Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil einde aan kerkasiel Bethel

  •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Demonstratie tegen uitzetting van kinderen

© 2018-09-26 14:16:00 KATWIJK - Hayarpi tijdens een demonstratie van DeGoedeZaak en Defence for Children tegen het uitzetten van gewortelde kinderen in Nederland. Hayarpi (20) en haar broertje

De VVD in Den Haag wil af van het kerkasiel in kerkhuis Bethel, waar het uitgeprocedeerde Armeense gezin Tamrazyan sinds 26 oktober verblijft met steun van diverse kerkgemeenschappen, om uitzetting te voorkomen. Het gezin won meermaals het recht om in Nederland te blijven, maar de staat ging net zo lang in beroep tot de familie toch mocht worden uitgezet. Nadat de gelovige familie hun toevlucht zocht tot de kerk, organiseerden diverse kerkelijke organisaties doorlopende kerkdiensten en een gebedsmarathon zodat de Dienst Terugkeer en Vertrek niet binnen mag vallen om het gezin uit te zetten.
Volgens de Haagse fractievoorzitter Frans de Graaf mag een kerk nooit een opvangplek worden voor mensen die niet in Nederland mogen blijven. Hij is het eens met zijn partijgenoot en staatssecretaris Mark Harbers dat er alleen met de familie verder gepraat moet worden als terugkeer de insteek is. De Graaf :
"Een juiste insteek van de staatssecretaris. Goed als aan deze situatie snel een einde komt. Een kerk of andere religieuze instelling mag nooit besluiten van een democratisch gelegitimeerde overheid frustreren. In Nederland en in Den Haag is ruimte voor echte vluchtelingen. Daar hoort ook bij dat als je dat niet bent, je weer weg moet. Alleen zo kun je op een rechtvaardige manier opvang bieden."
Het is niet duidelijk hoe de VVD het kerkasiel wil gaan beëindigen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.