Joop

VVD wil arbeidsgehandicapten pensioen afpakken

  •  
28-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
Kamer debatteert over regeringsverklaring
De VVD komt met een wetsvoorstel dat het aantrekkelijker moet maken voor werkgevers om mensen met een handicap in dienst te nemen. Bedrijven mogen hen onder het minimumloon gaan betalen, maar gehandicapte werknemers kunnen bij de gemeente een aanvulling tot het minimumloon krijgen. De consequentie daarvan is echter wel dat arbeidsgehandicapten hun recht op pensioen verliezen en daarnaast ook nog eens minder aanspraak opbouwen voor de werkloosheidsuitkering en de arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat meldt de Volkskrant. Volgens VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is het voorstel ‘eenvoudiger’, ‘eenduidiger’ en goedkoper voor werkgevers.
Volgens de huidige wetgeving krijgen werkgevers subsidie als zij een gehandicapte werknemer in dienst nemen. Ook de werkgeverspremies worden vergoed. In juli volgend jaar zou de nieuwe wet ingaan, waarbij gehandicapte werknemers worden betaald naar productie. Volgens het ministerie van Sociale Zaken wordt de hoogte van die productie en de bijbehorende beloning ‘onafhankelijk vastgesteld’. Indien het weekloon onder het minimum komt, kan de gemeente dat aanvullen tot het minimumloon. Voor gehandicapte werknemers die minder dan vijf dagen werken kan het zijn dat zij door de combinatie van loon en uitkering een hoger inkomen krijgen dan nu het geval is. Maar arbeidsgehandicapten die geen werk kunnen vinden of wel werken maar in de toekomst dus geen recht meer hebben op pensioen zijn veel slechter af. Indien niet-uitkeringsgerechtigden werk vinden krijgen zij loon naar productie en worden zij dus onder het minimumloon betaald. Als zij spaargeld hebben of een partner die werkt, krijgen zij echter geen aanvulling van de gemeente.
Staatssecretaris Van Ark hoopt met de nieuwe wetgeving volgend jaar 10 miljoen euro te besparen, oplopend tot 40 miljoen euro aan het eind van de kabinetsperiode in 2021 en 500 miljoen op lange termijn, 2050. De vrijgekomen miljoenen zouden worden ingezet om tienduizend extra ‘beschutte werkplekken’ te creëren, is de belofte.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (142)

vdbemt
vdbemt1 apr. 2021 - 9:04

"Volgens VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is het voorstel ‘eenvoudiger’, ‘eenduidiger’ en goedkoper voor werkgevers.". Maar heel erg beroerd voor de mensen waar het om gaat. We zien wel weer om wie de VVD geeft.

Mark Wiel
Mark Wiel30 mrt. 2021 - 19:30

Wat ik mis in de reacties De meeste kosten worden gemaakt door het monster wat is gecreerd om de arbeidsgehandicapten heen (net zoals werklozen etc.) Al die coaches, manager etc. zet daar eerst maar een mes in.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman3 apr. 2021 - 15:04

[Wat ik mis in de reacties…] Je mist dat omdat het daar helemaal niet om gaat in het VVD-voorstel. De VVD wil arbeidsgehandicapten hun pensioen afpakken.

Petra V Lieshout
Petra V Lieshout30 mrt. 2021 - 19:13

noemen ze dat werk creëren? Het is gewoon schandalig. ik ben arbeidsgehandicapt en heb 18 jaar bij een SW bedrijf gewerkt en heb daar pensioen opgebouwd. De lonen lagen al veel lager dan bij een reguliere baan. Dus het geld wat ze krijgen voor hard werken is wel zo weinig en dan geen pensioen terwijl ze moeten werken voor een hongerloontje en later arm achter te blijven is gewoon niet meer normaal. VVD stemmers bedankt voor het kiezen van deze verrotte partij. Die ministers zullen er niets van merken want die krijgen hun geld en luxe wel. De arme mensen worden steeds armer. Dat zou betekenen als er werk gevonden wordt wat ik met mijn beperkingen wel kan doen dat ik dan nog werk (als een slaaf) voor niets.

Uilenspiegel
Uilenspiegel30 mrt. 2021 - 13:05

Walgelijk, onder het mom van "goed doen". Haal de centen waar ze zitten, gvd.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt1 apr. 2021 - 9:07

Dat kun je van een VVD-kabinet niet verwachten. Waarschijnlijk dus nog eens 4 jaar. Tenzij nu Rutte eindelijk eens genageld wordt voor zijn doctrine. Die kans is er nu (debat rond het symptomatische zinnetje 'Omtzigt, functie elders'), maar moet dan wel gegrepen worden.

Bertus Oosting
Bertus Oosting30 mrt. 2021 - 7:39

Dit mag niet gebeuren ,pensioen afpakken gaat niet want wij betalen hier elke maand een bedrag dus afblijven van ons pensioen .Wij werken knalhard hier voor .

Ina2
Ina225 jul. 2018 - 11:53

anders nog ff

jantje
jantje8 apr. 2018 - 9:05

We hebben het ook gezien in Zembla. Er is Jetta Kleinsma om een reactie gevraagd maar ze duikt weg.. Wel heeft ze zelf een goede baan gekregen in Drenthe als Commissaris van de Koning. Weg met die lui die mensen die al niet mee kunnen doen ook nog de restjes misgunnen..

Wijnand57
Wijnand576 apr. 2018 - 18:13

Wat als mevrouw van Ark zelf arbeidsongeschikt raakt en wordt beoordeeld op haar productief,juicht zij dan ook als haar wet er dan door is,of gaat ze ergens op een bankje eenden voeren en denken wat was ik toen dom.

Woeki Hypo
Woeki Hypo5 apr. 2018 - 16:29

VVD wil arbeidsgehandicapten pensioen afpakken VVD en D66 zijn tegenwoordig neoliberale partijen. Neoliberalisme is geen liberalisme. Neoliberalisme is tegen Verlichting en humanisme (seculier of religieus) 1). Neoliberalisme is een feodalisme en een fascisme (de stok). Neoliberalisme is een extremisme, een totalitarisme, en een (structuur) terrorisme. Neoliberalisme is een bedreiging van democratie en rechtsstaat (inclusief de sociale mensen rechten). Neoliberalisme is een elitisme en een (economisch) sociaal darwinisme. Dit laatste, sociaal darwinisme, heeft het neoliberalisme gemeen met het nazisme. Het is dan ook niet vreemd, dat neoliberale maatregelen (vaak) op nazisme (of fascisme (de stok)) beginnen te lijken. Het neoliberalisme, een vijanddenken, voert een oorlog tegen zwakkeren en mensen met een vlekje (en tegen gewone mensen): Het zogenaamde “trappen naar beneden”. Onderdeel van het gezegde “likken naar boven en jezelf, trappen naar beneden”. Nu zijn arbeidsgehandicapten de pineut. De wetenschap (o.a. de economie) heeft zich hierbij ook gecompromitteerd via de neoliberale economie, een top wetenschap. De wetenschap (economie, een meta wetenschap) levert de argumenten voor op nazisme lijkende neoliberale maatregelen (via de genoemde variant van deze economie). We leven tegenwoordig in een kennis maatschappij. Hoe heeft het desondanks zover kunnen komen, ongeveer 70 jaar na de overwinning op het nazisme en fascisme? Via o.a. hogeropgeleiden. Sommigen, o.a. deze hogeropgeleiden, hebben dus weinig of niets geleerd van of uit de geschiedenis in een ethisch positieve zin. Ondanks herdenken en vieren op 4 en 5 mei ieder jaar weer. Ook volgende maand weer. Woeki Hypo is gematigd liberaal. P.S.: 1) De neoliberale economie is geen humanistische wetenschap.

1 Reactie
Martin007
Martin00731 mrt. 2021 - 16:00

Als we kijken naar de teksten van Woeki Hypo, dan is hij helemaal niet liberaal, ook niet gematig. Woeki Hypo is gewoon een socialist. En zo hoort het ook, binnen een sociale diersoort als Homo Sapiens.

Renata Van Tol
Renata Van Tol30 mrt. 2018 - 19:40

Dit mens is echt zelf niet goed bij haar hoofd geen woorden voor waar gaan we heen????????

