Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil oorlogsvluchtelingen onderwerpen aan talentenjacht

  •  
15-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
dijkhoff
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zet zijn metamorfose van een empatisch politicus naar een Kamerlid met het inlevingsvermogen van een stalen draadnagel verder door. In een op sociale media rondgestrooid propagandaspotje gaat hij verder in op een idee dat hij al eerder op het VVD-congres opperde: de duur dat ze in Nederland veilig onderdak kunnen krijgen moet worden ingekort. Hamerde de partij de afgelopen vijftien jaar op integratie, nu is deportatie de nieuwe koers. Oorlogsvluchtelingen moeten volgens Dijkhoff niet meer na vijf jaar een permanente verblijfsstatus toegekend krijgen maar na drie of vier jaar teruggestuurd worden. “Als het daar dan veilig is.” En anders naar de opvang in de regio.
Dijkhoff vertelt er niet bij dat bijvoorbeeld de gemiddelde burgeroorlog niet binnen een paar jaar voorbij is maar zeven tot twaalf jaar duurt. Volgens de nieuwe VVD-norm zouden prinses Juliana en haar kinderen die na de Duitse inval naar Canada uitweken in 1943 of 44 alweer teruggestuurd zijn naar Europa. IN werkelijkheid keerden ze pas na de oorlog in 1945 terug.
Niet iedereen hoeft trouwens terug van Dijkhoff. Vluchtelingen die – economisch – bruikbaar zijn voor Nederland komen wel in aanmerking voor een verblijfsvergunning. De VVD’er ruilt daarmee het VN Vluchtelingenverdrag in voor een talentenjacht.
Hij sluit het spotje af met een oproep naar een VVD-bijeenkomst te komen om de plannen te bespreken. Dat wordt sowieso lachen belooft hij want cabaretier Rob Scheepers treedt ook op “zodat we allemaal met een glimlach op ons gezicht naar huis kunnen”.
O ja, dit is Rob Scheepers, om vast te oefenen op de glimlach
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.