Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er De Groot biedt excuses aan voor denigrerende uitspraak over sociale huurwoningen

  •  
22-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3853 keer bekeken
  •  
ANP-429742171

Kamerlid Peter de Groot (VVD) heeft zijn excuses aangeboden voor de uitspraak die hij deed over sociale huurwoningen. "Ik heb vorige week een ongelukkige uitspraak gedaan over achterstandswijken en ik had dat niet moeten doen’’, zei hij in de Tweede Kamer.

"Deze minister wil de achterstandswijken van de toekomst over heel Nederland uitrollen’’, zei de VVD-Kamerlid, nadat minister De Jonge (Volkshuisvesting) de nieuwe woonwet presenteerde, waarmee het mogelijk wordt om gemeenten te verplichten dertig procent sociale huurwoningen te bouwen. "Dat neem ik terug. En tegen de mensen die ik gekwetst heb, zeg ik: sorry.’’

De Groot reageerde op de opmerkingen van zijn collega’s, die benadrukten dat zij geraakt waren door zijn uitspraak. D66'er Faissal Boulakjar zei dat hij was opgegroeid in een sociale huurwoning, waar zijn ouders nog steeds wonen. "Ik ben blij dat de heer De Groot die woorden ruimschoots heeft teruggenomen en het heeft rechtgezet", aldus Boulakjar. Sandra Beckerman (SP) vertelde dat zij was geboren in een sociale huurwoning. "En ik denk dat heel veel mensen in sociale huurwoningen het gevoel hebben dat er op hen wordt neergekeken." Beckerman noemde het groots dat De Groot zijn excuses heeft aangeboden. Toch vreest ze dat de VVD nog altijd te weinig wil doen om het afbraakbeleid met betrekking tot de sociale huursector te herstellen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.