Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er: Kinderombudsman opheffen vanwege kritiek op Zwarte Piet

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
boy-666803_1280
De Kinderombudsman is het onafhankelijke overheidsorgaan dat opkomt voor de rechten van kinderen. Maar als ze hun werk te goed doen en dus te lastig worden, zoals de populaire voormalige Kinderombudsman Marc Dullaert, dan wil de VVD ervan af.
Margrite Kalverboer is slechts enkele maanden in functie, maar de eerste VVD’er gilt alweer om haar scalp omdat zij het waagt om op te komen voor de rechten van zwarte Nederlandse kinderen en de figuur Zwarte Piet te bekritiseren. Kalverboer concludeerde vandaag :
De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag. De Kinderombudsman stelt dat Zwarte Piet zodanig moet worden aangepast dat kinderen geen negatieve effecten meer ervaren door het Sinterklaasfeest. Door Zwarte Piet te ontdoen van discriminerende en stereotyperende kenmerken kan er van hem een figuur gemaakt worden die recht doet aan het plezier dat zovelen beleven aan de Sinterklaastraditie.
Reden voor Marcel Melissen, wethouder in Tiel namens de VVD, om te twitteren :
melissenvvd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.