Joop

VVD wil werklozen dwingen om vakken te vullen

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Rutte bij VVD-Voorjaarscongres

© 2016-05-20 00:00:00 LEEUWARDEN - Het voorjaarscongres van de VVD in het WTC Expo. V.L.N.R. Annemarie Jorritsma, Jeanine Hennis-Plasschaert en Mark Rutte. ANP SIESE VEENSTRA

De VVD geeft de onderbuik weer vrij baan in de aanloop naar de Europese verkiezingen met een aanval op zowel Poolse arbeiders als Nederlandse uitkeringsgerechtigden. In reactie op een bericht in de Telegraaf dat meerdere supermarkten Poolse arbeidskrachten inzetten voor hun nachtelijke werkzaamheden, wil de VVD Nederlandse werklozen gaan dwingen om aan de slag te gaan als vakkenvuller. Uitkeringsgerechtigden die weigeren moeten gekort worden op hun inkomsten.
Jules van Well van branchevereniging CBL benadrukt dat de supermarkten juist Poolse arbeidskrachten inzetten omdat ze de (laagbetaalde) vacatures in Nederland niet ingevuld krijgen:
"Veel supermarkten kampen met tekorten in hun vulploeg, een groep met tientallen jongeren die flexibel oproepbaar zijn om snel vakken te kunnen vullen. Dit is een laatste redmiddel. Nederlanders en met name Nederlandse jongeren kunnen gewoon aankloppen bij een supermarkt als ze graag vakken willen vullen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (250)

Roy2
Roy220 apr. 2019 - 19:32

@Alfred Wist u dat er ook mensen zijn die in het buitenland hebben gewerkt ook een uitkering uit het buitenland krijgen? Het is vestzak broekzak. Het is een tendentieuze discussie. Ik heb het o.a. over de vele tienduizenden grensarbeiders. Wilt u hen direct in de bijstand knikkeren, terwijl deze mensen braaf premies hebben betaald in d elanden waar ze werkten? Want ja, al wij geen uitkeringen mogen exporteren, dan hoeven andere landen dat ook niet. Nou….. daar zijn we mooi klaar mee….. Alfred, ik neem aan dat je op mij reageerde. Het lijkt me dat je de feiten niet kent: Iedereen die (lang genoeg) heeft gewerkt heeft uiteraard recht op een WW-uitkering en krijgt die dan ook. Over de WW-export: als bijvoorbeeld een Roemeen 10 maanden in eigen land heeft gewerkt en 3 maanden in Nederland heeft hij/zij recht op WW gebaseerd over de laatste 3 maanden in Nederland. Maar wel over de periode van 13 maanden. En de kosten zijn volledig voor Nederland ook al gaat de Roemeen terug naar eigen land. Daar is deze persoon verplicht om te solliciteren, doet dat dan uiteraard ook maar verknalt bewust het sollicitatiegesprek. De WW-uitkering in dit geval is immers beduidend hoger dan het minimumloon in Roemenie. Over de Bijstand heb ik het trouwens niet gehad en zou dat de denkbare Roemeen ook niet toewensen. Zo lang als er economische ongelijkheid is in de EU blijven we dit probleem houden. Tenzij er faire afspraken worden gemaakt. In mijn voorbeeld zouden Roemenie en Nederland de kosten op basis van de arbeidsduur navenant moeten worden gedeeld.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 20:33

@ Roy Ik vind teksten zoals deze van jou merkwaardig in deze discussie. Neem even aan dat een Roemeen 3 maanden werkt bij een champignon kweker. Die Roemen krijgt maximaal het minimumloon. Maar vermoedelijk niet op fulltime basis. Gemiddeld 30 uur dus maximaal 1100 bruto. WW is 70% van het laatst verdiende gemiddelde loon over de gehele periode. Roemenië en Nederland. Hij krijgt dus 770 bruto WW. Netto ongeveer 550, dus zijn netto inkomen is mogelijk iets hoger dan het loon in Roemenië maar hij zal er niet rijk van worden. Het de prikkel van het kwaadaardige motief dat jij op voorhand aan denkt te treffen bij alle Roemenen lijkt mij beperkt. Maar wellicht vindt jij iedereen uit het voormalige Oostblok wel onbetrouwbaar en is WW-punt meer een gelegenheidsargument.

LaBou
LaBou 21 apr. 2019 - 20:39

En als aanvulling op Ouwens: voor zover ik weet kun je een bijstandsuitkering niet eens meenemen naar het buitenland. In dat geval is die Roemeen genoodzaakt hier te blijven. En dan is gelijk zijn "voordeel" weg.

koffieleut2
koffieleut220 apr. 2019 - 14:48

Vaker geopperd,maar wie wil er nu een ongemotiveerde werknemer.Is niets, wordt niet, geen aandacht aan besteden.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 17:12

@ koffieleut Vaker geopperd, maar wie wil er nu waardeloze werkgever? Is niets, wordt niets, geen aandacht aan besteden en nooit bij solliciteren. .

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde20 apr. 2019 - 13:27

Ook Dijkhof doet nu een duit in het zakje: hij wil een eind aan de vrijheid van onderwijs. Nou ja, hij wil dat niet echt maar het ligt goed bij het rechtse deel van zijn achterban. Net als het vakkenvullersplan weer een met lachgas gevuld ballonnetje. En hoewel ik geen fan ben van de VVD zie ik liever Rutte of Dijkhof dan Baudet. Want daarop zal het neerkomen bij de volgende kamerverkiezingen. Een keuze tussen twee kwaden. Nadat Rutte door privatisering de invloed van de burger versmalde en het bedrijfsleven de ruimte gaf, neemt net als bij de brexit en de Trump uitverkiezing het bedrijfsleven het heft ook in Nederland in handen. Baudet the pimp werd hij in VN genoemd. De ijdele kwast die zich graag laat gebruiken door de penose van het Nederlandse bedrijfsleven om het volk zijn brood en spelen te geven. De VS kreeg de clown die het verdiende, Oekraïne krijgt zijn namaak prsdent en Nederland krijgt Baudet. " Een kleine jongen met meer muil dan macht. Baudet mist de connecties, de muscle, wie kan hij nou mobiliseren? Bleekneuzen, louche ondernemers en gevallen academici, rancuneuze oud-militairen, niemand met wezenlijke invloed of beslissingkracht." Dus laat de VVD maar kraaien, zij zijn het mindere kwaad, hun macht kan alleen naar buiten komen door coalities te smeden in het parlement. En hoewel de scheidslijn tussen lobby en partij soms niet te zien is de VVD altijd te verkiezen boven het alternatief van het Forum, waarvan de financiering onduidelijk is, de opvattingen over democratie onze rechtstaat beentje lichten, de Nexit plannen een economische ramp voor het land en een geopolitieke verzwakking voor het vrije Europa, en de anti klimaat voorstellen de slechts mogelijke erfenis voor onze kinderen.

8 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen20 apr. 2019 - 14:57

MartinvanderLinde, onze stemwijzer naar rechts.

Buitenstaander
Buitenstaander20 apr. 2019 - 15:07

Soms is het verstandig om die vrijheid van onderwijs eens kritisch onder de loep te nemen als het leidt tot extremisme. Dat heet niet naief zijn.

Frans Kwakman
Frans Kwakman20 apr. 2019 - 15:29

?..de Nexit plannen een economische ramp voor het land... maar hoe staat u dan tegenover een reorganisatie van die EU, zodat de scherpe kantjes eraf gevijld worden en we een samenwerking op economisch gebied met onze buurlanden krijgen zonder de inmenging in onze persoonlijke zaken waarvan de nieuwe bankenwet wel een van de meest extreme uitingen is?

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde20 apr. 2019 - 17:24

HM, kom op, doe niet alsof je dom bent. Je begrijpt heel goed wat ik bedoel. Norm, dat kunnen we doen maar de uitkomst staat nu al vast. Je kunt niet tornen aan een grondrecht. Verdere uitholling is niet wenselijk. Je kunt opvattingen die je niet bevallen niet zo maar verbieden. Wat is het verschil tussen het verbieden van linkse docenten en islamitische scholen? Dat is er niet. Beiden leiden naar inperking van onze vrijheid. En denk je nu echt dat Dijkhof dit serieus bedoelt? Met CDA en ChristenUnie als twee belangrijke regeringspartners? Frans, ik juich het alleen maar toe als de EU om wat voor reden dan ook beter gaat functioneren. Maar een Nexit die door Forum als een paasei is verstopt om na de EP verkiezingen pas weer op te duiken is voor onze economie rampzalig. Je ziet nu al dat onze groei wordt afgetopt omdat we te weinig arbeidskrachten hebben en onze innovatie zonder Europese ondersteuning niet in staat is te overleven.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 apr. 2019 - 22:44

@Norm Soms is het belangrijk de term 'extremisme' onder de loep te leggen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman21 apr. 2019 - 8:01

Martin, als het alternatief van een afscheid van die EU het doorgaan op dezelfde voet is met regeltjes en wetten die ik niet wil, dan kies ik voor afscheid. Heeft heel wat voeten in de aarde, dat gun ik je, maar dan zijn we er vanaf en gaan we bij Noorwegen, Zwitserland en evt Engeland kijken hoe die het doen. Het zijn toch best wel welvarende landen. Waarom zouden wij dat niet zijn?

bob b.
bob b.21 apr. 2019 - 12:56

Frans, omdat de EU voor ons hetzelfde is als ademhalen. We zouden zonder niet overleven. Tenminste niet op de manier waarop we gewend zijn. Je kunt Nederland niet vergelijken met Noorwegen of Zwitserland. Dat zijn heel andere landen met een heel andere economie. Wij zijn een provincie van Duitsland, economisch en sociaal met een iets nader dialect. Dat zijn we al sinds de negentiende eeuw, al lang voordat er een EU was. Die regeltjes zijn er niet voor niets en bovendien goedgekeurd door partijen die wij volgens onze regels hebben gekozen. En als die democratische werkwijze je niet bevalt verhuis je toch gewoon naar Zwitserland of Noorwegen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman21 apr. 2019 - 22:23

Bob, kijk nu ken ik je. Lastige mening, dus rot maar op.

Sonic2
Sonic220 apr. 2019 - 13:05

De kwalijke kant van de VVD. Tegen degene die blij zijn dat die "luie profiteurs" een schop onder hun kont krijgen. Het begint bij een tegenprestatie voor uitkeringen. Het eindigt bij een tegenprestatie doen voor zorg. Onderwijs. Slechte voorzieningen. De VVD wil helemaal geen rechtvaardige tegenprestatie. Ze willen legitimeren om laag betaalden onder het minimum te betalen. Het minimum waar je in Nederland van kan leven. Ik vind het onvoorstelbaar dat mensen die ik hier hoog heb zitten, hier in meegaan. Overigens vind ik een aantal andere punten van de VVD wel goed. Maar dit soort punten deugen niet. En helemaal niet als je verder door redeneert.

gerryjoris
gerryjoris20 apr. 2019 - 12:32

Dijkhoff is hard op weg zowel de PVV als FvD rechts in te halen en zomogelijk te passeren met dit soort natte scheten.

Spanveer
Spanveer20 apr. 2019 - 10:41

Vier prominente VVDers waarvan er één inmiddels geroyeerd is en allemaal hebben ze een dubieuze reputatie. Om Jorritsma hangt de geur van corruptie en belangenverstrengeling, Hennis moest vertrekken na het verkeerd informeren van de kamer, Rutte is een erkend leugenaar met dubieuze voorkeur voor multinationals. Keizer wacht een veroordeling wegens oplichting en fraude. In de samenleving, buiten de bescherming van de politiek, had hier minimaal 60 jaar gevangenisstraf gestaan. Misschien die immuniteit voor politici toch maar beperken?

Frits Jansen
Frits Jansen20 apr. 2019 - 10:14

Dit is al een zeer oude koe. Wie in deze tijd nog werkloos is kan weinig, en ook geen vakken vullen. Dat zeg ik niet om die werklozen te denigrerend maar pm hen te excuseren

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 15:34

@ Frits Jansen Jij schrijft: Wie in deze tijd nog werkloos is kan weinig, en ook geen vakken vullen. Daar sla je fors de plank mis. Vermoedelijk dan 50% van de werkzoekenden kan prima aan het werk. Uit een bestandsanalyse van het UWV in Brabant bleek dat er meer dan voldoende gekwalificeerde docenten werkloos zijn om het probleem in het onderwijs geheel op te lossen. Om uit te leggen hoe dat werkt is bijna een college nodig omdat je met het nodige verstand naar dit soort uitkomsten moet kijken. Ik bespaar je dat. Maar in het kort. 50% van de werkzoekenden zijn gewoon inzetbare mensen. Dat is een redelijk valide stelling. De andere 50% voldoet wel aan de kenmerken waarvan ik denk dat jij daaraan denkt. En is ook op langere termijn niet of nauwelijks inzetbaar. Een groot deel van de inzetbare groep zijn bijvoorbeeld de oudere werkzoekenden van 50 en ouder. Mensen met 30 jaar werkervaring die werkloos zijn geworden in de crises en nu vanwege een werkloosheidsduur van 3 jaar of meer in combinatie met hun leeftijd nergens meer aangenomen worden. Zij worden niet beoordeeld en afgewezen op hun ongeschiktheid maar op hun leeftijd en werkloosheid. Hun kans op succes bij het vinden van een baan is minder dan 10% zelfs in deze markt, maar wellicht nog minder dan 5%. Verder richten re-integratie activiteiten van gemeenten zich niet op banen in het onderwijs maar op banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Een docent Nederlands is bijvoorbeeld echt geen betere verkeersregelaar dan een werkloze jongere man met een VMBO-diploma. Kortom voor de banen waarvoor je weinig kennis en vaardigheden hoeft te hebben is een werkloze docent zelden een geschikte kandidaat. Dus de re-integratie die er is richt zich niet op de vacatures die de werkgevers moeilijk kunnen vervullen. Of het zijn vacatures die mensen geen normaal inkomen bieden. Daar is al genoeg over geschreven. Realiseer je ook dat er niet 1 arbeidsmarkt is. De arbeidsmarkt is heel sterk gesegmenteerd en daardoor totaal niet transparant. Er zijn keiharde schotten tussen regio's, sectoren/branches en opleidingsniveaus. Een HBO-er uit het onderwijs kan nooit aan de slag in de zorg of andersom. De arbeidsmarkt is vanwege deze schotten, maar ook vanwege het totale gebrek aan transparantie verschrikkelijk ineffectief. Aardig voorbeeld van het laatste is de site INDEED, kies je postcode en geef aan dat je vacatures wil tot 20 km. Het resultaat; je ziet door de bomen het bos niet meer. De site mist een adequate filter functie. Werk.nl de officiële site van het UWV zelf is net zo waardeloos. Dus werkgevers en werknemers kunnen elkaar heel slecht vinden. De enige partij die hier blij van wordt zijn de uitzendbureaus. De slecht functionerende arbeidsmarkt is hun businesscase. Zonder veel inspanning verdienen ze dik geld. Maar je hebt dus ongelijk. Onder de werklozen zitten best geschikte mensen, die ook willen werken en die inzetbaar zijn of na een korte opfriscursus en een stage zo aan de slag kunnen. Heel voorzichtig wordt er nagedacht over een dergelijke aanpak. Maar dan moet je denken aan enkele groepjes van 10 deelnemers. Niet omdat er geen belangstelling is van werkzoekenden, die is er zeker, maar omdat er geen belangstelling is van overheid en werkgevers. En vanwege het feit dat erg invloedrijke partijen helemaal geen belang hebben bij een goed functionerende arbeidsmarkt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 apr. 2019 - 9:44

Vakken vullen is ook een stuk zwaarder dan zakken vullen.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin20 apr. 2019 - 9:44

...waar je ook niet voor gestudeerd behoeft te hebben, enkel lid van de VVD te worden!

adriek
adriek20 apr. 2019 - 11:52

Nee Minoes, je moet echt wel gestudeerd hebben. Zonder studie kun je geen lid worden van Het Juiste Corps en kom je in je latere leven niet in aanmerking voor steun bij je zakkenvullerij.