1 Reactie
Martin007
Martin00731 mrt. 2021 - 16:00

Om die laatste vraag te beantwoorden: naar een nachtwakersstaat.

roadtraveler69
roadtraveler6930 mrt. 2018 - 6:58

Deze doelgroep heeft het al moeilijk maar wat maakt de VVD dat uit, immers hebben zij een inkomen die het aanleggen van een ",potje" voor hun gehandicapt kind mogelijk maakt en hun zo met iets weiniger zorgen leven wat de kosten, onkosten en inkomen betreft ! Ieder ander mag kijken hoe hun gehandicapt kind het gaat redden , de kosten stijgen en deze doelgroep wordt geplukt, hun zorgkosten, hun levensonderhoud en dan geen" potje" kunnen opbouwen voor later omdat er geen geld voor is ! Hoe kun je trots op jezelf zijn bij het bedenken van zo'n wetsvoorstel , schamen dat is het juiste woord, diep schamen !

1 Reactie
Martin007
Martin00731 mrt. 2021 - 16:01

Laura, jij begrijpt iets niet. Narcisten schamen zich nergens voor.

holiday
holiday29 mrt. 2018 - 23:18

Je zal nou nooit lezen dat de mensen die meer verdienen dan 1 ton per jaar, zoals kamerleden, parlementsleden, artsen, advocaten, directeuren, commissarissen, hoge top van banken, politie en ga zo maar door, besloten hebben om gratis salaris in te leveren, omdat zij vinden dat zij te veel krijgen en dat dit niet solider is met het gewone volk.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt30 mrt. 2018 - 12:45

Of dat ze bereid zijn af te zien van kinderbijslag, die je krijgt ongeacht de hoogte van je inkomen. Terwijl die oorspronkelijk bedoeld was om de kleine inkomens een steuntje in de rug te geven.

GMatth52
GMatth5229 mrt. 2018 - 19:53

Brenda T. Van der Velden-G. "Goed en verstandig plan, geeft mensen kansen en houdt het sociale vangnet toekomstbestendig. Dit soort realisme tena aanzien van wt maatschappelijk draagbaar is en respect voor mensen met een beperking zorgt voor draagvlak bij de netto betalers va onze samenleving. " Wat jij goed en verstandig en realisme noemt is het beroven van weerloze arbeidsgehandicapten van hun pensioenrechten om ze aan de werkgevers als goedkoper werkvee op te dienen. Datzelfde "realisme" houdt ook in, dat miljarden €uro's aan belastingvoordelen naar de grote ondernemers toegeschoven worden -afschaffen Dividendbelasting- terwijl een grote graaier als ING-topman Hamers 50 % salarisverhoging krijgt zonder één vinger daarvoor te hoeven krommen. En dat betaal JIJ als een van de "netto betalers van onze samenleving." Dáár bestaat immers "draagvlak" voor Raaskal dan niet over "respect voor mensen met een beperking", die na het uithollen van de sociale werkvoorziening en het verlagen van de Wajong-uitkering tot 70 % van het minimumloon nog verder in de grond worden getrapt.

Bianca Van De Moosdijk
Bianca Van De Moosdijk29 mrt. 2018 - 15:11

Het wordt steeds gekker daar in Denhaag! Vvd houd op deze manier steeds meer vriendjes over NOT!!!

JaapBo
JaapBo29 mrt. 2018 - 14:00

De zwakken pakken en hun geld aan de rijken geven, daar is de VVD goed in!

Poezenmens
Poezenmens29 mrt. 2018 - 13:29

@Brenda T. van der Gelden-G. Kan het volgende artikel u misschien aanzetten tot nadenken en u wat milder stemmen als het gaat om de meest kwetsbaren in onze samenleving? https://decorrespondent.nl/4892/waarom-de-grootste-uitkeringstrekkers-aan-de-top-zitten-en-leven-op-kosten-van-de-leraar-verpleger-en-vuilnisman/87779910196-fa5da47e

Ammoet
Ammoet29 mrt. 2018 - 11:13

Werkelijk onbestaanbaar dit, de heksenjacht ingezet door de PVDA mw. Klijnsma neemt steeds ernstiger en grotere vormen aan. Nu de VVD het stokje heeft overgenomen, wordt de groep chronisch zieken/gehandicapten/wajongers weggezet tijdens de verkiezingen als HUFTERS, omdat velen onder ons geen arbeidsvermogen hebben. Mochten we dit wel hebben mogen we nu onder het minimumloon gaan werken. En onze pensioenrechten komen te vervallen, mochten we afhankelijk zijn van mantelzorg. En helaas voor een groot aantal onder ons is dat zo, krijgen we vervolgens ook nog eens te maken met de kostendelersnorm die ook voor onze groep geldt. Schijnbaar zijn ze daar in Den Haag van mening dat wij grote kortingen krijgen op onze huur/gas/licht en andere zaken. Ipv dat ze voor ons hoger zijn dan voor een niet-gehandicapt medemens.Wat next misschien een kamp oprichten voor onze groep waar we straks met zijn allen terecht kunnen als we op straat staan, daar de normale opvang voor onze groep niet geschikt is. DWZ geen aanpassingen, speciale bedden etc, andere woning krijg je niet. Want we wonen tenslotte passend dus aangepast, dat we daar dan ook de jackpot voor mogen betalen. Dat zien ze bij de VVD niet. En ondertussen blijven ze onze groep korten en korten, en dan vinden ze het vreemd dat we niet meedoen, en er niet op uitgaan. We kunnen nu al niet meer rondkomen, velen onder ons. Want heb je toevallig een partner die bv overleden is, of een kind in huis. Dan krijg je te maken met de anw, en heb je die korting om je oren. Maar ja als ze onze groep maar weg kunnen zetten als HUFTERS

6 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 13:35

Dat jullie groep wordt weggezet als hufters verzin je zelf. Maar schrijnend om te horen dat arbeidsgehandicapten door overheidsbeleid de touwtjes erg moeilijk aan elkaar kunnen knopen.

LaBou
LaBou 30 mrt. 2018 - 5:35

"Je kunt niet lezen en je verdraait de boel. Ook in de nieuwe situatie ontvangen arbeidsgehandicapten, met subsidie van de overheid minimaal het minimumloon" Inderdaad, dat is de eigen interpretatie van Ammoet. Want mensen als Demesmaeker zullen dat nooit zo direct zeggen. Je kunt het wel duidelijk lezen als je de cursus "diplomatieke taal vertalen" met goed gevolg hebt afgelegd. En helaas voor jou hebben deze mensen dat in grote meerderheid gedaan.

LaBou
LaBou 30 mrt. 2018 - 5:37

De reactie is natuurlijk bedoeld voor de quote "Dat jullie groep wordt weggezet als hufters verzin je zelf" (waar die andere vandaan komt, geen idee. Blijkbaar bedacht door apple)

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker30 mrt. 2018 - 11:16

@Labou "Want mensen als Demesmaeker....." Best vriend, je zit tot in je haarvaten vol met kwaadaardige vooroordelen over andere mensen. Je beschuldigt mensen op basis van dingen die ze helemaal niet vinden, maar die jij zelf bedenkt. Een erg nare karaktertrek.

LaBou
LaBou 30 mrt. 2018 - 13:19

Gezien de opstelling die je hier keer op keer laat zien zitten die vooroordelen bij jou. En dat zijn inderdaad een heel nare karaktertrekken die je toont. Gelukkig ben ik niet de enige die in staat is jouw reactie op de juiste manier te vertalen, zoals je al eerder in dit topic hebt kunnen zien.

Eveline Pullen-Vlaskamp
Eveline Pullen-Vlaskamp31 mrt. 2018 - 11:16

Bij het vorige kabinet wou de vvd de sociale werkplaatsen sluiten dankzij de PvdA is dit gelukkig niet gebeurd. Mensen weten niet Meeren waar de vvd voor staat. Vvd is een partij voor de elieten, de rijken. Het vorige kabinet was ook een vvd kabinet en geen PvdA. Ze regeerde wel mee maar het was meer een deels vvd beleid.

rinusnavy
rinusnavy29 mrt. 2018 - 7:57

Het zal ook niet weer de VVD zijn de groep met de grote graaiers die mensen die het tocht slechter hebben nog eens pakken.En het afschuiven op de gemeenten die het dan weer terug moeten pakken bij de inwoners en ge betrokkene .Schande ze zou het zelf een moeten hebben .

2 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 10:16

"Het zal ook niet weer de VVD zijn de groep met de grote graaiers die mensen die het tocht slechter hebben nog eens pakken" Beschuldig je er nu iedereen die op de VVD stemt ervan een graaier te zijn? Vind je dat zelf ook niet een beetje generaliserend?

