Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: RTL vermoordt het Sinterklaasfeest

  •  
24-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
Sinterklaas bezoekt Rijksmuseum

© 2015-12-06 00:00:00 AMSTERDAM - Sinterklaas bekijkt De Nachtwacht. De goedheiligman krijgt een rondleiding door het Rijksmuseum, voordat hij met de pakjesboot terug naar Spanje vaart. ANP ROB

De VVD, u weet wel die partij die het Sinterklaasfeest geen zaak voor de politiek vond, heeft met veel gevoel voor drama uitgehaald naar RTL, dat vandaag bekendmaakte Zwarte Piet per direct van de buis te bannen.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra verklaarde tegenover RTL Nieuws :
“Als je dingen wilt veranderen, doe het dan geleidelijk, en niet zo abrupt als RTL nu doet. Daarmee vermoord je het sinterklaasfeest.”
In 2014, toen bedrijven en instanties nog weinig aanstalten maakten om de omstreden traditie aan te passen, zei premier Rutte nog de discussie geen zaak van de politiek te vinden. Een letterlijk citaat :
“Hoed je voor een land waar de politiek daar vergaande opmerkingen over heeft.”
Linkse partijen hebben daarentegen met enthousiasme gereageerd. Lodewijk Asscher, kandidaat-lijstrekker voor de PvdA, complimenteert RTL en twittert dat het ‘tijd voor verandering’ is. GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van een ‘dappere stap’ en ook SP-kamerlid Harry van Bommel noemt het moedig:
“De publieke omroep kan nu niet achterblijven.”
Het is het kinderfeest van Sinterklaas én Zwarte Piet! #ZwartePiet pic.twitter.com/0twJPR0qiZ
— VVD (@VVD) October 24, 2016
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.