al heeft toegegeven, en leek me een goed voorbeeld van frustratie van de agenten over de toegenomen inzet en de zwaarte van het steeds terugkomende werk, en misschien ook de opstelling van de demonstranten.

Gerry Jöris
Gerry Jöris4 jan. 2022 - 9:47

Het afgelopen jaar heb ik herhaaldelijk via de sociale media geprobeerd de dialoog aan te gaan, hetgeen resulteerde in 7 blokkades door Facebook wegens "haatdragend" gedrag mijnerzijds, oplopend van 24 uur tot 3 x 30 dagen. Wappies willen alleen maar uitdelen, maar niet incasseren en hun rapportages worden door Facebook bijna klakkeloos overgenomen. Hierdoor kijk je wel uit om nog eens op hun provocaties in te gaan. Rapportages van wappie-onzin of scheldpartijen van hun kant worden over het algemeen afgedaan als "niet in strijd met de regels van de community". Nog 25 dagen en dan kom ik weer vrij.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 10:31

@ Gerry Jöris Mooi dat je het probeert. Maar ik denk dat het zinloos is. Je moet niet te veel verwachtingen hebben van de dialoog. Niet met de meest linkse kant en niet met de rechtse, niet met de wappies en ook niet met de mensen die denken dat corona bestreden kan worden door het land in lock down te houden tot dat het virus weg is en dan de grenzen dicht houden. De discussie met die groepen leidt tot niets. Ik denk dat je een meer vruchtbaar verschil van mening kan hebben met de mensen die ook zoeken. Het beleid van Rutte en De Jonge is waardeloos. Het moet niet volstrekt anders maar er valt een wereld te winnen door dingen sneller, tijdiger, beter, zorgvuldiger en verstandiger te doen. De marge voor verbeteringen is enorm. Die wordt echter niet gevonden in discussies met mensen die in extremen denken. Maar goed om te zien dat er nog mensen zijn zoals jij die het toch proberen, op zich is dat hoopgevend, maar het zegt vooral iets over jouw goede wil. Ik heb deze mensen al afgeschreven en geen enkele behoefte aan dialoog. Ben inmiddels te cynisch.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 12:03

op FB moet je gewoon geen discussie aangaan over politiek want je bent altijd de klos probeer maar eens iets over Wilders te zeggen dan kun je de volgende dag je fb heractiveren

Vervatte
Vervatte4 jan. 2022 - 9:35

Ze heten niet voor niks de ZWIJGENDE meerderheid.

Middenman
Middenman4 jan. 2022 - 9:17

Duidelijk uit- en tegenspreken doe ik alleen bij onrecht. Ik ga ook graag het gesprek of de discussie aan met mensen die een andere politieke mening hebben dan ik; dat is leuk en houd je scherp. Maar in discussie gaan met mensen die totale onzin uitkramen is zinloos en jammer van mijn energie, vooral als je je daarvoor in het open riool van de sociale media moet begeven. De zwijgende meerderheid gaat straks gewoon weer naar de stembus en zorgt ervoor dat FvD en PVV geen rol van betekenis kunnen spelen. Die zwijgende meerderheid is links, midden en rechts, en als mensen dan toch rechts zijn, laat ze dan maar VVD stemmen.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen4 jan. 2022 - 8:20

De zwijgende meerderheid is al lang een zwijgende minderheid geworden.

Zandb
Zandb4 jan. 2022 - 7:36

En het is zo makkelijk; je hoeft allen maar de juiste mensen te vertrouwen.

Break on through
Break on through4 jan. 2022 - 4:34

Mijn overtuiging is na twee decennia extremisten weerspreken dat het weinig helpt. Meest recente voorbeeld is de stelling dat er woningnood is omdat vluchtelingen met voorrang huurwoningen betrekken en Nederlandse huurders het nakijken hebben. Het maakt dan weinig uit dat je verteld dat sinds de Euro en banken crisis van '07 we een verhuurdersheffing hebben waardoor minder nieuwe woningen worden gebouwd. En daarnaast Stef Blok gewoon buitenlandse investeerders aanmoedigde woningen aan te kopen in ons land. Terwijl hij er trots op is dat hij het is geweest die het ministerie van volkshuisvesting heeft opgedoekt. De volgende week begint dezelfde argumentatie gewoon van voor af aan. De afgelopen twintig jaar ongeveer is het bij uiteenlopende figuren opvallend dat ze steevast vervallen in de iedere keer weer opnieuw weerlegde flauwekul. En dat deze lieden na verloop van tijd steevast kwaad worden dat je ze weerspreekt met iedere keer dezelfde argumentatie en onderbouwing. De feiten blijven immers hetzelfde. De beweegreden van dit soort is blinde haat en indoctrinatie in combinatie met enorme domheid. Ze moeten hun haatdragende gal spuwen met als doel je te overtuigen van hun gelijk en je zo aan hun kant te krijgen in hun strijd tegen in dit geval de onophoudelijke stroom vluchtelingen. Maar dat kan natuurlijk net zo goed met vaccineren etc. Met antivaxxers ga ik overigens zo weinig als mogelijk in discussie over vaccinatie's etc want ze lopen in eerste instantie zelf het grootste risico en dat is dan aan hen. Racistische en fascistische quatsch is veel gevaarlijker en moet hoe dan ook te vuur en te zwaard betreden worden. Zie eerste helft twintigste eeuw.