L.Brusselman
L.Brusselman29 mrt. 2018 - 13:17

Iedereen die VVD stemt zou zelf wel een graaier willen zijn ,zo sneu dat soort volk Materialisme leidt tot gevangenschap.

angsthaas2
angsthaas229 mrt. 2018 - 6:20

Dit is toch niet zo raar, dan hadden we ( merendeel nl) geen vvd moeten kiezen. Als Kleinsma al zegt, begin maar een moestuin, dan weet je toch dat de vvd het nog gekker maakt.

1 Reactie
Eveline Pullen-Vlaskamp
Eveline Pullen-Vlaskamp31 mrt. 2018 - 11:37

Veel mensen met en kleine portomonee hebben juist op de vvd gestemd. Waarom ik zou het niet weten? Misschien dat ze denken dat het dan veiliger wordt. Onzin.

Bunnicula39
Bunnicula3929 mrt. 2018 - 5:51

Wij doen werk wat een normale Nederlander niet zou willen doen worden betaald voor een schijntje we moeten beschut blijven, sociale werkvoorziening was toentertijd opgezet om ons van thuis zitten te weren. Blijf gewoon van onze werk, loon, pensioen en subsidie af.

Appie Fries
Appie Fries29 mrt. 2018 - 4:25

Sjonge sjonge, 1 intelligente opmerking, die van Brenda T. Van der Velden-G. 28 maart 2018 at 17:58 en ze wordt helemaal afgebrand. Dit sociale vangnet is helemaal niet sociaal als dat we denken. Ik was gelukkig al arbeidsongeschikt voordat we dit vangnet hadden en heb het eigenlijk beter dan ooit. Ik geef dan wel toe, ik kreeg dan geen zwaar gesubsidieerde baan, maar dat gaf c.q. dwong mij een eigen baan te creeeren. En weet je wat??? Dat betaald eigenlijk best wel goed. Idd, ik krijg geen AOV, geen pensioen en al helemaal geen Overlijdensrisico verzekering, maar spaar daar zelf voor. Wat mij daar aan dwars zit, zijn overblijfselen van linkse regels dat ik dan teveel vermogen heb en alhoewel ik best wel veel geld zelf moet sparen om mijn toekomst zeker te stellen, moet ik daar vermogensbelasting over betalen. Het enige wat wij nodig hebben zijn echte kansen, niet gesubsidieerd waardoor we niet als vol worden aangezien en al zeker geen geitenwollensokken gasten die van mening zijn dat we zelf niet kunnen nadenken waardoor zij dat voor ons moeten doen. Ik geef toe, de nieuwe regels zullen zeker gaan wrijven, maar zonder wrijving geen glans.

2 Reacties
LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 8:14

"Ik geef toe, de nieuwe regels zullen zeker gaan wrijven, maar zonder wrijving geen glans." Het wrijven komt terecht bij die arbeidsgehandicapten, de glans bij diegenen die het al hardstikke goed hebben. Overigens, een nieuw account openen om jezek

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 mrt. 2018 - 4:22

Kijk maar uit met dat zelf sparen. Als het mis gaat kun je alles opeten en ben je alsnog de klos, zit je zonder pensioen. Beter is het je bij een pensioenfonds aan te sluiten, dat geld daar blijven ze wel vanaf. Is ook onze grote fout geweest, al is dat wel al jaren geleden.

quatsch
quatsch28 mrt. 2018 - 23:37

Nieuwe slogan van de VVD: We zijn er alleen voor de gezonde hardwerkende Nederlander!

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 mrt. 2018 - 4:23

Je bedoelt dus de 'gewone' Nederlander.

Hiltermann
Hiltermann28 mrt. 2018 - 19:19

Dit stelletje s*****m, Rutte III, durft met een voorstel te komen om op de meest kwetsbare mensen die willen werken jaarlijks 10 miljoen te bezuinigen. Een flink aantal van deze werkwilligen dreigt volgens het voorstel onder het minimum loon te komen en verliest ook hun pensioen. Mevrouw van Ark heeft eindelijk de gebruiksaanwijzing van haar calculator gelezen, ze kan nu heel aardig vermenigvuldigen. In 2050 bedraagt de besparing wel 500 miljoen euro, als dat geen indruk maakt. k doe er uit mijn hoofd de besparing tot 2100 bij, die is zeker 1,5 miljard. Doen Tamara. Niet langer mee wachten onmiddellijk uitvoeren dat voorstel, daar maak je de VVD groot mee. Of toch niet?

11 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 5:15

Al het geld wordt besteed om nieuwe werkplekken te creeeren voor arbeidsgehandicapten.

LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 8:11

"Al het geld wordt besteed om nieuwe werkplekken te creeeren voor arbeidsgehandicapten." En kabouters bestaan ook, net zoals die pot goud aan het eind van de regenboog. Geloof je die sprookjes echt?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 10:17

"En kabouters bestaan ook" Nee dat is een integraal onderdeel van het voorstel

LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 11:02

"Nee, dat is een integraal onderdeel van het voorstel" Dat "creeeren" van werkplekken moet dan gebeuren ergens tussen nu en 2050. Het afpakken moet onmiddelijk direct. Kortom, die werkplekken zijn binnen de kortste tijd verdwenen, de bezuinigingen (want dat zijn het en niet anders) blijven staan. Misschien moet je toch maar eens een nieuw verhaaltje verzinnen.

L.Brusselman
L.Brusselman29 mrt. 2018 - 13:19

De Mesmaekert gelooft in sprookjes,zo veel is wel duidelijk. Laat hem lekker.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 13:39

@Labou Je leest niet goed. De besparing is berekend over de periode tot 2050. Al het bespaarde geld wordt ingezet om nieuwe werkplekken te creeeren.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 mrt. 2018 - 15:50

@ Demesmaeker - je wil het maar niet begrijpen, hè? De gemelde bedragen en jaartallen zijn pure fictie. Er bestaat geen onderbouwing voor, omdat die onmogelijk te maken is. Dat aantal van 10.000 'beschutte werkplekken' *) is al net zo uit de duim gezogen. Wie iets begrijpt van complexe sociaal-economische systemen, die ziet dat onmiddellijk. Maar ja, kennelijk kunnen van Ark en de VVD, net als Demesmaeker, in de toekomst kijken. Ik zal je eens iets recht op de man af zeggen, Demesmaeker: de tijd van de ideeën en wensen van mensen zoals jij (er zijn er meer op Joop), die is voorbij aan het gaan. Jullie fantasieën, die o zo schadelijk zijn voor zovelen, die worden met de dag minder populair. Lees toch eens alle reacties op sociale onderwerpen, hier. De opgezamelde woede is net zo voelbaar als ze begrijpelijk is. Oh, de VVD zal zeker nog een tijd volkomen onverdiend invloed blijven houden, hoor. Maar jij zelf en je medestanders zijn terrein aan het verliezen.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 18:15

@Cliff Ik hoop slechts dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidshandicap een beschutte werkplek tegen minimumloon krijgen. Ik snap werkelijk niet wat daar verwerpelijk aan is. Jij bent het zelf die de discussie vergiftigd door (in een draadje hieronder) over "slavernij" te spreken en mensen van valse intenties te beschuldigen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 mrt. 2018 - 19:40

*) 'beschutte werkplekken' is een VVD-eufemisme voor: zinloos en afstompend werk doen, 16 uur per etmaal, in een tentenkamp ergens op een vervallen bedrijventerrein, zodat je nog water, voedsel, en boven je hoofd een katoenen dakje hebt, dat niet waterdicht is. Ondertussen komt er op gezette tijden een keuringsarts voorbij, die je lichamelijk controleert. Heb je nog goed werkende vitale organen, die een decadente rijke in ons land nodig heeft, omdat hij door drank- en drugsmisbruik, alsmede veelvuldig hoerenbezoek, zijn eigen lichaam duurzaam beschadigd heeft, dan verklaart die arts jouw leven voor voltooid. Je wordt naar een 'onderzoekskamer' gebracht, verdoofd, en je zult niet meer bijkomen. De rest van je lijf is dan inmiddels van staatswege tot eigendom van Monsanto verklaard. Je lijk wordt naar een verwerkingsstation van dat bedrijf vervoerd, en opgewerkt tot het nieuwe voedingsproduct van die firma: Soylent Green. En die koekjes worden vervolgens weer aan al die andere armen in dat tentenkamp verstrekt. Opdat zij nog lang en gelukkig mogen leven.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker30 mrt. 2018 - 8:47

"zinloos en afstompend werk doen" Nee het is een manier een arbeidsgehandicapten in hun Eigen tempo toch te laten participeren in het arbeidsproces. Goed voor hun sociale contacten en zelfbeeld. Maar begrijp dat dit voor cynici zoals jij niet te begrijpen is. En dat voor iemand die enige maanden geleden nog het system in Venezuela verheerlijkte. Kijk en daar word ik nu cynisch van.