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 apr. 2019 - 23:14

En zoals gebleken is hebben juist die mensen die in het juiste corps zitten geen hersenen, echter wel de eigenschap van beulen. Dat begint al vroeg.

Bert de Vries
Bert de Vries20 apr. 2019 - 9:17

Het voorstel zelf is, uiteraard, schandalig. Maar erg is, dat de VVD dit voorstel durft te doen. En nog veel erger is, dat straks politieke partijen met de VVD willen samenwerken om dit voorstel tegen te houden. Door die houding geven ze het voorstel legitimiteit. Een partij die op weg is om de untermensch weer ten tonele te voeren, moet je mijden als de pest. Baudet is een clown, Dijkoff is het echte gevaar. De VVD is een partij in nood, bevangen door ondergangsvisioenen. En dan klinkt al gauw der Wille zur Macht een toontje te hoog.

2 Reacties
Bert de Vries
Bert de Vries20 apr. 2019 - 9:20

En voor hen die verkeerd verstaan: Untermensch en Wille zur Macht in Nietzschiaanse zin.

Spanveer
Spanveer20 apr. 2019 - 10:48

Na Rutte komt Dijkhoff, is dat de verwachting? Kan nog alle kanten opgaan. Eerst maar eens afwachten hoe de hazen lopen. FvD staat op het punt de koers en de presentatie door Baudet te wijzigen of om uit een te vallen. Tweede man Otten stoort zich aan de houding van Baudet en de irritante inhoud van zijn toespraken. Die zijn even geen vriendjes meer. In de VVD is het lastig iemand te vinden die niet meteen opschrikt wanneer het woord integriteit valt. Dat moet zich toch een keer tegen de partij keren.

Lucas2000
Lucas200020 apr. 2019 - 8:46

Ik dacht even dat er stond "VVD wil werklozen dwingen om zakken te vullen", want dat is waar ze goed in zijn bij de liberalen.

korheiden2
korheiden220 apr. 2019 - 8:25

De VVD slaat wild om zich heen en komt met het ene voorstel na het andere. En dat allemaal vanwege Forum. Het is als schieten met hagel en hopen dat er een korreltje doel treft. De VVD kan zich beter druk maken om de talloze identiteitsschandalen. Geen enkele andere partij (behalve wellicht de PVV waar men elkaar de tent uitvecht) is hiermee te vergelijken.

wil driessen
wil driessen20 apr. 2019 - 8:24

De meeste mensen in die een bijstandsuitkering ontvangen hebben een arbeidsbeperking. Bijvoorbeeld in de gemeenten Sittard-Geleen en Maastricht hebben 90% van de mensen in de bijstand een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het probleem is dus niet dat deze mensen niet willen werken maar dat zij een arbeidsbeperking hebben. Het aantal mensen met een arbeidsbeperking in de bijstand zal alleen maar hoger worden: 1.de instroom in de Sociale Werkplaatsen is niet meer mogelijk. 2. mensen krijgen alleen nog maar een Wajong-uitkering als ze volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn en 3. de norm om in aanmerking tot komen voor een WIA-uitkering is zwaarder gemaakt. Je als je arbeidscapaciteit groter is dan 65% kom je niet meer in aanmerking voor deze arbeidsongeschiktheidsuitkering, dit was 85%.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 17:10

@ Wil Driessen Jij schrijft; Bijvoorbeeld in de gemeenten Sittard-Geleen en Maastricht hebben 90% van de mensen in de bijstand een achterstand tot de arbeidsmarkt. Je haalt nogal wat zaken door elkaar. Mensen in de bijstand hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn mensen die langer dan 1 jaar werkloos zijn. Het grootste deel van de mensen stroom in, in de bijstand via WW. Dus de overgrote meerderheid heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is iets anders als de vroegere doelgroep van de WSW/Wajong. Dat is een veel kleiner percentage sterk regio bepaald. maar nooit meer dan 50% van de bijstand populatie. Althans ik heb dat nog nooit gezien. Omdat je beide groepen door elkaar haalt is volgens mij jouw tekst weinig relevant.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 apr. 2019 - 7:00

Onzinverhaal! Werken in een super is "algemeen aanvaardbare arbeid". Dus uitkeringsgerechtigde moeten daar ook al op solliciteren. Dus wat is het punt? De VVD vindt natuurlijk ook dat deze bijstandsgerechtigden dan ook volledig loon moeten krijgen, inclusief alle nacht- en weekendtoeslagen. toeslagen. Of toch weer niet? Willen ze toch niet stiekem deze mensen arm houden en laten functioneren onder de zware controles van de sociale diensten? Let wel, dit kan weer een methode zijn om het minimumloon laag te houden. Want de VVD komt niet op voor zwakkeren, maar voor de multinationals.

4 Reacties
KeesVanZundert
KeesVanZundert20 apr. 2019 - 9:54

Alle drie mijn kinderen hebben met wisselend plezier vakken gevuld bij de plaatselijke AH. Wat ik hier in de meeste reacties mis is dat die kids enkele tijdelijke (4 uurs) contracten krijgen totdat ze 18 zijn. Dan krijgen ze gewoon ontslag! Dus al die banen van vakkenvuller voor volwassenen tegen een minimumloon: die bestaan gewoonweg niet!

adriek
adriek20 apr. 2019 - 11:55

Dus misschien probeert de VVD hiermee vakkenvullen op te waarderen van een bijbaantje voor jongeren tot een echte baan met een echt salaris? Dat klinkt te mooi om waar te zijn...

LaBou
LaBou 20 apr. 2019 - 15:04

"Dat klinkt te mooi om waar te zijn… " En vrijwel altijd is het dan ook niet waar.

Frans Kwakman
Frans Kwakman20 apr. 2019 - 17:56

Kees, wat jij schrijft is een niet te weerleggen bewijs dat al dit gescheld alleen maar gaat over geld, gewoon de verlies en winstrekening van AH en al die anderen.

HM van der Meulen
HM van der Meulen20 apr. 2019 - 1:44

We moeten eindelijk eens af van dat politiek correcte rechtse geouwehoer en de situatie in ogenschouw nemen zoals die werkelijk is: "Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table and think about how badly they’re getting fucked by a system that threw them overboard 30 fucking years ago. You know what they want? They want obedient workers, people who are just smart enough to run the machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept all these increasingly shitty jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and vanishing pension that disappears the minute you go to collect it - http://shoqvalue.com/george-carlin-on-the-american-dream-with-transcript/ Natuurlijk is er wel verzet tegen, maar dat durven we niet (meer) bij de naam te noemen. Ooit was dat wel anders; toen was het gevleugelde woord binnen de muren: "Elke gevangene is een politieke gevangene." Zelfs gevangenen zonder enig politiek benul begrepen in no-time wat bedoeld werd. Waaruit bestond eigenlijk het verzet van de bevolking tegen dictatuur van de communistische partij in het Oostblok? Bekend zijn die romantische propagandaverhaaltjes over de handel in blue jeans en platen van de Beatles, maar wie eens langer met mensen uit de DDR heeft zitten praten weet dat het om veel meer ging. Er bestond een enorme zwarte markt van ritselaars, diensten en wederdiensten. De zwarte markt is de subcultuur waar de leuze: "Wir sind das Volk", werd geboren. De revolutie bestaat niet plebs dat gewapend met hooivorken de Bastille bestormt of "Pantserkruiser Potemkin", dat is op zijn best het moment dat alles wat eraan vooraf ging aan de oppervlakte kwam. De revolutie wordt geboren op de zwarte markt Daan Ouwens: "Omdat de bestrijding van fraude inmiddels enorme prioriteit heeft" Daarmee bedoelt hij echt niet de fraude op Marktplaats, want fraude tussen burgers onderling verzwakt de onderlinge solidariteit en het belang daarvan wordt vooral met de mond beleden. Nee, hij bedoelt de uitkeringsfraude. Niet toevallig proberen de politici de bevolking wijs te maken dat die de onderlinge solidariteit ondermijnt, maar de uitkeringstrekkers weten wel beter. Die hebben opeens een gemeenschappelijk vijand: de overheid. Daan Ouwens: "Per saldo kost het trouwens bakken met geld om het uit te voeren." Dat is de spijker op de kop, want er zijn en hoop maatregelen te bedenken die minder kosten en meer opleveren en de reden dat dat niet gebeurt is, omdat de staat aan kant van de "few" staat en niet aan de kant van de "many". De PVV en het FvD hebben gelijk als ze links politieke correctheid verwijten. Maar moet je eens opletten wat er gebeurt als je die politieke correctheid aan de kant zet. Ch0k3r: "Je bent echt een rolmodel voor de maatschappij hoor." We moeten eindelijk eens af van dat politiek correcte rechtse geouwehoer.

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander20 apr. 2019 - 15:10

@HM "Politiek correcte (rechtse) geouwehoer"..... t is idd ff wennen waar links altijd het predicaat en alleenrecht scheen te hebben.... :-)

HM van der Meulen
HM van der Meulen20 apr. 2019 - 17:27

Dat kan ik me voorstellen, als je dacht dat braaf burgerlijke geklets links is.

Roy2
Roy219 apr. 2019 - 22:39

Deze suggestie van de VVD is ongenuanceerd: Over de hoogte van een WW-uitkering hebben ze het niet, over de reden ook al niet. Een bijdrage aan de maatschappij door mensen in de WW zou in sommige gevallen wellicht op zijn plaats zijn maar om werkgevers zoals supermarkten gratis arbeiders in hun schoot te werpen is onzinnig. Ziekenhuizen, verpleeghuizen, voedselbanken, Het Leger des Heils enzovoorts kunnen vrijwilligers erg goed gebruiken. De WW. Eerder deze week zagen we in "nieuwsuur" een item over de WW -export. Het voorstel om van 3 maanden 6 maanden te maken werd in Brussel goedgekeurd. Als de volledige delegatie van Nederlandse politici was op komen dagen en NEE zouden stemmen dan was die verlenging er niet gekomen. Tevens concludeer ik dat, als "nieuwsuur" de waarheid sprak, dit automatisch zou betekenen dat een Nederlands politicus keihard loog toen hij zei dat een Nederlands veto geen bal zou uitmaken. Een VVD-er toch? Ik zou graag willen weten welke Nederlandse vertegenwoordigers in Brussel niet kwamen opdagen.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 apr. 2019 - 10:03

Wist u dat er ook mensen zijn die in het buitenland hebben gewerkt ook een uitkering uit het buitenland krijgen? Het is vestzak broekzak. Het is een tendentieuze discussie. Ik heb het o.a. over de vele tienduizenden grensarbeiders. Wilt u hen direct in de bijstand knikkeren, terwijl deze mensen braaf premies hebben betaald in d elanden waar ze werkten? Want ja, al wij geen uitkeringen mogen exporteren, dan hoeven andere landen dat ook niet. Nou..... daar zijn we mooi klaar mee.....

Perezoso
Perezoso19 apr. 2019 - 21:42

Geef de klanten van dat soort winkels de mogelijkheid om in ruil voor een uur ofzo vakken te vullen in ruil voor gratis boodschappen. Die schappen puilen uit...

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 apr. 2019 - 9:57

Ah..geef ze een aalmoes in plaats van een goed salaris?

HM van der Meulen
HM van der Meulen20 apr. 2019 - 15:04

Nee, appelmoes.

Thuiszitter
Thuiszitter19 apr. 2019 - 21:24

Solliciteer je rot maar je hebt de pech reeds 61 jaar te zijn , gespecialiseerd in je passie cq werk maar door faillissement op straat komen te staan. 40 jaar trouwe dienst geleverd met al je ziel en zaligheid. Weer aan het werk komen zit er haast niet in maar je blijft volhouden. Meneer kunt u even de vakken gaan vullen bij appie Heijn om de hoek. Natuurlijk ............

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter19 apr. 2019 - 21:26

Appie Heijn zal er trouwens niet op zitten te wachten , de pakken Brinta staan ineens tussen de vleeswaren .

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout19 apr. 2019 - 21:10

Vakkenvullen voor de de grootgrutter, bar, maar wat ik nog erger vind is een uitkering `verdienen' door ingezet te worden als `vrijwilliger' voor megalomane commercie-projecten die zonder dat failliet gaan of reeds zijn. Een recent voorbeeld: Het Drentse dorp Emmen had jarenlang een kleinschalige, fraaie en winstgevende dierentuin, totdat projectontwikkelaars ermee vandoor gingen en het `Wildlands' moest worden, een consumptiebelevingspark in een Zoo-jasje. Bijna geen dier te zien. Een vette flop. De gemeente nam vorige maand de failliete boedel over plus alle schulden. Of het rendabel wordt is de vraag vanwege marketingtechnisch en infrastructureel een te grote broek aan willen hebben. Een ding is zeker: zonder fatsoenlijke CAO-faciliteiten voor alle medewerkers, kan deze gemeente binnen een jaar dit gebeuren opdoeken en rest er een sneue boedel waar een Chinese opkoper wellicht nog een wokparadijs van weet te bekokstoven.

Peter Kamp
Peter Kamp19 apr. 2019 - 20:45

Weer een ernstig gebrek aan kennis bij de VVD totaal geen benul van de materie en hoe het verdienmodel van gemeenten omtrent bijstandsgerechtigden is. Of toch wel, gezien de Berenschot inspiratie tool. Die gemeenten handreikingen doet om te verdienen aan uitkeringsgerechtigden. Dus uitstroom kost gemeenten geld.

