Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil ultrarechts kabinet alleen gedoogsteun geven

  •  
24-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6212 keer bekeken
  •  
yesilgoz

Vanwege de verkiezingsnederlaag stapt de VVD niet in een nieuw kabinet. De rechts-conservatieve partij is wel bereid om gedoogsteun te verlenen aan een ultrarechtse coalitie, zo heeft Dilan Yeşilgöz vrijdag bekendgemaakt. “De kiezer heeft ook gezegd: VVD, sla een rondje over”, aldus de VVD-leider.

Met haar opstelling zet ze de andere partijen klem. Pieter Omtzigt pleitte voor de verkiezingen al voor een minderheidskabinet, Geert Wilders wil graag gaan regeren. PVV en NSC zouden nu samen met bijvoorbeeld de BBB een coalitie kunnen vormen, terwijl de VVD aan de zijlijn blijft staan en de handen vrijhoudt om het kabinet op elk moment te laten vallen.

Caroline van der Plas is duidelijk niet gecharmeerd van de opstelling van de VVD, zo laat ze weten aan de NOS. “Dat je dat zo eventjes besluit voordat er met iedereen is gesproken vind ik een beetje voorbarig”, moppert ze.

Meer over:

actueel, vvd, formatie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.