Cliff Clavin
Cliff Clavin30 mrt. 2018 - 13:16

@ Demesmaeker - laat me eens zien hoe ik enkele maanden geleden 'het systeem in Venezuela verheerlijkte'. Met alle context erbij.

Dr. No
Dr. No28 mrt. 2018 - 18:40

Binnenkort organiseert de VVD de eerste één op één gladiotergevechten in het olympisch stadion. De winnaar krijgt een baan, de verliezer wint de tegenhanger van de gladiolen. VVD-stemmers bewonderen het voorstel, er worden immers banen gecreëerd, en zo hou je de netto betalers van de verzorging solidair.

1 Reactie
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 5:19

Het zijn geen banen die worden gecreëerd, maar een nuttige dagbesteding/ beschutte werkplek voor een arbeidsgehandicapte. Het alternatief is dat ze nergens aan het werk komen. De nuttigedagbesteding/ beschutte werkplaats moet uiteraard wel worden ingevoerd op vrijwillige basis. Als het alleen om het geld zou gaan zoals jij zo kwaadaardig beweerd zou alle subsidie stopgezet worden enbleven alle arbeidsgehandicapten thuis zitten. Dat is namelijk de goedkoopste oplossing.

msj_meijerink
msj_meijerink28 mrt. 2018 - 18:38

Waarom stuurt de vvd deze in hun ogen nutteloze uitvreters niet zonder geld maar met een bedelnap de straat op? Want dat willen ze daar eigenlijk: iedereen moet maar zijn eigen broek ophouden!

3 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker28 mrt. 2018 - 19:13

Nogal een kwaadaardige bewering. Waarom worden er dan honderden miljoenen aan subsidies verstrekt om arbeidsgehandicapten een beschutte werkplek te bieden. Er is niemand voor -ook de VVD niet- om daar mee te stoppen.

Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 23:08

Nee demesmaeker, wat er geprobeerd wordt is om die beschutte werkplek rendabel te maken. Dus een verdienmodel wat betreft mensen met een arbeidshandicap. Dan hebben we het ook over een boel mensen die een geestelijke arbeidshandicap hebben. Mensen die zichzelf totaal niet kunnen verweren. Die na hun 67ste ( het zal binnenkort wel 76 zijn als het aan D66/VVD ligt) kunnen fluiten naar een pensioen. Die als ze nu spaarzaam geleefd hebben eerst hun spaarcentjes mogen opvreten voordat ze aangevuld worden tot minimumloon. Die minder WW en minder arbeidsongeschiktheidsrechten opbouwen. Dit is walgelijk. Geestelijk gehandicapten op stukloon gooien. Waar haal je het vandaan om dit te verdedigen.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 10:15

"Nee demesmaeker, wat er geprobeerd wordt is om die beschutte werkplek rendabel te maken. Dus een verdienmodel wat betreft mensen met een arbeidshandicap" Nee Zapata, geen verdienmodel voor werkgevers, maar een model waarbij het werkgevers geen verlies oplevert. Dat is toch echt heel iets anders. Overigens ben ik net als jij er falikant op tegen als de nieuwe maatrgel zou inhouden dat ze hun spaarcenten moeten opeten.

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2018 - 17:27

Weer het zoveelste walgelijke staaltje van ontmenselijking van een groep die door de VVD makkelijk te pakken is.

Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin28 mrt. 2018 - 16:53

Een marktkoopman anno 1900 in Aalst, hij bood houtenstelen te koop aan met de slogan; GROTE STELEN, kleine stelen, GROTE STELEN HET MEEST Naar Louis Paul Boon, uit zijn boek 'De Zwarte Hand'.

jsbijl
jsbijl28 mrt. 2018 - 16:10

Goed gezegd Willem. Bondgenoten in het Kwaad zat in Den Haag. En bijna was het GroenLinks die deze rol wilde vervullen. Je kan geen enkele partij meer vetrouwen tegenwoordig.

1 Reactie
20peregrino13
20peregrino1328 mrt. 2018 - 18:28

Tel voortaan eens tot 10 voor je zoiets zegt. Dit is nep. Je weet dondersgoed dat GroenLinks op dit punt geen enkele blaam treft. Laster. Smaad.

Poezenmens
Poezenmens28 mrt. 2018 - 16:08

Het treiteren van de meest kwetsbaren en van mensen die het wat minder hebben getroffen, is een onderdeel waar de Partij van de patjepeeërs, ook wel de vrienden van de kapitalisten, zich sinds Wiegel in de loop der jaren in heeft bekwaamd. Zonder hindernissen kunnen ze in het nieuwe rechtse kabinet de verzorgingsstaat verder naar de knoppen helpen, want het voor iedere Nederlander een beetje beschaafd en leefbaar houden, dat is ze al decennia een doorn in het oog. De neoliberalen kunnen ongestoord en ongebreideld hun kapitalistische gang gaan. Van communistische dreiging hebben ze niets meer te vrezen. Die is in 1989 weggevallen.

Brenda T. Van der Velden-G.
Brenda T. Van der Velden-G.28 mrt. 2018 - 15:58

Goed en verstandig plan, geeft mensen kansen en houdt het sociale vangnet toekomstbestendig. Dit soort realisme tena aanzien van wt maatschappelijk draagbaar is en respect voor mensen met een beperking zorgt voor draagvlak bij de netto betalers va onze samenleving. Dat zijn de mensen die hier vaak voor rotte vis of voor neoliberalen worden uitegmaakt...en ja het zijn ook degenen die het mogelijk maken dat een bepaald slag, zich al lavend aan de subsidie en uitkeringskraan van de hardwerkende Nederlander, zich de vrijheid kan veroorloven om hier gratuit gnuivend van onvrede de verongelijkte namaak linkse te spelen.

12 Reacties
richarrd
richarrd28 mrt. 2018 - 16:53

Wat u dus zegt is dat iedereen die ziek of gehandicapt is een respectloze luie donder is die misbruik maakt van anderen. En dan vindt u het gek dat mensen geen respect voor u hebben. U geeft in ieder geval niet het goede voorbeeld. Maar waarschijnlijk kunt u zich dat veroorloven in verband met uw machtspositie als belastingbetaler. Er zijn geen regels voor dus u kunt nog wel even los gaan, je moet toch iemand overal de schuld van geven.

LaBou
LaBou 28 mrt. 2018 - 16:54

Hoelang heb je over die scheldpartij na moeten denken?

richarrd
richarrd28 mrt. 2018 - 16:58

En dan te bedenken dat de uitkeringen tot nu toe betaald zijn van de opbrengsten uit aardgas.

richarrd
richarrd28 mrt. 2018 - 16:59

...uitkeringen voor chronisch zieken en gehandicapten nota bene.

Mostafa
Mostafa28 mrt. 2018 - 17:07

Ik vind het een hele nare gedachtegoed wat u allemaal zegt. Uw lege spierballen moet u niet laten zien aan de zwakke burgers en gehandicapten maar aan de VVD-ers bijvoorbeeld die betrapt zijn met strafbare feiten...meer dan 50 in het jaar 2017! Weet u het nog ?. Tjonge jongen!

Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 17:23

@Brenda T. Tuurlijk, ontmantel het sociale vangnet want dan hou je het toekomstbestendig. Enne beste Brenda T. 45 jaar gewerkt, helaas nu even thuis want pas een coma van een maand achter de rug maar volgende week begin ik weer en dan mag ik nog 9 jaar. (daarom reageer ik nu wat vaker dan normaal) Subsidie heb ik nooit gehad en een uitkering ook niet. Zelf mijn WO en HBO studies betaald en naast mijn werk gedaan. Dus ik weet niet over welk slag u het heeft. Over Brenda T misschien? Die reageert hier dagelijks als andere mensen aan het werk zijn.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 17:26

Je krijgt geen enkele dank van mij voor je realisme, Brenda. Die verdien je echt niet.

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2018 - 17:31

"en ja het zijn ook degenen die het mogelijk maken dat een bepaald slag, zich al lavend aan de subsidie en uitkeringskraan van de hardwerkende Nederlander, zich de vrijheid kan veroorloven om hier gratuit gnuivend van onvrede de verongelijkte namaak linkse te spelen. ' U bedoelt die bankier van de ING die even 50 procent erbij wilde snaaien. Deze hardwerkende Nederlander heeft meer gevoel bij mensen die het moeilijk hebben dan bij de groep waar u zich tot rekent. De groep van de mensen die graag nog even "natrappen' naar iemand die toch al op de grond ligt.