Leo Zwerver
Leo Zwerver19 apr. 2019 - 18:19

Volgens mij is het ook nu al zo dat als iemand die een beroep doet op een uitkering en zich dus daarmee beschikbaar verklaart voor werk wat deze kan doen, wat dus niet om werk hoeft te gaan wat deze wel of niet graag wil doen, gekort zal worden als deze dat weigert. De VVD dreigt dus helemaal niet met een korting, dat is wat zou moeten gebeuren bij weigering. Omdat er met het huidige aanbod van werk, en dus grote vraag naar arbeid, wat een zeer divers aanbod is, inclusief allerlei ongeschoold werk, met ook werk waarbij een scholing bij inbegrepen is, dient het niet gaan werken ook door de harde kern van genieters van deze uitkeringen waar het hierover gaat niet langer zonder gevolgen volgehouden kunnen worden.

8 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 19:50

@ Leo Zwerver Jij schrijft: Omdat er met het huidige aanbod van werk, en dus grote vraag naar arbeid, wat een zeer divers aanbod is Het aanbod is heel divers. Maar vooral in twee varianten: Er zijn banen geschoold en ongeschoold waar je aan het eind van de maand thuis komt met een fatsoenlijk salaris waarmee je in staat bent zelfstandig in je eigenlevensonderhoud te voorzien. En er zijn banen die minder dan 1000 euro per maand opleveren, tijdelijk zijn, onregelmatig werk op parttime basis tegen het minimum loon. Dat zijn banen waarmee je niet zelfstandig in je levensonderhoud kan voorzien, je afhankelijk bent van toeslagen en waarmee het onvermijdelijk is dat mensen in grote schulden komen. Over die tweede categorie gaat het hier. Je moet in Nederland heel goed zoeken om werklozen te vinden die een baan van de eerste categorie weigeren. Het is wel heel gemakkelijk om werkgevers te vinden die de waardeloze banen van de tweede categorie aanbieden. Bijvoorbeeld Picnic, Cool Blue, de land en tuinbouw, groen bedrijven, call centers, vervoerders, pakketbezorgers, winkelketens en detacheringsbedrijven en uitzendbureaus. Als we die bedrijven nou in 1 keer het land uitschoppen? Is het probleem ook opgelost. .

Leo Zwerver
Leo Zwerver19 apr. 2019 - 22:44

@Daan Er is een overstelpend aanbod van voldoende werk tegen in ieder geval het wettelijk minimumloon wat voor heel veel mensen het normale inkomen is en die nu meebetalen aan uitkeringen van een harde kern van onnodig langdurig werklozen waar het hierover gaatvdie zich vooral inspannen redenen te bedenken niet te gaan werken.

Mr Ed
Mr Ed20 apr. 2019 - 7:29

"Picnic, Cool Blue, de land en tuinbouw, groen bedrijven, call centers, vervoerders, pakketbezorgers, winkelketens en detacheringsbedrijven en uitzendbureaus. Als we die bedrijven nou in 1 keer het land uitschoppen? Is het probleem ook opgelost" Eerder wilde u al willekeurige woningen onteigenen en nu het bedrijfsleven het land uitschoppen. Iedereen een uitkering en een sociale huurwoning, is dat het ambitieniveau van links?

Buitenstaander
Buitenstaander20 apr. 2019 - 7:58

@Daan Ik lees je verhaal en al je commentaren hier, maar zelfs de woordvoerder van het Nibud is daar genunanceerder over: ja, het is schrapen aan de onderkant, maar met toeslagen kom je een stukje verder. Probleem is dat de weg naar de toeslagen wel erg ondoorzichtig is, je moet als ongeschoolde welhaast geschoold zijn om het te begrijpen. Maar er zullen altijd baantjes aan de onderkant zijn. Vaak ook niet bedoeld om fulltime en van de te leven. Maar dat wil niet zeggen dat je als werkloze niet part-time dat werk kan doen parallel aan je uitkering…. En die bedrijven er uit shoppen is wel wat kort door de bocht denkt u niet…..

adriek
adriek20 apr. 2019 - 8:45

@DaanOUwens: de oplossing zit niet in het 'het land uitschoppen' van deze slechte werkgevers. De oplossing ligt bij de werknemers: gewoon weer ouderwets organiseren, vakbondspremie betalen en de hele zooi platgooien tot er fatsoenlijk betaald wordt. Dan gaan wij weer gewoon een paar euro verzendkosten betalen en kan de pakketbezorger beleg kopen voor op zijn brood. Helaas is het de afgelopen decennia gelukt om mensen een gevoel voor 'eigen verantwoordelijkheid' aan te praten. Helaas vertaalt dat gevoel zich in een gebrek aan solidariteit wat zich onder andere uit in een leegloop bij de vakbonden en de rare speciale pakketten bij ziektekostenverzekeringen.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 9:49

@ Leo Zwerver Jij schrijft; Er is een overstelpend aanbod van voldoende werk tegen in ieder geval het wettelijk minimumloon wat voor heel veel mensen het normale inkomen In plaats van dit soort onzin op te schrijven moet je eens beter lezen, ik schreef al. Het minimumloon is ontoereikend om normaal van te leven. Maar daarnaast leveren veel banen niet meer dan 800 euro netto per maand op. Kijk even naar je eigen maandelijkse lasten en je weet dat niemand in Nederland daarvan kan leven. Hou dus op met deze onzin. @ Abel Jij schrijft: Iedereen een uitkering en een sociale huurwoning, is dat het ambitieniveau van links? Nee iedereen een normaal huis en een inkomen waarvan mensen kunnen leven. Die opmerking over die bedrijven maak ik naar aanleiding van reacties zoals die van jou. Waaruit blijkt dat mensen niet weten waar ze het over hebben en uit blijkt dat ze niet beseffen dat er meer dan 1 miljoen werkende armen zijn in Nederland en dat die mensen onder andere degenen zijn die dagelijkse bij hen met een pakketje aan de deur staan. Die domheid, die ongeïnteresseerdheid en die walgelijke vooroordelen irriteren mij mateloos. Vandaar de opmerking over de verantwoordelijke werkgevers die ik het land uit zou willen schoppen. @ Norm Jij schrijft: Maar er zullen altijd baantjes aan de onderkant zijn. Vaak ook niet bedoeld om fulltime en van de te leven. Maar de VVD beweert dat werkzoekenden die banen wel moeten accepteren. En er dus niet van kunnen leven. En jij weet ook, je had toch verstand van re-integratie? Dat de combinatie van dit soort banen met een deel aanvullende uitkering en de toeslagen niet werkt en mensen in de problemen brengt. Ik heb dat hier inmiddels al 3 keer beschreven. @ Eirda Jij schrijft: De oplossing ligt bij de werknemers: gewoon weer ouderwets organiseren, vakbondspremie betalen en de hele zooi platgooien tot er fatsoenlijk betaald wordt. Als ik ook maar enigszins de illusie zou hebben dat dat een oplossing zou bieden zou ik dat echt wel opschrijven. Ik weet zeker dat het de oplossing niet is omdat de belangen van de groep werklozen tegengesteld zijn aan de groep oudere werkenden en gepensioneerden op die groepen richten de vakbonden zich nu primair. Werklozen, Zzp-ers, flexwerkers en mensen met banen aan de onderkant van het loongebouw hebben bij de vakbond niets te zoeken. Ik begrijp overigens dat de FNV nu eindelijk inzet op forse verhoging van het minimumloon dat helpt een deel van de problemen uit de wereld maar zolang CAO-s en vaste dienstverbanden de vakbondsoplossing zijn gaat het niet werken. De vakbond is stevig in handen van de oude garde helaas en die maakt fundamentele vernieuwing onmogelijk.

adriek
adriek20 apr. 2019 - 11:59

@DaanOunwens: vakbonden zijn over het algemeen erg democratisch ingericht. De leden bepalen (mede) het beleid. Veel ouderen zijn al heel lang lid en bepalen (dus) wat er gebeurt. Jongeren zien geen voordelen van het lidmaatschap, zijn dus ook geen lid, en bepalen dus ook niet het beleid. Kip en ei.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 14:47

@ Eirda Jij schrijft; Veel ouderen zijn al heel lang lid en bepalen (dus) wat er gebeurt. Exact je trekt de juiste conclusies. Dus bieden de vakbonden voor deze problemen dus ook geen oplossing. Een kwestie van tijd totdat de overgrote meerderheid van de vakbondsleden gepensioneerd is. Dan kunnen ze probleemloos fuseren met een van de ouderenbonden.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai19 apr. 2019 - 17:59

Een fraaie foto die zegt alles, i rest my case! Neemt niet weg dan werken altijd beter is dan thuis op de bank hangen.

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 17:57

Polen zijn goedkoper, want in Polen is alles goedkoper. En ze nemen de WW mee naar Polen. Verder is deze zin het enige dat er toe doet: "Uitkeringsgerechtigden die weigeren moeten gekort worden op hun inkomsten."

Sam V
Sam V19 apr. 2019 - 17:38

De beste oplossing is het verschil tussen uitkering (incl toeslagen gemeentelijke voordelen) en loon groter te maken.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 apr. 2019 - 6:55

U pleit dus voor flinke verhoging van het minimumloon. Want met een uitkering is al niet meer rond te komen. Vraag het de voedselbanken.

M7
M720 apr. 2019 - 7:09

Zeker: de armoedeval aanpakken en oplossen

Mark Huysman
Mark Huysman20 apr. 2019 - 8:32

Om te beginnen door de FNV-eis van 14 uur minimumloon over te nemen. De uitkeringen stijgen mee (wat ook noodzakelijk is) maar het verschil tussen uitkeringen en lonen wordt ook automatisch groter.

Mark Huysman
Mark Huysman20 apr. 2019 - 11:30

Pardon: 14 Euro per uur

Sam V
Sam V20 apr. 2019 - 15:40

Jawel, het gaat erom dat werken moet lonen. De eerste stap is een hoger minimumloon. Maar niet alleen dat. Voorkomen moet worden dat uitkeringen zodanig meestijgen dat een uitkering met toeslagen en af en toe wat zwart bijbeunen comfortabeler is. De uitkering is het minimum met strenge eisen. Het minimumloon zou het “normaalloon” moeten zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 17:24

Het blijft merkwaardig dat mensen denken dat de positie van die Polen en andere werknemers dezelfde is. Dat is natuurlijk niet zo. Wij weten inmiddels toch allemaal dat die Polen na 6 of 9 maanden weer weg zijn. Gedurende die periode leven zij voor 300 tot 400 euro per maand, of minder, in een zogenaamd Polen-hotel. Als deze mensen 800 euro per maand netto inkomen hebben kunnen ze toch nog 400 euro per maand sparen om mee te nemen naar Polen. En de meeste werkgevers van Polen bieden naast een baan ook de woonruimte aan. Voor mensen die hier wonen is de situatie anders. Het absolute bestaansminimum in Nederland ligt rond de 900 euro. Daarvan moet iemand de huur, energie en andere vaste lasten, reiskosten, kleding, verzekeringen en voedsel betalen. Wij weten dat dit meestal te weinig is en daarom zijn er huur en zorgtoeslagen. Ik heb hier al eerder opgeschreven dat de Polen niet of nauwelijks concurreren met Nederlandse burgers op de arbeidsmarkt. De Polen zitten namelijk grotendeels op een segment van de arbeidsmarkt waar een gewone burger niet kan werken omdat het te weinig oplevert om in leven te blijven. In feite is het minimumloon te laag om in Nederland van rond te komen. Echter veel van deze banen zouden tegen een normaal loon niet bestaan. De Polen zijn daarvoor de oplossing. Als VVD zou willen dat werklozen heir het werk doen moet het minimumloon met minimaal 400 euro netto omhoog. De VVD-ers stellen nu dus voor om mensen te verplichten te werken voor een inkomen waarvan je niet kan leven. Als de steuntrekkers ( een passende term vind ik gezien de manier waarop de VVD met hen omgaat) de vaste lasten betalen kunnen ze niets eten, als ze eten kopen kunnen ze de vaste lasten niet betalen. Omdat de bestrijding van fraude inmiddels enorme prioriteit heeft zetten de gemeenten de uitkering direct stop als iemand meldt dat hij een baan heeft, standaard procedure en vrijwel niet te voorkomen. Dat gebeurd om fraude te voorkomen, maar het effect is vaak dat iemand die een baan aanneemt in de eerste maand geen geld heeft om de huur te betalen. De huur en zorg toeslagen hebben twee opties. Ze staan aan of uit. Als een werklozen de toeslag niet stil zet bouwt hij een schuld op bij de belastingdienst. Op deze manier ontstaan bijna alle schulden aan de belastingdienst die moeten dus weer afgelost worden. Aangezien de dienstverbanden die worden aangeboden, parttime, tijdelijk en flex zijn doet deze situatie zich bijna altijd voor. Het resultaat van dit VVD plan is dus, niet minder werkloosheid, mensen die in enorme problemen komen door schulden en conflicten met de gemeente over de bijstand, en werkgevers die geen mensen krijgen die ze nodig hebben. Per saldo kost het trouwens bakken met geld om het uit te voeren. Er zijn zat manieren te bedenken om dit probleem op te lossen. maar dit VVD-voorstel mist visie, intelligentie, fatsoen en respect. Een mooi voorbeeld van zonloos rechts hufter-beleid.

2 Reacties
Bert de Vries
Bert de Vries20 apr. 2019 - 10:00

Fraai verhaal, Ouwens. Waaraan ik graag wil toevoegen dat verarming van grote groepen leidt tot verpaupering van een samenleving. En daarbij moet niet alleen worden gedacht aan de paupers in traditionele zin, maar ook aan de politiek-bestuurlijke elite. De verpaupering van die elite is inmiddels in volle gang. Wilders en Baudet zijn daarvan onbetekenende symbolen. Veel groter symbool van de verpaupering van de politiek-bestuurlijke elite zijn mensen als Rutte, Wiebes, Dijkhoff, Samsom, Asscher. Zij vegen even gemakkelijk als verstandelijk onvermogenden waarheid en werkelijkheid aan de kant als dat beter uitkomt.

Rode druppel
Rode druppel20 apr. 2019 - 10:56

Chapeau Daan.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194719 apr. 2019 - 16:56

Al die mensen die klagen dat ze te weinig verdienen, zouden die wel lid zijn van een vakbond?

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 19:40

@ FransAkkermans1947 Jij schrijft: zouden die wel lid zijn van een vakbond? Of van de ANWB, of het wereld natuur fonds, hebben ze wel een klantenpas van AH of zijn ze wel eens in het Anne Frankhuis geweest. Want als dat niet zo is, dan is het hun eigen schuld?

M7
M720 apr. 2019 - 7:10

Je wordt pas lid van een vakbond/ bent pas lid van de vakbond, wanneer je 50plus bent.

