Joop

VVD wil niet dat haar kandidaten over Lelystad Airport praten

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
42514004041_4752d99f4c_z
Komende woensdag mag Nederland naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Hoewel het in de aanloop daar naartoe al niet bepaald overliep van de provinciale onderwerpen tijdens verkiezingsdebatten, blijkt nu dat de VVD daar nog eens een schepje bovenop doet. In een interne boodschap adviseert de partij haar kandidaten niet over Lelystad Airport te praten. “Daar hebben we niets bij te winnen,” vindt de partij. Tweede-Kamerlid Sophie Hermans wil er niets over kwijt tegenover de NOS.
Erg verrassend is de stap van de grootste coalitiepartij niet. De Tweede Kamerfractie is groot voorstander van een opening van het vliegveld in 2020. Zes lokale afdelingen van de VVD wil hiermee wachten tot na de herindeling van het Nederlandse luchtruim, die voor 2023 op de agenda staat. Provinciale afdelingen in Overijssel en Gelderland sluiten zich bij hen aan. Om het nog wat scherper aan te zetten, is er binnen de coalitie onenigheid over de vraag hoe nu verder met Lelystad Airport.
Cc-foto: Cermivelli
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Freek3
Freek319 mrt. 2019 - 15:26

Dat ziet eruit als een Fokker 100 (70?). Die gebruiken ze toch niet meer?

johannn2
johannn218 mrt. 2019 - 20:30

Ze mogen sowieso alleen maar praten onder curatele van een erbij aanwezige voorlichter van de partij. .

1 Reactie
johannn2
johannn218 mrt. 2019 - 20:40

Ik dacht, dat gekozen of te kiezen parlementariërs juist - het woord zegt het al - bij uitstek práters, vríje (het was toch een democratie?) praters behoren te zijn. Ook straks, eenmaal democratisch gekozen, mogen ze alleen nog praten met toestemming van een - niet democratisch gekozen - voorlichter. Volkspartij voor vrijheid en democratie. Zodra een partij deze begrippen in zijn naam voert, moet je oppassen. .

r d h
r d h18 mrt. 2019 - 15:33

En nog is de vvd in de peilingen de grootste partij. Ongelooflijk, wat een land.

Bernie2
Bernie218 mrt. 2019 - 11:47

Lijkt mij dat elke kandidaat qua perverse vluchtuitbreidingen via Lelystad het vuur na aan de schenen gelegd moet worden. Graag het échte VVD-plaatje ipv. de opportunistische Rutte, in electoraal opzicht als een windvaantje gedraaid om weer bij de kiezer in de gunst te komen en daarvoor belachelijk veel zendtijd inkoopt om zichzelf breedgrijnzend fris aan het volk te tonen. Ondervragen dus, dat VVD-smaldeel. En vooral waarom de club met het CDA zo heeft gelogen over rapportages qua overlast voor de regio etc.

msj_meijerink
msj_meijerink18 mrt. 2019 - 7:56

Dus: alle andere partijen (vooral die van de coalitie) stevig bevragen over hun visie aangaande het vliegveld. Het liefst in situaties waar de amices van de vvd én het journaille bij zijn!

Libertain
Libertain18 mrt. 2019 - 6:31

(“VVD wil niet dat haar kandidaten over Lelystad Airport praten”) Inderdaad, zou op plaats 137 staan van de interne lijst doofpotten waar de VVD-kandidaten niet over mogen praten.