Martinel
Martinel28 mrt. 2018 - 17:54

Misschien moet deze Brenda eens ernstig ziek worden voordat zij begrijpt hoe de vork in de steel zit. En dan niet klagen he?

vakman2
vakman228 mrt. 2018 - 17:56

@Brenda Wat een kul argument dat het alleen om geld zou moeten draaien. Wat kortzichtig ook... Maar goed: wees in ieder geval dan consequent als het bij jouw uitsluitend om geld draait - multinationale bedrijven teren namelijk een factor 100x meer op de staatsruif dan de meest kwetsbaren doen. Ken je prioriteiten... Jaarlijks krijgt bijvoorbeeld de fossiele industrie (shell) zo'n 7 miljard aan staatssteun. En dan hebben we het nog geeneens gehad over het ontduiken van belastingen door dit soort organisaties.

MarjoleinS2
MarjoleinS228 mrt. 2018 - 18:24

Brenda T. Van der Velden -G. Ik heb wat vragen: Wat voor kansen, voor welke mensen? Over welk respect heeft u het t.a.v. arbeidsgehandicapten als zij op of onder het bestaansminimum moeten leven, ook gedurende de pensioensgerechtigide leeftijd? U betaald belasting en maakt net als ieder andere belastingbetaler gebruik van openbare ruimten, rijwegen en verkeer, hypotheekrenteaftrek, onderwijs/studie (ooit, en/of eventuele kinderen), recreatiegebieden, veiligheid en sociale opvang, en op de korte of lange termijn een verzorgingstehuis. Wat geeft u meer recht hier gebruik van te maken dan andere belastingbetalers? Dus ook t.a.v. arbeidsgehandicapten, want ook zij betalen belasting en sociale lasten.

Johan eldert
Johan eldert28 mrt. 2018 - 22:42

het sociaal vangnet wordt hier amper door toekomstbestendig. Het is klein bier waar je hier over praat. de werkelijke aantasting van ons sociaal vangnet komt doordat steeds meer mensen in deeltijd werken of zelfs in de zelfstandigheid worden gedrukt [uwv] waardoor ze amper tot niets bijdragen aan de sociale premies. en aan de andere kant worden werkgevers op het gebied van soc lasten steeds verder ontzien waardoor dit tot verder uitholling leidt. draagvlak is er meer dan voldoende voor deze groep. Is geen nederlander, behalve jou soort, die roept dat de sociale zekerheid uitgehold moet worden om draagvlak te houden. Nogal bizar, want trek je de lijn door betekent dat, dat mensen zoals jij, bij volledige afbraak [dus afschaffing] maximaal draagvlak hebben voor de sociale zekerheid. The race to the bottom in optima forma. daarnaast, als toch wel links georienteerde en met een belastingaanslag per jaar waar 2 bijstandsmoeders makkelijk een jaar van kunnen leven, kan ik mij dus totaal niet vinden in de egoistische en onmenselijke opvattingen die jij er op na houdt. Dus ja, ik ben een van die harwerkende netto betalers in dit systeem en ben er trots op. Trots geen neoliberaal te zijn

Mostafa
Mostafa28 mrt. 2018 - 15:54

Ik dacht dat Robots die straks het menselijke werk moeten gaan doen. Moeten die Robots ook onder het minimumloon gaan werken ?!

José
José28 mrt. 2018 - 15:54

En er gaat druk uitgeoefend worden op de Tweede Kamer: “Er is veel weerstand tegen de voorgenomen loondispensatiemaatregel. Vakbonden en cliëntenorganisaties willen dat het plan van tafel gaat. Gemeenten zijn tegen omdat een deel van de bureaucratie die bij werkgevers wordt weggenomen, bij hen komt te liggen. Opvallend genoeg lijken werkgevers ook niet onverdeeld enthousiast over loondispensatie. In een onderzoek van Cedris, de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie, zegt 70% van de werkgevers geen behoefte te hebben aan de maatregel van het kabinet.” “Tegenstanders van loondispensatie zullen hun pijlen nu op de Tweede Kamer richten. De Kamer kan de wetswijziging nog tegenhouden.” https://iederin.nl/nieuws/18221/kabinet-tornt-aan-minimumloon-en-pensioen-/ http://cedris.nl/nieuws/detail/article/cedris-roept-kabinet-op-om-loonkostensubsidie-te-behouden.html https://www.divosa.nl/nieuws/loondispensatie-blijft-uitgangspunt-van-kabinet

Joop Schouten
Joop Schouten28 mrt. 2018 - 15:47

10 Miljoen euro is in verhouding met het totale BNP een schijntje. Als je dit afzet tegen alle onzekerheid en leed die dit veroorzaakt is het één grote asociale schande. Wederom typische empathie loos en asociaal van deze neoliberale 'rechtse-ballen-regering'. De winnaars schrijven de wet voor. Onrechtvaardig of niet. En Rutte maar lachen.

simpson_jr
simpson_jr28 mrt. 2018 - 15:44

Voor mij zal het niet zoveel meer uitmaken, maar voor een volgend leven wil ik wel het eea in contract opgenomen zien.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 13:12

De "Ewige Wiederkunft" van de smeerlapperij van de neoliberalen - in eenvoudige woorden: 1. Ontken eerst een serieus sociaal probleem (de onmiddellijke reactie, om tijd te rekken, en weer nieuwe straffen te verzinnen voor de weerlozen) 2. Bied even later een korte-termijnoplossing aan, die altijd bestaat uit verdere sadistische ingrepen ten aanzien van de zwaksten, gecombineerd met oninlosbare beloftes voor een toekomst op de middelbare termijn 3. Vertel alle zwakbegaafde parlementariërs (en die zijn in de meerderheid) dat je 'hoopt' (!) op zekere opbrengsten in 2021 en 2050, maar verzwijg tot elke prijs waarop die 'hoop' dan wel gestoeld is 4. Beloof zonder enige kennis van algemene demografie en van de beperkingen van de mensen wier leven je verder kapot gaat maken dat er aan maar liefst 10.000 'beschutte werkplekken' gewerkt zal gaan worden, de prognose gaat dan over 32 jaren (!) na nu 5. En dan leun je achterover, targets gehaald, je CV opgeleukt, je pakt een bel wijn, en je komt soppend klaar van genot over al dat lijden dat je anderen geheel onnodig toevoegt Al deze getallen en jaartallen zijn pure fictie. Zulke prognoses komen altijd neer op gokken; nu mag men ze gerust leugens noemen. De vraag is niet: hoe kan deze gore, vieze, afstotelijke partij toch steeds weer opnieuw komen met deze anti-sociale ideeën, die een serieuze dosis klinische psychopathologie verraden? De vraag is: waarom laten zoveel kiezers deze halve gare en levensgevaarlijke patiënten er keer op keer mee wegkomen? Nog één woord, mensen: dividendbelasting.

6 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot28 mrt. 2018 - 14:04

En opnieuw heb je gelijk, Cliff. Maar bedenk: deze puur neoliberale partij heeft geen meerderheid in de Kamers. Er zijn bondgenoten in het Kwaad bij nodig om deze absurde voorstellen aan een meerderheid te helpen. En die zijn even schuldig, of het nu de lafhartigen van Van Haersma Buma's speudochristenen zijn, de christenen van de Unie of de onder Halsema, Sap en Pechtold naar het neoliberale neigende D66 betreft. Wacht af, kijk en concludeer.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 15:56

@ WillemdeGroot - dank je, ook voor de toevoegingen. Er zal zeker nog gelegenheid zijn om op dit onderwerp terug te komen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 mrt. 2018 - 16:03

Ik zou eerder zeggen; kijk en huiver! Ik voel voor die mensen enkel nog walging!

Martinel
Martinel28 mrt. 2018 - 16:12

Tegen dit soort tuig kan je toch niet meer op? Ik kan bijna niet meer reageren, voel de gal naar boven komen. Het stond overigens in het verkiezingsprogram van die schavuiten he? De zwakkeren een oor aannaaien. Geen vakantiegeld meer voor bijstanders, terwijl ze dat zelf afdragen. Nu dit weer. Nog ff en hun organen worden verhandeld. De onderhuidse chip is dichtbij.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 mrt. 2018 - 5:45

Overigens; niets aan toe te voegen, met jouw bijdrage en de reacties daarop van WillemdeGroot en Martine is alles gezegd.