Martinel
Martinel19 apr. 2019 - 15:05

Kijk eens goed naar bovenstaande foto. Die rechter volgevreten fraudeur, onze Henry. Links daarvan, ons alles 'pleur-op' MP (de grootste leugenachtige glibberige aal sinds WOII). Links daar weer van ons Hennisje, die moest aftreden en daar weer links van Annemarietje (van de bouwfraude en nu weer onderdeel van onderzoek naar haar integriteit) En dat durft de mensen in ons land uit te lachen???? Misselijkmakend, maar goed gekozen foto. Verder heb ik niets toe te voegen in deze.

1 Reactie
Martinel
Martinel19 apr. 2019 - 15:12

En dan erachter nog al die andere lachende slavendrijvers. Ik mis helaas op de foto onze grootste onderbuik vertegenwoordiger de heer K. Dijkhoff, want dit komt vast en zeker uit zijn koker...? FF snel voor de bühne voor het paasweekend en de EU verkiezingen....

Bert de Vries
Bert de Vries19 apr. 2019 - 14:36

Op de foto zitten broeder Rutte en voormalig voorzitter Henry (eerder: Henk) Keizer naast elkaar. Keizer is inmiddels vertrokken vanwege een integriteitsprobleem. Hij heeft nu een crematorium. Is de foto symbolisch? Arbeidsinzet en crematorium? Heeft de VVD afscheid genomen van de antieke non-kapitalistische beschaving? Wanneer wordt de medicijnvergoeding voor een gewonnen levensjaar afbhankelijk gesteld van de bijdrage aan het bedrijfsleven? Het neoliberalisme is de schaamte voorbij. En Demesmaeker, kijk even op de site van de VVD: https://www.vvd.nl/nieuws/werklozen-aan-de-slag-als-vakkenvuller/

2 Reacties
Martinel
Martinel19 apr. 2019 - 15:36

Goed gesproken! Als je straks niet als slaaf aan het werk bent, liefst 's nachts dan kan D'66 nog wel ff wat doen aan je bruikbare organen..Deal?

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 19:13

"arbeidsinzet en crematorium". I rest my case as well. Hoe ver kan je gaan in je commentaar…. En dan Baudet wat verwijten. Erg.

I am Spartacus
I am Spartacus19 apr. 2019 - 14:27

Toen ik in de crisis voor het eerst in mijn leven zonder werk kwam te zitten pakte ik alles aan om in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. Broodjes inpakken, containers lossen, midden in de nacht schoonmaken. Het minimumloon mag inderdaad flink omhoog, daar is haast niet van te leven maar het gaat niet alleen om geld volgens mij. Een leuke tijd gehad en veel verschillende mensen ontmoet uit alle lagen van de bevolking. Ook nog een leuke baan aan overgehouden trouwens. Maar als je echt niet wilt mag je van mij lekker uitslapen elke dag, zulke collega's zit ik niet op te wachten. Fijne dagen!

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 17:02

@ I am Spartacus Jij schrijft: Toen ik in de crisis voor het eerst in mijn leven zonder werk kwam te zitten pakte ik alles aan om in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. Moet ik nu uit deze zin begrijpen dat jij maanden lang gewerkt hebt voor een inkomen van maximaal 800 euro per maand en in staat was je huur, je vaste lasten te betalen en eten te kopen? Lijkt mij bijzonder, het is voor iedereen in dit land van belang om te weten hoe je dat hebt gedaan.

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 17:59

Collega's die niet willen werken? Haha

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 18:02

U werkt inmiddels voor het VVD-trollenburo?

KM2
KM220 apr. 2019 - 15:23

@ DaanOuwens 800 euro minimumloon? Dat is voor een 19 jarige. Een volwassen persoon staat op 1615 euro per maand gebaseerd op 40 uur in de week werken, je zit er dus wel gigantisch naast... https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2019

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 20:39

@ KM Jij schrijft: Een volwassen persoon staat op 1615 euro per maand gebaseerd op 40 uur in de week werken, je zit er dus wel gigantisch naast… Je hebt blijkbaar niet door dat het om parttime werk gaat en een netto inkomen noem. Ik heb de indruk dat de confrontatie met de vervelende werkelijkheid bij jou een soort standaard ontkenningsritueel activeert. Niet ik maar jij zit er dus gigantisch naast.

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:26

Los van de gebruikelijke reacties: Is het ook niet 'een beetje' zorgelijk dat als wij ook nog steeds mensen aan de onderkant van het loongebouw hebben die werkloos zijn, en thuis zitten, we Polen het werk laten doen? Of mag dat niet meer gezegd worden….. Kijken we nu ook al neer op vakkenvuller als baan?

3 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 15:25

Nee hoor, alleen op de betaling.

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:12

Nachtwerk.

Quibus2
Quibus220 apr. 2019 - 8:49

Je kunt scholieren (want volwassen Nederlanders zijn te duur als vakkenvuller) geen 'flexibel nachtwerk' laten doen. Overdag moeten ze weer naar school, en dat is belangrijker dan deze gewichtige 'banen'. Lees, een paar uurtjes per week opdraven op onmogelijke tijden voor een grijpstuiver.

madbako
madbako19 apr. 2019 - 13:59

Op zich een prima idee. Wel een volledig loon en 's nachts dubbel uurloon. Dat zal wel te duur zijn en men zal dan graag overstappen op de goedkope Poolse werknemers. Uiteindelijk ben je ondernemer en op de duurste kosten moet je bezuinigen. En laat dat nu toevallig de werknemers zijn.

5 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 apr. 2019 - 14:17

De hoogte van het salaris is niet zozeer het probleem. Het zijn te weinig uren om een volledig salaris van te verdienen. Daarvoor heb je meerdere baantjes zoals deze nodig.

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:27

Ik neem aan dat die Polen gewoon volgense de CAO betaald dienen te worden….

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:00

's Nachts werken is ook nog eens heel ongezond.

madbako
madbako20 apr. 2019 - 6:48

@Norm 19 april 2019 at 16:27 Ik neem aan dat die Polen gewoon volgense de CAO betaald dienen te worden…. Dat dienen zij inderdaad te worden.

Mark Huysman
Mark Huysman20 apr. 2019 - 8:45

[De hoogte van het salaris is niet zozeer het probleem. Het zijn te weinig uren om een volledig salaris van te verdienen. Daarvoor heb je meerdere baantjes zoals deze nodig.] Het is beide. Ook als je 40 uur werkt voor het minimumloon heb je onvoldoende om in Nederland een fatsoenlijk bestaan op te bouwen, laat staan dat je er een gezin van kunt onderhouden. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je naast 25 uur nachtwerk voor een supermarkt moeilijk nog andere werk kunt doen, je hele ritme raakt in de war. Oplossing: flinke verhoging minimumloon, wettelijk verplichte nachttoeslagen. De FNV komt op voor 14 euro, dat lijkt me redelijk.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 apr. 2019 - 13:32

Heb op het Radio 1 journaal het interview gehoord met de VVD woordvoerder en die repte met geen woord over dwang of het korten van uitkeringen.

4 Reacties
madbako
madbako19 apr. 2019 - 14:00

Tuurlijk gaat hij dat niet doen. Het is een politicus.

Bert de Vries
Bert de Vries19 apr. 2019 - 15:35

Demesmaeker, geen dwang? Kom nou, is dreigen met een korting op de bijstand geen dwang?

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:11

Dat is raar.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 apr. 2019 - 23:03

@De Vries Mijn punt is nu juist dat de VVD woordvoerder helemaal niets gezegd heeft over het korten op de bijstand. Iedereen buitelt van verontwaardiging over elkaar heen over iets wat helemaal niet gezegd is.

Peter van Veen2
Peter van Veen219 apr. 2019 - 13:27

Als de belastingdienst er met zijn grijpgrage klauwen uit zou blijven door de BTW op eerste levensbehoeften flink te verlagen en geen loonbelasting te heffen op een inkomen tot 20K dan zouden er meer mensen aan het werk kunnen tegen een leefbaar loon zonder dat dit hoeft te leiden tot hogere prijzen in de supermarkt. Maar ja, dan moet de overheid eindelijk eens echt werk maken van bezuinigen (in de vorm van minder uitgeven).

2 Reacties
M7
M720 apr. 2019 - 7:21

Kijk, dat zijn nu eens ideeen waar je wat mee kunt. Zou enorm helpen om de laagstbetaalden een goed bestaan te geven en icm vertraagd verhogen van de uitkeringen , creeer je dan een situatie waarbij het weer loont om te gaan werken ipv te blijven hangen op de uitkeringsmatras.

Mark Huysman
Mark Huysman20 apr. 2019 - 8:50

[Maar ja, dan moet de overheid eindelijk eens echt werk maken van bezuinigen (in de vorm van minder uitgeven).] Nee, de overheid moet werk maken van het geld pakken waar het zit: bij de 1%. Gebeurt natuurlijk niet zolang mensen op de VVD, FvD etc stemmen, maar daar zit het probleem. De rijken worden steeds rijker en pakken steeds meer mogelijkheden om hun kapitaal zinloos op te stapelen. De rest moet zich maar zien te redden.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 12:52

Voordat ik me door de VVD zou laten dwingen tot onderbetaald geestdodend werk, zou ik toch eerst alle mogelijkheden onderzoeken om op illegale wijze in mijn levensonderhoud te voorzien.

6 Reacties
phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 13:42

Dat staat u uiteraard volledig vrij, inclusief de daaraan verbonden mogelijke consequenties.

Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 14:01

Dat zegt meer over jou dan over de VVD. Je bent echt een rolmodel voor de maatschappij hoor.

M7
M719 apr. 2019 - 14:02

Er is ook niemand die jou dwingt om een werkloosheidsuitkering/ bijstandsuitkering te accepteren, dus be my guest !

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:14

@HM Goh, dat dit antwoord mij niet verbaast, met uw achtergrond. Maar wel altijd het (rode) vingertje klaar hebben naar anderen over alles en nog wat. Ook daar is een woord voor.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 14:16

phulshof - Wat een volstrekt nietszeggend commentaar. Natuurlijk staat mij dat vrij, want ik ben als vrij man geboren en als ik de term "illegaal" gebruik, dan ben ik op de hoogte van de -mogelijke- consequenties. Twee zaken zijn de moeite van het overwegen waard. a) Op de eerste plaats bestaat er een punt dat het bedreigen met wettelijke sancties blijkbaar niet meer werkt. b) Op de tweede plaats is het de vraag hoeveel mensen zo denken, maar dat niet zo openlijk formuleren. Van de antwoorden hangt het af van wie nu eigenlijk de dreiging uitgaat.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 14:22

Ch0k3r: "Je bent echt een rolmodel voor de maatschappij hoor." Ik doe mijn best. M - Er is ook geen morele dwang om een werkloosheidsuitkering/ bijstandsuitkering niet te accepteren. Iemand die dat nodig wil of nodig heeft eet van alle walletjes.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde19 apr. 2019 - 12:42

Onzin, de. VVD achterban vindt de partij te links geworden dus is er iets bedacht om hen tevreden te stellen: lege rechtse babbels. Maar maak je niet druk, hrt voorstel is zo onrealistisch dat het onuitvoerbaar is. Je moet een enorme sukkel zijn om dit serieus te nemen. Het laat wel zien waar de fvd stemmer in geloofd. In lege rechtse retoriek.

4 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:16

Heeft u ook nog een mening over dat we Polen dan maar dit werk laten doen, of moesten we weer obligatoir FvD erbij halen?

madbako
madbako20 apr. 2019 - 6:52

@Norm 19 april 2019 at 16:16 Heeft u ook nog een mening over dat we Polen dan maar dit werk laten doen, of moesten we weer obligatoir FvD erbij halen? Tja, als het FvD zijn zin krijgt dan kunnen de buitenlanders dit werk niet meer te doen. Die zijn er dan niet meer. Dus causaal verband met het onderwerp en het FvD is er weldegelijk.

Mark Huysman
Mark Huysman20 apr. 2019 - 8:30

[Heeft u ook nog een mening over dat we Polen dan maar dit werk laten doen] Dat is de kwestie niet. Het gaat erom dat dit soort werk onderbetaald wordt. Het is onmogelijk om met dit soort baantjes een bestaan op te bouwen. De FNV vindt dat het minimumloon naar 14 euro moet. Dat zou een serieus verschil maken. Met een fatsoenlijke toeslag op nachtwerk erbij valt daar van te leven, ook als de 40 uur niet gehaald wordt.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde20 apr. 2019 - 12:52

Norm, aan wie heeft de vvd de meeste stemmen verloren?

Spuitgast2
Spuitgast219 apr. 2019 - 12:29

Volgens de bron van dit nieuws gaat het om de supermarkten van Albert Heijn en Jumbo waar Poolse arbeiders gedurende de nacht vakken vullen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/3468838/vvd-werklozen-moeten-vakken-gaan-vullen Hoe moeilijk kan het zijn om te zorgen dat die vakken vol blijven? Te beginnen met Pasen. En daarmee voorkomen dat Poolse en Nederlandse arbeiders uitgebuit worden voor een salaris waarvoor je (in voltijd) geen woning kan huren en 1 gezin onderhouden? Het wordt tijd dat D66/CDA/VVD/CU ingrijpen en het minimumloon verhogen. Dat is te laag om van te leven. En en uitzichtloos op verbetering omdat met toeslagen voor huur en zorgverzekering e.d. de pauper nauwkeurig op het bestaansminimum wordt gehouden. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fnv-minimumloon-moet-omhoog-werkgevers-slecht-idee~b92aba66f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 12:27

Wie is toch die gezette man met dat gouden horloge om de pols, rechts op de foto?

3 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman19 apr. 2019 - 13:17

Volgens mij is dat Henry Keizer, de ex-voorzitter van de VVD die verdacht wordt van grootschalige oplichting.

Bluesboy
Bluesboy19 apr. 2019 - 13:26

Dat is voormalig VVD voorzitter Keizer,die zijn zakken goed gevuld heeft.???? https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/03/voormalig-vvd-voorzitter-keizer-verdacht-van-oplichting-a1608779

M7
M719 apr. 2019 - 14:31

Humor !

H.Witte
H.Witte19 apr. 2019 - 12:24

Ik wil daar nog aan toe voegen dat ongemotiveerde medewerkers wellicht de sfeer op de werkvloer verzieken en dat hun weinig constructieve houding invloed heeft op vaste medewerkers en - in winkels e.d. op klanten respectievelijk de klandizie. Schaderophalend en chagrijnig/ongeïnteresseerd kijkend bij een vraag van een klant zijn anti-reklame. Geen filiaalhouder die daarop zit te wachten.

2 Reacties
H.Witte
H.Witte19 apr. 2019 - 12:24

schouderophalen

Mr Ed
Mr Ed19 apr. 2019 - 17:52

Ik raak zelf altijd wat minder gemotiveerd om nog bij te dragen aan het levensonderhoud van deze ongemotiveerden, na het lezen van dit soort artikelen en de reacties eronder.

