Joop

VVD’er moet vertrekken na bizarre campagne over wolven met nepaccount van andere partij

  •  
07-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1837 keer bekeken
  •  
durkpool

Het Friese Statenlid Durk Pool (VVD) stapt per direct op, meldt Omrop Fryslân. Pool moet zijn biezen pakken nadat aan het licht kwam dat hij had getwitterd via een nepaccount van de Fryske Nasjonale Partij (FNP). 

Pool gebruikte het account onder meer om berichten over het wolvenstandpunt van de FNP te verspreiden, meldt de Leeuwarder Courant. Een FNP-aanhanger zegde zijn lidmaatschap op naar aanleiding van de tweets.

De FNP is verbolgen over de actie van Pool. “Dit gaat te ver in tijden van fake news”, stelt fractievoorzitter Sijbe Knol tegenover Omrop Fryslân. Pool zocht via het nepaccount ook actief journalisten op. De VVD’er erkent dat hij fout zat. “Het had niet gemoeten. Er zit wat frustratie over de wolven en dan doe je zulke dingen.”

In Provinciale Staten van Friesland wordt al jaren gediscussieerd over wolven. De VVD wil de wolf weren – desnoods met een hek om de provincie. De FNP moet weinig van dergelijke gekkigheid hebben, en wijst erop dat de wolf door Europese regels wordt beschermd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Paul250371
Paul2503718 apr. 2022 - 8:16

Goh wat verassend weer. Een nepaccount van een andere partij maken en dan uit hun naam berichten versturen. Buiten leugenaars en rovers zijn VVD'ers ook te stom en te arrogant om dit gewoon normaal te vinden. "Want ja, ik had wat frustratie over een wolf"

Rechtse   Bal
Rechtse Bal7 apr. 2022 - 16:22

Wolfman Durk is het prototype van een ambtenaar ... verveelt zich te pletter en moet 8 uur aan een buro met een laptop zitten .... dan krijg je dit soort fantasieen. Zijn plaats zal dra ingenomen door anderen die staan te trappelen ...

2 Reacties
Paul250371
Paul2503718 apr. 2022 - 8:18

"Wolfman Durk is het prototype van een ambtenaar ... verveelt zich te pletter en moet 8 uur aan een buro met een laptop zitten .... dan krijg je dit soort fantasieen." Wat een gelul. Dit heeft niets met "de ambtenaar" te maken maar alles met domme rechtse misselijke arrogantie.

Paul250371
Paul2503718 apr. 2022 - 8:19

Het valt me nog mee dat die zak niet aangaf dat wolven "woke" zijn.

sameoldshit
sameoldshit7 apr. 2022 - 13:15

De VVD, een partij voor en door asocialen en leugenaars.

1 Reactie
sAt0Ri...
sAt0Ri...7 apr. 2022 - 14:18

En dan anderen aanspreken op normen en waarden terwijl bij de ene na de andere rechtse leugenaar de waarheid boven tafel komt. Of je nu Rutte, Zijlstra, Wiegel, Teeven, Opstelten, Keizer, van Rey heet, en de lijst van VVD-ers is lang, en dan hebben we het nog niet eens over de CDA-ers, PVV-ers, FvD-ers en D66-ers... De rechtse deugridders door de bocht.

adriek
adriek7 apr. 2022 - 12:26

"De VVD wil de wolf weren – desnoods met een hek om de provincie. De FNP moet weinig van dergelijke gekkigheid hebben, en wijst erop dat de wolf door Europese regels wordt beschermd." Een beschermde wolf hoeft niet automatisch de vrijheid te krijgen om 'overal' te gaan en staan (en te jagen) waar hij wil. Dat hek om de provincie zou dus gewoon kunnen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt7 apr. 2022 - 15:02

"Een beschermde wolf hoeft niet automatisch de vrijheid te krijgen om 'overal' te gaan en staan (en te jagen) waar hij wil." Nee. Dat vind ik. Misschien moeten we een goed gesprek aangaan met de wolven. En afspraken maken. Ofwel: nogal een malle uitspraak. Natuurlijk leven heeft sinds het bestaan van deze aardkloot vrijheid, totdat het met de vernietigende mens te maken heeft.

vdbemt
vdbemt7 apr. 2022 - 9:53

"Er zit wat frustratie over de wolven (Ja. :"natuur", BAH) en dan doe je zulke dingen.” Een VVDer doet dan dat soort dingen. Zegt: sorry. En gaat vrolijk (op dezelfde manier) door. Naar het voorbeeld van grote leider Rutte.

1 Reactie
Karingin
Karingin7 apr. 2022 - 11:11

Ja je hoeft tegenwoordig eigenlijk niet eens echt de schijn van integriteit op te houden, wat een trieste boel