Paul250371
Paul25037130 mrt. 2018 - 7:03

Cliff Clavin Wat een heerlijke inzending.

L.Brusselman
L.Brusselman28 mrt. 2018 - 13:01

Dat het criminelen zijn bij de VVD wisten we al,CDA,CU en D'66 maken zich in dit geval schuldig aan medeplichtigheid. Stelen van de armen en kanslozen, die lui schamen zich werkelijk nergens voor.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 mrt. 2018 - 4:26

Het komt D66 anders wel heel goed uit. Kijk maar eens hoe ze in gemeenten regeren, even asociaal als de VVD en soms erger. Maar ze zullen het zo dadelijk, na de regeerperiode, op de VVD afschuiven wat ik je brom.

Joop den Uil
Joop den Uil28 mrt. 2018 - 12:48

dit is het penny wise pound foolish kabinet. gelukkig hebben we een sterk en sociaal D66 erin zitten die opkomt voor de zwakkeren (ohnee, dan moeten ze eerst klinisch dood zijn)

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie28 mrt. 2018 - 11:55

Schandalig !

Sonic2
Sonic228 mrt. 2018 - 11:33

De laatste alinea zakt je broek vanaf. Een besparing van 50 miljoen in 2050. Waar gaat het over? Net als dat VVD, CDA, D66 pronken met honderden duizenden flex baantjes in 2050 of 2060. Je kunt afgeven op links, maar als je ziet dat D66 compleet niet levert dan is links het betere alternatief. Ik vind dat vooral CDA en D66 zich hier erg laten zien. Dat is vooral wat opvalt. Dat de VVD asociaal is op zorg en sociale zekerheid wisten we al.

2 Reacties
LaBou
LaBou 28 mrt. 2018 - 13:09

500 miljoen Sonic, geen 50. Maar verder heb je wel gelijk.

Sonic2
Sonic228 mrt. 2018 - 15:09

@ LaBou Dank je voor de scherpte. Gewoon een 0 te weinig getikt. Bedankt dat u me ook via uw correctie de mogelijkheid biedt om nog 1 partij aan dat rijtje toe te voegen. Dat is de CU. Het zijn de drie coalitie partners van de VVD die me het meest tegenvallen. Een heel zwak punt van de VVD is inderdaad dat ze mensen zonder werk als criminelen behandelen.

jantje
jantje28 mrt. 2018 - 11:10

(..)Als zij spaargeld hebben of een partner die werkt, krijgen zij echter geen aanvulling van de gemeente.(..) Het is nu al zo dat wanneer een partner van een zieke persoon aan het werk is of gaat werken, de aanvulling op de uitkering meteen gestopt wordt. Ik heb al meermalen geprobeerd om ergens een baan te krijgen maar telkens stuit ik weer op deze regel. Het betekend dan wel dat we er weer een paar honderd euro op achteruit gaan. Net als 32 jaar geleden.

omaoeverloos
omaoeverloos28 mrt. 2018 - 10:59

Kijkaan, de Moorlag constructie gaat onder de paraplu van de VVD nu landelijk uitgerold worden.

2 Reacties
H.Witte
H.Witte28 mrt. 2018 - 12:26

Beste oma......Ik begrijp je verwijzing, maar mag ik er op wijzen dat het hier geen constructie van de heer Moorlag was, maar eentje waarmee hij zich geconfronteerd zag en die hij in het belang van de werknemers in stand hield. Beter een verkeerd actie vanuit een goede intentie dan een goede actie vanuit een verkeerde intentie. In dat laatste geval heet dat populisme en dan kennen we intussen veel bedenkelijker kostgangers.

LaBou
LaBou 28 mrt. 2018 - 13:12

"Beter een verkeerd actie vanuit een goede intentie dan een goede actie vanuit een verkeerde intentie." Ligt natuurlijk geheel aan mij, maar die snap ik even niet. Omdat de intentie goed is mag je het helemaal verkeerd doen maar o wee als de intentie verkeerd is. Dan mag je niet het goede doen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij28 mrt. 2018 - 10:44

Oh, nou snap ik waarom die sociale werkplaatsen opgeheven moesten worden. De werkgevers hadden behoefte aan gesubsidieerde onmondige slaven.

1 Reactie
Tom3
Tom328 mrt. 2018 - 11:15

Beetje heen en weer rammelen met arbeidsmigranten en (illegale) vluchtelingen, wat Nigeriaanse vluchtelinge "Hoertjes" voor de Inner Circle, en ik hoop dat ze nu eindelijk ééns invulling geven aan de liberale voltooid leven pil, je moet toch wat te kiezen hebben als gepensioneerde of werkloze gehandicapte. Oh wacht onze nationale haat sheik brabbelt weer wat, inperken die vrijheid en afleiden die aandacht.

VroegeVogrl
VroegeVogrl28 mrt. 2018 - 10:35

Lekker dit. Ik, een Wajonger, heb mij niet met pijn en moeite door mijn WO-studie gewerkt om vervolgens onder het minimumloon te gaan werken. Dit is pure ondermijning van de onderhandelingspositie van gehandicapten die wel kunnen werken, mits er een paar kleine aanpassingen in de werkomgeving worden gemaakt. Zo is er geen wettelijke bescherming meer voor gehandicapten tegen pure uitbuiting. Ik kan dan beter in mijn Wajong blijven hangen, wat volgens mij niet de bedoeling is...

1 Reactie
Karingin
Karingin28 mrt. 2018 - 16:13

Ik hoop voor jou dat je een beetje knap betaalde baan vindt. Want als het gevolg inderdaad blijkt dat mensen dan maar niet gaan werken vrees ik voor de Wajong-regeling...

groeneDemocraat
groeneDemocraat28 mrt. 2018 - 10:16

10 tot 40 miljoen euro hoeveel jaar kun je de gehandicapten uit de brand helpen voor 1 omgevallen bank? 1 jsf 1 etc... vul maar in wat zijn we toch een beschaafd land lijkt me makkelijk te fiksen door een speciale aanvullende uitkering voor deze mensen in te roepen die pensioen etc blijft opbouwen Enige lichtpuntje die ik zie is, als dit er door komt zal D66 weer wat stemmen verliezen van mensen die dachten dat dat een linkse partij is

1 Reactie
Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 10:58

D66 is vooral door de NPO neergezet als linkse partij de afgelopen jaren. Ja uitgerekend D66 de nachtwakerpartij bij uitstek. En zo werden mensen belazerd.

richarrd
richarrd28 mrt. 2018 - 10:02

Als je het mensen zo moeilijk mogelijk maakt om te leven in Nederland dan heb je misschien wel korte termijnwinst maar op de lange termijn verlies je alleen maar heel veel. Ik heb niet genoeg energie vandaag om dat precies uit te leggen maar het schijnt zo te zijn dat dit soort beleid kortzichtig is en op de korte termijn voor de overheid een paar miljoen oplevert maar dat het de economie op de langere termijn geld kost en dat iedereen er onder de streep op achteruit gaat. Het lijkt er op neer te komen dat wanneer je je medemens het leven zo moeilijk mogelijk maakt dat het de hele bevolking geld gaat kosten op de langere termijn. Als mensen goed zijn voor elkaar in een land dan schijnt dat nogal wat op te leveren voor de maatschappij, samenleving en economie.

6 Reacties
RobSon2
RobSon228 mrt. 2018 - 10:23

@Go Udvis, Ik vind dat wel een interessante gedachtegang. Zou je dat misschien wat precieser kunnen uitleggen?

vdbemt
vdbemt28 mrt. 2018 - 10:59

@Robson. Ik kan wel iets bedenken. Stel: je bent bankdirecteur. En je verdient 2 miljoen per jaar. Dan zou je kunnen zeggen: ik ga iets minder overdreven luxe leven en besteedt dat veelteveel aan geld dat ik heb, op enige manier aan het opheffen van de toenemende armoede. Of je denkt: ik geef mezelf een salarisverhoging van 1 miljoen per jaar.