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 12:20

Verbieden dat bovenmodaal verdieners beslissingen nemen omtrent medemensen met een marginaal inkomen.

4 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:21

Mee eens. Dan voeren we de reciproke ook in: Mensen die een marginal inkomen hebben, laten bepalen in hun mening wat 'rijk' zijn is als we het over inkomen hebben.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 apr. 2019 - 14:21

Mogen mensen met een bovenmodaal inkomen wel blijven meebetalen aan het onderhoud van mensen met een laag inkomen? Of is het betalen en je mond houden? En gaan we het bestuur van het land ook overlaten aan mensen zonder opleiding? Laten we fabrieksarbeiders een vliegtuig besturen?

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 17:11

@Meneer D. Qua inkomenssubsidie bent U het grootste deel kwijt aan de salarissen van dienaren vd staat (ambtenaren en volksvertegenwoordigers) die gemiddeld bovengemiddeld (ca. 6000 boven modaal) verdienen. Welk deel betaald U mee aan onderhoud van beneden-modaal verdienend werkend NL? Betalen en je mond houden vraagt niemand aan U maar na Uw stem in de stembus gedropt te hebben is dat wel de facto wat er plaatsvindt; dan nemen onze o zo goed opgeleide dames en heren politici - onder leiding van een manager in menselijke productiemiddelen - het heft in hun o zo kundige handen. Vier jaar later mag U hen daarvoor belonen of op afserveren. We laten de piloot het vliegtuig besturen en de fabrieksarbeider het vliegtuig bouwen en hun verschil in salaris nivelleren ;) Bent U er heel zeker van dat iedereen met een beneden-modaal salaris ongeschoold is? 'Het bestuur overlaten aan mensen zonder opleiding' Ik weet niet welke landsbestuur-school onze politici opleidt wellicht kunt U mij daarover inlichten?

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 17:25

@Norm Ik geloof niet dat de meerderheid die zich moet redden met een beneden-modaal inkomen jaloers is op rijkere mensen dan hen. Wel weet ik zeker dat de minachting die politici tonen ten opzichte van 'hun worsteling' om het hoofd boven water te houden - vaak het gevolg van eerder genomen politieke besluiten - kwaad bloed zet.

H.Witte
H.Witte19 apr. 2019 - 12:18

Het klinkt kapitalistisch en communistisch tegelijk. Ik herinner me nog Dubcek die na zijn presidentschap vuilnisophaler werd. Nadeel van dergelijke plannen is, en het wordt steeds gezegd als dergelijke voorstellen weer eens opduiken, dat geen enkele werkgever zit te wachten op ongemotiveerd personeel, waarvan dag dagelijks de gemaakte (al dan niet opzettelijke) fouten hersteld moeten worden en die iedere vijf minuten aangespoord moeten worden om toch vooral een beetje door te werken. Slecht plan, voor beide partijen.

1 Reactie
M7
M719 apr. 2019 - 14:03

Humor !

Peeman
Peeman19 apr. 2019 - 12:15

Als je kunt werken en er is werk, dan hoor je te werken.

4 Reacties
madbako
madbako19 apr. 2019 - 14:02

Uiteraard ook voor werkeloze politici die wachtgeld ontvangen

M7
M719 apr. 2019 - 14:31

@ Madbako : Fred Teeven werd parttime buschauffeur. Dit soort goede voorbeelden bedoel je ?

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:10

Als dan. Als Nederlanders vullen we de vakken niet snachts want overdag dab spreken we Nederlands in de supermarkt.

madbako
madbako20 apr. 2019 - 14:06

@M 19 april 2019 at 16:31 @ Madbako : Fred Teeven werd parttime buschauffeur. Dit soort goede voorbeelden bedoel je ? Inderdaad die: Voormalig staatssecretaris en VVD-zwaargewicht Fred Teeven krijgt als er niets verandert nog tot aan zijn pensioen wachtgeld. Zijn salaris van zo'n 1500 euro als buschauffeur wordt de komende acht jaar aangevuld tot ruim 6200 euro. Daarmee is hij vermoedelijk de meest verdienende buschauffeur van Nederland. Teeven krijgt wachtgeld, iets waar iedere politicus die Den Haag verlaat recht op heeft. Maar Teeven is een bijzonder geval. Omdat hij als Kamerlid en staatssecretaris meer dan tien jaar actief was in de Haagse politiek en tien jaar voor zijn pensioen Den Haag verliet, heeft de 59-jarige Teeven recht op wachtgeld tot zijn pensioen. Als het bij mij zo aangevuld zou worden zou ik ook voor de vorm op de bus gaan zitten.

Toon262
Toon26219 apr. 2019 - 12:02

Er is op zich niets mis met het proberen mensen uit een uitkeringssituatie te krijgen. Maar dan wel op fatsoenlijke voorwaarden. Verder is het de eenzijdige benadering die de VVD altijd kiest t.a.v. de zwakkeren in de samenleving terwijl de ondernemersvrindjes gematst worden met een veelvoud van wat rondgaat in uitkeringsland. Kijk en die dubbelhartigheid daar walg ik dus van. Op een sociale manier dit probleem aanpakken zeg ik meteen doen, maar niet op die laaghartige en denigrerende manier van de Neo-liberaal.

Dehnus
Dehnus19 apr. 2019 - 11:56

Hah, De afgunst naar de armen word weer gebruikt om hey minimum loon aan te vallen. Uitzend bureaus? Stakingsbrekers en ontslagrecht omzijlers. Werken voor je uitkering? Look drukken en minimumloon omzijlen. En daarna de pool de schuld geven om zo toch een zondebok te vinden. En zie de reacties hier.... Het werkt.

Dr. No
Dr. No19 apr. 2019 - 11:51

Ik neem aan dat dit plan ook voor ontvangers van wachtgeld geldt?

Rechtse Bal2
Rechtse Bal219 apr. 2019 - 11:33

het spreekwoord luidt al lange tijd: ''werken in het zweet uwer aanschijns'', en ''voor niets gaat de zon op''. Gratis geld bestaat alleen nog maar in Nederland (en scandinavie).. en dat er nu een rem opgezet wordt is alleen maar eerlijker tegenover de gehele Nederlandse bevolking (een eerlijk verhaal is niet genoeg: eerlijk handelen is beter)

2 Reacties
Proletarier
Proletarier19 apr. 2019 - 13:12

Je slaat de plank weer eens helemaal mis en doet je naam weer eens eer aan. Er is inderdaad niks aan de hand als ze gewoon minimum loon krijgen maar dat krijgen ze natuurlijk niet. Als u dat wel denk bent u naief.

Mr Ed
Mr Ed19 apr. 2019 - 20:55

@Proletarier Supermarkten betalen gewoon volgens de CAO, u roept maar wat

johannn2
johannn219 apr. 2019 - 11:33

Mooi. Hebben werklozen eindelijk een baan. Daar hebben veruit de meesten erg naar uitgekeken. Daarbij krijgen ze natuurlijk tenminste het minimum loon waar ze recht op hebben, ofwel een aanvulling tot dat niveau op hun uitkering. Daar hebben ze als werkenden per slot recht op. En verder vallen ze dan natuurlijk onder de betreffende CAO. Dwangarbeid kennen we in rechtsstaat Nederland immers allang niet meer. .

1 Reactie
M7
M719 apr. 2019 - 14:05

Maar dat is natuurlijk ook zol. Alleen ons systeem zit zo in elkaar dat desondanks , het niet llont om te gaan werken. Met een mooie , eufemistische term : de armoede val. Die moeten we doorbreken

Proletarier
Proletarier19 apr. 2019 - 11:26

Als ze er het minimumloon voor krijgen zie ik geen probleem. Maar zo werken ze natuurlijk niet bij de VVD gewoon fulltime werken voor EUR900 zodat de kapitalisten kunnen profiteren van gratis arbeid. Heerlijke partij die VVD , en dan die Henry de keijzer op die foto met zn volgevroten kaviaar kop....gatver!

1 Reactie
phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 13:41

Als ik het artikel goed lees gaat het om het moeten accepteren van een aangeboden baan. Dat gaat dus minimaal tegen het minimumloon. Ik ben net als u geen voorstander van het dwingen tot (gratis) werk met behoud van uitkering.

Break on through
Break on through19 apr. 2019 - 11:24

"....wil de VVD Nederlandse werklozen gaan dwingen...." Dwangarbeid is in dit land nog steeds verboden. Hebben we na '45 ver achter ons gelaten. Dus supermarkten omtoveren in concentratiekampen waar dwangarbeiders de kooltjes voor de nationale grootgrutters uit het vuur moeten halen is uit den boze. Of willen de potentiële VVD, PVV, FvD stemmertjes graag terug naar die periode? We hebben een legale GESTAPO al in de vorm van het internet dus we zijn al lekker op weg nietwaar? Je kunt trouwens met dit soort stellingen van de VVD duidelijk zien wat er aan de hand is. Het einde van rechts Nederland is nabij. De spoeling word voor clubs als de VVD, PVV, CDA en FvD veel en veel te dun. Jammer voor hen, mooi voor links :)

sjoerdie
sjoerdie19 apr. 2019 - 11:15

Voer het basisinkomen in dan krijg je voor deze baantjes ook wel mensen.

JasDon
JasDon19 apr. 2019 - 11:14

Mensen die net in de bijstand zitten en kunnen werken mogen dit best wel doen, graag in combinatie met opleiding en begeleiding. Er zit echter een grote groep mensen langdurig in de bijstand die er hoe hard er ook aan wordt getrokken nooit meer uitkomt. Dit soort mensen mag je wat mij betreft gewoon met rust laten. Behalve wanneer er door deze mensen zelf initiatief wordt getoond natuurlijk.

3 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 13:17

"Behalve wanneer er door deze mensen zelf initiatief wordt getoond natuurlijk." Dat initiatief komt snel genoeg op het moment dat er geen brood meer op de plank ligt. Dan kan het twee kanten op gaan; je gaat werken voor dat brood, of je gaat stelen en komt op water en brood te zitten.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 13:59

De misdaad loont gelukkig.

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 17:44

@ChOk3r Gevangenis kost ca. 250 euro per dag. Modaal bruto jaarinkomen 35000 euro p/j (jaar 2018) = 140 dagen brommen. Bijstandsuitkering ca. 950 euro netto p/m voor alleenstaande (4 dagen zitten p/m) en ca. 1450 p/m voor een stel (6 dagen bajes p/m). Economisch gezien een uiterst slechte keuze voor NL.

Bouwman2
Bouwman219 apr. 2019 - 11:13

De term vakkenvuller is ten onrechte pejoratief ingekleurd. Het zal wel liggen aan de associatie met zakkenvuller. Het is volwaardig werk om de supermarkt functioneel te houden.En zonder supermarkets is er onvoldoende mogelijkheden om ondanks de vreselijk hoge prijzen relatief voordelig iets te eten. Deze vakkenvullers zijn dus noodzakelijk. Maar behalve die schoolgaande jongens en meisjes staat het hele raderwerk stil. En dat is helemaal niet leuk voor eenvoudige mensen met een eenvoudig loon. Dat niemand behalve zij dat werk wil doen is te wijten aan de slechte naam.Dat ze weinig verdienen komt door de leeftijd, boven de 16 jaar zijn er namelijk geen. Je noemt dat beroep dus voortaan logistiek medewerker en je zult zien hoeveel mensen dat werk gewoon willen doen. Ook werklozen, want eerlijk is eerlijk, wie een uitkering krijgt en dus een beroep doet op de solidariteit en niet door ziekte of gebrek ontslagen is van een tegenprestatie kan best als logistiek medewerker een tijdje erg nuttig werk verrichten. Daar heeft de VVD dus best gelijk in.

1 Reactie
San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:22

Pejoratief? Je bedoelt kleinerend.

Rode druppel
Rode druppel19 apr. 2019 - 11:03

Ik heb aan den lijve dwangarbeid meegemaakt. Wens het iedereen toe, die dwangarbeid redelijk vindt. Misschien dat dan die oogjes open gaan. Fascisme is in opkomst, ook bij sommige zogenaamde midden partijen. We moeten ze uitsluiten van besturen, zodat fascisme zich niet verder verspreid.

5 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 13:15

Alle arbeid is dwang als je het goed bekijkt. Je werkt om te (over)leven. Dat is nu zo, dat was 2000 jaar geleden ook zo, en 15.000 jaar geleden ook. Men kan de Here wel bedanken voor het spijs dat op hun bord ligt, maar die spijs is niet op dat bord getoverd. Niets is gratis. Tegenwoordig krijg je idd een bedrag van de maatschappij (overheid) op je rekening gestort als je geen werk hebt of niet voldoende verdient. Een vangnet om je door moeilijke tijden te helpen. We hebben alleen een deel van de bevolking die denkt dat daar inderdaad magie achter zit en dat ze met hun gedrag 2500 jaar geleden ook makkelijk hadden kunnen leven. Terwijl ze toen allang verhongerd waren. Realiteitszin is ver te zoeken.

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:19

@ Rode drupel Ik neem aan dat u dwangarbeid cynisch bedoelt, anders is het een hele slechte grap.

Rode druppel
Rode druppel19 apr. 2019 - 15:20

Norm. Het is absoluut geen grap. Heb als bijstandsgerechtigde dwangarbeid verricht.

poeslief
poeslief19 apr. 2019 - 18:01

@CHOk3r Sommige mensen werken om te (over)leven. De groep die dat ontgroeit is werkt voor meer status en meer luxe. De groep die dat ontgroeit is laat anderen het werk opknappen. Die laatste groep bevat (groot)aandeelhouders, politici, ambtenaren en andere uitkeringsgerechtigden. 2000 jaar en 2500 jaar geleden (Uw premisse) waren er net zo goed droputs van de samenleving, zwervers en bedelaars. Het geweldige rijke Rome zat vol met bedelaars, vaak oud legionairs, afgedankt voor bewezen diensten zoals oorlog voeren ver weg waar anderen - vaak uit de senatoriale kliek - weer schatje hemel rijk van werden. Het is heel ouderwets om de onderkant van de samenleving uit te persen. Uw bijdrage lijkt op een poging geschiedvervalsing. Jagers/verzamelaars of een puur rurale samenleving als voorbeeld nemen voor de huidige tijd is wars van realisme.

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:16

Dwangarbeid totdat je er dood bij neervalt? Nee dus.

BartP2
BartP219 apr. 2019 - 11:03

Deze discussie hoor ik al 30 jaar. Het is dankzij de uitkeringen en toelages gewoon financieel gewoon niet aantrekkelijk om voor een minimumloon te gaan werken. Dwingen heeft dan ook geen zin.