Ewout Pool
Ewout Pool4 jan. 2022 - 4:09

Ik kan het in grote lijnen eens zijn met de analyse van de heer Abbassi. Wat ik echter mis in zijn stuk zijn oplossingen. Zoals zo vaak beperkt deze PvdA’er zich tot een gratuite oproep. Dat is makkelijk gelul, en in gelul kun je niet wonen, zou een legendarische PvdA’er zeggen. Kom eens met concrete voorstellen. Vroegâh deed de PvdA (en haar voorlopers) dit nog wel eens. Het Plan van de Arbeid is een voorbeeld. Tegenwoordig weet je eigenlijk vrij zeker dat als de partij het pluche ruikt haar principes en de oproepen moeiteloos opzij worden gezet.

1 Reactie
Zandb
Zandb4 jan. 2022 - 7:50

Ewout In gelul kun je niet wonen. Komt u dan eens met die concrete voorstellen, gebaseerd op werkelijk linkse idealen. Want die voorstellen/mogelijkheden zijn er blijkbaar in overvloed, die liggen voor het oprapen. Wordt eens concreet: Welke principes worden dan moeiteloos opzij gezet. En hoe zou het dan moeten. Concreet.

Paul Spijkers
Paul Spijkers3 jan. 2022 - 23:18

"spoiler: maar 5% tot 10% van de sociale huurwoningen in Nederland wordt aan statushouders toegewezen" Ze zou ook gewoon 'zelfs' kunnen zeggen.

OlavM
OlavM3 jan. 2022 - 19:56

[.....vroeg ook ik mij af waar de zwijgende meerderheid van Nederland is, die wel gezagsgetrouw is en niets te maken wil hebben met onder andere gewelddadige corona-wappies.] "Zwijgende meerderheid"? "Gezagsgetrouw"? Dat zijn bepaald geen begrippen die ik associeer met een linkse of progressieve politiek. Dat "antivaxxers, Baudet- en Wilders-stemmers, complot- en doemdenkers en klimaat- en corona-ontkenners" een minderheid vetegenwoordigen is duidelijk. En dat het nodig is hen tegen te spreken, ook. Niet omdat zij een minderheid vormen -want ook minderheden kunnen juiste en gerechtvaardigde standpunten en wensen hebben en daarvoor strijden-, maar omdat het een allegaartje is van mensen met voor een belangrijk deel reactionaire en extreem-rechtse ideeën en ideologieën, die voor de samenleving schadelijk en soms zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

4 Reacties
gimli55
gimli553 jan. 2022 - 21:47

Alsof deze regering niet rampzalig en gevaarlijk is voor deze samenleving. Er hebben mensen zelfmoord gepleegd door de Toeslagaffaire, ze waren zo vermorzeld dat de dood de enige weg uit hun ellende was. Veroorzaakt door een repressief systeem wat 47.000 gezinnen geruïneerd heeft en een goede poging met 270.000 mensen op de zwarte lijsten en die politici gaan gewoon door in Rutte 4. Wijzen naar Baudet is een gotspe als je de liegende en vergeetachtige Rutte in ogenschouw neemt. Dan is Baudet een dilettant, die niet kan tippen aan de hardvochtigheid van Rutte en consorten, geholpen door alle maatschappelijke instanties die de burger zouden moeten beschermen tegen repressie. Jullie beschuldigen van wat Baudet kan doen, terwijl Rutte het gewoon gedaan heeft en vrijwel de hele politiek keek toe en heeft zo veel mogelijk onder het tapijt willen vegen, met als apotheose de functie elders. Als je nu nog niet snapt hoe gevaarlijk Rutte in werkelijkheid is, dan ben je ziende blind en horende doof, dan wil je het gewoon niet zien.

Déjà vu
Déjà vu3 jan. 2022 - 22:11

Indien u in de middeleeuwen geboren zou zijn, dan was u vast een voorstander geweest van de inquisitie!

Zandb
Zandb4 jan. 2022 - 8:00

Al gezien "Mensen tegenspreken" is nou niet bepaald waar de inquisitie voor stond. De inquisitie onderzocht wat mensen vonden en wanneer zij het niet met je eens was maar je bleef bij je standpunt, dan veroordeelde zij je tot de doodstraf. Nou mag u het gerust vervelend vinden wanneer mensen je steeds tegenspreken maar dat vergelijken met de inquisitie, dat slaat nergens op. Gimli U suggereert dat Olav Rutte niet gevaarlijk vindt. Hoe komt u daarbij? Wanneer de vraag is of Olav moet tegenspreken wat deze regering onder aanvoering van Rutte aan ellendigs veroorzaakte, dan denk ik dat Olav daar graag antwoord - en misschien wel het antwoord dat u wenst - op zal geven. Tot zolang moet u zich maar een beetje gedeisd houden met uw idiote suggestie: "Als je nu nog niet snapt hoe gevaarlijk Rutte in werkelijkheid is, dan ben je ziende blind en horende doof, dan wil je het gewoon niet zien." U gooit niet meer uw eigen glazen in.

