Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: Subsidie alleen voor onze mening

  •  
31-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
3992988737_bebac07fb4_b
De VVD heeft zich weer van zijn meest tolerante kant laten zien. Op twitter heeft Kamerlid Han ten Broeke gezegd dat wat hem betreft de subsidie aan nieuws- en opinieplatform OneWorld wordt ingetrokken, omdat daar een hem onwelgevallig anti-racisme artikel van de hand van Quinsy Gario is gepubliceerd. ‘Ophouden potjes ter beïnvloeding idiote doelen,’ aldus VVD’er Ten Broeke.
OneWorld is naar eigen zeggen ‘de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid’. Op de site en in het magazine, die gesubsidieerd worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ), verschijnen nieuws- en opinieartikelen. Die subsidie wordt verstrekt in het kader van het ‘promoten van mondiaal burgerschap’, zo verwoordt BZ het. In het door Ten Broeke gewraakte artikel kaartte Gario ‘ de leegte van diversiteit in Nederland ’ aan.
Volgens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie betekent subsidie: wie betaalt, bepaalt. Ten Broeke is daar duidelijk over op Twitter: ‘Waarom dan subsidie verstrekken? Alsof er in NED een gebrek aan opinie bestaat? Subsidieer liever vrije meningsuiting elders!’
Dat de VVD weinig op heeft met hen onwelgevallige meningen, bleek vorige maand ook al. Toen vond wethouder Marcel Melissen het nodig het ambt van Kinderombudsman op te heffen , nadat de Kinderombudsman het aan had gedurfd kritiek te uiten op de zwartepiettraditie.
cc-foto: Carolyn Tiry

Meer over:

censuur, vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.