1 Reactie
M7
M719 apr. 2019 - 14:34

Dus minimumloon omhoog en uitkeringsnivo's omlaag : dan pak je de armoedeval tenminste aan !

Martin108
Martin10819 apr. 2019 - 10:49

Mag je mensen dwingen ongezond werk te doen? https://www.arbo-online.nl/gezond-werken/nieuws/2017/10/nu-bewezen-nachtwerk-schaadt-gezondheid-1013822?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.122170690.832481699.1555670931-963504449.1555670931

1 Reactie
madbako
madbako19 apr. 2019 - 14:08

De vvd en cohorten zullen er niet wakker van liggen of het schadelijk is of niet.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 10:43

Geweldig plan. Fijn dat eindelijk de olifant in de kamer benoemt wordt. Ik koester het sociale vangnet wat wij hebben, dat maakt Nederland een solidaire samenleving met een vangnet. Maar daar hoort wel realiteitszin bij. Mensen die geactiveerd kunnen worden hebben ook recht op die schop onder hun kont. Top, helemal prima om uitkeringgerechtigden te activerend door ze te helpen om actief bij te dragen door ze te stimuleren om dit soort werkaamheden op zich te nemen. Prima om uitkeringsgerechtigden te helpen door ze verplichten tot maatschappelijk relevante wederprestaties.

27 Reacties
harmmeijer
harmmeijer19 apr. 2019 - 11:04

“Geweldig plan. Fijn dat eindelijk de olifant in de kamer benoemt wordt.” Er is er die heel andere olifant in de kamer die nooit benoemd wordt. Het gaat over een waarheid die zelden aan de oppervlakte komt. https://decorrespondent.nl/4892/waarom-de-grootste-uitkeringstrekkers-aan-de-top-zitten-en-leven-op-kosten-van-de-leraar-verpleger-en-vuilnisman/87779910196-fa5da47e

phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 11:07

Ik ben geen voorstander van het principe "wederprestatie" m.b.t. de bijstand. Ik vind wel dat uitkeringsgerechtigden gedwongen mogen worden om een baan te accepteren; het is niet aan de maatschappij om op te draaien voor de onwelwillendheid van iemand om te werken. Tevens vind ik dat werk moet lonen, dus mensen moeten er ook op vooruit gaan als ze een baan accepteren en niet door het verlies van regelingen juist achteruit.

Rode druppel
Rode druppel19 apr. 2019 - 11:37

Arbeit macht Frei.

Wilma3
Wilma319 apr. 2019 - 11:51

Brenda, na een paar lesjes Nederlands kun je zo aan de slag! Ohhh het wordt een ander verhaal als het over jezelf gaat. Het wordt ook een ander verhaal als er een fatsoenlijk salaris tegemover staat. Maar dat is waarschijnlijk niet zo.

DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 11:57

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft: Geweldig plan. Fijn dat eindelijk de olifant in de kamer benoemt wordt. Dom plan. Dat zou jij overigens zelf ook moeten weten. Want werken tegen minimumloon loont niet. En dat is jouw schuld. Of in ieder geval de schuld van rechts, dus jij bent medeschuldig. Je kan het oplossen door 15 euro af te rekenen voor een bezorgd pakketje of 10 euro per uur voor het parkeren van je auto of 2 euro voor een bakje champignons. Je krijgt nu producten en diensten voor een tarief waar andere mensen voor bloeden. Het minimum bruto loon moet minimaal 400 euro omhoog of je moet accepteren dat het netto inkomen van ongeveer 10% misschien wel 20% van de Nederlanders, deels werkend, deels uitkering deels combinatie onder het bestaansminimum komt. Die groep moet dus verplicht bedelen of stelen om in leven te blijven of door allerlei toeslagen extra inkomen krijgen waardoor werken niet meer loont. Hoe dan ook het is jouw schuld. Ik weet overigens best dat die prijzen niet omhoog kunnen omdat die domme VVD ondernemers niet in staat zijn een goede rendabele businesscase te bouwen. Maar hou dan ook op met dat geneuzel over de luie steuntrekker. Als je zelf niet aan het werk gaat, zeur dan ook niet over anderen.

Dehnus
Dehnus19 apr. 2019 - 12:01

Dan wel als extraatje die aan de cao voldoet van de branche waarin gewerkt wordt. En niet als loonontduiking voor het groot kapitaal die weer een extraatje voor in de zak kan steken. en kom nu niet met stage of leren om werk ritme op te doen, want dit word gewoon misbruikt door bedrijven om werknemers er uit te schoppen. De maanden die je werkt geen uitkering maar GEWOON CAO CORRECT LOON! Om misbruik te voorkomen.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 12:24

Stimuleren doe je door beter te betalen, dwingen door de eerste levensbehoeftes te ontzeggen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde19 apr. 2019 - 12:34

Brenda, je hebt het over realiteitszin maar je reactie heeft weinig met realiteit te maken. Je gelooft in sprookjes.

Jonathan2
Jonathan219 apr. 2019 - 12:51

Je blanke slavenstaat bestaat nog niet. En anders ga je zelf maar vakken vullen. Ga je achterbakse gelul maar op jezelf toepassen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:29

@Merel Helemaal mee eens, ook dat soort lieden dient op passende wijze wederprestatie te leveren of anders gewoon weer zelf de broek op te houden.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:32

@Rode druppel "Arbeit macht frei" Vreemde en perverse vergelijking Rode druppel. Kan je uitleggen hoe je dat precies ziet?

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:35

@Wilma Tja je hebt gelijk Wilma, mijn Nederlands is niet foutloos. Maar verder zit je er vierkant naast. Natuurlijk moet dit voor iedereen gelden, in een eerlijke en sociale samenleving horen er geen bevoorrechte posities te bestaan.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:41

@Daan Ouwens Beste Daan het zal je wellicht verbazen maar ik ben het voor een groot deel met je eens. Een faire beloning voor werk en aan adequate hoogte van de uitkerigen voor mensen die ondersteuning nog hebben daar vind je mij helemaal aan je zijde. Wat ik dan weer jammer vind is dat je geen argumenten levert tegen mijn stelling. In een samenleving waar wij mensen eerlijk belonen mag ook van mensen die een faire en adequate uitkering genieten verwacht worden dat zij een passende tegenprestatie verrichten en indien mogelijk hun uiterste best doen om weer zelfstandig in hun bestaan te kunnen voorzien.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:46

@Dehnus Tja, als blijkt dat betrokkene via deze route de weg naar betaald werk kan vinden dan moeten we daar alleen maar blij mee zijn. Ik snap je zorg over het risico van uitbuiting maar dat is nog geen reden om uitkeringsgerechtigden maar achter de geraniums te laten zitten.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:49

@Martinvanderlinde "Je gelooft in sprookjes" Hoe cynisch kun je zijn Martin, ben je al zo uitgeblust dat je zelfs niet meer wil vechten voor en geloven in linkse idealen?

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 16:54

@Jonathan Je schrijft: "Je blanke slavenstaat bestaat nog niet. En anders ga je zelf maar vakken vullen. Ga je achterbakse gelul maar op jezelf toepassen." Lijkt me niet meer dan logisch Jonathan dat ik zelf vakken ga vullen als ik een beroep moet doen op een uitkering. Wat is jouw alternatief? Mensen die om wat voor reden dan ook uitvallen maar achter de geraniums laten verpieteren? Dat is wat mij betreft het in de steek laten van zowel de welwillenden als (de kleine minderheid van) diegenen die er liever met de pet naar gooien.

DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 20:39

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft: Beste Daan het zal je wellicht verbazen maar ik ben het voor een groot deel met je eens. Nee dat ben je niet want je schreef: Geweldig plan. Fijn dat eindelijk de olifant in de kamer benoemt wordt. En je schrijft: In een samenleving waar wij mensen eerlijk belonen …. En ik maakt jou heel duidelijk dat wij geen samenleving hebben waarin wij mensen eerlijk belonen. Wij worstelen met de resultaten van incompetent ondernemerschap in de vorm van oneerlijke beloning. En je schrijft: Wat ik dan weer jammer vind is dat je geen argumenten levert tegen mijn stelling. En ik schreef al: Want werken tegen minimumloon loont niet. Daarmee was je stelling al weerlegd. Dus wat wil je nou? Een geheel helder betoog van mij. De argumenten die je vroeg had je al. En je beweert dat je het een geweldig plan vind van de VVD en dat je het voor een groot deel met mij eens bent. Dat kan dus niet. Het is of het 1 of het ander. Ik vind jouw bijdrage in deze discussie nogal ongeloofwaardig.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 21:07

@Daan Ouwens Jij schrijft: "En ik maakt jou heel duidelijk dat wij geen samenleving hebben waarin wij mensen eerlijk belonen. Wij worstelen met de resultaten van incompetent ondernemerschap in de vorm van oneerlijke beloning." Opnieuw zijn we het eens Daan, het zou allemaal een stuk rechtvaardiger en socialer kunnen en moeten. Daarom zijn we het dus ook weer eens als je zegt "Want werken tegen minimumloon loont niet.". Dat laat echter onverlet dat terechte kritiek op het Nederlandse loongebouw en de fiscale herverdelingskerstboom geen argument is je eigen verantwoordelijkheid weg te poetsen. Hoe je het ook wendt of keert wentel je dan je eigen onwil af op de samenleving, ook op degenen die wel sappelen voor een minimumloontje.

Thuiszitter
Thuiszitter19 apr. 2019 - 22:25

Mensen die geactiveerd kunnen worden hebben ook recht op die schop onder hun kont. ———— Je hebt geen mensen die geactiveerd moeten worden dat zijn ze namelijk al. Als ww’er heb je een sollicitatieplicht , daar moet je aan voldoen anders wordt je gekort of geschorst. Kom je in de bijstand dan moet je je zelf al nuttig maken door twee dagen bijvoorbeeld in de plaatselijke kringloop te werken . Om in aanmerking te komen voor een ww uitkering geldt de regel voor zes maanden ww moet je 6 jaar werken . Waar schuilt nu het morele gevaar ? https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/voor-zes-maanden-ww-moet-je-wel-eerst-zes-jaar-werken-waar-schuilt-nu-het-grootste-morele-gevaar~b49546d9/ Geef de heren en dames in Den Haag maar een schop onder hun achterste .

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 14:52

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft: Hoe je het ook wendt of keert wentel je dan je eigen onwil af op de samenleving, ook op degenen die wel sappelen voor een minimumloontje. Dat doen die VVD-ondernemers dus ook door dit soort banen te bieden en hun winst te maximaliseren ten koste van de samenleving. Ik zie geen enkele reden werklozen iets te verwijten als ondernemers hun verantwoordelijkheid niet willen nemen. Dat jij dat ondernemers gedrag accepteert en werklozen wel verwijten maakt laat exact zien wat het verschil in opvattingen is tussen jou en mij.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks20 apr. 2019 - 15:21

@Daan Ouwens Je schrijft: "Dat jij dat ondernemers gedrag accepteert en werklozen wel verwijten maakt laat exact zien wat het verschil in opvattingen is tussen jou en mij." Welnee Daan, hou er nou eens mee op om anderen woorden in de mond te leggen. Over (laakbaar) ondernemersgedrag heb ik me hier nergens uitgesproken en werklozen gun ik van harte een baan met een adequaat salaris waarmee ze weer financieel weer op eigen benen kunnen staan. Jammer dat jij zo vooringenomen bent dat je niet eens meer leest wat ik schrijf.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 18:02

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft: Welnee Daan, hou er nou eens mee op om anderen woorden in de mond te leggen. En je schreef: Jij schrijft: Hoe je het ook wendt of keert wentel je dan je eigen onwil af op de samenleving, Ik leg je dus niets in de mond ik herhaal zelf je eigen citaat. Nu schrijf je: Over (laakbaar) ondernemersgedrag heb ik me hier nergens uitgesproken Dat is ook exact wat ik jou verwijt. Dat laakbare ondernemers gedrag is dan ook de reden dat mensen niet leven in een samenleving waar wij mensen eerlijk belonen. Dat laakbare ondernemersgedrag wordt door jou niet benoemd. Kortom je klaagt over de werklozen en je vermijdt de enorme olifant in de kamer te benoemen namelijk dat ondernemers banen aanbieden waar niemand van kan leven. En dat werklozen zich niet eens kunnen permitteren om een dergelijke baan te accepteren. Wij zijn het dus nergens over eens en jij hebt een hypocriet verhaal. Overigens is de tegenprestatie (participatiebaan) vrijwilligerswerk voor mensen met een (bijstand)participatie uitkering die grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en dus geen kans hebben op een normale betaalde baan. Zij leveren dus als tegenprestatie vrijwilligerswerk, dat is iets heel anders als normaal werken. Je zou ook eens wat informatie moeten lezen over het onderwerp waarover je een mening hebt.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks20 apr. 2019 - 19:06

@Daan Ouwens Beste Daan je verwijt mij dat ik niets over de rol van de werkgevers heb gezegd en trekt daar conclusies uit die je mij tegenwerpt. Die conclusies zijn echt voor je eigen rekenig. Dit artikel gaat over een voorgesteld plan van de VVD en daar heb ik op gereageerd. De strekking van mijn opvatting is dat het goed is om mensen die niet in staat zijn zelf de stap naar volwaardige arbeidsparticiatie te zetten daarbij te helpen. En aangezien de meesten niets liever willen dan weer aan de slag te gaan denk ik dat dit soort maatregelen, mits passend vormgegeven, kunnen helpen om mensen die het niet zelfstandig lukt over de drempel te helpen. Als je de problematiek breder wilt beschouwen dan moet daar inderdaad ook de rol van sociale partners en de wetgever bij betrokken worden je hebt helemaal gelijk als je stelt dat die alle drie in meer of mindere mate verzaken om hun rol te pakken. De ongebreidelde flexibilisering van de arbeidsmarkt, de absurde fiscale kerstboom die voor idiote inkomenseffecten zorgt als mensen aan de slag gaan, het totale failliet van de vakbonden en wijze waarop bepaalde werkgevers de race naar de bodem keihard uitspelen zijn maar een paar aspecten die ik hier nu wil benoemen. De problematiek is inderdaad veel en veel breder dan alleen het onderwerp van dit topic maar als we willen streven naar eerlijker arbeidsmarkt met een fair en adequaat loongebouw dan zou het om te beginnen een stuk helpen als we zouden naar wat ons verbindt in plaats te zoeken naar spoken en vermoedde onwelgevallige meningen waar we de ander op kunnen wegzetten.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2019 - 20:59