gimli55
gimli554 jan. 2022 - 10:16

Als ik over het algemeen geen kritiek op Rutte zie, dan kan ik er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanuit gaan, dat mijn mening geldt. Bij vrijwel alle kritiek kun je zijn naam een op een verwisselen met Rutte ne dan geldt het ook nog. Daarbij geef ik ook aan dat Baudet niet klopt en fout zit met zijn standpunten, echter zal ik die inhoudelijk benaderen en niet met allerlei beschuldigingen, vergelijkingen en grove taal. Ik heb nooit op hem gestemd en ik zal ook nooit op hem stemmen, maar hij is een product van de huidige politiek. Zo lang de politiek de oorzaak van hun eigen falen niet aanpakt, zul je partijen als de FVD en de PVV krijgen. Wat gezaaid wordt door de politiek, wordt in de maatschappij geoogst. Hoe zou het toch komen dat er mensen zijn, die zijn onzin geloven? Niet omdat ze vertegenwoordigd worden door de regeringspartijen of de andere oppositie. Vroeger had je de SP, die op dezelfde manier werd benaderd, verwijzingen naar Pol Pot en Mao waren normaal. Het is de manier waarop de regerende partijen werken en het werd zichtbaar bij de functie elders. Helaas blijven de aanhangers steken in de leugens van Rutte en consorten. Pak de oorzaak aan en laat integriteit weer onderdeel zijn van de politiek en de partijen als FVD en PVV verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze genieten van de aandacht en ze beiden mensen onterecht hoop op verbetering. Maar ze verketteren en beschimpen, zal ze alleen maar groter maken en zeker als de huidige politiek onbetrouwbaar blijkt te zijn en een groep niet vertegenwoordigt in de politiek. Het is simpel oorzaak en gevolg. Je blijft ageren tegen de gevolgen en de oorzaak blijft buiten schot. Nu komt Rutte 4 weer op het bordes, en de gevolgen zullen desastreus zijn, en jullie zullen blijven wijzen naar Baudet en Wilders. Net als dat "links" blijft wijzen naar woke en hun gender neutrale toiletten in musea. Terwijl er grote groepen gesloopt worden door overheidsbeleid.

The Apple
The Apple3 jan. 2022 - 19:47

En de overgrote meerderheid weet al lang dat je niet bij de PvdA moet zijn als het gaat om fundamentele veranderingen.

3 Reacties
The Apple
The Apple3 jan. 2022 - 20:02

"Sta op en spreek!" - Als je van de PvdA bent kun je beter je mond houden, want wie boter op zijn hoofd heeft moet niet in de zon gaan lopen. Stelletje idioten dat denkt hun geloofwaardigheid terug te krijgen door grote woorden in plaats van daden. Waar zijn jullie "ideologische veren"? Of zijn jullie alleen maar een andere versie van de neo-liberalen waar we vanaf moeten?

EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 22:41

De vraag is of fundamentele veranderingen echt nodig zijn. Niet alle verandering is immers een verbetering en veranderen om het veranderen is zinloos en belachelijk. Veranderingen moeten alleen als ze onvermijdelijk zijn, in kleine stapjes, met grote behoedzaamheid, met voldoende draagvlak en na diepgravend overleg, ingevoerd worden. Waarbij steeds geëvalueerd moet worden wat het effect ervan is; is dat negatief dan moeten veranderingen weer teruggedraaid worden. Het wordt zelfs gevaarlijk als ingrijpende maatschappelijke veranderingen gebaseerd zijn op de marxistische religie of een van zijn spruiten. Dat laatste is gelukkig een hobby van weinigen, omdat verstandige mensen wel weten in welke rampen voornoemde religie de wereld gestort heeft tijdens de zeer bloedige twintigste eeuw. De meerderheid van de Nederlanders is redelijk tevreden en zit niet te wachten op, fundamentele maatschappelijk veranderingen. Zij steunen in grote lijnen het regeringsbeleid. Er zijn een aantal dringende problemen die opgelost moet worden, dat is de taak van de nieuwe regering. Over piecemeal social engineering: "piecemeal social engineering In The Poverty of Historicism (1957), the philosopher Sir Karl Popper criticized historicist (notably communist and fascist) attempts to foretell the future, and argued that the holistic social experiments based on these theories were doomed to failure, because the course of human history is strongly influenced by the growth of knowledge, and we cannot (rationally or scientifically) predict the future growth of scientific knowledge. Rather, by analogy with the central role of piecemeal experiments in the sciences, he argues that the only form of social engineering that can be rationally justified is one which is small-scale, incremental, and continuously amended in the light of experience. The crucial point about this approach is that it is based on trial and error rather than a prior historicist vision; or, as Popper puts it, ‘we make progress if, and only if, we are prepared to learn from our mistakes: to recognize our errors and to utilize them critically instead of persevering in them dogmatically’. https://www.encyclopedia.com/social-sciences/dictionaries-thesauruses-pictures-and-press-releases/piecemeal-social-engineering

Zandb
Zandb4 jan. 2022 - 8:04

Appel Wie heeft het over "fundamentele veranderingen"? U zal het vast allemaal weten. Maar u mist het punt dat de meerderheid van de mensen in dit land beslist niet staat voor wat Baudet cs propageren. En dat mag die meerderheid gerust laten weten. Dat is dan voldoende om tenminste het gevaar Baudet cs teniet te doen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jan. 2022 - 19:11

Omdat hun stem nog nooit iets heeft uitgehaald misschien? Want wat is die meerderheid dan?

2 Reacties
The Apple
The Apple3 jan. 2022 - 19:54

Blijkbaar wordt het deel van de bevolking bedoeld dat kritiekloos het gezag van de staat aanvaard, ook als ze aan alle kanten een oor wordt aangenaaid. Mede door de PvdA.

Déjà vu
Déjà vu3 jan. 2022 - 22:19

@apple Zeg manneke, is het niet tijd geworden.te verhuizen naar de Big Apple? Daar zitten ze te springen om mensen met een visie als de uwe.

Loek Toornstra
Loek Toornstra3 jan. 2022 - 18:52

"Laat de discussies over corona, woningnood en klimaat niet kapen door de extremisten." Mijn idee. Dus als het om racisme en klimaat gaat ook zeker niet door Extinction Rebellion, Black Lives Matter, e.d. die hier vreemd genoeg niet genoemd worden.

2 Reacties
sr626
sr6263 jan. 2022 - 21:23

Nee dat doe jij wel nietwaar? ER en BLM zijn tamelijk onschuldig vergeleken met de door fascisten aangedreven wappie beweging.

watcher3
watcher34 jan. 2022 - 1:08

De groepen die jij noemt kapen geen problemen maar kaarten ze aan. Kijk maar in een woordenboek oid naar de betekenis van die woorden. Zelden zo'n stompzinnige reactie gelezen.

Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 18:51

Ik zwijg niet. En zeker niet over en tegen wappies.

Rutger Groot
Rutger Groot3 jan. 2022 - 18:51

Nee het het waar dat statushouders niet een extreem beslag leggen op de sociale woningvoorraad (8% om precies te zijn), maar we mogen ons natuurlijk best zorgen maken over de aantallen vluchtelingen en gelukzoekers die NL binnenkomen elk jaar. In 2021 100k, met een enorm beslag op opvang en sociale voorzieningen, dat nog jaren voortduurt want deze groep is overtegenwoordigd in alle mindere lijstjes. Dus een beetje realisme en een kritische blik zijn op z'n plaats, zonder dat je dan meteen als rascist in een hoek gezet moet worden..

5 Reacties
Mr Ed
Mr Ed3 jan. 2022 - 19:18

Die 100k zijn natuurijk niet allemaal vluchtelingen, zitten heel veel expats en anderen die hier komen werken bij.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine3 jan. 2022 - 19:37

@Rutger, een deel van die 100K extra inwoners zijn arbeidsmigranten, dus niet alleen vluchtelingen en gelukszoekers. Geen idee wat nu precies de verhoudingen zijn. Wel denk ik dat de zwijgende meerderheid 100K nieuwe inwoners elk jaar een beetje veel vind in tijden van crisis (klimaat, wonen, corona, sociale zekerheid).

Rutger Groot
Rutger Groot3 jan. 2022 - 20:28

Neh die 100k zijn dus asielaanvragen geen expats of arbeidsmigranten... dus echt eennserius aantal om je zorgen over te maken. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/04/asielinstroom-per-week-2021 .

Mr Ed
Mr Ed3 jan. 2022 - 21:12

Gemiddeld staan er in dat lijstje iets van 700-800 per week, dat zijn er geen 100.000 per jaar.

DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 10:48

@ Rutger Groot Jij schrijft: In 2021 100k, met een enorm beslag op opvang en sociale voorzieningen, dat nog jaren voortduurt want deze groep is overtegenwoordigd in alle mindere lijstjes. Asielaanvragers zijn volgens jou hetzelfde als statushouders en hetzelfde als criminelen en werklozen op verkeerde lijstjes. Dus redenerend op dezelfde manier als de extreem rechtse witte Nederlander mag je alles rechts van de VVD fascist noemen en dat etiket is zelfs terecht voor een deel van de VVD-stemmers. Het zorgt we voor enige helderheid.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee933 jan. 2022 - 18:35

De meerderheid van Nederland beseft dat een schaarste verergert wanneer de vraag naar X toeneemt. Dat is echt geen rocket science. Tien procent is gezien hoe extreem weinig er bij gebouwd wordt toch echt wel heel een fors percentage. In 2020 zijn er bijvoorbeeld slechts netto 4000 woningen bijgekomen bij woningcorporaties. Ik begrijp dat mensen die jarenlang op een wachtlijst staan weglopen van de PvdA met dit soort opmerkingen. Los daarvan heeft Matin absoluut gelijk over de wappies. De militante antivaxxers zijn een kleine minderheid.

Eid
Eid3 jan. 2022 - 18:20

Wordt de mening van de zwijgende meerderheid (nu ineens) op prijs gesteld? In het verleden bij welke demonstratie dan ook, heb ik deze oproep zelden gehoord... ik herinner mij veel dmonstraties, veelal vanuit links, waar telkens grotere of kleinere groepjes door steden trokken. Voor " De Goede Zaak" heette dat dan meestal. Nooit gehoord dat de mening van de zwijgende meerderheid dan gewenst was. Maar nu komt het reele gevaar o.m. van extreem rechts en nu is het actueel?

2 Reacties
Oproerschreeuwer
Oproerschreeuwer3 jan. 2022 - 19:02

@Eid, groot gelijk! Een KOZP bijvoorbeeld wordt hier op handen gedragen.

DaanOuwens
DaanOuwens4 jan. 2022 - 12:35

@ Eid Jij schrijft: Wordt de mening van de zwijgende meerderheid (nu ineens) op prijs gesteld? Noga simplistisch om ervan uit te gaan dat iedereen die destijds protesteerde en geen boodschap had aan jouw geneuzel, nu vindt dat de schrijver van dit artikel namens hen spreekt. Vermoedelijk niet, denk ik. Maar meer interessant is de vraag wat in jouw blijkbaar merkwaardig werkende brein maakt maakt dat Matin Abbasi volgens jou de woordvoerder is van alle linkse Nederlanders. Licht dat eens toe? Daar moet een verbijsterend denkproces achter zitten. Kan ik dan ook aannemen dat Wilders en Baudet namens jou het woord voeren? En in het verleden deed Janmaat het? En ver daarvoor was het Mussert? Op zich geven jouw bijdragen een bijzonder inzicht in het rechtse denken. Niemand heeft er iets aan, maar het is leuk om te lezen. @ Daan791 Jij schrijft: Een KOZP bijvoorbeeld wordt hier op handen gedragen. Goede club KOZP. Mooi voorbeeld van emancipatie van de gekleurde Nederlander. Andere groepen emanciperen ook. De domme witte Nederlander emancipeert ook en tref je aan bij de PVV en natuurlijk bij actiegroepen en op FB accounts die vinden dat zwarte piet zwart is en dat die zwartjes daar maar mee moeten dealen. En bijvoorbeeld BBB en FDF geëmancipeerde geradicaliseerde boeren die vinden dat ze beesten mogen mishandelen en het milieu mogen verzieken. En dat anderen blij mogen zijn dat ze te vreten krijgen. Emancipatie is een bijzonder proces. En inderdaad niet ieder emancipatie proces van iedere groep in de samenleving is iedereen even welkom. Ik geef de voorkeur aan BLM omdat ik vind dat mensen gelijkwaardig zijn. Maar jij hebt daar blijkbaar een andere mening over.

pahan
pahan3 jan. 2022 - 18:15

Ergens ben je natuurlijk pislink omdat er toch weer een groep van die figuren de boel versjtiert. Ik ken niet eens een woord in het Nederlands, of een andere taal, dat uiting geeft aan mijn minachting voor dat volk. Maar de beelden maken veel goed, dus och.

