Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er Dijkhoff wil bijstand verlagen

  •  
25-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
24525568731_8309a6871d_z
Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft vrijdagavond op een VVD-partijcongres aangekondigd dat wat hem betreft de bijstandsuitkering omlaag kan. Slechts voor ‘mensen die zich nuttig maken’ zou de bijstand omhoog kunnen in zijn nieuwe plannen. Hieronder zou vallen het volgen van een opleiding, solliciteren of vrijwilligerswerk. Verder liet hij weten dat zijn partij zich vooral sterk wil maken voor ‘goed volk.’ Hij doelde hiermee op mensen die ‘ons land en onze waarden dragen.’
Voor vluchtelingen geldt wat Dijkhoff betreft dat zij niet automatisch na vijf jaar de Nederlandse nationaliteit krijgen. ‘We vangen je tijdelijk op, in de tussentijd geven we je een opleiding, dan kan je helpen je eigen land weer op te bouwen.’ Over de vraag of buitenlandse aandeelhouders die profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting zich nuttig maken voor de Nederlandse samenleving zei Dijkhoff niets.
Cc-foto: EU2016NL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.