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft: … dan zou het om te beginnen een stuk helpen als we zouden naar wat ons verbindt in plaats te zoeken naar spoken en vermoedde onwelgevallige meningen waar we de ander op kunnen wegzetten. Er is echt helemaal niets wat ons verbindt. Je mag van mij alles vinden wat je wil. Maar ik vind je argumentatie ongeloofwaardig en onoprecht. Verder schrijf je: Die conclusies zijn echt voor je eigen rekenig. Dit artikel gaat over een voorgesteld plan van de VVD en daar heb ik op gereageerd. Nee mijn conclusies zijn gebaseerd op jouw tekst. Jouw eerste zin: Geweldig plan. Fijn dat eindelijk de olifant in de kamer benoemt wordt. En het plan is mensen aan het werk zetten met een inkomen dat uiteindelijk lager is dan het bestaansminimum. Kortom mensen kunnen vervolgens met jouw instemming of hun huur niet betalen of een maand niet eten. Nu schrijf je ook: De strekking van mijn opvatting is dat het goed is om mensen die niet in staat zijn zelf de stap naar volwaardige arbeidsparticiatie te zetten daarbij te helpen. Dus je beweert ook nog dat terwijl je deze mensen of dakloos maakt of uithongert dat je dat voor hun eigen bestwil doet. Een bijzondere benadering. Bovendien beweer je iets onzinnigs. Stel een 45 jarige werkloze gaat 20 uur per week aan de slag bij de super om vakken te vullen. Die werkervaring gaat hem of haar nooit een nieuwe baan opleveren. Degene die zoiets vermeldt op zijn CV komt nooit meer aan het werk. Vervolgens schrijf je: Als je de problematiek breder wilt beschouwen dan moet daar inderdaad ook de rol van sociale partners en de wetgever bij betrokken worden je hebt helemaal gelijk als je stelt dat die alle drie in meer of mindere mate verzaken om hun rol te pakken. Ik vind dit een van de meest hypocriete zinnen die hier vandaag over getypt zijn. Want terwijl ik al aangaf dat het aanbieden van de banen geheel voor rekening van de werkgevers komt wijs jij gelijk even naar de vakbonden en de overheid. Het zijn toch echt werkgevers zoals Picnic, Cool Blue, de flexbureaus voor verkeerregelaars, de callcenters en al die andere werkgevers die dit soort waardeloze banen aanbieden. Daar heeft de overheid en de vakbonden niets aan bijgedragen. Het zijn dit soort teksten die mij tot de conclusie brengen dat deze teksten van jou weinig geloofwaardig zijn. Vandaar ook dat ik vast stel dat er niets is dat ons bindt. Met jou zal nooit een oplossing voor deze problemen gevonden worden.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks20 apr. 2019 - 22:28

@Daan Ouwens Beste Daan, het is jammer dat wij er niet uitkomen maar als jij zoals je aangeeft mij niet vertrouwt ongeacht wat ik zeg dan houdt het ook voor mij natuurlijk wel een beetje op. Ik waardeer de passie en je volhardendheid maar ik heb moeite met de rigiditeit van je argumentatie. Het probleem is echt complexer dan "alles is de schuld van de werkgevers" en zelfs al zou dat wel zo zijn dan nog brengt die positie een oplossing geen stap dichterbij. Het ga je goed, wat mij betreft hebben we in dit draadje alles wel gezegd.

DaanOuwens
DaanOuwens21 apr. 2019 - 18:29

@ Brenda T. Glooriks Jij schrijft; Het probleem is echt complexer dan “alles is de schuld van de werkgevers” en zelfs al zou dat wel zo zijn dan nog brengt die positie een oplossing geen stap dichterbij. Het is zo want dei werkgevers bieden die banen aan tegen minimum loon, tijdelijk, flexibel en parttime. Er is behalve de werkgever ook niemand die dat probleem kan oplossen. En wat jij geheel onterecht en weinig integer doet is anderen verantwoordelijk te maken voor het probleem van werkgevers. dat je mijn reacties rigide vindt is logisch. Mij opvattingen staan haaks op die van jou en ik vind jouw visie die uitbuiting rechtvaardigt en mensen perspectieven ontneemt ook niet te pruimen. Overigens zullen dit soort banen gelukkig verdwijnen. De warehouses worden geautomatiseerd en ook andere nep banen hebben geen structureel bestaansrecht. Picnic en coolblue zullen naar een ander verdienmodel moeten. Uiteindelijk krijg jij niet alleen moreel ongelijk maar ook feitelijk.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks22 apr. 2019 - 6:28

@Daan Ouwens Je schrijft: "Het is zo want dei werkgevers bieden die banen aan tegen minimum loon, tijdelijk, flexibel en parttime. Er is behalve de werkgever ook niemand die dat probleem kan oplossen." Flauwekul, naast werkgevers spelen hier ook vakbonden en vooral overheid een belangrijke rol. Je schrijft: "En wat jij geheel onterecht en weinig integer doet is anderen verantwoordelijk te maken voor het probleem van werkgevers." Flauwekul en dat heb ik ook nergens gezegd; werknemers kun je niet verantwoordelijk maken voor de veranderende arbeidsmarkt. Je schrijft: "Overigens zullen dit soort banen gelukkig verdwijnen. De warehouses worden geautomatiseerd en ook andere nep banen hebben geen structureel bestaansrecht. Picnic en coolblue zullen naar een ander verdienmodel moeten. Uiteindelijk krijg jij niet alleen moreel ongelijk maar ook feitelijk." Flauwekul, je dicht mij voor de zoveelste keer weer opvattingen toe die ik niet heb en ook niet verkondigd heb. Zou je me even kunnen aanwijzen waar ik het opneem voor Picnic en Coolblue en hun manier van met personeel omgaan? Nee, dat kan je niet. Sterker nog dat zijn nou precies de werkgevers die ik bedoel als ik het heb over het deel van de werkgevers wat bijdraagt aan deze problematiek.

Pake Jeep
Pake Jeep19 apr. 2019 - 10:34

Natuurlijk dient dat vakken vullen wel plaats te vinden tegen een zeer onaanzienlijk bedrag per uur. Twee tot drie euro per uur bruto, lijkt de VVD een zeer riante beloning. Ach er is niks nieuws onder de zon, mentaal gezien zou ik het plebejers kunnen noemen, ware het niet, dat ik daarmee de echte plebejers dodelijk zou beledigen.

1 Reactie
phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 11:10

Gelukkig ligt het minimumloon voor een 22+ jarige in Nederland tussen de 9,33 en 10,36. Zo gemakkelijk komt de VVD er dus ook niet vanaf.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins219 apr. 2019 - 10:13

Met andere woorden er komt legale slavenhandel? Werken is een vrije keuze die je zelf maakt. Als je werk x niet wil doen dan heb je het recht om werk x niet te doen en is het de plicht van de staat om te zorgen dat je genoeg geldt hebt voor een fatsoenlijk bestaan todat je ander werk hebt. Oom al je niet wil werken moet de staat voor je gaan zorgen. Schandalig, echt schandalig.

18 Reacties
itsme3
itsme319 apr. 2019 - 10:43

" Werken is een vrije keuze die je zelf maakt" Hier heeft u volledig gelijk " en is het de plicht van de staat om te zorgen dat je genoeg geldt hebt voor een fatsoenlijk bestaan" en hier vliegt u vreselijk uit de bocht.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 10:46

Je hebt alle recht om werk niet te doen wat je niet aanstaat maar daarmee verspeel je ook je recht op een uitkering. Top als jij er een bepaalde moraal op nahoudt maar wees dan wel zo reeel om de prijs daarvan zelf te betalen want anders is het wel heel makkelijk roeptoeteren over de rug van een ander.

Tony Soprano
Tony Soprano19 apr. 2019 - 10:54

[Ook al je niet wil werken moet de staat voor je gaan zorgen.] Schandalig, echt schandalig.

Jerry Bidet
Jerry Bidet19 apr. 2019 - 10:55

Tuurlijk is de overheid verantwoordelijk, je zou zelf eens voor je inkomen moeten zorgen? Dat is te gek voor woorden. 'U kunt beginnen als chirurg'. -Nee, met mensen omgaan is niet mijn sterkste kant. 'Wilt u aan de gang als stratenmaker?' -Nee, dan krijg ik last van mijn rug. 'Is de productiewerk iets voor u?' -Nee, ik weiger het grootkapitaal te steunen. Helemaal met u eens Drunken, alles weigeren en je leven lang het handje op houden. Dan komen we verder als maatschappij. Een beetje werken voor je geld, zijn ze nu helemaal betoeterd bij de VVD?!

Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 11:03

@Drunken Pumpkins Het is een sociaal vangnet, niet een sociale hangmat Ga werken voor je geld. Doe je dat niet omdat je dat niet wilt, dan ben je een klaploper. Iemand die vroeger langs de kant van de straat met de hand omhoog zat en onder de brug sliep.

Rearden5
Rearden519 apr. 2019 - 11:26

Brenda T. Glooriks 19 april 2019 at 12:46 U bent een trol die hier discussie moet uitlokken, of uitermate slecht ingelicht. De Nederlandse Grondwet verplicht de overheid namelijk om haar burgers bestaanszekerheid te geven. U kunt natuurlijk ook in de VS gaan wonen, maar vergeet dan niet om SnapCrap te installeren om uitwerpselen van daklozen op straat te rapporteren (1). Nog even ter herinnering uit de Grondwet: 20. Bestaanszeker­heid; welvaart; sociale zekerheid: 1. De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid. 2. De wet stelt regels omtrent de aanspraken op sociale zekerheid. 3. Nederlanders hier te lande, die niet in het bestaan kunnen voorzien, hebben een bij de wet te regelen recht op bijstand van overheidswege. 1. https://www.foxnews.com/tech/new-snapcrap-app-will-help-san-francisco-residents-report-dirty-streets

Proletarier
Proletarier19 apr. 2019 - 11:38

Ik ben zoals je ziet aan mijn naam ook een echte linkse rakker maar wat je hier zegt slaat nergens op. Ik zou werkelijk niet weten waarom iemand moet betalen voor jou als niet WIL werken.

johannn2
johannn219 apr. 2019 - 11:44

Brenda, Roeptoeteren over de rug van anderen, dat is precies wat je hier doet, Brenda. Weleens een werkloze van dichtbij gezien? Inderdaad beangstigend. .

De achterkant
De achterkant19 apr. 2019 - 12:21

Beroepswerkelozen bestaan toch niet meer?Wat ben ik naïef .

rvb2
rvb219 apr. 2019 - 12:27

@itsme: u vind dat iemand die niet betaald werkt geen recht heeft op een fatsoenlijk leven? U heeft de bocht niet eens gehaald. U vliegt al op het rechte stuk van de baan. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk bestaan.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 12:31

Mensen die goedkoop willen winkelen bij het grootwinkelbedrijf door de lonen van de werknemers zo laag mogelijk te houden zijn degenen die heel makkelijk roeptoeteren over de rug van een ander.

Jonathan2
Jonathan219 apr. 2019 - 13:03

@Brenda. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat betaald werk een verschil inhoudt met verplichte slavenarbeid. Stupidity tax lijkt mij ook geen slecht idee. Uiteindelijk hebben mensen ook de verantwoordelijkheid om een beetje kennis op te doen. Zeker omdat zo veel belastinggeld dat onderwijs gaat.

phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 13:19

@rvb, Nee, maar bent u van mening dat de samenleving dient op te draaien voor mensen die weigeren werk te accepteren?

Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 14:30

@Rearden 5 "die niet in het bestaan kunnen voorzien" Volgens mij hebben we het hier voornamelijk over hen die niet in het bestaan WILLEN voorzien.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 17:00

@Rearden5 Inderdaad en tegenover bestaanszekerheid mag ook de bereidheid staan om, indien mogelijk, mee te werken aan het weer op eigen benen kunnen staan. Dat is ook wel zo fair naar al diegenen die heel solidair de belasting afdragen waarmee wij ons sociale vangnet financieren.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 17:02

@johann Ik sluit mij aan bij de reactie van Proletarier. Mooier en raker kan ik het niet formuleren: "Ik ben .................. een echte linkse rakker maar wat je hier zegt slaat nergens op. Ik zou werkelijk niet weten waarom iemand moet betalen voor jou als niet WIL werken."

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 17:07

@Jonathan Volgens mij is dat niet zo moeilijk Jonathan. Slavenarbeid is dan gelukkig in Nederland ook al lang en breed verboden laten we dat maar zo houden. Maar leg me nou eens uit wat er mis mee is om mensen die om wat voor reden dan ook in een uitkeringssituatie verzeild zijn - indien mogelijk - geraakt weer aan het werk te helpen? Als je dat al gelijk als slavenarbeid aanmerkt dan bewijst dat naar mijn idee alleen maar dat het echt nodig is om mensen over de drempel (en de schaamte?) heen te helpen op weg naar opnieuw volwaardige en zelfstandige participatie in de samenleving.

Rearden5
Rearden519 apr. 2019 - 18:48

Ch0k3r 19 april 2019 at 16:30 Kunnen of willen, voor de wet maakt dat niet veel uit. Als je door omstandigheden niet aan de bak komt omdat je honderden sollicitatiebrieven hebt verstuurd maar naar jou "opleiding" en achtergrond geen vraag is, wat ga je dan doen? Vakkenvullen is nu een optie, maar als dat minder oplevert dan een uitkering, waarom zou je dat gaan doen? Laat de overheid dan zorgen dat werk als vakkenvullen beter wordt betaald. De Primarkpremie werkt hierbij juist averechts.

DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 10:08

Het is het bekende verhaal. Als mensen parttime werken tegen het minimumloon hebben zij een netto inkomen van 600 tot 850 euro. Minder dan het bestaansminimum dus. Mensen die een dergelijke baan accepteren hebben dus letterlijk geen geld om eten te kopen. Zij hebben dus een aanvullende bijstandsuitkering en een zorgtoeslag en huurtoeslag nodig. Omdat zowel de bijstandsuitkering als de huurtoeslag en zorgtoeslag stopgezet worden zodra mensen ook maar 1 uur per week aan de slag gaan betalen mensen die gaan werken dus hun huur en nadere vaste lasten niet en bouwen in enkele maanden een forse schuld op die ze vervolgens niet kunnen aflossen. Er zijn in heel veel gemeenten initiatieven om te voorkomen dat dit mechanisme werkt zoals ik hierboven beschrijf. Voor zover ik weet is het nog nergens opgelost. Men is niet in staat mensen die gaan werken tegen een laag loon inkomenszekerheid te bieden. Ik heb een grote allergie voor dit soort VVD uitspraken. Deze problemen zijn bekend bij mensen die bij deze problematiek betrokken zijn. Ook bij de VVD-gemeenteraadsleden en kamerleden. Iedereen weet dat dit probleem bestaat en doelbewust mensen in enorme problemen brengen is volstrekt asociaal. En dat is waar deze VVD-ers toe oproepen.

