Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil werkloze arbeidsmigrant uitzetten

  •  
12-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Bouw_roemenenBulgaren_300_01.jpg
Kamerlid Malik Amzani spreekt van 'bijstandstoerisme' door Polen en Roemenen
Arbeidsmigranten die nog maar kort in Nederland zijn en bij het verliezen van hun baan een beroep doen op de bijstand, moeten direct het land uit worden gezet. Dat bepleit regeringspartij VVD. Kamerlid Malik Amzani meent dat ‘je er vroeg bij moet zijn’ om de stroom arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Polen en Roemenië buiten het zorgstelsel te houden.
Amzani wil ‘korte metten maken met het bijstandstoerisme’. Hij meent dat een groot aantal Polen en Roemenen direct de hand ophoudt als zij zonder baan komen te zitten.
“Neem een plaats als Vaals waar één op de drie bijstandsgerechtigden van buiten Nederland komt. Een groot aantal Polen en Roemenen, dat hier al direct de hand op houdt. Dat kan niet de bedoeling zijn.”
PvdA-Kamerlid Martijn van Dam schreef onlangs in een opinie op Joop.nl dat Nederland flink verdient aan arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Polen. Ze verrichten zwaar en veel werk, terwijl ze door malafide uitzendbureaus en foute huisjesmelkers worden uitgeknepen.  Vele werken zonder officiële vergunningen waardoor ze dus ook geen arbeidscontract hebben en geen enkele rechten hebben.
Minister Kamp (Sociale Zaken) wil dat EU-burgers die in Nederland werken minimaal vijf jaar in Nederland moeten werken voor ze recht hebben op een uitkering. Nu is dat nog maar één jaar. Lees de opinie van Martijn van Dam: Er is sprake van moderne slavernij in Nederland
cc-foto: Ger and Audry Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.