Karingin
Karingin28 mrt. 2018 - 16:10

Dat is een bekend gegeven van Rutte en zijn kompanen. Visie is immers een vies woord. Je ziet het op alle beleidsterreinen; bezuinigen op de GGZ en een paar jaar later lopen er allemaal "verwarde" mensen op straat. Bejaardenhuizen sluiten en de ziekenhuisbedden liggen nu vol met oudjes die niet naar huis kunnen omdat er niet voor ze gezorgd wordt. Om er zomaar even 2 uit te pikken.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 17:25

@ Karingin - gelijk heb je. Ik wijs er nogmaals op dat een jaar of wat voordat de tragedie rond Anne Faber plaatsvond (29 september 2017, Den Dolder), er bezuinigd was op de beveiliging van kliniek Altrecht en op de dagbesteding van de patiënten. Het verhaal van de omwonenden vind je hier: https://www.volkskrant.nl/binnenland/bewoners-den-dolder-vertrouwen-psychiatrische-klinieken-in-de-buurt-niet-meer-ik-ga-al-lang-het-bos-hier-niet-meer-in~a4521038/ Ik citeer hieruit ondernemer Jeroen Hol: "Ook hij zegt dat het vroeger gemoedelijker was. 'De psychiatrische patiënten konden daar toen werken, wasknijpers maken en zo. Tot een paar jaar geleden was de samenwerking met Altrecht goed. Ze hadden beveiligers in dienst, die zijn wegbezuinigd. Nu werkt de psychiatrie liever ambulant, zoals dat ze mooi heet. In de praktijk betekent het dat die mensen de hele dag op straat lopen.' " Hierover heb in onze rechtse schreeuwmedia nooit iets vernomen. Wat hiervan te denken?

FransAkkermans1947
FransAkkermans194729 mrt. 2018 - 8:29

@Clavin Anne Faber is niet vermoord door een psychopaat die door minimale beveiliging is heen geglipt maar door iemand die zijn werk niet goed heeft gedaan. Hij had binnen moeten blijven zitten en niet los mogen rondlopen. Voeg daarbij tekort schietende tbs-wetgeving en je weet dat het nog vaker staat te gebeuren. Falende functionarissen (waarvan ook de schietpartij in Alphen en de moord op mw. Borst getuigen ) los je niet op met meer geld naar de psychiatrie te brengen. En wat is uw oplossing om meer gehandicapten aan een werkgever te helpen?

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 mrt. 2018 - 13:08

@ Frans - heb je het verhaal in zijn geheel eigenlijk wel gelezen? Ik twijfel daar erg aan, namelijk. Wat vind je nu zelf van de bezuinigingen op de beveiliging in die kliniek? Vorm je wel eens een zelfstandig oordeel, of praat je alleen populaire pers na?

[verwijderd]
[verwijderd]28 mrt. 2018 - 9:52

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Thijs Schokland
Thijs Schokland28 mrt. 2018 - 11:07

Wat een sombere kijk toch op het liberalisme!. Dat dacht ik niet stoelt op het door u kennelijk verfoeide Darwinism, maar veeleer uitgaat van iemand's persoonlijke groei, mogelijkheden en zelfstandigheid.

Paul250371
Paul25037128 mrt. 2018 - 12:24

Thijs Schokland Wat heeft liberalisme met de VVD te maken?

Thijs Schokland
Thijs Schokland28 mrt. 2018 - 14:27

@Paul - het liberalisme is dacht ik het leitmotiv van de VVD

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 16:05

@Thijs Schokland - dat is al dertig jaar lang niet meer het geval. Ik beveel je aan op mijn naam te klikken, en mijn historische overzichten van de totale teloorgang van de conservatief-liberale VVD te lezen; over haar verval tot de status van een bende rovers en dieven, die haar weerga in de voorbije honderd jaren niet kent. Je kunt ook Googelen op bijvoorbeeld: Merijn Oudenampsen, op Colin Crouch, op David Harvey, op Thomas von der Dunk, en op Pierre Dardot & Christian Laval. Toegegeven: de buitenlanders schrijven niet over de VVD, maar alle auteurs laten, elk op hun eigen wijze, zien hoe het liberalisme-met-een-sociaal-tintje zo erg kon ontaarden, dat het in zijn eigen tegendeel veranderde: een anti-sociaal en anti-democratisch monstrum.

Karingin
Karingin28 mrt. 2018 - 16:06

Als het liberalisme betekent dat je de zwakste groepen in de samenleving nog een tandje verder op achterstand wil zetten, dan geldt dat inderdaad voor de VVD. Survival of the fittest oftewel sociaal darwinisme is ook wel degelijk van toepassing.

vdbemt
vdbemt28 mrt. 2018 - 9:37

Tja, Het zal de VVD niet zijn. Volgens VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is het voorstel ‘eenvoudiger’, ‘eenduidiger’ en goedkoper voor werkgevers. De werkgever is natuurlijk veel zieliger dan de arbeidsgehandicapte. Die laatste kan dus best wel wat inleveren op zijn makkelijke en riante leven.

TELTLI
TELTLI28 mrt. 2018 - 9:32

Schandalig! En Rutte maar zeggen dat de @VVD de meest sociale partij is. Alleen geld, economie en bezuinigen op kwetsbaren die weinig tot niets aan hun situatie kunnen veranderen. Leuke #eigenverantwoordelijkheid. Voor VVD is voor afbraak van onze solidaire welvaartsmaatschappij en voort in de race naar het putje...

RobSon2
RobSon228 mrt. 2018 - 8:37

Het is maar net hoe je het spint natuurlijk. Een VVD'er zou een andere kop boven dit stuk geschreven kunnen hebben. "VVD wil arbeidsgehandicapten aan een baan helpen". U mag zelf bepalen waar u de nadruk op wilt leggen.

1 Reactie
LaBou
LaBou 28 mrt. 2018 - 10:24

Het is maar wat je een "baan" noemt. Wedden dat er reageerders zijn die vinden dat het meer om bezigheidstherapie gaat en dat het dan ook logisch is dat deze mensen amper betaald worden en al helemaal niets opbouwen voor later?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker28 mrt. 2018 - 8:27

Het kabinet wil meer arbeidsgehandicapten aan een baan helpen. Dat lijkt mij heel iets anders dan hier gesuggereerd wordt. Maar Cliff Clavan, kom er maar weer in met je tirade over het neoliberalisme...

11 Reacties
LaBou
LaBou 28 mrt. 2018 - 10:25

Inderdaad, Cliff kan dit veel beter uitleggen dan ik. Maar voor banen zorgen? Dat is het eufemisme van de eeuw.

Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 11:01

Ach Demesmaeker, inderdaad kan je zeggen van de zwarte mensen in Amerika ten tijde van zo ongeveer het jaar 1800 dat er geen eentje werkloos was. Welk een goedhartigheid van de slavenhouders.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mrt. 2018 - 12:56

@ Demesmaeker - ik heet Clavin, dat om te beginnen. Jij, als meester van de eufemismes en van de verheerlijking van de terugkeer van ordinaire slavernij, verdient geen gedetailleerde uiteenzetting meer over de oorlog tegen alles wat arm, ziek, hulpeloos, en oud is. Die heb ik jou en de andere sektariërs van de nieuwe neoliberale dictatuur al vaak genoeg gratis en voor niets aangeboden. Het probleem met jullie is dat jullie niet kunnen voelen, denken, en je in een ander inleven; laat staan überhaupt iets over menselijke waarden leren.

L.Brusselman
L.Brusselman28 mrt. 2018 - 13:06

Cliff is een stuk intelligenter dan de Messmeakert,zijn reacties zijn iig beter doordacht en meerterzakedoende

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker28 mrt. 2018 - 19:08

@LaBou Bij een arbeidsgehandicapte is de doelstelling niet om een volwaardige baan te creëren, maar een nuttige dagbesteding te bieden. Een beschutte werkplek Een arbeidsgehandicapte is helaas nu eenmaal niet productief genoeg is om het minimumloon te verdienen. Het verschil moet de overheid bijpassen door ofwel subsidies of aanvulling van het inkomen van de arbeidsgehandicapte. @Zapata / Cliff Ik heb moeten glimlachen om jullie slavernijvergelijkingen. Begrijp ik het nu goed dat jullie arbeidsgehandicapten aan het werk zou zetten als jullie slavenhouders zouden zijn? Menen jullie nu werkelijk dat werkgeversgeld verdienen over de rug van arbeidsgehandicapten? Dat ik geen gevoel zou hebben, omdat ik juist meer arbeidsgehandicapten aan een beschutte werkplek wil helpen laat ik helemaal voor jullie rekening. Ik vind wel dat de maatregel niet mag resulteren in een bezuiniging maar in extra werkplekken. En als ik het goed begrijp is dat ook precies de bedoeling.

Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 22:59

@Demesmaeker Extra werkplekken door te bezuinigen op een toch al karig inkomen van arbeidsgehandicapten? Geen mogelijkheid meer op pensioen? De overheid gaat het dus niet bijpassen als die mensen een paar centjes hebben gespaard. Minder ww rechten en minder rechten in geval van arbeidsongeschiktheid. Alsjeblieft toch Mesmaeker ga in een hoek staan en schaam jezelf.

LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 6:22

"Bij een arbeidsgehandicapte is de doelstelling niet om een volwaardige baan te creëren, maar een nuttige dagbesteding te bieden" In een reactie om 12:24 stel ik dat er zeker reageerders zijn die stellen dat het niet om banen gaat maar om bezigheidstherapie. En jawel, daar is Demesmaeker om dat te bevestigen. En om gelijk te vertellen dat je daar niet voor betaald moet worden maar dat het logisch is dat je daarvoor betaalt als arbeidsgehandicapte.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 10:23

@Zapata Mee eens. De huidige arbeidsgehandicapten met een beschutte werkplaats zouden er niet op achteruit mogen gaan en met aanvullingen het minimumloon moeten krijgen. Volgens mij is dat ook wat er wordt voorgesteld, alleen nieuwe gevallen krijgen mindere arbeidsvoorwaarden (wel minimumloon, geen pensioen) Zoals eerder gezegd ben ik er falikant op tegen dat ze hiervoor hun spaargeld op zouden moeten eten. @LaBou "En om gelijk te vertellen dat je daar niet voor betaald moet worden maar dat het logisch is dat je daarvoor betaalt als arbeidsgehandicapte" Je kunt niet lezen en je verdraait de boel. Ook in de nieuwe situatie ontvangen arbeidsgehandicapten, met subsidie van de overheid minimaal het minimumloon.

LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 11:14

"Je kunt niet lezen en je verdraait de boel. Ook in de nieuwe situatie ontvangen arbeidsgehandicapten, met subsidie van de overheid minimaal het minimumloon" In tegendeel, ik kan heel goed lezen, zeker en vooral tussen de regels door. En verdraaien is bij jou niet nodig. Overigens, die aanvulling KAN (dus niet: moet) door de gemeente worden gegeven en dan alleen maar als het om een 40- urige werkweek gaat. Verder verliezen deze mensen hun pensioenopbouw en bouwen ze minder op voor bijv. WW en/of ziektewet, dus linksom of rechtsom, deze mensen leveren fors in. Maar dat weet jezelf natuurlijk best wel, het komt je alleen niet goed uit.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker29 mrt. 2018 - 13:37

@LaBou Als arbeidsgehandicapten gekort worden vind ik dat kwalijk. Jij beweerde echter dat ze voor niks moeten werken en dat is natuurlijk kolder.

LaBou
LaBou 29 mrt. 2018 - 20:20

"ij beweerde echter dat ze voor niks moeten werken en dat is natuurlijk kolder" Wie had het ook al weer over kunnen lezen? Wil je even aangeven waar ik dat zeg? Ik stel dat er grof bezuinigd wordt op arbeidsgehandicapten. Jij zegt dat het gewoon bezigheidstherapie is en ja, daarvoor moet je normaal gesproken betalen. Als het werk is moeten die mensen gewoon betaald worden.

ton14024
ton1402428 mrt. 2018 - 8:07

In het kwadraat. Laf en onacceptabel. Bezuinigen op de meest kwetsbare mensen door hun sociale rechten af te pakken en onder het minimumloon betalen. Het kabinet komt met dit plan, het staat natuurlijk in het akkoord. Dus niet alleen VVD, maar ook CDA, D66 en CU. Het is dus de vertegenwoordiging van de meerderheid der Nederlanders die dit willen. Wat een afschuwelijke plek hebben we van dit land gemaakt.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt28 mrt. 2018 - 10:51

Hoe langer de VVD regeert, en partijen aan de leiband van de VVD, hoe minder beschaving er overblijft. En dat is intussen al vrij lang (TE lang)

Grietje Genot
Grietje Genot28 mrt. 2018 - 8:05

Wat vreselijk ingewikkeld en omslachtig. Met één kogel p.p. kan 't toch ook? Hoe zit 't trouwens met al die VVD'ers wier hart is geamputeerd en de empathie is verschrompeld? Ken iemand van die menselijke resten even onafhankelijk de productiviteit vaststellen? Kunnen die niet worden geruimd? We zien hier de VVD'er in zijn element: drukdoende kleine mensjes uit te wringen;- schalks schaterlachend en veelbetekenend knipogend.

MarjoleinS2
MarjoleinS228 mrt. 2018 - 8:00

Een strak voorbeeld van moderne slavernij; Werknemers, want dat zijn zij tenslotte net zo, onderbetalen en levenslang net op of onder het bestaansminimum zetten. Tot de dood u scheidt. Zogenaamd in ruil voor tienduizend extra beschutte werkplekken bij sociale werkplaatsen. Dit is geen belofte, dit is manipulatie, chantage en intens gemeen en a-sociaal om voorwaarden te stellen ten koste van anderen. Dit is groepen mensen tegen elkaar opzetten: “Als jij nou je laatste restje bestaanszekerheid opgeeft help je mij aan een baan.” Hoe haalt de VVD het in zijn hoofd! Maar goed, de soep zal zeker niet zo heet gegeten worden als hij wordt opgediend, de VVD kennende. Na protesten vanuit de oppositie zal geheid wat kunnen worden geschikt, waarna er alsnog een a-sociaal plan blijft liggen waartegen arbeidsgehandicapten zich nauwelijks kunnen verweren. Ze is een rasopvolgster van Klijnsma als staatsecretaris van ‘A’ - sociale zaken! Ik zou mijzelf ‘s morgens niet meer in de spiegel aan durven kijken als ik haar was. Ik vind dit echt ongekend!

1 Reactie
ton14024
ton1402428 mrt. 2018 - 13:51

Bijna helemaal mee eens, kleine aanpassing. “Als jij nou je laatste restje bestaanszekerheid opgeeft help je mij aan net zo´n slavenbaan.”

Bernie2
Bernie228 mrt. 2018 - 7:35

Ik pikte het nieuws net op en werd er misselijk van. Een typische VVD schofterige rotstreek waarmee de vuige club opnieuw meedogenloos met haar snoeizwaard de sociale én maatschappelijke onderlaag van de bevolking verder terugsnoeit. Het bij elkaar gegraaide kapitaal aan de bovenkant moet toch ergens vandaan komen. Terug naar het feodale tijdperk toen arbeiders geen enkel recht hadden. Mogelijk gemaakt door het Nederlandse electoraat dat blijkbaar op spannende momenten in slaap sukkelt. Het had er heel anders kunnen uitzien.

3 Reacties
Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 10:56

Ach Bernie, dat electoraat slaapt al een jaar of 30. Interessant gaat worden wie dit VVD plan gaan steunen. Natuurlijk onze christenbroeders, maar wie nog meer? D66 als nachtwakerpartij zekers. Maar wie nog meer? Zou de PvdA nog een keer haar echte gezicht durven te laten zien of zijn de 9 zetels wel voldoende geweest nu :-)

Bernie2
Bernie228 mrt. 2018 - 13:22

Zapata, Inderdaad, regeringspartijen gaan dit steunen.. Maar ik vrees dat PvdA haar effectieve tijd heeft uitgezeten en nu met een sterk kader krachten moet bundelen met andere sociaal ingestelde clubs om een tegenwicht te kunnen bieden aan de snelle verrechtsing van het politieke landschap. Een groen/sociaal blok als het ware. Dát zou van moed getuigen. Hang nooit vast aan oude modellen, alles is immers vergankelijk.

Zapata
Zapata28 mrt. 2018 - 17:15

Bernie, de PvdA ging vol overgave een regering aan met de VVD de vorige regeerperiode. Iets met nodig en verantwoording nemen en Nederland zat in een crisis en nu was het de tijd om door te pakken. (never waste a good crisis) Over economie gesproken, het is altijd de schuld van de wereldconjunctuur als er een crisis uitbreekt maar altijd het goede beleid als de verbetering weer inzet. Ze hebben tijdens die regeerperiode zeer enthousiast VVD beleid uitgevoerd en zijn daar dan ook voor afgestraft. Dus het zal me benieuwen of de PvdA in deze de VVD gaat steunen. Ze hebben niet zo een goed record wat sociale werkplaatsen aangaat. Een vos verliest wel zijn haren (electoraat) maar niet zijn streken. Er zit nog een heel groot rechts gedeelte bij de PvdA.