6 Reacties
phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 11:01

*Omdat zowel de bijstandsuitkering als de huurtoeslag en zorgtoeslag stopgezet worden zodra mensen ook maar 1 uur per week aan de slag gaan* Het spijt mij, maar dat is incorrect. Je wordt wel afhankelijk van je inkomen gekort op je uitkering en huurtoeslag, maar je raakt niet meteen alles kwijt als je 1 uur per week aan de slag gaat.

JasDon
JasDon19 apr. 2019 - 11:05

"Omdat zowel de bijstandsuitkering als de huurtoeslag en zorgtoeslag stopgezet" Huh, sinds wanneer ontvang je geen huurtoeslag of zorgtoeslag meer wanneer je geld verdiend met werken?

Wilma3
Wilma319 apr. 2019 - 11:41

Helemaal mee eens en goed verwoord!

De achterkant
De achterkant19 apr. 2019 - 12:18

De armoede val moet een keer opgelost worden,werken moet lonen maar mensen die werken kunnen nog wel aanvullingen en toeslagen krijgen?

Klaas Punt
Klaas Punt19 apr. 2019 - 12:22

Dat is ook mijn gevoel bij deze dwang, asociaal. Leidt waarschijnlijk tot toename van het aantal bedelaars op straat.

DaanOuwens
DaanOuwens19 apr. 2019 - 16:32

@ phulshof/JasDon Jij schrijft: Je wordt wel afhankelijk van je inkomen gekort op je uitkering en huurtoeslag, maar je raakt niet meteen alles kwijt als je 1 uur per week aan de slag gaat. De lopende toeslag wordt niet aangepast. Dat kan de belastingdienst niet. Er zijn 2 opties. Stopzetten of laten doorbetalen. De eerste optie heb ik al beschreven. De twee optie leidt tot terugvordering en daardoor dus weer tot een schuld. Overigens gaan mensen meestal voor 20 tot 30 uur werken. De kern van het probleem is de inkomensonzekerheid. Gezien jullie opmerking snap je niet hoe mensen leven inde bijstand. Anderen gelukkig wel zie ik. Mensen leven van maand tot maand en hebben geen reserves. Rond de dag van de uitbetaling van de uitkering zie je in pauper wijken rijen bij de pinautomaat. Dan staan mensen te checken of ze al kunnen pinnen. Vermoedelijk hebben ze dan hun geld tot de laatste euro uitgegeven. Of je dat nou wel of niet eigenschuld vindt, het is wel de realiteit. Ik adviseer mensen die uit de bijstand aan de slag gaan dan ook om in ieder geval 3 maanden met behoud van uitkering te werken. Dat levert geen problemen op en per maand kan een werkgever een onkosten vergoeding geven van maximaal 170 euro. Belasting vrij en het hoeft op zich niet afgetrokken te worden van de uitkering als de gemeente toestemming geeft. Dan heeft werken even zin en tegen die tijd staan ze vaak alweer op straat. Voor mensen aan de onderkant van de samenleving loont werken niet. Dat is de schuld van het beleid van vooral de VVD. Wat ik schrijf is dus correct. .

Jay K
Jay K19 apr. 2019 - 10:03

Mooi geen geknuffel meer met links. Minder Polen naar NL, meer mensen aan het werk in NL, is alleen maar goed voor het klimaat.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus19 apr. 2019 - 12:20

Zie hier, het begint al,de polen hebben het gedaan. Lekker reframen van de ontduiking van het minimumloon en cao door het grootkapitaal. Nee lullenwapper, dit is jou eigen VVD die de werkhuizen en werkverschaffing terug wil brengen, en de armen wil straffen voor arm zijn. Betaal gewoon eens een CAO loon en probeer het niet te ontduiken met malafide constructies en uitzendbureaus

vdbemt
vdbemt19 apr. 2019 - 12:53

Maar niet zo goed voor de bedrijven die om (ook hooggekwalificeerde) mensen staan te springen. En ze hier niet kunnen krijgen.

vdbemt
vdbemt19 apr. 2019 - 9:56

De VVD is zo ontzettend goed in de harde aanpak. Van zwakkeren.

De achterkant
De achterkant19 apr. 2019 - 9:55

Als het gewoon werken is met loon betaalt door de supermarkten is er niets mis mee.

Bert de Vries
Bert de Vries19 apr. 2019 - 9:30

In mijn belevingswereld staan neoliberalisme en fascisme even dicht bij elkaar als extreem nationalisme en fascisme. In alle werelden, getekend door die ideologieën, wordt evidente waanzin aan de man gebracht als alledaagse redelijkheid. In dit geval: Als de staat iets voor je doet, mag je daarvoor ook wel iets terugdoen. En omdat het door de VVD is bedacht, wordt dat terugdoen iets ten voordele van het bedrijfsleven. Want het bedrijfsleven is de kurk waar de samenleving op drijft. Alleen al het feit dat dit voorstel wordt gedaan, is beangstigend. Nog even en de VVD stelt een Rijks Arbeids Bureau voor.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt19 apr. 2019 - 12:54

Ze staan ook niet zo heel ver af van PVV en FvD.

LaBou
LaBou 19 apr. 2019 - 9:24

Ze hebben inderdaad weer wat gevonden, die VVD-ers. Geen wonder dat ze zo schaterlachend op de foto bij dit artikel staan. Ze lachen ons gewoon vierkant uit.

11 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 10:51

Fijn hoor om een beetje los te gaan zonder de inhoud van het plan te bespreken. Blijkbaar heb jij er geen probleem mee als somigen zich wentelen in hun uitkering zonder open te staan voor een oplossing. Jammer LaBou, ons sociale vangnet is houdbaar bij de positie dat tetenovr rechten ook verplichingen staan. Sneu om te zien dan jij alleen in rechten denkt, jouw soort is precies het failliet van de solidaire samenleving

LaBou
LaBou 19 apr. 2019 - 14:13

Reageer eerst maar eens op al die anderen die jou inmiddels afgebrand hebben met, zoals ze het noemen, je domme ideeën. Misschien kun je daar iets inhoudelijks zeggen want hier kan ik dat niet vinden.

Buitenstaander
Buitenstaander19 apr. 2019 - 14:24

@LaBou Los van de voorspelbare ractie van uw kant: Is er iets mis met het vakkenvullen als baan, of moeten we ons als links daar ook al weer te goed voor voelen. Zoiets als: ik blijf thuis met uitkering, laat die Polen het maar doen.

Karingin
Karingin19 apr. 2019 - 14:30

Echt Brenda, get your head out of your ass. De meeste mensen willen niet hun handje op hoeven houden. Die anderhalve paardenkop die dat wel wil, lekker laten gaan. Aan een dood paard moet je niet trekken, zeker niet als het meer kost dan het oplevert.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 17:12

@Karingin "De meeste mensen willen niet hun handje op hoeven houden." Inderdaad en gelukkig maar, daarom is het ook een goed idee die meeste mensen een handje op weg te helpen als het ze zelfstandig niet lukt om die stap weer te zetten.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 17:16

@Labou Je schrijft: "Reageer eerst maar eens op al die anderen" Tja, dat is wel een heel gemakkelijke manier om geen inhoudelijk antwoord te hoeven geven op mijn reactie. Voorlopig ga ik er dus maar van uit dat je geen argumenten hebt.

Klaas Punt
Klaas Punt19 apr. 2019 - 19:21

mevr. Glooriks - ik lees: "jouw soort is precies het failliet van de solidaire samenleving" 2 opmerkingen: uw reacties over dit onderwerp zijn voor mij hetbewijs dat u op diplomatieke wijze deze dwang aan het verdedigen bent: A real diplomat tells someone to go to hell by making him/her look forward to the trip" - over het algemeen kan ik La Bou beter volgen dan u. Maar weet u, er is een hele instantie die over dit soort zaken gaat en ik kan mij best wel voorstellen dat een persoon een baan weigert om wat voor reden dan ook. - u weet waarschijnlijk ook wel dat scholieren die deze klus doen al vrij snel niet meer in aanmerking komen hoewel ze echt hun best doen. Ze zijn te duur! Deze VVD is dus de zoveelste actie om de komende loonsverhoging uit te stellen. Dat zal niet gebeuren. OK, het waren er meer dan 2.

LaBou
LaBou 19 apr. 2019 - 19:25

@Norm, met vakkenvuller is niets mis mits fatsoenlijk betaald. Dat jij jezelf links noemt is dan wel weer een gotspe.

LaBou
LaBou 19 apr. 2019 - 19:26

Mw. Bleekwater, whatever.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 20:19

@Klaas Punt Volgens mij zijn wij het er helemaal over eens dat werk op een faire en passende wijze beloond moet worden. Dat er iets niet deugt aan het Nederlandse loongebouw en de fiscale kerstboom aan inkomensmaatregelen moge duidelijk zijn. Van de VVD zijn wat dat betreft denk ik geen goede oplossingen te verwachten. De race naar beneden wat arbeidsvoorwaarden betreft moet gestopt worden, dat is wat een rechtvaardige en sociale samenleving verdient. Dat gezegd hebbende ben ik het ook met je eens dat een uitkeringsgerechtigde als daar goede redenen voor zijn het recht moet hebben om bezwaar te maken tegen het verrichten van bepaalde werkzaamheden. Waar wij het waarschijnlijk niet over eens zijn is wat goede redenen zijn. De 'geen zin in' en 'het ligt allemaal aan hullie en het is niet eerlijk' argumenten kunnen van mij zo de prullenbak in. Voor wat hoort wat, samenleven is ook samen verantwoordelijkheid nemen en dat geldt voor de nettobetalers en de netto ontvangers in dit land.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 apr. 2019 - 20:23

@LaBou Je schrijft: "Mw. Bleekwater, whatever." Tja, opnieuw geen argumenten en nu zelfs een flauw naamgrapje (was jij het niet die je daar op dit forum nogal eens boos over gemaakt hebt?), machteloosheid wordt zo maar weer eens kraakhelder geillustreerd.

vdbemt
vdbemt19 apr. 2019 - 9:21

Misschien kan de VVD eens multinationals dwingen geen belastingen te ontduiken. Daar vullen ze de staatskas veel sneller mee.

3 Reacties
itsme3
itsme319 apr. 2019 - 10:45

Ik neem aan dat u bedoelt "ontwijken". Ontduiken is gewoon strafbaar, en dat vindt ook de VVD.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 apr. 2019 - 12:33

Toch mooi dat Itsme gelijk weet wat er bedoeld wordt.

vdbemt
vdbemt19 apr. 2019 - 12:50

@itsme. Ik bedoel beide. De VVD vindt 'ontduiken' wellicht wel strafbaar. Maar lees nooit dat dat hard aangepakt moet worden. Een voorbeeld: Het 'niet aanpakken van witwassen' door ING, gewoon strafbaar, werd slechts beboet. De verantwoordelijken kunnen gewoon doorgaan.

rvb2
rvb219 apr. 2019 - 9:14

Als de supermarkten een fatsoenlijk loon boden was er geen enkel probleem om vakkenvullers aan te nemen. Vreemd dat de VVD nu opeens niet in de heilzame werking van de markt gelooft.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 apr. 2019 - 11:46

Zelfde probleem als met postbestellen en veel ander echt werk dat tegenwoordig geen echte banen meer oplevert veronderstel ik.

ton14024
ton1402419 apr. 2019 - 9:14

Toevallig heb ik gisteren de suggestie gedaan om kleiner te gaan wonen of samenwonen in het kader van milieubescherming. Maar vakken vullen? Dat de VVD er op een dergelijk onbeschaafde manier mee om zou gaan had ik niet kunnen voorzien.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 apr. 2019 - 11:04

Kleiner wonen zou moeten kunnen. Als exchange student woonde ik op 10 vierkante meter met eigen toilet en douche, gedeelde keuken en wasruimte (officieel voor 40 personen!). De meeste keukengebruikers waren helaas aan de asociale kant. Op de campus van mijn volgende standplaats waren er ook ites grotere ditto 1-persoonsapartementen met een eigen keukenhoek. Voor twee-persoons huishoudingen lijkt mij een extra kamer voldoende. Weinig spullen weinig huishoudellijk werk als bonus.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 apr. 2019 - 11:40

PS Als u onder "samen" een vorm van collectief wonen verstaat zou dat zowel ruimte als milieusparend kunnen zijn."Tiny houses" zijn natuurlijk ook leuk maar het betreft voorlopig projecten met vrijstaande huizen en dat is misschien goed voor het milieu maar wel weer ouderwets ruimteslurpend.

Zwerfstein
Zwerfstein19 apr. 2019 - 9:04

ik heb een paar jaar geleden aangeklopt bij de AH bij mij in de buurt. Na sollicitatie lieten ze me weten dat ik niet paste in het vakkenvul-team, want was te oud (eind 30).

2 Reacties
phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 11:04

Ook dat is waar, maar dat is dan ook geen reden waarop het UWV een uitkering zal verlagen (of zelfs stopzetten). Het artikel gaat over mensen die zo'n baan wel zouden kunnen krijgen, maar gewoon geen zin hebben om als bijvoorbeeld vakkenvuller aan de slag te gaan, omdat ze liever werkeloos thuiszitten. Daar is de bijstand natuurlijk niet voor bedoeld.

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:28

Bij de McDonalds hebben ze een sollicitatie menu. Voor niets.

phulshof
phulshof19 apr. 2019 - 8:43

Ik lees het artikel, maar het lijkt toch wat genuanceerder te liggen. Wat de VVD eigenlijk zegt is dat je als uitkeringsgerechtigde niet zomaar banen mag weigeren. Ik snap dat vakkenvullen voor de meeste mensen geen droombaan is, maar het is ook twijfelachtig te eisen dat anderen via de belasting jouw uitkering moeten betalen, omdat je te beroerd bent om vakken te vullen (of 1 van de vele andere vacatures die men niet ingevuld krijgt). Ik vind echter wel dat de overheid er voor moet zorgen dat werk dan ook echt loont en je er niet op achteruit gaat als je een baan accepteert.

Ch0k3r
Ch0k3r19 apr. 2019 - 8:40

En? Wat is hier precies verkeerd aan? Mensen die een uitkering van de staat ontvangen omdat ze geen werk hebben en daarmee niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, daarvan mag je toch verwachten dat ze alles op alles zetten om hun eigen broek op te houden? Waarom zou er een gedeelte van mijn loonbelasting naar mensen moeten gaan die niet willen werken? En wat is er mis met vakkenvullen? Dat is ook gewoon een baan hoor.

2 Reacties
Pake Jeep
Pake Jeep19 apr. 2019 - 14:22

Met het minimum loon, ben je niet in staat de eigen broek, die van je echtgenote en de twee kinderen op te houden. Wel eens gehoord van de armoedeval?

San Korteschiel
San Korteschiel19 apr. 2019 - 18:30

Dacht je dat de mensen die de loonbelasting betalen wel werken?