Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD schort onderzoek naar omstreden oud-voorzitter Keizer op

  •  
19-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
VVD overlegt over voorzitter Keizer

© 2017-04-28 08:31:10 DEN HAAG - De in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer in het hoofdkantoor van Facultatieve Media voorafgaand aan een overleg met VVD-bewindslieden. Volgens journa

Henry Keizer stapte deze week op als voorzitter van de VVD nadat bekend werd dat er vermoedens zijn van zijn dubieuze betrokkenheid bij de overname van uitvaartbedrijf De Facultatieve in 2012. Nadat onderzoeksjournalisten van Follow The Money hun bevindingen hadden onthuld, kondigde de VVD aan dat een speciale commissie onderzoek zou doen naar de integriteit van Keizer. Nu Keizer is opgestapt heeft de commissie besloten dat onderzoek op te schorten.
Tegen Keizer is inmiddels ook aangifte gedaan door financieel activist Pieter Lakeman. Lakeman is onder meer bekend van zijn strijd tegen de voormalige bank DSB. Volgens Lakeman heeft Keizer zich schuldig gemaakt aan oplichting.
De Commissie Integriteit van de VVD schort het onderzoek naar Keizer op omdat het eerst wil afwachten of er andere onderzoeken worden ingesteld door externe partijen met meer onderzoeksbevoegdheden.
Keizer houdt overigens voet bij stuk niets onoorbaar te hebben gedaan.

Meer over:

vvd, nieuws, henry keizer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.