Rebel met mandaat
Rebel met mandaat3 jan. 2022 - 16:57

Wel jammer dat de PvdA nog nooit iets, maar ook nooit iets, voor het klimaat heeft gedaan...

3 Reacties
Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 18:52

Ha in de categorie goedkope prietpraat, dan maar deze. Ik noem 1 naam: Timmermans.

Rutger Groot
Rutger Groot3 jan. 2022 - 18:54

Als we als NL nu collectief stoppen met alle uitstoot, heeft dat een effect van 0.5% op de mondiale totaal. Tuurlijk moeten we ons steentje bijdragen, maar laten we niet overdrijven met de impact en invloed van ons kikkerlandje.

Antonie de Man
Antonie de Man3 jan. 2022 - 20:05

De PvdA heeft wel een klimaatpaus en een klimaatkardinaal afgevaardigd naar Europa.

Virtus in Medio
Virtus in Medio3 jan. 2022 - 16:26

Beste Matin, Het zou helpen als jezelf niet radicaal opstelt, door aannames als waarheden te deponeren. -'agressieve corona-ontkennende idioten" : Is het zo dat echt veel demonstranten met stenen, stokken en vuurwapens zich op politiemensen storten? echt? of is deze vraag stellen al niet meer mogelijk, en leidt deze al tot stigmatisering? -" gelooft niet in een pedofielennetwerk" . Vindt je echt dat wat mensen geloven hier een factor in is? Dus als iedereen 'geloofd' dan kunnen we de rechterlijke macht opheffen? Een aanname als waarheid verkondigen is de vloek van deze tijd en brengt ons niet verder, maar scheurt ons uit elkaar.

1 Reactie
ton14024
ton140243 jan. 2022 - 18:09

´´Vindt je echt dat wat mensen geloven hier een factor in is?´´ Mensen geloven 95% van de tijd, en de rest fantaseren ze erbij.

Samuel Dormits
Samuel Dormits3 jan. 2022 - 16:16

Discussies over woningnood en klimaat niet laten kapen, zegt de PvdA-er? Jullie proberen die discussie al jaren te kapen van linkse groepen en partijen, terwijl jullie en je nog rechtsere makkers de oorzaak zijn. Ik zou lachen als het niet zo triest was.

Noordermeer2
Noordermeer23 jan. 2022 - 16:07

Ben het niet met de schrijver eens, dat het publiek agressief was. Integendeel. Ik was er zelf niet en was het zeker niet eens met de demonstratie, maar heb heel wat filmpjes gezien en vond de tendens (in ieder geval in die filmpjes) over het algemeen (zeer) vredelievend.

2 Reacties
Eid
Eid3 jan. 2022 - 18:14

"Amsterdamse agent zwaar mishandelt in nasleep..." Omdat deze vredelievende 'meneer' het nodig vond met z'n vriendjes een "veteraan" te moeten bevrijden die al eerder twee ME had aangevallen. Zeer vredelievende tendens op een overigens verboden (!) Demonstratie. Geweldig. Zover zijn we al in NL.

Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 18:53

Ja hoor, heel vredelievend. Allemaal met liefde.... en met liefde hoor je dan de meest gore ziektes voorbijkomen, politieagenten in elkaar geslagen enz enz. En niet 1 keer, maar al ruim 1.5 jaar. Neem je grootje in de maling.

Superbowl
Superbowl3 jan. 2022 - 15:59

Dr Matin is aan het cherrypicken in wat de zwijgende meerderheid allemaal zou willen zodat het allemaal weer naadloos aansluit op de PvdA standpunten. Even wat punten die Dr Matin ook had kunnen noemen: Zo wil een ruime zwijgende meerderheid minder economische vluchtelingen, en op de vraag of Nederland wereldwijd voorop moet lopen met de aanpak van klimaat verandering is geen meerderheid te vinden. Tot slot is een ruime meerderheid voor het zwaarder straffen/langer opsluiten van criminelen.

Thuiszitter
Thuiszitter3 jan. 2022 - 15:58

Die blijft gewoon thuis natuurlijk, je gaat niet demonstreren omdat je het ergens mee eens bent .

Kortdoordebocht
Kortdoordebocht3 jan. 2022 - 15:38

Beste meneer Abbasi, Toeval of niet, ik was net bezig na te denken of ik een stukje zou gaan schrijven. Een stukje met nagenoeg dezelfde titel. Waar is iedereen? Waarom horen wij zo weinig van mensen in groepen die in hun belangen zijn geschaad? De “gewone” mens? De opa? De oma? De ouder? De student? De kleine ondernemer? De jonge patiënt met weer een uitgestelde hartoperatie? Ik bedoel niet financieel of materieel geschaad, ik bedoel geschaad in hun vertrouwen, in een überhaupt een toekomst. Ik bedoel in hun gezondheid, omdat ze niks meer mogen. Niks meer mogen, niet in de zin van het onder verwendheid geschaarde glaasje wijn op het terras, maar het niet meer mogen van iets totaal basaals en simpels, zoals bijvoorbeeld het lijflijk volgen van onderwijs. Ook nieuwsberichten over vrouwen in Afghanistan, geven mij aan dat dat zoiets toch echt heel fundamenteel belangrijk is! Wat fijn meneer Abbasi, dat uw wereld zo heerlijk overzichtelijk is trouwens. Zou u elke loodgieter in uw huis laten prutsen of naar zo maar een willekeurige dokter gaan? Heeft u er weleens over nagedacht dat leden van het OMT geen democratisch gekozen leden zijn? En waarom zit u in de politiek? Hebben we nog politiek nodig als we ook gewoon klakkeloos en zonder nadenken experts en wetenschappers kunnen volgen? Was de politiek niet ooit bedoeld om belangen af te wegen en bij elkaar te brengen? Belangen van individuen, van groepen, van ouderen, jongeren, zieken en gezonden? Van hier geborenen en van mensen die zich hier vestigden? Meneer Abbasi, ik ben een alleenstaande vrouw van 52 zonder kinderen of kleinkinderen, wel heb ik ter compensatie natuurlijk twee hondjes. Ik ben a-politiek, niet bijzonder intelligent, niet bijzonder dom, maar ik ben helemaal verdwaald in deze idiote wereld met idiote crises en chaotische informatievoorzieningen. Ik heb prikspijt omdat ik er onlangs achter kwam dat ik met vaccinatie nog even besmettelijk ben als zonder. Mijn beste vriendin, die onderliggende aandoening heeft, heb ik van de zomer vol enthousiasme meegenomen naar allerlei musea, omdat het wel weer kon. Ik ben geen corona ontkenner, dus ik ben geschokt en voel me voorgelogen over het vaccin. Meneer Abbasi, toen ik 16 was demonstreerde ik tegen de rondweg om ons dorp, die het omliggende sprookjesachtige bos zou slopen. Toen ik 17 was demonstreerde ik tegen de kernbom. U begrijpt en weet, het heeft geen donder uitgehaald. Ik heb daarna nooit meer gedemonstreerd. Maar toen ik 52 was ging ik naar de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Ik sprak oma’s en opa’s! Bezorgde gewone mensen! Met kinderen en kleinkinderen! Ouders! Mensen die met alle liefde van de wereld hun ic plek zouden gunnen en daadwerkelijk willen geven aan de volgende generatie. De oudste die ik sprak was 86, een dame vol vuur en pit! Mensen die nadenken en filosoferen over leven en dood, over het nemen van risico’s en wat ze daarbij wel of niet zouden wensen en kunnen en doen. De meningen verschilden….soms als dag en nacht…maar over 1 ding was consensus: aan ons “gewoon mensen” wordt niets, maar dan ook niets gevraagd! Meneer Abbasi, het bezoeken van of deelnemen aan zo’n demonstratie, dat zou u ook eens moeten doen. Hartelijke groet, Kortdoordebocht

2 Reacties
Radio-Head
Radio-Head3 jan. 2022 - 19:26

@koortdoordebocht Dank voor dit stuk van "Verlichting", in een tijdsgeest waar de Dialoog en de Rede zijn ingeleverd, voor propaganda, achterhouden van relevante informatie, donkerbruine letters en disproportioneel geweld tegen bejaarden, hippies en nog kinderen. Een vorm van geweld, welke zich overigens als zwarte schaduw tot over de diepste uithoeken van het land aan het uitspreiden is. Want deze vorm van geweld in besmettelijk, zoals we uit de geschiedenis weten. Volgende Demo hoopt deze gevaccineerde VN veteraan, als die dan niet aan het werk is, er weer een keer bij te kunnen zijn. Fijne avond Overigens, VN afgevaardigde Nils Melzer, "Special Rapporteur on Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment" heeft een oproep gedaan, om bewijs materiaal van het disproportionele geweld in Amsterdam, op te sturen. https://twitter.com/NilsMelzer/status/1477781941227167746

gimli55
gimli553 jan. 2022 - 22:53

Bedankt, Kortdoordebocht. Zeer waarschijnlijk hoort U bij de groep die nooit vertegenwoordigd wordt door de regerende politiek, bedankt voor het delen van uw mening.

EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 15:27

De grote zwijgende meerderheid is grosso modo NIET links. De 80 a 85 zetels van de middenpartijen zijn voldoende om (semi)permanent een kabinet te formeren. Ooit was de PvdA een grote, invloedrijke partij die regelmatig deel uitmaakte van de regering en er zelfs 8 jaar leiding aan gaf. Nu is deze voormalige volkspartij een quantité négligible geworden met een leider (leidster?) van het tweede garnituur. Partijtjes die langdurig in de marge van de samenleving opereren, zijn op den duur niet meer aantrekkelijk voor goede mensen. Hetzelfde geldt mutatis mutandis voor Klaver en GL.

3 Reacties
EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 15:31

"en er zelfs 8 jaar leiding aan gaf" Vanaf 1994 - 2002 Maar in het verleden waren er meer premiers van PvdA huize, waaronder de absolute topper Willem Drees en natuurlijk Joop den Uyl.

Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 18:54

Ja en? Je punt is? Dat heel Nederland versplinterd is. Ja dat is al een tijdje zo.

EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 22:50

@Peter Nee Mijn conclusie is dat ervan de PvdA vrijwel niets over is. En dat is geen goede ontwikkeling. Uitgaande van checks and balances hebben we een sterke sociaaldemocratische partij nodig tegenover de VVD en het CDA. Hetzelfde geldt voor de vakbonden als tegenwicht tegen de werkgevers. Ik zal zelf nooit op de PvdA stemmen of lid worden van het FNV, maar ze zijn wel nodig. Voor GL, de SP en al die andere (extreem)linkse splinterpartijtjes zie ik weinig toekomst en 0,0 invloed.

marietje.
marietje.3 jan. 2022 - 15:24

Volkomen mee eens, Matin Abbasi. Het zijn de sneue schreeuwers die het meest in de kijker lopen. Goddank zijn er genoeg (en méér) die wel verstandig, verantwoordelijk, solidair en menslievend zijn.

JasDon
JasDon3 jan. 2022 - 15:22

En die 5-10% sociale huurwoningtoewijzingen komt dus bovenop erg lange wachttijden voor huurwoningen. Die vervolgens ook nog eens relatief lang door statushouders worden bewoond, aangezien er veel niet 'slagen' op de arbeidsmarkt. Hoe dit zich in langere wachttijden vertaald weet ik niet precies, maar ik kan me zo voorstellen dat je in populaire regio's zo 2-3 jaar extra wachttijd bijkrijgt.

6 Reacties
watcher3
watcher33 jan. 2022 - 18:17

Probeer je nu weer de schuld van de woningnood op vluchtelingen af te wentelen? De hoofdverantwoordelijke is toch echt de VVD, de rechtse hufters.

Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 19:04

@Watcher, het probleem is schaarse grond, die door meerdere partijen (echt niet alleen de vvd, eigenlijk vond vrijwel heel Nederland dat in de jaren 90 wel prima) aan private partijen werd overgelaten. Jaren 90 was breed gedragen het idee van een kleinere overheid en meer taken decentraliseren en privatiseren. Je krijgt dan dus wat mensen toen veelal gewoon zelf wilden.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee933 jan. 2022 - 19:20

In mijn optiek is het ook echt best wel een fors percentage. Het is ook niet enkel één jaar, maar het is jaar op jaar. Deze groep stroomt matig door en er wordt weinig bijgebouwd. Ik ben best wel benieuwd naar het daadwerkelijke opstapelende effect.

EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 23:06

@watcher Dat is onzin. Niemand, ook het CBS niet, heeft voorzien dat de economie vanaf 2017 zo sterk zou aantrekken, met een forse bevolkingsgroei tot gevolg. Deze groei kwam grotendeels voor rekening van arbeidsmigratie. Het is niet zo eenvoudig om het aantal woningen snel te laten groeten. Het kost tijd om grond te verwerven, vergunningen rond te krijgen, terreinen bouwrijp te maken etc. Ondanks dat worden er nu jaarlijks weer 75.000 woningen gebouwd. Als je om je heen kijkt, kun je zien dat er nu overal wordt gebouwd. Het aantal woningen moet verder omhoog naar 100.000. Dan is het tekort in een jaar of 5 ingelopen. Je zou kunnen overwegen om de komende vier jaar het aantal arbeidsmigranten te beperken tot bijvoorbeeld 40.000 per jaar, volgens een greencard systeem zoals de VS dat kent. Dat heeft waarschijnlijk ook nog een positieve invloed op de loonontwikkeling. .

EenMening
EenMening3 jan. 2022 - 23:09

weer ca 75.000 woningen

Paul Spijkers
Paul Spijkers3 jan. 2022 - 23:26

@Watcher Het is niet of dit of dat, maar en en. Een vrije markt voor mensenvlees en arbeid is ook rechts hufteren.

gimli55
gimli553 jan. 2022 - 15:00

Die stemmen al tijden op dit falende regeringsbeleid, waarbij de regeringspartijen na de verkiezingen onderling uitwisselbaar zijn. Het is en blijft neoliberaal, destructief naar de natuur en klimaat. Natuurlijk hoort daar de beschuldiging van de "gewelddadige corona wappies" bij, het oordeel is al geveld door de massa. Dan heb je geen aanklager, advocaat en rechter meer nodig, die is al afgeschaft door minister van rechtsbescherming. Het oordeel wordt door de bekende grijze massa op Joop geveld. Juist de mensen die zich laten horen, worden aangeklaagd, en veroordeeld door de daders van het falende systeem. De politici die gezorgd hebben dat het aantal IC bedden in 10 jaar tijd van 2850 naar 1000 zijn gedaald. Dezelfde politici die institutioneel racisme en discriminatie bij de maatschappelijk relevante instanties hebben ingevoerd. Die kinderen uit huis hebben geplaats, alleen omdat ze het konden. Als je andersdenkenden niet wil horen en ze uitsluit, krijg je onverdraagzaamheid. Wat als politiek gezaaid wordt, wordt in de maatschappij geoogst. Deze inzending getuigt van een ontzettend groot pak boter en hoofd principe. Het zijn 3 TK leden en 1 of 2 journalisten die de Toeslagaffaire boven tafel hebben gekregen, terwijl dat de taak was van alle 150 TK leden. Dat is hun taak en nu roepen om steun van de grijze meerderheid om nog meer mensen met kritiek de mond te snoeren, is stuitend.

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 jan. 2022 - 15:24

topreactie @gimli en dit stuk bevalt me niet want ik lees dat we achter de regering moeten gaan staan dat ga ik mooi niet doen

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine3 jan. 2022 - 16:16

@gimli, die onzin over de IC bedden kun je wel blijven herhalen, maar het is nog steeds gewoon niet waar. Het aantal IC bedden is de afgelopen 10 jaar niet gedaald.

ton14024
ton140243 jan. 2022 - 16:54

Allemaal leuke argumenten maar niet 1 over corona.

Peter Stans
Peter Stans3 jan. 2022 - 19:04

Zakdoekjes nodig?

gimli55
gimli553 jan. 2022 - 21:48

Het is en blijft moeilijk om inhoudelijk te reageren door de antiwappies.

Frans Kwakman
Frans Kwakman3 jan. 2022 - 14:57

Volgens mij hebben ze vrijdagavond met luide stem gesproken:; geen onzinverboden!

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 jan. 2022 - 14:26

Overgrote meerderheden moeten eens rekening houden met minderheden

2 Reacties
EUpiet
EUpiet3 jan. 2022 - 16:02

Alhoewel ik voor vaccinatie ben ga ik anderen echt niet uitschelden of zelfs geweld tegen ze toejuichen. Ik heb heel veel beelden van de demonstratie gezien en het merendeel zijn gewoon mensen zoals u en ik. Er zaten een paar relschoppers tussen zoals bij iedere demonstratie. Het is inderdaad nogal beangstigend hoe een meerderheid van zogenaamde gezagsgetrouwe rancuneuze kleinburgers meent te moeten omgaan met mensen die anders over dingen denken. De demonstratie was een mix van mensen, niet alleen antivaxxers maar ook ondernemers, mensen die de maatregelen te zwaar vinden etc. Ja en een paar extreem rechtse idioten met de prinsenvlag.

ton14024
ton140243 jan. 2022 - 16:51

Die wappies lopen na 2 jaar nog steeds vrij rond.

Juppé🎗
Juppé🎗3 jan. 2022 - 14:23

« of een loodgieter een verstopping in hun huis laten verhelpen. »…..Oh nee, ik ben een wappie.

Jonas Cohen
Jonas Cohen3 jan. 2022 - 14:17

De zwijgende meerderheid zijn de ruggengraatloze schaapjes die niet uit eigen kracht hun leven kunnen invullen. Je hoort er nooit wat van omdat ze niet de ballen hebben om voor zichzelf op te komen. Blij met hun 'comfort of servitude'.

4 Reacties
Mr Ed
Mr Ed3 jan. 2022 - 16:05

U bent anti-vaxxer? Of gelooft u in de invloed van de Illuminati of de Bilderberg groep? U houden ze in ieder geval niet voor de gek met hun leugenpers.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine3 jan. 2022 - 16:20

@Jonas, dus mensen die tevreden zijn met hun leven en gewoon hun bijdrage leveren aan de maatschappij hebben geen ruggengraat? En iemand die geen spuitje durft te halen en zich daarover uitspreekt bijvoorbeeld wel?

Jonas Cohen
Jonas Cohen4 jan. 2022 - 6:22

@Abel. Ik ben geen van beide. Er zijn 2 soorten mensen de slaaf en de vrije geest. Wat ik vooral hier tegen kom zijn de slaafjes. En het hele vacc/anti-vaxx blijkt maar hoe snel met met een opgelegde narratief meelullen. 2 jaar geleden bestonden die termen nauwelijks, en nu lult iedereen maar raak erover.

Jonas Cohen
Jonas Cohen4 jan. 2022 - 6:24

@A little bit of sunshine. Ja dat klopt. Dat noemt men 'comfort of servitude'. En dan zie je wat de bevolking de leiders krijgen die ze verdienen. Er is niks goeds aan gehoorzaam volgen, daarmee open je de deuren wijd open voor tirannen.

Sam V
Sam V3 jan. 2022 - 14:03

Hoewel dhr. Abassi best gelijk kan hebben over de denkbeelden van de meerderheid, vraag ik mij wel af hoe hij weet wat de zwijgende meerderheid denkt. Los daarvan is het denken dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering en je daar zorgen over maken, iets anders dan vinden dat er daarom biomassacentrales en meer windmolens moeten komen. Men kan ook kiezen voor andere maatregelen zoals kernenergie of juist vooral op klimaatadaptatie. Dhr. Abassi legt hier namelijk een zeer zwart-wit beeld neer van standpunten. Valse tegenstellingen zelfs. Ook in de demonstratie van gisteren is niet iedereen een wappie. Dat hij dat wel doet vermoeden, maakt hem een slechte verbinder. Geen goede eigenschap voor een politicus.

3 Reacties
Sam V
Sam V3 jan. 2022 - 14:04

Dhr. Abbasi bedoel ik natuurlijk. Sorry voor foute spelling.

Rechtvznraap
Rechtvznraap3 jan. 2022 - 16:42

Mooi verwoord Sam. Helemaal correct.

ton14024
ton140243 jan. 2022 - 16:49

De grote meerderheid is het met de punten hierboven eens, niet 1 of 2 maar met ál deze punten.

Markzelluf
Markzelluf3 jan. 2022 - 13:48

Niet te negatief, Matin, de overgrote meerderheid sprak zich bijvoorbeeld tijdens de verkiezingen gewoon uit en stemde op een middenpartij. En een groot deel van die middenpartijen vormen nu weer een nieuw kabinet. Jammer dat de partij waar ik op stemde en die jij wilt vertegenwoordigen daar niet aan meedoet. Dat had anders gekund, maar het trucje werkte niet. Verder zie je de zwijgende meerderheid massaal in de vaccinatiecentra. Al viel het me op dat - hoe zeg ik dat netjes - niet alle groepen Nederlanders daar evenredig vertegenwoordigd waren. Dat verdient aandacht!

Mr Ed
Mr Ed3 jan. 2022 - 13:37

De grote zwijgende meerderheid stemt bij de verkiezingen op een redelijke partij en is verder vooral hard aan het werk.

2 Reacties
Cam Millo
Cam Millo3 jan. 2022 - 16:00

Precies. Die hebben geen tijd om te demonstreren [lees rellen schoppen]

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 jan. 2022 - 12:16

Of die mensen willen gewoon geen ME knuppel in de nek dat zou ook kunnen